Så roligt!

Det här är min humor i ett nötskal! Jag kan inte sluta skratta här hemma i min ensamhet så jag måste dela med mig till er:P..

Gokväll

Jag saknar bloggen, redan haha.. Hur ska jag klara att bli blogg oberoende? Jag få öva öva öva kanske. Idag var det grymt mycket i skolan. Vi ska göra olika grupparbeten och till slut blev jag bara så trött på att allt vi tog fram var fel. Då tappar jag liksom lusten och nu har vi 5 timmar på oss att göra klart. Känns som att vi står på 10% klar och 90% ludd. Men det får la funka.

Massa bra på tv:n ikväll så jag ska total däcka i soffan tills jag ska ut med Baltazar och sen sova. Känns som att dagarna bara rinner ur mina händer.

Det är några som efterfrågar vad jag äter, så ikväll kom jag ihåg att knäppa kort på det jag åt:
Kyckling, ärtskidor och bea


Lyx&Slarv dessert, älskar den!

Diet vecka 30

Okej, nu är det nya regler och lagar som gäller. Jag får inte väga mig på hela 28 dagar långa februari. Planen är att jag ska hålla fokus borta från vågen denna tid. Troligtvis kommer jag att få motsatt effekt men jag vill gärna att det står MINUS 30 KILOGRAM på vågen den 1 mars. Därför blir det en extra update idag så ni vet vart vi står.

Dagens vägning gick bra MINUS 23,4 KILOGRAM! Alltså Minus 1,2 KG sedan förra torsdagen.

Mina mått just nu är:
Tjocklår 64
Smal lår 58
Vad 43
Mage 105
Rumpa 117
Bröst 114
Arm 33
Tjocklår 64 cm
Smal lår 58 cm
Vad 43 cm
Mage 105 cm
Rumpa 117 cm
Bröst 114 cm
Arm 33 cm

Minskningar:
Tjocklår - 19 cm Uppnått mål - 18 cm
Smal lår - 5 cm Mål -10 cm
Vad - 4 cm Uppnått mål - 4 cm
Mage - 21 cm Mål -23 cm
Rumpa - 16 cm Uppnått mål - 14 cm
Bröst - 5 cm Mål - 12 cm
Arm - 3 cm Mål - 5 cm

Bild från i lördags!

Horoskop för vecka 5 - 2011



Taget ur boken Astro 2011 av Heikki Vesa

Blogg som jobb

Gud ibland blir det så att bloggen blir som ett jobb. Så vill jag ju inte ha det. Därför blire lite mindre inlägg i veckan framöver för jag har verkligen inte tid med allt jag vill annars. Jag vill heller inte ha nå inlägg bara för att ha inlägg liksom..

Ja ja nog om det. Ni har väll inte glömt Januari tävlingen? Den slutar imorgon så ni har ett dygn på er att delta. Nu ska jag masa mig ut, stackars Baltazar har bara fått vara ute på kortrundor idag. Men nu ska vi ut en bra sväng och så ska vi gå förbi Tågstationen och vinka hejdå till underbara Katja som åker hem till Luleå igen.
Lite trött och seg men väldigt glad idag!

Tuppenz 20110129

Min underbara Helena hade födelsedagsfest igår. Skit kul var det! Vi var ungefär 15 personer hemma hos henne i deras urmysiga hus. Det blev mycket prat och mycket musik och massa dryck för de flesta. Jag drack dock 6-7 klunkar rött vin och två drinkar(vodka+bubbelvatten+citron). Full blev jag av det lilla. Har läst att man tydligen lättare blir full när man går på denna diet. Jag fuskade dock inte, intog inte ett enda chips, popcorn eller någon bål. Det känns också i kroppen att jag inte har fuskat. När jag fuskar så känner jag det i kroppen på en gång vilket är en bra avvägning.

Har inte så mycket kort från kvällen men några tänkte jag ändå bjuda på.
Emma, Josefin, Elin, Camilla och Camilla


Camilla & jag

Camilla, Nina och jag har glömt bort.


Systrarna Helena & Camilla


Emma, Josefin & Elin


Jag & Nancy


Åsa & Mikaela


Full bil, Mikaela, Åsa & Nancy


Nancy, Camilla & Helena


Mikaela, Åsa & Nancy


Fina Linda & Marcus

Hardcore Superstars

Camilla & Helena

Min fina Katja & jag

Lyx&Slarv dessert - LCHF

Jag kände mig lite sugen på något idag och så har jag choklad hemma sedan jag gjorde muffinsen. Jag får inte längre bara mol äta choklad för då kan jag äta en hel kaka. Men om jag använder choklad och blandar ihop den så är det ok. Högst 2 rutor dock. Här avgör ju du som går på LCHF om du äter choklad eller ej.

Sanna denna rekommenderar jag verkligen till din middag på måndag!!
Så jag tog som vanligt vispad grädde, hallon och sen smälte jag choklad med lika mycket smör. Detta är ju super simpelt men sjukt gott!

Snyggt upplagt va? Men detta är en så jävla god mess.

Om man som jag älskar Ben&Jerry glass så är detta bra nog nära. Massa underbara smaker av hallonen, chokladen och grädden sveper liksom ihop allting.

Ja ni ser ju va underbart smarrigt det ser ut!

Nu åker jag!

Får se om jag och vin flaskan kan bli sams under kvällens gång..


Middagsbyte..

Hade ingen grädde hemma så det blir grönsaker i ugn med bacon på som jag har ätit säkert 5 gånger denna vecka haha..
Men det är sjukt gott! Så nu shoop in i ugnen och jag in i duschen.. Sen ska jag hinna välja kläder också.. jisses!

Snygg? Duktig?

Shit vad jag är efter i mitt tidsschema. Men hörreni har ni också olika dagar med olika känslor? Som idag känner jag mig duktig. Jag har damsugit, torkat, diskat, plockat bort alla grejer, fixa balkongen(ja det är ju vår snart!), tränat och nu ska jag slänga ihop en tjockpannkaka till middagen.

Men grejen är den att jag inte alls känner mig snygg idag. Hur ska det gå? Ut på krogen och vara ful?! Nja det här måste jag göra någonting åt. Jag vet inte ens vad jag ska ha för kläder. Men det är just ansiktet som känns trött idag, pösigt och bara fel. Hur peppar ni om er?

Jag ska dricka vin ikväll var det tänkt, en gammal flaska från Bulgarien tror jag bestämt. Det är ju det enda man får dricka på denna underbara diet. Synd att vin inte är någonting jag ens brukar överväga att hälla i min kropp..

Jag blev kvar i Växbo!

Ovant att sova borta, men ganska skönt att någon annan fixar frukost och äter tillsammans med mig. Nu har vi löst melodikrysset och tittat ut genom fönstret på det underbara vädret. Strax ska jag åka på gymmet sen blir det storstädningen och diskning hemma. Sen en massa andra saker som ska hinnas med idag innan jag ska till Helena på hennes födelsedagsfest! Det ska bli riktigt kul att gå ut faktiskt. Trist nog så känner jag att förkylningen ligger på inkommande. Jag orkar inte bli trött nu när jag äntligen blitt pigg igen!

Kvällspromenad igår..

Vantleken


Choklad muffins - LCHF

Detta tänkte jag att passade nu till helgen! Här får ju du som går på dieten själv välja hur strikt du är. Jag tillåter mig själv att äta mörk choklad ibland. Men inte varje vecka. Det brukar ju öka suget på mig men dessa muffins upplever jag inte att ökar suget. Det blir ca 10 gram choklad per muffins!

Ingenting kan förstöra mitt humör idag..

Jag var så jäkla trött på Crossen idag, jag har nå skit i kroppen. Men sen blev jag pigg så jag gjorde situpsen, alla 45 och ben övningarna och någon mer maskin. Sen kom jag hem och gjorde en video till bloggen där jag pratade om mitt hår och frågade er om tips. Men Youtube ville inte samarbeta idag så det blidde ingen film.

Jag ser att några av er uppmärksammat att mitt namn fanns med även på den där Katrin Zytomierskas blogg. Jag tycker det är skit kul! Va inte så jäkla deppiga och tyck synd om mig jag vet ju att jag kan LCHF nu, vem fan bryr sig egentligen om vad som står på en blogg? Jag är glad att jag ens blir nämnd haha..
Citat:
"Och nej, man kan inte äta tortillachips trots att underbara Hanna Jonsson rekommenderar det. Sorry."

Nä nu ska jag duscha och sen blir det en sväng till Arbrå för att hälsa på Katja!

Bacon kompott - LCHF

Lätt som en plätt och riktigt gott och mättande såklart!


Diet vecka 29

Detta är nog de bästa 29 veckorna i mitt liv på ett vis. Trots Spanien, julen och alla hopp i dieten så är detta den allra bästa diet jag har gått på.
Jag har inte gått ner i vikt denna vecka, jag har gått upp 1 helt kg. Men jag känner att jag är på rätt väg ändå.

Tänk tjocka Hanna SKA bli smal. Det finns inte ett uns av tvekan i min hjärna. Ni är flera som undrat mina mått, jag har inget måttband för tillfället men när jag gått ner 30 kg kommer jag att skriva ut mina mått. Grejen är att när jag provmätt så har jag inte minskat något överaskande mycket trist nog. Men det var innan jag började träna mycket.

Jag har skött kosten hyffsat denna vecka, det är inte bra nog. Nu är det dax att sätta hårt mot hårt. Efter helgen vill säga. I helgen är det utgång och partaj för fina Helena. Men från söndag och framåt är det hårdkörning med maten igen, det är ju lätt så varför inte.

Jag funderar fortfarande hur jag ska göra med träningen.
Om jag tränar fram till lördag så har jag klarat träningsutmaningen, att träna varje dag! Jag är grymt stolt över det för jag har aldrig varit en träningsmänniska vilket såklart märks på min kropp. Antingen tar jag en paus från träningen i typ två veckor eller så kör jag på varje dag eller så börjar jag gå 3-4 gånger i veckan.


Magdalenagraaf.se

Idag finns ett av mina recept på magdalenagraaf.se. Kul! Jag skulle varit lite noggrannare med receptet bara. Nu står det salsa och det ska vara en stor burk Chunky salsa. Men va tusan jag är glad ändå. Om ni vill se receptet på min blogg klicka här. Om ni vill se det på Magdalenas blogg så klicka på hennes namn. DETTA ÄR INTE ETT LCHF recept.

Nu är jag strax klar med plugget. Vilket betyder att jag är ledig imorgon. Funderar starkt på att åka till Växbo och sova där inatt och umgås lite. Men först ska jag ut med prinsen och sen är det gymmet som gäller. Ska göra ett diet inlägg också, har bara inte prioriterat det idag ännu.

Let´s the plugg begin..

Gud jag har först nu satt mig vid datorn. Snart ska jag slänga ihop en kladdkaka och sen plugga tills min hjärna brinner. Jag vaknade av att jag knappt kunde svälja imorse. Jag som skulle prova att springa 11 minuter idag. Vilket skit. Jag vette tusan hur jag ska fixa dessa frågor och jämföra och få bra betyg. Wish me luck!

Fallit för grupptrycket..

Nej det har jag inte gjort men några av er kommer säkert att tro det. Det var min nya lärare som krävde detta av mig så det är därför det blev såhär. Tänkte att någon av er kommer säkert att märka detta snart och då är det lika bra att ni vet hur det ligger till.

Idag hade vi enskilda samtal och detta känns verkligen så bra! Skrämmande och sjukt men spännande.. Klasskamraterna verkar jätte gulliga och snälla. Vissa är lite mer tysta och jag har inte alls lika åsikter som flera av dom. Men jag har lärt mig acceptera det nu. Jag försöker att vara mindre "ledare" men jag tror jag är född till det. Jag tror även det är bra för en egen företagare att ha den egenskapen. Dock önskar jag alltid att alla är lite mer som mig, alltså framåt och talför. Men det funkar ju inte så. Jag kan ju bara förändra mig själv och biter mig i tungan någon gång per dag.

Idag blev jag dock utsedd till ledare av en av klasskamraterna. Det kom inte som någon chock men ändå lite överaskande efter jag tycker att jag hållt riktigt låg profil motför i vanliga fall. Men jag ser inte ledare som något dåligt utan det är sån jag är. Jag önskade dock i alla fall att folk inte lyssnade så värst mycket på "ledaren" i gruppen. Jag vill gärna att folk ska ha sin egna uppfattning och sluta vara mjäkiga. Jag lyssnar på människor men har fortfarande min åsikt och säger den oftast högt. Tycker faktiskt det är lite jobbigt med människor som inte fläker ut vad de tycker.

Jag blev tipsad om denna låt idag så nu har jag lyssnat på den en sisådär 7 gånger och ja den är ju faktiskt helt ok.

Pengar

Ja ni nu är det såhär att jag är lite emot lån så jag har bestämt mig för att enbart ta bidragsdelen även denna gång jag pluggar. Men bidragsdelen är 2700 kronor! Resten får jag ta av sparade pengar, hur kul är det egentligen?!. För mig är det roligare än lån i alla fall. Men jag inser nu att detta kommer att bli tuffa månader framöver. Men det fixar jag väl.. Jag gillar inte att leva super snålt men vafan jag får bara inse fakta och leva generöst till sommaren eller hösten istället.

Min fina Ballen!

Jag är så glad att jag skaffade min lilla plutt. Nu har jag även lagt upp ett litet schema för honom så att han absolut inte ska bli lidande av allt som är i mitt liv i övrigt. Vi har lekstunder och promenader och träningar. Kul ska det bli hoppas han också kommer gilla förändringen.


Frukost tips! - LCHF

Ni efterfrågar tips på snabba "rätter". Detta äter jag till frukost ibland när jag inte äter ägg och bacon som är standard.
Yoghurt med pumpakärnor och hallon!

Min vackra Hanna

Min Hanna i Stockholm är inte tjock så här får ni ett till kort på henne.. Hon är underbart vacker i sin fina bebis mage! Hon är precis så som man ska vara när man skulle ha fött ut ett litet barn för någon dag sedan. Jag är så glad att jag har Hanna i mitt liv.

Glad

Äntligen känner jag mig lugn och glad igen. Jag är även piggelin! Inte ett uns jobbigt trött! Fan så skönt! Träningen gick som smort idag. Gör Crossen + övningarna som sjukgymnasten ansåg att jag behöver nu. Det är jobbigt för stunden men jag kör lite mindre hårt på Crossen nu och jag tror kroppen märker skillnad. Jag kan inte vara så trött som jag har varit och gå i skolan. Det funkar inte. Så därför har jag omprioriterat hårdheten. Men jag tränar ändå som jag ska så att jag förbränner fettet.

Jag tror det var resan till Stockholm som fick mig att inse vad som är viktigt och vad som kan läggas på framtiden. Nu ska jag lägga mig i sängen och njuta av den sköna känslan jag har i min kropp och själ. Puss och gonatt!

Hoa Dongen!

Jag var ju i Stockholm en sväng i helgen. Jag passade självklart på att dra med mig Hanna på Hoa Dongen och åt massa thai mat! Vi var helt själva för en gångs skull. Loke var hemma med pappa Emil. Vi åt och pratade och bara mös!
Dagen som det var beräknad ankomst av bebisen men h*n valde att stanna kvar i magen.

Såå gott!

Jag åt med pinnar, enbart för att få känslan..

Fusk fusk fusk...

My week

Gud jag måste få lite ordning på alla tankar. Behöver ha en liten veckoplan.
* Måndag - Åkte hem från Stockholm, skolan, tränade.
* Tisdag - Skolan till 15, bowla kl 16, träna kl halv 6, äta.
* Onsdag - Skolan till 15, träna, möte kl 19.
* Torsdag - Sovmorgon, självstudier, träna, fira mormor?!.
* Fredag - Självstudier, träna, laga en riktigt god middag, tv kväll i Växbo?!.
* Lördag - Träna, städa, baka pizzabullar till Helenas partaj, laga middag till Linda och mig, 18:00 Helenas partaj.. Tuppenz!.
* Söndag - Sovmorgon hela dagen!!

God kväll mina vänner!

Jag undrar jag hur jag kommer hinna med bloggen framöver.. Känns som att jag knappt kommer hinna andas. När jag väl kommer ha tid över så ska jag lägga den på min älskade lilla vovve. Jag håller på med en liten plan för den närmsta månaden. Jag hade ju inte riktigt planerat att jag skulle börja skolan utan sökte mest för att söka. Jag sökte jobb så varför inte en utbildning. Jag hoppas verkligen min dröm blir verklighet med hjälp av denna utbildning. Men det kommer att kräva massa slit från min sida och frågan är om jag är up to fight. Det visar sig nog ganska snart skulle jag tro.

Just nu känns allt lite väl mycket för mig eftersom jag hade en massa planer innan jag hoppade in på utbildningen idag. Så därför känns det som att jag redan hade "ett jobb" som kommer att ta upp grymt mycket tid. Men nu ska jag fokusera på att få ut det jag vill av denna utbildning och inte deppa innan det ens har börjat. Tur att träningsutmaningen endast är till på lördag. Sen blir det en lång paus kan jag säga..

En planering är dock alltid bra så därför sysselsätter jag mig med det ikväll. Snart ska jag äta tacos tillsammans med Halv åtta hos mig!

Tröttis

Idag är jag så jäkla trött. Jag somnade nästan imorse på genomgången. Jo sörreni jag har börjat plugga idag. Kul men säkerligen skitjobbigt. Jag åkte från Stockholm vid 20 i 6 i morse och var så jäkla trött. Ljust blev det inte förrän jag var vid Gävle typ. Det regnade och folk kör som tokar. Skönt att komma hem och gosa lite med Baltazar innan dagen började på nytt.

Nu ska jag lägga mig och sova i en timme så att jag kanske blir piggelin. Tänkte att jag skulle på gymmet först men jag orkar inte. Så nu sängen och så ses vi senare..

Påväg hem

20110124718 (MMS)

Så jävla trött! 20 mil avklarade 11 kvar..


Horoskop för vecka 4 - 2011



Taget ur boken Astro 2011 av Heikki Vesa

Ny lägenhet..

Åhh vad jag vill ha en större lägenhet nu. Blir så sugen när jag kollar runt på internet och ser massa saker som jag vill ha i min större lya. Jag får inte plats med något mer här i mitt lilla mysiga krypin. Jag kikade in på Lindablom.se och hon har verkligen så härlig stil/smak. Vitt och snyggt! Jag vill inte ha exakt som henne men jag vill ha lite mer sammanhängande stil i olika rum. Nu har jag ju bara ett rum och då får jag göra om precis hela tiden för att få förändring. Tänk bara att få ha ett sovrum och sängbord och en byrå bara. Sen ett helt eget rum med soffa, tv och bord. Tänk vilka ytor!

Nu är det ju inte läge för mig att flytta eftersom jag kommer att få mindre pengar framöver. Så jag får avvakta till jag hittat lägenheten jag vill ha och tills jag har lite mer pengar.
Inflytt i Johans lägenhet häromdagen!

HUR SKA JAG PRIORITERA?

Det sägs att det är nyttigt att varje dag äta ett äpple, och en banan för kalcium. Man ska också äta en apelsin för C-vitamin! Och det är ett måste att dricka en kopp grönt te (utan socker för att undvika diabetes) för att minska kolesterol i kroppen!

Man måste också dricka 2 liter vatten varje dag (och sen kissa lika mycket, vilket fördubblar tiden man hittills tillbringat på toa)

Man måste också dricka ett glas yoghurt varje dag för att få de bra bakterierna i magen, som ingen vet vad de exakt är, men du MÅSTE ha minst en miljon sådana i magen annars är det illa!

Du ska också ta ett glas rött vin för att undvika hjärtinfarkt. Och så ett glas vitt vin för att skydda ditt nervsystem! Och ett glas öl (jag minns dock inte varför det var nyttigt!) Men om du tar dessa tre samtidigt kan du få stroke, fast det gör inte så mycket, för du kommer inte ens märka det.

Man ska också äta nötter och bönor/ärter varje dag. En hel massa nötter/bönor/ärter.

Du ska äta 4 till 6 måltider per dag, lätta måltider, men glöm inte att du ska tugga varje tugga minst 36 gånger. Bara för det behövs det 5 timmar!

Och så en sak till: efter varje måltid ska du borsta tänderna, dvs. borsta dina tänder efter äpplet, yoghurten, bananen, nötterna/bönorna. Detta ska du göra så länge du har tänder, och glöm inte tandtråden, tandköttsmassagen och munvattnet. När du ändå håller på med detta, kan du ju städa badrummet, kanske installera CD-spelare eller TV där inne, för med tanke på allt vattendrickande och tandborstande lär du tillbringa en hel del tid i badrummet.

Man måste också sova minst 8 timmar per dag och jobba 8 timmar per dag, plus de 5 timmarna som behövs för att äta, det blir 21 timmar. Det är 3 timmar kvar, under förutsättning att det inte är trafikstockning när du åker till och från jobbet.

Enligt statistiken tittar folk på TV 3 timmar per dag. Det funkar inte längre eftersom man måste ta en promenad varje dag i minst en halv timme (ett råd: efter 15 minuters promenad vänd tillbaka, i annat fall tar din promenad en hel timme).

Du måste också hinna med att träffa dina vänner, för de är som växter, måste tas hand om dagligen.

Bland allt annat måste du också hålla dig informerad, dvs. läsa minst två dags- och några st kvällstidningar, för att kunna ha en kritisk inställning i livet.

Du ska också ha sex varje dag, men utan att det ska bli rutinmässigt, dvs. du ska vara innovativ, kreativ och varje gång på nytt förföra din partner. För detta krävs ju tid. Och då har vi inte ens nämnt tantriskt sex.

Du ska också hinna med din familj, hinna moppa golv, diska, tvätta, för att inte tala om allt du måste göra om du har barn eller husdjur.

När man räknar ihop allt detta ovan behövs det minst 29 timmar.

Den enda lösningen är att göra flera saker samtidigt!
t.ex. Duscha med kallt vatten och håll munnen öppen så får du dina 2 liter vatten per dag. Medan du lämnar badrummet med tandborsten i munnen kan du samtidigt ha sex med din partner, som i sin tur tittar på TV och läser tidningar medan du torkar golv.

Och då har du fortfarande en hand ledig, med vilken du kan ringa till dina vänner och släktingar. Drick vin efter det (du kommer behöva det).

*suck* *stön*

Dags för mig att sluta nu, för mellan äpplet, yoghurten, ölen, den första litern vatten och min tredje måltid idag (inkl. nötter/bönor/ärter), vet jag inte längre vad jag måste göra, men jag vet att jag måste gå på toa NU.

Jag lär spara några minuter om jag borstar tänderna samtidigt!

/Detta är det inte jag som har skrivit. - Hanna


Söndag

Det är denna söndag jag har längtat till. Detta på grund av att jag skulle vara ledig och helt utan planer. Men jag trivs verkligen inte med det. Påminn mig om det nästa gång jag har mycket som snurrar runt i mitt huvud. Detta ger mig bara ännu mer tid att tänka vilket inte alltid är bra. Jag har gjort tjockpannkaka och myst med Baltazar vilket var behövligt men jag längtar till lite goo nu.

Om en timme åker jag på en liten roadtrip vi får se vart den slutar, när jag kommer hem. Härligt det var längesen jag var ute på vägarna. Hoppas bilens däck håller.
Funderar på att platta håret i veckan men det är så jobbigt när jag tränar hela tiden.

Barn kär!

Jag älskar att leka med barn, jag älskar att läsa kvällssaga, jag älskar att busa, jag älskar att jobba på dagis/förskola, jag älskar allt som har med barn att göra!

Vidde och jag härom kvällen när vi tittade på Mamma mu.. Han kan stå och hoppa på en..


Vidde ger mig massage.. Gofisen!

Envis

Min envishet har visat sig på lite olika sätt i mitt liv. Förr visade jag den ofta i negativa sammanhang. Jag blev vrång och gav mig aldrig i diskussioner och ville alltid ha rätt. Jag vägrade ha mössa, jag åt bara vissa saker, jag skulle få allt på mitt vis. Detta är historia! Nu använder jag mig av denna envishet för att nå mål som jag har i livet. Detta ger mig massor med kraft och jag önskar att jag hade insett min eller envishetens potential tidigare.

Jag har varit en ikke tränings människa i typ hela mitt liv. Jag har bara accepterat det och inte orkat. Men nu använder jag min envishet till att träna och att följa LCHF dieten. Det krävs mycket vilja för att ändra hela sitt liv!
Jag idag på gymmet!

Veckans träning

Denna vecka har varit jobbig. Min kropp orkar nog inte riktigt träna såhär mycket så det är tur att det bara är en vecka kvar. Jag kommer att vara så nöjd med mig själv när jag avklarat nästa veckas träning. Jag trodde inte riktigt att jag skulle stå ut. Men nu är det ju bara 6 pass kvar så det ska jag absolut fixa. Det känns dock som att jag håller på att bli sjuk och då blir det lite klurigare att träna bra.

Måndag: 30 minuter på Crossen.
Tisdag: 30 minuter på Crossen.
Onsdag: 30 minuter på Crossen.
Torsdag: 30 minuter på Crossen + 90 minuter Yoga.
Fredag: Träning nya övningar med sjukgymnast + 15 minuter på Crossen.
Lördag: 30 minuter på Crossen.
Söndag: Gymmet stängt - jag träningsfri.

Laglig - nästan jämt..

Hmm jag är faktiskt den lagligaste människa jag känner. Jag är helt emot droger, jag slåss inte, jag älskar när brottlingar åker fast men jag åker säkert varje dag för fort med bilen. Där är min ömma tå. Men jag har aldrig krockat eller kört i diket eller skadat någon på grund av detta faktum. Jag försöker verkligen skärpa mig men det är så svårt. Min Audi gör inte saken lättare, den åker ju hellre fortare än saktare. Det känns liksom inte hur fort man åker i den riktigt. Jag åker dock näst intill aldrig så fort att jag blir av med körkortet om dom "skjuter" mig.

Sysselsatt

Jag har ju som sagt varit arbetslös i ett helt år. Men det känns absolut inte som att det har gått ett helt år. Jag tror den största orsaken är att jag håller mig sysselsatt. Jag gör inte några avancerade saker men jag träffar mycket vänner och familjen. Jag pysslar med Baltazar, promenerar konstant. Nu för tiden tränar jag även mycket. Jag planerar maträtter och testar ut nya rätter. Jag är kontaktperson. Jag är barnvakt, hundvakt och donar. Det är i alla fall väldigt sällan jag är helt sysslolös.
Jag trivs med lite stress och med många bollar i luften som det så fint heter!

Jag kollade väldigt mycket på tv, men jag måste säga att det ligger bakom mig nu. Jag kollar absolut på tv, men förut var jag fast i sisådär 20 program kanske. Nu är det inget! Som jag är fast i men några som jag helst vill se.
En superfin höstmorgon!

Fördomsfull eller "förstaintrycket" fast!

Ja detta har varit en av de grejerna som jag jobbat med absolut mest i min personlighet. Förut gav jag aldrig någon en andra chans. Ingen som betett sig illa fick komma i närheten av mig oavsett vilka lovord de fick av mina vänner.
Jag samlade på fördomar och hade en hel säck. Denna kan jag med stolthet i rösten(i fingrarna) säga att ha försvunnit. Jag dömer inte ut människor utan en vettig anledning. Jag dömer väldigt sällan ut någon på grund av enbart rykten. Jag har kommit att bli en väldigt resonabel ung dam.

Exempel på detta är min sjukgymnast som jag var till i veckan. Han har jag hört flera historier om, men jag bestämde mig för att gå dit och prova och undersöka saken. Om det inte funkar mellan oss så är det väll bara att byta?! Så skulle jag ALDRIG ha tänkt förut. Nu visade det sig att han nog är precis det jag behöver, sträng, kunnig och lite underlig.

Förvirrad

Nu ska jag berätta ett exempel på hur snurrig jag är i huvudet för tillfället. Igår när jag skulle till gymmet på morgonen så körde jag först mot Lidl för att jag ville köpa paprikor. Men sen ångrade jag mig för jag kände att jag orkade verkligen inte gå ur bilen. Så jag svängde runt stan igen och över bron och runt rondellen och framåt och runt rondellen och fram fram fram...

Ops, jag glömde svänga in till gymmet.. Jag kom till mitt gamla jobb. Vid guppet insåg jag att jag vart lost. Hur fan kan man glömma att svänga?!

Jo det rör sig så mycket ideér och tankar i mitt huvud och min kropp känns ärligt talat helt slut av all träning. Jag kan i vanliga fall uppfatta mig själv som ganska virrig och flokig men såhär har det aldrig varit. Jag somnar så fort jag lägger mig i soffan men jag har grymt svårt att sova när jag lägger mig i sängen. Inte ens spikmattan funkar som förr. Jag behöver nya rutiner och något nytt utmanande!

 


Egodag!

Idag ska jag beskriva mig själv på bloggen. Det är många som mailar som skriver att jag verkar vara en "bra tjej", "duktig" och "MODIG". Det är väldigt konstigt att få dom orden från helt främmande människor som enbart vet vem jag är genom min blogg. Många undrar om jag verkligen inte är arg någon gång och om jag är så snäll som jag verkar i bloggen haha..

Jag tror faktiskt att jag är en snäll person i hjärtat och jag bryr mig väldigt mycket om mina vänner och min familj. Men självklart har jag mina down dagar och Det tycker jag absolut brukar märkas på bloggen. Jag gnäller oftare på bloggen än i verkligheten.

Mina vänner tycker att bloggen är väldigt mycket jag, med tyckande och tänkande och bilder och ja allt. Några tycker att jag är lite mindre tuff/rak/ärlig på bloggen och det beror nog på att jag gillar att se effekten av mitt tyckande/handlande IRL. Någon tycker även att ni inte får vara med när min "mys sida" är i farten med middagar och te koppar. Men nått får man ju ha kvar i verkligheten!

Men framöver kommer jag att svara på lite frågor och funderingar jag har fått in men inte riktigt tagit mig tid att fundera på ännu. Idag börjar jag med en hel dag om hur jag är som person och lite hur jag har varit.

Jag är ledig precis hela långa dagen idag och det är härligt! Jag ska träna såklart men annars så ska jag bara planera lite mat och mysa med B. Jag har inte ens någon dejt bokad med någon vän vilket är lite ovanligt. Ni lär se massor av Mig om ni kikar in här nå mer idag.

Fotobok!

God kväll/natt mina kära vänner!
Ni vet att jag är ganska så pysslig lite titt som tätt. Nu har det varit mer titt än tätt på grund av att jag inte alls har haft någon kreativitet eller inspiration. Men så i veckan när jag satt och kika igenom massa kort för att spara och fixa snyggt i mappar så kom jag på att jag inte hade gjort någon Fotobok från när vi var på Gotland.
Så jag klickade fram alla bilder och massvis av minnen poppade upp! Jag älskar verkligen mina fotoböcker och hoppas verkligen denna blir lika bra som mina tidigare. Jag provade ett nytt foto företag och deras programvara var nästan exakt som det jag använt förut och det är väldigt enkelt utformat.

Jag rekommenderar er alla att göra Fotoböcker av era mest kära bilder! Jag gör inte fotoböcker av alla mina bilder utan endast av de resor jag gör som är lite mer speciella. Så nu har jag Bulgarien, Grekland, Valencia, Mallorca och snart mycket snart Gotland!

Här får ni några snikepikes ur min Gotland Fotobok!

Första sidan och baksidan


Bilder från den fina trädgården vi strosade runt i


Underbara vackra Gotland!

Fredags kväll

Alltså min kropp är helt död. Jag är så trött och varm. Jag har längtat som en tok till denna helg. Enbart på grund av att jag slipper träna på söndag. Sen får jag en bonus på söndag också! Men den håller jag hemlig än sålänge.

Här får ni lite bilder från min omgivning ikväll..

Här sitter dom sociala..


Bredvid mig i soffan ligger Elina..


Ballen är såklart med oss här framför tv:n som skriker ut Let´s Dance!


Sam fyller 35 år!!

Det här var jag på igår..


Lucky me..

Jag fortsätter på Fantastiska människor temat. Igår när jag gick in på bloggen super trött mitti natten när jag kom hem så ser jag era underbara kommentarer på "Diet inlägget". Jag blir faktiskt helt lycklig i kroppen av era ord.
Jag tigger inte kommentarer av er men det är otroligt roligt att få dom när man skriver och skriver och visar massor med bilder! Jag är verkligen glad att jag började blogga om dieten och jag uppskattar all era ord även om ni gnäller. Dock har jag hitintills bara haft snälla läsare som peppar och puschar och stöttar. Ibland saknar jag någon kritiskt gnällspik men oftast är jag glad att ni är så snälla.

Speciellt glad blev jag av denna..Tänk att kunna inspirera någon genom en internet sida.. Vilken lycka!

SaraF om Diet vecka 28:
Va duktigt du är grattis=)
Håller själv på lchf och jag har gått ner 1.7 nånting och minskat 7 cm i midjan och 5 på magen... 
trodde aldrig jag skulle klara det så snabbt på bara 1 ½ vecka. 

Du insperara mig sjukt mycket.. tack så mycket.
Brukar inte gå in och skriva på bloggar men ville verkligen göra det nu.. Kram Sara

Fantastiska människor!

Tänk vilken tur jag har som har så härliga människor runt omkring mig. Jag har tänkt på det detta året som arbetslös. Jag har hela tiden någonting att göra och någon att träffa. Det är en skön känsla!

Jag är speciellt imponerad av Åsa! Åsa är min morbror Inges tjej/kvinna/brutta. Hon är nog den absolut härligaste människa jag har träffat i hela mitt liv. Hon var här för någon kväll sedan och jag kan prata med henne i en evighet och hon pratar minst lika mycket och om allt. Vi hann prata om Vinströmmarna, hästar, gymmet, Island(både ekonomi och upplevelser), Norge (alla branta backar och motor bromsningar), Oriflame och allt annat mellan himmel och jord. Det är bara så jäkla enkelt att prata med henne och hon får mig alltid på toppen humör. Jag får ett leende på läpparna och känner mig glad och utan bekymmer. Inget problem är för stort för Åsa och Inget problem är för litet att prata om. Jag är så otroligt glad att hon(med döttrar) har kommit in i våran familj!


Alla bilder är tagna från Malins blogg!

Visst känns det att det är fredag?

Har så mycket roligt framför mig idag så jag vill bara börja dagen. Jag fick sovmorgon till halv 9 idag för jag fixade klart packning och allt igår kväll/natt. Här får ni mitt schema för idag, jag som trodde jag hade en lugn fredag. Men det blir nog härligt hektiskt på förmiddagen och sen lugnt och skönt.

* Promenad med Baltazar.
* Skattemyndigheten och fixa ett personbevis.
* Fixa ihop alla papper och sign the deal.
* Köpa hundmat.
* 11.00 Träffa en person för ett kort möte.
* Träna 30 minuter.
* 12.30 Hämta Nils på skolan.
* Åka på badhuset med kidsen.
* Middag hos syster och Sam.

Nu har ni koll! Jag ska försöka ha fokus på det positiva idag! Jag ska ha och göra med massa myndigheter och företag och då är det bäst att vakta sin tunga och sinne.

Citron Drink - LCHF

Om du är trött på vatten, prova denna! Du behöver inte dricka den varje dag och inte ens mycket. Men denna kommer bli en stor favorit i sommar! Tänk en eftermiddags drink på balkongen i solen! Mmm underbart!

Diet vecka 28

Wopido! Gud vilken hektisk dag! När jag ställde mig på vågen i morse så visade den MINUS 23,2 KILOGRAM! Kul! Jag är otroligt nöjd med det. Det betyder minus 2,1 kg sedan förra torsdagen! Jag hoppas verkligen det rullar på såhär framöver!

Denna torsdag är fullbokad!

God morgon kanske jag ska börja med att säga (trots att klockan är 22:31 onsdag kväll när jag skriver detta). Jag vet inte riktigt hur jag ska orka kämpa mig igenom denna torsdag. Diet inlägget kommer så fort jag hinner. Kanske vid duschen annars vid smörgåstårtsbakningen.

Min dag ser ut enligt följande..
* Promenad, minst 30 minuter med Baltazar.
* Gymmet, enbart 30 minuter Crossen.
* Duscha.
* Ringa om utbildningen.
* 10:45 Veterinären med Baltazar.
* Till Malin en sväng.
* Baka smörgåstårtor i Växbo, tar uppskattningsvis 2-3 timmar.
18:30-20 ska jag vara på Yoga i Söderhamn.

Sen är jag "ledig"! Har säkert glömt något som jag borde göra. Men på fredag har jag enbart ett bokat möte så jag klarar nog morgondagen galant!

Klant..

Jag glömde att jag tvättade, så nu hade tvätten legat i tvättmaskinerna 1,5 timmar för länge. Jag har gjort ett jobb för bloggen faktiskt. Kul men jag hade egentligen inte tid för det denna vecka. Men jag tror resultatet blev toppen och det är ju huvudsaken.

Känner mig lite stressad i kroppen. Vet inte riktigt varför, för nu har jag gjort precis allt jag behöver innan söndag. Så imorgon kan jag göra allt som är planerat vilket är skönt eftersom jag är fullbokad då ändå.

Jag borde dock ha lagat någon matlåda idag och även gått lite mer med Baltazar men jag hinner inte allt. Jag har dock kommit på en underbar Citron drink så receptet på den kommer nog ut imorgon när jag är borta. Jag lär ju iallafall vara vaken till typ 12 ikväll eftersom jag måste fixa tvätten.

Otrevliga jävel

Vafan sätter man en världens otrevligaste människa i en reception? Hur fan tänker man. Hur kan han få ett jobb och inte jag. Han är inte ens kunnig på någonting. Bara genom otrevlig. Blir så trött. Jag kom dit för att jag hade fått ett mail där det stod att jag skulle komma dit för att skriva på lite papper och så. Men när jag kom dit så var personen jag skulle träffa inte där. Då gick jag såklart till receptionen och frågade när de skulle vara tillbaka. "Ja imorgon är dom väll  här igen". Okej vart är dom nu då? "I Söderhamn". Okej, kan jag åka dit och fixa detta på. "Hahaha NÄäää". Okej! Här skulle jag blitt tokig förut. Men nu knep jag ihop min mun och vände på klacken och gick ut. Men eftersom jag inte fick någon hjälp så måste jag ju tillbaka i typ imorgon. Jag förstår faktiskt inte att man får beté sig såhär. Men han har alltid varit så, alla gånger jag har varit där. Aldrig hjälpsam och glad, vilket jag förväntar mig av en receptionist.

Ska jag köpa?


Horoskop för vecka 3 - 2011



Taget ur boken Astro 2011 av Heikki Vesa

Jag har fått GURKMANI..

Kan äta precis hur mycket gurka som helst. Idag har jag ätit 1 och en halv gurka. Så bra konsistens och smakar enbart friskt och vattnigt. Ingen grädde alls! Mmmm.. I love it!

Snart kanske jag är blond..

Min hårbotten är nu nästintill vit. Längderna är dock rätt mörka i alla fall när håret är blött. Jag vill ha håret ljusare och svart/grått/brun inte guldbrun orange som mitt hår blir. Hur ska jag göra?

Har precis landat i soffan efter en dag på språng. Gymmet gick skitbra idag, E som jag är kontaktperson till var med mig dit idag. Hon frågade om jag alltid brukar bli så svettig?! Japp sa jag det är därför jag är här!

Ska snacka lite om träningen i en video någon dag tror jag.

Ugnspannkaka - LCHF

Nu har jag äntligen fått ett resultat som jag är nöjd med. Denna är god, skitbra konsistens, fin och jämn. Den smakar inte ost utan osten har man endast i för att få en bra konsistens. Om du hellre vill göra ugnspannkaka med bacon så rekommenderar jag att du steker baconet knaprigt och sedan rör i det i smeten. Annars kan du äta denna som en omelett och steka bacon och äta som tillbehör istället för hallon och grädde.

Grönsaker i ugn - LCHF

GUD I HIMMELEN SÅ JÄÄKLA GOTT! Jag älskar potatisklyftor i ugnen. Denna är en riktigt tuff konkurrent. Jag kommer äta detta varje dag framöver haha.. Smakrikt! Knaprigt! Nyttigt!

Yoga?!

Hej mina kära läsare! nu har jag fått för mig att prova på Yoga och eftersom jag inte vill göra det själv och det är lite bråttom och jag inte har Facebook så frågar jag här.
Är det någon av er där ute som känner för att hänga med på ett provpass yoga nu i veckan? Jag kan onsdag eller torsdag!

De är VÅR!

Gud va underbart! Jag sitter här med balkongdörren öppen och idag tog jag promisen med Baltazar i väst. Gud va underbart! Synd att det är svinhalt bara för det är inte så roligt att vara ute och gå. Annars skulle jag lätt ha gått i två timmar idag. Anna var på gymmet samtidigt som mig idag så det gick lätt som en plätt de första 20 minutrarna. Sen gick hon hem så då blev dom 10 sista göör jobbiga. Kul att ha någon att prata med under träningen för en gångs skull.
Katten återupplever vårt lilla extra utrymme!

Tjaba!

När detta pluppar upp på bloggen så är jag på gymmet! Jag blev jätteglad när jag läste era kommentarer. Jag förstår att det kan vara svårt att veta hur mycket och hur hårt jag verkligen tränar eftersom jag inte skriver så mycket om träningen på bloggen. Det är ju inte så att jag lägger upp allt jag gör hela tiden. Jag fick tex ett mail med en fråga om jag inte hade lagat "någon god mat" den veckan eftersom jag inte lagt ut några recept. Men det funkar inte att skriva om varje liten grej jag gör. Bloggen tar tillräckligt med tid ändå.

Kolla jag har fått en antydan till ett knä.. förut var mitt ben mera som en korv.

Iallafall det var vissa frågor i era kommentarer som jag tänkte skriva lite om här.
Jag är otroligt glad att du har börjat kommentera min blogg Sanna, jag skulle aldrig tänka på slaggprodukter och sånt som du skriver om. Om jag inte alls gör armövningar så kommer jag få "vingar" haha så nått måste jag komma på och det illa kvickt! Men lite funkar jag måste bara hitta en balans senare för just nu är det konditionen som gäller som sagt. Jag har funderat på gruppträningar längre fram men då måste jag köpa ett nytt kort och anpassa mig till vissa tider vilket jag tycker är jobbigt just nu.

Anna tusen tack för ditt peppande! Angående en personligtränare anser jag att det jag behöver just nu är konditionsträning för att öka förbränning och bli piggare i kroppen. Det kan bli att jag kontaktar en PT sen när jag mer vill forma kroppen, men just nu känns det inte värt pengarna(som jag förövrigt inte har). Jag kommer absolut ha MINST två vilodagar med enbart promenader efter denna träningsutmaning som sträcker sig till den 29 januari. Detta är just bara för att komma igång och verkligen utmana kroppen så att jag tycker det är "lätt" sen när jag bara tränar 3-5 gånger i veckan. Förebild, jag tackar jag tackar:D!

Malin Jag dog nästan jag också när jag stod på Crossen 30 minuter första gången MEN man förbättras snabbt! Det är sjuk jobbigt men grymt skönt efteråt och jag står inte i 60 slides/minut hela tiden. Ibland kan jag ta level 13 och köra 30-40 slides/minut så tänk inte att jag är så jävla bra!

Jannica jag kommer ta det lagomt framöver och lyssna på kroppen såklart! Jag är väldigt stolt!

Kvällsprommis!

Igår var jag helt färdig på kvällen så jag orkade inte packa på mig massa kläder när jag skulle ut på kvällsrundan med Baltazar. Så jag drog på mig en huvtröja över min korta svarta klänning och över den hade jag vinterjackan. På fötterna tag jag mina fina "tvättstugetofflor". Haha Emma skrev i ett sms "Typiskt dig". Å det är verkligen så typiskt mig, när jag är trött gör jag inte mer än jag måste och just nu är det så "varmt" ute att man faktiskt kan gå ut sådär. Sen att folk kan se mig bryr jag mig inte speciellt mycket i faktiskt och då bor jag ändå mitti stan.



Hej hej..

Jag är ju utan internet idag så jag hinner inte lägga upp horoskopet för vecka 3. Jag kommer lägga upp det under måndagen någon gång. Hoppas det är ok, har upptäckt att ni uppskattar horoskopen redan så jag ska skärpa mig och ha lite bättre framförhållning framöver.

Förstår ni hur jobbigt det är att var utan internet. Jag kan inte googla och inte kolla upp vad som händer i världen. Men på något vis så är det otroligt skönt att bara vara helt "ledig". Man har liksom inget val.Skönt så nu ska jag njuta lite och kolla på Solsidan snart!

Hur har eran helg varit? Berätta utförligt så att jag har någonting att pyssla med imorgon!
Ha en underbar kväll så hörs vi imorgon!

Träningen!

Okej jag kan ärligt säga att det är sjukt jobbigt att träna varje jävla dag. Jag är inte en tränings freak över huvudtaget. Men just nu känner jag och min bekantskapskrets av att det är mycket träning i mitt liv. Min kropp är så jävla trött och seg. Jag somnar om jag råkar lägga mig på soffan mitt på dagen och jag har alltid hört att man ska få mer energi av att träna. Jag tror jag har chockat min kropp lite. Den är ju absolut inte van att få arbeta såhär mycket. Dock så tränar jag inte alls lika mycket som många andra men för mig räcker detta gott och väl.

En av anledningarna till att denna vecka har varit lite jobbig är just träningen. I måndags hoppade nämligen mitt knä ur led när jag var på gymmet. Jag fick ren panik inom mig och kunde lika gärna ha börjat stört grina och givit upp hela skiten men istället vred jag tillbaka knät och gick hem. Knät blev väldigt ömt och lite svullet så jag vågade inte köra Crossen så länge på tisdagen. Istället körde jag skiten ur mina armar. Höjde vikterna lite mer än vanligt och körde hantlar och allt. Detta resulterade i att min handled fick lida och jag fick fruktansvärd värk. Min vänstra handled bröt jag en gång för många år sedan när jag ramlade av en skenande häst. Jag fick operera och de gjorde fel och har har hela tiden lite ont i handleden än idag. Men när jag anstränger den så får jag sjuklig värk. Voltaren är då min enda räddning för att ens kunna sova. Så på onsdagen var jag sjuk sur och trött på träningen och min egen kropp. Jag är egentligen inte en så gnällig människa men värk och felaktigheter med kroppen är bland det värsta jag vet. Men jag har gjort det jag sagt och tränat vareviga dag i en vecka så nu är det 2 kvar.

Jag har iaf bestämt mig för att lyssna på min kropp framöver och om jag anser att den behöver en vilodag så tar jag en till sådan. Det är inte värt att få krämpor för att jag tränar för mycket utan jag vill ju träna för att må bättre.
Självklart kommer jag inte sluta träna nu när jag äntligen kommit igång!! Vissa har kommenterat och två har skickat mail angående detta. Så därför har jag lagt in alla betalningar för gymmet på banken, 1 års träning!!

Detta har jag tränat denna vecka..
Måndag: 30 minuter på Crossen + Magövningar.
Tisdag: 7 minuter på Crossen + Magövningar + Massa arm övningar.
Onsdag: 30 minuter på Crossen.
Torsdag: 30 minuter på Crossen.
Fredag: 30 minuter på Crossen.
Lördag: 30 minuter på Crossen.
Söndag: Fri - gymmet är stängt.

En annan grej jag helt ärligt kan säga är att jag är grymt nöjd med mig själv för att jag klarat av denna veckan trots allt skit som hänt. Jag är också väldigt nöjd över att min kondition har förbättras avsevärt sedan jag började träna i december. Första gången jag stod 30 minuter på Crossen så dog mina ben, alltså dom orkade knappt bära mig ut till bilen, dom kändes som spaghetti. Igår när jag gick ut från gymmet så kände jag " Ja nu åker jag och hjälper till med flytten". Jag tänkte inte alls på att jag måste hem och vila eller sitta ner för att benen var död. Fatta så fort det går att förbättra och träna upp sin kropp om man bara ger sig fan på det. Jag är blöt av svett varje dag jag går från gymmet så tro inte att jag står och slöar på Crossen för det gör jag inte. Vissa dagar tar jag det lite lugnare och vissa dagar kör jag stenhårt. Men jag kör lite så som jag känner att kroppen orkar. Jag litar mycket mer på min kropp och muskler redan. Det känns så skönt!

Jag har valt att köra på Crossen för att jag känner att det är den som tar mest på mig och det är just kondition jag behöver för att förbränningen ska hållas igång. Boll övningarna ska jag göra ca 2 gånger i veckan men det var då mitt knä åkte ur led så därför är jag lite rädd för dom nu, men till veckan ska jag försöka igen. Armövningarna har jag helt lagt på hyllan, jag orkar inte ha ont, jag funkar inte då.

Jag har ändrat belöningen för mig själv om jag klarar träningsutmaningen. Jag får en timmes fotvård om jag klarar det. Hur jag gör den 29 är något jag bestämmer mig för då. Just nu känner jag inte alls för att dricka en massa sött, det kan ju bero på att jag åt söta saker iförrgår.

Smoothie är perfekt efter träningen!

Johan moving out and in..

Min lilla lillebror har nu flyttat hemifrån. Igår flyttade vi alla grejer och det blev så jäkla fint och mysigt. Jag längtar till jag har en större lägenhet som jag kommer trivas lika bra i som jag gör i min lilla skolåda nu. Tänkte att jag ska bjuda på lite bilder från våran härliga familjedag igår!
Vardagsrumsbord meckande..

The sofa


Baltazar var såklart med hela dagen


Köpemat blev vi alla bjudna på av Johan!


Gardiner och stångar inhandlades och sattes upp. Mamma slutfixar lite..


Snyggt och stilrent..


Pappa skruvar ugn och mamma damsuger lite i det fina köket..


Den lilla mini kaffebryggaren gick varm..

Vi avslutade kvällen framför Handbollen på tv och de andra åt massa glass och godis och chips. Det blev verkligen så fint och hemtrevligt i den nya lyan!

Tjenare

Nu har jag precis kommit hem! Halvligger i soffan och mår bra! Jag ska njuta av träningsfriheten och lata mig hela långa dagen imorgon. Jag kikade precis på statistik sidan och ni är nu 105 stycken som läser min lilla blogg. Det är många som frågar hur många ni är och så, så nu vet ni. Imorgon står det handboll och lite städning på schemat för mig. Jag har verkligen blitt inspirerad att flytta till större idag när vi hade fått ordning allt hos Johan. Så jäkla mysigt och stort! Jag vet inte riktigt vad jag skulle göra med så mycket yta. Får se om det blir en flytt framöver..

Nu ska jag ta tag i frysvarorna på balkongen och sen krypa till kojs tror jag eller jag ska tidsinställa lite inlägg till imorgon först eftersom jag har lånat ut mitt internet till Johan så han hämtar det imorgon bitti igen. Skönt med helg!

Kassler med vitlök - LCHF

Denna gratäng är super enkel och jag plockade bara ihop vad jag hade hemma. Därför kan du om du vill ändra hur du vill. Ta bort champinjonerna och tillsätt sparris eller nått! Skit gott blir det oavsett eftersom vitlöken tar över såsen i alla fall. Med "rensa" kasslern menar jag att jag skär bort alla kanter och vitt fett. Så det är bara köttet jag använder. Men där väljer du ju också själv hur du gillar kasslern.

Frysen

Tror ni att jag blev klar med avfrostningen då? Nope all mat ligger fortfarande ute på Balkongen och där ligger den väl bra. Får ta tag i den ikväll eller imorgon när jag är hemmakring igen. Måste ju plocka ur allt och torka ur lådorna och ta bort all is. Det är ju ändå så kallt ute nu så jag kan likaväl utnyttja kylan på ett vettigt sätt, right?! haha

Jag glömde..

En stor orsak till att jag är glad idag är att vågen återigen visade minus 21,9 KILO! Gött, det känns sjukt bra! Men jävligt underligt för den borde ju göra tvärtom. Men nu tror jag spärren släppt kanske. Så som jag slitit denna vecka! Så här får ni en bild på Hanna som "flyttgubbe". Myskläder men så glad!

God morgon sunshines!

Jag är så glad idag! Det är lördag och imorgon är gymmet stängt stängt stängt!!! Åhh vad skönt att få vila tror jag att hela min kropp skriker. Igår hjälpte jag Malin och Niklas att flytta och så fick jag mata bebis och mysa massa. Baltazar fick massor av uppmärksamhet från allihopa Niklas, Malin, Anders och sen att dagen bjöd på Marion gos älskade han och kvällen avslutades i Växbo. Så ni kan ju tänka er vilken toppendag han hade:).

Jag var dock rätt slut på kvällen min puls låg på 104 i vanliga fall har jag mellan 80-90. tror min kropp får kämpa sjukt mycket med all denna träning. Men nu har den vila ända tills på måndag! Så skönt!

Nu ska jag strax iväg och hjälpa min bror att flytta för första gången i hans liv. Kul, det ska bli härligt att ha Johan på stan bara en promenad bort:). Dessutom flyttar han in i huset bredvid Malin och Niklas haha.. skumt. Måste kanske hoppa ur min fina handduksoutfit och hoppa i nå myskläder och svischa iväg!

Candy..

Okej nu är det dax igen! Idag eller imorgon eller i helgen får jag äta godis. Det är planerat och kommer att genomföras. Detta har ingenting med att jag inte gick ner i vikt denna vecka utan detta är en del av den plan jag har för 2011.

Jag har nu gått på dieten i bra precis ett halvår. Jag har såklart utvärderat denna tid och det jag insett är att "fuska" ordet och känslan är ingenting som hjälper mig på något vis. Det jag dock känner är att jag kan och vill äta ikke(inom LCHF) godkända saker ibland och det kommande halvåret tänker jag tillåta mig att göra det i sällsynta fall. Jag ska inte impuls äta saker utan jag ska gå på dieten som vanligt men ha vissa tillfällen när jag får äta vad jag vill. Om och hur detta påverkar dieten och viktminskningen får vi se men jag känner att jag ibland vill ha en paus från dieten utan att må dåligt eller känna mig skyldig. Det är mitt liv och jag bestämmer!

2011 är det år jag kommer att nå min målvikt. Så är det bara!

God morgon!

Idag är det fullt upp! Hoppas det blir en bra dag idag, jag känner att jag verkligen behöver en riktigt jävla bra dag. Jag känner lite grann att det är lite jobbigt att blogga nu för det är några saker jag håller utanför bloggen och som jag kanske kommer att behålla där. Men jag vill ju blogga ärligt och öppen hjärtligt så det är där det blir lite svårt! Det är svårt att skriva något till hälften här liksom, för då kommenterar ni och tipsar och är snälla och så funkar det inte så i livet för mig i alla fall. Äsh vad flummigt det här blev. Får se om jag tar upp det här med träningen sen i alla fall.. så att ni inte tror att jag är en latmask utan att det finns orsaker till det som sker.

Idag ska jag träffa Marion, hjälpa Malin att flytta, hinna med Baltazar och sen blir det middag hos mamma och pappa. Ska försöka hinna med ett långt varmt bad också! Bara roliga saker så det måste ju bara bli en toppen dag, right?!

Frosta av frysen..

Alltså jag är inte bäst på detta direkt. Förra gången glömde jag stänga av frysen och kokade vatten och grejade men till slut fick jag dutta bort isen. Nyss pratade jag med mamma och sa "Ja denna gång stängde jag av frysen i alla fall, kanske går lite lättare då hahaha". Men VET NI VAD JAG HAR GJORT?!?! Jag har knäppt av kylen och inte alls frysen. Gud vad jag är förvirrad och klantig!


Diet vecka 27

Idag är jag sjukt less på denna jävla viktnedgångs grej. Jag har gått upp 0,3 KILO!! Jag vet innerst inne att det är träningen som gör det. Det blir alltid såhär. Men hur mycket värt är det då att träna liksom. Idag är en sån dag jag skulle kunna slänga Gymkortet i soporna och aldrig mer gå dit. Nej mina mått har inte ändrats nämnvärt så jag har inte byggt nå muskler som väger. Så nu ligger jag återigen på - 21,1 kg då.

Tack du som upplyste om kalorier i nötter men jag räknar inte kalorier jag "räknar" kolhydrater. Det är knappast nötterna som gjort att jag gått upp i vikt.
Såhär känner jag mig idag, HOPPLÖS!

Ops..

Nu orkar jag inte städa något mer! Jag satte mig vid datorn och klick klick klick så var en prenumeration beställd och betald! Jag är farlig för mig själv när det gäller erbjudanden. Men jag får ju en klocka, en poncho och Tender Care! Den brukar ju jag beställa från Oriflame och då kostar den väll en sisådär 100 pix. Nu får jag den plus mycket mer för 94 kronor(om jag kommer ihåg att säga upp den efter 3 nummer haha..)!!

Nyss var jag ute och gick i klänning! Jag orkade inte klä på mig men måste ju ut med Baltazar. Nu ska jag lägga mig i sängen på spikmattan och försöka sova. Imorgon är det träning, söka jobb som teamledare och matlagning som står på schemat. Shiiit det är vägdag imorgon också! Hur fan ska det gå, småätit massa idag. Nötter alltså. GOD NATT!

Kläderna..

Ja du "Mi" jag vet inte vad jag ska göra med kläderna som "blev över". Slänga?, Erikshjälpen?, Tradera?, Bollnäs Torget?, sy ett lapptäcke? eller stoppa i källaren?


Hmm jag vet inte.. Vad tycker du eller ni?

UPPDATE 20.59
Mi vill du ha kläderna? Jag läre isåfall ha en mailadress till dig!

Mysigt!

Det är riktigt mysigt att bara vara hemma en heldag och dona. Nu ska jag sätta igång och rensa min garderob. Har lite kläder som jag ändå aldrig använder men jag spar dom för att jag tror att jag kommer använda dom i framtiden. Såhär ser min soffa och bord ut just nu..

Haha man ser en liten trött vovve därunder också. Det är så skönt nu när vi kan vara ute längre stunder så att han blir trött av luften bara:).

Först ska jag njuta i mig en Smoothie


Tack för era åsikter om klänningen! Jag har bestämt mig för att inte köpa den utan spara till sommaren och köpa någon fin klänning då istället. Kanske i färg eftersom de andra klänningarna jag köpte igår också var svarta.

Klockan 12..

Varje gång jag har bloggat den sista veckan så har jag tänkt skriva "gud vilken dag". För någon dag sedan var det för att jag var seg hela dagen och inte gjorde något alls. Sen var det en dag när jag gjorde massor och idag för att jag sov bort hela dagen. Jag sov till klockan 12! jag vaknade med lite panik i kroppen men sen kom jag på att det ändå inte spelar någon roll när jag går upp eller när jag sover.

Jag la mig i hyffsad tid igår typ kvart i elva. Men då kom jag på att jag inte var så trött så jag valde mellan att spela Farm spelet eller läsa Andreas Carlssons bok. Ni kan ju gissa vad valet blev. Jag är sjukt beroende av Farm spelet när jag väl börjar.

Jag spelade och fick inte Guld, så spelade om och vann och "bara en bana till".. så hör jag någon komma in i trappuppgången. Jag tänkte, "klockan lär ju vara halv 1-1 nu vem är uppe då. Personen väsnades och donade. Jag fick en känsla av att det var tidningsbudet, men den kommer väl inte såhär tidigt?

Jag kollade på klockan.... 05:03!! Haha jag hade spelat i 6 timmar! Vem gör sånt? Inte jag! Nu är det skärpning!

Smoothie - LCHF

Vardagslyx kallar jag detta! Den här är perfekt till frukost någon dag när jag är döless på bacon, ägg, omelett och allt annat som jag äter till frukost. Yoghurten jag använder är Arlas Ekologiska Naturella Milda yoghurt med en fetthalt på ringa 4,5%. Men det funkar självklart även med grekisk yoghurt eller vad man nu har hemma. Jag har endast gjort på vatten isbitar på grund av att jag har ingen plats för gräddisbitar just nu. Det blir mer smak ju mer tinade hallonen eller bären är.

Ny klänning?!

Frågan är alltså om jag ska köpa denna eller inte. Jag vet inte om det riktigt är min stil. Jag har ioförsig inte någon bestämd stil utan klär mig i det jag känner för för dagen. Vore kul med något annorlunda men jag kan inte bestämma mig. Jag köpte två klänningar idag. En party klänning som jag ska ha den 29 januari när jag ska ut på Tuppenz och en som jag har som "morot" till sommaren. Båda är jättefina!

Men denna vet jag inte riktigt hur jag sak göra med. Storleken är Large och det är den storleken jag planerar att kunna ha framåt våren och i sommar.

Så vad tycks?

Onödig dag?!

Jag tror jag har upplevt en sån idag. Jag har endast gjort det nödvändiga. Promenerat Baltazar, tränat, ätit, diskat, sovit och sökt jobb. Inget utöver det vanliga alltså. Nu ska jag duscha, ta en längre promenad med Baltazar och sen ut och äta på Akropolis! Grillade kycklingspett med tzatsiki! Jag längtar!
Det till höger är min rumpa! haha.. ser ut som ett gigantiskt bröst!

Kalkon & Persiljemuffins - LCHF

Gud vilka perfekta muffins! Man kan ha dom till allt, frukost, mellanmål, tilltugg, middag, lunch ja allt. Du kan ha i vitlök, ost, ägg och persilja bara och ha som "bröd" till middagen eller så. De går att variera i det oändliga! Ni kommer säkerligen få fler varianter av denna framöver.

Vad går inte sämre idag?

Alltså denna dag är inte den bästa jag har levt. Jag känner mig lite menlös. Dagen började med en krasch när Katten druttade ner matskålen. Sen har dagen gått i det tecknet. Jag fick inte jobbet, lampan är sönder, nagellacket ville inte som mig, disken diskar inte sig själv, jag kokade över maten, jag glömde att jag skulle till Sofia, jag ramlade av bollen rakt in i en järn/stål maskin på gymmet imorse, påsen gick sönder när jag handlade och nyss hällde jag det mesta av hundmaten utanför matskålen..


Trots att dagen har varit som en rad av "roliga" klipp så känner jag mig sjukt taggad med dieten och väldigt motiverad att skaffa mig ett jobb. Känner mig riktigt glad och nöjd med mig själv! Skönt!
Ikväll ska jag göra smootie och kolla på tv och tvätta massor. Kanske ska passa på att sova någon timme nu.. haha..

Oj ja svaret på frågan.. Gymmet kanske? Det gick jävligt bra idag! 30 minuter på crossen och massa övningar på bollen!

Kalkon & Svampgojs - LCHF

Jag glömde som vanligt att skriva för hur många personer det räcker till. Denna skulle jag tippa på 4-5 portioner!

I mat tagen!

Jag kan gå upp helt i matlagningen när jag sätter igång. Idag skulle jag lätt kunnat laga 5-6 olika rätter. Men någon hejd får det vara så det blev två nya "rätter" och så blir det nog en till ikväll. Så framöver kan ni se fram emot att få lite ny inspiration i köket på min blogg!

Så här ser det ut på kylskåpet när jag kockar ihop nya recept!

Vilken dag!

Tjugo minuter i 7 började denna dag för mig. Jag vaknade av ett KRASCH inifrån toaletten. Katten hade druttat ner sin matskål rakt ner i kaklet. Jag plockade upp de största bitarna och ställde ut kattlådan och stängde dörren. Jag var dock super trött så jag la mig på sängen.

Men när jag väl än gång har gått upp så börjar Baltazar vandra omkring och Katten ville mysa och Emma och jag smsade så då kunde jag ändå inte sova. Klockan 7.13 gick jag upp på riktigt! Ut på promenad med Baltazar, helt underbart med 0 grader! Jag blev glad och knallade en bra runda.

Klockan 8 ringde jag mina samtal som jag hade bestämt. Sen åkte jag på gymmet i kofta! Första gången man fick solen på huden detta år! Skönt!

Nu ringde dom precis och sa att jag inte hade fått jobbet! Skumt jävligt skumt! Jag känner att dom gör ett misstag. Vissa av dom som var där på intervju kunde inte engelska(vilket dom krävde) och ja äsh jag vet inte. Jag känner mig nog lite besviken trots att jag inte ens ville ha jobbet från början. Men när jag var där och lyssnade och pratade och så så kändes det okej. Trist tycker jag att det var!
Jag hoppas dock innerligen att det var ödet som ville detta och att jag får jobbet som boendepersonal.

Nu ska jag åka och handla mat och sen hem och söka lite jobb kanske..

Tränings Myter

Nu börjar den första mördarveckan. Träning every day! Tyckte därför att det är passande med ett tränings inlägg!

Jag var in på Expressen.se och hittade ett test! Jag älskar test så jag provade och det var riktigt bra upplysningar man fick av alla myter också.

Myt 1.Morgonträning är mest effektivt för fettförbränning: Falskt - det trodde jag var sant! att träna innan frukost iaf.
Myt 2: Man kan punktträna bort fett.: Falskt - jag hade rätt.
Myt 3: Man måste träna 35 - 40 minuter innan fettförbränningen sätter i gång.: Falskt - jag hade rätt.
Myt 4: Styrketräning med lätta vikter ger långa slanka muskler.: Falskt - det trodde jag men så var det ikke.
Myt 5: Muskler omvandlas till fett när man slutar träna.: Falskt - nej så korkad är jag ändock inte.
Myt 6: Vibrationsbälten från TV-shop funkar inte.: Sant - ojdå, jobbigt för dom som köpt sånna men jag hade faktiskt rätt jag trodde inte dom funkar.
Myt 7: Det är grymt bra träning att springa baklänges: Falskt - what?! haha detta var så kul men jag hade rätt!
Myt 8: Får man inte träningsvärk ger inte träningen något.: Falskt - jag hade rätt.
Myt 9: Kaffe innan träningen ökar fettförbränningen.: Sant - What det trodde inte jag, men jag har hört det någon gång.
Myt 10: Armhävningar på knäna har ingen effekt.: Falskt - klart jag hade rätt på denna!

NU KÖR VI!!

Horoskop för vecka 2 - 2011


Taget ur boken Astro 2011 av Heikki Vesa

Mat planering!

Nu har jag precis suttit och kollat på "Vad blir det för mat" med Pär Morberg. Underbart med lite inspiration! Samtidigt har jag planerat lite mat framöver. Jag är dock inte en sån människa som planerar maten för måndag, tisdag och så vidare utan jag planerar och handlar till det jag vill äta och sen gör jag rätten som jag känner för just den dagen.

Så här ser det ut när jag spånar nya recept..

Boken har jag snott alla recept ur denna gång är denna..

LCHF husmanskost av Anna Hallén.

Boken i sig är inte så bra för en LCHF nybörjare. Det finns relativt mycket i denna som jag inte äter. Exempel är clementiner, apelsiner, tomater, böner, linser, senap mm. Hon skriver även att man kan äta vanlig köpt sill bland annat och sånt äter ju inte jag. Jag har dock överseende med det, alla kan ju inte vara strikta som mig, alla kanske ligger på olika nivåer?!
Här är tex tomatsalsa.

Min gamla klass..

Gud va jag trivdes bra i min klass på gymnasiet! Alla pratade med alla och umgicks jämt och hade klassfester sjukt ofta. Har nog aldrig varit ut så mycket som jag var då. Synd att det blev lite knas på slutet när vi skulle åka till Spanien. Men jag kom iväg i alla fall! Gud va härligt vi hade på vårt underbara allinclusive hotell. Jag kommer faktiskt knappt ihåg vad vi lärde oss i skolan. Men jag kommer ihåg att vi hade bra sammanhållning!

STUDENTEN!


SKOLAN!

BALEN!

Det går framåt!

Skönt nu är "skrivbordet" städat!

Innan var det uppåt 30-40 blippar där men nu är det endast 5! Bra gjort Hanna! 

Nu ska jag bara sortera alla hundraarton kort(egentligen är det 3525 stycken) också.. Gash vad jag borde göra detta typ varje månad eller så istället för att sitta flera timmar nu.

Böcker..

Jag shoppade några böcker för ett tag sedan! Jag har varit trött på att läsa ett tag. Har liksom inte orkat börja på en bok med 300-400 sidor så därför köpte jag lite lättlästa roliga böcker!
Denna har jag läst ut! Lite tragisk men lättläst bok om Bingos erövringar och hur han har tagit sig fram i karriären. Rekommenderas till alla!

Den här boken bekräftar bilden jag hade av Andreas från IDOL. Jag får uppfattningen av att han tror att han är lite bättre än alla andra och det är med hjälp av det han har tagit sig till den karriär han har idag. Otroligt driven och lite trasig person! Han verkar trivas med sitt liv och vara nöjd så jag hoppas det. Jag har inte läst ut denna bok för jag tenderar att inte orka läsa mer än 10 sidor åt gången.. Men snart ska jag ta tag i den igen.

Jag har läst Carolinas förra bok Ego Girl. Hoppas denna bok bjuder på samma lättlästa och enkla upplägg. Tänkte ha denna som en resbok framöver!

Har ni läst någon av dessa böcker? Vad tyckte ni i så fall?

Hannasmet - LCHF

Jag fick lite panik igår när jag insåg att jag inte hade grädde hemma till någon dessert. Johanna skulle ju komma på middag och jag ville ha nått gott efter Flygande Jakoben. Jag fick ta till min kreativitet och shoopa ihop något av det som fanns hemma. Det blev bra. Riktigt gott också faktiskt! Johanna tyckte det blev för surt men jag älskar syrligt! Hon fick både socker och digestive kex i sin skål till slut så då tyckte hon det blev bättre:).

Kort & filer & mappar!

Nu har jag bestämt mig för att ägna denna dag till att sortera mina kort och fixa med alla filer och mappar på stordatorn. Jag har skjutit upp detta länge. Det tar flera flera timmar och man måste vara fokuserad hela tiden. Men nu har jag precis ätit och fått energi och så har jag ett stort glas vatten som tilltugg haha..
Ps det kommer upp ett recept på vår efterrätt från igår ganska snart.

Lite bilder från gårdagen..

Jag älskar att umgås med mina små syskonbarn! Dom är helt fantastiska och lugna! Jag måste hitta på mer roliga grejer med dom framöver. Igår var vi på badhuset! Jättemysigt! Men dessvärre var de varma chipsen slut. Det gillar inte killarna men det fick bli en varsin kittekatt istället:)!
Här knäpper Nils Pontus som dyker..


De klängade barnen hade äntligen släppt taget..


Frukt paus..


Vidde åkte bil på vattnet..

Blomkålsris - LCHF

Detta var överaskande gott mina vänner! Smakar inget speciellt men absolut inte för mycket blomkål. Blomkålsris passar utmärkt till grytor och grillad kyckling kan jag tänka mig. Kul med ett tillbehör känner jag! Ikväll åt vi det tillsammans med Flygande Jakob!


Flygande Jakob - LCHF

Vilken härlig dag vi har haft idag! Kidsen är trötta och jag är vrål hungrig! Nu ska jag sätta igång med maten! jag har fått en ny kokbok som jag ska testa lite recept ur framöver! Jag fick den av mamma och pappa i namnsdagspresent! Detta blir det ikväll!
Ur boken - LCHF husmanskost


Jag serverade Flygande Jakoben med blomkålsris.

Borta all day..

Idag är jag iväg på bus med mina underbara syskonbarn! Ikväll ska jag umgås med min underbara Johanna. Så bloggen vet jag inte när jag har tid för nästa gång.. kanske när jag kommer ifrån badhuset?!

Ha en underbar lördag!!

Dagens +

Idag går + till alla som har slutat röka och snusa! Det är för mig helt omöjligt att sätta mig in i era tankar. Människor som röker och snusar tycker ju jag är bland de mest egoistiska personerna som finns. Detta på grund av att de utsätter sig för en fara dagelidax och rökare utsätter även alla i sin närhet för denna osundhet.

Jag skrattar och tycker synd om dom som skyller på att de blir såå arg eller deppig eller får huvudvärk om de slutar snusa. Vilket fjant! Tänk om jag skulle gå runt och skylla min sur/seg/trötthet på att jag inte äter socker. Jag skulle aldrig drömma om att ta ut min ilska på vänner eller familj. Det är ett val man gör och kan man inte kontrollera sig så pass så bör man nog gå i terapi.

Rökare skyller dock på att de går upp i vikt om de slutar. Det finns så många olika saker att skylla på. Frågan är om inte kroppen mår bättre av 5 extra kilon än att förgiftas med rök varje kvart?!

Ni som känner mig och ni som läser min blogg borde veta att jag avskyr människor som röker och dom som snusar tycker jag är lite allmänt korkade men det skadar ju i slutändan inte mig personligen eller mina när och kära.

Men nu skulle vi HYLLA! Alla ni som slutat röka och snusa! Det är så otroligt bra gjort! Jag är så glad för eran skull! Håll i detta nu!!!
Å Annika sätt fart nu och sluta med de här tramsigheterna!!


Hett tips för er som vill ha fina naglar!

Jag har äntligen funnit Det. Det som alla halv klantiga människor som vill ha fina naglar behöver. Ni vet när man ska göra fransk manikyr, det vita. Det är näst intill omöjligt att få fint. Lång tid tar det och om man använder mallar så är det alltid någon nagel som inte riktigt har torkat och blir gojsig.

Nu har Depend tagit fram en penna som fixar vita snygga toppar på ett kick. Jag är så imponerad att jag skulle gå med på att vara deras reklampelare. Super simpelt och enkelt och kladdar minimalt. Du måste dock ha ett bra topplack för att få det att hålla länge.

Nu är dom lite sliten, har haft dom målade i typ 4 dagar.






Spinkig betyder inte vek

Idag blir det gymmet med Linda Larsson. Gymmet var stängt igår så då slapp jag träna haha.. Det är stängt imorgon och på söndag också men från och med måndag så är det öppet som vanligt.

I onsdags när jag kom till gymmet så var jag helt ensam där. Jag har lite svårt för att hålla fokus och träna "hårt" om jag är helt själv, jag kan liksom tillåta mig själv att fuska mycket mer då. När ingen ser! Det är lite därför jag tränar på gym och inte hemma med dvd träningar för det håller aldrig i längden för mig.

Efter typ 17 minuter kommer det två yngre killar, den ena sätter sig på cykeln bredvid mig(jag stod på crossen) och den andra går direkt till vikterna. Ni vet den där stången med vikter på sidorna. I alla fall han ser ut lite som en "nörd" och är super spinkig. Han lyfter på en massa vikter och lyfter den där stången ganska lätt han har stången på bröstet och så duttar han rumpan i en liten kub som han har på golvet. Jag klarar ju inte detta utan vikter så bara det imponerar på mig. Han har även stången bakom huvudet på nacken/axlarna typ och gör samma sak. Jag tänker hela tiden "vad gör jag om han inte orkar komma upp från golvet". Han lär ju dö om han får den där över sig. Men han kämpar och kämpar och lyckas på något sjukt sätt alltid ta sig upp utan att dö. Sen börjar jag tänka på att det vore sjukt roligt om han tog i så mycket att han släppte en fis haha.. men det är ju bara för att jag tycker sånt är rätt kul!

Jag fortsätter i alla fall min träning och denna kille ger inte upp i första taget utan han kämpar på med dom där vikterna. Sen lägger han sig och pressar den där jäkla stången upp och ner med sjukt mycket tyngd på. Plötsligt händer det, han druttar stången i backen. Jag vågade knappt titta dit men jag måste ju ifall han hade dött. Han hade klarat sig för att han hade kastat den lite åt sidan. En gullig tant hade kommit till gymmet och hon frågade "Hur gick det, är inte det där farligt? Hur många kilon är det?" Han säger "Det är 100 kilo, det är fortfarande liiite för tungt:) hihi. Det går bra om man har lärt sig hur man ska klara sig undan rätt".

Fattar ni 100 kilo?! Det är galet mycket!
Denna kille är enligt mig väldigt stark och dessutom klok!

Jag gör ju mina gymboll övningar och tycker dom är svåra att hålla balansen på. Jag lägger mina fötter/vader på bollen och trycker upp hela kroppen för att träna rygg och mage(som på bilden nr 8). Jag åker lite hit och dit och druttar alltid omkull någon gång under mitt pass.

Killen han har ett ben rakt upp och står på EN HÄL på bollen och trycker kroppen hit och dit(som på bilden nr 7 fast med ena benet rakt upp istället för på bollen). Förstå vilken jävla balans! Sen la han fötterna uppe på en bänk och tryckte hela kroppen typ rakt upp. Galet!

Så killen som kom in och såg ut som en klenis var egentligen stark som en tjur och smidig som jag vet inte vad och han har en balans som jag VILL HA!!

Vill ni höra saker om träning och mitt lilla gym? Ibland händer det roliga saker där.. haha..

Ambivalens all over..

Fan jag hatar att inte veta vad jag vill. Grejen är den att jag var på intervju för ett tag sedan på ett bra företag. Intervjun var faktiskt den bästa jag någonsin varit på. Alla "chefer" och personer jag träffade på var jättetrevliga och jobbet känns hanterbart! Det sjuka var att under den personliga intervjun som var den sista punkten på dagen så frågade min intervjuare frågor om LCHF och träning mm. Jätteroligt men aningens skumt! Han hade gått på den och hade lite funderingar och tankar som var kul att höra. Han ville kanske bara kolla hur jag var som person, vem vet. Jag bestämde mig för att jag verkligen skulle satsa på att få det här jobbet för det kändes så bra och rätt för stunden!

Nu kom dock jobbet som boende stödjare ut på "marknaden" och det är ju egentligen det jag VILL jobba med. Så jag har självklart sökt det jobbet.

Problemet är att om jag får jobbet på stället jag var på intervju på så måste jag svara Ja eller Nej till det före innan jag vet om jag kan få det andra jobbet. Jag kan ju inte börja på det ena och sen sluta efter någon vecka/månad. Det känns inte rättvist och om det är något jag är så är det ärlig och rättvis.

Min outfit på intervjudagen!

Hej!

Hur segt har inte denna dag gått? Jag vaknade inte förrän vid halv tio. Sen donade jag här hemma och gick med Baltazar och åt lunch. Vid 1 kom Sofia och hämtade mig, vi åkte hem till henne och sorterade alla saker i hennes förråd eftersom hon flyttar snart.
Sen åkte vi och kastade alla sopor och sen åkte vi till Pia och Kent och fick sällskap av Marlene, Pär, Lukas och Pontus. Vi fick en middag klockan halv 5 kanske och redan då kändes det som att klockan var 7-8.
Nu är jag helt slut. Ska lägga mig framför tv:n och njuta av hallon med grädde och en helkväll med bra program.. Bones, CSI och Criminal Mind.

Galet men lite fint kort!

Jag vill ha det här jobbet!!

Boendepersonal

Bollnäs kommun, Barn-och utbildningsförvaltningen

Publicerad: 2011-01-05, Annons-ID: 1820015

Barn- och utbidningsförvaltningen söker 
1 boendepersonal till Pannotia HVB, Arbrå BUF 2011-04 
1 boendepersonal till Pannotia HVB, Kilafors BUF 2011-05 

Arbetstid/varaktighet 
Heltid 100 %, tillsvidare 
Schemalagd arbetstid 
Tillträdesdatum snarast efter överenskommelse 

Vid Pannotia HVB bor 17 ensamkommande flyktingbarn/ungdomar (pojkar) i åldrarna 15-18 år fördelat på ett boende i Arbrå och ett i Kilafors. Här bor asylsökande ungdomar samt ungdomar som har fått permanent uppehållstillstånd i Sverige. 

Som boendepersonal på Pannotia följer du ungdomarna i deras vardag och finns med som en resurs och vägledare. Du skall stödja dem i deras utveckling i samarbete med bl.a. skola, föreningsliv och studieförbund samt de tillförordnade gode männen/särskilt förordnade vårdnadshavarna. I personalrollen krävs en grundtrygghet och en empatisk hållning, som gör att du kan vara ett stöd för ungdomarna samt hantera svåra situationer. Arbetet bedrivs utifrån ett lösningsfokuserat synsätt. Boendena har bemanning dygnet runt, vilket innebär sovande jour på arbetsplatsen samt viss beredskap i hemmet. 

Kvalifikationer 
Du skall ha intresse och erfarenhet från integrationsarbete. Vi ser gärna att du har högskoleutbildning inom socialt arbete eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren prövar likvärdig. Mycket god samarbetsförmåga krävs. Vi anser att en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald höjer kvaliteten i verksamheten. Erfarenhet av arbete med flyktingar/invandrare och möten mellan olika kulturer är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Lön 
Månadslön 

Bil/körkort 
Körkort B erfordras


Diet vecka 26

Jag hade ingen uppdatering förra veckan för det kändes ingen bra! Dock låg jag då på - 20 kilo alltså 2 + motför innan jul.

Nu ligger jag på MINUS 21,4 KILOGRAM! Är väldigt nöjd med det! Jag har ju trots allt börjat träna igen och det brukar göra så att jag står stilla eller går upp i vikt.
Idag är en glad slashas dag!

Änglagård - tredje gången gillt

Jag ger denna film 5 +!

Denna film var precis vad jag behövde idag. Det är en riktigt "må bra film" men ändå med en tung och lite jobbig handling. Relationerna är ostabila och ändå gjutna i cement. Underbar film mår jag säga!

Filmen handlar om Fanny som nu har fått en dotter som vill återvända till Sverige för att reda ut vem som är hennes egentliga morfar.
Fanny ger till slut med sig och en resa av känslor av lycka och sorg tillbaka i tiden börjar. Fannys återkomst engagerar alla byns skvaller "tanter" och "gubbar".
Vem är egentligen Alice morfar och vem är hennes riktiga pappa?!

Januari Tävling 2011


Tävlingen är öppen till Söndagen den 30 januari klockan 00:00.

Ostbröd - LCHF

Äntligen har jag hittat ett bröd inom LCHF som INTE smakar ägg. Jag tackar min lyckliga stjärna! Detta gör dieten ännu lättare att hålla. Ni vet dom där ost frallorna som finns i lösvikten på affärer? Så smakar dom!! Underbart!!


Vi åt dom med räkröran och lite sallad!

God morgon!

Jag har haft besök av min underbara kusin Elina denna vecka. Gud så härligt det är att ha någon hemma hos sig hela tiden. Hon hängde med ut med Baltazar och åt all mat jag lagade och gnällde inte ett skvatt. Nu saknar jag henne, det är så tomt.

Idag är det full fart, jag har redan varit ute med Baltazar. Nu gymmet, snart en lång peppande dusch, ut med B, sen bort på en grej, ut med B, senare ut på middag på Akropolis, ut med B & efter det ska jag hem och sova! Ni kommer dock få viss uppdatering här idag. Ett toppen recept och så kommer ju januari tävlingen upp!! Kul!
Baltazar och jag längtar till sommaren!!

Gamla Hanna is back!

Jag håller vad jag lovar! Så jag övar på att bli gamla Hanna men med tanke Först nu. Jag vet inte om jag har skrivit om det förr. Men det är i alla fall så att det allt som oftast står en företags bil parkerad bakom min bil när jag står på MIN parkeringsplats. Oftast kan jag tränga mig förbi mellan garaget och deras bil. Tre gånger har jag fått gått till saker istället för att åkt bil för att jag inte har kunnat ta mig förbi den där skåpbilen. Varje gång har jag blitt irriterad men sansat mig fort och tänkt att det är ju bra att det inte är något livs viktigt möte jag ska till. Jag har sagt till bovärden men aldrig ringt Securitas för jag har känt att det är för elakt. Nu ångrar jag mig bittert att jag inte ringde varje gång.

När jag och Elina skulle iväg och handla häromdagen så står den där jäkla bilen där och jag inser att jag inte ens kan tränga mig förbi. Jag har fått berättat för mig att de inte har kontor i porten som de står mitt utanför men jag har länge trott att det ändå ligger till så. Varför annars stå där hela tiden?. Jag går in i porten och bankar på dörren där jag antar att de är. De öppnar inte! Jag hör hur de går där inne och pysslar och donar så jag knackar och ropar men ingen öppnar.
Jag går ut och provar att ringa Bollnäs Bostäder men får ingen reda. Jag vill ringa Securitas men hittar inte deras nummer. Då kommer killen/mannen ut. Han sa "Nä men jaha vill du ut med bilen?". Jag sa "skämtar du? Ni kan fan INTE stå här med bilen fattar ni väll!!! Hur har du tänkt att jag ska ta mig ut? Jag har fått GÅÅÅ till saker för att jag inte har kommit härifrån på grund av eran bil. NI STÄLLER DEN ALDRIG HÄR IGEN!!" Haha allt bara bubbla ur mig. Elina tyckte nog det var lite jobbigt haha.. Han sa " Ja men jag flyttar bilen då". Jag sa "Jamen nu har ju vi fått vänta på dig och ni står ju alltid här det löser inte problemet, köp en parkerings plats".
Han blev tyst och hoppade in i sin bil och åkte iväg.

När vi kom hem från affärn så stod han inte bakom min parkeringsplats utan numera står han framför alla garage portar haha.. Hoppas Hoppas Hoppas dom ringer Securitas så Kilafors******* får en massa böter!

Good to be back!!

Har jag blitt galen?!

Jag har bestämt mig för att ha en träningsutmaning. Vågen och jag drog inte jämt ikväll när jag tänkte "koll väga"(fusk finns inte i mitt vokabulär framöver) mig. Alltså 4 kilo mer än innan jul. Jag vet att jag vägde mig på kvällen och precis när jag druckit 0,5 liter vatten men ändå. Nu är det nog.

Så jag kör på talesättet "allt ont har nått gott med sig". Så utmaningen är att jag SKA träna alla dagar gymmet är öppet fram till den 29 januari! Om det händer något inom den närmsta veckan som ändrar min "livssituation" så får jag köra boxning och konditionstestet på PS hemma istället. Om jag är på annan ort så får jag VILA haha..
När jag genomfört detta så får och ska jag dricka någon drink på kvällen den 29 januari när jag ska ut på Tuppenz.

Galen eller Klok?!
Det var så jävla sjukt jobbigt ikväll på gymmet & det var ju inte en bra start haha..

Elinas räkröra - LCHF


Vi använde tinade färdig skalade räkor!

Så här åt vi..

Jag bjuder på ett skratt ikväll!


Haha fin stil va har va?!


Alltså jag ser ju helt sinnes sjuk ut! HAHAHAHA...

Pizza & Pizza sallad - LCHF

Okej jag erkänner ärligt att denna botten inte är god. Den är fungerande men inte så att jag skulle göra den och äta bara den. I pizzan funkar den dock. Jag ska klura ut en bättre pizza deg utan ägg längre fram!

Du behöver:
2 ägg
3 msk olivolja
2 msk grädde
3 msk Fiberhusk
1 tsk bakpulver
salt
kryddor efter smak

Gör så här:
Blanda alla ingredienser med en gaffel och platta ut på en plåt.
Sätt nu på ugnen på 225 grader och vänta ca 10 minuter tills den är varm. Detta för att degen ska få stå och jäsa en stund. Grädda sedan i 7-10 minuter, degen ska bli hård.

Ha på valfri fyllning och grädda i 10-15 minuter eller tills pizzan har fått färg.

Vi hade skinka, räkor, champinjoner, ost, fetaost och hemmagjord tomat sås med oregano och salt i.

Vi gjorde även en egen pizzasallad innehållande vitkål, vitvinsvinäger, olivolja, vitlökspeppar och salt.
Pizzan åt vi med pizzasalladen och beasås!

Till efterrätt blev det som vanligt PANNACOTTA!!!

Nu är glada julen slut slut slut..

Julen är nu bortstädad ur mina 27 kvadratmeter. Skönt! Jag vill helst bara glömma den här julen och fokusera på att få bort mina överflödiga kilon och må bra! Julen är en fin tid men just nu kändes den bara jobbig. Så jag har nu vår gardiner och svart/vitt tema här hemma. Mysigt & rent!

Borta..


Horoskop för vecka 1 - 2011



Taget ur boken Astro 2011 av Heikki Vesa

Kyckling med rödlök & tomat sallad - LCHF

Detta är så gott och så simpelt att göra. Jag vet att tomater inte är bra och att man inte ska äta för mycket lök men nu hade jag det ändå hemma så jag ville använda upp det istället för att slänga.

Du behöver:
1 påse kyckling filé
3 tomater
3-4 rödlökar (beroende på storlek)
Fetaost
Massa kryddor
Beasås

Gör så här:
Dela kycklingen till tunnare bitar, ex dela varje file på mitten. Väldigt enkelt med en sån här kniv. Stek på hög värme i massa smör eller kokosfett. Krydda mycket på båda sidor med

Skiva rödlöken och tomaterna och skär fetaosten i mindre bitar.
Blanda ihop till en sallad och krydda med valfria kryddor och ha i lite olja och vatten.

Servera Kycklingen med den krispiga salladen och beasås!

Lysande träd

Detta är en av mina fina julklappar. Den lyser så fint i min hall men jag vet inte om jag kanske hellre vill ha den inne i rummet för att se den oftare haha..


Vinnare till Äggkokartävlingen utsedd!

Tävlingen är avslutad! Vinnaren blev Jannica!! Skicka mig din bostadsadress i ett mail eller kommentera nedan.

Såhär såg jag ut vinnaren denna gång!

Min nyårsafton

Jag har inte skrivit någonting om den ännu kom jag på. Det enda som hände i Bollnäs var fester, parmiddagar och resten av mina vänner var bortresta. Så jag bestämde mig för att enbart vara hemma och ta det lugnt. Dels så visste jag inte alls hur Baltazar skulle reagera på allt smällande och blinkande och sen så var jag rätt trött.

Jag åkte dock och åt middag med Johan och Christoffer i Växbo och sen åkte jag till mormor och morfar för att önska dom Gott Nytt År.

Jag kom hem runt halv elva och då hade smällandet redan börjat. Det visade sig att jag hade gjort helt rätt val. Baltazar var inte alls förtjust i alla fina raketer och smällare. Han höll sig tätt intill mig hela kvällen och vägrade gå ut. Så vi satt här inne och kikade på raketerna på balkongen och firade in det nya året med grannen som stod ute på sin balkong. Trist nog så slutade inte smällandet förrän framåt halv 3. Dessutom smällde dom mellan mitt hus och sjön, så ni som vet hur jag bor kan ju tänka er hur det pangade inne i min lilla lya.

Tur att jag inte valde att lämna Baltazar ensam hemma och åkte iväg vid tolvslaget som jag ett tag funderade på. Jag känner att nyår verkligen är något jag kan "offra" för att Baltazar ska känna sig trygg!


Baltazar och jag har börjat med leken "Tappa vanten". Han älskar den!

Januari 2011

Hur sjukt fort går inte tiden. Idag har jag varit arbetslös ett helt år. Ett helt år. Det är så underligt att tänka att så lång tid kan gå så fort. Men nu är jag på G. Snart har jag förhoppningsvis ett jobb och lite mer pengar på banken. Det vore skönt!

Jag kommer att göra en del förändringar här på min lilla sida framöver. Hoppas ni uppskattar det! Bland annat kommer jag ha en tävling i månaden, horoskop kommer läggas upp varje vecka, det blir mindre shopping inlägg och mer "Tyckar inlägg". Vi får se hur det blir men det känns som att LCHF dieten fortfarande kommer att vara kvar till en stor del.
Har ni förslag så är dom såklart varmt välkomna!


Så här såg jag ut ikväll när vi hade middag och spelkväll hos mormor och morfar!

Horoskop för OXEN år 2011


GOTT NYTT ÅR!!

Förra årets löften var
Löften 2010
* Skaffa mig ett jobb som jag verkligen vill ha
* Åka på minst en nöjes resa. Bulgarien eller Kroatien står högt på önskelistan.
* Åka på en tur till Danmark med familjen?!
* Engagera mig lite mer i Partylite, 2 partyn/månaden?
* Spendera ännu mer tid med mina vänner
* Hälsa på de vänner jag har utspridda över landet..
Mina - Malmö
Sanna - Västerås
Katja - Luleå
& Hanna, Malin och Grodan såklart..

Jag har inte skaffat mig det jobb jag vill ha. Kommer heller inte kunna göra det förrän jag verkligen kommit fram till vad jag vill göra. Jag ska satsa på F och tjäna pengar nu + att jag ska fortsätta med mitt "kött" projekt.
Jag har varit på Mallis så den klarade jag av.
Ingen tur till Danmark men en till Vinströmmarna och en till Dalarna, det var minst lika bra.
Partylite har jag jobbat på med ganska bra men inte två partyn varje månad, inte under sommaren iaf tror jag.
Spendera mycket tid med mina vänner lyckades jag med även detta år.
Jag var till Sanna, Hanna, Malin och Linnea men hann inte med Katja och Mina. Men det är ju tur att det blir ett år till.

Jag känner inte att jag har några (allvarliga) olater eller dåligheter för mig just nu som jag bör sluta med. Jag är väldigt skötsam och mår väldigt bra! Så det vore ju riktigt korkat att ändra på ett vinnande koncept?! Men jag har knopat ihop några saker jag VILL under 2011.

LÖFTEN 2011
* Hålla dieten! Sålänge jag mår bättre av den!
* Återgå lite mer till den gamla Hanna. Den nya Hanna är inte alltid bättre, jag är väldigt mycket mer känslig nu än förut.
* Åka på minst en utlandsresa!
* Uppskatta mina Nära och Kära lika mycket som nu.
* Våga fortsätta Hoppa om jag hamnar vid ett stup (flygresa, spruta för Thailand mm)
Jag har hoppat detta år och för det är jag så sjukt STOLT över mig själv!

RSS 2.0