Jag orkar inte..

Hade så mycket att säga tidigare ikväll men nu orkar jag bara inte ta tag i något ämne. I morgon ska jag och sniffa lite på den lilla krabaten jag skrev om tidigare.. ni kan se honom här!
Jag visste inte om jag fick skriva något tidigare eftersom de inte själv skrivit något om underverket, men nyss såg jag att Madde skrivit om honom igår så då antar jag att det inte gör något om även jag gör det. Är så glad för Linda och Markus skull! Förstår ni att de har en liten liten bebis att pyssla om för resten av sina liv?! Underbart!

Träffade ena grannen på stan idag, hon sa att det varit ett jäkla liv här för någon helg sedan och att tjejen som nyss flyttat in ska köras ut med huvudet före.. haha.. det tycker jag låter intressant. Det bodde ju en kille i hennes lägenhet förut som hade ett ganska vilt leverne vad jag har förstått av grannarna. Nu har det alltså flyttat in en tjej som är ännu värre, intressant! Stackars grannarna, jag bor ju längst bort därifrån iallafall. Mina grannar vågar inte gå ut på kvällarna när det är fest där borta, tragiskt. Jag blir bara förbannad och går ut i ren protest! 

Klickade runt på Tradera lite ikväll igen..resultatet blev..


Jag är så trött så nu ska jag springa ett varv runt huset med Baltazar innan vi kryper till kojs.

Nu ska vi sova..

Snart kommer jag tillbaka med massa bloggning om inte även jag somnar..


Vidar äter världens längsta vidrigaste kor...

image364 (MMS)

Vidar äter världens längsta vidrigaste korv:( han älskar den!


Filmer från midsommar

Vi lekte lekar och det var verkligen jätteroligt. Sofia och Marlene hade fixat ihop en femkamp tror jag det var. Vi är extramt duktiga på att fuska i vår släkt. Men mitt lag fuskade ingenting vad jag vet och ändå VANN VI!!! Ni får ha överseende med mitt hysteriska skrikande och skrattande i bakrunden. Det är så jävla roligt när Johan hoppar ner i diket!!


Senare på natten blev det skönsång av alla slag. Grannarna lär ju ha funderat vad vi sysslade med. Sofia hostar och alla andra sjunger efter sin bästa förmåga haha..

Vi har ätit frukost ute i gräset idag:) va...

image362 (MMS)

Vi har ätit frukost ute i gräset idag:) vattenmelon för att öka förbränningen och för att det är så gott! Pizzabullar eftersom brödet jag köpte på Willys är mögligt för 2 gången:( och festis för att det är så lämpligt. Sen har Vidar ätit två yoghurt och en nektarin också:) nu börjar det regna från den grå mulna himlen men vi har traktorgräsklipparen som underhållning så vi sitter nog kvar ett tag till:) ps. Jag blev så lycklig igår att jag fick tårar i mina ögon, jag längtar så tills den lilla krabaten kommer hem, massa mys ska det bli:) ds.


Teater, alla barn älskar den! Snart blir d...

image361 (MMS)

Teater, alla barn älskar den! Snart blir det badning! Skönt!!


Nu drar vi..

Ha en underbar dag! Det ska vi ha! Bloggar nog om karuseller, djur och vattenlandet under dagen via telefon, om jag hinner!

Familj

Att låna systers barn är som att låna en hel familj. Jag fixar mat, plockar ihop 20 gånger om, leker, gå ut och gå med barn och hund är ett helt företag och nu sover de, då saknar man dom redan lite. Nu har jag packat, varit ut med Baltazar och donat så det är bara sovningen kvar. Måste ju ändå upp tidigt i morgon eftersom vi ska packa kylväska och fixa med barnen. Frukost måste vi hinna med också, det är ju inte ovanligt att jag skippar den i brist av tid(prioriterar att sova 10 minuter längre:P).
Bjuder på bilder från vår underbara eftermiddag..
Middag ute i solen ikväll

Mys vid bryggan

Sprang till lekparken

Gungade i storgungan

Baltazar njuter när han får vara ute och springa

At home at last

Baltazar är helt slut så han tar en paus från kaoset..
Nils och Vidde leker pirater ute på balkongen i tvättkorgen..
Jag lagar pizzabullar till imorgon och gör lax med couscous till middag efter Nils önskemål..

Härlig låt..

Tipsa mig om bra låtar nu tack! Jag ska göra en bil skiva!!

Spännande

En vän vill börja leva nyttigt liv i morgon. Så jag ska hänga på, fast jag ska inte börja leva ett nytt liv utan jag ska bara börja skriva upp allt jag äter igen. Viktklubben blir vårt hjälpmedel!

Jag ska fokusera på rätt livsmedel:
Det finns mat som gör att kroppen bränner fett utan att du anstränger dig. Vattenmelon är ett exempel. Den innehåller aminosyran citrullin, som ökar kroppens förmåga att bränna fett.
Hallon innehåller hallonketon, som ökar frisättningen av fett från fettcellerna.
Rent teoretiskt räcker det med 50 till 100 gram hallon och en vanlig skiva melon per dag för att man ska få effekt. Det är extremt kalorisnålt. Den som äter 500 till 1 000 gram frukt, bär och grönt varje dag kan tappa ett halvt kilo i vikt per vecka.
Mat med sting ökar också kroppens förbränning. Det höjer kroppstemperaturen.
Det är ofta kryddor som ger den brännande känslan. Även vitlök är effektivt. Det ökar leverns energiförbrukning. Vitlök ska helst ätas färsk. Man kan pressa en klyfta direkt över salladen eller i en färdiglagad gryta.
Vill man hjälpa kroppen ändå mer på traven kan man dricka några koppar svart kaffe om dagen. Koffeinet ökar kroppens förbränning. Samma sak med grönt te.
I grönt te finns en antioxidant som förmår levern att bränna mer energi. Om du dricker två till tre stora koppar förbränner du upp till 100 extra kalorier om dagen. Det blir en ganska stor effekt om man gör det varje dag.

Så det jag ska äta mycket av är..Maten som bränner fett:
Hallon
Vattenmelon
Vitlök - färsk
Rädisor
Lax
Sill
Kaffe
Grönt te
Nötter gynnar också fettförbränningen, i måttliga mängder och i kombination med frukt till mellanmål.

Kryddor som bränner fett:
Chili
Senap
Ingefära
Pepparrot
Peppar
Kanel

Bags I love

Har köpt två väskor sedan jag sa här på bloggen att jag skulle sluta köpa väskor. En har jag nyss fått hem och en vann jag nyss på Tradera.. Jättefin men inte så mycket Hanna över den ändå. Kul med något annorlunda!
Vad tycker ni?

Min underbara syster!

Jag har världens bästa syster! Vi tänker helt olika, är helt olika, ser helt olika ut, lever helt olika liv, bor helt olika men på något vis så förstår vi varandra väldigt bra iallafall. För något år sedan var vi på semester, utomlands i en vecka bara vi två och det var så underbart! Snart hoppas jag på en resa med henne och kidsen, skulle vara super mysigt! Hon har nu skaffat sig en blogg som jag tycker att ni ska kika in Min fina syster, passar ju perfekt nu när jag är lite dålig på att blogga!

Skit dag

Fan fan fan vad jobbig denna dag har varit. Är helt slut och har inte gjort ett jota. Legat i soffan och skrivit en inköpslista, jag kom på Frukt och Färsk potatis sen gav jag upp. Jag har ingen motivation what soo ever att göra något vettigt idag. Orkar inte ens gå ut i solen. Har såklart varit ute med Baltazar men om du känner för en promenad runt sjön får du gärna låna honom så han får gå lite mera.

I morgon ska jag vara pigg för då ska jag hämta kidsen klockan 10 och sen ska vi åka och handla och leka. På tisdags morgonen styr vi kosan mot Furuvik och en dag full med roligheter. Jag och en massa kids! Baltazar ska nog också med, känner mig så elak om jag lämnar bort honom igen så snart eftersom han var hos mormor härom dagen. Frågan är om han får så roligt. Ska kolla vädret och så innan jag bestämmer mig. Johan är troligtvis ledig så han kanske kan passa guldklimpen min.

Igår blev det återigen grillat och sedan glasstårta till efterrätt. Nils önskade kubbspel, så vi tog en omgång av det med. Påväg hem svängde jag in till Linnea som hade partaj och skjutsade ner dom på Tranan vid 12.

Midsommarafton 2010

Jag har endast tre kort på mig själv från igår.. Underligt men sant. Har dock fler kort på alla som jag var tillsammans med. Så här kommer ett bild inlägg!


Malin, Titti och syster

Kent, Kalle, pappa, Pär, Linda, Titti, Marren, Majka, Signe. Sofia och Farmor försöker pricka flaskan och Pontus och Nils tittar på.

Midsommarbadning Sam, Malin och Mikael var tillräckligt tuffa!

Baltazar var såklart också med

Mysigt och lämpligt med ett stort partytält

Sofia var party party som vanligt!!

Sofia, Malin och jag gick bort till stagårdscafét en sväng. Den ende jag kände igen var Daniel & Daniel

så jag gick hem igen själv..längst tågrälsen i skogen..


Inbrott

Jag trodde det var nog när de förstörde mina backspeglar. Men nu kom grannen och sa att någon/några har gjort inbrott i källarförråden. Tydligen var det inte i alla så jag hoppas innerligt att de hoppade över mitt. Kanske inte så troligt med tanke på att hennes ligger alldeles bredvid mitt. Men jag orkar inte ta tag i det just nu. Har blitt förkyld precis som jag trodde. Ont i halsen och lite snorig. Jag sitter nu på balkongen och dricker en kylande smootie..

Midsommarfest! Sofia är piggelin:) haha......

image359 (MMS)

Midsommarfest! Sofia är piggelin:) haha........


Tror ni Baltazar har haft det bra eller? H...

image357 (MMS)

Tror ni Baltazar har haft det bra eller? Han blev galet glad när jag hoppade ur bilen:) Härligt!


Nu åker jag norrut igen! Känns som att jag...

image356 (MMS)

Nu åker jag norrut igen! Känns som att jag har en stressig dag framför mig men jag känner mig inte alls stressad, skulle lika gärna bara kunna åka till Växbo och sova bort hela Midsommar på soffan. Vi skulle vara hos Pia och Kent klockan 15, det är en omöjlighet. Skulle vara hemma klockan 13 men vi är försenade, ska duscha, hämta Baltazar och kolla bilen. Äsh nu får jag rycka upp mig och bli energisk!


Vi har fått finbesök


Inte ett moln så långt ögat kan nå! Mina t...

image354 (MMS)

Inte ett moln så långt ögat kan nå! Mina tånaglar har blitt blåa och fina och somriga! Nu ska det pressas en stund innan det bli speed shopping:-) eller nej jag ska nog med Loke ut i vattnet så Hanna får vila ett tag...


Missing

Saknar mina små troll därhemma. Tur att jag kommer hem imorgon så jag kan gosa lite igen. Inga morgon promenader och ingen Katt som väcker mig med pussar i tid och otid, man kan ju tro att jag skulle vilja stanna här och slippa det. Det skulle jag gärna göra om mina sötnosar kunde komma hit. Nu ska vi ut på stranden och mysa..


Gonatt! Nu ligger jag här i denna underbar...

image353 (MMS)

Gonatt! Nu ligger jag här i denna underbart sköna säng och ska sova så vi kommer upp i bra tid imorgon. Ikväll har vi bara myst, målat naglarna och kollat på Morden i midsomer. I morgon blir det havet, solning och så ska jag försöka klämma in lite shopping:).


Hemma efter en härlig dag på stranden


De har kvällssol på altanen, Underbart!!
Nu fixar Hanna mat och jag sitter här som en slöfock. Snart ska vi grilla och mysa!

Här är vårat lunch hak:) Hanna säger att d...

image348 (MMS)

Här är vårat lunch hak:) Hanna säger att det är det bästa thaistället.


Vad är syftet med rökning? Vi fick en lite...

image343 (MMS)

Vad är syftet med rökning? Vi fick en liten paus på 5 minuter eftersom vi låg före i tidtabellen. Alla rökare stormar ut och till vilken nytta? Vad får de ut av att stå och suga i sig gift, eller tjära och skit.. Jag förstår verkligen inte! Jag skulle inte drömma om att gå ur bussen på en sån paus, jag kommer ändå inte att få någon frisk luft eftersom rökarna har förpestat den. Vem fan kom på rökning egentligen? Stå och suga i sig rök och sedan blåsa ut den? Jag håller med Blondinbella, de som röker har ingen karaktär och är jävligt egoistiska. Vi andra ska jämt anpassa oss för att de måste ha rökpaus. Att rökning sedan är bevisat dödligt verkar de inte alls bry sig om. Det är som om jag skulle börja dricka bensin varje dag, det skulle nog folk se som underligt beteende även för mig! Jag skulle bra gärna vilja veta hur de tänker. Kanske "jag har inte dött/fått kol/fått cancer än så det är nog ingen fara". Idioter är vad de är, jag blir så förbannad på okloka människor! SLUTA RÖKA NU!!


Nu är jag på väg:) fya vilken morgon. T...

Nu är jag på väg:) fya vilken morgon. Tur att allt flöt på så bra ändå med tanke på att jag var så sen. Självklart hamnade jag bakom mjölkbilen till Växbo, det hade jag inte tid med. Så det var en jäkla tur att det inte var poliskontroll på vägen in mot stan igen. Jag hämtade upp Linda och vi åkte till Stationen. Var där kvart i 8 tror jag, bra jobbat av mig! Vid 8 ringer Linda och säger att bilen ryker. Vi antar att den kokar på grund av för lite vatten, jag hoppas verkligen det är det felet så de lätt kan fixa det. Pappa tror på grund av att inga lampor lyste att en oljeslang har spruckit och det är mycket krångligare. Vi är väldigt få med på bussen vilket är jätteskönt! Inga skrikande barn och inga pratkvarnar. Nu ska jag lösa lite korsord och dricka min medhavda smootie! Hörs nog snart igen...


Going on a trip

* Packat åt mig
* Städat
* Diskat
* Packat åt Baltazar
* Matat Katten
* Duschat
* Vattnat blommorna

Jag hinner inte blogga i morgonbitti så nu vet ni att jag är borta iallafall. Bussen går klockan 8:00 och när man "är med hund" innebär det att jag måste upp klockan 6. Det var nog ett år sedan jag var uppe den tiden. Vi får se hur det går.

God natt sweethearts!
Jag ger er en låt som speglar min dag imorgon..

Arg eller ej?!

Grrr jag känner mig kränkt. Jag har tvättat idag och gick nyss ner och skulle plocka ihop den sista tvätten som hängde på tork. Någon har tagit ner alla mina kläder/trosor/handdukar/strumpor och vikt ihop dom och lagt i fina högar. Är det verkligen snällt?? Jag tycker det känns obehagligt att något stått och geggat med mina kläder.

Gooo dag

Underbart väder idag!
Mitt mission för dagen är att städa och diska och göra fint här hemma innan jag åker. Det kan ju inte vara så svårt. Det känns som att sommar pengarna bara springer sin kos innan det ens har blitt sommar. Men det är sånt man får ta och vara glad för att man har något att spendera sina pengar på, right?! Jag har umgåtts mycket med Sofia nu så jag är mitt positivaste jag. Känns grymt skönt faktiskt att se allt det bra i alla situationer!

Jag har tvätttid på torsdag kväll, typiskt nu måste jag nog boka en tid typ idag eller något så jag får allt tvättat också så det är fräscht!


Vad gör ni idag?

Hemma mys med Ballen

Ikväll har vi verkligen tagit igen all gemensam tid vi inte haft den senaste tiden. Gått massor med promenader och ätit mat! Bara tagit det lugnt och fått lite gjort här hemma. Burit massor med grejer ner till förrådet och så har jag en stor sopsäck med grejer som jag ska slänga i morgon. Det gick inge vidare med 13 väskor, tror det blev 17 som jag sparade här uppe i lägenheten + att jag gick in på tradera och klickade in ett bud på en väska. Jag hoppas jag förlorar budet så jag inte får någon väska haha.. mina fingrar lyder inte mitt vett. I morgon ska jag få äta ute!! Det är på jobbet så det räknas inte som fusk, lucky me! Nu ska vi gå sista rundan och sen hoppa i säng, är grymt trött och hoppas på en lååång sovmorgon i morgon.

Väskmani

Om jag någonsin (inom det närmsta året iallafall) är och shoppar med dig så får jag inte köpa fler väskor. Jag blir galen på att ha väskor överallt men jag älskar de allihopa! Nu har jag rensat bort en massa "vinterväskor" och behåller endast de jag "vet" att jag kommer att använda de närmsta månaderna. Jag får högst ha 13 väskor i lägenheten, det bör vara ett rimligt mål. Just nu har jag 29 så lite drygt hälften får åka ner i förrådet.

Först plockade jag ihop alla väskor jag hade i lägenheten..

Sen plockade jag ihop dom jag hade glömt..

Jag hittade det jättefina halsbandet jag fick av Sofia i en väska, Wiihooo!

Djuren i skogen

I min familj åkte vi alltid och kikade efter älg när jag var liten. Vi såg alltid några älgar varje gång vad jag kan komma ihåg. Varje gång man sett ett viltdjur så berättade man det hemma och morfar och pappa satt sedan och pratade om vilket djur det var man hade sett. "Nu har nog den kon med kalvar gått över Söderberget och ska nog stanna där för att äta upp sig ett tag". Jag har inte funderat så mycket på det men jag ringer eller berättar fortfarande alltid för pappa och/eller morfar om vilka djur jag sett. De är intresserade! Även om de inte direkt sitter och diskuterar olika djur som förr i tiden, jag tror inte de har lika bra koll på alla djur längre.

För ett tag sedan var jag och Sofia var ute och kikade efter björnar.
Vi åkte runt lite här och där men lyckades inte hitta någon. När vi var påväg hem så såg vi plötsligt något långt bort på vägen, jag trodde det var katter. Vi saktade ner och det visade sig vara två stora grävlingar som bråkade mitt på vägen. När vi kom riktigt nära sprang de iväg och försvann in i en hästhage. Jag skickade ett sms till mamma "Jag såg precis två grävlingar, jisses vad stora de är" något sånt skrev jag. Jag får tillbaka "Pappa undrar om det inte var björnar du såg?!" Jag skrev något tillbaka att jag var 3 meter ifrån dom.. haha..
Det roliga är att jag är jävligt flokig och dom är väll så vana att jag blandar ihop saker att de rent av antar det.

Igår såg jag ett rådjur med jättestora horn, det gick rakt över vägen när jag åkte hem från Växbo. Jag ringde som vanligt pappa men alla hans telefoner var av, så nu får mamma skvallra när hon läser det här på bloggen.

Stockholm eller inte Stockholm..

.. det är frågan. Hanna ringde nyss och frågade vad jag gjorde. Jag svarade mitt standardsvar "ingenting speciellt" detta trots att jag satt och kolla på webtv samtidigt som jag sorterade min grejer i lådorna. Har massor jag behöver göra, men jag kan alltid skuta upp det. Frågan är nu om jag ska ta bilen till Stockholm en sväng och umgås i några dagar och ändå vara hemma till midsommar. Eller om jag ska åka längre fram i sommar..

Baltazar kan ju inte följa med heller eftersom Emil är allergisk, men jag kan ju lämna honom med la familja i två dagar. Eller så bor jag hos Linnea och då kan jag ju ta med honom, men hon bor mer i stan och om man ska iväg på saker så blir det lite struligt att hinna något medan jag har honom hemma i lägenheten. Jaja vi får se hur jag gör. Just nu sitter jag med grejer upp till öronen, försöker sortera alla lådor och skåp. Jag blev inspirerad av all flyttning hos Sofia, typiskt!

Har jag nämnt att jag köpt en ny dator?, jag tror inte det. Det jobbigaste är nu över, att lägga in de program jag vill ha och fixa med legitimationer och tjafs. Men nu märkte jag att jag har ju inte ett endaste kort på denna dator, skumt för på den lilla vita hittar jag alltid något kort jag kan lägga in i inlägget. Hmm.. måste kanske kopiera över några så jag har utifall att.

Det är färre som läst min blogg de senaste dagarna men fler som kommenterat, underligt..men kul!

Tjuvlyssnat

Jag gick förbi en balkong igår där följande sades/skreks:
Jag antar att det är pappa och barn..så här kommer ett utdrag..

Pappan: Du VET hur det blir om du gör mig riktigt förbannad, VILL DU DET????
Barnet: Nej... men lastbilen...(snyftar han fram)
Pappan: HÅLLKÄFTEN!!! prata inte om den där JÄVLA lastbilen..
Barnet: Mee..
Pappan: Nu jävlar är du TYST annars KASTAR JAG DIG IN I RUMMET!!

Pappan satt och kollade på någon sorts sport på tv:n.. när jag gick tillbaka 5 minuter senare..barnet såg jag inte.


God dag! Jag är trött i mina vader och arm...

image341 (MMS)

God dag! Jag är trött i mina vader och armar idag kan jag erkänna. Men det gick hyfsat att flytta in soffan idag i alla fall:) nu känner vi oss nöjda! Nu ska vi bara tvätta, äta och kolla på film. Over and out


Ops..

Har visst missat att blogga i två dagar, jag trodde bara det var igår. Så går det när jag har för mycket att pyssla med.. därför kommer här en bildupdate för er nyfnikna (japp jag vill stava så).

Mysdag på fredagen med Nils, vi kikade på sköldpaddor, papegojjor och massa andra smådjur.
Fredagskvällen spenderades i Växbo med min familj, syster bjöd på tre rätters middag som "Tack för vedkapningen".
Jag valde ut de roligaste korten från kvällen:P haha..

Jag tog med mig två av mina bästa vänner till middagen

Sofia & Johanna

Me, I & myself

La familja

Det är inget straff..

Jag har bara inte haft tid att blogga.. haha.. men jag uppskattar era sms och påminnelser om att jag faktiskt har en blogg. Vissa tror att jag straffar er läsare för något igen, som när jag tyckte att ni inte kommenterade:P. Men nej, jag gillar er allihopa idag!
Jag har hjälpt Sofia att flytta, därför har jag inte haft tillgång till något internet och telefonen har jag glömt lite här och var så ingen MMS bloggning blev det heller. I morgon ska jag försöka sköta mitt "jobb" bättre.

Bilder från dagen bjuder jag på innan jag hoppar i säng..


Johanna & Sofia skruvar säng

Grejer som vi släpat idag

Baltazar var med hela eftermiddagen, förmiddagen fick han vara hemma.

Så här såg det ut när jag åkte hem för en timme sedan, vi är så jävla duktiga som fixat och donat allt själva.

Nämen tjeena..

Nu har Nils och jag varit ute och shoppat leksaker till sandlådan och sommaren. Hinkar, spadar, krattor, bilar och lastbil till sandlådan. Badminton set och två drakar + några fler saker som Nils ville ha. Bland annat denna tavla och detta är Nils första kasst!

Over and out från the huvpeople

Sleeping kid

En riktig mys kväll hade vi innan Nils somnade till ljudet från min telefon som fortfarande spelar Björn Rosenströms MUFFINS.
Han är helt fantastisk min lilla guldklimp! I morgon ska vi äta glass och shoppa leksaker har han bestämt.

I´m a happy happy girl

Min systers barn är rena energikällan! Trots att jag nu ligger däckad här i soffan så känner jag mig pigg och glad inombords..
Storkillen ska sova här inatt, i soffan. Han vill alltid sova själv. Vi har ätit lax med couscous och wokgrönsaker till middag. Rabarberpaj med vaniljvisp till efterrätt. Till kvällsfika drack vi en smootie med bär, juice och naturell yoghurt.
Nu ligger han och lyssnar på denna i grodan(högtalare), somnar vilken minut som helst.

Haha..

A little barnvakt..





Soligt och härligt!

image332 (MMS)

Nu sitter vi ute i solen och njuter:). Jag har haft en liten paus från bloggen eftersom ingen kommenterar något. Det känns konstigt att när jag skriver om mycket i mitt liv och ingen tycker någonting högt. 70 personer var det in igår och ingen skrev något:(. Men nu har jag kommit över det:) kram på er alla okända & kända!


KLICK - glid medel

Jag var på Apoteket i lördags och skulle köpa RFSU Klick. Jag gick in och kikade runt och reflekterade inte över att det borde vara pinsamt, till jag såg hyllan. "INTIM produkter" skrek den! De två tjejer stod vid den och kollade ner i golvet och kollade sig nervöst omkring. Då slog det mig, det kanske är pinsamt? Äsh tänkte jag, jag bryr mig inte så mycket och skiter ganska mycket i vad andra människor tror.

Jag letade även ett Bamse balsam i blå förpackning, men hittade ingen. Jag ställde mig därför i den meter långa kön, de är inte så snabba och smidiga på Apoteket direkt. När det blir min tur så lägger jag diskret fram min tub men den trevliga damen i kassan tar min Klick tub och viftar runt med den högt och säger TYDLIGT "Är det bra med denna?". Dum som jag är så frågar jag om de har Bamse balsamet i sortimentet i vanliga fall. Hon går då iväg från kassan och ska visa mig, Klicktuben ställde hon tydligt på kassabänken så alla i kön såg den. De hade inte balsamet, men det visste jag ju redan att de inte hade hemma eftersom jag kollat. Vi går tillbaka till kassan och hon tar upp min tub, viftar mycket med den och frågar återigen "Men du vill ha den här?". Mmm Ja tack!

Det värsta är att jag köpt en Klick med ny formula, så alltså funkar den inte lika bra. Detta läste jag efter jag köpt den, jäkligt smart! Så nu måste jag köpa en annan och vet ni vad den heter?? Det är något av det vidrigaste jag någonsin hört & ha nu i åtanke att jag måste läsa detta varje morgon och varje gång jag har duschat!! + att jag måste gå på sega pinsamma Apoteket igen. 

GLID SLEM!!!

Jag tänker ju INTE fråga efter den om jag inte hittar den.. haha..



Oj, jag kanske ska förklara vad jag ska ha denna till?! Eller så borde jag inte det? Fast min kära mamma läser ju min blogg nu så jag bör nog. Jag ska iallafall ha det i håret, det är typ det ända jag får använda som stylingprodukt när jag går på Balsamkuren. Men den Nya Klick funkar inte i mitt hår och det beror tydligen på att de ändrat innehållet i den. Jag har inte provat den gamla. Men jag har hört från vänner att den gamla var mycket mer glidande och inte lika kladdig haha..

Dagens outfit

Jag har varit väldigt marin idag. Blå vit randig klänning och korallkofta med guldknappar.


Meeting with the girls

Idag träffade jag Linns sockersöta lilla bebis för första gången. Gud så gullig hon var! Alldeles perfekt och dom ser ju så lena och friska ut. Hon var vaken en liten stund men sen sov hon lugnt hela tiden vi träffades. Linnea och jag satt ute på Långnäs ett bra tag innan Linn kom, så skönt ute idag trots blåsten.

Vi måste planera en återträff så vi får reda på vad alla sysslar med nu för tiden. Det var roligt att träffa tjejerna en sväng! Linnea och jag planerade in ett besök i Stockholm framöver. Vi ska gå på Grönan och ha picknick i Hagaparken. Är hundar tillåtna på Gröna Lund?



Utedag

Känns i kinderna att jag varit ute hela dagen. Skönt med frisk luft! Baltazar och jag tog en trip till parken i morse och han sprang omkring medans jag knäppte massa kort på allt och inget. Det är så härligt ute trots att det inte är dunder väder idag. Några smakprov på parken får ni nedan.













Äntligen!

Nu är min rubrik temavecka över och det känns otroligt skönt. Jag har dock klickat runt överdrivet mycket på youtube förra veckan så nu har jag några godingar att visa upp. Funderar på om jag ska ha "Dagens klipp" eller "Veckans klipp". Jag tror dagens för annars blir det så långt emellan och jag kommer att komma av mig fort som vanligt.

Mötet jag var på i veckan gick inte bra. Så det är bara att ta nya tag och finna nya ideér. Det finns många hinder men även många oupptäckta vägar. Måste ha fokus rätt!
Idag blir det nog en bra dag, ska samla energi från flera goda vänner och städa städa städa..det ser för hemskt ut här hemma nu.
Nu ska jag gå och möta underbara Linnea som är hemma en sväng från Stockholm..

Happy day

Vidar var sjuk när vi var på Nils avslutning men ändå lycklig när han fick ha mamma och pappa helt för sig själv.





Beautiful Day

Härlig härlig dag med mina fina vänner.

Bjuder på en film från igår..

God morgon

Underbar låt va? eller inte..

Tuff kväll igår så det är först nu jag börjat vakna till liv.

Walk a mile in my shoes

Fy fan va jag har ont i mina fötter nu. Jag har skavsår av typ alla skor jag äger, 5 olika skavsår har jag. Just nu har jag ont i stortårna och lilltårna. Jag kommer gå i strumpor i en vecka nu eller gummistövlar haha..

Jisses vilken kväll det har varit! Den ena fullare än den andra och den tredje däckad. Fattar inte att dom orkar, jag bör tillägga att det inte är de yngsta som är fullaste utan de i medelåldern typ 35-40. Jag tycker det är ganska skoj med fulla människor om de är trevliga. Vilket de flesta är, men sen finns det så dryga människor. Det är också underligt vad alla känner mig när de är fulla, men det är helt ok. Sen träffade jag på några vänner sen vi var små, Johanna Wallbom som alltid är urtrevlig och som skvallrade att hon var inne här på bloggen ibland:). Sen träffade jag två som jag gick i skolan med för längesen Ida & Maria, det märks att vi har förändrats:). Jag känner även att jag har en jäkla tur som har de föräldrar jag har, som kan sköta sig och uppföra sig som vuxna trots att de druckit.

När kvällen var slut så hade en gått hem utan skor, en somnat i luckan när han beställde hamburgare med mjölk och två tjejer låg på marken och kollade på himlen när jag gick till bilen för att åka hemåt.

Liv i luckan

Intensiva samtal om allt och inget

Dans, pappa och syster

Charlotte min höggravida andrahälft för kvällen

Dressed for succes

Det är frågan.. Det är såå jobbigt med kläder ibland..


Nu ska jag skynda mig iväg.. eller jag ska nog byta klänning först och ta på mig ett halsband..

Kung för en dag

Jag hade tv:n påslagen tidigare och det var ett program om kungafamiljen. Dom frågade hela tiden "Vad tycker kronprinsessan om det?" varför säger de inte "Vad tycker du om det?". Sen Silvia, har inte hon bott i Sverige länge? Hon pratar väldigt knackig svenska må jag tycka. Oj hon hade bott här sedan 1976!! Vad fan har hon hållit hus? Hon kanske har varit instängd i slottet med sina tjänare:P.

Skämt å sido men jag tycker verkligen de klagar på mycket. Viktoria verkar ändå gilla sitt "jobb" och hon ser glad ut när hon träffar människor. Kungen tycker att de är ansträngande att vara en frontfigur. Men dom har ju helt fantastiska möjligheter och får vara med om så sjukt mycket.
Okej med själva familjen tycker jag kanske, men alla dessa gamla ruttna människor runt om verkar ju helt knäppa. Vad har de för värderingar egentligen? Gahh jag blir så irriterad. Jag tror det är dom som säger till familjen hur de ska agera i alla sammanhang. Skaffa nya konsulter och rådfrågare, då kanske det blir lite bättre. 

Jag tycker det är väldigt underligt det här med kungafamiljen. Det är säkert jobbigt för dom att leva i "rampljuset" men de gör ju hela tiden korkade saker så vad mer ska de kunna göra för att försämra sitt rykte? De åker till Lyxkusten och lever loppan för mina pengar. Jag känner därför att jag kan vara arbetslös i flera år nu, då tar jag också av Svenskarnas pengar.
Jag kommer ingenvart idag, gud så seeg.

Ska det nånsin bli sol igen..

Jag personligen gillar regn, det ger mig tillåtelse att sitta inne en hel dag. Men nu har jag ju lilla Baltazar som måste ut och det blir så lortigt här hemma. Han släpar med sig gräs och grus och grenar och allt man kan tänka sig. Snart ska jag åka till Växbo eftersom det är grillfest på bygdegården ikväll. Vad ska man ha för kläder en dag som denna?

Nu ska jag sätta igång med sminkning och fix inför kvällen.

Raindrops keep falling on my head

Passande låt för idag, det ska komma 40, ja vad är det de kommer, cl? ml? mm? Ja nått sånt iallafall..
Denna dag har jag spenderat i soffan, känner mig som en pösmunk. Ska bli skönt att komma iväg på något ikväll trots allt. Jag har eoförsig varit iväg på en snabb shoppningrunda idag också, lite pinsamt blev det haha.. men jag ska berätta om det på måndag när det är slut på låttexter i rubriken!

Det är fisketävling i sjön idag, Baltazar tyckte dom var lite läskiga. Han rymde idag, när vi skulle gå en ny väg förbi vårat hus så sprang han hem till porten. Det gick ju bra eftersom det inte är någon väg emellan men det kändes skumt att han inte lyssnade när jag sa stopp. Jag tror inte han gillar regnet så mycket och tar därför varje chans till att gå hem.



Fredagsmys

Gud vad jag är less på låtar som rubriker. Jag har ingen fantasi, men denna var ju lätt som en plätt. Jag tänker på Dennis på mitt gamla jobb när jag hör den, han älskar nog denna låt för han spelade den hela veckan lång.

Jag har en egenkväll ikväll. Kände inte för att socialisera med någon alls så nu sitter jag här mätt och belåten efter en lyxig fredagsmiddag med grillad kyckling och potatissallad.
Jag knäppte precis på en film som jag nu ska lägga mig i soffan och glo på här i min sköna ensamhet. Godis har jag ätit så nu är det dax för clementinerna Mmm..


House of the Rising Sun

 Detta pysslar jag med nu..
Ska snart åka ner till Kvarn och leka lite med barnen och prata skit med mammorna. Hur tusan ska ni göra ikväll? Eller vad ska ni göra? Jag känner mig lite för boored för att sitta hemma. Men hur kul är det att gå ut på Långnäs om det regnar?!

Vad är väll en kväll på Långnäs. Skit trist, tråkigt, blöt, kall, jobbig eller så jävla skoj?

 


Flaggan vajar på sin stång

Det var skolavslutning idag!! Nils sjöng i kyrkan och jag var självklart där. Kvällen är obestämd fortfarande, jag vill kanske ut på Långnäs. Hade så skoj i fredags så en till fredag funkar väll?! Ja vi får la se. Var uppe alldeles för sent igår, la mig vid 2 så nu är jag sjukt trött.

Bilder från igår när jag var barnvakt en sväng och en bild från senare på kvällen..

Nils & Vidar

Vidde & mina fötter

Såhär sitter Johanna när vi kollar på Criminal Mind haha..

Country roads

Det har vi varit ute på idag & imorgon styr jag åter kosan till Växbo, det kan inte bli mer lantligt än så.

Har haft en perfekt dag med Sofia i Gävle. Super mysigt att bara strosa omkring och kika, äta lite gott och snacka en massa skit.


Snusande Sofia, Du måste sluta med den där skiten NU!

Tro Rätt Tro Fel

Snart ska vi ut i solen!! Men först ska jag åka och köpa nya backspeglar och hämta ut ett paket från LaRedoute.. see you later!

Tommy Tommy

Denna låt har jag "på huvudet" och har haft i säkert två veckor. Detta skyller jag helt och fullt på Linda Larsson den underliga figur som lyssnar på detta. Nu ska ni också få lida lite grann och gå och nynna på den här låten tänkte jag. Så lyssna nu på Tommy Tommy typ 17 gånger i rad idag medan jag är i Gävle och shoppar..


Idioternas stad

Låten Ni fattar att man trycker på playknappen för att höra all musik jag lägger ut va?

I måndags var jag på stan och träffade på ett av de största puckona i denna stad. Jag hade Baltazar med för vi var bara ute och gick en sväng för att möta Erika. Vi stod och kikade i en realåda utanför en skoaffär, helt lugnt. Jag såg att det satt en gubbe på bänken med en schäfer som han pratade med, "Åhhh nuuuu äru hemma med pappsen igen". Japp jag hör allt. Iallafall sen ska han gå till tre gubbar som står en bit ifrån oss. Han går onödigt nära och hans hund blir galen och skäller. Det var ett under att han orkade hålla honom. Baltazar är ju så lugn så han skällde två gånger och ställde sig sedan bakom mig. De tre gubbarna verkar inte känna honom alls utan fortsätter att prata med varandra trots att han ställer sig mittibland dom. Då kommer en kvinna som verkar äga hunden ut från systembolaget. Hon tar hunden och går tillbaka till bänken. Han går efter och tar lugnt tillbaka hunden och går rakt mot oss, trots att han ska åt det andra hållet. Hunden börjar såklart skälla igen och jag ber honom gå. Han börjar yra "du kan ta den där lilla(Baltazar) som en fisk" "han är bara en liten fisk" "Ser du han???". Jag säger "Men fattar du ingenting? kan du vara snäll och gå härifrån?" Men nej han står kvar som nått jävla pucko och verkar vilja få deras hund att bli elak på min hund. Jag blir skit arg och skriker åt honom "Men va fan gör du?! Vad är ditt problem?" "Gå härifrån NUUUU". Till slut kommer kvinnan och tar hunden, hon har stått någon meter bort hela tiden, men då först säger hon "Men vad gör du?, kom här nu". Gahhh jag blir galen av människor som inte kan beté sig.

Det är många som just har hund som är konstiga. Många säger exempelvis "Ja men min hund blir lugn bara den får hälsa" Ja men so what? Det är väll inte mitt problem. Jag tänker inte låta massa hundar som är tokiga hälsa på Baltazar för att de ska sluta dra i kopplet och skälla. Alla hundmänniskor har försvarstal för sina hundar. Mitt för Baltazar är "Han skäller bara lite när ni knackar på dörren, sen är han tyst" men det är helt sant. "Han skäller inte om han skulle varit lös" - det gäller när vi går i koppel och någon hund moppsar upp sig, då reagerar Baltazar också och kan skälla. Men han slutar så fort man säger åt honom.

Igår när jag var på ICA och lämnade in en retur var det två super trevliga tjejer som jobbade! ett + för ICA i tillägg till alla - de fått tidigare. Ja det jag skulle berätta var ju en annan sak. Hmm jo så här var det.
Jag kom in på Ica, hade inga linser och var allmänt trött så jag kollade inte så noga på vilka som var där. En kvinna säger "Hej" och jag hejjar(som vanligt, jag blir galen på mig själv). Hon i kassan ler mot mig och den här kvinnan fortsätter prata. DÅ kollar jag på henne, hon är en liten dam i ca 60 års åldern som börjar fråga underliga saker.
Hon: Du är lik nån tror jag
Jag: Okej:D vad roligt (och så log jag)
Hon: Din mamma?
Jag: Vad?!
Hon: jag du har väll en sån?
Jag: ja
Hon: Hur gammal är du?
Jag: öhh 26
Hon: 21 jaha..
Jag: Nej 26 år är jag
Hon: Jaha, å din mamma..
Jag: Ja, vad menar du?
Hon: Hur många ååååår äär hon?
Jag: jamen typ 55
Hon: Jaha ja det är ju som mig då snart.. (muttrade hon och gick vidare)
Fast denna kvinna är ingen jag ogillar utan hon var riktigt trevlig. Men det känns ändå underligt att stå där mitt bland alla människor och prata om inget med en kvinna som har läppstift över halva ansiktet och som frågar underliga frågor. Men jag kunde hålla mig för skratt och det är jag glad för, jag har lärt mig!

Quinna

Passande låt  det nedan är snott rakt av från Helena. Det är kusligt men lite sant är det även om min pappa är duktig och tar hand om disken efteråt och frågar inte mamma om det var skönt att slippa laga maten.

Om Du tänker ta fram grillen I helgen så är här en liten repetition från förra året hur rutinerna är……………….

* Grillning *

Efter fyra långa månader av kyla och vinter så är det äntligen vår och grillsäsongen är i antågande.

Därför är det viktigt att påminna er alla om hur det går till…

Eftersom grillning är den enda matlagningen som en riktig man ägnar sig åt.

Detta förmodligen med anledning av att grillningen medför vissa risker (tändvätska, eld osv.).

När en man erbjuder s
ig att grilla gäller följande:

Rutin:

1. Kvinnan handlar all mat.

2. Kvinnan gör en potatisrätt, en sallad, bakar vitlöksbröd, fixar till en eller ett par såser och förbereder efterrätten.

3. Kvinnan marinerar köttet och lägger det på lämpligt fat tillsammans med de nödvändiga grillverktygen och eventuella kryddor. Sedan bär hon ut detta till mannen som sitter bredvid grillen - med en iskall öl i handen.


Här kommer det viktiga:

4. MANNEN PLACERAR KÖTTET PÅ GRILLEN!

Mera rutiner:

5. Kvinnan tar fram tallrikar, glas, bestick, servetter, underlägg, värmeljus, myggspiraler med mera .

6. Kvinnan går ut till mannen och säger till honom att köttet bränns vid. Han tackar henne och frågar om hon kan gå in och hämta en öl till medan han försöker att rädda köttet!

Viktigt igen:

7. MANNEN TAR BORT KÖTTET FRÅN GRILLEN OCH LÄMNAR ÖVER DET TILL KVINNAN.

Ännu mera rutiner:

8. Kvinnan dukar nu fram tallrikar, glas, bestick, servetter, sallad, bröd, potatisen, såserna och allt annat hon tidigare burit ut till bordet där hon dessutom lagt på en ren duk.

9. Efter maten så dukar kvinnan av och diskar.

Och viktigast av allt:

10. Alla tackar mannen för den utsökta maten och berömmer honom för hans färdigheter i grillningens ädla konst.

11. Mannen frågar därpå kvinnan om hon har njutit av sin matlediga dag? Då han ser hennes reaktion så kommer han fram till (det han sedan länge misstänkt)..:

"Det går banne mig aldrig att göra en kvinna riktig nöjd…."


Sommaren är här

En ny sommarplåga?

Ikväll börjar Morden i Midsomer I Love it! Jag brukade alltid kolla på det med mina föräldrar när jag var liten, känns tryggt på något vis. När jag och Linda bodde tillsammans så brukade jag kolla på det med hennes mamma eller så diskuterade vi alltid avsnittet i efterhand. Morden i Midsomer betyder sommar för mig! Komihåg, det börjar klockan 21:00 på kanal 3 ikväll.

...

Jag har slut på låtar. Får leta någon låt senare. Tänkte bara fråga er, ni som känner mig.

Har mitt hår ändrats?

Jag går på balsamkuren(använder inget schampo). I fredags när jag var ute på Långnäs så kom det fram flera olika personer och berömde mitt hår. Jag är ju ganska van att äldre främst kvinnor pratar och vill ta i mitt hår. Men det har aldrig varit sådär ute på krogen förut. Fint hår!, Snygg du är i håret!, Åhh vad fint! var kommentarer från okänt folk. Hur kommer det sig undrar jag. Kanske att jag ser trevligare ut nuförtiden, så att folk vågar prata med mig menar jag. Jag vet inte, men vet du så skriv vad det är!!
Mitt hår just nu..

Money money money

Must be funny, in a rich mans world. Men även i en poor tjejs värld dvs mig! Blev så besviken alldeles nyss när jag gick inte på banken. 1600 kronor trodde jag det stod på kort kontot, men se nej det stod 16 000!!! Lucky lucky me! Jag blir så lycklig av pengar att det är löjligt, tror jag ska använda detta lyckorus och cykla iväg och köpa en ny dator. Fast det vore ju lite dumt kanske. Hmm ska fundera en stund. Måste ju betala bäddmadrassen jag köpte förra veckan också, men det var under 2000 så jag har sparat 2000 till den. Hur dyr kan en dator vara på stan? 5000 kronor? Då kommer jag bara ha 11 tusen kvar:(. Okej jag ska överväga och inte köpa någonting förrän imorgon.

paus..

Nu har jag omplacerat pengarna lite så nu är det inte lika mycket kvar på kortet. Jag köpte aktier för några tusen och satte över 6000 till sparkontot som nu återigen är återställt och överstiger minimumbeloppet(som jag själv satt upp). Men resten av pengarna ska jag nog få slösa bort på resor och annat skoj i sommar. Vad ska ni göra med skattepengarna?

Fyra bugg och en cocacola

Den låten spelade postgubben idag när vi kom hem från morgonpromenixen. Det tyder på sommar känner jag!

Jag har fått kläder från Ellos idag, leggings, en jättefin randig väskpåse och en jacka som jag faktiskt gillar.

Min telefon är på väg att krascha totalt, det går oftast inte att svara för knapparna fungerar inte. Vi får se vad jag ska göra med den saken, orkar inte leta en ny som jag gillar så jag kanske köper en till likadan haha.
Min kära lilldator håller nu på att kolappsa helt. Det tar en kvart innan jag kommer ut på en internetsida och det är datorns fel(eller i grunden mitt, men det talar vi inte om) inte själva internet. Vette fan vad jag ska göra. Just nu kan jag vara inne på Explorer men inte Croome så nu har jag ingen stavkontroll längre heller så nu kan jag skriva vilka ord som helst utan att bli röd markerad. Det är väll det enda positiva kan jag tycka.

Detta var min frukost efter den sena morgonpromenaden.


Nationalsången

Här får ni en sneakpeak från min tisdagskväll.
Tyckte att denna låt passade bra! Ni kommer säkert att halshugga mig, men det skiter jag i. Jag gillar denna låt och jag gillar Sverige! Vet ni att det känns som att om man gillar Sverige så ogillar man automatiskt alla andra länder. Ska det vara så? Jag tycker det är hemskt att jag som svensk inte ska få uttrycka mina positiva åsikter om Sverige. Jag gillar det svenska sättet, att alla sköter sitt, sätter sig ensam på bussen, att man pratar med dom man känner och inte hela världen, att vi generellt är reserverade, att vi super oss dyngraka på helgerna istället för 1 glas vin om dagen, att vi behandlar våra hundar som familjemedlemmar, att de flest vet vad V V V (Villa Vovve & ja vad är det nu?!) betyder och då är man en riktig svenssonfamilj för mig. Jag är en vanemänniska och gillar min lilla trygga bubbla och vill gärna leva i den. Okej skriv en massa skit till mig nu då, det går bra!

Låten

Sweet child of mine

Fick vara barnvakt en sväng idag. Han är bara för söt min lilla pojk. Han pratar massor och om man inte förstår så blir han arg.


Vi är lite yriga jag och V så ibland blir inte alltid våra filmen som Jag tänker haha. Kika på denna



Låten 

Monday morning

Det är en låt av underbara Fucked up feets. Tyvärr finns den inte på youtube ännu så jag bjuder en lite video av tjejerna istället. Kolla vad smal Linda var motför nu med bebismagen:) haha.. Susanne och Carro har även dom fått småttingar nu. Tiden går fort.

Jag har nästan inga planer för denna vecka, känns underligt. Jag börjar känna mig arbetslös helt plötsligt. Tror allt med hunden har lagt sig och jag har kommit in i hundlivet. Detta innebär mera tid hemma. Det är faktiskt lite klurigare att få ihop ett spontant liv med ett hundliv. Men jag ska göra mitt bästa såklart. Jag kommer inte att bli en hemmasittare bara för att jag har hund! Det kanske har lite med matten att göra också, att jag inte har den att pyssla med om dagarna/kvällarna. Apropå matten, jag rekommenderar alla att plugga upp eller plugga ett helt nytt ämne. Det ger så mycket mer än bara betyget.
* Socialt liv med människor du inte känner.
* Tider att passa.
* Lärare som peppar.
* Rutiner.
* Känslan av att klara av det. (även om du inte klarar provet första gången)
Jag älskar den känslan! När jag känner att jag förstår något riktigt konstigt som inte har någon mening what so ever. Jag tyckte det var skitkul att plugga en stund. Vilken nedrans tur vi har att Komvux finns överhuvudtaget, annars skulle jag inte kunna söka till högskolan alls någonsin. Det känns så skönt att veta att jag kan verkligen klara av att plugga om jag verkligen vill. Men det där med viljan är det lite si och så med.
Nu ska jag kila på möte innan jag ska ta tag i städningen här hemma.

About you now

Dagen har varit riktigt bra idag. Trots vissa bakslag i min första idé. Jag har nu en annan, men den kostar 12 000 kronor så jag ska nog ta skattepengarna och fixa detta. Jag vill inte skriva vad det gäller ännu för jag vill veta att jag klarar det först haha..
Idag har jag fixat mycket och umgåtts en stund med Erika och shoppat lite. Kvällen har jag spenderat hos en vän och myst med chokladkaka och te.
Denna är ju så söt:)
Pratade länge med Therese ikväll, saknar henne massor och snart ska jag ta bilen och åka och hälsa på henne. Baltazar ska med och vi ska ha picknick i parken och mysa vid havet.

Har ser ni hur jävla sned min näsa är egen...

image276 (MMS)

Har ser ni hur jävla sned min näsa är egentligen! & alla ni som säger att den inte ser sne ut, Där har ni en högst fult bevis:-P... Äsh nu ska jag sova så jag e pigg imorgon!


Här var också ögonbrynet bra! Måste nog he...

image124 (MMS)

Här var också ögonbrynet bra! Måste nog hem till syster på lite plågning:(


Såhär vill jag ha mina ögonbryn! Hyn är oc...

image093 (MMS)

Såhär vill jag ha mina ögonbryn! Hyn är också perfekt där. Jag ska nog ta en pyssla om mig själv dag imorgon:) färga håret och dona! Jag ska även planera en festkväll med gamla jobbet och ansöka om F-skattsedel. Mycket på G nu och jag hoppas att det går i lås. Från och med imorgon och en vecka framåt kommer jag använda låtar som rubriker:). Vad gillar ni min nya superblommiga bakrund?


Helena nu har vi övat "nudda" & stopp!!

Jag har varit allmänt seg hela dagen och stackars Baltazar har enbart fått två korta promenader. Har inte alls haft någon lust att gå ut överhuvudtaget. Försökte att få med Helena ut, men hon skulle ut och springa med Berit.
Sen kom jag på att om jag väntade någon timme så slutar ju Sofia. Så vid 19 drog jag med henne ut i skogen och kom nyss hem. Blir alltid på bra humör av att träffa henne! Hon är så positiv och idag var hon lika seg och trött som mig, det var skönt. Baltazar uppskattade också turen till skogs, sprang som en tok:).

Vi avslutade turen på Långnäs med lite övningar!

Fredagens roligaste

Jag börjar småskratta så fort jag tänker på detta. Det var så som så att Johanna och jag var hemma hos mig och skulle gå en sista runda med Baltazar innan vi skulle ut på Långnäs. Mitt i vårt yrande ringer Helena och säger att hon är utanför porten. Vi skyndar oss och jag kommer ihåg hundkopplet i sista stund så jag vänder i dörren och hämtar det. När vi väl kommit utanför dörren träffar vi Helena och börjar gå mot sjön så kom jag på att jag inte tagit någon nyckel med mig. Så jag säger till Johanna "Du tog väll nycklen??". Hon sa självklart "nej varför skulle jag det?, har du ingen nyckel med dig?". Shit shit shit.. så jävla slarviga vi är! Johanna hade dock med sig hela sin väska med massa onödiga saker.

Helena kom på den brilljanta idéen att hoppa upp genom balkongen. Haha så Johanna skulle klättra upp haha.. det var så jävla kul.. hon hängde som en slapp höna och skrek lite smått.. Jag kan verkligen inte sluta skratta! Jag är så nedrans ledsen att jag även glömde min kamera inne, fatta vilken underbar film. Men hon kom trots allt bara cirkus en linjal över marken, så vi fick klura på något nytt. Vi kom såklart inte på något! Min underbara granne högst upp som hört vårat liv erbjöd sig att komma ner och öppna till oss. En jäkla tur!
Johanna kommer aldrig att bli någon inbrottstjuv.
Jag kommer aldrig att bli världsfotograf med mobilen
Helena ÄR världens bästa coach och positiv tänkande människa, trots att det inte funkade på mig och Johanna.

Johannas kalla potatissallad

Okej här kommer en av mina favoriter inför denna sommar! Johanna och jag hade picknick ute på Långnäs i fredags och hon bjöd mig på en väldigt god potatissallad. Jag gjorde den igår och det är så enkelt och underbart gott!
Du behöver:
1 kilo potatis (Jag använde småsmå färskpotatisar)
2 brukar fetaost med kryddor från Euroshop
1 stor påse färsk spenat
salt
krydda lite som man vill, jag använde endast chilimix peppar(ur en kvarn). Men du kan ju använda citronpeppar om ni ska äta kyckling till eller lite svartpeppar om ni ska ha köttigt kött.

Jag gör såhär:
* Skrubbar ren potatisen och kokar den tills den är klar typ 20-30 minuter. Spolar den i kallt vatten eftersom jag alltid är ute i sista minuten, annars kan man bara låta den kallna.
* Grovhackar spenaten
* Skär potatisen i mindre bitar (om du anser att det behövs)
* Blandar ihop potatis, spenat och fetaosten. Druttar ut lite(det ska inte vara för mycket, någon matsked räcker) av oljan som är i fetaostburkarna och saltar och kryddar
Serveras med grillad kycklingfilé och oliv&fetaostbröd från Rohlins i Arbrå.

Today is great, tomorrow will be better..

Underbar dag bestående av massa sol på Långnäs med Linda och Baltazar


Underbar eftermiddag bestående av grillade kycklingfileér med Johannas potatissallad(lovar att lägga ut receptet)


Underbar kväll bestående av Björnsafari, fast vi såg dock bara älgar haha..


Nu hoppas jag på en underbar natt och sovmorgon!!

God morgon

Helt underbart väder idag igen! Linda ringde och väckte mig imorse, sovit jättelänge. Eller egentligen är det väll 5 timmar kanske men långt in på dagen menar jag. Nu ska vi strax styra styret ut mot Långnäs och mysa lite i solen. Härligt som bara tusan!

Hade så roligt igår med Johanna! & sen att Helena kom en sväng gjorde att det kändes ännu bättre. Jag ska berätta om en grej som hände igår senare idag, har inte tid nu för jag hittar inte telefonsladden och det är därpå kortet ligger. Det viktigaste kortet från hela kvällen haha...

Här får ni en glimt

Snipp snapp snut nu var kvällen slut


Mys mys mys

Puss & hej en sväng..

Kvällen

Gårdagens citat var:
"Där spriten går in, går vettet ut."

Tycker det passar hyffsat bra inför kvällen. Johanna och jag ska ha picknick ute på Långnäs och dricka lite gott. Var längesen vi hade en riktig myskväll. Hon ville kanske ut på Fredagsrocken sen men jag tror inte jag ska dit.
Solen lyser över vår stad... idag igen! Jag älskar bra väder, blir så pigg och glad. Ni är hjärtligt välkomna att besöka oss på vår filt och säga hej. Tror jag ska ta med ankan för jag tror inte Johanna har tänkt på att vi måste ha någon musik. Eller så får jag ta med grodan.. haha.. den ska jag visa er någon dag framöver!
Älskar denna låt, alla minnen från gymnasiet bara poppar upp.. haha..

Underbar!

Gick & talade med träden.. Klockren!

Fruktansvärt Aftonbladet

VAD FAN HAR NI FÖR KOLL PÅ VAD SOM SKRIVS I ERA ARTIKLAR? DET ÄR SKRÄMMANDE RIKTIGT JÄVLA SKRÄMMANDE ATT NI PUBLICERAR DETTA SKIT SOM HAN RABBLAR UR SIG. NI FÖRSTÅR ATT UNGDOMAR LÄSER ER TIDNING VA? NYSS SLUTADE JAG.. OCH KOMMER ATT RÅDA ALLA TILL DET. ERA JÄVLA PUCKON, JAG BLIR SÅ ARG.

RENT PÅHITT AV ALEXANDER BARD. ELLER UTIFRÅN EGNA ERFARENHETER KANSKE...

"

Den svenska knarkdebatten beskrivs bäst som en förvirrad dans runt en fråga som ingen vågar ställa: Varför knarkar folk? Varför går vuxna, myndiga, vettiga människor genom det avsevärda besväret att skaffa sig och frivilligt proppa i sig narkotika? Trots alla hälsovarningar och hot om stränga straff?

Människor sägs ta knark för att de har fått för sig att det är ballt, för att de har lurats att testa av elaka främlingar eller är utsatta för grupptryck, för att de är djupt deprimerade, eller drabbats av tillfällig sinnesförvirring. Vi får höra dessa falska tirader när avdankade rockstjärnor, Dramatenskådisar eller Stureplanstjejer blir tagna med fingrarna i knarkpåsarna.



Ingen av dessa bortförklaringar håller eftersom de alla bygger på den uppenbara lögnen – att knarkandet skulle vara ett engångsbeteende. Det är det ju inte alls. En halv miljon svenskar tar knark regelbundet. Räknar vi in charterknarkandet på utlandssemestrarna växer siffran snabbt över miljonen. Dessutom är knarkandet varken något storstadsfenomen eller någon ungdomssynd, det är utbrett både i landet och långt upp i åldrarna.

Så varför knarkar folk, egentligen?

 

En krogkväll blir inte glamorösare för att man tar kokain till alkoholen, den blir roligare. Det är ingen verklighetsflykt att ta ecstasy på ett dansgolv, det är ett sätt att höja upplevelsen av den pumpande musiken när man dansar med kompisar som man vill tycka om. Man röker inte på hemma i vardagssoffan för att man är djupt deprimerad, utan för att det gör en tråkig kväll rolig. Man tar inte LSD för att en elak främling droppat en tab i folkölen, man tar LSD högst medvetet för att det är häftigt med ett dygn då tillvaron med kompisarna förvandlas till ett mentalt äventyr. Att berusa sig är ett tidlöst sätt att göra sig själv mänsklig. Folk knarkar helt enkelt för att de trycker att det är roligt, det är dags att fatta det! Vi måste bygga en ny narkotikapolitik som utgår från detta faktum i stället för en massa barnsliga lögner.



Politikerna påstår att vi i Sverige är duktiga på att bekämpa narkotikan. Ögonen lyser när de berättar om alla skattemiljoner de slänger på sin älskade nolltolerans. De skryter med att vår repressiva politik fungerar. Det stämmer inte alls. Det enda vi är duktiga på i Sverige är att skrämma livet ur våra barn med kostsam antiknarkhets. Antiknarklobbyn får åtskilliga miljoner varje år för sin allt desperatare och ihåligare propaganda (narkotikafrågan är den enda politiska frågan där vi tvingas betala för att bli pådyvlade en synnerligen ogrundad åsikt). Extra patetiskt blir det förstås när de sunda ungarna kringgår propagandan och går till Wikipedia på sina mobiler för att själva ta reda på vad knark är. Då blir politikerna sura och hotar med massdrogtester och knarkhundar på skolgårdarna. Som om hot och repressalier skulle kunna få barn att tro på lögner.

 

Resultatet är nämligen bara att svenskarna väntar litet längre med narkotikadebuten än i grannländerna. För när vi svenskar väl sätter igång att knarka gör vi det med besked, och det i sin tur med tragiska konsekvenser. Just på grund av den repressiva politiken – där människor som får problem med missbruk inte vågar söka hjälp för att de är rädda att bli kastade i fängelse – har vi faktiskt fler, inte färre tunga missbrukare än resten av Europa. Sverige har exempelvis betydligt fler tunga narkomaner än det liberalare Holland, trots vår betydligt mindre folkmängd. I stället för att skryta med att vi lyckas skrämma vettet ur våra barn borde vi kanske fokusera oss på att hjälpa de betydligt äldre missbrukarna ur deras missbruk? Landstingen klubbar äntligen igenom sprutbytesprogram, det är helt rätt väg att gå.



Vi behöver mer av denna pragmatiska socialpolitik i stället för det moraliserande nolltoleranstjabblet. Narkotikamissbruk är ett medicinskt och inte ett moraliskt dilemma.

Vi måste lära oss att skilja mellan bruk och missbruk. Man blir inte missbrukare för att man testar en drog. Man blir inte ens missbrukare för att man tar en drog regelbundet. Av den halv miljon svenskar som tar droger regelbundet är det betydligt färre än 10 procent som uppvisar en missbruksproblematik.

Det är alltså lättare att bli alkoholist än narkotikamissbrukare. Om vi följde resten av Europa och avkriminaliserade eget bruk skulle de brukare som är på väg in i missbruk snabbt kunna söka och få hjälp innan deras liv förstörs.


Om vi dessutom tog bort den fredliga drogen cannabis från listan över juridiska hatobjekt skulle enorma resurser kunna frigöras till att bekämpa de gissel som är bovarna bakom det tunga missbruket: opiaterna och de tunga amfetaminerna. Genom att vuxet, ansvarsfullt och vetenskapligt lära oss att skilja mellan bruk och missbruk och mellan drog och drog, skulle vi äntligen kunna få en fungerande narkotikapolitik värd namnet. Och kunna lägga våra skattepengar på annat än den dyrbara och destruktiva kamp mot väderkvarnar vi tragiskt nog har ägnat oss åt nu i över 40 år. Fatta läget!

Alexander Bard "


Lasagne by Hanna

För mig är det störrtomöjligt att följa ett recept. Så här kommer mitt egenkomponerade ihopplock till en typ av lasange.
Du behöver:
400-500 gram köttfärs
3 morötter
8-9 dl mjölk
1 burk krossade tomater
4 dl vatten
1 buljongtärning (jag använder grönsaksbuljong)
500 gram pasta (jag använde pastaskruvar)
ca 1 dl mjöl
1/2 tacokryddblandning
kryddor; vitlökspeppar, salt, chili, citronpeppar
Ost efter smak, ca 150-200 gram räcker för att täcka ytan.
Du gör såhär:
* Stek köttfärsen och krydda efter smak.
* ha i tomaterna och morötter + 1 grönsaksbuljong & 4 dl vatten och låt koka ihop
* Koka upp mjölken och när den bubblar har du i mjöl tills det blir lite tjockt, TÄNK på att det efter tjocknar rätt mycket. Krydda efter smak och salta självklart.
* Ta en ugnsform och häll i lite vitsås, lite köttfärsröra och sen ett lager med pasta. Sen gör du likadant igen vitsås, köttfärsröra och pasta och sen vitsås och det sista av köttfärsröran. Det viktigaste är att du avslutar med vitsås och röra. Ovanpå lägger jag ost!

Sista rundan är gjord

Vi cyklade runt sjön ikväll. Det är ju så varmt på dagarna så då slöar vi mest. Vi tar motionen på morgonen och kvällen. Solen försvann precis bakom berget, det är ju underbart med tanke på att klockan är 20 minuter i 11.
Jag måste ta tag i catering grejen nu innan jag råkar få ett jobb, imorgon, då ska jag ta tag i det. Längtar till imorgonkväll!
Katten har hittat ett nytt favoritställe, hon är verkligen min lilla solstråle!

Kocking

Konstigt att mina datorer går sönder lite titt som tätt? Haha..


Vafan är problemet?

Har människor verkligen ingenting bättre för sig än att bombhota skolor? Jag kommer ihåg när vår skola blev bombhotad när vi gick i 8:an kanske. Alla blev hysteriska och sprang runt och grinade. Jag vet att jag ringde min pappa, haha som vanligt när något skumt händer. Den gången var det två tjejer på skolan som hade bombhotat för att de ville ha en ledig dag. Tror inte de fick något direkt straff, men jag kan vara ute och cykla. En av tjejerna umgås min syster mycket med idag, tänk vad det kan förändras.
Hotet i Söderhamn idag hade kommit in på engelska, vad tyder det på? Är det mer allvarligt då? Varför vill man hota en skola överhuvudtaget det hjälper ju ingen. Speciellt inte om man hotar vid 12 och säger att det kommer att smälla vid 14. Då är det ju antingen någon elev som vill bort på något annat eller någon riktigt störd människa som inte har något bättre för sig helt enkelt!

Dagens plan

* Ut med hunden
* Lämna tillbaka en retur till Cellbes
* Träna (gymmet) ca 1,5 timme..ska inte börja på gym trots allt.
* Hämta ut mitt betyg från matten.. Jag har beställt det men jag fick inte ut det idag.
* Skicka in alla betyg till Högskolan.. Får bli en annan dag.
* Diska
* Städa eller iallafall damsuga
* Duscha
* Sola lite på Långnäs samtidigt som Baltazar får en längre prommis
* Ringa Laredoute och fixa nya skor
* Laga Lasagne till klockan 17 när Linda kommer
* Tvätta klockan 19
* Criminal Mind klockan 21


Kommer inte att ha så mycket tid för bloggen idag så därför bjuder jag er på en film från igår.

Hjälp mig!!

Jag har beställt lite nytt på Ellos.se och Laredoute.se idag igen, gjorde en beställning för två veckor sedan också. För några dagar sedan gjorde jag en beställning på www.Cellbes.se men det var inte så bra tyvärr, spar ett par leggings och ett halsband men resten blir retur. Iallafall.. när jag hämtade det paketet idag så kikade jag förbi Lindex och där hittade jag en klänning. Kan dock inte bestämma om jag ska köpa den. Det känns som att jag blir så pluffsig i den. Det syns dock inte så tydligt på bilderna. Jättefin färg och materialet är tunt och somrigt. Men när ska jag ha den?! Äsh jag vet inte, därför frågar jag dig...Vad tycker du?
Kostar 349 kronor. Tycker det känns lite dyrt just idag!!

Slöja?

Häromdagen när jag satt ute på gräset och läste så la jag som vanligt märke till några tjejer som cyklade runt här på området. De gör det allt som oftast men just denna dag var det så sjukt varmt. Ändå hade de någon typ av slöja på huvudet. Hur kommer detta sig? Jag antar att det har något med deras religion att göra? Men hur kommer det sig att killarna slipper?
Vad är det som är så hemskt med att visa sitt hår?
Jag har tagit upp denna fråga med några vänner och dom säger att Tjejer från den religionen inte heller får bada på sommaren för att de inte får visa sin kropp. Jag fattar verkligen inte poängen. Jag tycker synd om dessa små tjejer som måste anpassa sig till konstiga sjuka regler som inte har något vettigt i grunden. Eller är det så att något hemskt kommer att hända med mig för att jag inte går med en halsduk på huvudet?
Jag anser att detta är ganska intressant och otroligt skumt. Någon som vet hur fan det funkar?

Min dag


Långnäs nästa..

Vilket underbart väder! Jag styr kosan mot Långnäs och lägger mig på en filt i det gröna gräset. Sen måste jag på arbetsförmedlingen och kolla om jag kan få ta lastbilskörkort gratis, vore perfekt. Måste även hämta ut mitt betyg och skicka in till antagningen på Högskolan. Men det känns som att det är så varmt ute så jag kommer inte orka ligga där så länge. Kanske ska träna ikväll också, från och med igår så kostar gymkort på Sporthallen 350 kronor för de 3 sommarmånaderna.

Glad!

Tänk vad lätt det är att göra någon(mig) glad ibland!
Bara kommentaren från min underbara Linda gjorde mig glad och jag fick ett leende på läpparna. Sen läste jag mailen och hade fått detta:
"ja herreguuud du e så underbar!
jag e mer än nöjd exakt så ville jag ha det, åhhhh vad nöjd jag är!
O tack så mycket nu vet jag hur man skriver mera text också..... haha fan jag e verkligen sämst på datorer,
det e tur att du finns :)
Tack så himla jätte jätte mycket för ALLT du hjälp till med
nu e jag så nöjd o ska inte tjata mer :)
säg bara till om jag kan göra nåt för dig.
Ha det bäst
Tusen tack kramar från mig Taaaaaaaaaaaaaaaackkkk!!!!! :)"

Jag brukar ju mest klaga här så nu kände jag för att bjussa på lite positiv energi!!
Gonatt!, nu ska jag sova OCH få sovmorgon imorgon.
Fast jag hade mycket hellre haft Hanna & Loke kvar här en natt till:P.

Världens sötaste ungar!

Gud vilken tur jag har att jag har så många härliga kids i min närhet. Snart kommer det ut en till liten plutt hemma hos Linda & Markus. Jag kommer att flytta in där.. haha..
Vidde vattnar blommorna hos mor och far.


Nils räddar ett skott från mamma.

Hanna har åkt hem idag. Saknar henne och Loke redan! Men jag ska ta mig iväg på en trip snart jag med. Klurigt när jag har hunden. Jag ska försöka dra med henne till Ullared någon gång i sommar också! Tänk shoppa shoppa shoppa men kanske inte för såå mycket pengar:).
Nu har jag gjort klart Catrins blogg, hoppas hon blir nöjd. Tycker det är jättekul att fixa och dona med designen!

RSS 2.0