Tacokrydda ala LCHF


Rutstore.se

Klickade hem några koftor som jag länge suktat efter men inte tagit mig råd att köpa. Får se hur dom passar. Nu behöver jag dock tröjor som inte är stickade, ni vet myströjor att ha på kvällspromenaden. MeN det måste vara långa långa Ärmar. Ska nog kika på Rusta, där köpte jag den gråa som jag har i stallet nu.

Lugn och fin

Jag måste coola ner nu. Ta det lugnt på kvällarna och bara vara. Jag märker ibland att jag har för mycket runt och omkring mig för när det väl blir lugnt så däckar jag. Eller jag somnar, typ sittande vart som helst. Jag orkar liksom inte. Men nu har jag fokus på jobbet. Det är det allra viktigaste just nu. Och hästarna. Det blir liksom prio ett, ett "måste" och en ren njutning.

Men sen är det ju alla dessa saker runtomkring mig. Jag älskar ju det. Men ibland blir det för mycket. Just nu blev det ju lite mycket eftersom jag jobbar lite mer än jag tänkt
 
Vet ni hur det känns i kroppen att ha mycket i livet precis hela tiden? Det känns som små myror som kryper runt i huden typ. Huvudet känns tomt men bubblande på samma gång. Så fort min rumpa nuddar något mjukt så vill jag somna. Helst bara lägga mig ner på sidan och sova typ 12 timmar i streck. Jag glömmer allt möjligt viktigt som oviktigt. Tex kan jag glömma om jag har gett Baltazar mat eller inte, då får han mat igen, hellre en tjock hund än en svältande hund. Jag blir sjukt osocial. Jag hör inte av mig till någon. Jag bara fixar. Hela tiden. Ingen rast ingen ro. Men ändå kan jag kolla bort flera timmar på någon serie, helst på natten, då jag borde sova. 
 
Hmm jaja nu är det jobb som gäller.. idag, imorgon, söndag, måndag, tisdag, onsdag och torsdag. Sen är jag ledig i TRE dagar, fast då ska syrran och jag ut på bus och bo på hotell, LYX! Men just nu i denna minut känner jag för att ligga under ett täcke i min eller någon annans sköna säng och bara sova, prata, äta, mysa och bara vara!

LINA kom hem nu!!!

stylebytyra.se

Fick ett tips av finaste EmmaMassa internetshopping sidor. Så nu glöder fingrarna. Detta fick följa med mig hem från Stylebytyra.se

Dagens middag

50 gram Skinka
Brieost
Getost
vanlig ostrulle
oliver
 

Nu drar jag på utställningsträning med min fina vovve. Ikväll ska jag mest bara slappa och ha de gott. Är sjukt sugen på röd paprika och ett syrligt äpple.

I min väska

Såhär ser det allt som oftast ut i min väska. Iaf nu den senaste tiden. Så himla bra att ha något bra alternativ med sig när man är ute på. Allt detta hamnade här när jag gick hem från jobbet en dag och min tanke var att köpa en kaka mintchoklad. Men det blev även lite nötter, Celsius , annan choklad och jordgubbar.
 
Vad brukar ni snaska på som är LCHF ok?!

Jag tar en dag i taget

Vad vill ni läsa om de närmsta dagarna här på vår fina blogg? Är sjukt blogg sugen och har tidsinställt några inlägg framöver men jag behöver mer. Ge mig inspiration!! Jag kommer att lägga ut ett två veckors LCHF schema som jag just nu håller på att knopa ihop till mamma. Något recept. Lite shopping. Men de närmsta 8 dygnen jobbar jag 4 dygnspass och två heldagarspass så min tid begränsad därför tänkte jag vara lite förberedd. På onsdag åker jag till Sundsvall med jobbet. Vi ska på Gatufesten och leva rövare! Ska bli så roligt! Tänkte hinna med att shoppa lite också!
 
Men först ska jag bocka av alla andra jobbpass och en fredagskväll i stallet!! En massa saker som ska fixas på söndag dag. En hopptävling på tisdag. På torsdag kväll blir jag ledig och då är jag ledig ända till på måndag morgon. Ja men nu tar jag en dag i taget för jag orkar inte tänka annars.
 
Såhär ser det ut på morgonen hemma hos mig när jag har bråttom..

Min middag nu 21:57

Jag är sviin duktig på att laga middag sent! Har tvättat och städat och donat hemma idag. Så himla skönt att ha allt i ordning inför jobbdagarna. Jag är ju dålig på att äta ägg i vanliga fall men nu har jag kommit på ett knep. Jag kryddar maten massor och sen knäcker jag i ägg och rör runt. Om jag inte äter ägg så fryser jag liksom inifrån, jättekonstigt men det kan ha med proteinet att göra tydligen.


 

Shopping mode

Jag har inte shoppat på bra länge nu så idag gav jag mig fri budget att köpa allt jag ville ha på stan. Jag hittade absolut ingenting tråkigt nog. Inte ens ett par jättefina skor. Jag har kommit så långt i mitt tänk nu att jag bara ska köpa saker som jag kan se att jag använder vid några tidpunkter. Alltid är det något fel på plagget. För tunt tyg, för korta armar, för lång klänning, för kort klänning, fel färg, fel material mm. Så himla tråkigt nu när jag verkligen ville shoppa lite.
 
Jag har dock missbrukat hela denna dag och inte varit ute mycket alls trots att solen gassar. När jag kom hem från stan klickade jag in mig på alla internet butiker jag kunde tänka mig och hittade inte alls mycket där heller. Ge mig nu heta länkar där det finns massa mysiga koftor, somriga klänningar, långklänningar, fjäder örhängen, tröjor som inte är stickade, huvjackor och en stor fluffig kjol skulle jag vilja ha också!

Fina va? Men när ska jag använda en sån där? Jag struntade i det och provade och provade kläder i storlek L och kände mig smal och smärt för att jag fick ihop alla dragkedjor och spännen utan problem. Det som ställer till det är att jag är så himla lång. 

LCHF

Det finns en artikel i Aftonbladet LÄNKJag tycker att det är bra att all mat, dieter, produkter, ämnen granskas kritiskt. Men just LCHF verkar folk inte få kläm på. Jag ska förklara vad LCHF står för i min värld tänkte jag. Det står för Lite Kolhydrater Mycket Fett. Jag undviker alltså socker, spannmål mm. Äter dock inte mer fett än jag gjort tidigare. Det blir typ lika mycket fett i mängd med mer procent av maten jag äter eftersom jag inte späder ut med kolhydrater, fattar ni? Jag äter typ likadant fast jag tar bort det min kropp inte mår bra av och tillsätter inget speciellt mer än lite grönsaker.
 
Jag äter inte mer kött nu än vad jag gjorde förut. Jag äter mycket mindre mängd mat nu än förut. Tex förut när vi åt grillat kunde jag äta två grillade köttbitar med säkert 1 dl såser, 2-4 dl strips/potatis/potatissallad/klyftpotatis och grönsallad till det plus att jag drack 1-3 glas sockerdricka. Nu äter jag oftast 1 köttbit/lax/kycklingfilé, 0,5-1 dl såser och grillad squash och svamp till det.
 
Till frukost kunde jag äta tre mjuka mackor med smör(2-3 msk), ett glas juice. Nu äter jag tex två smörstekta ägg. Jag är mycket mer mätt och får ingen dipp efter en två timmar.

Jag förstår att det finns risker med att äta på olika vis, men jag kan aldrig tänka mig att jag utsätter min kropp för större risk nu än förut. Min kropp är piggare, mer välmående, krånglar inte, orkar och är ju några kilo lättare. Det är även en stor risk att vara extremt tjock. Så jag tror oavsätt hur jag gör så känns det som att kroppen borde ju säga ifrån om det jag ger den är farligt? Jag känner mig trygg i LCHF dieten. Men eftersom jag fått så många frågor om den här artikeln så tänkte jag att jag lika gärna kan skriva ut hur jag ser på det hela. Risken för hjärt och kärlsjukdommar var en av anledningarna till att jag började på LCHF.

 
Kör långklänning idag!

Svalt

Jag sitter i lägenheten med öppen dörr och fryser inte. Det kanske blir sommar snart ändå. Härligt härligt! Nu har jag äntligen tagit tag i att fixa med länkarna här på bloggen så nu kan ni gå in på Recept länkarna igen!!
 
Mat
Godsaker
 
Jag är ledsen att jag inte tagit tag i det tidigare, jag fattade ju inte att det var mitt fel. Trodde att det var något med sidan. Men tyvärr funkar det inte med LCHF länkarna. Har mailat blogg.se om det och hoppas att det löser sig under morgondagen.
 
Nu ska jag borsta tänderna och slänga mig på sängen och ladda inför en lång sovmorgon imorgon. Gonatt!

Härlig dag

Jag har kommit över förlusten av bilen nu. Jag hatar bara människor som säger "det är bara en bil, det kunde ha varit värre, det är ingen som har dött". Grejen är det att igår blev jag sjukt provocerad av dessa meningar. Bilen är min frihet, det kan inte ha varit något värre med just bilen för det kostar typ lika mycket att laga den som jag skulle få för den om jag sålde den och jag fattar inte att man jämför en trasig bil med att någon människa har dött. Men idag har jag liksom accepterat att den är borta och död och skrotad, minus några för många tusenlappar men vafan livet går vidare. Får ta på mig några extra extra pass och tjäna ihop till en ny bil. Det är tur att jag har ett jobb, ett helt underbart jobb.
 
Idag känns allting bra. Eller jag tycker att det är skit tråkigt att Lina övergivit mig så jag inte får åka till stallet men i övrigt känns allting bra. Nu ska jag åka med skrotbilen till Växbo och hämta min finaste vän i världen. Sen hoppas jag att jag får skjuts hem.

Var in på ICA idag och hittade dessa underbaringar!! CELSIUS I BOLLNÄS det var inte en dag för tidigt. Herregud va efter dom är här uppe. Nu slipper jag dock åka till Stockholm för att köpa upp ett lager! Just nu 2 för 40 kronor. Annars kostade dom 20:90.. haha.. jag fattar inte varför man går på sånna där dumma rabatt erbjudanden som inte ens är bra. Men men jag dricker apelsinen nu och det pirrar sådär läskigt i tungan och jag kommer snart vara piggelin.


Vilken måndag

Jag hade förväntat mig så mycket annat roligt av den här måndagen. Tur att det är en ny annan dag imorgon. Nya tankar. Nya händelser. Gamla problem. Lösningar. Jag känner mig helt avslagen, jag blir ganska lätt det när mycket går emot mig. Inte främst saker som berör pengar utan mer känslomässiga grejer. Det har hänt mycket idag. Jag hade förväntat mig att lägga mig glad och nöd i sängen ikväll men så blev det inte. Jag har huvudvärk, mår lite illa och trött i kroppen men vaken i huvudet. Vet inte hur jag ska kunna sova nu. Kanske slår om och jag somnar tvärt.

Jag är ju helt inne i App världen nu när jag fått en ny telefon i mitt liv. Jag har hittat den app som tar absolut mest tid av mitt liv just nu. Kortspelsappen. Det finns så många patienser. Jag har som krav att klara 3 i rad. Ofta klarar jag två och sen förlorar jag en och då läre jag börja om från början igen. Ett riktigt skit det där när man väl börjar. Idag har det dock gått sjukt dåligt i alla spel. Har inget tålamod och när syrran kom till jobbet sa hon att jag hade en osade elak aura runt om mig.. hade förlorat FEM jävla spel i rad. Herregud.

Nu ligger jag här i sängen och lyssnar på regnet. Orkar inte ha tv:n på. Ljuset på datorn är tillräckligt jobbigt för mitt huvud och nu ska jag slå igen även den.

Ge. Mig. Energi. & en bil

Alltså jag är på så jävla dåligt humör att ni inte kan tro. Jobbade gärnet på jobbet idag. Bakade, tvättade och tjottrade. Trött är bara förnamnet på vad jag var när jag började imorse så när jag slutade var jag typ död. DÅ skulle jag träffa min fina tjej som jag är kontaktperson till. Vi åt på MAX, det gick bra. Sen tog vi bilen och den gick upp över 100 grader igen, så troligtvis är något jävla ap helvetes förbannat skit lock sönder. Det kostar några tusen till.
 
Jag kommer hem till den här förbannade skit lägenheten och känner bara att allt är hopplöst. Vafan. Varför ska de ställa alla sina grejer på MIN balkong?? Jag hade saker på Min balkong. Men dom står nu ute i regnet och på min balkong står massa slask grejer. Undra om de räknas som mina och jag är berättigad att slänga dom?! Fast jag vill nog inte ta i dom. Jag orkar inte ens gå till sopgrejen.


 
Jag är tom på energi. Jag känner för att köpa en häst, en gård och aldrig lämna den. Bli ett fall för socialen och aldrig ta ansvar över något i mitt liv ever igen.

Jobbar

Idag är det en fullspäckad dag som jag kommer vara glad över när jag går och lägger mig tidigt ikväll. Igår var en urmysig men lite jobbig dag. Vi åkte till stallet klockan 8 och kom hem vid 4. Hann med allt vi skulle och slapp regnet. När vi kom hem fick jag sådär ont i magen som jag får ibland. Skit jobbigt, jag tror att det beror på Yoghurten. Att den är för syrlg eller nått.
 
Så jag missade middagen hos mormor och morfar fast jag åkte dit en sväng iaf eftersom jag köpt en ko ost till dom. När alla ätit åkte jag och Elina och kika efter björnar men vi fick inte se något djur alls. Nu ska jag kila till jobbet.



Hästar är kärlek

Idag har jag en riktig häst dag med Lina! Först ska vi åka en sväng med Dansa till Spännars, sen hoppa Tage och sen ska Bronzac ut på en tur.. Det lär ta hela dagen och jag älskar det!













Lördag & strikt

Det har känts som söndag idag. Jag sov till klockan tolv. Galet. Är uppenbarligen väldigt trött i kropp och själ. Men jag la mig lite för sent i natt också. Typ halv fem. Solen hade börjat gå upp och det kändes som morgon. Men jag tog tag i dagen idag och åkte till byn och kastade ved i fyra timmar. Sen åt vi grillat och vid nio kom jag äntligen hem. Då skulle jag lada om inför en utekväll med tjejerna men jag däckade i soffan och nu har jag gått sista rundan med Baltazar och sitter i sängen med en glassbytta och jordgubbar och ett avsnitt Förhäxad på tv:n. Katten och Ballen leker tagen och jag kommer att somna sekunden efter jag lagt bort datorn.

Från och med imorgon är det slut på allt LCHF vänligt socker i mitt liv. Det förstör mer än det ger mig "livskvalitet". Jag blir sugen på allt annat riktigt socker och det är inte bra. Idag har jag ätit kladdkakemuffins med citron frosting. Illa. Förbannat illa men jag orkar inte bry mig. Det är farligt, när jag slutar bry mig. Ska säga åt alla jag känner at skälla på mig om jag försöker äta skit framöver. Jag är en sockerjunkie. Det bara är så. Den enda gången det går bra att vara strikt är då jag äter LCHF mat! Så det är det som gäller nu. Jag får dock äta färdig marinad då jag är bortbjuden, annars känns sommaren som ett misslyckande i förväg och det är ju inte så roligt.

Så nu kör vi Minus 50 kilo till 1 oktober. Just nu ligger jag nog på minus 39-41 kg. Så ge mig pepp, ge mig skit, ge mig råd, ge mig skäll, ifrågasätt mig och Om du bjuder mig på mat.. Do it the LCHF stile!!
 

Min midsommar afton!

Har haft en super härlig dag med familjen. Började dagen med egentid, ni vet duscha, smörja, packa, tänka. Sen åkte jag med Johan till Växbo där vi låg på en filt i gräset och filosoferade en stund innan vi gick ner till Växbo Kvarn och umgicks med alla. Sen gick vi hem och åkte till min faster och hennes man. Vi firar alltid midsommar i deras hus med underbart läge. Så himla fint. Ger er massa bilder..
 
 




 
 







blogg.se

Jag vet att bloggen inte funkar så bra för tillfället. Grejen är den att jag faktiskt har skaffat en ny telefon för att jag lättare ska kunna uppdatera bloggen även fast jag är borta så mycket. Men det går inte, för just nu kan jag varken MMS blogga för den funktionen är "nere" för tillfället och inte heller blogga med bilder via blogg.se i mobilen. Bilderna går inte att ladda upp och en blogg utan bilder är inte min grej.

Jag funderar på att byta bloggverktyg men känner att det är en ganska stor omställning även det. Just nu håller blogg.se på att flytta till nya/andra servrar och därför går det inte så bra att söka på tex recept i min blogg. Även vissa länkar verkar borta. Det funkar bäst om man använder Chrome webläsare och söker på google typ "Hannakjonsson curryköttfärsgojs". Sök funktionen på bloggens kant fungerar inte alls.
 
Jag hoppas att blogg.se fixar till alla struligheter inom en snar framtid och att allt kommer fungera precis som det borde. Jag kan inte heller lägga upp Instagrambilder här vilket är tråkigt för dom blir ju så fina. Bilderna är ju JPG format så jag fattar inte vad som är problemet om jag ska vara ärlig.

Nu ska jag och Baltazar ta en powernap på 17 minuter innan jag ska hoppa in i duschen och göra mig redo för en lång dags firande av Midsommar!

Nya vänner

Allvarligt vem har tid och lust att vara social i dagens samhälle! Jag har just skaffat mig en ny bästa vän. Han har allt man kan önska. Och lite till. FEM timmar har jag just tillbringat med honom. Det är så himla många sociala sidor här i så jag kommer nu ersätta alla mina riktiga vänner, kommer inte att ha tid tyvärr. Mina nya gamla vänner heter Instagram, Twitter, Facebook, 711 kortspel, wordfeud och mitt namn utifall ni vill ha kontakt med mig är självklart HannaKJonsson!!

Orkar inte

Jag har MMS bloggat hela dagen, eller iaf 5 MMS. Men just nu funkar tydligen inte MMS funktionen. Jag orkar inte blogga om allt. Lovar att visa er fina bilder från min underbara kväll ikväll. Nu ska jag försöka sitta här i soffan och inte somna innan Johan kommer hit med min vovve. Världens bästa hund!

Fastan

Okidok, nu har jag provat det här med fasta i en vecka. Och det är inte min grej. Det är skit jobbigt att ha koll på tider hela tiden och att vara lite svimfärdig på förmiddagarna är skit jobbigt. Magen har även den varit i lite uppror. Så nej jag kommer inte att fortsätta. Grejen är den att det blir att jag äter mer när jag väl äter därför att jag har känt mig hungrig så länge. Så jag äter fort och för mycket, vilket gör att jag sedan mår lite halvkasst mest hela tiden antingen på grund av att jag är hungrig eller för att jag är för mätt.
 
Har svajat lite upp och ner i vikten den senaste tiden eftersom jag var i Grekland och åt massa glass mm. Men nu ligger jag på minus 40 kilo igen. Innan Spanien ska jag ha gått ner 50 kilo. Om jag så ska fasta hela den sista månaden.
 
Min favoriträtt just nu!!

Bit ihop och kom igen

Idag har varit en riktig skit dag. Är fruktansvärt trött på att bo i den här skit lägenheten. För några dagar sedan tog jag tag i alla mina försäljningsprylar och flyttade ner dom i källaren och märkte då att det läckt in damm eller spån eller något annat i min hall där alla sakerna stått. Jag fick tvätta. Sen flyttade jag ner alla saker och gjorde ordning i förrådet. Varje dag har jag nu plockat ihop påsar med saker som jag ska sälja ifrån källaren och det har funkat skit bra. Men idag fick jag inte längre komma in i källaren. De ska riva det sista trapphuset så jag kommer inte in med egen nyckel längre.

Bovärden fick komma och öppna och jag fick ta upp alla saker i lägenheten igen för jag kan ju inte ringa honom varje dag när jag säljer grejer. Så nu ser det ut som ett helvete här uppe. Jag som just hade ordnat upp lägenheten och trvides. Nu är det saker precis överallt igen, det känns så iaf.

Jag fortsätter gnälla. Jag kan inte prata i telefon i lägenheten, ingen hör vad jag säger. När jag sitter på toaletten durrar den så att jag tror att den ska spricka. Min balkong är en enda geggig röra. Två av mina skor har byggubbarna ställt ute i regnet så jag har fått slänga dom. Min kontorstol är nerkletad med spackelgegga.

Jag vill bara flytta.

Men nu till det positiva. Jag har min sista arbetslösa dag imorgon. 


Såhär har det sett ut i ett flertal dagar nu. Varför gör dom inte klart? Ska det verkligen se ut såhär? Ser inte bra ut på något vis.


Köp och sälj tjockis kläder

Jag har tänkt på en till sak när det gäller köp och sälj sidorna. Jag säljer ju kläder i större storlekar, eftersom jag är tjock. Sen säljer jag även vissa andra kläder och väskor och saker. Jag har märkt en stor skillnad och jag berättade det för min syster och hon tyckte att jag borde "belysa" den på min blogg. Så nu gör jag det.

Grejen är den att alla kläder som är XL+ blir sålda genom PM. Ingen skriver under annonsen som de gör när de köper alla de andra sakerna. Jag antar att detta är för att folk skäms för sin storlek? Eller hur tolkar ni det?

Tre av tjejerna som varit hit och köpt mina större kläder har sagt "jag skulle aldrig lägga ut mina kläder i större storlekar", "jag vågar inte lägga ut mina stora kläder", "jag tror ingen skulle köpa mina kläder om jag la ut dom, dom är ju i stora storlekar". Jag pratade med alla dessa tre om att jag gått ner i vikt och det var därför jag sålde kläderna. Alla verkade tycka att det var pinsamt men att det ändå var bra att jag la ut dom. Jag tycker absolut att fler ska lägga ut stora kläder! Jag saknade det när jag var tjockare. Jag tycker dock inte att man ska göra större och större kläder ju tjockare folk blir. Jag tycker att det är att acceptera att fler och fler blir tjockare och tjockare. 

Det finns hur stora kläder som helst idag. Jag menar jag var jättetjock och jag kunde ha typ storlek 52 och det finns storlekar upp till 64!! Det är galet! Jag tycker att vi borde lägga energi på att få människor att må bättre och ta tag i sin kropp och mående istället för att skapa större kläder. Sen är kläderna helt formlösa, kort i benen och oftast fula också.

Tycker ni att det är rätt att folk ska skämmas för sin storlek? Jag kan inte bestämma mig. Jag har nog aldrig gjort det. Jag har och är ofta lite ledsen att det inte finns så långa kläder som passar mig. Men på något vis känner jag att om jag mår dåligt över hur jag ser ut eller hur tjock jag är, tar man inte lättare tag i problemet då? Jag levde ju på som vanligt och ignorera eller förnekade eller störde mig inte så mycket på min tjocklek. Det var ju därför det tog sån himla tid innan jag gjorde någonting åt mig själv.

Eller kan det vara så att man kan inte göra någonting åt sitt problem förrän man mår bra? Jag har otroligt svårt att göra förändringar när jag är orolig eller mår dåligt. Och JA jag ser att vara tjock som ett problem. Fast jag tycker att människor får göra precis som de vill med sitt problem, antingen bortse från det och leva på som vanligt eller ta tag i det. Jag tycker iaf inte att man ska skämmas!


Slit och släng samhälle

Jag är den värsta dåliga förebilden då det gäller att vara rädd om naturen. Jag sopsorterar sällan. Jag kan dock tänka lite före tex som att jag nästan aldrig köper konservburkar för att jag vet att jag aldrig kommer att slänga dom i rätt soplåda. Så jag köper färska champinjoner och krossade tomater i pappförpackning. Jag kastar dock aldrig någonting ute på marken. Knappt en äppelskrutt.

Nu har jag ju dock börjat sälja alla grejer jag är trött på. Kläder har jag hur mycket som helst som inte passar mig längre och dom går jättebra att sälja. Jag har sålt grejer för några tusenlappar nu och det är ju alltid bra med lite extra slantar.

Jag är ju en person som allt som oftast tycker att jag har dåligt med pengar. Men de som sitter på dessa köp och sälj sidor läre ha det sämre. Det är flera som kan betala när barnbidraget kommer, den 20onde, eller när lönen kommer den 25/27. Och då handlar det alltså om 20-100 kronor. Har inte alla människor lite pengar kvar i slutet av månaden?? Jag skulle nog få panik, på riktigt om jag inte hade iaf 1000 kronor kvar när de "nya pengarna" kommer in på kontot. Sen har jag ju sparkonton men dom tar jag ju inte av för att handla vardagliga grejer.

Så hur har ni det där ute? Har ni verkligen NOLL kronor kvar fram tills ni får nya pengar varje månad. Vad händer om utbetalningen blir sen? Om banken får tekniska problem? Om bilen går sönder och ni måste bli hämtad av bärgningsbilen? Har folk verkligen inte bättre ekonomisk framförhållning än såhär?

Det som ororar mig är att många av personerna har barn. Jag bor ändå själv och har bara mig själv att betala för. Men jag skulle allvarligt få panik av att inte ha ett sparande och en trygg ekonomi.


Skönt trött

Igår skrev jag in allt jag kommer att jobba i sommar. Det är mycket. Jag kommer ju börja på C schema nu när hon går hem och är mamma ledig och sen har jag tagit på mig några extra pass så att allting går ihop. Ska bli skönt att ha en riktig lön igen. Jag ska spara, spara, spara OCH slösa!!

Idag när jag slutade åkte jag direkt och hämtade Baltazar hos mamma och sen till stallet. Vi blev kvar där hela dagen. Så himla skönt, så kravlöst, så avslappnande, så lugnt men ändå full fart, jag blir glad inifrån.

Efter stallet åkte jag till byn och fick oxfilé till middag! Det är 28 år sedan mina föräldrar gifte sig! Stort grattis till dom! Jag somnade i soffan efter maten och sov över min tvättid. Jag bjöd på efterrätt, köpt kladdkaka. Som inte jag åt av såklart. Men mormor och morfar kom upp och fikade lite. Nu är jag hemma igen och ska strax hoppa in i duschen och sen sova!

Min nya somriga tavla, fin va?!


Fina Maja!








Wordfeud

Mitt namn är HANNAKJONSSON!!

Äntligen ridbyxor!

Shoppade två ridbyxor igår. Hänger ju i stallet var och varannan dag så det behövs lite ombyte. Och nu kan jag ju till och med se helt okej ut i stallet snart. Köpte ett par ridvantar till hösten också.


Dom är nästan likadana fast det är olika märken. Sen är dom blåa skönare. Men jag kunde ju inte låta bli att ta ett par bruna också. Storlek 46 men ridbyxor är faan tajta. Får växa in i dom. Kan ha båda nu utan problem men tänkte att de kanske krymper i tvätten.


Toppenkväll i byn

Haft en super mysig kväll med hela familjen. Vi fick Grekisk pyttipanna till middag och tårta till efterrätt. Jag fick jordgubbar och grädde. Efter maten hoppade vi studsmatta och pratade livet. Sen kollade vi på fotboll. Jag tyckte Sverige var bra! Tyckte att dom iallafall skulle få lika många mål, men det fick dom ju inte tyvärr. Det är så hemskt tycker jag att sålänge Sverige vinner så är det "vi vann, vi vinner, vi kommer klara det här" och när laget inte vinner så är det "dom var inte tillräckligt bra, dom skulle gjort såhär eller sådär, dom dom dom".

Massa bilder från kvällen!
 







Off to examensmiddag med familjen!


Middag i byn


Vad tror ni att jag gör?!


God morgon

Hade sovmorgon idag, vaknade strax efter 8. Nu är det 33 minuter kvar tills dess att jag får äta, längtar. Jag tror att jag har tagit dåliga tider att hålla mig till. Skulle ha tagit 10-18. Idag är det ett jävla oväsen här hemma. De bankar utanför min dörr och sågar så det gör ont i öronen, jag ryser, det låter som när man drar en gaffel hårt i vissa tallrikar. Sen har dom bestämt sig för att börja riva balkongen också. Det är en himla tur att jag mår bra annars skulle jag ha blitt galen av detta.

Nu ett avsnitt Förhäxad medans jag väntar på att klockan ska bli TOLV!


Fästingar

Det är de vidrigaste små varelserna som finns. Baltazar hade en på läppen imorse som Åke fick dra bort. Jag döör typ. De är så himla äckliga och jag förstår inte syftet med dom. Vad fan behövs dom för? Jag vet inte hur jag ska behandla honom heller. Halsband funkar inte eftersom han har så mycket päls. Giftdroppar känns ohumant. Såpa?! Funkar det verkligen?. Jag VET inte och det stör mig sjukt mycket.

Baltazar har fått två fästingar på typ en vecka nu och han har aldrig haft en fästing förut. Sen visste inte jag att folk kunde få fästingar, trodde bara dom gav sig på djur. Jag ryser av obehag. Det är så himla vidrigt och det kryper över hela min kropp. Jag tror att jag har fästingar överallt och innan jag har känt efter vad det är som klias eller sticks i huden så har jag typ fått en hjärtattack av paniken för att det kanske är en fästing. Gah jag hatar att vara rädd och jag är verkligen livrädd. Puckade jävla skit äckel kusar.

Johan fick komma och kolla igenom Baltazar ikväll.. Jag har ju gjort det varenda kväll men eftersom jag aldrig har hittat någon så har jag inte varit rädd. Men nu får jag panik bara av att klappa min fina lurvboll.


 

Stänger ner

Nu stänger jag av datorerna och knäpper igång ett avsnitt Förhäxad. Fy vad arg jag blir av att inte äta. I vanliga fall äter jag kanske en hand nötter men ni inser inte hur mycket de där nötterna betyder. Jag är skit usel på att fasta. Eller jag är bra på att fasta men jag tror inte att det är min grej. Så himla tråkigt bara. Men här är min kropp idag.. ni ska få se om en väecka igen! Då ska jag vara slimmare.


Fasta dag två

Shit vad jobbigt det är att inte få äta när man vill. Jag vet nu precis varför jag började på LCHF eller iaf varför jag fortsätter. Idag på förmiddagen höll jag på att kräkas av hunger. Ni vet sådär hungrig men om jag äter något så spyr jag. Men jag lyckade och 12:27 åt jag min första tugga idag. Min sista åt jag när jag åkte till stallet klockan fem i bilen. Sista tuggan halv sex. Men nu ska jag alltså sitta här hemma utan att äta något alls fram tills dess att jag ska gå och lägga mig. Herregud vilket tråkigt liv. Jag säger som Lina, "jag lever för att äta!"
Men men mitt mål denna vecka är minus MINST 2 kilo. Jag tänker annars fasta till dess att jag gått ner 3 kilo. Ni fattar kroppen får alltså ett straff.

Min gosigaste vän igår kväll


"Fasta"

Okej jag har redan misslyckats med att hålla tiderna. Idag åt jag första målet ca halv ett och sista när jag kom hem tjugo i nio. Måste bli bättre på att planera om detta ska hålla. Fan jag har ju inte tänkt på tider på TVÅ ÅR! Ni vet det behöver man inte på LCHF ju. Men nu ska jag ju lyckas med detta denna vecka och då är det planering som gäller. Imorgon kommer jag ju att dö på jobbet innan jag får äta klockan tolv och ska gå upp typ sex halv sju. Ett till misstag gjorde jag ikväll också, jag fixade ihop lunchen till imorgon och då slank en fryst jordgubbe in i min mage. Tänk vad svårt det är att ändra sitt sätt.

Ps. har ni sett att jag numera svarar på era kommentarer i kommentarsfältet?!


Extreme makeover weightloss

Det här programmet ger mig så sjukt mycket motivation. Det ger mig även en skön tacksam känsla att jag har hittat LCHF som hjälpmedel att gå ner i vikt. De i programmet får äta typ 70 gram fisk och sen isbergssallat och gurka till. Ingen dressing och inget direkt mättande.

Men motivationen får jag genom peppningen i programmet, det mentala. Jag varken tränar eller äter som dom i programmet. Det mentala, att träna på tålamod och uthållighet är perfekt för en som mig.

Jag behöver mer utmaning har jag kommit fram till så jag kommer att prova att enbart äta mellan 12 och 20 på dagarna. Vissa kallar det fasta men det anser inte jag att det är eftersom man äter riktig mat. Så jag provar detta denna vecka. Det ska tydligen optimera viktminskningen. Jag är sugen på att gå ner några kilon igen. Har ju inte varit det på ett tag, är väldigt less på all hud som sladdrar. Men what the fuck nu skiter jag i den. Pepp pepp pepp.


Hahaha..


Men allvarligt har ni sett den här eller? Jag dör så roligt haha..

Hon säger.. "Titta Ola det kommer en björn" - helt lugnt.. sen blir hon ju helt galen och gormar "PASSAAAA DIG, SPRIIING FÖR HELVETE GUBBJÄVEL UPP FÖR HELVETE.. ÄR DU DUM I HUVVE?? spring för faan, Det kom ju för fan en björn". Han svarar "Jag såg de!".
Hon fortsätter "HÄRREGUD VAD I HELVETE, Men va fan är det som händer, men va fan, han jager ju kalven, titta kalven håller på å drunkner, men snälla nån..."

LCHF smittas

Det är så roligt att jag påverkar människor att börja på LCHF. Så många i min omgivning vill testa LCHF. Igår sa min mamma att hon "ska testa" Lchf i två veckor. Min bästa kompis pojkvän har börjat testa LCHF nu för att bli av med några kilon. Det är faktiskt roligt att folk ens ger det en chans. Att människor litar på mig mer än motståndarna är skönt. Jag tror att alla människor i min omivning märker att jag mår så mycket bättre i kropp och sinne när jag går på LCHF.

Sen finns det så mycket info om LCHF ute i samhället också men jag tror att det är lättare att ge det en chans om man har någon som man känner som lyckats! Sen tror ja att det är himla svårt att börja med LCHF på egen hand nu för det finns så mycket felaktig fakta ute och snurrar.

 
Jag blev så paff häromdagen när jag läste en kommentar som var på frågeinlägget.. det stod "Är det svårare att ha motivation nu när du är smal?". Jag ser mig inte som smal. Blir chockad av att någon kan se mig som det ens. 

Det blev ingen tidig kväller..

Tänkte lägga mig tidigt ikväll eftersom det är vardag imorgon igen. Men jag är mitt inne i ett Förhäxad maraton! Jag älskar älskar älskar det!!

Så nu ligger jag här i sängen på spikmattan och läser kommentarer, Facebookar, smsar och "fönster" shoppar på internet samtidigt som jag kollar på Förhäxad! Malin googla på Natural horsemanship så hittar du massa information. Ska ta och svara på era frågor i frågelådan typ imorgon också..

Jag älskar söndagar!

Alla är lediga och lite halv slappa eftersom de laddar inför en ny arbetsvecka. Idag har jag haft sovmorgon utan massa ljud från byggarna. Så skönt! Sen åkte vi och mös runt i storstallet med Bronzac och Tage. Jag provade på lite Natural Horsemanship. Så himla klurigt men spännande.
 
Sen åkte jag till byn och umgicks med familjen och hämtade upp min fina vovve. Herregud jag vet inte vad jag skulle göra utan min familj med Baltazar. Han och jag har en sån himla tur att vi har bra hundvaktare runtomkring oss.
 
Att sommaren är på god väg är ju så härligt! Idag har det varit tryckande varmt, har bara väntat på åskan hela dagen men ännu har den inte kommit. Jag har en känsla att det kommer bli en kanon sommar iår, på alla sätt och vis inte bara vädret.
 
 
 

Rolig kväll!

Tiden gick så himla fort ikväll. Blev galet trött på slutet men fram till dess hade jag riktigt roligt. Tycker dock det är lite jobbigt när folk ska prata allvar när dom är dyngfulla och inte alls särskilt kloka. Men det är sånt man får ta. Alla var på riktigt bra humör idag förutom en som skällde ut mig för att JAG spelade dålig musik så hon tänkte gå hem. Vill dock påpeka att Jag hade absolut ingenting med musikvalet att göra. Men ibland vill man bara ha någon att skälla på och det går fint att skälla på mig, hon skrek det till och med två gånger för jag ville nog inte förstå första gången så jag sa "Va säger du?".

Bandet vi hade ikväll var riktigt duktiga och höll igång bra. Det är dock alltid lite segt på festerna fram till typ klockan 12 då alla är jättefulla och dansar och tjoar på. DÅ är det hög stämmning! Synd att det inte kan bli så tidigare på kvällen och utan att det ska bero på alkohol tycker jag.

Nu ska jag krypa ner i sängen och längta tills imorgon då vi kör en heldag i stallet! Var flera dagar sedan jag träffade Lina nu. Alla ni där ute borde få träffa en människa som Lina. Alltså inte just kanske min Lina men en person som har typ samma värderingar, sätt, tankar och synsätt som du själv fast enbart på ett bra vis. Det är så enkelt och lämpligt att umgås med en sån människa. Sen är ju ett stort plus att vi är i en omgivning som vi båda älskar, stallet! Men Lina har en stående inbjudan på allt jag gör, så även om hon inte är med på mina grejer så är hon alltid bjuden.
 
Två bilder från ikväll!
 
 

Upp och iväg

Är trött men glad. Kommer att bli en hektisk dag med massa roliga inslag. Strax tar jag och Ballen en promenad till Malin på examensfest! Om några timmar åker vi på något sätt vidare mot Växbo och en toppen kväll på Grilldansen! När vi kommer därifrån är oklart, sist tror jag att jag kom därifrån vid 4.

Just nu sitter jag i soffan och funderar på vad jag ska ha för kläder. Har druckit en och en halv liter bubbel vatten direkt ur flaskan och känner mig ganska fit for fight igen. Eller alltså det var ett ordspråk bara jag kommer inte att bråka någonting alls idag. Ska heller inte gå emellan något bråk.

Jag gjorde en riktigt idiotisk grej igår också. Hade glömt bort den inatt när jag kom hem. Men jag kan lika gärna erkänna för jag är inte alls en bra människa alla gånger heller. Grejen var såhär. Jag stod på dansgolvet och pratade med syrran och dom och blir nersprutad av öl bakifrån. Jag vänder mig om och ser att två tjejer håller på och bråkar. Den tjejen som stod med ansiktet mot mig var den som kastade ölen på mig. Jag blev skit arg och tog upp ölflaskan som hon släppt på golvet och hällde den över henne. Hon var skit arg och tyckte väl inte att jag skulle lägga mig i deras bråk, men då sa jag "Men nää men då skulle du väl inte ha sprutat ner hela mig med öl heller, jag skiter i vad ni är osams om men håll det mellan er då". Jag var omogen som fan. Jag hatar dock att bli nerkladdad.


Full och förbannad

Vi var ut ikväll. Jag, syrran, brorsan, Sara och Bettan. Skit kul var det. Men sen var den en kille som armbågade Andre rakt i ansiktet eller tänkte göra det iaf. Så jag puttade bort honom på ren reflex. Sen tog jag bort Andre. Han hade ju tydligen inte gjort nått förutom att kanske putta till den där killen när han dansade. Men han stod på dansgolvet liksom, man stöter in i folk hela tiden. Så jävla irriterande.
 
Så går vi ut och då börjar två killar bråka. Jag och syrran går emellan. Mest syrran för jag såg att de var helt drogpåverkade och tomma i ögonen så jag kände inte för att få en smäll. Sen går den ena iväg och jag säger "Meeen jävla TÖNT"! För att jag tycker att det är otroligt töntigt att slåss och mucka gräl. Fattar inte greken liksom.  Tyvärr står dock syrran mitt emellan mig och honom så han tror att det var hon som sa det och slår till henne. Hon blir helt galen och han ännu galnare. Vi säger till en vakt att han borde ta ut honom om han inte vill ha bråk men han säger bara "Men jag såg ingenting så jag kan inte göra någonting". Killen går fram till ett annat gäng och börjar bråka med någon där och då hoppar ordningsvakterna in och sen polisen. Han fick åka polisbil därifrån.
 
Det tragiska i allt detta är att hans beteende inte kommer att leda någonvart alls eftersom vi har så himla lösa regler och lagar i Sverige. Om han hade haft en kniv skulle han lätt kunna ha huggt ihjäl någon. Skrämmande. Jag måste lära mig att inte gå emellan bråk. I dessa tider kan det bli riktigt farligt. Jag tror fortfarande än idag trots min beroendeterapeut utbildning och allt att drogpåverkade personer är mycket mer oberäkneliga än alkoholpåverkade. Det är bara så och det kommer inte att ändras.
 
Men förutom detta så hade vi en sviin rolig kväll!!



Extreme makeover weightloss

Jag vill också vara jättetjock igen och bli peppad av den här snyggingen. Jag dör vad snygg. Omtänksamheten och sättet han har gör honom göör snygg. Han tror dessutom på "Tough Love"!









Har ni sett det här programmet?


By the way, tjejen gick ner 64 kilo på 12 månader. Hon hade några återfall och åt vid ett tillfälle 9 chokladkakor, alltså ett kilo choklad. Jag tänker att om hon klarar det och hade/har så stora problem så måste jag fan lyckas. Elle hur?!

Ny hårfärg

Vad tycker ni? Jag är jätte nöjd!

Den finaste Vänskap


Så himla lyckligt lottad.

Jag blir alldeles glad av att jag har det så himla bra som jag har det. Min kropp funkar, mitt liv rullar på, min omgivning ger mig massor med energi och ändå gnäller jag ibland. Det är helt sjukt hur jag är funtad. Jag känner för att bara skrika ut en massa tyckande och tänkande om massa saker. Enbart negativa saker som barn på flygplan, idiotiska bilister, puckade hundägare, skugga, lastbilar, E-ämnen bland annat. Men nu fokuserar vi på det underbara i mitt liv. En dag i mina skor..
Nils och Vidar har blitt med kanin

Vidar lite för stor för bilen

Rista har blitt stor flicka nu


Baltazar lycklig att få hälsa på mormor och morfar och jag fick grillat!

Kvällen slutade hos Linda, hennes föräldrar bor så himla mysigt!

Har även varit på hästtävling idag men det blir ett helt eget inlägg. Lina och Tage var så bra! Kommer inte att svara på frågorna förrän det är minst 10. Jag fattar inte, ni ställer ofta frågor i var och varannat inlägg och när jag väl gör ett pinsamt "Fråge inlägg" så frågar ni inte alls. Jag kan liksom inte alltid ha svarar på kommentar inlägg heller. Jag tycker att det är roligt att ni frågar saker så gör det gärna på Frågelådan inlägget.

Frågelåda

Mår mycket bättre idag, förhoppningsvis har LCHFandet gett verkan och börjar göra mig pigg igen. Ska bli riktigt roligt att se Lina tävla för första gången med Tage. Jag ska packa med mig lite LCHF käk och vara strikt hela dagen. Tänkte att eftersom jag är borta hela dagen så ger jag er chansen att fråga mig allt ni vill!

Fråga kan man alltid göra och svar brukar jag alltid ge. Så låt mig få vara en spännande person idag och fråga mig sjukt mycket!
Jag och Ella igår, Världens finaste och gosigaste bebis!

Tom

Jag är helt tom, avstängd. Inte taggad på någonting. Skit tråkigt. Till och med en hel dag med hästarna imorgon känns sådär. Klart att jag längtas lite men inte alls så mycket som jag borde. Hoppas jag vaknar till mitt vanliga jag imorgon. Hatar att vara såhär känslodöd. Känner liksom ingeting. Är inte glad, ledsen, sur, arg, pigg, trött, allert, seg.. jag är ingenting.



Kvällsfika. Provade den såkallade LCHF glassen. Som inte alls är LCHF och som smakar stevia. Sött sött sött. Bismak. Trökigt. Smörkola var okej. Vanilj hemsk. Choklad nästan okej. Kommer inte att köpa dom igen. Det sticker i min mun efteråt. Jag mår dåligt av tanken att det är massa cancerframkallande skit där i.

Svar på kommentar

Nina om Svar på kommentar:
Aj f*n ;) förstod väll att det var nått lurt med det där brödet för det var himlans gott, är ju som sagt i startgropen på LCHF-dieten och det är lätt att trilla dit på falsk marknadsföring..så tråkigt att bli lurad (jag borde givetvis kollat innehållsförteckningen).
Det här med hur många gånger per dag man äter, hittils har jag ätit två gånger per dag (frukost bestående av 2 dl fil och gräddblandning, ett stekt ägg med majonäs och en kopp kaffe med lite grädde i..och sedan lunch/middag bestående av ex. 1-2 dl räkor, en röra med grädde och majonäs och lite rödlök och dill, några skivor gurka och ½ ägg..och så tar jag ibland lite hallon som efterrätt.. efter det är jag mätt resten av dagen..
Tror du man kan byta ut ett mål till en kopp kaffe med grädde i??
Haha, ja du den där fiberhusken håller jag på bli galen på..har letat på alla möjliga affärer utan framgång..den enda affär jag inte varit på är Kvantum :) får åka dit imorgon.
Tack för dina svar dom är värdefulla..skönt att kunna fråga någon som har koll och jag lovar det kommer fler frågor :D
Nina om Svar på kommentar:
Aj f*n ;) förstod väll att det var nått lurt med det där brödet för det var himlans gott, är ju som sagt i startgropen på LCHF-dieten och det är lätt att trilla dit på falsk marknadsföring..så tråkigt att bli lurad (jag borde givetvis kollat innehållsförteckningen).

Det här med hur många gånger per dag man äter, hittils har jag ätit två gånger per dag (frukost bestående av 2 dl fil och gräddblandning, ett stekt ägg med majonäs och en kopp kaffe med lite grädde i..och sedan lunch/middag bestående av ex. 1-2 dl räkor, en röra med grädde och majonäs och lite rödlök och dill, några skivor gurka och ½ ägg..och så tar jag ibland lite hallon som efterrätt.. efter det är jag mätt resten av dagen..
Tror du man kan byta ut ett mål till en kopp kaffe med grädde i??

Haha, ja du den där fiberhusken håller jag på bli galen på..har letat på alla möjliga affärer utan framgång..den enda affär jag inte varit på är Kvantum :) får åka dit imorgon.
Tack för dina svar dom är värdefulla..skönt att kunna fråga någon som har koll och jag lovar det kommer fler frågor :D

Svar:
Man väljer ju själv hur strikt man vill vara med brödet där! Ja du kan absolut räkna kaffe med grädde som ett mål. Grejen är ju bara att kroppen ska fortsätta förbränna. Om jag skulle vara du skulle jag äta lite mindre och en gång till istället. Alltså typ ägg, majonäs och kaffe till frukost. Fil med några nötter?! till lunch och sen middag på kvällen.. Men du gör ju såklart det som funkar för dig:)! Om du inte hittar Fiberhusk så kan ju jag köpa en och skicka till dig. Vet att den finns på Bodystore.com också om du ska beställa någon gång:). Lycka till!

Inte glad

Jag känner mig inte glad i kroppen på något vis. Vet inte varför men det lyser även igenom på kort. Nu ska jag åka iväg och mysa lite med Ella innan jag ska iväg på grillmiddag. Är inte alls på humör för detta idag. Är inte på humör för något alls ska jag erkänna. Tror att det är lite omställningen till LCHF igen, de första dagarna är lite tunga ibland. Men jag har känt så i några dagar. Den enda gången jag är avslappnad och glad är i stallet.

Lyssnar på depp musik högt som fan också, det hjälper nog inte. Ge mig tips på sommar glada uppiggande roliga härliga toppen låtar!!


Har lagt en ganska lätt makeup och tänker ta på mig leggings och någon tjocktröja och vara ofin. Hade tänkt en sommar outfit med klänning, uppsatt hår, somrig sminkning och sandaler... men det får bli en annan dag.

Svar på kommentar

Nina om Stallet:
Din blogg har blivit som min bibel sedan jag hittade den :D Jag har kört LCHF i fyra veckor och tycker det går bra och jag känner att kroppen mår så mycket bättre. MEN jag har massor av funderingar och frågor,
hoppas att du har lust att svara?
Idag köpte jag Low carb bröd från carbzone, vad tycker du om sånt bröd är det okej att äta det eller inte?
Var köper du fiberhusk?
Läste att du äter tre gånger per dag och att man ska äta så när man går på den här dieten, läste i en annan blogg att en del klarar sig med att äta en gång per dag,blir lite förvirrad..
Ja det här var ju lite andra frågor än vad ditt inlägg handlade om, hoppas det är okej?
Nina:
Din blogg har blivit som min bibel sedan jag hittade den :D Jag har kört LCHF i fyra veckor och tycker det går bra och jag känner att kroppen mår så mycket bättre. MEN jag har massor av funderingar och frågor,
hoppas att du har lust att svara?
Idag köpte jag Low carb bröd från carbzone, vad tycker du om sånt bröd är det okej att äta det eller inte?
Var köper du fiberhusk?
Läste att du äter tre gånger per dag och att man ska äta så när man går på den här dieten, läste i en annan blogg att en del klarar sig med att äta en gång per dag,blir lite förvirrad..
Ja det här var ju lite andra frågor än vad ditt inlägg handlade om, hoppas det är okej?

Svar:
Oj, det var imponerande:). Jag har absolut lust att svara.
Ang Low carb bröd så är ju inte det mindre än 5 g på 100 gram och det är det jag går efter. Så i min värld är det inte okej. Men det är ju någonting man själv måste bestämma. Jag tror dock att när man väl börjar tänja på gränserna så är det lätt att det skiter sig. Så jag skulle aldrig chansa bort min diet och välmående för att äta ett bröd som de felaktigt marknadsför som LCHF.

Fiberhusk har jag köpt på Ica kvantum en gång och de andra förpackningarna jag har haft har jag fått.

Hur många gånger per dag man ska äta är nog en personlig fråga. Jag har inte menat att man på LCHF ska äta tre gånger per dag utan allt som står på min blogg är hur jag gör. När jag äter tre gånger per dag så håller jag igång förbränningen optimalt och det är ju det jag vill uppnå. Om jag äter färre gånger så går jag inte ner i vikt lika bra och känner mig inte lika bra i kroppen. Om någon anser att man ska äta en gång om dagen så tycker jag det helt ärligt är konstigt. Jag menar man lever ju ändå ett vanligt liv där förhoppningsvis mat ingår. Jag älskar mat och skulle aldrig medvetet enbart äta en gång per dag. Jag ser inget syfte i det.
Dina frågor var helt okej. Fråga gärna mer, jag svarar alltid.

Stallet

Jag har beslutat mig för att skriva lite mindre om hästar på min blogg. Jag har ju egentligen inget direkt syfte med de inläggen. Men jag vill bara att ni ska få samma härliga känsla som mig. Det är därför jag har pepprat er med stall och häst bilder. Nu kommer jag att fokusera på mitt andra liv ett tag framöver får se hur det går.

Men ni ska veta att jag älskar stallet precis lika mycket fortfarande. Här är några bilder från ikväll.






Andra stallet





Det var några rådjur på besök i hagen som hästarna tyckte var lite spännande.

När blir man svensk? eller spansk?

Jag lyssnade på nyheterna på radion idag klockan 14:00. De rapporterade om de fyra svenskar som åkt fast för terrorbrott i Danmark. Deras namn var
"Mounir Ben Mohamed Dhahri, 46,
Munir Awad, 31,
Omar Abdalla Aboelazm, 32,
Sahbi Ben Mohamed Zalouti, 39."

Det låter ju inte som att de är så svenska. De bodde i Sverige. Några av dom kunde inte prata svenska. Någon har varit i sitt hemland långa perioder. Någon har vart i Pakistan i 10 år. Blir man svensk för att man bor i Sverige? Vad är definitionen av en svensk? Dessa herrar verkar ju inte ha några problem i sina hemland eftersom de kan återvända dit i perioder. 

Okej jag tänker såhär. Min vän Sanna har bott i Spanien minst halva sitt vuxna liv. Haft hus, jobb och levt ett vanligt liv. Om någonting skulle hända henne där nere så skulle det stå i tidningen "Svensk skadad av jordbävning". Varför räknas inte hon som spansk?

Är svensk det bästa man kan kallas?! Jag fattar inte grejen.

Säljer allt jag äger och har

Jag skojar lite, men jag säljer grymt mycket saker för tillfället. Det är galet vad med prylar man kan äga alltså. Saker som jag aldrig använder och som jag aldrig kommer att sakna. Nu har jag till och med börjat sälja saker som jag troligtvis kommer att sakna någon gång kanske. Men jag ska spara ihop till en ny telefon nu och inte ett öre ska komma ifrån mitt konto. Har redan sålt för flera hundra ikväll.

Sålde nyss en förlängningsslang till en damsugare för 50 kronor, jag fattar inte vart fan jag får alla saker ifrån. Haha det är så himla roligt att folk också köper såna grejer. Nu ska jag lägga ut 11 väskor!

Ajkea

Jag var där igår och köpte nya knoppar och nya kuddar. I´m a white chick nu. Jag hatade allt som var vitt förut. Ville ha roliga starka färger och nu går allt här hemma i vitt, beige och lite svart. Det är ju tur att man kan ändra sig.

Vad tycker ni??

Jag råkade lägga min telefon på en hylla på Ikea också. De ropade upp det i högtalarna. Hanna Kristin Jonsson. Men vi fattade ingenting. Katja ringde på Lindas telefon och sa att de ringt upp henne från Ikea och frågat vems telefon det var. Galet. Catrin och Maud hade hört hur de ropade men eftersom vi sett så lugna och obrydda ut så sa de inget haha.. Linda Andersson hade också hört att de ropat efter mig och tänkt att det måste vara någon annan som heter likadant. Lite roligt, det är ju inte hela världen om den försvinner. Men vi hittade den igen iaf och det var ju bra.

Trött tjej

Kroppen flubbar och hjärnan bubblar. Kan inte tänka idag alls. Ögonen känns uppsvullna och jag orkar ingenting. DDet är sockrets inverkan på mig. Åt ju inte bra i Grekland och har även käkat skit här hemma. Men nu är det slut på det och jag vet att jag kommer vakna med en sjuk huvudvärk imorgon. Men i övermorgon beräknar jag att jag ska vara pigg och osvullen igen.

Ska snart ta en promenad i regnet med den bästa i världen. Idag har jag trots min trötthet rensat garderoben igen och fyllt en hel IKEA kasse med kläder jag ska sälja. Efter promenaden väntar en förråds rensning. Allt ska bort. Känner mig gladare efter att jag har rensat. Tänk vad mycket kläder jag äger som jag har använt typ 2-3 gånger och som sen bara ligger och skräpar. Nä här ska tjänas pengar och för dom ska jag unna mig en ny telefon. Skatte pengarna kommer ju också snart men jag tänkte spara dom och se till att sälja massa stuff istället. Lite miljövänligt tänk!! Vissa sopsorterar och vissa säljer halva sitt bohag.

Har ni läst - Hemlige Kocken?!



Det gör jag nu och jag vill veta vad ni tycker?!?


Genomglad

Det är den känslan jag har ikväll. Johanna och jag har strosat runt, Lina och jag har varit i stallen och Johanna och jag tog något glas vin och pratade all night long. Jag är så nedrans glad att jag har så bra människor i mitt liv. Jag förstår verkligen inte hur många familjer och vänskapsrelationer fungerar för folk. Det som inte är en vän i mitt liv är någon annans värdering av en bästa vän. Det är så underligt. Är jag så lyckligt lottad? Det verkar så. Jag har valt mina närmsta väl, jag har gjort kloka bra val och de har i sin tur valt mig, lyckans mig, och tur är det för annars skulle det inte funka.

Nu ska jag krypa till kojs och imorgon står det ett dygnspass på schemat, längtas lite. På söndag har jag inga planer änsålänge vilket känns grymt skönt. På måndag ska jag ha sovmorgon. Klockan 7 börjar de rivningen, så ni hör ju hur det låter, det kommer inte att fungera. Jag måste sova borta lite mera. Jag planerar min sömn och lever där efter. Det går sådär får jag lov att medge men jag mår ändå hur bra som helst. 

Hittade ostkrokar på flygplanet, snacka om underskattat snacks!!

Home sweet home

Jag är nog en av de mest hemma kära personerna som finns. Mår verkligen så bra när jag kommit hem igen. Allt är som vanligt liksom. Fast det är roligt och skönt att vara borta ibland också.
Har hunnit med sjukt mycket idag. Igår när jag kom hem så såg jag en lapp om att det 07:15 idag skulle komma renoveringsgubbar hit. Då skulle vissa skåp vara ur plockade och golvytor rena. Kul att läsa det typ halv två på natten. Bara till att plocka bort allt. Imorse knackade två trevliga killar på balkongen och sedan stannade dom HELA DAGEN. Haha ni kan inte tänka er hur det såg/ser ut här. All packning och djuren och kaos. Men allt gick bra. Jag blev utan vatten och toa och lägenhet så jag flydde till Johanna och tog en dusch. Sen var vi på stan och käka lunch och köpte jordgubbar. Myste runt och hade det allmänt bra. 

Nu ska jag strax åka till stallen och pussa lite på pollarna. Sen blir det nog ett glas vin eller två med Johanna! Grannen kikade in här nyss och frågade om jag ville komma över på ett glas vin på "balkongen" för att fira att vi har ett fungerande avloppssystem. Gulligare grannar kan man inte hitta. Hon passade Katten idag när byggarna var här också, blev lite trångt här inne i min lilla lya.

Vill ni se fler bilder från Grekland? 

Lena, du frågade om OSTPAJEN och det kan vara precis vilken ost du vill. Jag brukar ha den mest smaklösa som finns eftersom jag inte gillar stark ost. Men vissa använder Västerbottenost och sånt tjafs:)!

Nina, Kul att du gillar bloggen! Jag älskar att klicka runt bland gamla inlägg och läsa hur jävla bra jag har varit ibland! Det är inte alltid så lättliksom. Kul att se hur tankarna kan gå upp och ner. Läs och kommentera!!

RSS 2.0