Äggstocks cancer

Okej, jag tar härmed mitt ansvar om informerar dig, varenda en av er 150 personer som blippar in här varje dag om "Den tysta cancern".

Cancer är en av mina stora skräcker i livet. Jag kan ligga en hel natt och fundera på om jag inte har cancer någonstarns ändå, men att jag bara inte känner den ännu.
Idag kollade jag på Dr OZ på tv, något program som informerar om olika sjukdomar. Idag pratade dom om cancer. Äggstocks cancer och han ville att alla som har möjlighet ska sprida detta vidare på grund av att den är "lätt" att bota om man hittar den i rätt tid.

Så symptomen är bland annat:
- Svullen mage. Detta beror på att cancer cellerna eller tumören trycker på tarmen så att maten får svårt att vandra ner.
- Svårt att äta. Detta beror återigen på att tarmen bli sväld och därför tror magen att den är mätt efter 1-3 tuggor. Men sen blir du vrålhungrig igen efter en kort stund eller när maten har tvingat sig förbi.
- Magont. Samma orsak som de ovan. Du kan även få ont i benen, bäcken. Cancer cellerna växer och kan sätta sig lite här och var.
- Kissa hela tiden. Typ som att vara med barn, det blir ett tryck på grund av tumören.

Om man har äggstockscancer kan man bli diagnoserad som stress, depression, magkatarr, halsbränna, förkylning, krånglig tarm, förstoppning och mycket mycket mer. De som har fått rätt diagnos tidigt är de som själva upplyst läkaren om att de vill kolla äggstocken.

För att undvika att få det ska man..
- Ät broccoli (och massa andra råa grönsaker)
- Dricka två koppar te om dagen (1 kopp i veckan minskar risken med 20%).
- Linfrö (sen var det massa andra korn och vete som jag inte äter, googla).
- Ät P-piller (om du har ätit ppiller i 5 år så har du ganska säkert skydd i 15 år!! efter att du slutat).
- Var med barn och amma i 1 år (ju fler barn desto säkrare skydd)

Ppiller, vara gravid och amma är bra för att man då inte har någon ägglossning. Ägglossningen gjorde något med väggarna så att cancern fick fäste.

Update 111209
Bara för att Ppiller är bra för vissa ändamål betyder inte att det är dåligt för något annat. Ta tex vin, de säger att ett glas vin om dagen är bra för "Hjärt och kärlsjukdommar" men det är inte alls bra för lever och andra organ. Så det finns alltid två sidor av saker. Ppiller förändrar hormonerna i kroppen vilket gör att det är positivt mot Cancern men det fortafarande farligt ur andra synvinklar. Så tänk på vad du stoppar i din kropp! Alltid!

Och som sagt du kan ha massa andra sjukdommar med samma symptom. Det behöver ju självklart inte vara cancer. Men om du känner att det kan vara en möjlighet så kolla upp det. Det är bra med kunskap men inte på alla sätt. Jag personligen kan bli lite nojjig av mycket sjukdomskunskap.

Kommentarer
Postat av: Malin

Jag har alltid hört att det ska vara farligt att äta p-piller! Skrämmande eftersom jag gjort det i typ 12 år eller nå.

Skönt att det är tvärtom!

Bra att informera Hanna!

Och hoppas du mår bättre idag. Kram!

2011-12-08 @ 21:10:32
URL: http://malinspng.blogg.se/
Postat av: Hanna

Jag fattade inte det med skydd 15 år efter p-pillerknaprandet!

2011-12-08 @ 21:11:59
Postat av: Marion

Jag är lika som du, inbillar mig att jag har cancer här och där, och ännu värre blir det när mina nära vänner och bekanta drabbas av det, och jag och Andreas har förlorat många i den sjukdomen.



Skrämmande att jag har alla symptom som du nämnt ovan... Men jag stoppar nog huvudet i sanden lite till... Det behöver ju nödvändigtvis inte vara cancer bara för att vissa tecken tyder på det. Det KAN ju vara ett olyckligt sammanträffande, bara. Tack för info iaf!

2011-12-09 @ 03:34:34
Postat av: MalinÖ

Nej det är väl egentligen inte bra att äta p-piller för länge heller, men det är ju så lämpligt!

2011-12-10 @ 09:50:23
URL: http://malinspng.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0