GOTT NYTT ÅR!!

Idag är det partajernas partaj för många. Själv sitter jag på jobbet och trivs alldeles utmärkt! Baltazar ligger här alldeles intill och livet känns riktigt bra. Ikväll har vi blitt bjudna på en supergod trerätters middag hos min syster, jag tog med mig jobb och hund dit. Vi åkte hem när vi blev trötta och nu sitter jag alltså här, eller halvligger.




Baltazar är livrädd för alla smällare och raketer som tjuter utanför. Han tittar förvånat upp ibland och undrar nog om det är krig. Han känns dock mycket lugnare nu än tidigare ikväll. Nu är klockan strax tolv och den dundrar rejält överallt.. Galna värld!

Puss & Kram & Gott Nytt År till dig!


Avsockring

Jag kör en stenhård avsockring av mig nu. Det går svinlätt, underbart! Men grejen är den att för några dagar sedan låg jag på minus 32 kilo, jag fick lite panik men det var efter att jag hade ätit lite så det kan ju sett annorlunda ut på morgonen. På onsdagen åt jag socker. Från torsdag morgonen har jag ätit rätt. Igår morse låg på minus 34,6, Då hade jag varit på avsockring i EN dag. Imorse låg jag på minus 35,4 kilo TVÅ dagar. Imorgon hoppas jag på minst minus 36, då är jag back to där jag var. Sen kanske ytterligare något kilo till på torsdagen. Men det får vi se, 40 kilo känns inte överkommligt tyvärr.

För mig funkar det så att när jag äter socker och kolhydrater så sväller min kropp upp. Den samlar på sig massa massa vatten och blir fluffig. Känner mig som en uppsvälld svamp i magen, huden och så är jag lite seg i huvudet. Det är därför kilona kletar sig fast fort och droppar av fort när jag börjar vara duktig igen.

Ja men visst är det tråkigt med ett sånt här inlägg idag då de flesta tänker unna sig och gotta sig i iallafall en smarrig sockrig efterrätt. Men jag tycker att det känns helt rätt, mitt avslut för år 2011. Jag är tok motiverad att satsa helhjärtat på massa saker år 2012 och de sista 25?! kilona är en av sakerna.

Bild från juldagen, då var jag "hög" på socker!

Försöker blogga från nya telefon..


Söka jobb

Alltså det här med att söka jobb är inte min grej. Jag får alltid jobb genom kontakter och aldrig någonsin genom en CV. Är inte CVar överskattade. Vem fan skriver en bra CV liksom. Vad ska man skriva som inte någon av de 700 andra har skrivit. Just nu är det sjukt många arbetslösa här uppe i skogen. Alla jobb får så många onödiga ansökningar av människor som inte ens vill ha jobben. Men då blir jag ofta bortsorterad för att jag inte vill ljuga eller överdriva i min CV. Jag är en ärlig människa som vill att folk ska ta mig som jag är. & jag är jävligt bra på att jobba! Det vet jag. Det får jag alltid höra på alla jobb jag någonsin satt min fot på. Men hur ska man få fram det på ett papper.

Nu finns det ett jobb som jag så hemskt gärna vill ha, just därför att jag vet att jag kommer ha det bästa jobbet ever och de kommer att få en grym anställd som gör ett skitbra jobb. För några minuter sedan skickade jag in ansökan. På måndag kommer jag att ringa dom. På typ onsdag mailar jag dom och frågar hur det går. Men jag ska hela tiden tänka i mitt huvud "Hanna du ska få jobbet", annars brukar jag tänka det är för många som söker. Men jag vill så gärna ha ett riktigt jobb som jag egentligen bara kunde drömma om att fanns.

Nu sitter jag här och söker jobb en fredagkväll helt ensam, men jag kände att jag behövde det. Käkar Jordnötssmör och dricker bubbel.


Jag funderar på om jag ska behålla den där nedrans telefonen. Orkar fan inte med alla som hör av sig men sen ändå inte köper den. Jag har ju skrivit allt i annonsen varför frågar dom saker igen då för. Jag undrar ja om jag ska ta mig en liten promenad. Idag har jag fått en stjärna!

Fredagen den 30 december

Jag hinner inte med, fattar ni att hela detta år är slut. Det är många som vill att detta år ska vara över. Jag har trivts bra detta år. Det är så otroligt svårt att inse hur fort ett år går. Jag har hunnit med mycket under året.
Jag ska sätta mig och blippa ner några mål jag ska ha under år 2012.

Vad kan man sätta upp mål inom? kan man leva hela sitt liv för att uppnå mål? Jag tror att jag ska prova. Att alltid ha någonting att sträva emot gör nog att man anstränger sig mer.

En man

Den där dagen jag gick och köpte en deo på Apoteket kommer jag ihåg enbart på grund av att jag träffade på en speciel person. Han kom och klev över ett staket. Tog sin cykel och började gå åt samma håll som mig. Han sa något om Baltazar att hans vän hade haft en sån hund någon gång. Han pratade lite om den hunden och hur lugn och fin min hund var. Jag var sjukt stressad men jag kunde inte förmå mig att bara gå ifrån honom. Han var lite groggy i benen tror jag så jag hade lätt kunna sagt "Ha en bra dag" och gått. Men när vi kommit typ halvvägs säger han "Men vet du vad jag kan inte komma ihåg ett dåligt minne från min barndom, inga som retade mig, inga dåliga minnen av mina föräldrar, bara ett vanligt svensson liv och ändå har jag blitt så här, Ett gammalt fyllo utan liv". Vad svarar man på det? Han ser så otroligt sorgsen ut och kollar på mig som att jag skulle kunna ha något förslag.

Vem går fram till en främlig och pratar om dessa svåra saker? Det är otroligt modigt. Så jag sa det till honom, att han var modig.

Han hade inte haft en bra dag oavsätt vad jag hade sagt eller gjort. Hur hanterar ni sånt här? Det finns typ ingen jag känner som "råkar ut för" sånna här händelser mer än jag själv. Jag blir så ledsen att jag inte kan göra något.

Väntan

Jag är så trött men måste vänta tills mina fötter är klara. Gör en babyfoot/perfektfoot/mjuka fötter inpackning och den tar ju 2 timmar. Har aldrig gjort det förut men jag hoppas det funkar. Det känns som att mina fötter håller på att brinna upp. det doftar mint i hela rummet så det är ju fräscht iallafall.


Nu surrar jag på lite om allt och inget för ni har kommenterat lite och några skicka nått mail så jag kör en sammanfattning lite kort eftersom jag ändå har tiiid!!

Det är någon som vill ha telefonen som tur är. Great. Grejen var den att jag åkte till Gävle och hade förhoppningen att köpa en Samsung Ace men när jag väl var där så var det 1200 i rea på Samsung Sén och då pratade de i affärn så jäkla mycket om processor och minne och massa annat tekniskt skit så jag till slut köpte denna Samsung Sén. Men som sagt den är alldeles för stor för min hand, precis som alla iphones, HTC telefoner och ja typ alla utom Samsung Ace telefonen. Den känns även lite mer stabil och inte så lätt förstörlig vilket är kanoners för mig.

Varför jag inte har skrivit om en "vit jul" är på grund av att jag inte tycker det är en realistisk? grej. Inte på grund av att jag själv var ut iaf haha.. Alla som skriver på för det och håller det är såklart duktiga. Men jag känner inte riktigt att den har något riktigt syfte? Är det inte så att de som skriver på ändå skulle ha varit nykter och de som borde skriva på ändå kommer att vara fulla? SÅ känner jag iallafall. De som verkligen ställer till för andra på julen är ju de som inte kan kontrollera sitt drickande, right? Och de lär ju aldrig skriva på eller hålla sig nykter om de nu skulle skriva på. Så ni som är duktiga och skriva på, Grattis men jag tror att ni skulle kunna "klara av" att vara nykter ändå!


Anna det är så roligt att du har en bild av mig som anti alkohol och en lite "duktigare människa". Jag är inget av det alltid, du vet även solen har fläckar och då är jag en sån där ost med massa hål i. Vi måste träffas för du har fått en skev bild av mig som person genom Sanna och bloggen haha.. Sanna ser bara det bra med mig. & här kan jag ju inte skriva allt tok heller. Så vi får ta en vecka in Spain något år framöver haha..

Satan vilka fina tuttar Helena Bergström har i Änglagård filmen som går på reklam på tv:n. Jag är avundsjuk som faan!

Tänk vad bra det hade varit utifall jag hade haft en frågerunda igår eller nått du hade jag kunnat svara på massa frågor nu istället. Har ni sett The girl with the Dragontatu?? Jag funderar på att se den imorgon kväll. Är det värt 2 timmar och 38 minuter? Kommer att få ont i rumpan.

Sitter och små sneglar på "Grabben i Graven brevid"! Så härlig feel good film. Massa spontan sex och en härligt uppiggande kärlekshistoria. Olika människor som skapar ett roligt och fint liv tillsammans.


Julgodiset lever kvar, tur att det bara är äckliga saker kvar. Jag gav bort ett av ljusen jag köpte till jobbet, passar tokbra här liksom mig haha..

Åhh nu är det 3 minuter kvar av fotinpackningen, skönt. Vi hörs igen imorgon mina internet friends. Kan ni inte underhålla mig med någon rolig/tråkig historia som ni har råkat ut för. Eller bara något som har hänt just dig i ditt liv, typ som min dag häromdagen, den jag har glömt för längesen:P. Jag vill veta mera om era liv!


Onsdag?

Jag visste inte ens vad det var för dag idag när jag skulle boka tvättid. Jag fick köra uteslutningsmetoden. Kom fram till att det redan var onsdag. Jag har varit ledig hur många dagar som helst. Ikväll börjar jag jobba igen. Ska bli skönt men ändå lite ovant.

Igår var Elina och jag till Gävle och shoppade lite. Vi var riktigt duktig och shoppade väldigt lite men för rätt mycket pengar. Elina köpte ett par jättesnygga jeans och en huvtröja. Jag köpte en telefon (Samsung Galaxy S +), ett täcke, ett ljus, Bio oil och några lådor till min hylla.

Jag har dock nästan bestämt mig för att sälja telefonen. Den är sååå stor och jag kan inte fippla med den i en hand vilket är totalt värdelöst. Den är vit på baksidan och fin och har all plast kvar!!
Vill du köpa den?

Nu håller vi på att laga världens godaste lunch. Grillspett med kyckling och grönsaker. Serverat med Sannas sallad och tzatsiki! Älskar det!

Det där med "All in" var inte min grej

Så jag har lagt ner det nu. Tänkte verkligen satsa på en rolig utgång igår, idag och även hinna gå på Bandyn idag, shoppa på mellandagsrean och ja göra allt sånt jag aldrig gör andra år. Men det räckte med en kväll på Tuppenz för att inse att jag trivs bäst som gamla vanliga Hanna.

Så full som jag var igår har jag aldrig varit förut i mitt liv. Det var fruktansvärt. Jag vet inte vilka jag har träffat. Jag har tappat bort mitt kontokort, körkort och alla pengar. Lika bra att krypa tillbaka upp i soffan nu och glömma det jag minns av gårdagskvällen.
Jag ser ju ut att ha haft roligt iallafall..

Vad gjorde du/ni igår?

All in tonight

Jag älskar att gå ut med roliga människor!

Woop woop










Provar iPhone blogga

Men hur fan får man in boilder??

All in

Den här julen tänker jag gå "All in". Göra allt det som jag aldrig brukar göra. Ikväll ska jag gå ut, japps ni läste rätt. Jag ska bara ut med vänner som inte bor här hemma. Det ska bli så himla roligt! Jag brukar som ni kanske förstå inte gå ut på julen. Tycker att det är onödigt. Men allting har ett undantag och detta året är mitt.

Vi får se vad som händer ikväll, kan bli galet! Therese verkar super laddad, Mina är på G, Sofia är alltid upplagd för partaj och sen är väll alla lite mer intressanta och roliga på julen?!

Julaftonspromenad

Herre min gud vad jag är duktig på att blogga idag. Men det händer ju så mycket roligt på julafton! Jag älskar att träffa alla som man inte träffar så ofta och bara äta och slappa tillsammans. Ingen stress(för mig) ingen press, inga tider att passa direkt, att bara vara i ett rum tillsammans är faktiskt sjukt härligt.

Tänk när Kalle Anka börjar tex. Alla riktar uppmärksamheten mot tv:n och gammal och ung sitter faktiskt framför tv:n tillsammans en stund till några måste fixa med maten och några har fått myror i brallan. Men just de där minutrarna då allt är precis så som det var när jag var liten. Det är en härlig känsla!

Några bilder från Johans och min promenad tidigare idag..




Älskar min nya fina jacka!!

Så här fin är jag idag..

Fick inte alls någon rättvisa i min fina klänning, örhängen och håret som faktiskt är lite fint idag. Så då blev det två tokbilder hit istället:). Klänningen är i storlek 42/44, de ni. Sitter ju såklart tight men ändå lagom. Love it! Kommer möjligtvis ha den imorgon på Tuppenz också. Eller så blir det den svarta fluff korta då. Såå snygg!



Julaftons paus

Nu har släkten på pappa sida varit här, super mysigt! Det saknades dock en person som var för dålig för att komma, det var ju lite tråkigt. Sen saknades även två kusiner med familj, men alla firar ju lite på olika håll. 27 personer tror jag att det blev totalt. Nu har familjen Jonssons en paus. Jag sitter här och "pratar" med er och de andra ligger framför tv:n. Johan och jag tog nyss en promenad med hundarna runt Trolldalen och Linspinneri. Det var kallt, friskt och välbehövligt!



Tomten tittade förbi en sväng och alla barnen fick klappar och kramar. Det är bra nog spännande med tomten!


Snart ska vi åka ner till mormor och morfar och fortsätta firningen, Myys! Älskar julafton!

GOD JUL alla fina läsare!




LCHF is Hot staff

Japps jag har läst Aftonbladet. LÄS KOMMENTARERNA PÅ AFTONBLADET. SÅ KLOCKRENT! ÄLSKAR ALLA HYPER DUKTIGA LCHFare SOM LÄGGER SIG I OCH BERÄTTAR SINA HISTORIER!



Jag tycker att det är tragiskt att de kan skriva precis vad som helst på en så stor tidning som Aftonbladet. Det är ju lättast att inte kolla upp någon som helst fakta utan bara köra på det som en professor säger. Sen kan jag ärligt och detta är helt totalt ärligt. Jag äter inte MER fett nu än tidigare. Snarare mindre. Så deras bullshit kan de behålla för sig själva.

Jag blir så förbannad på att de förstör chansen att gå ner i vikt och MÅ bra för så otroligt många människor som sitter och läser vad de "hittar på".

I artikeln står följande
"Ny forskning: Kosten kan ge depression och cancer
Fettdieten LCHF kan få katastrofala följder.

Ny forskning visar att den populära dieten kan ge depressioner, minnesförlust och cancer.
– Det är väldigt tragiskt att folk inte är medvetna om det här, säger professor Charlotte Erlanson-Albertsson.
Fettdieten LCHF framhålls ofta som en mirakelkur för ett hälsosammare liv, samtidigt som man rasar i vikt.

Men ny forskning visar att den är rena skräckdieten.
– Den största faran är att den är inflammatorisk och påverkar hjärnan på ett negativt sätt. Dessutom blir folk deprimerade, trötta, sömniga och tänker trögare, säger Charlotte Erlanson-Albertsson, professor i medicinsk och fysiologisk kemi vid Lunds Universitet.

I en färsk artikel i Läkartidningen tar hon upp hälsofarorna med att följa en fettdiet av typen LCHF.
– Folk är lyckliga över att de snabbt blir smala, men det har ett högt pris, säger hon.

Uppriktigt orolig
Trötthet och depression har tidigare varit mer eller mindre kända åkommor. Men Charlotte Erlanson-Albertsson är nu uppriktigt orolig över användarnas hälsa.
– Rapporterna om cancer har nu börjat komma in. Alla som köper böcker som lovordar LCHF får inte reda på farorna och det är naturligtvis väldigt tragiskt.
Den stora fettkonsumtionen påverkar våra hormoner på ett negativt sätt samtidigt som fettet fastnar i tjocktarmen. Det kan ge bröstcancer och tjocktarmscancer.

Ingen skillnad
Forskningen visar också att under en längre period är det ingen skillnad i viktminskning om man väljer en fettdiet eller en kolhydratdiet, det vill säga en diet som innehåller lite protein och lite fett.
– Mitt råd är att byta ut fettet mot grönsaker och frukt. Det är det som skyddar oss, säger Charlotte Erlanson-Albertsson.

”Välj tallriksmodell”
Vad ska man välja för diet i stället?
– Man ska välja en tallriksmodell med hälften grönsaker, en fjärdedel potatis eller ris och en fjärdel kött eller fisk.
Fettdoktorn och LCHF-förespråkaren Annika Dahlqvist håller inte med om hälsofarorna.

– Hon har fel, fel, fel. Det är helt förskräckligt att skrämma upp folk på det här sättet. Fett är inte alls farligt och jag blir bara trött när jag hör det här, säger hon."
Olof Svensson 

Jag blir så provocerad av att denna kvinna kan gå ut och säga precis vad hon tycker och tänker utan att tänka på vad hon gör. Tror ni inte alla alla tjocka människor har provat "tallriksmodellen"?? Vilket pucko.

Jag är livrädd för cancer såsom typ 98% av Sveriges befolkning. Att hota med det känns lågt. Allt "kan ge" cancer nu för tiden. Skalet på äpplen, solarium, luften, avfall, bränt margarin/smör, solen... Så det kan man alltid ta som ett argument.

Nu har jag gastat ur mig och eftersom ni ser att jag blev så arg kommer ni väll att tro att alltsammans är sant. För det är ju ofta när man är nära sanningen som man blir irriterad. Men det är också när man verkligen tycker att någonting är riktigt fel. Jag kände bara att jag ville säga mitt eftersom ni mailat mig och någon har varit ledsen och känt sig lurad. Känn er lurad av Aftonbladet.
Ny forskning: Kosten kan ge depression och cancer
Fettdieten LCHF kan få katastrofala följder.
Ny forskning visar att den populära dieten kan ge depressioner, minnesförlust och cancer.
– Det är väldigt tragiskt att folk inte är medvetna om det här, säger professor Charlotte Erlanson-Albertsson.
Fettdieten LCHF framhålls ofta som en mirakelkur för ett hälsosammare liv, samtidigt som man rasar i vikt.
Men ny forskning visar att den är rena skräckdieten.
– Den största faran är att den är inflammatorisk och påverkar hjärnan på ett negativt sätt. Dessutom blir folk deprimerade, trötta, sömniga och tänker trögare, säger Charlotte Erlanson-Albertsson, professor i medicinsk och fysiologisk kemi vid Lunds Universitet.
I en färsk artikel i Läkartidningen tar hon upp hälsofarorna med att följa en fettdiet av typen LCHF.
– Folk är lyckliga över att de snabbt blir smala, men det har ett högt pris, säger hon.
Uppriktigt orolig
Trötthet och depression har tidigare varit mer eller mindre kända åkommor. Men Charlotte Erlanson-Albertsson är nu uppriktigt orolig över användarnas hälsa.
– Rapporterna om cancer har nu börjat komma in. Alla som köper böcker som lovordar LCHF får inte reda på farorna och det är naturligtvis väldigt tragiskt.
Den stora fettkonsumtionen påverkar våra hormoner på ett negativt sätt samtidigt som fettet fastnar
i tjocktarmen. Det kan ge bröstcancer och tjocktarmscancer.
Ingen skillnad
Forskningen visar också att under en längre period är det ingen skillnad i viktminskning om man väljer en fettdiet eller en kolhydratdiet, det vill säga en diet som innehåller lite protein och lite fett.
– Mitt råd är att byta ut fettet mot grönsaker och frukt. Det är det som skyddar oss, säger Charlotte Erlanson-Albertsson.
”Välj tallriksmodell”
Vad ska man välja för diet i stället?
– Man ska välja en tallriksmodell med hälften grönsaker, en fjärdedel potatis eller ris och en fjärdel kött eller fisk.
Fettdoktorn och LCHF-förespråkaren Annika Dahlqvist håller inte med om hälsofarorna.
– Hon har fel, fel, fel. Det är helt förskräckligt att skrämma upp folk på det här sättet. Fett är inte alls farligt och jag blir bara trött när jag hör det här, säger hon.
Olof Svensson

Tillbakasträvande Hanna

Min karl som jag kan tänka mig har fått ett barn med sin tjej. Låter kanske lustigt men jag har alltid i perioder trott att det ska bli han och jag liksom, till slut. Men nu är min "familje bild" förstörd. Ja jag intresserar mig enbart för killar som jag kan skaffa ett liv och familj med, annars äre lika bra att skita i´t. Jag vill ha en familj som min egen. Bara gemensamma barn och ett lyckligt liv liksom, så enkelt. Men om det nu blir han och jag i framtiden så är denna bild demolerad, kraschad och omöjlig. Måste jag omvärdera mina krav, önskemål eller min bilden av min framtid?

Jag har ingenting emot familjer med barn kors och tvärs och dina barn och mina barn och våra barn och dens morfar och dens pappas syster. Men jag vill inte ha det så. Jag vill ha det så som jag har växt upp. Det vill jag ge mina barn.

Å ja självklart kan barnen få ett dåligt och skit liv även om de allihop har samma föräldrar men det var inte det som jag ville prata om i detta inlägg när "min karl" är kärare i någon annan uppenbarligen.


Fullt hus

Har haft en ur mysig dag med världens bästa! Vi skulle baka lussebullar och göra knäck. Knäcken glömde vi bort och tokbakade massa muffins istället. Till lunch blev det korv med mos. Snart ska vi brassa iväg och köpa en till julklapp och sen ska vi göra allt annat jag skulle hinna idag. Denna förmiddag har givit mig massor energi! (Detta skrev jag klockan två idag men tydligen har det inte blitt publicerat.)


Chokladkladdmuffins med mandelflarn, Hallon muffins och Juliga kanel muffins med mandel.

Vårt fina bord och våra fina lussebullar.


Våra ännu finare lussesniglar, hjul och hjärtan..

En av mina julklappar

En av de julklappar jag är mest nöjd med i årens skörd. En bok med foton från året som har gått. Denna är till tjejen jag är kontaktperson till. Hoppas hon blir glad. Jag visar lite sidor som inte hon är med på. Vad tycker ni om sånna här hemmagjorda pyssel julklappar? Uppskattas det?














Mys morgon med de bästa

Jag har ju syrrans barn all tid jag är ledig denna vecka. Dom är underbara!
Så mysigt med barn. Vi ska baka lussebullar med tjejen jag är kontaktperson till om någon timme. Sen ska vi skjutsa Katten till Växbo och alla julklappar ska också flyttas dit. Sen ska vi väll gå ut och äta någon lunch, eller köpa typ plättar eller nått som barnen vill ha. När dom är hos mig får dom välja rätt fritt vad vi gör och vad de vil äta. Tjockpannkakan är en stor favorit med glass och bär. Jag ska hinna pyssla ihop den sista grejen till mormor och morfars julklapp också. Hoppas det blir så bra som jag tänkt.

Jag fastnade dock här..
Vi börjar dagen med en favorit film "Pippi Långstrump"!

Socker koma

Fyfan vad jag har ätit socker idag. Ni skulle skratta åt mig, jag den moppsiga tjejen som är emot socker. Jag åt först ingenting förrän jag kom till jobbet på Julfika. Vitchokladkladdkaka och några fluff tomtar senare och jag hade världens huvudvärk. Hatar att ha ätit SOCKER får jämt så sjukt ont i huvudet. Så när alla stuckit hem tog vi en prommis runt sjön och gick en sväng ute på stan eftersom Ballen är med mig. Det blev bättre och jag blir så galet glad av detta jobb att det inte är sant. Fattar inte hur jag ska kunna sluta.

Nu har vi käkat Curryköttfärsgojs och sen har jag pillrat i mig säkert fem Marianne mint kolor! Attans pannkaka. Men det är jul snart. Jag har undanflykter för allt. Jag hoppas Johanna kommer hit på en kopp te ikväll & kanske en film. Mår sjukt bra just i denna stund!


Men vafan

Jag gick med i svenskaspel.se för att kunna spela på travet V86 ikväll. Hittade en toppen rad som jag ville spela på. Men det finns ju inte möjlighet att spela på trav där? Någon spel galning som vet? Jag gav upp och gick in på ATG och skrev in min rad men sen började jag kolla på vad hästarna hette och % och sånt så nu sitter jag här med ett helt fullklottrat spel"formulär?". Jag tänker inte betala 300 kronor för ett travspel. Men tänk om dessa hästar vinner? Då döör jag.

Vet ni förrästen om % betyder att de är bra eller att de är dåliga? Jag fattar ingenting. Jag bodde praktiskt taget på travbanan förut men jag spelade aldrig jag bara selade, gick av hästarna och blev glad om de vann. Shiit alltså. Vad gör man?


Raden jag skulle spela på var 1 1 4 4 3 9 7 9 men det sprack ju när 3an var struken.

Tjock mamma

Jag skulle inte vilja vara en tjock mamma. Jag tror att det tar mer på krafterna att vara tjock och att då sätta barn till världen som inte kan få göra det som de skulle göra med en som orkar tycker jag inte är okej. Jag tror ju också att om man är tjock så har man någon typ av ätstörning, det har jag ju skrivit om förut. Vill man då överföra det på sina barn?

Jag tycker att jag måste ta tag i mitt eget liv först. Jag antar att många av er inte tycker likadant men varför?! Tycker ni att det är okej att en mamma eller pappa knappt orkar böja sig ner och knäppa skorna på sina barn? Byta blöjor, böka sig upp ur soffan, ta stöd med ena handen för att ta sig upp från golvet så de inte kan hålla i ungen samtidigt? Vissa mammor går ju inte på badhuset och stranden med sina barn på grund av att de är tjocka. Nej det är i min värld inte okej när det går att göra någonting åt.

Jag förstår att ni som är tjocka och mammor kommer bli skitarga på mig den oförstående singeln som inte ens lyckas fått en familj, välkomna att förklara för mig!



Det var denna artikel på Aftonbladet som fick igång mig. Har inte läst artikeln, enbart dessa rader och sett bilden.

Jag kommer inte att klara det.

Jävla skit alltså, jag var så inställd på att klara 40 kilo till jul. Men återigen blev jag överbevisad att det inte är lätt alla gånger. Idag tänker jag äta vitchoklad kladdkaka med varma hallon när vi har julmys på jobbet. OCH hela julen tänker jag äta hårdbrödsmackor med skinka och senap.

Lite putt idag.

Natten

Det är då jag trivs som allra bäst! Har jag sagt att jag älskar att vara ledig? när jag jobbar. Nu har jag haft alldeles perfekt många timmar för mig själv. Baltazar och jag har haft egen tid tillsammans. Vi har gått runt sjön, lekt i snön, blitt arg på aktiverings bollen och bara myst i soffan. Sen har jag även städat, badat, plockat in all tvätt, kollat på tv, surfat, slagit in julklappar och ätit sjukt mycket.

Nu ligger jag på spikmattan och mår så jävla bra. Skönt! Imorgon har jag dessutom en sovmorgon eller rent av en sovdag. Jag älskar att ligga i sängen och bara slippa gå upp ibland. Hoppas jag känner så imorgon så att jag inte vaknar rastlös nu när jag vilat hela kvällen också.

Imorgon ska jag gå på Apoteket och köpta den bästa deon ever, skicka ett paket och kanske köpa de två sista juklapparna. Jag är mest nöjd med mormor & morfars julklapp. Skulle ha visat den men det är någon släkting som är här inne och då kanske dom skvallrar. Ni får kanske se efter julafton om ni har tur så att jag kommer ihåg att knäppa kort.

Sista jobb passet före jul imorgon också. Blir ledig jätte många dagar. På torsdag flyttar vi nog till mamma och pappa, djuren och jag. Mysigt med kaffe doft och att höra röster på morgonen när man vaknar.

Fejk bröst

Shit vad svårt! Jag har ju alltid en åsikt, ståndpunkt och gjort mitt val. Men i denna fråga vacklar jag. Alltså om det här med implantat. Jag personligen har ju sedan en tid tillbaka funderat på och nästan bestämt att jag ska fixa mina bröst när jag är klar med min viktnedgång. Jag har dock inte tänkt att jag ska pluppa in några implantat utan mer "dra upp" dom på något vis. Men just idag känner jag mig nöjd, dom e mindre men inte så hängiga att jag skulle utsätta mig för en operation. Varför jag vill göra en operation överhuvudtaget är enbart för min egen skull, jag vill ha en fin kropp om jag ändå ska vara smal.

Men tillbaka till ämnet. De första kommentarerna är ju så jävla elaka. Men jag har känt så förut. Skyll er själva, men det var nog på grund av avundsjuka. Nu unnar jag människor mycket mer än förut. Men jag tar åt mig lite personligen nu. Kommer folk att se på mig annorlunda om jag har opererat om hela mig? Kommer de att tänka att hela jag är fejk? Kommer jag att tänka att hela jag är fejk?

Jag vill ju inte operera mig för att bli finare än jag skulle varit om jag inte hade varit tjock någon gång utan jag vill bli (det jag anser är) normal. Mindre häng på allt mage, lår, armar och bröst. Men har människor verkligen en sån syn på människor som opererat sig som här ovan?

Jag borde ju veta eftersom jag nästan har varit en av dom. Men jag hade glömt, jag har glömt men kommer jag att påminnas längre fram?!

Tisdag

Det känns som att det är fredag kväll. Ledigheten gör mig seg och lat. Jag har klickat runt lite på internet och insett att jag ska unna mig att köpa "mjuka fötter" eller "baby foot" som det också kallas. Dyrt men kanske värt det, vi får se. Synd att man inte får hem det förrän i mitten av januari. Jag vill ju ha allt fort.

Har varit rätt duktig och inte shoppat så mycket till mig själv den senaste tiden, förutom kläder då. Men idag köpte jag två ljus på ICA. Doftar så gott och är lite juliga.
Åhh just det, kläderna. Den svarta klänningen sitter som ett smäck, lyckliga jag. Ska nog ha den på juldagen då jag möjligtvis ska ut och skaka lite rumpa med mina vänner. Den röda klänningen sitter, ja den sitter, jag får på mig den och den är inte för tajt. Det är storlek 42/44 vilket är lite litet för mig kanske. Men det fanns ju för fan inget annat rött. Så den ska jag ha på julafton med ett par bruna strumpbyxor eller nå.
Den dimlila polon och den aprikosa tröjan åkte tillbaka. Den första var stickig som fan och den andra var för liten trots att jag tog en storlek större, ibland funkar det bara inte haha..

Jackan var perfekt! Jag älskar den! Jag blir lite elektrisk men det får funka. Jag älskar luvan, muddarna, kragen och allt!! Perfekt för mig just nu skulle jag vilja säga! Musen avbeställde jag för att jag råkade köpa en på en affär eftersom denna var restad.

Egen tid

Jag har ingenting planerat förrän imorgon klockan 14. Fattar ni hur skönt detta känns. Jag har haft lite fullt upp rätt länge nu, självvalt. Det är otroligt roligt och jag trivs med att ha det så. Men ibland behöver jag en paus, ganska ofta faktiskt. Några timmar med mig själv och djuren.
Idag har ju världens bästa Vidar varit här hos mig och vi har shoppat med Marie! En super härlig dag på alla sätt. Vi hämtade även Nils när han slutade skolan. Det är såå stökigt här hemma, massa saker, paket och påsar överallt. Ska nog ta en tur till mamma och pappa med alla julklappar senare ikväll eller imorgon. Vidar satt såhär idag haha..

Barnvakt

Så det kommer möjligtvis bli någon MMS blogg under dagen. Vill bara kolla lite snabbt med er. Vad gör man om den som vinner Tradera aktioner inte betalar och inte hör av sig? Jag har mailat flera gånger nu och även sökt upp telefonnummer och smsat. Men inget svar och det tycker jag att känns förjävligt dåligt. Grejen är att denna människa har vunnit typ 7 aktioner också. Så jag har köpt ett stort paket för att kunna skicka allt.

Så ni Traderare, har ni varit med om detta någon gång?

Världsliga ting

Har varit lite tunga ämnen på bloggen i några dagar. Igår när jag var på affärn hörde jag en kommentar som jag tar direkt ur sitt sammanhang "Ja inatt vettu man såg nästan inte ens till nästa plogpinne, då är det inte lätt e". Troligtvis var denna killen plogbilsförare? Men tänk vad skönt ändå att man kan tycka att de mest löjliga sakerna är det jobbigaste i världen just för bara en minut eller två?

Likadant med en konversation vi hade på Facebook om julklappar(bara tagit ut vissa meningar av en lång konversation).
Någons inlägg:
har irriretat mig hela förmiddagen över alla idiotiska julklappar som inhandlas i dessa tider. VUXNA MÄNNISKOR BEHÖVER INGA JULKLAPPAR!!! Men nu slår jag bort de energikrävande tankarna och kör full fart mot helgen!
Hanna Jonsson:
Jag är vuxen och jag ÄLSKAR julklappar!
Någon annan:
Dagens I-landsproblem....
Hanna Jonsson:
Jag älskar att bry mig om I-landsproblem ibland!
Är inte det hela grejen med Facebook?!

Jag tycker att alla skriver om onödiga saker på Facebook. Men jag tycker det är härligt ibland. Jag orkar inte vara seriös och tänka på alla jobbiga saker i världen hela tiden.
Men ibland kan jag bli galen för att folk bryr sig så jävla mycket om skitsaker, ofta när jag jobbar med eller för något som är mycket viktigare. Typ som när jag jobbade på behandlingshem och min vardag var splittrade familjer, kriminalitet och nedbrutna människor. Att ta en fika med mina vänner som då klagade på att killen inte diskade var så jävla irriterande och svårt att förstå för mig. Men då påminde jag om hur lätt liv de egentligen hade. Men även världsliga saker kan bli jobbiga i längden. Jag tycker nuförtiden att det är skönt att bry sig om skitsaker lite då och då. Tycker ni att det är skönt med världsliga ting ibland?

Snö snö snö

Min älskling älskar snön. Vi har haft en toppen kväll med jobbet och lägenhetsstädningen fick återigen flyttas fram. Tisdag morgon kommer jag hem igen. Mycke jobb nu men ändå mycket ledigt. Inatt ska jag njuta av att få sova hemma med dom jag gillar. Gonatt..

Skuld belägga barn är inte okej

Igår när jag var på en affär så fick jag höra så otroligt många korkade kommentarer till barn om julen och julklappar. Det var en tjej på ca 7 år som kom och gick med vad jag tror är hennes storasyster på ca 18-19-20. Stora systern frågar "Men vad önskar du dig i julklapp iår?". Lilltjejen lyser upp och börjar fundera och börjar precis säga någonting när syrran säger "Äch fast det är ju skitsamma jag har ju redan köpt allt jag ska.. haha.." Sen går hon iväg och kvar står en tjej som inte vet riktigt vad hon ska göra, ser väldigt besviken ut. Så onödigt gjort.

Sen kommer en familj in, en kille på ca 4 år, en på 8 år och en pappa på 47? år. Pojken på 8 år frågar om de kan åka in på Macdonalds på vägen hem. Pappan säger "Hur tror du vi ska kunna ha råd med det nu när vi har köpt en jävla massa julklappar åt er. Det borde du ha tänkt på innan du önskade dig en massa saker!". Pojken ser vettskrämd ut och säger "Ja men jag tänkte att vi borde äta något". Pappan snäser och mummlar något för mig ohörbart. Det är inte okej att skuldbelägga eller skylla på barnen att du som vuxen köpt för mycket julklappar.

En annan familj gör i princip samma sak. Mamman säger när de kommer in i affärn "Gå och kolla lite om du ser något fint". Sen går mamman och pappan runt och ena hållet och barnet på ca 9 går till barnavdelningen. När de sedan möts så FRÅGAR mamman "hittade du någonting fint?". Barnet hade hittat ett halsband för 29kr(jag måsta kolla) och svarar "Ja det här var jättefint, det vill jag ha". Mamman som står och håller i säkert 4 egna saker säger "Mäh du kan inte få allt du pekar på, vi har köpt mycket dyra julklappar och så måste vi köpa massor med julmat i veckan också. Lägg tillbaka det där, nu ska vi gå!". Tjejen hänger tyst tillbaka halsbandet. Vilket är okej, barn kan verkligen inte få allt de pekar på i min värld heller. Men prata då inte med henne som att hon uppfattar det så och skuldbelägg faan inte henne för att du väljer att köpa julmat och MASSA dyra julklappar.

Fattar inte varför jag ska behöva vara så uppmärksam på alla människor och höra så sjukt bra jämt. Jag säger bara det till er föräldrar, det är inte era barn som har bestämt hur mycket eller lite ni ska ge dom i julklapp. Ta ert ansvar och gå ut i skogen och skäll på er själva om ni gjort av med för mycket pengar. Barnen ska inte behva ta er skit!

Ligger på spikmattan..

..och laddar inför julfirande med ett av mina jobb. Sen ska jag hem och städa och jag ser fram emot det.. Jag har så mycket att finula på just nu och det är så roligt. Jag lever upp när jag har ett projekt på G. Gud så avslappande detta är, hoppas jag inte somnar.

Söndag den 18 december

Jag sitter och blippar runt på datorn och fascineras av hur mycket reklam det florerar överallt. Jag köper sällan något jag har sett på reklamen. Jag kan få inspiration till en julklapp eller ett klädesplagg jag vill ha men jag köper aldrig det som det var reklam för. Cubus reklam på tv:n gillar jag dock oftast, massa koftor som jag så gärna vill ha men som är alldeles för korta i ärmarna för mig.

Nu tiden före jul tror jag att folk drabbas av köpmani. Jag har alltid köpmani så för mig är det ingen skillnad. Jag älskar att köpa saker. Men jag köper mycket mindre nu än förr. Sen är det så att jag alltid vill ha en massa saker när jag inte har pengar. Nu när jag har pengar så finns det inget jag jättegärna vill ha. Hur kan det vara så? Är det så att man alltid vill ha det man inte kan få?

Jag funderar ju på en ny mobil, min la ju av igår igen. Men nu fungerar den igen men hur länge är frågan? Jag skulle aldrig köpa en ny telefon denna sista vecka före jul. Troligtvis blir allting billigare efter jul. Jag har vart anti Iphone hela tiden och upplyser alla om hur dåliga dom är. Visst är det så att om man bestämmer sig för att ogilla något så fastnar alla negativa saker man hör om just den grejen. Jag vet minst tio som är missnöjda med sin Iphone och då lägger inte jag ut 5000 kronor på en grej som för mig kan vara dålig. Inte ens om alla sa att den var bra skulle jag köpa den. Men jag tror jag väljer att tro på de negativa för att jag själv inte ska behöva ta beslutet att inte köpa en. Självklart finns det ju massa människor som är nöjda med sin Iphone och det borde varenda människa vara om man spenderar så mycket pengar på en telefon eller på ett abonnemang.

Jag har nu hittat en perfekt telefon för mig.. Samsung. Den kostar 1700 kr och ser lite ut som en iphone fast den är smalare och lite rundare bak så att den ligger bättre i min hand. Om Iphonen hade legat bra i min hand kan det möjligtvis ha blitt så att jag köpt en för ca 1 år sen. Men jag gillade den inte i formen. Varför jag hakar upp mig på detta med Iphone är för att jag blir så frustrerad hur en telefon kan få så mycket av min uppmärksamhet när jag, när jag tänker efter ALDRIG skulle köpa den ändå. 1000 är det optimala priset för en telefon för mig. Jag är slarvig, klumpig och oansvarig i hanteringen av en telefon. Jag lämnar den framme på bordet på fester, krogen och pillar med den i badkaret, min telefon fick ju sig ett dopp förra veckan. Därav skulle jag dö av orolighet av att ha en dyr telefon oavsätt om det var en Iphone, HTC eller Nokia!

Igår när jag var på affärn.. nä jag har inte tid med detta nu.. skriver mer senare idag.. puss

Val i livet!

Igår kväll när jag var hos Malin började vi prata om våra projekt. Mitt om Bollnäs Kids bland annat. Vi pratade om uteliggare. Jag sa att jag tycker att alla har ett val. Jag tror inte att man kan hjälpa någon som inte vill ha hjälp. Man gör olika val hela livet och de är dom som grundar det liv du lever. Malin tyckte nog att jag var mer fruktansvärd än hon sa till mig. Hon frågade om jag verkligen är såå kall?

Ja, jag är sån. Jag tycker verkligen helt ärligt att folk måste ta mer ansvar över sitt eget liv och inte bli servade allt och inte bara vara och "hoppas" att det ordnar sig. Var och en har möjlighet att göra aktiva val i sitt eget liv. Om du inte gör aktiva val så har du valt att inte välja, vilket också är ett val. Detta händer ofta vid tex mobbning, i det sammanhanget är det fruktansvärt.

Med all denna information la Malin liksom många andra in sina värderingar i detta och allt blev otroligt fel. Detta är ju grunden att man har ett val. Sen har ju alla människor olika förutsättningar. Sen har jag aldrig aldrig sagt att detta med val ska vara en lätt sak.

Vi tog ett exempel. En tjej är tillsammans med en kille och de får ett barn. Killen jobbar litegrann och tjejen pluggar i 3 år minst före/efter att barnet är fött. Killen bestämmer sig sedan för att lämna tjejen som inte har några pengar och som inte har någon inkomst eller lägenhet. Jag sa då att hon själv har gjort val som har satt henne i den situationen. Malin gick då i taket. För hon (som jag uppfattade det) tyckte jättesynd om denna tjej som blitt helt övergiven och pank. Men då förklarade jag att om tjejen inte skaffat sig ett barn mitt i utbildningen eller inte bestämt sig för att plugga i 3 år när de inte ens hade en stabil ekonomi från början så hade hon inte varit i den situationen hon var i nu. 
MEN sen sa jag till Malin att hon hade lagt in sina värderingar, vilket jag inte hade gjort eftersom jag bara kallt hade konstaterat. Jag menar inte att hon har valt att bli lämnad med ett barn och vara pank. Jag menar att de val hon har gjort tidigare i livet har satt henne i den situationen hon nu hamnade i. Om jag ska lägga in mina värderingar så skulle ju jag personligen hellre ha ett barn, vara fattig och lämnad än ha pengar och bo själv men jag har inte gjort de valen i mitt liv. Självklart är situationen otroligt tråkig också men det var inte det jag pratade om. Då först förstod hon vad jag menade. Fattar ni?

Ett jobbigare exempel var om en uteliggare. För det första TROR jag att alla som är uteliggare har någon typ av annan problematik. Det finns massor med bidrag, socialen och familjer som ofta ställer upp för nödställda. Jag tror att varje människa själv måste komma fram till och välja att den vill ha hjälp och sedan söka den aktivt. Jag tror inte på att påtvinga människor hjälp som de inte vill ha. Sen tycker jag att man som vän/bekant kan stötta och peppa en person att söka hjälp. Jag tror att varje människa måste ta ansvar för sitt eget liv, faktiskt oavsätt livsförhållanden. Det är hårt, men jag är en hård människa. Men jag är en människa med massor av empati, jag tycker inte att NÅGON förtjänar att behandlas illa, må dåligt eller leva sämre än någon annan. Det är därför jag jobbar för att hjälpa några av dessa människor.

Alla val man gör i livet påverkar, det kan ingen förneka hur mycket ni än vill.

Bara så att ni vet

Min telefon har lagt ner verksamheten så ni kan nå mig på Lindas telefon om det är nått..

En vecka kvar till Julafton

& det är gröna gräsmattor och en isbana till gångväg. Hoppas hoppas det kommer snö denna vecka. På söndag sa någon att det skulle toksnöa. Jag älskar snöfall och ca 3 cm snö sen blire lite jobbigt med bil och hund och skor.

Inatt har jag sovit dåligt. Mitt högerben/lår värker. Typ som att jag har stäckt det eller nått. Det går bra att gå och röra mig men att vara still är en pina. Jag har vaknat säkert tio gånger av värken och jag äter ju inte Voltaren längre på grund av magen. Jag klarar inte smärta bra alls, då funkar jag inte riktigt. Det känns lite bättre nu efter morgonpromenaden så det är skönt. Provade att stretcha ut låret inatt och jag tror det blev bättre av det. Men då är jag så fruktansvärt rädd att knät ska hoppa ur led så jag vågar inte dra och trycka så hårt som jag skulle vilja.

Idag jobbar jag dygn igen. Vi ska åka och shoppa i Söderhamn, Gävle eller Huddik. Jag själv har inte så många julklappar kvar att fixa. Skönt men ändå lite tråkigt för jag älskar att köpa dom, fixa dom och slå in dom. Ännu mer att få ge bort dom.


Meen snygga människa

Jag hittade detta kort på min telefon. Hur sjukt snygg är inte denna karl? Zlatan Ibrahimovic heter han. Detta måste vara det snyggaste kortet på honom ever. Att dessutom få se honom varje gång man går in på Willys för att handla är ju inte helt fel må jag tycka.

Min lunch!

201112161488 (MMS)

Min lunch!


En vanlig Ellos beställning

Jag beställer ofta från olika internet butiker. Ofta beställer jag rätt mycket olika grejer eller plagg. Men jag skickar typ alltid tillbaka mer än hälften. Beställningen jag gjorde förra veckan innehöll lite julklappar och en badrumsmatta till mig. Resten ser ni här..

Jag behöll alltså 3 saker.

Håret

Alltså jag har färgat mitt hår med den bästa färgen på marknaden. Den är omöjlig att få bort. Jag kommer aldrig att bli blond igen. Buhu..
Såhär vill jag se ut på julafton.

Det är inte sant

Jag har inte hittat en enda klänning jag kan tänka mig att ha på julafton. Alltså nu är inte jag särskilt petig. Mina kriterier var Röd, Klänning eller Stickad längre tröja och inget mer. Inte så krävande. Men det finns absolut ingenting som fastnar i mitt huvud.

Jag klickade nyss hem en beställning på Ellos igen. Gjorde en förra veckan också. Julklappar men också lite grejer till mig. Den jag gjorde nyss var bara till mig. Varav en klänning som jag kanske kan ha på julen, med en kofta över. Den röda längst ner.


PS jag önskar mig en VIT musmatta i julklapp! Hittar inte en sån heller.

Penntroll

Kommer ni ihåg dom här små trollen man sätter på pennan? Dom lever fortfarande. Hittade dom på en affärn när jag var ute och shoppade med mamma. Jag kunde inte låta bli att lukta på den och precis i den sekunden säger mamma "Jag förstod att du skulle göra det!". Vad? frågade jag. "Men lukta på den såklart". Aha ja näää, fast dom luktar inte som när jag var liten. Dom luktade plast. När jag var liten luktade dom bubbelgum. Jag luktar på allt, jag är en doftmänniska in i benmärgen.



Sorry

Det blir ingen viktupdate idag. Vill bara att ni som ibland sitter och väntar en hel torsdag ska veta det. Jag känner at det blir råkörning till torsdag eller möjligtvis fredag nästa veckan för att uppnå det otroliga minus 40 kilo. Idag kör jag på 4 köttbullar, 1 svamp och två vispade ägg till lunch. Dock blir det nog lite sockerdryck på fredag kväll med tjejerna. Meen vafan Hanna skriker min hjärna lite halv galet. Den andra Hanna säger ja men vafan det är ju inte alla fredagar det är plockmiddag med de finaste du har.

Så vi får som sagt se hur det går nästa vecka. Idag bådade det dock inge vidare positivt, därav den fina lunchen. Frukost blev det inte heller för filen är slut. Ett äpple blir det nog när jag kommer till jobbet. Jag vet att man inte ska äta äpplen när man är hungrig för det retar bara magen men ibland är det så jävla jobbigt att veta så mycket. Så jag stänger av hjärnan och njuter och är vrålhungrig utan en aning om varför alla timmar fram till lunch.

PEPP BILD
Juli 2010 - Oktober 2010

Här i oktober tyckte jag att jag hade blitt så otroligt mycket smalare. Nu tycker jag inte alls att jag var det. Nu är jag mindre. Men jag känner mig fortfarande inte så som jag vill känna mig. Undra hur jag kommer att känna när jag är klar. Kommer jag någonsin bli nöjd med min kropp?

Bra kväll

Det blev en sen kväll med E ikväll. Super härligt att hon känner att hon vill stanna här och umgås trots allt jag fixar med. Vi byggde ett pepparkakshus också, det var inte det lättaste. Men det blev ganska fint till slut tycker vi.


Jag har haft en så himla skön energi idag. Livet känns så jäkla skönt och snart är det jul! Jag älskar julen. Alla Tradera aktioner är avslutade och nästan alla är betalade och skickade. Partylite beställningen är påväg. Nästan alla paket är klara. Baltazar är världens bästa. Sängen är nybäddad. Tvätten är snart klar. Disken står i diskhon men jag bryr mig inte. Dagen kunde faktiskt inte ha blivit bättre än såhär.

Woop woop

Snacka om att jag har haft en ur härlig dag. Jag har träffat jättehärliga tjejer som ska hjälpa mig att få ut pengarna till de som behöver. Vi pratade om massa andra saker också. Jag tycker faktiskt att energin och kemin med människor är så mycket viktigare än allitng annat. Dessa tjejer verkar bry sig och vara verkligen intresserad av det de gör och jag tror att de gör det allra bästa. Därför har jag bestämt att det är dit mina pengar kommer att gå.

Jag kommer att jobba med dom och vara med och se vad pengarna gör. Men de ska även få fria händer att använda dom lite som dom vill.

Det sista de sa innan jag for vidare till nästa möte utan paus för lunch var "Alla borde ha en vän som dig i sin vänskapskrets!" Den finaste komplimangen jag någonsin har fått! De beskrev mig också som drivande, positiv och energisk. Det är så jag blir när jag brinner för något.

Jag vet att ni snälla läsare har velat hjälpa till och de kan ni få göra. Om ni vill ge pengar så kan ni sätta in dom på mitt Payson konto med mailadress [email protected] eller på ett kontonummer i Handelsbanken 6407 118 747 908. Detta är ett speciellt konto just för detta endamål.

Annars kan ni skänka kläder, leksaker, möbler till de mer behövande. Annars kan ni sälja saker på Tradera och vi kan ordna ett samarbete så att pengarna ändå går hit. Arbetsnamnet är fortfarande Bollnäs Kids.

Om ni har några frågor maila mig på [email protected]. Ni som har mailat mig om detta tidigare har fått ett mail med ny info om hur ni kan göra med pengarna:)!

Under progress

Känner mig tom, har haft sjukt mycket att tänka på ett tag. Nu är dock onsdagen imorgon och det känns skönt. Imorgon är dagen D här. Då ska det beslutas och bestämmas hur vi ska samarbeta om vi ska det överhuvudtaget. Kul men läskigt. Det är alltså Tradera pengarna som är på tapeten. Det är nästan 3000 kronor, inga pengar kan man tycka. Men de kan betyda någonting för någon. Jag har fått tips om en tågresa hem över jul, vinterskor och utflykter. Vi får se hur det går imorgon. Jag är super spänd. Har varit det så länge, men känner mig mest tom just ikväll. Får peppa upp mig imorgon.

Skulle ni vilja vara involverade på något sätt i detta "arbete"? Ge pengar? Jobba ideelt? Ge saker som jag säljer på Tradera?!

Bollnäs Kids är lagt i garderoben, men på ett eller annat sätt ska det gå.

Dagen imorgon är fullbokad.
9 möte för pengarna & rundvandrig mm.
12 lunch (på stan?)
13 möte på jobbet
16 middag
17 träff med kontakt person
19 tvätttid
20 promenad med någon
22 sova

Tuff dag! Men otroligt rolig och säkerligen givande som fan! Längtar.

Smör eller Margarin..

Jag ser inte ens detta som en fråga. Jag fattar inte att margarin får säljas i affärer överhuvudtaget. Smör är naturligt och margarin är tillverkat shit.


Bilden är ganska beskrivande va? Lite förenklat men detta är vad ni som äter margarin stoppar i er. Jag skulle aldrig, inte ens om jag inte åt LCHF köpa margarin. Det finns inget bra med margarin. Smör är bra för kroppen. Att smör är dyrare är ju ganska självklart med tanke på vad innehållet är. Jag lägger gärna de 25 kronorna på riktigt smör istället för att utsätta min kropp för en massa slaggprodukter.

Jag hoppas att du fick svar på din fråga Marie!

Maat

Äntligen har jag fått middag på bordet.

Köttbullar, svamp och en sallad med grekdressing. Såå gott!

Jag struntade i att städa, får ta det imorgon kväll. Jag kommer att vara ledig varenda kväll denna vecka! Skönt! Jobbar dock alla dagar utom onsdag istället. Och onsdagen orkar jag inte en tänka på ännu. Baltazar har hållt på med sin aktiveringsboll i snart en timme. En timme är max. Ibland lägger han sig dock och kollar på bollen, typ som att bollen ska rulla ut godisarna av sig själv haha.. Har köpt en ny aktiverings leksak till honom i julklapp. Det är bra att ha dom gånger jag inte har tid att träna honom så mycket som jag vill. Nu är alla julklappar inslagna och fina. Har några kvar att köpa och några måste jag invänta leverans av som jag redan har beställt. Vad gör man om sakerna inte hinner komma före jul? Ger ett presentkort och skriver vad de ska få?! Jag har nämligen aldrig varit ute i såhär sen tid förut.

Hörreni som brukar kolla på tv4 nyheterna. har det verkligen varit reklam mitti nyheterna förr i tiden? Jag kollar nu fram till reklamen och klickar sedan bort för att jag blir så irriterad. Nu ska jag stänga av denna och dona lite medans jag kollar på Beck måste ligga i sängen innan klockan 12.

Puh ni är det kirrat

Äntligen har jag tagit mig tid att göra klar Es, Jamies och Vs julklappar. Jisses vilken tid allting tar. Jag har inte ens börjat städa, diska eller äta ännu. Städningen blir nog prio 1 eftersom folk går och lägger sig inom några timmar. Tradera pengarna börjar trilla in också, härligt!

Har pratat massor på Skype idag. Hanna och Sanna är ju två av mina bästa vänner men dom bor ju inte här. Men snart kommer min fina fina Sanna hem. Längtar!

Rosa stjärna

Idag har jag ju inga planer, det gör mig lite rastlös. Har flera roliga saker att pyssla med men gör ingenting mest. Nu har jag paketerat alla Tradera saker som gick ut idag. Tjänade 400 kronor till på skräp/saker jag aldrig kommer sakna.

Nu ska jag nog ta och slå in alla julklappar så jag ser vad som fattas. Älskar julklappar! Det är in fact det enda pyssle jag gillar. 

Nu har jag fått 50 omdömen på Tradera så nu är jag en Rosa stjärna istället för en gul. Nu vill jag inte sälja nått mer för jag vill fortsätta vara rosa.

Lördag

Har haft en underbar dag med min fina mamma och syskonbarn. Shoppat lite julklappar åt mina djur och lekt ute i snön med min fina hund. Åt kebabtallrik och några godisar men inga munkar. Fick ingen silverstjärna idag inte. Allt har känts så bra idag, krafterna och humöret är tillbaka. Har beställt lite grejer från Ellos också som jag tänkte visa er imorgon. Har beställt från HM också men de tar ju en evighet på sig att skicka hem grejerna. Bonprix kommer nog också att få in en beställning ikväll eller imorgon.

Imorgon har jag massa roliga saker att pyssla med. Slå in julklappar! Pyssla om lägenheten! Köpa någon julklapp som saknas?! Leka massor med Baltazar i snön som han älskar! Göra chokladtryfflar?! Ja bara göra sånna saker som får mig att må bra.

vad tyckte ni om Så mycket bättre ikväll? Jag älskade Lena PH! Hon verkar verkligen så rolig och lättsam! Otroligt mycket goo och proffsighet också. Kråkan var inte bra med han killen tyckte jag. Å Laleh sjäng väll bara samma mening typ 3 gånger? Tomas Ledin var också hel härlig! Martin var lite rolig! Han bjuder verkligen på sig själv! Hon andra tjejen får jag inget grepp om, tycker att allt hon gör låter likadant.

Just det, MINA TRADERA aktioner går ut imorgon på förmiddagen om det är nått ni vill ha. Skit skumt denna gång bjöd typ ingen på kläderna och förut har de varit som tokiga på dom. Ändå är detta bra kläder som jag egentligen hade tänkt att behålla så dom är ju inte sämre liksom. Skumt var ordet.

Så mycket bättre..

Jag hoppas verkligen att någon sjunger Flickan och kråkan! Jag älskar den låten. Videoerna nedan är samma låt men med olika framföranden. Gillar den första för att den är såå fin och tragisk. Den andra är bara så sjukt bra, älskar typ allt med Dia psalma. Den sista passa perfekt i bilen eller högt som fan när man städar eller dylikt. Såå lyssna och njut nu!






Vikt

Det här med vikten är svårt. Jag har hela tiden varit hemlig med min vikt på bloggen, jag har fått många frågor om det. Varför är nog därför att jag inte har vetat om jag ska klara av att gå ner allt jag vill i vikt och då vill jag inte att folk ska veta. Sen så känns det som en lite för privat sak kanske?! Sen är det ju självklart skämmigt för att jag vägde så otroligt mycket mer förut än nu. Knappt att jag fattar det.

Några tycker även att det är dumt att jag fokuserar så mycket på vikten, kilona. Men det är mycket den som motiverar mig och framförallt gör jag ju en viktresa. För hälsans skull såklart. Men om jag inte hade varit tjock hade jag ju inte gjort den för då skulle ju alla inklusive mig själv trott att jag var hälsosam, är det inte så att smal innebär hälsosam?!(ironisk).

Jag tycker att det är bra att ni här på bloggen och folk i min omgivning reflekterar över vad jag skriver, säger och gör. Det är typ 1 av 20 gånger jag tycker att det är lite jobbigt att ALLT handlar om dieten, vikten, maten, kroppen eller så. Ibland vill jag bara vara Hanna som gillar hundar, tvspel, familjen och allt annat som är normala saker i mitt liv. Jag har riktat denna blogg så att den blir väldigt diet och vikt inriktad, det betyder inte att jag inte har andra saker i mitt liv. Men det betyder att jag får många frågor och funderingar och några påhopp om saker och ting. Vilket är okej för att jag har valt det och det är även väldigt smickrande att ni frågar just mig. Men ibland som sagt är jag inte upplagd för en pratstund om varför margarin är så jävla dåligt och smör är så bra.

Idag iallafall vägde jag mig och om ganska många kilon kommer jag att skriva min ursprungliga vikt. När jag ligger på sluttampen liksom. Just idag är jag 700 gram ifrån min Förhäxadbox som är en belöning på "Mina Morötter"!

Nu ska jag åka och hjälpa min mormor och mamma att baka munkar. Men inte en enda kommer slinka ner genom min mun efter denna vägning kan jag glatt meddela!

En stund i min hjärna..

Fredag, vad ska jag göra? Veckorna bara försvinner från mig. Är inte klar med nått till julen. Vill ha mer tid! Mindre jobb. Mer jobb. Nä jag borde vara nöjd.

Idag har varit en katastrof mat dag. Ätit fel med hallon och några nötter två gånger(frukost & lunch). Middag blev jordnötssmör och ett äpple och 1 lite vatten. Najs! Mätt är jag iallafall, underligt.

Tror att jag ska åka en sväng ikväll. Lovat att hjälpa till med en Julaktion. Ångrar mig lite nu. Vill helst inte kliva upp ur soffan och den varma filten. Ska bli snökaos också, klass två varning. Det var det när jag bodde hos Linnea i Solna och jag ville bestämt åka till IKEA "Meen vafan vi kan ju inte sitta instängda här hela tiin heller?!". Vi åkte och det snöade men vi kom fram och shoppade massa och åt massa och kom sedan hem. Nu började jag tänka på Linnea också. Denna låten är Linnea för mig.. Den svenska Björnstammen! Jag gillar att åka bil när det är lite kaos hur som helst. Jag älskar typ alltid att åka bil! Om jag inte åker med någon som kör dåligt. Då går jag hellre. Finns så många idioter. När jag mår lite dåligt eller är trött så skulle jag (om jag inte hade mina gränser) kunna råka köra in i någon idiot som är seg eller ivägen. Jag kan verkligen bli galen på bilister. Dock är jag mycket bättre sedan i somras då jag jobbade som boendestödjare. Då lärde jag mig att köra 30 på Gärdet, inte tuta på bilar som inte följer trafikreglerna(& japps jag veeet att det inte är okej att tuta enligt reglerna, men det skiter jag i), köra 90 hela vägen till Kilafors och massa andra grejer bara för att jag hade kunder med mig i bilen och för att jag åkte en märkt(Bollnäs Kommun) bil. Jag är ju en perfekt bilförare!! Haha nu kommer jag åka i diket ikväll bara för att jag skriver så.

Imorgon ska jag baka/laga/göra chokladtryfflar i olika smaker. Vill ni ha recepten? Mint, hallon och kanske saffran blire.

Idol final ikväll hörde jag. Jag tycker ingen av de som är kvar ska vinna. Jag tycker inte att någon som har varit med iår skulle vinna heller. Känns inte Idol mycket sämre nu? Sen är jag sjukt trött på Laleh från "Så mycket bättre". Orkar inte höra något som hon sjunger, knäpper av radion till och med om jag ligger i soffan kliver jag upp och stänger av. Åhh apprå på Idol, jag fattar inte grejen med Darin, ni vet han lilla killen från flera år sedan. Gash, han finns med på ett Allsång på Skansen program som jag såg häromdagen. Döhe vem fan gillar honom liksom? 

Ops jag insåg just att jag haft telefonen på ljudlös hela dagen. Sorry alla ni som inte fått några svar av mig idag. Dock kollade jag nu för att jag hörde att den kurra, mamma ringde. Hade fått ett sms från Ellos, mitt paket är här! Wiiihoo.. jag som har väntat hela dagen men inte hört nått. Ska nog ta mig ut ändå, måste ju ändå hämta paketet.

Ja det här var väll det som rörde sig i mitt huvud för stunden.


Magoperationer

MalinÖ om Inspirerad & frustrerad:
Och alla gör inte magoperationer hipp som happ..
Jag gillar det inte heller, men jag känner att ja inte kan sätta mig i den sitsen vissa sitter i.. Med mina 60 kg är det omöjligt att relatera till 100 kg!
IP:
Jag har inte skrivit att alla gör magoperationer. Jag skrev att jag blir upprörd(på sjukhus och de som bestämmer) över "alla jävla" magoperationer som görs hipp som happ. Det är min personliga åsikt. Att det görs operationer hipp som happ. Jag tycker att det är tragiskt för den enskilde individen. Den får ingen hjälp men den får en midre magsäck som begränsar vad den kan äta genom magont om du äter fel. Det är få som får hjälp av en dietist före, tydligen ska det alltid ingå. Men hur ska en person som äter fel nu, kunna veta vad den ska äta sen om den inte får information och hjälp?

Min mamma frågade mig en gång om jag vill göra en sån operation. Det var hemskt. Jag tyckte det var fruktansvärt att jag skulle behöva ta hjälp av en operation för att överleva. Öppna upp min kropp och snöra igen magen för att kontrollera mig själv. Det passar inte mig. Jag hatar när "någon" ska bestämma över mig. Jag vill ha valmöjlighet och vill vara den som bestämmer i mitt liv. Någonstarns där kom beslutet att jag ska klara av att gå ner i vikt själv. Jag skulle kunna ha gjort en operation men jag tror inte att den skulle ha hjälpt mig på något annat sätt än att jag skulle gått ner massor i vikt på ett år.

Nu när jag äter riktigt och har lärt mig vad kroppen behöver och hur mycket så känner jag att jag har kontrollen. Känner inte ni som har opererat er att ni förlorat den? Eller har vi alla tjocka människor förlorat den för längesen iallafall? Jag menar vi hade ju inte kontroll när vi var lössläppta tjockisar.

Jag tycker att magoperationer är en chans för människor utan andra valmöjligheter att ta tag i sitt problem. Men jag vill ha mycket mer hjälp runt omkring. Om det har gått så långt som att man måste göra en operation så måste personen få massor med hjälp med sin självkänsla och att bygga upp sig själv igen. Jag tycker inte att det är fel att välja att genomgå en operation. Det är ett beslut man själv måste ta. Det har hjälpt så otroligt många men även stjälpt lika många. Om jag skulle gå upp i vikt någon mer gång i mitt liv så skulle jag nog överväga en operation, för då har jag provat allt.

Äggstocks cancer

Okej, jag tar härmed mitt ansvar om informerar dig, varenda en av er 150 personer som blippar in här varje dag om "Den tysta cancern".

Cancer är en av mina stora skräcker i livet. Jag kan ligga en hel natt och fundera på om jag inte har cancer någonstarns ändå, men att jag bara inte känner den ännu.
Idag kollade jag på Dr OZ på tv, något program som informerar om olika sjukdomar. Idag pratade dom om cancer. Äggstocks cancer och han ville att alla som har möjlighet ska sprida detta vidare på grund av att den är "lätt" att bota om man hittar den i rätt tid.

Så symptomen är bland annat:
- Svullen mage. Detta beror på att cancer cellerna eller tumören trycker på tarmen så att maten får svårt att vandra ner.
- Svårt att äta. Detta beror återigen på att tarmen bli sväld och därför tror magen att den är mätt efter 1-3 tuggor. Men sen blir du vrålhungrig igen efter en kort stund eller när maten har tvingat sig förbi.
- Magont. Samma orsak som de ovan. Du kan även få ont i benen, bäcken. Cancer cellerna växer och kan sätta sig lite här och var.
- Kissa hela tiden. Typ som att vara med barn, det blir ett tryck på grund av tumören.

Om man har äggstockscancer kan man bli diagnoserad som stress, depression, magkatarr, halsbränna, förkylning, krånglig tarm, förstoppning och mycket mycket mer. De som har fått rätt diagnos tidigt är de som själva upplyst läkaren om att de vill kolla äggstocken.

För att undvika att få det ska man..
- Ät broccoli (och massa andra råa grönsaker)
- Dricka två koppar te om dagen (1 kopp i veckan minskar risken med 20%).
- Linfrö (sen var det massa andra korn och vete som jag inte äter, googla).
- Ät P-piller (om du har ätit ppiller i 5 år så har du ganska säkert skydd i 15 år!! efter att du slutat).
- Var med barn och amma i 1 år (ju fler barn desto säkrare skydd)

Ppiller, vara gravid och amma är bra för att man då inte har någon ägglossning. Ägglossningen gjorde något med väggarna så att cancern fick fäste.

Update 111209
Bara för att Ppiller är bra för vissa ändamål betyder inte att det är dåligt för något annat. Ta tex vin, de säger att ett glas vin om dagen är bra för "Hjärt och kärlsjukdommar" men det är inte alls bra för lever och andra organ. Så det finns alltid två sidor av saker. Ppiller förändrar hormonerna i kroppen vilket gör att det är positivt mot Cancern men det fortafarande farligt ur andra synvinklar. Så tänk på vad du stoppar i din kropp! Alltid!

Och som sagt du kan ha massa andra sjukdommar med samma symptom. Det behöver ju självklart inte vara cancer. Men om du känner att det kan vara en möjlighet så kolla upp det. Det är bra med kunskap men inte på alla sätt. Jag personligen kan bli lite nojjig av mycket sjukdomskunskap.

Diet vecka 74

Ja med lite fusk nu då så har jag uppnått den otroliga summan MINUS 37 kilo sharp! Får se om jag går ner eller upp till nästa vecka, jag spydde ju ändå igår. 3 kilo kvar till mit julmål, vad tror ni om det?! Jag vet fan inte. Överhuvudtaget så är mitt mål att stå kvar på minus 40 kilo till 1 januari så om jag inte lyckats till julen så måste jag lyckas under julveckan.

Nu är det alltså endast 22 kilo kvar till mitt dröm mål. Är inte det sjukt? Jag förstår att det kan kännas mycket för er som inte är tjocka men för mig känns det som otroligt mycket kämpande men ändå överkommligt.

& för er snälla själar som hela tiden påpekar att jag inte behöver gå ner något mer i vikt. Jag har inte okej BMI och även om bilderna ser bättre ut nu än när jag började så har jag mycet kvar att ta av. Ska ge er exempel här på hur jag ser ut nr jag sitter. Det är för hemskt egentligen för att lägga ut men vafan ni har ju sett mig nästan naken.






Men jag känner mig nöjd ändå med vad jag har åstakommit. Bilderna är tagen för någon kväll sedan då jag satt och filurade. Alltså inte idag dagen efter kräkning.

Min trogna vän

ÄLSKAR SNÖ! Han har blitt helt gaalen. Första snön för i vinter är här!! Jag älskar´t!

Hej

Fy skjutton vilken dag. Jag tror att jag har blitt matförgiftad. Dagen började kanon, vaknade ju på jobbet. Vi var glada och donade(fan va svårt när jag inte vill/kan skriva vad vi gör på jobbet). Skit samma, jag frös som en galning i typ 1,5 timme. Sen svettades jag i 1 timme. Hade hela tiden lite ont i magen. Men när jag började svettas blev det så jäkla mycket värre. Men det blev lunch och sen gav jag upp. Ringde och donade för att bli avbytt, då hade jag alltså mått illa sen kvart i nio på morgonen och 1 var jag hemma.

Tidigt trodde jag att det var en magkatarr grej, som jag har haft förut ni vet. Men denna var liksom annorlunda och den går liksom över på iaf 2-3 timmar.

Väl hemma kräktes jag massor och sen la jag mig i ett hett bad. Sen sov jag två timmar i soffan. Pratade med Johan tidigare och han hade också mått dåligt idag och haft ont i magen. Vi åt ju samma sak igår, så det kanske var det?! Men jag åt massa annat igår också, mintchoklad och valnötter kanske lite för mycket. Min magen är sjukt känslig, jag blir ju alltid dålig när jag åker utomlands tex. Utom de sista gångerna då jag ätit LCHF då har det funkat bra. Det svåraste nu är ju att börja äta igen. Jag har ätit ett ägg imorse, ett äpple och lite fil nu på kvällen. Hade köpt fel fil också, en jävla Långfil. Skit slemmigt! Buhu..

Snälla underbara Malin kom hit med två äpplen till mig! Underbar Johan erbjöd sig att gå ut med min underbara vovve. Underbara Johanna har skickat jättefina sms till mig så jag har blitt lite glad i allt skit iaf. Min fina syster har fixat och donat och kollat läget med mig. & Underbara Underbara Emma har gett mig världens finaste paket via posten idag! Tusen tack för att ni är ni!

Nu mår jag hyffsat! vill inte röra mig för mycket bara. Ser fräschast ut va??


Just det jag har glömt berätta för er att i "Kina paketet" var det måttband som jag ska tävla ut här på bloggen hade jag tänkt! Bra va?

Vill du vara tjock eller vill du bli smal?

Anonym om Inspirerad & frustrerad:
fast det är väl inte så enkelt som "vill du vara tjock eller smal?" Om det vore så enkelt så skulle du väl gå ner hela tiden? Du själv går ju upp något kilo ibland just för att det är ganska enkelt att falla för olika frestelser :) Missförstå mig inte, jag är sjukt imponerad över hur mycket du har gått ner! :) Riktigt bra gjort :)
IP:

Men det är väll klart som faan att det inte är så lätt! Då skulle väll ingenting vara ett problem. Då skulle jag ju inte varit tjock från första början. Jag tror att alla som är tjocka har någon typ av "ät störning". Det betyder alltså en störning med Hur man äter eller Vad man äter. Någonting fungerar ju uppenbarligen inte som det ska göra. Och att bryta det mönstret och beteendet är väldigt väldigt svårt. Men inlägget var "bara" en titt in i min hjärna under en upprörd minut. Det är inte så att jag tycker att det är dåliga människor bakom dessa beslut, tvärtom. De försöker, om man inte försöker så kan man aldrig lyckas.

Som jag skriver i inlägget så är det min mardröm att gå upp i vikt igen. Och det är det som peppar mig att återigen skärpa mig. Jag menar inte att det är kanoners och superlätt alla gånger men det är den absolut lättaste diet jag någonsin har provat. Jag mår bra, jag är mätt och jag är inte så sugen på saker hela tiden. Jag är en människa som ofta vill att alla ska tycka som mig i vissa frågor. När jag verkligen upplevt hur bra eller dåligt någonting är. Men sen som jag skrev så förstår jag att samma sak inte funkar för alla människor. Om jag tex behövde gå ner 7 kilo så skulle jag nog inte gå på LCHF utan bara äta lite mindre. Men när man ska ändra om hela sin matsituation så är LCHF det som funkar bäst för mig.

Mår skumt

Idag har jag inte gjort mycket. Sovmorgon var underbart, men jag får lite ont i huvudet av det. När jag får ont i huvudet blir jag lite illamående. Så jag har mått lite halvkasst hela dagen. Åt lunch med Johan, kebabtallrik. Trodde en stund när jag var ute och kastade boll med Baltazar att jag hade fått magsjuka. Så illa mådde jag, som att jag kunde spy närsom. Men nu efter en stund i soffan och en lång dusch så känner jag mig mycket bättre. Nu är det jobbet som gäller fram till imorgon kväll. Då vill man känna sig pigg innan man går iväg iaf haha..

Jag för ett år sedan!


Jag idag

Hur är det med er? Kul att ni kommenterar så mycket på mitt rensa huvud inlägg. Jag kommer svara på era kommentarer under de kommande dagarna när jag jobbar. Det pluppar upp ett inlägg om dagen vid lunchtid.

Ansökt

Nu har jag och pappa skickat in en ansökan till ett tävlingsprogram. Jag hoppas vi kommer med. Pappa är så otroligt duktig på allting och jag kan ju ett och annat jag med. Vore det inte roligt om vi fick vara med? Man måste skicka med en bild på oss två tillsammans. Jag hade ingen här så jag plockade ihop en. 

Herregud, det skulle ju vara så sjukt roligt men nervöst!

Inspirerad & frustrerad

Jag har blippat runt och läst så många olika bloggar nu, vikt bloggar. Gud som folk kämpar. Jag känner när jag går strikt på LCHF att det inte är ett dugg jobbigt. Jag blir otroligt ledsen när jag läser vissa bloggar där människor har lyckats gått ner mycket i vikt men sedan börjar vandra uppåt igen. Det är min mardröm. Tänk om jag går ner mina 59 kilo och sen går upp igen. Då dör jag nog.

Det som är så tragiskt är att ju jobbigare alla andra verkar ha det(nu är ju en blogg en liten del av varje människas liv) så blir jag alltid mer peppad av de som det går mindre bra för än de som det går jättebra för. Är inte det hemskt?! Eller alltså jag blir mer tacksam att MIN diet är så jävla lätt motför det dom håller på med. Sen blir jag sjukt provoserad att inte alla inser hur bra LCHF är. Jag vet att den inte passar för alla och jag vet att man måste ha viljan för att lyckas men va faan. Vill du bli smal eller vill du vara tjock?

Detta är alltså mina tankar i mitt huvud och det kanske är elakt, korkat och provoserande att jag skriver dom men det är såhär jag känner ibland. Sen blir jag tok frustrerad på alla jävla magoperationer som folk gör hipp som happ. OCH ja folk gör magoperationer hipp som happ. Det är ingenting som jag hittar på. Självklart är det ett enklare alternativ för en männsika som inte kan kontrollera sig själv. Men vet ni vad som händer när man gör en sån operation och går ner 20, 50, 70 kilo och sen inte ändrar sitt förhållnings sätt??? Jo man går upp i vikt igen. Och mår ännu sämre. Det är vad jag tror, ingen fakta.

Jag skulle lätt göra en sån operation själv om jag trodde att den skulle hjälpa på ett vettigt sätt. Men det tror jag inte. En av tio kanske blir bra om tio år.

December är härmed en LCHF pepp månad! Som jag säger typ varje dag.. "Det finns inget alternativ för mig!".

Bästa felmeddelandet ever..

Netonnet, synd för dom bara att dom hade tappat bort sidan för då köpte jag ingen telefon..

Tradera update

Jag tänkte lägga ner Tradera nu när alla mina sista annonser går ut. Men tror ni inte att jag just suttit och klickat ut 18 nya annonser. Jag är så fast i att bli av med grejer. Fattar inte vart jag hittar alla saker. Just nu säljer jag lite gamla Partylite doftprover och lite vardagskläder.

Vardagskläder är tydligen mer eftertraktat än party/finare kläder. Mina nya klänningar sålde för typ 21 och 27 kronor och några gamla tröjor jag la ut köpte dom för ÖVER 100 kronor. Hur är det möjligt när alla nätbutiker bara finns ett klick bort?! Jag förstår inte. Men jag är så glad att jag fått iväg så mycket grejer. Har nu fått in närmare 2000 kronor på grejerna och sålt.


Tradera påsen är på nytt uppfylld till bredden.


Lite doftprover som ska skickas iväg om cirka en vecka.

Svar på kommentarer..

behöver din hjällp om Åhh..:
Hej underbara du :)
jag behöver din hjälp
vad änvänder du för sak för att jag ser att du gå ner jätte mycket snälla svara på min fråga vill oxå gå ner som du :(((
IP:

Snälla svara :(( om Såå trött..:
Snälla söta du svara på min fråga vad änvänder du för medicen eller plåster för att hjälp dig med att gå ner i vikt snälla svara såååå forrttt som möjligt
:((((
IP:


SVAR:
Men snälla söta rara du, jag vet ju inte vem du är.
Hur tycker du att jag ska svara? Skriv med en mail eller en bloggadress i dina kommentarer. Jag går ner i vikt av LCHF mat. Du kan kolla på LCHF skriverier och LCHF minskning om du vill veta mera. Men om du vill veta något mer personligt eller ha någon annan kontakt läre du lämna kontaktuppgifter. Jag använder inga plåster eller gå ner i vikt mediciner, jag tror inte på sånt längre.

Såå trött..

.. kommer jag att vara imorgon bitti, men det är de värt! Julbordet på Albertina idag var jättebra! Trevligt sällskap och god mat! Åt lite för mycket kanske men jag tycker ändå att jag får godkänt.
Ser ut som att det var mycket folk och kö men det var helt lagomt. Tyvärr är detta det enda kortet jag har från buffen.

En härlig kväll med tjejerna, vin och Alias har jag precis kommit hem ifrån. Nu vankas sängen. Det är så tomt här hemma utan Baltazar, bara att gå hem genom stan ikväll kändes mycket läskigare utan honom. Imorgon vankas jobbet, ytterligare ett dygnspass. My look för dagen..


GONATT

Detta har jag ätit idag 3 december

Ops inte alls en bra dag idag men vafan ibland får man ha backsteps. Med detta menar jag att jag har ätit för lite, men jag var inte alls hungrig.



11:30 Frunch - ett grönt äpple. (ingen bild)
15-17 Middag - Julbord på Albertina. Allt på alla bilder ovan. Lax, sill, köttbullar, omelett, ägg, strömming, skinka, senap, en hårdbröd bit, gös och sen efterrätt. Chokladmousse med grädde och så FUSK en tårta med vitchoklad i.

Jag är fortfarande mätt, förstår inte hur jag kunde äta så lite men ändå så mycket för mig liksom. Nu är klockan två på natten och jag tror knappast att jag kommer att vara hungrig i morgon bitti men jag ska försöka äta iallafall ett ägg. Jag lägger in inlägget på rätt dag klockan 23 istället så det blir korrekt.

Myskväll med Johanna & tjejerna ikväll

Förra sommaren när jag och Johanna hade "myskväll" så slutade det inte med mys. Det var alltså i juni 2010, det är så roligt att kolla på gamla kort. Här är några av dom..










Åhh..

Det är klipp som dessa man ska titta på när man funderar över världsliga problem. Jag vill bara krama honom..

God morgon!

I natt har jag inte alls sovit bra. Är det fullmåne? Eller är det bara väderomställningen? Eller börjar jag bli sjuk? Det hinner jag verkligen inte alls med nu. Idag ska jag på julbord på Albertina! Gud så gott! Men jag är lite orolig eftersom jag inte äter så värst mycket alls nu. På julbordsbuffé är det ju lite svårt att begränsa sig kan jag tycka. Men jag ska försöka ta typ 1 köttbulle, en liten laxbit, en bit skinka osv.

Tror ni att det kommer funka. Känns ju väldigt dumt också när julbordet kostar typ 500 kronor. Fast man kan ju ändå inte äta mat för så mycket pengar, det är omöjligt. Så jag ska försöka satsa på min kropp idag och inte tänka så mycket. Men jag har bestämt mig för att jag får ta en hårdmacka och senap till skinkan om jag verkligen vill när vi är där. Knäpper kort på allt jag äter så kan ni ju utvärdera sen haha..

Ikea har också julbord såg jag. Kanske ska åka dit någon dag framöver också. Älskar julbord och 99 kr var ju jättebilligt!


Detta har jag ätit 2 december

En perfekt mat dag men med liite urspårning på kvällen. Ha dock i åtanke att jag i vanliga fall kan äta en hel kaka choklad.  

  

11:30 Frunch - Laxfile och två miniägg med majonäs.
18:00 Middag - Flygande Jakob och super stekta bacon(råkade glömma dom lite).
20:30 EXTRA - Två bitar mintchoklad.

 


Tomten, detta är min önskelista!

Jag önskar mig egentligen ingenting. Jag vill absolut inte ha nå mer grejer, jag har ju precis sålt bort allt genom Tradera. Men jag vet att det är några som vill veta vad jag vill ha om jag verkligen måste önska mig nått. Och då är det dessa saker nedan..


Fem av varje önskar jag mig. Ska använda kopparna som efterrättskoppar i framtiden. Jättefina!


Jättebra fint att ha bakom tv:n.


Vill göra om liite hemma.


Så underbar! Tror att det var på A&H jag såg den. Jag är kär i denna!


Från Karlssons, såå fin men det kommer säkert att fastna mängder med hår på den. Men jag vill ha den ändå, kostar 129 kr. Det är grövre tyg på denna än de som är nedan.


Dessa avlånga är hur fina som helst. Kostar 99 kronor. Carpe Diem vill jag ha vit tror jag, fast svart är fin den med.


Jag kan faan inte bestämma mig för om de svarta eller de vita är finast. HOME i svart och LOVE i vitt kanske?!


Jag vill inte ha någon nedrans chokladask. Men mörka praliner går bra om Tomten absolut vill ge mig nått att äta. Det finns på Aftek i Arbrå bland annat.


Detta har jag ätit idag 1 december



10:30 Frunch - Tacorester på assiett.
16:00 EXTRA - Ett grönt äpple.
19:00 Middag - Lax i ugn, broccoli, tomat med mosarella ost på, stekt champinjoner och creme fraiche sås. Några fetaost och oliver också.

Åt nog lite för stora potioner idag så magen har känts väldigt mätt. Mätt är lagomt men väldigt är lite jobbigt, den känns för full liksom.

Paket från Kina

Vad händer om det är knark i paketet och jag har skrivit på att jag mottagit det? Det är Rekommenderat och från Kina. Vem fan får paket från Kina? Jag får lite panik av att bara ha det här på bordet. Hmm jag kanske vågar öppna det sen. Kan inte komma på något jag skulle ha beställt från Kina heller.



KOLLA IN ADRESSEN BARA...


Diet vecka 73

Ohh my oh my denna vecka är jag sjukt stolt över mig själv. Trots äpplen som framöver kommer att ingå i min diet lite nu och då. För att vi ska ha lite koll på vad denna diet gör med mig den första veckan så. I söndags när jag vägde mig låg jag på Minus 33,3 kilo. Idag ligger jag på MINUS 35,6 Kilogram och det känns jättebra även om det bara är 1hg från vikten vecka 71. Jag ska nå 40 kilo till jul, då blir det hårdbröd och senap på skinkan.


Hur har det gått för alla er andra?


RSS 2.0