LCHF glassen

Oj hörreni kommer ni ihåg glassen jag skrev om som Lina tipsade om? Den finns inte i Bollnäs tyvärr. Men bättre för er som bor längre ner i landet för där finns den! Kolla här om Alvesta glassen finns till försäljning i din stad. Om du vill läsa om vad glassen innehåller och om den kan vara LCHF ok så kollar du här!


Lina skriver att chokladglassen är godast och att vaniljglassen har någon typ av bismak. Men hon verkar rekommendera båda två. Lycka till och hoppas den finns i din stad!

Update19 mars:
Jag har nu fått ny information om denna glass. Sötningsmedlet de använder är inte alls bra. Så jag rekommenderar ingen denna glass.

INFO:
Acesulfamkalium (K) godkändes för användning av FDA som ett säkert sötningsmedel i juli l988. Det är ett derivat av acetoacetic syra. Tyvärr har flera potentiella problem i samband med användning av acesulfam tagits upp. De bygger till stor del på djurstudier sedan tester på människor är fortfarande begränsad. Resultaten visade följande:
Acesulfam K stimulerar insulinsekretionen på ett dosberoende sätt vilket eventuellt försvårande reaktiv hypoglykemi ("lågt blodsocker attacker").
Acesulfam K producerade tydligen lungtumörer, tumörer bröst, sällsynta typer av tumörer i andra organ (t.ex. thymuskörteln), flera former av leukemi och kronisk lungsjukdom i flera studier på gnagare, även när mindre än maximala doser ges. Enligt Center for Science in the Public Interest, det var en framställning den 29 augusti l988 om uppskov med godkännande av FDA på grund av "betydande tvivel" om dess säkerhet.Acesulfamkalium (K) godkändes för användning av FDA som ett säkert sötningsmedel i juli l988. Det är ett derivat av acetoacetic syra. Tyvärr har flera potentiella problem i samband med användning av acesulfam tagits upp. De bygger till stor del på djurstudier sedan tester på människor är fortfarande begränsad. Resultaten visade följande:
Acesulfam K stimulerar insulinsekretionen på ett dosberoende sätt vilket eventuellt försvårande reaktiv hypoglykemi ("lågt blodsocker attacker").
Acesulfam K producerade tydligen lungtumörer, tumörer bröst, sällsynta typer av tumörer i andra organ (t.ex. thymuskörteln), flera former av leukemi och kronisk lungsjukdom i flera studier på gnagare, även när mindre än maximala doser ges. Enligt Center for Science in the Public Interest, det var en framställning den 29 augusti l988 om uppskov med godkännande av FDA på grund av "betydande tvivel" om dess säkerhet.

Kommentarer
Postat av: Olivia

Hej Hanna, jag är också en LCHF tjej som kämpar på med mat life stilen (det är ingen diet) jag har hållt på med LCHF sen 2009 och har aldrig mått bättre, men jag är lite tveksam om det sötningsmedlet som finns i glassen vad vet du mer om den får den upp blodsockret i kroppen?? det gör ju inte stevia därför har jag hållt mig till den!! men hade varit roligt med variation, jag är inspirerad av skaldeman och därför följt mycket av hans recept och råd och inte fuskat, därför är det så viktigt att jag vet att det sötningsmedlet är bra för kroppen, men hade vatt gott med lite glass som man kan köpa och inte göra själv =) kram Olivia

2011-02-27 @ 12:32:58
Postat av: Sanna

kör vidare med stevia, det har ett x antal hälsofrämjanfde effekter som är jätte bra för hälsan (jätte bra för tänderna tex!)tror inte alls på den där glassen...

2011-03-19 @ 15:56:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0