Spoiled

Yes, min fina underbara vän Sanna skämmer bort mig. Hon har givit mig tre stycken av de bästa läppsmörjan jag vet. Jag använder ingen annan in fact. Ni borde prova den! Weleda använder naturliga ingredienser och torkar inte ut alls. Inte heller blir man beroende på grund av att läpparna inte är bra utan smörja. Man kan använda den hela tiden eller bara just när man är torr eller får känslan av att något problem är på väg till läpparna. Jag har haft otroligt mycket problem med torra läppar och fula stora röda munexem runt munnen. Men nu har jag inte haft det på gud vet hur länge. Weleda is the shit för mig!

Finns på hälsokostbutiker och på nätet.. De är dyra men väldigt väldigt bra!

Do it!

Det är mitt motto idag! Jag har ställt om tiden totalt så jag är (med all rätt) trött mest hela tiden. Men de på jobbet tycker att jag har varit allert och hängt med bra. Men jag känner att huvudet har mottagit mycket info och tidsomställningen har tagit lite energi. Jag brukar gå och sova runt 2-3 tiden och gå upp vid 9 tiden. Nu måste jag upp halv 6 och jag har väldigt svårt att gå och lägga mig i tid. Det innebär färre sovtimmar per natt. Men jag vänjer mig nog snart.

Idag gick jag upp halv 7 eftersom jag inte har Baltazar hemma och jobbade till halv 5. Hem en snabbis och gick på toa för typ första gången sedan imorse. Hade sjukt ont i huvudet så jag drack en liter vatten och satte mig på golvet i 7 minuter. Kvart i fem åkte jag på ett jobbmöte angående lördag då jag ska jobba på vift. Tio i 6 hade jag bestämt möte med tjejen jag är kontaktperson till och vi cyklade iväg och åt lite mat på Take Off. Klockan sju hade jag tvätttid, men jag började inte tvätta förrän jag hade pratat i telefon med Johanna och piggat upp mig lite. Nu är tvätten på tork, lägenheten damsugen och torkad, kyckling fileérna grillade i ugn och jag nyduschad.. Skönt!

Angående Celsius så tror jag inte den drycken har någon effekt på mig. Tungan blir lite bortdomnad och det är gott att dricka något med smak men jag känner mig inte piggare och jag tror inte min förbränning har ökat markant.

God kväll

Nu har jag precis kommit innanför dörren. Jag är så glad i hela kroppen, trött i huvudet och svettig som få. Jag vill åka och ta ett dopp i det blå. Men nej här ska städas och tvättmaskinerna går på högvarv. Jag har knappt packat upp väskorna sen jag kom hem från Stockholm. Det ser ut som hej kom och hjälp mig här. Jag borde laga lite mat av kycklingen jag har tinat upp. Inget är sig likt här hemma när Baltazar inte är här. Jag saknar min lilla plutt. Imorgon kväll får jag träffa honom igen och då ska vi kramas!

Working girl.. Tufft jobb va?!

20110630921 (MMS)

Working girl.. Tufft jobb va?!


Party i Stockholm

Jag har inte visat några bilder alls från "min" party helg i Stockholm. Jag har massor med bilder.. ett är jag med på haha..

















Bloggen

Jag har glömt hur det är att ha ett jobb och bloggen. Hur löser man det? Jag använder inte mobilen och internet har jag inte tillgång till på hela dagen. Jag sitter i en bil med en jobb telefon och känner mig rätt lost. Vi måste komma fram till en lösning. Känner att bloggen kommer bli lite lidande denna vecka tills jag fått in någon typ av rutin. Jag är för van att vara ledig och plugga självständigt.

Vill ni att jag skriver ett inlägg om någonting speciellt?
Jag funderar starkt på att bli mörkhårig igen..

Tips!

Jag har märkt att på Willys så säljer de jordgubbarna i kilopris och inte liter. Detta innebär att jag kan köpa 7 jordgubbar och vara glad. Istället för att köpa en liter och vara konstant sugen på de röda godingarna som står i kylskåpet och lockar. Jag älskar handlingar som gör livet lite lättare för mig så därför tipsar jag er.

Nu lyxar jag med jordgubbar och grädde till House!

Livet som moster..


Puss

Shit vad tiden går fort.. Nu åker jag upp på klubben och sen blire dusch och kväller.. imorgon börjar mitt jobb..

Pojkarna följde med mig hem..

Jag var till Växbo för att byta bil och umgås en stund efter att jag hade varit hos Sanna. Jag blev kvar till för ett tag sedan. Vidde ville inte släppa mig när jag kikade förbi där en snabbis, sen sa han "Jag sova dig ja?!". Självklart var svaret! Då ville storkillen också hänga med och så blev det. Nu har vi precis kommit in från en promenad och så har vi fikat LCHF knäckebröd och oboy! Nu leker Vidde med Baltazar och Nils har gömt sig.. så det är dax för mina 20 sekunder att vara slut.... nu...

Här ville Vidde sova..


Nils hittade en lite bekvämare sovplats..

Lyxfika i solen hos Sanna!

20110627914 (MMS)

Lyxfika i solen hos Sanna!


Svar på kommentar..

Anna om Brudar (& guttar?) !:
gud va duktig du är!!! kul med thailand, det är du värd :)

tänkte fråga hur du blev så stor? har du alltid varit det eller var det ngt spec? Hoppas du verkligen inte tar frågan på fel sätt, tycker du är en sån fantastisk inspiration för så många! är bara lite nyfiken :)

Kram

Svar:
Hej Anna!
Jag har ingen tidpunkt i mitt liv då jag blev "så stor" utan jag har aldrig vart smal. Så det var inget speciellt som gjorde att jag sprang upp i vikt fort. När jag var liten var jag mer söt mullig. Men jag har alltid känt mig mer eller mindre tjock hela mitt liv. Jag tror det är därför jag har svårt att ha en realistisk Målbild eftersom jag aldrig kan se tillbaka och säga att "så där vill jag se ut IGEN". Jag går mer på känslan. Tusen tack för att du tycker att jag är en inspiration det är helt sjukt att läsa!

Några gamla bilder på mig..





Skönt att ha er tillbaka..

Jag trodde ett tag att ni hade övergivit bloggen. Men nu börjar ni klicka er tillbaka igen, det känns skönt. Midsommar är ju ingen tid då man ska sitta inne vid datorn och läsa om dieter heller. Jag har tillbringat väldigt lite tid vid skärmen den senaste tiden överlag. I Stockholm hade jag ju ingen dator och nu har jag varit ute på massa skoj sedan jag kom hem men så blir det ibland, speciellt på sommaren.

Jag har massor med videoklipp på min kamera som jag kanske kommer att lägga upp framöver. Det blir en helt annan grej när man filmar än med kort. Känslan kommer med på ett annat sätt liksom.

Nu ska jag iväg på ett roligt jobbmöte innan Ballen och jag ska åka upp på klubben en sväng innan vi drar till stranden.. hoppas solen strålar om någon timme..

Mina fina kids..


Partylite har Sommarerbjudanden!

Du får köpa 4 paket teljus för 229 kronor istället för 380 kronor!
eller
4 paket votivljus för 179 kronor istället för 310 kronor!

För att se alla erbjudanden för JUNI klicka här!

Du får välja fritt ur vinterkatalogens doftsortiment! Väldigt bra erbjudanden denna månad och perfekt att ladda upp med lite nya dofter i sommar eller inför hösten! Du behöver INTE beställa någonting ur ordinarie katalogen för att utnyttja dessa erbjudandena! Jag beställer imorgon klockan 12:03!

Oriflame..

Jag var ju på Oriflame möte med Linda och Malin. Kul att komma iväg på någonting ovanligt när man ändå är i Stockholm liksom. Vi fick massor med information om den nya kollektionen Blue Lagun och en Goodiebag! Ni kan se bilder därifrån här!

I goodibagen fick vi..

Solpuder, läppstift, tuggummi, penna och stor puderborste!

Sen hade jag shoppat lite av Malin så jag fick även dessa saker..

Utförsäljning

Idag har vi rensat i Växbo och jag har äntligen tagit tag i bilförsäljningen. Två bilar och en chinchillabur i utmärkt kvalité.. Kika gärna..

Min Pärla

Johans fina kärra

Chinchillaburen


Jag hittade en annan rolig annons också.. Vem söker ett hus för 200 000 kronor? Ett stort dessutom..

Brudar (& guttar?) !

Nu är det 100 gram kvar till jag gått ner 35 kilo.. Wiihooo! PS en hemlis jag ska till Thailand i december 2012. Då är mitt mål att vara helt klar med viktnedgången och kanske någon tillfixande operation så jag ser ut mitt allra bästa. I have a good feeling i kroppen!

Midsommarafton i bilder..


Vi började med ett fint utedop för Lucas.


Promenad i Trolldalen..


Firande i Växbo Kvarn


Ankrace i sann Växboanda


Vid 4 åkte vi till Pia och Kent för att mysa med släkten


Bebismys! Mina fina pappa och nytillskottet Måns


Lekar.. har massor med filmklipp men kanske ska klippa ihop dom lite innan jag visar dom


Mer lekar


Farmor fick agera hundvakt till Nilla medans vi lekte


Vi hade det så himla skönt!

Lite shopping..

Igår lät jag mig själv shoppa litegrann. Jag har varit duktig hela veckan och enbart handlat mat och SL kort. Men igår var Linnea och jag nere på Väsby centrum och checkade in rean.. Jag kom hem med..

Nya sandaler 300 pix på din sko..


Kicks.. "dra ihop hud" creme 40 pix och världens godast luktande duschcreme 75 pix..


ICA.. Choklad praliner.. kommer skriva ett helt eget inlägg om dom längre fram..

När sedan Sofia kom så ville hon också ner på centrum så då blev det en runda till och..
ett par till skor 99 pix New Yorker..


Min nya drog..

God morgon

Shiit vad trött jag är.. hoppade precis ut ur duschen och ska vara på dop om 39 minuter.. Grattis!

Home sweet home..

Jag vet inte riktigt vad jag känner för att vara hemma. Jag känner mig lite som att jag är hem på besök haha.. Skit skumt, men jag har haft det så sjukt härligt i Stockholm. Jag har gjort precis allt jag vill och lite till. Allt har funkat så bra med Baltazar och Linnea är ju världens härligaste brutta. Men nu är det fokus på Midsommarfirande och sova. Jag är så otroligt trött. Vet inte om jag har sovit för mycket kanske för det känns inte som att jag sovit för lite. Kommer uppdatera mera imorgon och framöver nu när jag har en dator som man kan skriva normalt på..


Så fint på himlen när vi åkte hem..


Gonatt..

Paranoid! Idag på pendeltåget hem från Ori...

20110623907 (MMS)

Paranoid! Idag på pendeltåget hem från Oriflame träffen så var jag sjukt rädd. Jag satt och läste min bok om våldtäcktsmän och mördare. Jag börjar uppmärksamma två karlar som sitter och pratar jobb. Den ena kikar på mig lite nu och då. Jag kollar i boken hela tiden men märker ändå att han kollar. Så jag får typ panik. Skriver till Linnea att det är en skum karl som kikar på mig på tåget utifall jag inte kommer hem så är jag bortforslad. På stationen före min så reser sig människan upp och kollar på mig en sista gång och ler och säger typ som hejdå fast inte högt utan mer en snabb vift med handen och en nick med huvudet. Vad är det för fel på mig? Han kanske var världens trevligaste människa och jag tror direkt att han är en mördare. Fy jag måste sluta läsa sånna här böcker och kolla på Criminal Minds:)! Det kanske var mina drömmars man haha.. Det var mina tankar för kvällen..


SMS-inlägg

20110622905 (MMS)


Promenad i Stockholms centrala delar..

Igår tog Baltazar och jag pendeln till stan och där gick vi lite vilse. Sen tog vi tunnelbanan till Johanna Wallbom. Därifrån gick vi in till stan igen och sen en sväng runt djurgården. Jättemysigt! Men precis när vi kom in till stan så kom åskan och regnet.. så jag var trött i benen och ny"duschad" när jag kom hem. Jag knäppte några kort..




Hammarbysjöstad..


V träffade fina Sofia och Ninja..


Baltazar blev super glad..


Båten ut till Djurgården..


Fina Johanna..


Såå fint här..




Haha ser ni att det står en massa olika turistattraktioner + KÄLLSORTERING?! HAHA..


Fint strosområde..


Strandvägen eller gatan.. så mysigt med alla uteserveringar på vattnet..


Lite som Visby tycker jag..


Lyx båtar..


Woopidoo!

Det är väldigt svårt att blogga här nere för Linneas dator är trasig. Antingen får man skriva utan bokstäverna I och K eller så får man skriva på ett puttenuttigt silikon tangentbord vilket tar en evighet. Men idag har jag tiden för vi har bestämt oss för en hemma dag jagoch Ballen. Eller vi ska nog åka till en sjö här i närheten och lägga oss på en filt och läsa en bok. Linnea jobbar som vanligt så vi är ensamma hela dagen..


Ballen väntar på att få gå ut..


Blöta

20110621904 (MMS)

Ösregn och värsta åsvädret! Det blixtrar och smäller.. Nu är vi på Gallerian under tak! Johanna ska kika på några klänninngar.. Snart blir det pendeln hemåt igen...


Redan lost:) har absolut ingen aning om va...

20110621903 (MMS)

Redan lost:) har absolut ingen aning om vart vi är. Ska försöka hitta tunnelbanan nu och åka till Johanna. Galet!


God morgon allihopa!

Nu har jag precis hoppat ur duschen och ätit lite jordgubbar med grädde. Snart bär det av in till stan för att strosa runt lite med Johanna. Sen kommer nog Hanna och barnen och joinar! När Linnea slutar ska vi gå och mysfika på någon uteservering i stan! Detta innebär en heldag i Stockholms centralaste delar för mig och Ballen. Det ska bli så härligt!


Här bor vi..


Fire in the house..

Igår hade vi finbesök i grannhuset. Massa poliser, ambulansmän och brandmän. Lite läskigt var det. Ett jävla pådrag och folk hoppade tydligen från balkonger och det bolmade ut svart rök. Men nu är det lugna gatan här igen, skönt. Jag, Erik och Linnea kikade på från balkongen.



Foton från dagen..

Tjoho! Dagarna rullar på och det går åt massor av tid att ta sig runt här i Stockholm. Tur att tid är det enda jag har. Det var uppror på pendeln hem idag, folk blev helt tokiga för att vi inte kom rätt minut. Men jag och Ballen höll oss lugna och snälla. Vi var till Hanna och promenerade och pysslade idag.


Snyggingen i mitt liv..


Vi planterade lite blommor..


Loke fångar ankor..


En kopp te i regnet..


Skogsig utsikt..


Sindre och jag i solen..


Baltis blev tröttis på pendeln..


Lyx kväll med Sofia, tvspel och grädde med jordgubbar.


Promenad i solen och regnet med Hanna och ...

20110620895 (MMS)

Promenad i solen och regnet med Hanna och Sindre!


Agility SM 2011

Klockan nio på morgonen började våran hunddag. Jag hade fixat kycklingsallad och så hade jag med mig 86% choklad. Jag skriver lite om varje bild så får ni hänga med under hela dagen..


Vi fick gå 3 km mellan pendeln och Polishögskolan där tävlingarna hölls.


Planen och en del av Bollnäs turkosa hejjarklack!


Det bästa laget  mitt hjärta! Sofia, Alex, Helena och Annika


Hanna och Loke kom och umgicks med oss.


Fina Loke


Bollnäs hejjarklack!


Baltazar sov en stund


Sindre och jag


Ballen


3 km hem igen


Pendeln


Baltazar la sig och vila under bänken


Helgens låt!

Jag undrar hur många gånger denna låt har spelats här hemma under helgens fester.. mer än 17 sulle jag tro!

 


God morgon!

Shit vad svårt det är att blogga här.. Man hinner liksom inte, det är folk här hela tiden och sen måste man sova lite också. Imorse kom mina fina samos hem halv sju. Då vaknade jag och sen har dom surrat runt och donat. Snart kommer Hanna, Loke och Sindre hit och umgås. Tror Linnea och dom ska sova någon timme snart. Ska lägga upp kort från gårdagen under dagen också har jag tänkt.


Hemåt

20110618892 (MMS)

Nu går vi de 3 kilometrarna till pendeln.. i solsken!


På pendeltåget

20110618891 (MMS)

Jag har världens mest fantasiska hund. Han finner sig i situationer! Åhh det ska bli så roligt att heja fram Helena och laget idag! Vi är peppade och ser fram emot en dag i fartens tecken! Hörs nått under dagen..


Hej hej





Hörs sen när alla gått ut på stan.. då får jag låna datorn.. puss puss


Framme hos fina Linnea

Nu har vi bott in oss lite i Linneas lägenhet. Cattia är här hemma med mig och Baltazar. Linnea har åkt iväg på jobb som vanligt. Vi har gått och handlat och jag har ätit lite turkyoghurt med blåbär och valnötter. Jag trivs så bra här! Linneas lägenhet är ju såå fin. Jag vill bo här!!


Tjohooo..

Idag drar jag till El Stockholmo, Love it! Snart snart snart kommer dom och hämtar upp oss. Jag ska bara njuta den kommande veckan. Det jag vill göra i Stockholm denna gång är grejer som jag aldrig gör när jag är där annars. Åka massa pendeltåg och tunnelbana, överallt och ingenstarns. Vara utan egen bil, stort steg. Träffa Paulina på söndag. Kolla på agility SM hela helgen. Gå promenader i stan med fina Johanna. Gå runt Djurgården. Träffa Malin kanske?! Gå ut?! Leva som en stockholmsmänniska och sällan vara hemma haha..

Sen ska jag såklart göra saker som jag älskar att göra i Stockholm.. Äta massa gott! Träffa underbara Hanna i flera dagar! Äta på Hoa Dongen? Äta mysmiddag med Sofia och Linnea.

Jag hoppas på någon solig dag så vi kan åka ut till havet och sitta på en klippa och drömma oss bort!

Yes, jag gav (nästan) upp och hittade den!!!


Jag har panik

Jag har slarvat bort min dagbok. Vem gör sånt? Jag blir galen, jag vet verkligen inte vart jag har lagt den. Har stökat till hela jävla lägenheten nu, jag som hade städat så det skulle vara fint här nu när Sanna ska va här. Puh puh puh.. mitt huvud blir överhettat snart. Buhu varför ska jag vara så nedrans slarvig och glömsk för då..

34 kilo mindre..

Det känns så jävla bra! Jag är hur glad som helst idag trots att jag inte fick som jag ville idag. Det känns skönt att det verkligen funkar. Tänk om ett år är jag smal, smal är ett ord som jag aldrig benämnt i samma mening som mig själv. Jag undrar hur det känns?! Jag hoppas det känns rejält!


Diet vecka 49

Hello och godmorgon! Idag mina kära vänner har jag gått ner 34 KILOGRAM! Jag skiter faktiskt fullständigt i att jag inte har gått ner 1 kilo i veckan som var min ursprungliga plan. Jag är bara så himla glad att jag fortfarande går ner i vikt. Det allra bästa är att det "bara" är 25 kilo kvar till mitt DRÖM MÅL! Alltså dit jag aldrig trodde jag skulle nå.

Mitt mål till årsdagen med LCHF är 37 kilo och det är fortfarande möjligt. Tänk om jag hade vetat om denna diet för 10 år sedan. Men det är aldrig försent att börja leva bra.


Filmmys i huset bredvid. Bröderna Karlsson...

20110615887 (MMS)

Filmmys i huset bredvid. Bröderna Karlsson står på menyn, har ni sett den? Den verkar helt okej såhär långt.


Tjena

Oj vad den här dagen har gått fort. Hinner inte med det jag ska. Jag borde boka en tvättid, har helt glömt det. Städ och disk halvtimme blir det nu innan kidsen kommer. Jag har degat i soffan och på balkongen med min bok hela dagen. Jag vill inte ut i regn nått mer på flera veckor nu. Nu spricker himlen snart upp och det blir en underbar kväll..

Besökte nytillskottet i flocken..

Jag tog pojkarna med mig i veckan och så åkte vi och hälsade på lillvalpen. Vilket energiknippe. Vi satt i gräset och pratade lite med Anders och pojkarna sprang omkring som vettvillingar, sparkade och kastade boll. Det är helt fantastiskt hur bra deras hundar är med barn med tanke på att de sällan träffar några.





Godnatt

Nu ska jag försöka sova strax. Råkade somna två gånger tidigare idag så vi får se hur det går. Är sugen på att fortsätta läsa boken också men är lite trött i ögonen efter allt planerande inför sommaren. Så jag tror jag lägger mig på spikmattan och försöker vila de blå några timmar.

Jag älskar den här låten..

Känns som det han sjunger är så sant. Varför säger man saker överhuvudtaget?! Det finns så otroligt mycket att vara tacksam och glad över här i livet så varför gräva ner sig?! Det sista var mest riktat till mig själv. Men det är bra att livet går lite upp och ner, då känner man att man lever. Lyssna, begrunda och njut nu..
Chris Medina - What are words

Planera bröllop är bland det bästa jag vet..

Idag var mitt efterlängtade planeringsmöte inför bröllop i sommar. Vi hann allt vi skulle och lite till. Vi gick igenom hela bröllopsdagen och kvällen/festen. Vi planerade förrätt, middag och tårt tider och servering. Vi skrev köplistor och "har redan" listor. Vi pratade lite drömmande om den stora dagen. Vi kollade på ringar, åhh så fina! Nästan så jag vill gifta mig nu. Sen kollade vi efter passande viner och knopade ihop lite olika bålförslag. Jag gick som i ett lyckosrus! De är så fint med kära människor! Det finns nog inget bättre. Tänk vad jag är lyckligt lottad som får pyssla med detta..

Så många olika ringar..


Denna skönhet blev jag kär i..

Humaniserar hunden?!

Jag är inte för att klä på djur kläder, men gud så skönt det är att komma in från en prommis i ösregnet med en torr hund.







Täcket är köpt på Ullared för 79 kronor

En bild på mig från ikväll också..


Kvällsprommis

Jag var lite frustrerad här ikväll och i precis rätt ögonblick ringer underbara Helena och frågar om jag ska med ut och gå. Jaaa typ skriker jag i luren. Hon blev nog lite paff så snabb jag var. Men jag kände bara att jag måste ut och måste bort och måste prata med en vettig människa haha.. & Helena är en av de vettigaste jag känner!

Så jag packade ner Baltazar i väskan och cyklade de 1,5 km till Helena, förstår ni vad nära hon bor mig nu. Jag är så glad för det. Ja, fort gick det iaf och sen tog vi en timmes promenix runt ridskolan.







Ska vi köra en blogg "halv åtta hos mig"?

Vore inte det roligt? Fem av oss här på bloggen träffas och bjuder varandra på trerättersmiddagar?! Det kan ju bli skitskoj att träffas bara för bloggen finns liksom. Men detta kräver ju att ni som läser(och bor i Bollnäs) engagerar er lite. Ni får anmäla er här i kommentarsfältet!

Överenskommelsen är att vi är fem stycken som bjuder på en varsin LCHF trerätters och dryck. En vinst kanske jag får fixa eftersom det är jag som drar igång det här. Min vän Sanna vill nog absolut vara med så då är vi redan två. Vilka mer vill vara med?! Kom igen nu.. Våga lite!

Kommer ju bli sjukt roligt att träffa några av er.. 

Die Hard 4

Har jag spenderat mina senaste timmar framför. Skitbra film! Jag rekommenderar den starkt till alla. Jag har en egendag idag. Det är skönt. Det är nödvändigt. Det är bra. Men det är också tråkigt. Jag vettefan om jag blir ensam hela resten av dagen. Men jag ska göra mitt bästa och nu gå ut i regnet med världens goaste hund & så ska jag fortsätta fundera på livet..

Bra tycker jag..


Sista dagen med solbalkong?!


Negativt med LCHF för mig

Ni vet att allt jag skriver på den här bloggen är hur jag upplever det och inte hur saker ÄR. Ibland känns det som att ni tar det jag skriver på super stort allvar och det kanske är så som jag upplever det bara. Jag är glad att ni tar mig på allvar också såklart. Jag skriver inte saker som inte är sanna, men de kanske är en sanning för mig men inte för dig/er?! Oj nu blev det djupt, vi får ta den diskutionen en annan gång. Nu tänkte jag skriva om den jobbigaste biverkningen för mig av LCHF kost. Det är sockerdricka i benen, ni vet när de typ domnar av och sticks?! Jag tycker det är sjukt jobbigt. Jag vet att det går bort om jag äter mer ägg men jag är så jävla trött på ägg för tillfället så jag får överleva med pirret i benen for now. Denna biverkning kommer alltid när jag äter för lite ägg och när jag är väldigt strikt eller när jag har varit mindre strikt och blir strikt igen. Som nu, nu är jag så jävla duktig så ni anar inte.

Jag menar inte att jag inte har varit duktig den senaste tiden men jag är duktigare nu. Äter mest en köttbit och sås utan grönsaker och annat skit att späda ut det med. Rent kanske jag ska skriva istället för strikt. Imorgon ska jag kan blogga om vad jag äter under en hel dag. Fast det har jag ju gjort idag förresten. Frukost mackor, lunch kycklingsallad och middag chokladmousse med jordgubbar. Dömätt är jag! Åt lite för mycket chokladmousse tror jag 1/4 av satsen. Nu ska jag och Ballen ut och cykla en timme, äntligen är det lite svalare i luften:).. Läser en väldigt lättläst bok så jag längtar redan tillbaka till balkongen där jag ska sitta och läsa och lyssna på folk halva natten.. det är ju faktiskt lördag!

Sol sol sol..

Idag har vi tagit tillvara på solen. Igår bakade jag knäckebröd och mjukbröd och lagade lax och kycklingbitar som man kan ha i sallad och donade med en massa saker inomhus för att jag var lite trött på solen. Men idag tyckte jag att den var helt okej igen. Jag badade även för första gången denna sommar. Det var faktiskt inte så kallt som jag trodde, det var mycket kallare för bara en vecka sedan när jag kände på vattnet.

Bilder från dagen..







Matsäck

Nu har vi packat med oss Kycklingsallad och Ostbröd med ost och smör på. Äntligen ska vi pallra oss ut i solen och njuta!

Vad gör ni idag?!


Mack frukost

Förstår ni vilket lyx det är att kunna äta mackor till frukost? Hårt och mjukt bröd. Så underbart jävla gott! Jag njuter av varje tugga. Hårdbrödet är nog bland det bästa jag ätit i LCHF anda överhuvudtaget.

Fredags lyx

Vi lyxade till det med lite chokladmousse och jordgubbar ikväll. Denna chokladmousse är så fantastisk god. Elina gillade den även hon och hon gillar söta saker i vanliga fall. Det som är nytt och mitt tips är att ta 50 gram 86% choklad och 50 gram 70% mint choklad. Jag äter ca 1/9 av smeten om jag har ätit mat före, annars ca 1/5 eller 1/4 om jag äter detta istället för lunch t.ex..

Det blir så underbart gott! Ren LYX!

Myskväll

Elina ska sova här ikväll och nu ska vi kika på Talang 2011. Vi har ätit supergod lax och broccolimos(bytte ut blomkål mot fryst broccoli) åt dock vanlig lax i ugn inte med lapptäcke utan salt, citron, smör och peppar.

Sanna har också varit här och umgåtts med oss och datorn. Hon är ju hemma för sommaren, Love it! Vi strosade ut på Långnäs en sväng mellan maten och efterrätten. Tips på efterrätt kommer om en stund!



Vuxit ur..

Jag kan snart inte längre ha min favorit bikinitopp. Hur underbart är det inte att jag "tappar" toppen?! Det måste ju vara så att det försvinner fett från min kropp utan min och vågens vetskap? Bikini trosorna sitter också super pösigt. Det känns bra att det kanske blir någon skillnad.

Björnsafari

För några år sedan åkte vi alldeles för ofta på björnjakt. Men nu har det varit lång mellan gångerna. Det är en kusligt härlig känsla att se björnarna röra sig i det fria. Inte alls som på Järvzoo eller Orsa Björnpark. Det som är häftigt är att de kan göra precis som de vill. Vi packade med oss kaffe/te, jordgubbar, barn, hund och åkte runt runt i de djupa skogarna. Vi såg inga björnar just den här kvällen men känslan är ändå härlig och spännande för både barn och vuxna.





Knäckebröd - LCHF

On your command. Här kommer det godaste brödet i LCHF väg. Det krigar lite med ostbrödet men jag älskar att det är lite tuggmotstånd och jag kan äta en bit till varje måltid!

Du behöver:
3 dl linfrön
1,5 dl sesamfrön (skalade har lägre kolhydratinnehåll och är billigare)
1,5 dl pumpafrön
5 dl vatten
salt

* Lägg alla frön i blöt i 3 timmar.
* Låt massan ”växa” tills den blir geléaktig.
* Bred ut smeten på två plåtar med bakplåtspapper och salta (krydda efter smak om du vill ha mer smak).
* In i ugnen 1,5 timmar i 150 grader. Öppna luckan ibland för att släppa ut fukt.
* Skär upp brödet i bitar i valfri storlek medans det är varmt.

Hej hopp

Ni frågar ofta vad jag fikar med när jag är ute på med vänner och så. Sanningen är att jag typ aldrig fikar med någon alls längre. Om jag hänger med så tar jag en kopp te eller en isvatten. En gång har det funnits jordgubbar med 40% vispad grädde. Men ibland lyxar jag till det och då blir detta mitt "fika"..

Jag rådissar Loka Coconut dream, smakar diskmedel och tillgjort som fan. Jag råhissar choklad!! Detta är inte det optimala men bra mycket bättre än..
Även om den ser grymt lockande och god ut. Just nu skulle jag aldrig drömma om att ens tänka på att köpa en sån här. Hoppas det håller i sig hela sommaren!

Skönt!

Nu har jag sökt jobb, solat och sovit en stund. Strax ska jag iväg och vara kontaktperson. Gud så mycket bättre jag mår när jag har fullt upp. Idag har vi avslutat skolan, äntligen! Jag känner mig så klar med allt som har med den att göra. Redovisningen gick också jättebra, vilket var skönt eftersom vi inte ens gått igenom den. Sen cyklade jag och mötte Therese som gick hem ifrån Freluga, vi la oss i solen en stund också.

Jag var in på en butik här i stan med en CV och de var jättetrevliga. Jag hoppas jag får det jobbet. Jag hoppas jag får de andra jobben jag sökt också. Jag hoppas överhuvudtaget att jag får ett jobb och det snarast! Det känns hoppfullt!

Ser helt galen ut men såhär glad är jag just nu..

Bjuden på mat

Jo sörreni jag blev bjuden på mat för ett tag sedan och det var såå gott! Jag tycker det nästan alltid är godare när någon annan lagar mat. Linda och Sam går också på LCHF så det är perfekt för mig. Då behöver jag aldrig tänka på att de inte har några vettiga saker hemma som jag kan äta. Men nu till maten som jag fick. Vit fisk med gräddigsås och smörstekt sparris. Sen hade Linda gjort det underbart goda hårdbrödet som jag tipsade henne om dagen innan. Jag har inte hunnit gjort det ännu men ätit det med massa smör och ost har jag gjort. Underbart gott!



Träffen på klubben..

Vi var ju och träffade Helena på klubben efter att vi lämnat Linda. Där la vi oss på en filt och snackade massa skoj och njöt av det underbara vädret. Sen åkte vi hem till mig och jag fixade ihop en snabb sen middag. Nu har Helena åkte hem och Ballen och jag ska ut på en sista tur innan natten. Vi ska nog cykla runt sjön och sedan hoppa isäng. Jag hade kameran i högsta hugg även på klubben så här kommer lite fler bilder..


Snygga Lee


Flummiga Mike


Vår mat.. detta är på en assiett.. tomaten är liiiten.. bara så att ni vet..

Glad igen

Efter en helt underbar dag hos Linda och en dejt med Helena på klubben så känner jag mig på G igen. Linda var hemma och då passade jag och Baltazar på att umgås med henne. Så efter frukost åkte vi direkt till Linda och mös med henne, hundar och hästar. Vi tog en promenad till sjön och åt lite lunch på deras stora altan. Vi åkte inte hemåt förrän efter fyra, så det blev en heldag.

Lite bilder från dagen kan ni se på Lindas blogg och här nedan..











God morgon

För att göra saker lättare så använder jag listor. Jag listar allt, från vilka kläder jag har, vilka jag ska ha med, vad jag ska handla(sen behöver jag absolut inte ha med den listan på affärn, jag tycker bara om att göra listan haha), till saker jag ska göra. Så igårkväll gjorde jag en lista för idag. Jag har inte bockat av en endaste grej ännu och nu ska jag och Ballen åka till Linda. Tänkte ringa några samtal i bilen, det går ju lika bra. Ha en underbar dag ute i det varma vädret!!

Förbannad

Jag är ofta arg nuförtiden, less på allt liksom. Det är alltid de första dagarna varje månad och jag är göör less på att vara arg. Jag trotsar mig själv och skärper mig och försöker hela jävla tiden, men det går inte.

Jag blir arg på att jag går UPP i vikt av träning, nu ligger jag på minus 31 kilogram IGEN.
Jag blir arg på mig själv för att jag inte är strikt som fan med dieten, jag läste nyss Katrin Zyt***nått blogg och hon skrev att det är tjockisar som tjoffar i sig massa och äter fel. Så är det ju verkligen. Nu är det så jävla nog med mitt halvdaltande.
Jag blir arg på att livet är orättvist för så många.
Jag blir sur på människor som inte fattar att om det är 70 på en väg så kör man MINST 70.
Jag blir döless på människor som inte fattar att vi har höger regeln i typ hela stan, jag stannar alltid men det är typ 1/5 som fattar att de ska köra.
Jag är arg på himlen som inte bara startar krig och rensar luften.

Om jag ska vara min egen psykolog så tror jag att jag är trött på mitt liv. Jag vill ha något nytt. Jag vill ha ett givande jobb med människor. Jag vill ha pengar. Jag vill ha en till hund. Jag vill så mycket men kommer ingenvart..

Fredagsrocken

Men gud jag har helt missat att lägga ut kort från när jag var ut på fredagsrocken med mina fina tjejer. Här kommer en bildbomb av en helt underbar kväll!

Mat hemma hos mig..


Helena, Johanna, Sofia, Veronica och Petra


Jag..


Dansgolvet..


Veronica och jag..


Jag, Veronica och Helena..


Dancefloor..


Me me me..


Jag & Johanna..


Spellistan för kvällen.. haha.. att jag knäppte kort på den liksom?!


På vägen hem blev några av oss barn och hoppade i vattenpölar haha..

Morgon gympa?!

Nope jag hade ett kvällsgympa pass en dag i Växbo. Jag var lite halvseg i huvudet och behövde luft. Så jag la mig på gräset och gjorde sedan lite magövningar och benen gjorde lite ont de med. Jag har verkligen inte en stark mage, måste träna den tills allt fett försvunnit. Så att den blir fin!


God morgon

Jag vaknade tidigt idag vilket var lite underligt. Snart ska jag hämta upp Frida och så ska vi åka och besikta bilen innan vi åker till skolan och skriver ut lite papper till redovisningen på torsdag. Sen åker jag till Växbo och hämtar morfar och sedan åker vi och hämtar mormor.

Passar på att svara på en kommentar:
Anna om Gookväll..:
har du sett BB finalen? tycker du det var rätt som vann?
Sen tänkte jag kolla oxå om du kunde skriva vilka serier du ser på... och vilka du tycker är bäst :)
Svar: Jag såg Big Brother finalen. Jag tycker inte att det var rätt som vann. Jag tyckte inte någon av de som var kvar skulle vinna. Men hellre Martin eller Peter än Simon som nu blev vinnaren iaf. Jag tycker att han känns lite falsk. Det känns som att han sista veckan spårade ur i tankarna.

Andra serier jag kollar på alltid är Criminal Minds! Annars följer jag inte någon serie. Jag kan kolla på något program när jag har tid. Då kan jag kolla på nästan vad som helst men ofta Gilmore girls, House, Cityakuten, SOS gute, 112, CSI, NCIS, Plastikkirurgerna och massa annat.

Gookväll..

Fan vilket underbart väder vi har just nu. Jag glömmer ibland bort att njuta av stunden. Mina tankar går runt runt. Vettefan hur saker ska bli framöver. Men imorgon ska jag upp tidigt och dona med "måste" göra saker. Sen ska jag hämta hem mormor från sjukhuset äntligen!

Jag ska besiktiga bilen också och pappa har givit mig tillåtelse att åka till Edsbyn för att besiktiga eftersom han var så tjurig i Bollnäs. Hela min kropp skriker "Neej jag vill inte dit". Men kanske att jag ska trotsa långsintheten och slippa en tur till Edsbyn?! Kanske kanske inte, vi får se hur formen på psyket är imorgon.

Har jag sagt att jag har världens bästa vovve? Han klarade slalomen perfekt idag och jag har en runda på film på telefonen. Jag blir så glad av hans fina framsteg! Han hade alltså fuskbågar men han hoppade inte ur eller kröp under vilket för oss är ett framsteg.

Såå mycket bilder..

Jag har så mycket bilder från veckan att jag inte vet vart jag ska börja. Vi har varit på björnsafari, hemma kväll hos syrran, bus med djuren och massa annat. Får ta tag i det imorgon kanske.. Eller ikväll.. Vill ni se kort från veckan?

Min träning i veckan

Jag har inte varit på gymmet, känns för långt att åka till stan för att träna. Därför har jag tagit tillvara på den träning som finns i ett hus och i vardagen på landet.

Storstädning av huset - Check

Cykeltur runt Sjörgrå 8,4 km - Check

Inkastning av ved, tog sisådär 4-5 timmar uppdelat på två gånger - Check

Hela högen

En bit på vägen, detta staplade Johan innan jag tog nästa pass.


Slut, såå skönt!

Trappträning - Check
Mina ben var så trötta de sista trapporna men jag återhämtade mig ganska kvickt vilket känns skönt.

Skum katt

.. igår när vi kom hem så var denna katten på parkeringen. Den var super kelig och verkade lite lost. Sprang efter Ballen som en tok. Sen när Ballen kollade på honom så ruffa den upp sig som fan. Jag var rädd att den skulle hoppa på Baltazar men det verkade vara jättesnäll. Den följde med oss hem, jag bar Katten och Baltazar sprang lös med den här katten som en svans.

Heej!

Nu är jag tillbaka, jag vet inte om ni har märkt att jag har haft fullt upp och varit frånvarande eller om det bara är jag som känner så. Jag har märkt att ni har varit ointresserad eller allämnt trött på mitt tjat och gnat om LCHF och maträtter. Inga kommentarer leder till att jag nog delar med mig mindre av vardagen och livet. Men nu är jag hemma i min underbart lilla lägenhet och här ska jag nu sova framöver, iaf i några dagar. Vi får se vad som sker i slutet av kommande vecka. Känns skönt att Baltazar anpassar sig så sjukt bra i alla situationer och Katten har verkligen njutit av Växbo veckan. Hon har levt på altanen och plattorna, allt för att få ligga i solen.

Vi kommer att göra en kontroll av Johan imorgon och kanske kanske att jag får lägga ut mina före bilder på honom då, om han nu ser smalare ut på efterbilderna haha..

Mamma och pappa tyckte att jag såg smalare ut nu och det känns skumt. Vi får se vad vågen visar på torsdag! Spännande är det dock.

Just nu är jag ganska pigg men ska försöka kypa i säng ganska snart. Helst av allt skulle jag vilja damsuga och fixa nu innan jag sover men det känns inte så snäll gentemot grannarna. Så jag får hoppa upp och göra det imorgon. Till och med min lilla sjö känns bra just nu. It´s good to be back!


Grillat är godast!

Det är ju så fantastiskt gott! Har grillat typ varje dag denna vecka och jag tröttnar aldrig. Johan däremot tröttnade efter andra dagen för att han inte fickäta pommes eller strips. Jag bara njuter!!

Växbo köttfärssås - LCHF

Jag har kämpat hårt idag, mitt ögonmått var inte så bra som jag trodde. Men nu är allt klart och då fick jag lunch. Jag gjorde den godaste köttfärssåsen jag någonsin ätit, förutom en gång hos Hanna den var också jäkligt god. Jag tänkte att eftersom jag ändå bara sitter här och kollar på gårdagens avsnitt av Big Brother så kan jag ju lägga ut receptet.

You need:
500 gram fläskfärs
1 gul lök
2 dl cremefraiche
1 fondu chef köttsmak(typ buljong tärning fast flytande och inge skit i)
chilisås (undvik om du är strikt)
1-2 dl grädde
salt
chilipeppar (vi har en sån i kvarn)

* Stek löken och ha sedan i köttfärsen och stek klar.
* Blanda i kryddor och cremefraiche.
* Ha i grädden och koka upp.
* Jag la i några zucchiniskivor de sista minutrarna och åt det till.


Bilen besiktigas

Jag kom på idag att jag skulle ha besiktigat bilen denna vecka men har helt glömt av det i röran av allt som har hänt. Så jag åkte dit med barn och hundar, tänkte "det kan ju inte ta så lång tid och vara så svårt". Men vad jag lurade mig själv. Datorn funkade inte så jag var in och pratade med en trevlig snubbe som jobbar där, han sa att det gick bra om jag hade kontanter.

Jag hade såklart inte det men åkte på FYRA affärer för att till slut hamna på Dollar där jag fick köpa en påse för 1 kr och ta ut 200kr över. Vi åker tillbaka och ställer och och väntar i typ 20 minuter(I BILEN MED HUNDAR OCH BARN). Då kommer en yngre kille ut och säger att jag kan åka därifrån för att deras datasystem är paj. Jo jag vet det sa jag men nu har jag varit runt och tagit ut 200 kr till er för att ni sa att det gick och var ok då. Men nu säger du alltså att det inte går?! Ja du har väl inget besiktningsprotokoll? säger han. Nja, jag vet inte..(letar som en tok och hittar det tillslut mellan stolarna haha..). "Jo här är det, nu har jag ett protokoll och 200 kr!, är det ok?". Nä vi kommer nog ändå inte ha tid med dig idag så du får komma tillbaka på tisdag, men du kan ju vänta och chansa. Jag säger "skojjar du med mig nu? Här har jag gjort allt ni kräver och du tycker att jag borde åka hem?". Ja säger han.

Min lärare sa häromdagen att sånna här saker bara händer mig, är det sant? Hur ska jag få det att sluta? Karma? VAd fan har jag gjort för att förtjäna detta då? Jag har då inte mördat någon..

Lycklig ända in i benet..

Gud vilken härlig dag! Vaknade av att kidsen lekte med Ballens pipleksak, blev galen av ljudet men glad av deras skratt och pyssel. Nils är så otroligt duktig med Vidde hela tiden. Han hjälper honom med kläder och donar. Efter frukost av alla dess olika slag så satte vi oss i soffan och väntade på tvätten. Sen åkte vi ner på stan och lekte i lekparken, lekte i vattnet och mös med Marlene, barnen och hundarna.

Sen skulle vi besiktiga bilen, den historien är ju inte lika rolig så den får ni senare.. Nu har vi ätit snabbmat, tränat och badat i poolen.. Nu ska vi iväg och äta! En perfekt dag helt enkelt!





God morgon

Tvättmaskinen tar 1 timme och 29 minuter här i huset. Så just nu väntar vi på att den ska bli klar och under tiden tittar vi på barnprogram. Det är helt fantastiskt väder ute idag så det blir till att smörja de små liven.

Jag var på bio igår kväll. Pirates of the.. Såå snygg han är den där karln. Jag fattade dock inte om det var en seriös film eller en komedi. Alla var ju liksom seriösa utom han. Johan frågade om jag inte sett de tidigare filmerna?, Nope de har jag missat. Man kanske förstår bättre då?!
Tjejen var ju också dö läcker!



Puhh

Idag blev inte alls som jag hade tänkt mig. Jag hade tänkt ta det lugnt och sedan bära in vedhögen och pyssla lite på gården. En heldag ute. Men så blev det inte utan jag tog en tur till sjukhuset i Gävle. Gash vad jag inte gillar sjukhus. Jag klarar dock av det bättre nu än förr då jag vände i dörren. Jag älskar dock att åka bil. Jag återkommer imorgon..


Jag var sjukt duktig och tog med mig macka med ost och bacon på i alla fall..

Frukost

Idag när vi är lediga passade vi på att baka ugnspannkaka och ostbröd. Johan har förövrigt gått ner 2,8 kilo sedan i tisdags morse. Kanon! Jag hoppas på att han håller i detta nu men det har inte låtit så på honom, han vill ha mjölk, godis, glass och massa annat skit. Men det är bra för mig att han äter LCHF denna vecka iaf för jag känns verkligen back on track. Jag låg på minus 30 kilo drygt i måndags och nu ligger jag på minus 32,1 kilo. Minus TRETTIOTRE kilo ska nås innan måndag..

Johan har fuskat också, han har ätit på Pringels chips.

Vår frukost..

Jag åt en pannkaksbit och massa bacon


Johan åt två pannkaksbitar, massa bacon och grädde på ena

Myskväll


Te och kaffe paus! Bilen får ny olja..

20110601862 (MMS)

Te och kaffe paus! Bilen får ny olja..


Ute och kikar efter björnar..

20110601861 (MMS)

Ute och kikar efter björnar..


Mellanmål

Jag lyxade till min yoghurt med valnötter med lite jordgubbar. Detta är något av det absolut godaste jag ätit i hela mitt liv. Godare än kulglass med nougatsås. Nu ska jag ut och fixa lite i min lånade trädgård några timmar innan alla kommer hit.

God morgon

Idag blir det skola hela långa dagen. Jag och Frida ska försöka göra allting klart. Känns tråkigt att sluta plugga och inte få träffa alla i skolan. Men jag är otroligt trött på denna utbildning också så det blir nog bra ändå. Jag ser fram emot dagen, skönt att få avsluta saker. Ikväll ska vi ha grillmys med familjen som är hemma och sen åka på Björnsafari. Elina kommer hit och sover över med oss. Mysigt!!

Lite bilder från igår..







RSS 2.0