Satan

Har fruktansvärt jävla ont i mitt knä, men jag tänker ändå gå(vara) på Tranan(en krog i Bollnäs) ikväll..

Tjing tjing

Skönt!


Aubergine och Kycklinggratäng

Hemma dag i Växbo innebär bläddring i gamla och ny Allers. Detta recpet kommer ur Allers nummer 35, verkar kanon gott!

Jag och Johanna på gymmet igår

Vi spårade ur lite..

Johanna


Jag









Såhär ska det se ut..



30 augusti

Det här har varit den bästa dagen på länge, trots att jag haft mycket bra dagar nu sista veckan också. Känns som att allt är så rätt och enkelt just nu. Hoppas det håller i sig. Baltazar verkar dock inte må så väldans bra. Han sover mest hela tiden och idag ville han inte ens springa när vi cyklade så han fick åka i cykelkorgen. Det gick dock kanon bra så vi rullade några kilometer ikväll efter promenaden och teet hos Malin. Skönt, gud jag vill inte ha vinter än. Jag skulle kunna hoppa vintern helt faktiskt. Fy fan för snö och plask. 

Nu ska jag lägga mig på spikmattan och inte fundera någonting mer idag. Nu får vi se vad som sker. Känns som att jag gör allt jag kan och borde så "bollen" är fri.

Promenad, Malin och Jamie där framme


Jag


Favorit teet


Världens bästa Johanna

De finaste

Vi har legat på en filt och filosoferat om livet. Johanna blev kvar flera timmar, hon sov dock hälften av tiden. Sen kom Linnea och sällskapade med oss någon timme. Så nu har vi precis kommit hem igen och Baltazar är helt slut. Vi har borstat, lekt med bollar, lekt med hundkompisar och myst massor. Har varit helt underbart ute. Strax beger vi oss till Ren för en kvällsprommis och en dejt med Malin och gänget. Sen tittar jag nog förbi Helena och Johanna en sväng. En dag i socialiseringens tecken. Känns skönt!







Lunch med Johanna

Vi var otroligt duktiga och åkte till gymmet. Sen hem och så fixade jag lite snabbt lunch.
Lax burgare med wokade svampar, squash och en tomat. Cremefraiche sås med vitlök och örter. Mums!

God morgon

Idag har jag varit uppe i flera timmar. Johanna och jag skulle på gymmet klockan nio. När jag skickar sms oc säger att "Nu är morgon promenaden avklarad, hämtar upp dig nu!". Så får jag svaret "Faan jag har sovit över, vaknade nu". Så nu har jag suttit framför Facebook och kikat på alla händelser som jag typ aldrig gör. Jag har även kollat på alla bloggar som jag inte brukar ta mig tid till. Men nu måste väll bruden vara klar snart?

Är inte alls peppad att gå på gymmet men har jag bestämt mig så har jag. Känner mig tjock och trött.





Mjukis dag

Nils och jag har myst runt i myskläder och ätit massor med glass. Han fick vara hemma från skolan idag eftersom han hade feber. Vi mös framför tvn och kikade på film. Nils slappade lite i sängen med min fina misse..

Men vi var ändå ute och åkte bil, vilket vi älskar. Sen var vi och handlade mat också. Jag älskar att handla, synd att det är så dyrt. Idag köpte vi toapapper för 95 kornor, fatta va onödigt. Sen kattsand 120 kr och kattmat 55 kr. Skit tråkiga utgifter. Men jag gillar ändå själva handlingen. Nu har jag en frys full med kyckling, lax och broccoli. Glass finns det också, fy tusan, vi köpte den för att Nils ville ha men så kom vi ju inte hit något mer så nu ska den ligga där och fresta mig. Hmmp får väll bevisa att jag klarar av att ha god gräddig smarrig glass i frysen då.. eller så åker det i soporna. Hellre soporna än in i min kropp i alla fall.


När jag kom hem från Växbo så var jag helt glad och pigg men Baltazar var helt slut och är fortfarande. Så jag la mig i ett bad och smsa alla viktiga personer i mitt liv som jag vill hitta på någonting med i veckan. Så nu har jag lite planer och är helt lugn i kroppen. Ska strax ut på en kort kvällsprommis med fina Baltazar.

Baltazar fick massor med nya leksaker idag..

Tack!

Shit nu är det stenhårt på maten, jag har nu officiellt börjat med "diet uppdate" på torsdagar igen. Hoppas ni kommer uppskatta det lika mycket som jag hatar det ibland.

Det är otroligt många som kikar in på min lilla fina blogg. Det är nog därför jag fortsätter. Jag är nog fast. Det sjuka är att ofta på fester, middagar eller släktträffar (det har ju varit sjukt mycket sånt i augusti) kommer det fram att människor läser min blogg. Detta är alltså människor jag inte känner men som ändå finns i min omgivning liksom. Hur underligt är inte det? Men det finns inte en endaste som sagt något elakt. Typ "hur fan kan du lägga ut bilder på dig själv utan kläder när du är så tjock?" eller "tror du att du är så intressant så att du har en blogg?". Människor kan dock fråga om saker som jag har sagt i bloggen, hur jag egentligen menade. Jag är inte smidig någonstarns när jag vill ha fram min ståndpunkt. Men jag tror att ni som läser har lärt er att jag egentligen är en ganska snäll människa som inte är arg eller irriterad så länge på saker och ting.

Mina vänner påpekar ibland när jag gått överstyr i någon fråga, det är skönt. Det är då(bara) ni får en förklaring i efterhand om att jag inte riktigt menade sååå. Men oftast känner jag att ni fan får tänka själva, det tycker jag att ni klarar bra.

Jag brukar sällan ta upp bloggen som samtalsämne själv och det är ganska svårt vill jag lova. För jag ursäktar mig ju ibland för att jag måste gå en sväng och blogga eller skicka ett MMS eller så. Sen så händer det så mycket i och med bloggen så den blir som en naturlig del i mitt liv. Min familj är van att jag fotar allt från mat till vägen vi åker på. Men med nya människor känns det lite underligt. Ännu mer underligt är det ju när de har läst bloggen. Ni som läser vet ju så mycket om mig och jag vet ja typ ingenting om er om ni inte skriver någon kommentar eller skickar mail vilket är otroligt skoj.

Jag blir blir otroligt glad av att ni berättar för mig i verkliga livet att ni läser min blogg men även lite blyg just på grund av att jag är väldigt rak i min blogg och delar med mig av det mesta. 

Vart vill jag komma med det här? Jo under augusti har jag träffat minst tio stycken som läser min blogg(inte varje dag? men iaf ibland) och alla är så jävla positiva och peppar mig med massor av ny energi att fortsätta min viktresa är med er!

Snart kan jag titulera mig "mullig" va?

Den största förändringen..

Jag hade gjort om "släkt kortet" ganska mycket. Det är svårt med "tidsinställda kort". Ni vet kameran knäpper själv och så ska alla komma med och då beskär jag hellre senare. Det gjorde jag även nu. Plus ändrade lite med färger, skuggor och allt annat som gjorde kortet synbart.

Före..


Efter..


En klar förbättring tycker i alla fall jag.

Gomorr´n

Monday morning, waking up feeling crap.. - Fucked up Feets

Har ni hört dom sjunga någon gång? Min allra bästa Linda sjöng och spelade trummor i det bandet. Älskar deras låtar.. jag ska visa er någon text framöver. Kanske filmar Linda en snutt i veckan så ni får höra hur det ska låta i ett tjej punk band!!

Oj vad jag spårar.. Kommer alltid att tänka på den låten på måndagarna trots att jag inte alls mår dåligt idag, tvärtom. Mår kanon och har laddat upp inför en kanon bloggdag. I mina drömmar. Jag ska vara barnvakt åt världens sötaste åttaåring. Besöka sjukhuset, inte för min del. Passa Rista. Hmm.. ja vad var det nu mer? Jo, en promenad med Helena för hon är nog ledig idag precis som mig..


Skärså - Albertina

Åhh gud så god mat det är där. Jag förstår inte varför jag inte åker dit och äter oftare. Kanske för att det är några mil. Men jag borde ändå vara dit tre gånger per sommar. Idag åt jag Pepparlax (som vanligt, har ju ätit det en gång per sommar i några år nu) och räksås. Såsen var dock lite för salt för min smak men den är ändå en 5+ (av 5 poäng då).




Fast i fotoredigering igen..





Vad tycker ni?

I got the chills

Jävlar vad jag rös när jag tittade på True Talang nyss. Så underbart duktig tjej som sjöng. Wiii jag blir så lycklig för människor som är otroligt duktiga på att sjunga. Härlit för henne!

Nu ska vi strax hoppa in i bilarna och åka mot Skärså! Albertina så var den restaurangens namn pumpalens!

Är det inte lite konstigt!

Är det inte lite konstigt hur mycket mer alla känner varandra när man är full. Dom Hannar mig hit och dit. Hanna kom här. Tycker inte du det Hanna? Öh you talking to me?. Jag har sagt det förut och jag säger de igen. Jag har otroligt svårt för människor som pratar med och om mig men som inte känner mig. Att dom sedan säger Hanna istället för hon eller nått gör mig nästintill galen. Sen är det väldigt underligt hur man känner människor i Växbo. Man har liksom vetat av varandra i alla år men inte pratat eller umgåtts. Men ändå känns det lite som att man känner dom. Är inte det sjukt underligt?! Kul är det ju också eftersom man får prata med nya fina människor. Äsh nu ska jag sluta svamla och stänga mina rödsprängda ögon och sova någon timme. Har lovat syrran att jag ska gå upp med barnen imorgon så att hon får vila lite. Tur att jag har sovmorgon hela resten av mitt liv som de ser ut just nu...

...

201108281130 (MMS)

Borde kanske åka hem?! Äsh en timme till skadar ingen..


Middag. Lax i ugn med chilipeppar. Ostchip...

201108271127 (MMS)

Middag. Lax i ugn med chilipeppar. Ostchips och en klick gräddfilsås.


Mys i solen med vovvarna..

201108271120 (MMS)

Mys i solen med vovvarna..


Skakat rumpa

På något vis slutade kvällen på dansgolvet med Emma och Emelie. Kul var det, även om musiken var i uslaste slaget. Men människorna har gjort hela kvällen.

Pix från kvällen..
Förfest hos oss

Dönjegården Hawaii fest! Linnea 25 år!

Dancefloor på Parken


En promenad senare

Känner jag mig trött. Tog med Katten och hon var inte alls intresserad av att gå min väg som vanligt. Krypa i buskar och gå åt alla håll utom mitt är hennes melodi.


Frågan är vad jag ska hitta på ikväll. Ska jag hänga med Emma ut på Parken? Ska jag åka till Linneas 125års fest? eller ska jag vara hemma och slappa?

Jag har hittat det

Jag har hittat det absolut bästa jobbet för mig. Det innebär att jag ska göra precis alltig det jag redan gör idag på min fritid fast jag får betalt för det. Hur är det möjligt? Att det finns jobb som detta visste inte jag. Tänk variation, människor och frihet. Så känner jag inför detta jobb..


Jag håller alla mina tummar och tår att jag får detta jobb. Det finns faktiskt lite intressanta jobb utan just nu i närhet av mig. Det är nya och intressanta företag som verkar seriösa och som jobbar för och med människor och det är ju det jag vill göra. Åhh jag drömmer mig bort ifrån akassan, arbetslöshet och pengabrist...

Hej mina vänner..

Igår hann jag med mycket och kände mig verkligen allert. Trots regn och rusk så kom jag och Baltazar ut på en bra promenad på morgonen innan vi hämtade upp fina Jamie.


När vi hade skjutsat hem henne så åkte jag och Baltazar mot Växbo. Träffade hela min familj fast i tre olika hus.





Min mat - köttbullar, paprika, blomkål och purjolök.

Borta bra!


Kopp från Majas..

Jag har nog bestämt mig.. Det är ett svårt val för hur ofta köper man muggar för 80 kronor styck? Men som sagt jag tror jag har hittat koppen som vunnit mitt hjärta..



Vad tycker ni?


Diet vecka 59

Nu är det slut på sommaren och ordning och reda igen. Jag har svajat lite på vikten i sommar men för 10 veckor sedan hade jag en update. Då hade jag gått ner 34 kilo. Under sommaren har jag varit uppe och nuddat vid minus 30 kilo igen. De senaste veckorna har jag inte alls vägt mig i och med allt med magen så har jag ju "fuskat" väldigt mycket även om jag inte har ätit väldigt mycket så har jag ätit fel. Men idag tog jag modet till mig och hoppade upp på vågen, den visar MINUS 36 kilo!!

Gissa om jag är nöjd, även om det "bara" är TVÅ kilo på hela sommaren så är det endå ett rätt stort MINUS. Många jag träffa påpekar att jag i sommar måste ha gått ner mycket i vikt för att jag ser ännu mindre tjock ut. Men det är alltså inte vikten utan kanske mer kroppen som omformar sig(trots att det inte syns nämnvärt på måtten). Detta känns iaf otroligt skönt och jag blir ännu mera peppad till att kämpa som fan nu i höst! Det är liksom 4 kilo kvar till mitt 40 KILOS MÅL!! Även om jag inte har någon belöning förrän MINUS 43 KILO!






Underbart

Gud vilken härlig kväll vi har haft. Jag fick för mig att jag ville till havet idag, jag behöver lite lugn. Världens finaste Helena och pojkarna följde med. Vi strosade runt och knäppte massor med kort. Jag älskar att vara vid havet, den något äckliga doften symboliserar ändå ett lugn och en frihet. 

Lunch

Idag blev det Pannkakor med vispad grädde till lunch. Jag gjorde en hel smet så att jag kan äta det till frukost imorgon och lunch imorgon också. Det är bra med lite variation trots att jag kör väldigt basic just nu. Inga direkta utsvävningar utan bara god mat tre gånger per dag. Mätt är jag hela tiden och suget är nu borta vilket är såå skönt. Just nu förstår jag knappt hur jag tänkte när jag skrev inläggen om sug här tidigare. Sockret är den absolut farligaste "boven" i mitt viktnedgångsliv.

Inte vackert uppdukat..


..men gud så gott!

God morgon

Vad ska jag göra idag? Jag vet inte, men det brukar lösa sig. Snart kommer syrran hit och då får jag se vad hon har för planer. En oplanerad dag kanske är på sin plats. Jag vaknade före klockan 8 imorse av att solen lyser utanför fönstret. Det känns härligt att det blir några fina dagar även fast sommaren är slut. 


Hemma i tystnaden

Baltazar och jag tog en heldag i Växbo. Rista och Baltazar har blitt sams idag. Tidigare har ju Baltazar bara blitt utskälld av lillpyret. Nu är hon dryg som tusan, biter och hoppar på honom. Men Baltazar tar det med ro och springer ifrån henne när hon blir för jobbig. Jag googlade lite efter en underullsborste idag, men hittade inte någon som verkade speciellt bra. Så nu när jag kom hem stötte jag på en granne som håller på med hundtrim och frågade vilken sort jag ska köpa. Han sa att det var onödigt att köpa och så fick jag låna 4 stycken av honom. Så nu har vi borstat och borstat en stund. Baltazar gillar det inte speciellt mycket kan jag säga. Men det måste göras, ullen måste bort, jag orkar inte ha hårigt här hemma en dag till.

Nu ska vi sova en stund för imorgon kommer syrran och väcker oss tidigt tidigt..

Världens finaste

Lyckliga lyckliga jag

Yes box jag är väldigt glad över att jag nu får på mig och snart kan använda min nya tunika. Jag vet inte om ni kommer ihåg denna? Jag tycker heller inte att man ser hur mycket bättre den sitter nu. Förut stod fickorna liksom ut och tunikan knövlade sig. Nu sitter den bara riktigt tajt över brösten och det kan jag inte göra något speciellt åt.

Presentkort på Majas

Jag fick ett presentkort på Majas av Linda när jag fyllde år. Har inte hunnit dit och köpt något fint. I helgen var jag dit med Elina för att välja ut någonting fint. Dock hade jag glömt presentkortet hemma men jag tänkte att jag iallafall kunde bestämma mig vad det är jag ska köpa. Men det är himla svårt när det finns så mycket fint och prislapparna är höga som attans.


Koppar var ett av mina önskemål. Men det finns ju så många och hur mycket olika färger som helst. Jag kan inte ens bestämma modell. Tror dock att jag avskrivigt dessa finingar på grund av olämplighet eftersom de inte har något öra, då kan jag ju inte hålla i den när jag har te i den.


Den här sorten har mamma och dom älskar jag. Men vilken färg ska jag ta, de lila är lite tråkiga eftersom det slitna inte syns lika väl. De gröna är jättefina men vill jag ha grönt i mitt kök?


Hela servisen är jättefin och jag skulle vilja ha varenda form den dagen jag flyttar till hus. Just nu har jag inte plats och tur är ju det. En form kostar en sisådär 300-600 kronor.

Dessa vill jag också ha, men dom kan jag ta när jag flttar till större behöver inte ha ett helt hus till dom..


Fiin kudde men den kostade därefter, attans..

Texter..



Detta hjärta vill jag ha..

Perfekt dag!

Har diskat, städat, kollat efter jobb och lagat mat nu på morgonen. För att behålla fokus på rätt mat nu så gjorde jag en av mina favoriträtter. Curry Köttfärsgojs så nu har jag mat i flera dagar. Nu åker jag och Baltazar till Växbo för lite valp mys.

Peppning


Glömsk

Jag är fruktansvärt glömsk på fritiden. På jobbet är det inge problem jag kommer alltid ihåg allt från leveranser till rutiner till telefonnummer. Men hemma glömmer jag konstant bort tvättiden, att äta lunch, möten med människor och att vattna blommorna. Det kanske inte låter så farligt men det är grymt jobbigt. Försöker jobba upp minnet och skriver inte ner lika mycket i kalendern, men nu ger jag upp. Nu blir det allt nerskrivet men ska försöka att inte kolla i den så ofta. Jag tror att jag ska hoppa isäng redan nu.. känner mig trött och då kanske jag ska lyssna på kroppen idag.

Jamen vet ni varför jag överhuvudtaget komihåg detta nu? Jo jag tänkte omformatera minidatorn igen men jag har glömt vilken knapp jag ska trycka på.. blir galen på mig själv..

Imorgon ska jag visa er mina byxor som var tajt förut.. nu sitter dom... ja inte alls skulle man kunna säga.

Måndagen försvann

Imorse hämtade jag upp Jamie eftersom hennes föräldrar skulle studera. Vi åkte till Växbo och kelade med Rista och pratade med mormor och morfar. Sen åkte vi till mamma och lekte lite mera och kastade boll med Baltazar som tidigare hade blitt tok utskälld av lilla lilla Rista. För en stund sedan skjutsade jag hem Jamie och nu ska jag ta mig något att äta innan det blir Bio med E. "Jag saknar dig" eller någonting sådant, tydligen en liknande film som Fucking Åmål även om de inte vill bli förknippade med den filmen. Hoppas den är bra så att jag inte somnar igen. Idag blir det inget snask på bion. Borde kanske skynda mig iväg och handla nu innan. Lite fil behöver jag, men det kan jag köpa på Tempo när jag går till bion. Hmm..

Tusen tack för era åsikter om klädrensningen. Jag håller nästan med er, dock ser vissa kläder bättre ut på bild än i verkligheten och vise versa. Svårt att så en helhet. Men troligtvis kommer jag slänga alla utom 2-3 stycken.









Klädrensning..

.. vilka skulle ni slänga och vilka skulle ni behålla? Jag rensade en tunika/klänning låda häromdagen. Måste släng lite fluffiga kläder som jag inte längre kan ha på grund av att de är för stora. Det är både roligt och tråkigt vill jag lova. Vissa tunikor älskar jag verkligen men sitter alldeles knasigt nu. Men ni hjälper mig rensa va?!

1

Min favorit i flera år..

2

Telefontid samtidigt som jag provar..

3


4


5


6


7
8
9


10


Ja nu har jag ansträngt mig massor med provning och foton. Hjälp mig nu att avgöra vilka som ska bort och vilka som ska få stanna kvar.. Tack!

Söndag fortfarande

Jisses så lång den här dagen har varit. Men jag klagar inte för jag har njutit av varenda minut. När Katja åkte hem så cyklade jag och Baltazar till Malin, Niclas och Jamie och drack en kopp te. Mysigt och perfekt att det är så nära men ändå en bit så Baltazar får motion. Vi snackade massor om livet och viktiga saker. Malin är duktig på det där med viktiga saker. Man känner sig som en lite dåligare människa när hon har förklarat saker. Sopsortera är något jag ska ta tag i någon gång i den närmsta framtiden. Jag är väldigt dålig på att vara miljövänlig i alltifrån bilåkning, sopsortering och strömförbrukning.

När vi skulle cykla hemåt så träffade vi på en urtrevlig karl som vi stod och pratade med bra länge. Han hade en liten hundvalp på 9 veckor också, plus en superfin bordercollie. På hemvägen var Baltazar otroligt uppmärksam och duktig och det gick galant att både cykla, svänga och prata i telefonen. Måsta ringa mamma eftersom vi mötte ambulansen som åkte mot Växbo. Vid Scandic blev det becksvart. Det är något lurt med lamporna i stan, de har stängt av dom. Tur att jag hade lite lyse på cykeln och att jag kan vägen utantill. Jag släppte lös Baltazar och försökte så gott jag kunde hålla mig på vägen, men det blev någon runda ut på gräskanterna.

Nu ska vi hoppa isäng och kika på Fast and Furious. Imorgon är vi barnvkt till världens finaste Jamie..

Imorgon ska jag skriva lite om kläder på bloggen..

Ny energi

Katja har varit här och jag har fått massor med ny inspiration till maten och kanske även lite till träning. Hon är så klok och medveten. Hon delar gärna med sig av sin kunskap och åsikter vilket passar mig perfekt. Det är hon och Sanna som uppmärksammar mig på olika saker jag inte ens ängnar en tanke på. Det har varit en givande dag! 

Jag har tex fått reda på att om jag äter en laxfilé(med 10 gram smör på), tre broccoli buketter och två matskedar vitlök eller ört cremefraiche så har jag bara fått i min 330 kalorier. Jag som trodde att jag åt jätte mycket kalorier nu. Om jag äter 1/4 Tjockpannkaka så får jag i mig 500 kalorier, vilket inte alls är farligt, då kan jag äta det 3 gånger på en dag och ändå bara få i mig 1500 kalorier. Det är därför jag går ner i vikt, det är Katja övertygad om och jag börjar kankse hålla med lite. Har inte lagt någon tanke eller energi på det tidigare faktiskt. Jag vet ju bara att det funkar.

Ska försöka boka in en resa till Luleå innan sista oktober då mitt CSN kort går ut.

Rista - Vi har blitt med valp

Ja nu är äntligen våran lilla flicka hemma. Spänningen var på topp innan pappa och Inge kom hem med det lilla undret igår. Pojkarna tittade längtande på MMSen som ploppade in.


Tjejen är en obrydd, tuff och otroligt söt liten krabat som vann hela familjen hjärta på en gång..














Såhär såg det ut när jag åkte hem.. Snacka om att få uppmärksamhet även fast hon sover..



Söndag

Jag har sovit så skönt inatt, inte vaknat en enda gång. Känner mig utvilad men ändå fortfarande trött i huvudet. Nu lagar jag Frunch till mig och Sofia.. Det blir Tjockpannkaka med bacon i som jag blev tipsad av Den här tjejen.. Hennes blogg borde du gå in på Malin, ni har lite samma intressen! (Jag klipper upp baconet och lägger i formen och in i ugnen i 200 grader, 15 minuter?! Sen rör jag i baconet i smeten som fått stått och svält, sen i med allt i formen och grädda 30 minuter som vanligt.)

Idag blir det en hemmadag med fix och mys med fina Katja som är hemma från Luleå!

Idiotiska jag

Fan vad trött jag kan bli på att jag vet Hur jag ska göra för att må bra men ändå gör jag tvärtom. Vad är felet och hur fan tänker jag. Ikväll blev jag bjuden på god tacos i Växbo! Var duktig och tog mat som jag ska, alltså lite och en gång. Mådde perfekt efter maten och var inte sugen på allt skit som dom hade hemma där.

Vid 21 tiden kändes det som att magen ville ha någonting. Jag gjorde en tallrik(jag brukar äta på en assiett) tacos och åt allt(förr i tiden skulle detta inte varit mycket alls och för en vanlig kost människa var det inte mycket). Men jag kan inte äta såhär mycket som jag gjort ikväll och det VET jag egentligen. Det blev lika när jag åt med Johanna häromdagen, då tog jag en påfyllnings gång och då mår jag lite sämre. Men ikväll blev det riktigt illa..

En stund efter att jag ätit börjar jag må dåligt. Ont i bröstet, ett tryck och det är grymt obehagligt. Jag rör lite på mig och åker ner till mormor och morfar eftersom alla andra åkt dit redan. Väl där känner jag att nej nu blir det hem spikmattan och sängen och hoppas att det onda försvinner. Jag sätter mig i bilen och börjar då må väldigt dåligt. Jag spyr hemma hos mamma och pappa (alltså 2 minuter senare) när jag hämtar upp Ballen.

Sätter mig i bilen och åker hemåt, på Ren går värken ner mot magen och jag tror att jag ska dö. Paniken gör mig flummig i huvudet och jag känner att jag måste spy men kan ju inte stanna mitti korsningarna. Parkerar bilen hemma och går hemåt. Mår så illa, alltså magsjuke illa. Spyan var i halsen kändes det som. Baltazar yrade runt och kom inte när jag ropade. Jag tänker att "jag kan inte spy mitt på innergården". Jag svalde och svalde och svalde luft för att inte spy. Jag tänker även att jag lämnar Baltazar ute och springer in och spyr och sen går ut och hämtar honom. En annan tanke far genom huvudet "Hur ska jag ta mig genom trappuppgången in till lägenheten utan att spy i trappan?!?!". När jag börjar jogga så kommer iaf Baltazar snabbt och hänger med in i porten. Från första steget i trappuppgången så är illamåendet borta, HELT! När jag låser upp dörren så mår jag bra igen. Det är så sjukt.. och jobbigt! Detta mående pågår alltså i ca 30 minuter och förstör hela mitt psyke och tryggheten i mitt mående. Det är lite som en dröm efteråt, jag fattar inte hur illa jag nyss mådde. Fy Fan!

Nu mår jag skapligt och ligger på spikmattan och ska försöka sova gott tills Sofia kommer inatt.. Sov morgon imorgon, Lycka!

Hur tänker ni?!

När ni ser en artikel som denna? Min första tanke blir "Nää" men sen funderar jag lite på vad det egentligen står på tidningarnasförsta sidor. Jag tycker hela Sverige har ett osunt sätt att se på hälsa. Jag delar inte många åsikter med tex Aftonbladets artiklar. Jag tror att fler och fler osäkra personer kommer att få ätstörningar. För det är inte normalt att äta längre. Antingen äter människor väldigt mycket "bara för att" eller så äter dom nästan ingenting för att dom måste bli smal. OM man är smal ÄR man hälsosam!! Håller ni med om det? Inte jag. Ja människor som är smala kanske ser hälsosammare ut men i min omgivning så är inte de smala hälsosammare än någon annan. Jag tror att det handlar om förbränning och gener.

Om jag äter en glass eller godis eller något annat som anses onyttigt, det kan vara en köttbit med beasås. Då kollar människor med andra ögon än om någon av mina smala vänner gör det. Jag märker det inte, kanske har jag gjort det förut. Det sjuka är att jag på ett sätt kan förstå det. Jag förstår att människor tycker att tjocka människor ska "ta tag i sitt liv". Men det är inte så lätt. Även jag kan tycka speciellt nu när jag gått på LCHF att människor borde prova dieten för att gå ner i vikt och inte behöva vara så tjock. Att det finns en möjlighet liksom. Men jag tycker att alla människor har rätt att bestämma över sitt eget liv om det inte skadar någon annan.

Många tjocka människor känner sig inte lika mycket värda. Jag har alltid haft support runtomkring mig trots att jag har varit tjock hela livet. Om jag inte hade haft det och dom har satt mig på diet som barn. Vad hade varit annorlunda? Hade jag varit smal hela livet då? Hade jag haft en kass självkänsla för att min familj inte hade tyckt om mig som jag var? eller dom hade väll gjort det för att dom bryr sig men hur hade jag känt det? Hade jag varit samma person? Är man verkligen lyckligare som människa om man är smal? Det vette fan, men jag ska ge smalheten ett försök.

God morgon! Lite läskigt kort på Katten:-)...

201108201108 (MMS)

God morgon! Lite läskigt kort på Katten:-)! Idag är vi utan ström igen för andra gången den här veckan. Våra planer är att strax åka iväg till klubben och kolla på Helena och de andra som tävlar DM i regnet idag. Måste äta något först men är bara sugen på en stor fet godispåse, illa och gnälligt jag vet. Vi hörs snart igen.


Idag känner jag mig naturligt fin..


Nu drar jag iväg på myskväll med Sofia och Marlene.. Hoppas inte(HOPPAS) att dom har en massa godis!

Friday eller fridag..

Jobbet är nu slut, finito, lost, the end.. Tänk vilka fina människor jag har träffat denna sommar, om ni bara visste. Då pratar jag om både personal och kunder. Jag skulle lätt gå tillbaka på måndag om dom behövde mig. Men nu blir det inte så så nu har vi fokus framåt. Mot nya möjligheter och erfarenheter!

Jag borde äta något men vill bara ha godis godis och åter godis.. vilket skit! Tror det blir lite fil med bär och Knäckebröd. Vad äter ni när ni inte är sugen på något speciellt?
Jag har några recept ifrån tidningarna på jobbet som jag har sparat för att testa framöver. Har knäppt kort på dom med telefonen, det idag lät sjukt gott, kycklingfilé med gräddsås. Men jag har ingen kyckling tinad.

Sofia är i stan så det blir nog en dejt med henne ikväll om jag inte somnar här i soffan. Kanske ta en biltur till en glasskiosk och köpa ett kilo glass.. Mmm..

Simsalabim - LCHF

I brist på namn fick det bli Simsalabim. Jag gjorde ett ihopplock av vad jag hade hemma och gud så gott det blev. Super nöjd! Har varit sugen på något med parma och brie ett tag nu och då passade jag på idag när jag har sällskap av Johanna. Vad tycker ni? Verkar det ok?

Paket..


Lunch

Omelett med bacon, en svamp, en körsberstomat, två ägg, gräddskvätt och persilja.. mycket godare än vad den ser ut..


Going of to work..

201108181106 (MMS)

Going of to work..


Världens finaste


Ny borstad och fluffig. Vi sitter ute i gräset och pratar om livet med Helena. Snart blir det soffa och film!

Idag är det en kamp..

Shit vad jag ångrar mina inlägg om hur lätt min diet är just idag. Jag är konstant sugen på olika saker. Det är sånna konstiga saker ni vet som jag inte ens brukade äta förr i tiden. Oboy, fiskpinnar, hamburgare med kött, limpmacka och mycket mycket mer. Men jag är även sugen på allt godis som någonsin har tillverkas skulle jag tro. Mest sånna ljus rosa runda sura och saltlakrits sånna runda som finns på Videohallen. Å gud så gott det skulle vara. Men det skulle även fungera bra med blå flaskor, kladdkaka, bullar, Portello, Magnum glass, Ben and Jerry glass, Kakdeg, sockerkakssmet, Brago doppade i kaffe, Mjölkchoklad, vitlöksbaguetter, varma mackor, Bilar, Munk, polka grisar och allt annat socker.

Dagen har rent ut sagt varit för djävlig, MEN inte ett enda sockerkorn har passerat mina läppar. Imorse åt jag fil(jag vet att det inte är optimalt för LCHF men det är det för mig) med Knäckebröds smulor. Lunch blev bacon med två ägg, en skvätt grädde och persilja.

Är så glad att jag inte har något sockrigt här hemma överhuvudtaget, annars skulle det åkt in i min mage idag.

Idag känner jag mig svag för frestelser. Jag har rent strösocker, jag känner ju människor som har det i sitt te eller kaffe. Så denna lilla vetskap gör att min hjärna detaljerat beskriver hur jag (jo jag ser i bilder) slänger ihop en kladdkakesmet och shoppar in i ugnen OCH hur första, andra tuggan är för het för att känna någon smak men jag äter det ändå. Hur tredje fjärde tuggan är sååå jävla goda! Hur mycket mera om inte allt bara skopas in i min "sockersugande kropp".. Hjärnan är inte så klok att den visar hur degigt jag kommer att må efteråt och hur lätt det är att "äta det sista" imorgonbitti till frukost eftersom hjärnan säger "jag kommer ju ändå äta den senare så kan lika gärna göra det nu". Det måste jag med mitt minne och sunda förnuft påpeka för hjärnan så att den förstår att detta är en jävligt dålig idé..

Min middag på släktträffen, gudomligt gott!

Onsdag igen

Två dagar kvar på mitt nuvarande jobb. Det är helt galet vad fort tiden har gått. Idag var jag så trött när jag skulle masa mig ur sängen att jag knappt öppnade ögonen. Dagen har gått fort när den väl kom igång. Jag kom hem sent igårkväll eftersom jag var på teater, däckade i säng på en gång. Inatt vaknade jag av att jag dunkade huvudet i väggen, fy satan vad ont det gjorde. Allt blir lite osammanhängande just nu. Ska ta en dusch och sen gå ut i solen och borsta igenom Ballen rejält så återkommer jag sen..

En bild tagen i Christers bil idag. Snacka...

201108161086-001 (MMS)

En bild tagen i Christers bil idag. Snacka om glansig lack! Nu är jag på teater med E!


Svar på kommentar..

JJonsson om Tjejkväll:
Jag vill gärna höra hur det går för dig med träningen :)
Det är enkelt, jag tränar inte. Jag går promenader och cyklar. Inget gym eller joggning eller något. Jag springer enbart när jag måste på agilityträningarna. Är inte alls taggad på träning.

Vad tycker ni då?

Lite mindre färg och vitt i inläggen?! Hmm jag vet inte hur jag känner ännu. Men det känns ändå bra på något vis. Ett nytt kapitel börjar nu. En djupare blogg? Vad vill ni egentligen läsa om? Jag har varit grymt ofokuserad på bloggen de senaste veckorna. Känner ändå att en kommentar då och då går in i mitt huvud och peppar och ger mig tankeställare. Jag älskar era åsikter även om ni inte tycker som mig. 

Gamla


Nya


Give it to me babys!!

Nu är det höst på bloggen..

Fick lite inspiration och lite eld i baken idag när jag var klar med alla "måsten". Eller egentligen var jag trött efter dom men så åkte jag iväg med Helena och hundarna till skogen och gick en prommis i det härliga vädret. Helena är en av få människor som verkligen kan vända mitt humör. Hon har en cool inställning till det mesta i livet och lever verkligen. En middag på stan med henne var precis vad jag behövde, men hon då.. vad fick hon ut av det? Inte vet jag men nästa gång ska jag vara back on track och ge henne massor med energi tillbaka.



Släktträffen


Home sweet home..

Herregud vad trött jag är, eller vi rättare sagt. Baltazar la sig och sov direkt när vi kom innanför dörren. Jag somnade en stund i soffan och nu har vi varit ute på en promenad. Helgen har varit toppen. Mycket trevliga människor som man inte alls känner, det tar på krafterna. Vår plan ikväll är att mysa i soffan framför Polis Skolan 2!

Min bästa vän i hela världen!

Lunch paus i Vinströmmarna!

201108141084 (MMS)

Lunch paus i Vinströmmarna!


Top gun nästa...

201108131076 (MMS)

...


Förklaring

Ni frågar hur jag kan äta Knäckebröd när jag äter LCHF. Jo om ni läste receptet som jag länkar till så skulle ni inse att detta inte är något för er vanligt Knäckebröd utan ett som är fritt från mjöl och annat skit. Jag har dock gjort om det lite sedan jag la ut det.

Jag gör två plåtar och använder 3 dl Linfrö, 1,5 dl Sesam och 1,5 dl Pumpafrön. Blandar detta med 5 dl vatten och salt, låter stå i 3 timmar. Brer ut på TVÅ plåtar med bakplåtspapper. In i ugnen på 150 grader i 1,5 timme. Så jävla gott men mycket smör på!

Nu lämnar min älskling och jag stan för en stund..


Skönt att slippa all asfalt och bilar. Nu blir det skogsliv och grusvägar. Hoppas det inte är mygger, de lär ha fryst ihjäl. Marknad är det i stan också. Doftar munkar, langos och brända mandlar över hela stan. Jag vill så gärna gå en sväng förbi och shoppa med mig lite Marknads nougat och remmar fulla med socker.. Mumma! Det är tur att marknaden inte öppnar förrän vi har lämnat stan. Shoop shoop nu packa och strax åka.. måste hämta madrassen på vinden också.. Sista minuten kvinnan? Ja det är jag de..

Tjejkväll

Efter dagens jobb intog jag "Fixtant" jobbet i mitt hushåll. Torkade golvet, diska, cykla med hunden, tvätten och donade med allt möjligt tills dess att Sanna kom hit. Vi eller mest hon lagade mat, en supergod kycklingsoppa. Sen kom Helena och de svartvita hit och åt med oss. Sen dök Nina, Linda och Johanna upp. Vi hade massor att ta igen efter en sommar fullt upp med..? Livet?!


Imorgon åker jag på Släktträff igen. Blir bara borta en natt. Jag bloggar lite från mobilen har jag tänkt. Något speciellt ni vill ha bloggat om under nästa vecka?

Ett jobb jag verkligen vill ha har kommit ut igen.. Det ska jag söka på måndag när jag är ledig och hemma. Jag ska hålla alla mina tummar för att jag ska lyckas få det. Kanske jag ska börja be till någon högre makt för att nå mitt mål? Jag vet ju att jag kommer göra ett bra jobb, frågan är bara hur man ska få dom som bestämmer att inse det faktumet.

Nu ska jag bädda sängen och sen sova. Packa får jag göra imorgon bitti, orkar inte just nu..

Vad är svaret?


Komigen nu gissa!!

Torsdag

Ännu en torsdag är avklarad. Det finns inte ett skit på tv:n nu för tiden. Vad kollar ni på? Just nu kikar jag på en dokumentär om en liten 4 årig flicka som har blitt känd som konstnär. Intressant, nä inte speciellt men det är lite facinerande.

Dagen har gått fort men ändå varit lång. Jobbet har varit så givande och lärorikt. Jag vill verkligen inte sluta jobba där. Efter jobbet gick jag vidare till nästa jobba som var att kolla på film med min kontakt person. Efter det var jag lite trött och slö så istället för en promenad så tog vi en cykeltur till Malin, Niclas och Jamie och gav Malin en "börja skolan present". Jag älskar att ge bort små presenter när jag verkligen hittat något som passar in. Malin fick tex en förpackning med hårinpackning tillverkad av naturliga oljor och dofter. Hon går ju på No Poo metoden och då tyckte jag att det var lite roligt att ändå kunna göra en härlig hårinpackning.

Nu skulle jag ha packat upp och packat på nytt men vafan jag hinner det på en kvart imorgon va? Jo just det jag har bakat bröd idag också. Knäckebrödet, det godaste som finns! När jag shoppade presenten till Malin så passade jag på att köpa lite nya teer till mig själv. Det ena är torkade brännesslor som är jättebra för magen bland annat, det andra är ren Kamomill. 

Grym film

Gillade den här filmen starkt! Älskar härliga familjefilmer som slutar pinsamt lyckligt. Jag fick någon tår i ögat trots att jag egentligen kunde räkna ut hur den skulle sluta. Lite 70% till den och lyckan var gjord. Nu en promenix med Helena och pojkarna bus innan jag somnar..

Tänkvärt!

Dalai Lama svarade på frågan vad som förvånar honom mest:
Människan.
Hon offrar hälsan för att hon ska tjäna pengar.
Sedan offrar hon pengar för att få tillbaka hälsan.
Och så är hon så angelägen om sin framtid att hon inte njuter av nuet.
Följden blir att hon inte lever i nuet och inte heller i framtiden.
Hon lever som om hon aldrig skulle dö.
Och så dör hon utan att ens någonsin ha levt.

Långvind - the perfect place

Jag vill ha en sommarstuga där med hela familjen! Jag blir lugn av bara tanken att få sitta där på stranden och titta ut över havet och drömma mig bort. Vi hade det så härligt där i fredags och jag blir glad i hela kroppen. Trist att jag hade ont i magen halva dagen men sen gick det ju trots allt över. Det kom tillbaka när vi gick upp mot bilen igen. Kanske att jag behöver lite fler slappdagar vid havet!







Frukost


Man får passa på när matförråden är nästintill tomma. Jag tar lite smulor från Knäckebrödet i filen för att få lite crunch. Väldigt gott och enkelt, perfekt för mig som är morgon trött.

Jag har världens bästa familj!

Ikväll har vi firat syrrans barn som fyller år idag. Jag blev bjuden på mat av finaste syrran som hade kockat ihop en köttfärsröra i ugn med creme fraiche och paprika bland annat. Jag fick en välbehövlig massage av min fina mamma. Min underbara pappa fixade det tjutande lätet på bilen jag åker i för tillfället. Jag trivs bara så himla bra i Växbo. Fina Elina följde med mig hem och ska bo här ett tag igen, underbart! Jag älskar att ha inneboende.

Jag har ont i ryggen idag men vet inte vad det beror på. Det blev bättre en stund efter mammas massage men sen kom det tillbaka igen. Det blev lite bättre efter den varma duschen som jag nyss hoppade ur men jag tror det är tillfälligt. Det har varit väldigt jobbigt att inte veta varför jag har ont, men nu börjar jag vänja mig även fast jag helst skulle vilja veta anledningen. Det jag i alla fall vet är att smärta gör mig galet trött så nu blir det snart sängen.

Födelsedags barnet

Skrämmande information..


Avgiftning

Jag har levt långt utanför LCHF gränserna senaste veckan. Korv MED bröd, kaka, fil, mackor, nektarin och jag avslutade med att äta godis i mängder. Jag har typ levt på fil för jag har varit så rädd för magen. En macka känns liksom så "normalt" därför tänkte jag att magen kanske håller sig bra. Men nu är det slut på detta igen. Jag har 40 kilo i sikte och har som mål att nå dit i Oktober månad.

Nu har jag haft avgiftning från allt socker. Det har gått riktigt bra. Idag har det blitt 1/4 kesella naturell, ägg med kaviar och fetaost och snart blir det lax i ugn med massor av ost. Känner mig mätt och nöjd och glad!

Stämmer så jävla bra..

I fredags när vi var på stranden så körde vi ett test som visade vilken färg man var..


Jag blev röd..
Det stämmer så bra att det är kusligt! Alla jag har visat det för har sagt att tidningen har skrivit en artikel om mig haha.. Fast jag bryr mig inte så värst mycket om att misslyckas, eller då kanske jag inte ens provar om det finns en risk?! Hmm ja så är det nog.

Jag känner mig pigg och allert idag. Under...

Jag känner mig pigg och allert idag. Underbart! Dock finns en liten oro för att en förkylning är på G. Halsen svider lite och kroppen fryser. Men nu är det två jobb veckor kvar innan jag är utan jobb once again! Så jobbig tanke och ett så tråkigt liv. Men vad ska man göra? Jag vet fan inte. Snart börjar den här arbetsdagen, så då har jag något annat att fokusera på.. God morgon!


Hunnit mycket men ändå slappat


Jag började dagen med en promenad med finaste Helena och dogsen.
Vi satt och pratade om livet och det är riktigt nödvändigt ibland. Helena är en så nedrans bra vän!


Jag åkte till Johan och åt lunch. Sen kollade vi(eller jag, eftersom han sov av feberfrossa) på en dålig film. Under Still Waters tror jag den hette. Sen mös jag massor med Missungarna Jamie och Vilda!

Camilla kom och hämtade de små liven och det blev såå tomt i lägenheten. Jag hoppas att de får det kanonbra även fast de ska bo i Alfta.


Jag träffade underbara Jamie och Malin och Niclas en sväng ute på gräsmattan. Vi gick till kiosken och köpte glass och halstabletter till stackas Johan.

Dagen avslutades i Malins soffa ute i Vik med Mina och mitt lilla monster. Nu ska jag försöka hoppa i säng snart nog så att jag är piggelin imorgon.

God morgon

Idag är det storm ute och det är så härligt. Jag ska strax packa in oss i bilen och åka till Helena för en promenad ute på åkrarna. Efter det blir det kattungemys till tusen eftersom de flyttar ifrån oss ikväll. Just nu känner jag mig pigg och har inte ont i kroppen förutom vid knät då men det vet jag att går bort om någon dag. Så nu blir det mys med Helena och bästa killarna Lee och Mike!

Nerbäddad och Bones

Vi har mys kväll helt för oss själva Katten, Ballen och jag. Mitt knä hoppade ur för en stund sedan och det är nog bland det värsta jag vet. Börjar må illa, blir yr, rädd för smärtan när det ska tillbaka, handlingsförlamad, och sen så förbannad att jag knäcker tillbaka det. Men gud så jävla ont det gör, helt sinnessjukt! Men nu är det i och kommer att vara ömt i ca ett dygn minst. Det blir liggläge fram tills imorgonbitti. En kiss runda ska vi pressa in. Åhh nu börjar Bones igen..

Jag mår så bra i både kropp och själ..

Har haft en minisemester hos min fina familj. Vad vore jag utan dom? Jobbig tanke. Nu sitter jag hemma och tittar på Vad blir det för mat. Ska bara ta det lugnt hela kvällen, kanske en kopp te hos någon när eller kär, vem vet. Känner mig inte trött och jag har inte ett uns ont i magen och har inte haft det sedan i fredags. Jag älskar att må bra! Jag har så mycket ork och ideér och så genomför jag dom också, inte illa. Idag blev det spontanbad i Slakttjärn i regnvädret. Jag tog med mig syrrans barn och Elina!

Medicin?!


Vad tror ni om det här?

Såhär ser det ofta ut när jag fikar!

Jag kallar allt som jag äter emellan mina måltider för fika. Det kan vara sjukt jobbigt ibland när vänner och familj äter massa gott fikabröd och glass på sommaren. Men det är jobbigt i en kvart högst. Sen går det över. Det är inte värt det för mig att äta vanligt fika dagligen. I sällsynta fall kan jag fuska och äta något fikabröd men det har kanske hänt 2 gånger under detta år som jag gått på LCHF. Elina och jag åt krusbär, hon med saft och jag med ett glas vatten. Jag tycker ändå att man kan ha mysfika utan att äta allt som alla andra äter! Men kom ihåg att vara på er vakt för man vet aldrig vad hjärnan kan hitta på för skum ursäkt för att äta en bulle eller tre..

Allsång på Skansen

Har kikat på det på datorn nu & jag är positivt överaskad. Brukar ni kolla på detta? Jag ser det väll sisådär en gång per år. Men de har lyckats pressa in massa artister på en timme och det är ju rolit med variation tycker jag. Sen är det väldigt varierad Wow faktor på dom som är med också. Eftersom jag älskar att utvärdera så kommer här en liten utvärdering..

Fjantet med "praktikanten" - Vad är grejen med det?!
Fredrik Kempe har ju en bra röst men jag förstår varför han skriver låtar till andra mer än till sig själv han är ingen show människa direkt. Tycker att det blev rörigt och spretigt med alla instrument.
Timbaktu har jag nog aldrig sett i hela mitt liv, han såg helt normal ut. Verkar vara en väldigt härlig person även om jag inte gillar skånska eller rapp.
Jag älskade Johnny Logan!! Älskar hans låtar men har aldrig sett honom heller tror jag.. Han var stapplig och gammal men det gjorde liksom inget eftersom hans låt är så bra.
Grotesco var ju ett roligt/underligt/idiotiskt ja mycket kan man säga men ordet jag väljer till slut blir nog underhållande!

Jag är glad att jag kollade.. nu ska jag hoppa in i duschen innan det blir släktträff all night looon!!

Dyspepsi

Det är det jag har, finns ingen tvekan. Alla symptom stämmer, jag får ont när det är stressigt eller när jag äter mycket eller när jag äter vissa saker. Jag blev Jättedålig en dag när jag åt en Voltaren, vilket man absolut inte får göra. Det är skit jobbigt verkligen. Jag ska ta några av morfars tabletter utifall jag blir dålig idag. Jag orkar inte ha ont nå mer, blir så jävla trött och orkeslös av detta.

Hur lätt är det att sluta stressa?! Det är det absolut svåraste.

Jag tror inte att mina magproblem har med dieten att göra, för det första så borde jag ha fått detta för längesedan då. Och jag får bara anfallen när jag har fuskat och ätit utanför dieten. Kanske dieten i samband med fusk men jag skyller absolut ingenting på dieten. Det är fortfarande det bästa jag har gjort i mitt liv och jag komer inte att sluta med den hur lockande det än är just nu. Är sugen på allt som jag inte äter typ bullar, bröd, gröt, hårdbröd, äpple, vatten melon och massa annat.. Ska försöka vara strong.

Information från Vårdguiden.se..

Magkatarr är egentligen en felaktig benämning. Katarr betyder inflammation, vilket endast i undantagsfall är orsaken till symtomen. Det finns dock inget bättre svenskt namn än magkatarr. Det namn som används inom läkarvetenskapen är dyspepsi.

Den som har dyspepsi har ont eller känner obehag i övre delen av magen. Dyspepsi kan ibland bero på en sjukdom, till exempel magsår. Det kan också bero på att den nedersta delen av matstrupen är irriterad av magsyra. Hos äldre kan orsaken någon enstaka gång vara cancer.

I de allra flesta fall hittar man dock ingen tydlig orsak. I dessa fall beror symtomen troligen på att magsäcken lite mer orytmiskt tömmer ut sitt innehåll i tarmen. Magsäcken kan också vara mer känslig för att spännas ut, det vill säga den klarar inte så mycket mat åt gången.

Om du har dyspepsi men man inte har kunnat påvisa någon direkt orsak till dina besvär kan du märka att vissa saker, som till exempel stress eller viss mat eller dryck, utlöser besvären. Det finns inga vetenskapliga bevis för någon enskild orsak, utan det är en individuell upplevelse. Ofta samverkar flera orsaker.

Besvären kan utlösas och förvärras av exempelvis:

  • viss föda. Det är individuellt vilken, men ofta nämns fet, salt, rökt och stekt mat samt kaffe och starka kryddor
  • stress
  • oregelbundna måltider
  • alkohol
  • rökning
  • vissa läkemedel, framför allt läkemedel mot värk samt mot led- och muskelbesvär.

Symtom på magkatarr

Alla som lider av dyspepsi har inte samma symtom. De vanligaste är:

  • smärta eller obehag i övre delen av magen
  • tidig mättnadskänsla när du äter
  • hungersugningar i magtrakten
  • känsla av uppkördhet
  • illamående och rapningar
  • halsbränna, som egentligen är ett eget tillstånd, men ibland kan vara ett delsymtom vid dyspepsi.

Dyspepsi leder sällan till komplikationer men symtomen kan likna dem vid magsår, en sjukdom som blir alltmer ovanlig.

Egenvård vid magkatarr

Det viktigaste är att undvika sådant som du själv märker orsakar eller förvärrar besvären.

  • Undvik mat och dryck som du har märkt besvärar dig.
  • Ät allsidigt.
  • Ät på regelbundna tider.
  • Minska på eller sluta helt med rökning och alkohol.
  • Försök ta bort orsakerna till stress och spänning.
  • Undvik läkemedel som kan irritera magslemhinnan. Det gäller framför allt läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra och läkemedel mot led- och muskelvärk.
  • Ofta hjälper det för stunden att äta något när man har problem eftersom magsyran då går åt till att bearbeta maten.

Baltazar har lagt sig..

Så nu ska jag också hoppa i säng! Så skönt att ha sovmorgon imorgon bitti. Jag har inte nå ont i magen och har inte haft det på fyra timmar! Underbart, nu blir det spikmattan och sömnen kommer då på köpet! Igår somnade jag direkt jag la mig på kudden..
Min fina fina vovve!

UNDERBAR DAG!

Jag är så nöjd med mitt val att åk hem och slöa. Ingen stress och ingen press. Jag visar lite bilder från dagen..

Vi åkte till Havet redan klockan nio.. Så fint det är där, jag vill så gärna ha en stuga där! Fick ont i magen på vägen till stranden men vid 12 gick det över så då kunde jag njuta lite.


Varmt i vattnet för att vara i havet. Ju längre dagen gick ju större vågor. Vi åkte dock hem runt 3.


Ballen och jag tog en promenad..


Elina och jag sopade ån så att barnen kan leka och bada där i imorgon.


Vi satte upp tältet och dukade inför släktträffen imorgon.

Fikapaus..

Nu har vi precis kommit hem till mamma och pappas hus och jag fastnade framför 101 Dalmatiner men ska strax hoppa in i duschen. Sjukt att "House" är med i den här filmen.

Bort vald

Vet inte ens varför jag tog med mig denna till provhytten. Inte alls min "stil" egentligen. Men jag vill ha en ny klänning av detta slaget men inte just den här. Tycker inte om färgerna eller mönster och sen var den lite för lång eller för kort, mellan lång liksom.
-

Sommar klänning



Havet here we come..

Idag blir det havet med min fina mamma och Elina. Ska bara slappa hela långa dagen och försöka äta litegrann i alla fall. Jag hoppas att vädret inte kommer svika oss. Det ser inte ut att bli på topp men jag hoppas att de har fel som vanligt. Det känns helt okej att vara uppe den här tiden trots att jag är ledig. Mår bra i magen idag och det hoppas jag verkligen att håller i sig så att jag inte blir dålig på stranden. Oj nej nu måste jag maka mig ur sängen och gå ut med Baltazar innan vi ska åka..

Hemma och packar..

Tar en paus från mitt vanliga liv och åker till mamma och pappa och laddar upp inför helgen. Jag hann med lite shopping nyss också. Det roliga är att jag slapp betala för att jag hittade ett presentkort precis när jag skulle betala.

Snikepik..

Bit ihop och kör..

Jag tror egentligen mer på "Bryt ihop och kom igen". Igår var jag helt veck. Min kropp vill inte samma sak som mitt huvud. Jag vill så mycket men kanske måste inse mina begränsningar och övervinna dom i sakta mak och inte i ultra speed. Idag jobbar jag men sen är jag "ledig" fredag, lördag, söndag och måndag. Vi har visserligen släktträff och mycket saker ska hinnas med men jag ska sätta fokus på att må bra. Inte en enda stressad minut ska jag ha denna helg. Får se om jag blir bättre.

Jag älskarde stress förut, jag jobbar bra under press. Men jag tror att detta är någon inre stress som sitter i huvudet mer än i själva situationen. Vilket gör att det är så mycket svårare att styra. Jag är så ovan att inte må bra, så jag tror jag blir lite handlingsförlamad. Vad gör man? Jo åker till sjukhuset kanske.. Men nej det tänker jag inte göra ännu.

Jag ska skära ner lite på mina kvällsaktiviteter och sova 1-2 timmar mer per natt och se om det förändrar någonting. Jag känner att jag har blitt lite starkare av detta ändå. Nu jobbar jag hela dagarna med ont i magen, om jag hade varit hemma hade jag legat i badkaret minst någon timme per dag på grund av smärtan. Jag känner mig inte lika smärtvek. Dock känner jag mig fortfarande slutkörd.

Jag gick på Tranan igår kväll och umgicks med fina Mina, hade nästan inge ont på två timmar.. Men det var en pärs att ta mig iväg kan jag lova.. Men med lite piff och dusch blev jag lite finare iaf..

Mår lite bättre

Är hemma och ska försöka sova en stund innan sista dagen på jobbet för denna vecka börjar..


Mår dåligt..

Vettefan vad som är fel egentligen. Ont i magen och är så sjukt trött. Jag somnar i princip vart som helst. Om jag sätter mig i soffan så somnar jag inom 5 minuter. Det känns som att jag ätit sömnpiller eller något. Jag kan nästan inte hålla mig vaken. Jag har ont i typ hela kroppen, ryggen, magen, benen och axlarna. Jag orkar nästan inte gå upp för alla trappor som jag gör dagarna i ända. Känns som att min kropp är slutkörd vid 27 års ålder, kul!

Jag mår illa och är så jävla trött på att må dåligt. Det har varit såhär ganska länge nu. Jag äter och får ont och om jag inte äter så får jag ont. Först trodde jag att jag skulle få ett sånt anfall som jag hade i Spanien och har haft någon gång här hemma också. Men det blir liksom aldrig så starkt utan det känns som att det ligger latent på något vis hela tiden. Nära och kära tror att det är för att jag "stressar runt" så mycket. Men jag känner inte att jag gör det riktigt, kanske kan slappa lite mera. Igår låg jag i sängen klockan 22. Skönt, men jag var ändå sjukt trött imorse.

Ikväll blir det Tranan med tjejerna, lite motsägelsefullt kanske ni tycker. Men vad ska jag göra då, ligga hemma och vänta? Nej, livet fortsätter och jag hoppas att allt försvinner så fort som möjligt.

Snart mycket snart har jag läst ut boken..


"Du är väldigt smart för att vara blond"

Det var en kommentar jag fick idag. Så roligt för jag har ju aldrig sett mig som blond. Som blond är man ju automatiskt lite mindre värd och lite mer korkad. Det jag gjorde var att sätta in en hylla i kylskåpet. De hade kämpat och kommit fram till att de måste skruva bort kylskåpsdörren för att få in hyllan. Jag har fixat mycket i mitt liv men kylskåp har inte varit min starka sida haha..

Nu är jag hos mamma och pappa och firar att pappa fyller år! Vi äter grillad kyckling och snart ska de andra käka tårta.

Work work work

Tur att jag trivs så bra på jobbet för man gör inte mycket annat än jobbar tycker jag. Jag har hittat en till rolig grej på vårt kontor..


Ni kommer ihåg Grisen?

Måndag..

.. å jag önskar att det vore torsdag. Jag längtar redan till lite ledighet. Mest för att jag vill ha sovmorgon. Kanske kvällsjobb vore någonting för mig?!

Idag efter jobbet hade jag 1 timme och en kvart på mig till dess att jag måste dra mig mot nästa jobb. Jag somnade på soffan och vaknade 3 minuter innan så då hoppade jag upp och gjorde mitt allra bästa som vanligt. Det blev middag på City, shopping efter en present till pappa som fyller år imorgon, en tur till hundklubben för lite träning och sedan var jobbet slut och jag återgick till hemmets lugna vrå. Duschade och vek all tvätt(nu ska jag bara lägga in allting). Sen ringde fina Mina som är hemma från Malmö en sväng och vi tog oss en rejäl genomgång av våra liv samtidigt som vi promenerade runt i mitt fina Bollnäs. Vi avslutade turen sittandes på asfaltkanten mellan våra hus haha..

Detta gör mig galen

På alla våra jobb bilar så är det ränder på framrutan. Efter en mil går mina ögon i kors. Jag känner mig helt dum i huvudet. Antingen är jag hyper känslig eller så är dom andra tåliga som faan. Fattar inte att dom inte ens har lagt märke till dessa ränder förren jag frågade om dom. Jag förstår verkligen inte hur det kan vara lagligt att ha sånna här över hela framrutan. Det är så sjukt störande att det inte är sant.
Det är lite klurigt att få med dom på kort, men ni ser va?!

Embla

Nu har ju två missar flyttat. Skorpan och Jesus, kvar är Jamie, Vilda/Vilde och Embla. Kattungarna är tingade men underbara söta Embla söker fortfarande ett tryggt och mysigt hem. Hon är inte alls en jobbig katt utan håller sig mest för sig själv och latar sig mycket. Hon är kelig men på sina egna villkor, annars går hon undan. Jag tror att hon för tillfället är lite utmattad av sina barn som hela tiden hoppar på henne och busar runt. Hon kommer att bli en underbar livskamrat och jag hoppas verkligen att hon får bo resten av livet i det hemmet hon kommer till nästa gång. Hon vill vara ute katt men trivs väldigt bra inomhus också. Hon är väldigt liten i kroppen och har en smärtkropp och ett urgulligt ansikte. Hon ser ut som en lite stor kattunge. 













RSS 2.0