Men allvarligt..

Baltazar vill ha en sån här kompis, typ nu.

Den här veckan kan inte bli så mycket bättre

Mår så himla bra just precis nu. Idag har precis allting gått min väg. Jag är lyckligt lottad. Jag är riktigt tacksam. Jag är glad att Johanna är min bästa vän. Jag är glad att Baltazar är min. Jag är glad att Lina är Lina. Jag är glad att jag inte ska sova själv inatt. Jag är glad att livet inte är så enkelt alla gånger. Jag är glad att jag ska åka till en av mina finaste vänner nästa vecka. Jag är glad för så himla mycket.
 
Ja ni märker att jag fokucerar på det bra i mitt liv idag ikväll den här veckan. Jag har mycket att vara tacksam för och det har nog du med.
 
Vi ikväll!

Onsdag

Jag är helt ledig idag från allt. Jag har haft mys morgon i sängen och inte klivit upp förrän halva dagen hade gått. Sen åkte jag på shoppingtur och ville köpa rejäla "vara ute i plaskväder" skor och ett par typ likadana stallskor/stövlar. Hittade ett par för 1500 kr som var okej. Men de var inte värd så mycket pengar för mig just idag. Så jag förblev utan skor.
 
Kvart i tolv var jag på gymmet! Yeah vad duktig jag var. Kämpade väl trots knas med vänster knä och ryggen som fortfarande går på Voltaren. Men jag kände mig pigg i kroppen idag, underbart att känna att jag orkar. Skriver kanske ett träningsinlägg senare med vad jag gjorde, alla bilder är på mobilen och den är på laddning med det sprillans nya batteriet. Så snart kanske jag har en fungerande telefon som det går att prata i utan att den lägger av. Efter gymmet åkte jag på Lidl och shoppade mat. Ostar, parmaskinka och gummistövlar! Så nu slipper jag bli blöt om fötterna. Mina gamla gummistövlar läcker eller regnar det in i och sen är dom så himla vida upp till. Dessa ser ut som latex men bör hålla mig torr iaf.
129 kr
 
Snart ska jag och Baltazar åka och hälsa på farmor som är dålig. Jag hoppas det går bra.
 
Klockan 18 slutar Lina och jag har övertygat henne att vi borde till Lillstallet idag. Hon har hästfri dag idag egentligen eftersom hennes medryttare rider. Men snäll som hon är så ska vi åka en sväng iaf! Skönt, för sen har jag massa jobb framför mig och då hinns inte stallet med tyvärr.
 
Baltazar älskar snön och visar det så tydligt vareviga promenad. Han är lite lyckligare, lite piggare, lite olydigare, lite busigare och vill gå ut hela tiden.

This girl is on fire

Jag fullkomligt älskar den låten idag. Jag har nog lyssnat på den typ 20 gånger ikväll. Den är stark, power, arg, förhoppningsfull, den får mig att le. Hög på livet liksom, den är allt!
 
Jag har varit riktigt förbannad idag. Människor som är väldigt vuxen i ålder och beteer sig som en snorunge. Omogna kränkande elaka människor är bland det värsta jag vet. Jag var otroligt mogen, jag gick inte i strid, jag bråkade inte utan jag elimenerade människans ord. Men jag skulle så gärna bara viljat hällt 7 ton kobajs i hans trädgård men det går ju inte att leva så. Nu är det gjort och snart bortglömt av många men en av mina bästa vänner fick må dåligt och det är inte okej. Synd, så jävla synd att man inte bara kan bestämma och styra över alla andras handlingar, ord och liv. Tur att det finns minst lika många fina, snälla, kloka människor som inser vad som är rätt och hur det bör vara.
 
Imorgon ska jag träna, på gym. Baltazar vet jag inte vart jag ska göra av. Känner att det är dax nu. Mitt knä fuckade upp sig idag. Det vek sig, höggs med en sylvass kniv, jag kunde inte gå utan att hålla i rullstolen. Kul. Jag är redo nu. Knäna och ryggen och magen och armarna ska tränas upp via ett gym igen. Intressant. Knäckande eftersom jag vet att jag inte kommer att orka lika mycket nu som när jag slutade förra gången. Men det betyder också att jag kan bli starkare om jag kämpar. Kämpa, det kan jag.
 
 

Livet

Livet är så himla upp och ner hela tiden. Jag lever verkligen för tillfället och det är riktigt jobbigt. Det känns lättare när livet bara flyter på. Men just dessa dagar har jag levt. Jag blir nog lyckligare av det. Jag kan bara sätta mig ner och le för att jag har det så bra. Eller som igår när min bästa bästa vän Johanna bara skickar ett sms om att hon är ledig imorgon och kan ha min hund, jag som satt i värsta paniken eftersom jag inte visste vart han skulle kunna vara. Så träffades vi på stan idag och jag fick min hund och så var Per där också så jag glömde totalt bort att säga till henne hur glad hon gör mig och hur mycket jag uppskattar henne som vän. Jag tänker lite som att hon skulle veta mina tankar. Jag har börjat tänka så himla snälla tankar om de flesta människor runtomkring mig. Det betyder att jag mår bra!
 
Det är så mycket som händer i livet som ändå påverkar. Jag har sjukt bra människor runtomkring mig. Just nu mår väldigt många riktigt dåligt och därför är det bra att jag känner mig energisk och peppande.
 

Klänningen är köpt på Gina

 
Kul att ni gillade den! Kostar 199 kr men var på erbjudande den dagen jag köpte den så 99 kr per styck fick jag betala. Köpte en svart och en brun!

SOVA

Jag ska börja försöka sova tidigare på kvällarna. Är så jävla trött på morgonen. Så nu ska jag försöka lägga mig i sängen innan 22:30. Det är 1.5-2.5 timmar tidigare än i vanliga fall. Hoppas jag blir pigg. Ikväll kommer jag att somna utan problem, frisk luft is the shit.
 
Först ska jag dock svara på mail, ligger lite efter där.
 

Heej

Hur mår ni?
 
Jag mår sisådär. Känner mig lite ostabil och stressad. Jag har precis varit ute och strosat i två och en halv timme. Först en timme med E som jag även lagade och åt middag med direkt efter jobbet. Sen mötte jag upp Marie och strosade vidare med henne. Det var längesen vi träffades nu och det märktes.
 
Jag jobbar mycket den här veckan och det känns skönt. Då kan jag bara slappna av och lägga fokus helt på en annan människa.
Baltazar är överlycklig att snön är här!

Söndag 28 oktober

Underbart väder idag, kyligt men soligt! Jag brukar inte bry mig så mycket om vad det är för väder men vissa dagar påverkar vädret mig mer än andra. Baltazar, Katten och jag har haft en slappmorgon i soffan. Så skönt att få bara slappa. Det är först idag, den tredje dagen jag är ledig i rad som jag verkligen slappnar av. Imorgon är det jobb igen.
 
Nu har jag duschat jättelänge i hetvatten och min rygg känns mycket bättre idag. Har inte smörjt mig alls med Voltarenen för jag vill känna hur ont det gör utan. Och nu fungerar jag utan, ont men fungerande. Strax ska vi gå våran första promenad för dagen, Baltazar tycker inte om kyla. Sen ska vi åka till Emma och hälsa på i deras nya hus. Kul! Jag ska klä på mig massor! Efter det blir det födelsedagsmiddag med familjemys! Kan nog inte bli en så mycket bättre dag.
 

Bra kväll

Har haft en lugn skön kväll med ett gäng vänner. Kände inte för att gå ut så vi umgicks, uppdaterades, spelade spel och hade det bra. Lina och jag åt Lax med broccoli och chilisås innan Max och Katja kom, då åt vi glass. Sen kom Linda och Johanna och partade lite innan de gick vidare ut på staden. 
 
Har få bra kort från kvällen.. resten är bara skrot eller filmer!!




Nya tunikan/klänningen! I love it! Så skön och perfekt! Orkade inte ta om bilden.

Igenkänningsfaktor 1000

Det är så himla konstigt att folk känner igen mig. Jag är otroligt lång, har varit otroligt tjock men är det något att komma ihåg?.
 
Det var såhär att jag var på Ridskolan här i Bollnäs och "hälsade på"(kan vi kalla det, orkar inte förklara). Jag träffade en som jag skakade hand med och hon undrade om jag hade gått på ridskolan för 15 år sedan för att hon kände igen mig. Alltså 15 år sedan, hur lång tid är inte det, och hur många ridskoleungar är inte det? Jag bara "Öhh jaa det lär ju ha varit för typ 15 år sedan!". 
 
Igår när jag var på Hööks så frågade kvinnan i kassan om jag var "tjejen som aldrig hade haft ett par jeans på sig". Japp ja det är ju jag. Jag vet att jag sa det när jag var där förra gången alltså första gången jag var där. Det var flera månader sedan och jag sa bara det i förbifarten då. Men det gav väl intryck på henne. Hon var otroligt trevlig och fixade och donade jättemycket till mig. Det är så himla härligt med serviceminded människor!
 
 
Det här händer alltså några gånger i månaden, det är absolut inte ovanligt. Jag pratar ju ofta mycket med folk. Men det har jag inte gjort lika mycket förut. Jag känner sällan igen folk så jag hejjar aldrig först. Speciellt inte sedan jag jobbade på behandlingshemmet för de som var där kanske inte vill hejja och jag kan aldrig komma ihåg om de är en förälder från något skoljobb eller om de är någon från behandlingshemmet.

Barn är helt underbart

Jag sitter i soffan med datorn i knät och lyssnar på en tjottrande tjej. Hon pratar hela tiden:). Nu började dom snarka på tvn och då hör man strax efter snarkningar bort ifrån henne också. Hon härmar allt. När jag pratar i telefon så härmar hon mig haha. Snart ska hon få åka hem till sin mamma och mysa. Jag ska åka till stallet och ha sju lager kläder på mig. Tydligen kan man få ont i ryggen av att ha blitt kall och i stallet blir jag ju varm och kall om vartannat.
 
Ryggen värker men jag smörjer och smörjer med Voltaren. Så jag vet inte hur den skulle kännas utan smörjan. Lina ska rida Dansa idag igen. Spännande! Jag känner mig tok lugn och hon verkar riktigt nervös. Vi brukar bytas vid uppsittningen, då blir hon lugn och jag nervös haha..
 
Vet ni om man kan/ska dricka vin när man smörjer Voltaren? Jag vet att man inte ska när man äter det. Men påverkas detta på något vis? Har ju lovat att fira Katjas examenation ikväll!! Woop woop vad taggad jag är. Not! Men jag ska laga svinigt god mat till oss iaf!
 

Shopping

Vet ni något sjukt. För några dagar sedan var det någon som kommenterade och som var glad att jag hade åtegått till att blogga mer om mitt vanliga liv typ. Hon benämnde dock ordet "Mode" och sen är allt blurrigt men det var typ lchf, vardag och mode! Jag har inte en susning om mode. Jag är helt lost. Jag bryr mig för lite om vad jag sätter på mig. Nu måste jag på grund av denna kommentar tänka på mina kläder. Hur sjukt?
 
Jag frågade syrran hur någon kunde benämna min blogg i samma mening som mode! Hon tyckte dock inte alls det var konstigt för jag visar ju upp kläder typ varje dag. Men när jag lägger upp en bild på mig så ser jag hår, ansikte, fluffighet eller mindre fluffighet. Men eftersom några av er uppfattar att jag har kläder på mig så får jag be så mycket om ursäkt för min hiskeligt otänkande klädsel.
 
Shoppade lite nytt i Valbo.. Here we goo.. Jag spårade ur lite.. men det är okej va? haha..
 
















Shoppade en (eller två för jag köpte såklart en av varje färg som vanligt haha) fin grej som jag tänker ha imorgon kväll när vi ska ut. Enkel men blir nog fin ändå. Ni vet kort fram och längre bak, I love it! Ja ja den som väntar får se.

Tack Kattis

För ditt underbara tips om Voltaren gel. Jag skulle fan inte orkat med den här dagen utan den. Vaknade på jobbet imorse och hade glaet ont i ryggen. Kunde knappt bädda sängen. Men tog en prommis med Baltazar och satte mig sedan i bilen och hämtade upp E och åkte mot Valbo för en shoppingdag! Mitt första stopp blev Apoteket. Sen blev det många stopp innana vi vände hemåt igen. Kul!
 
Påvägen hem stannade vi i stallet och mockade och fixade med Bronzac. Jag mockade åt Tage och Blixten också. Med min rygg ni vet. Jag som inte kunde gå upprätt imorse liksom haha. Härligt med droger!
 
När jag kom hem duschade jag illa kvickt och nu sitter jag här nyäten(korv med räksallad och blomkålsmos) och barnvakt åt sötnöten Jamie.
 
Vill ni se vad jag köpt?

Mår som jag förtjänar?!

Jag åt massa ikke LCHF saker idag. Fick en sån där magkramp omgång och jag tror verkligen att jag kommer att dö då. Men efter att jag kräkts och suttit i hetvatten bra länge så kunde jag känna att jag blev bättre igen. Jag fattar inte hur jag kan vara så himla dum i huvudet.
 
Lina försökte vara sträng och säga åt mig att jag måste förlänga min förbuds tid. Men jag känner mig bara hopplös och tok osugen på allt. Så jag lär inte äta något iaf. Jag är bara ledsen att jag blir dålig. Att tillägga bör´s att jag har sjukt ont i min svank. Vette fan vad jag har gjort.
 
Den här veckan blir bara sämre och sämre. Fast den har varit riktigt bra ibland också. Jag tycker ingen förtjänar att må som jag gör när jag får dom där kramperna. Det är vidrigt och jag blir sjukt trött, jag kan somna sittandes. Oavsätt hur dåligt man ätit så ska man inte behöva må så dåligt.
 
I helgen ska jag bara bjuda på roliga galna inspirerande inlägg, Promise!

Jag som var så glad.

Det var byxorna som hade blitt större. För de här bruna nya är tajtare trots att det är samma storlek. Jag vet att de var lite mindre från början också det var därför jag började använda de blåa. Jag känner mig som en uppstoppad gris.






Jag är liite gladare idag för jag fick komma till stallet. Men i övrigt är det här en skitvecka.

Ikväll är det min LCHF middag kväll!!

Vilken minut som helst kommer tjejerna!
Hahaha.. klart bästa kortet!

Ordning i kaoset.

Istället för att göra det jag skulle idag så har jag städat garderoben. Slängde 5 plagg. Kommer aldrig att behöva dom. Slängde hur mycket strupor som helst. Har för många. HITTADE MINA BRUNA RIDBYXOR! De låg bakom spritflaskorna. Bra gömställe. Jag har inte ätit något på hela dagen mer än lite nötter och en bit grön paprika. Nu ska jag gå och handla. Vill bara köpa hårfärg. Sett utväxten? Jag är inte uppmärksam förrän det ser förtjaskigt ut. Dumt. 
 

Jag har bestämt mig

Nu vet jag vilken mat jag ska göra ikväll. Det blir nästan det jag bestämde från början. Jag tog dock bort chokladmousse eftersom vi ätit det redan. Sen har jag gjort om förrätten lite. Huvudrätten blir en höst variant. Tänkte göra Sannas underbara sallad men jag känner inte för det just idag. Så vi kör lite mustigare.
 
Nu ska jag ta tag i dagen och damsuga av lite, diska, bädda sängen. Sen ska jag gå och handla eftersom jag är utan bil. Lär ju bli drygt men vafan vissa folk lever ju utan bil hela sina liv. Sen ska jag ta en höstig promenad med världens bästa vän!



trött.nu

Jag känner mig som ett fluff i hela kroppen. Det var spännande idag. Riktigt spännande och lite pirrigt. Så underligt att jag blir så påverkad. Men jag fick verkligen inse hur mycket min familj förstår att hästarna betyder massor för mig. Det var ett himla sjå att hitta en bil idag. Men ALLA erbjöd sig på ett eller annat komplicerat vis. De skulle åka buss, tåg, samåka mm. Fatta vilken underbar familj jag har!! Jag lånade Sams bil till slut och det gick bra, fast mina ben är så långa så jag kan nästan inte växla.
 
Efter stallet var jag hem och bytte kläder och donade innan jag gick till jobbet. Så nu sitter jag här på jobbet och är förjävligt trött. Glad och lugn i kroppen men grymt grymt sugen på godis. Tur att jag är fast här. Sura godisar vill jag ha.
 
Tog en prommis före maten ikväll! Jag älskar verkligen hösten..










Kroppen

Jag är riktigt sur på min handled. Jag ramlade av en häst för många många år sedan och bröt min handled. Den  opererades, jag har gått i rehab och grejat men det funkar inte. Den värker alltid, hela tiden, dygnen runt, moler, värker. Värk kan göra mig galen men just den här värken ger mig ibland en påminnelse om att jag ska vara tacksam för den friska kropp jag har i övrigt. Det stör men de flesta runt omkring mig vet inte att jag har ont.
 
Just nu värker handleden väldigt mycket hela tiden. Voltaren skriker mitt huvud för det är faktiskt det enda som funkar. Och vila. Men vila en hand är fan inte lätt. Man använder den hela tiden. I fredags och lördags hade jag så ont så att jag skulle vilja hugga av den. Jag blir så trött. Ledsen. Nu när jag är på G liksom och vill hugga i och fixa och dona då går det inte.
 
Jag har ett magnetarmband som hjälper, hur otroligt det än låter så hjälper det. Jag sover nästintill alltid med det på . Nu är dock värken några snäpp värre och jag vet att Voltaren eller lida är mina alternativ. Jag vet också att om jag äter Voltaren och slipper smärtan i handen så kommer magen krångla och krampa. Jag hatar att ha ont.
 
Kan berätta att mina knän sköter sig riktigt bra nuförtin. Har inte hoppat ut på flera månader och de värker inte alls så mycket så ofta längre. När jag har sprungit så värker dom lite men helt överkommligt. Häromdagen hamnade det ena på sniskan och då blev jag påmind att jag ska vara så himla glad när de funkar som de ska! Så nu är jag det!
Så nu har jag fått gnällt av mig. Tack!

God morgon

Idag är det en spännande spännande dag! Har haft en grym sovmorgon och nu sitter jag här helt nyuppstigen och härligt nyduschad. Ska strax gå ut med Baltazar innan vi åker till stallet och kollar på när Dansa blir riden av en "inridare"! Ska bli hur spännande som helst.
 
Spänd och förväntansfull tjej!!

Borde och borde

Lina sa till mig, eller mumlade iaf att "Men du är 28 år du borde ha en bil". Borde jag det? Jag är inne i en inget ansvar period. Känner ibland bara att livet är så himla uppstaplat och ordnat. Är trött på det. Det är klart att man borde ha en bil vid 28 år ålder, det borde man ha från 20 års ålder. Jag äger två bilar. Men ingen fungerar just för tillfället och jag känner inte för att göra någonting åt saken. Jag känner för att skita i dom och bara glömma dom. Så jag skiter i dom men kommer ihåg dom precis hela tiden.
 
Jag tror det är mycket dieten som gjort mig obstinat just nu. Jag tycker inte om förbud och måsten/borden. Det gör att jag vill göra precis tvärtom ÄVEN om jag vet att det är skit korkat. 
 
Jag vill ha en ny telefon. Det är var jag vill det. Men jag vill inte köpa den. Jag vill bara ha den.
 
Tror jag ska göra mer som jag vill och mindre som jag borde framöver..
 
Att vara i stallet är precis vad jag vill men inte ett borde alls.. jag borde egentligen ha varit hemma och städat och fixat med massa saker idag men jag ville åka till stallet och då gjorde jag det!





Jag känner för att freaka ur en stund

Allting i mitt liv är så ordnat just nu. planerat och strukturerat och jag har schema på jobbet fram tills längre än vad jag vill veta. Känner att det är dax för lite outfreakning(inte ett korrekt ord Lina). Jag tror jag ska välja att göra det i helgen! Katja kommer hem och vill hitta på något och jag är helt ledig.
 
Ni tänker väll nu att jag är bra underlig som tänker på nästa helg innan denna ens är slut. Men jag har just haft min jobbajobbar vecka och veckan jag har framför mig nu är typ helt tom!

En rolig kväll i fredags!







put a smile on my face

Satte på mig ridbyxorna som vanligt för en stund sedan och märkte hur de hänger i rumpan och är lös i midjan. Min första tanke var Neeej, för jag vill inte köpa nya, trivs så bra i dessa. Sen inser jag att antingen har jag minskat i vidd eller så har de töjts ut. Lite av varje kanske det är men dom är nästan nytvättade så de borde inte vara tänjda. Så nu har jag bestämt mig för att bli glad istället! Enbart.







Sova

Sitter på jobbet och borde sova. Var jättetrött tidigare ikväll men nu är jag lagomt lugn i kroppen bara. Har börjat kolla på Gilmore Girl säsong 1 ikväll. Älskar det programmet! Får dock kolla utan text för det fanns inte svenska fast det gör inget för jag ser ändå inte texten sådär långt bort.
 
Känns som att den här dagen har varit hur lång som helst. Fast nu är den ju slut. Nu blev det nyss en ny dag. Undra vad den ska bjuda på.. massa hästar, någon motion? te hos en när och kär? städa!! Kan ju bli en riktigt bra dag!
 
Ska planera maten till Min middag med tjejerna på tisdag också.. Vill prova denna!! Fast inte tills dess..
Lakritsparfait ni hööör ju vad gott!

Ny vana, trodde jag aldrig!






Ops..

Satt och planerade lite inför en shopping trip nästa vecka. Stallkläder är fan dyrt. Hittade lite av varje på Hööks. Gratis frakt just nu också. Men jag ska prova först och köpa sen. Men det är liiite lockande att bara klicka iväg beställningen, då hinner jag ju säkert få allting innan jag kommer dit.
 
Detta är sakerna jag ska kolla på. Kommer troligtvis inte köpa en ridoverall tex. Men den såg mysig ut. Sen ska jag högst köpa två vantar inte tre. Ett par kängor inte två. Men det är bra med alternativ!

Vågen bör gå och dö

Blir så irriterad när inte vikten går ner trots att jag gör allt helt rätt. Förbannade skit grej. Ikväll saknar jag min underbara fina hund riktigt mycket. Men han kommer hem imorgon kväll så jag får allt vänta tills dess. Har absolut ingenting positivt att säga idag så jag sätter punkt här.
 
Hur söt?

Jag fick rida igår!

Värsta lyxen! Det är så jag känner när jag får rida. Ren lyx. Jag är sjukt tacksam för att jag får all den tid jag får i stallet. En kväll i stallet ger mycket mer energi än den tar så man kan inte säga att jag blir trött av att vara där.
 
Igår mockade jag Visas box i Lillstallet efter att vi varit ute på en klättrings och strosrunda.
 




Sen åkte vi till Storstallet och jag mockade Bronzac, Blixten och Philles boxar när Lina och Hanna red ut på sina ponnysar. Mös med Tage och mutade Elis med morötter.

I did it!

Jo jag joggade runt sjön idag på ren vilja. Fick prata mycket med mig själv för typ var femte steg men det gick. Efter joggningen käkade vi tacos! Jag älskar tacos! Sen dusch och sen dog jag på soffan. Frös och tänkte att nu blir jag sjuk igen. Men en kvart innan Lina skulle till stallet så tog jag mig samman och klädde på mig och gick ut i regnet. När jag kom hem tvättade jag och donade på här hemma. Hann inte med Malin ikväll som jag hade tänkt. Jag kände att jag måsta vara hemma själv en kväll den här veckan och den här var det enda alternativet.
 
Så nu är allt utrensat och fyra stora kassar ska ner i källaren! Jag ogillar prylar som är överallt just nu. Jag hatar att gå in genom balkongdörren. Det blir skitigt efter 1-2 dagar. Jag vill ha tillbaka min hall nuuuu..
Nu ska jag äta lite mat och sen hoppa isäng. Det blir några hårda dagar framöver.

Joggning

Jag har bestämt mig jag tar mig an alla utmaningar!
 
* Jogga 2 mil fram till jag åker till Malmö!. Alltså jogga 10 varv olika gånger fram tills dess då..
* Jogga runt sjön på mindre än 13 minuter! Svårt
* Jogga två varv!
* Jogga 2 varv under 30 minuter!
 
* Jogga 5 kilometer i en "tävling"! Vårruset eller Midnattsloppet!
 
Jag har dock ingen tidsbegränsning mer än "nästa sommar"! När jag hade joggat ett varv så kände jag, Japp nu har jag gjort det. När jag gjorde det igår tänkte jag att det här är såå not värt det. Men jag gjorde det. Idag blir första gången jag joggar två dagar i rad. Det kommer bli tufft och Johanna kommer att springa ifrån mig. Det är skitjobbigt för mitt psyke. Men det är en utmaning att jogga ett helt varv idag eftersom jag vaknade inatt och hade sjukt ont i benen. Så nu är Johanna påväg.. jag laddar med en halv Celsius!!
Får se om jag klarar det, jag har lättare för att jogga själv tror jag.

LCHF middag klockan sex - Carina

Det var riktigt mysigt att komma hem till Carina igår och bara få sätta sig vid ett dukat bord! Först fick vi en välkomstdrink som innehöll mousserande vin. Riktigt gott faktiskt!

Värdinnan


Meny


Dukning



Svingod räkröra


Lax med fetaost

Dessert!

Joggade idag

Det var sjukt jobbigt och tog 15 minuter och 30 sekunder. 2 kilometer. 7.7 km/h. Jag fattar inte hur jobbigt det kan vara. Skyndade mig emellan jobbet och middagen hos Carina.

Ny favorit



Det här kan ni bjuda mig på i jul när jag kommer till er och käkar egengjorda köttbullar, julskinka, sill och grädde!!

Tomma fingrar

Har inget speciellt att skriva om idag. Jag har klarat av en stor grej idag som jag gruvat mig lite inför. Känns skönt att det blev mycket bättre än jag kunde ana. Nu kan jag släppa det och gå framåt.
 
Det blev ingen ridning idag. Trist. Onödigt att jag var lite nervös för några dagar sedan. Grejen är den att jag är inte nervös för att flyga av längre. Jag är nervös för vad Lina tänker hitta på. Jag är glad att jag fick umgås med Lina, Sandra och hästarna idag. Tage är så himla mysig! Jag glömde berätta för er igår att Visa myste in sitt huvud i mig och stod så en stund. Det har hon aldrig gjort förut. Hon är inte värsta myshästen direkt. Men kramas kan hon om man står runt halsen. Men huvudet brukar hon vilja ha fritt men igår då var hon myssjuk och det är bra för det är jag jämt.
 
Jag mockade Tage och Elis boxar, det fick bli min motion idag. Jag gillar att mocka nästan jämt. Det är inte ens jobbigt längre. Tankarna hinner sorteras och bli klarare eller bara få finnas iaf. Jag kan lätt bli lite borta när jag snurrar runt där inne i boxarna. Skönt.
Rakt hår idag:)!
 
Det är en tuff vecka den här veckan. Ibland har jag så mycket planerat att jag knappt orkar kolla i kalendern.
Min vecka:
Idag jobb, hästvakt, handla, laga mat till hela veckan.
Tisdag jobb, jogga, Halv åtta hos mig middag!
Onsdag sov morgon, träffa Frida, stallet, te hos Malin.
Torsdag jobb, träffa E.
Fredag jobb, Halv åtta hos mig middag!
Lördag jobb hela dagen och natten
Söndag jobb.. 
 
Borde även hinna tvätta.

Stallsöndag

Imorse gick vi upp ut och sen hem och klädde på mig lite mer kläder innan vi åkte mot stallet. Med vi menar jag, jag och hundarna. Vi kom fram lite innan vi tänkt så vi tog en prommis runt åkern och lät hundarna springa av sig ännu mer energi. Sen fick dom sitta i bilen medans vi donade och lastade Dansa.
 
Väl i Spännars var Dansa lite mer nyfiken än vanligt. I longeringen lyssnade hon grymt bra på sina kommandon. Men lite skutt hit och dit blev det. Sen satt Lina upp och det gick bra en jättelång bit men sen var det dax för lite Dansning igen. Lina flög av. Huuuaa jag tycker det är lite läskigt. Det gör ont i hela kroppen på mig när jag ser att hon landar. Men det gick bra, hon är lite öm nu dock.


Tillbaka i Lillstallet tog vi en ridtur jag på Visa och Lina på Noa. Det gick hyffsat. Lina var hårdare än hårdast för vi red förbi några hästar som Visa blev lite "underlig"(kan inte beskriva, en känsla av myror i benen liksom) och på hemvägen travade vi fram nästan till hästhagen. Jobbigt. Men bra för nu vet jag ju att det går till nästa gång. Min hjärna har dock kommit så långt nu att jag tänker "det värsta som kan hända är att jag flyger av". Och det är mycket bätte än att sitta på en skenande häst eller att sitta kvar på en vild häst. Så det är tur att jag inte tänker på det. Jag kan lugna mig relativt snabbt för det hjälper ingen om jag blir olugn. Vi fick erbjudandet att rida i Padocken också, men jag ville inte rida tillbaka till de där hästarna och tur som en tok så ansåg Lina att vi inte hann. Det räcker med lite jobbigheter per gång tycker jag. Fast det är lite tråkigt för jag har inte ridit i en padock sedan jag gick på ridskolan. Så jag vill göra det någon gång i framtiden. Kanske blir på Tage imorgon?! Man vet aldrig vad Lina har för planer och i stallet är det hon som styr mitt liv om jag inte vägrar.
 
Sen åkte vi tillbaka till Spännars och Lina red Bronzac medans jag gick en prommis med hundarna. Nilla älskar verkligen att vara med bland folk och där det rör lite på sig. Så roligt att se henne.
 
Nu har jag tvkväll och inser precis att NCIS visas klockan 21!! Bra kväll!

Träningsmål

Jag behöver er hjälp. Mitt mål till sista oktober var att springa ett varv runt sjön. Det klarade jag! I förtid. Är så himla lycklig för det för jag trodde inte att jag skulle klara av det faktiskt. Jag har alltid varit en lat person som ogärna just tränade. Jag rörde på mig ändå i vardagen men just ordet träning har en sjukt negativ klang i mina öron.
 
Nu vet jag inte alls hur jag ska lägga upp det framöver. Jag tränar INTE utan mål. Det är inte ett alternativ att bara "träna tre gånger i veckan". Jag måste ha specificerat Vad jag ska göra, När jag ska nå målet och Vad målet är.
 
Så jag har några alternativ. Jag kan inte bestämma mig. Men kan inte ni förklara för mig vilket mål som är bäst och varför?
Mina alternativ är:
"Jogga 2 mil fram till jag åker till Malmö!". Alltså jogga 10 varv olika gånger fram tills dess då..
"Jogga runt sjön på mindre än 13 minuter!"
"Jogga två varv!"
"Jogga 2 varv under 30 minuter!"
"Jogga 5 kilometer!"
 
Eller ska jag ta allihopa? Fast om jag inte ska ta allihopa vilket ska jag ta då. Vilket är bäst?
 
Vad kan jag mer ha för mål inom träningen? Plankan 1 minut och någon sekund har jag också till sista oktober. Hoppa 133 hopprepshopp har jag den här veckan. Alltså iidag ska jag hoppa allihopa i rad utan stopp. Första gången klarade jag 34 hopp. Iförrgår klarade jag 121. Igår hoppade jag i intervaller, provade inte ens att hoppa alla irad. Tror ni jag klarar det idag? Jag ska.
 
Nästa vecka är det Johannas utmaning! Undra vad det blir. Spännande.
 
Hur funkar ni? Gillar ni att ha mål eller tycker ni att det är jobbigt? Jag vet ärligt talat inte vad jag skulle göra om jag inte klarade en utmaning. Ni vet i augusti när jag skulle gå 111 km. Det var tufft. Otroligt tidskrävande och det var nog det jobbigaste.

9,3 kilo kvar till jul

Glömde ju att berätta att jag kommit en bit påväg på mina 5 kilo i oktober. Det är nu 4,4 kilo kvar.. så 600 gram borta på 4 dagar.. det går inte snabbt de här. 18 dagar kvar! Det ska gå. Måste öka!
Men ni får tänka att jag brukar aldrig gå neråt i vikten alls då jag tränar så detta är ändå ett bra steg framåt.. jag skiter i träningen de sista 1,5 veckorna om jag ligger dåligt till.
Ni glömmer väl inte att hoppa?!

Okej nu är jag klar..

Nu får jag krupp. Jag har nu läst ikapp alla bloggar jag har kunnat komma på och ingen skrev någonting roligt förutom Linda som skrev fint om kärlek men hon har lösenord på sin blogg så ni kan tyvärr inte få läsa det Haa. I storbloggarnas inlägg länkas det hit och hit och jag måste vara den uslaste läsaren dom har för jag skulle aldrig köpa något som dom rekommenderar eller använder.
 
Nu är jag trött på att sitta här i min härliga fina soffa. Jag vill ha någon att prata med. Flamsa, ta roliga kort, skratta, skvallra men allt jag har är du. Min blogg. Jag har rätt mycket att skriva här men det är så svårt att förmedla en känsla i text på rätt sätt. Jag är nog en ganska ironisk person som gärna driver lite för mycket och då blir ju allt bara fel. Så jag låter bli att skriva något om det jag skulle vilja.
 
Kan dock berätta om min granne för er, en inte lika bra granne som jag pratade om häromdagen. Mina pantflaskor försvinner ju hela tiden och jag har hela tiden antagit att det är en yngre kille som bor några lägenheter bortanför mig som snor dom. Han och hans gäng har snott lite möbler och grejer från grannarnas balkonger också så det var ju inte helt oväntat. Dock så har jag inte haft alls några bevis för detta och på ett sätt har jag tyckt att det varit skönt för då slipper jag panta. Men så skulle jag bli ekonomisk häromdagen för jag var nära att nå mitt mål på sparade pengar och då tänkte jag att det vore bra med lite extra slantar. Så jag lät påsarna med pant stå här innanför dörren i säkert två veckor och jag blev helt tokig så häromdagen ställde jag ut dom. En KVART senare så står jag i köket och ser grannen gå in på min balkong och sträcka händerna mot påsarna. Jag fick en reflex och knackade på fönstret som var lite öppet. Han sa då "Öööö jag skulle bara kolla vad du gjorde". Jag svarar "Mmm säkert". Han går bort men jag kommer då på att om han verkligen snor pantflaskor så behöver han nog dom bra mycket mer än mig så jag ropade "Fast hörru, du kan ta dom om du vill!!" Haha.. så sjukt. Han kommer tillbaka och tar den ena sen står han där och väntar och mumlar "ska jag ta den här?" Jag säger "nä ta båda, det är helt okej!".
 
Sen var vårat samtal slut. Haha.. tänk vilka underliga grejer jag får för mig. Min syster tyckte att jag var galen. Men vafan var inte han mer galen som kom tillbaka?

Fortfarande lördag

Den här dagen kan bli precis hur lång som helst. Är på skönt humör. Tycker inte ni att humöret gör mycket för hur en dag ska bli? Är på effektivt humör. Vill fixa och dona. Vissa eller kanske många skulle kalla det rastlös. Men det är så himla skönt när allt är klart ju. Nu är köket rent efter allt kladd idag. Bakverken är nerfrysna utom några som jag sparat uppe. Hundarna är aktiverade. Det är undanplockat och ljusen är tända. En skön känsla här hemma.
 
Jag kände lite för att gå ut ikväll, dricka lite vin med en god vän och gå ut och fira mitt varv runt sjön. Ja jag har inte glömt det. Jag kommer att leva på det länge. Frågan är hur länge jag ska vänta innan jag försöker igen. Ska skriva mer om detta i ett eget inlägg. Det blev dock ingen firning. Dålig planering av mig som vanligt. Är riktigt sålig på att planera långt i förväg och då har ju alla redan bokat upp sig. Och jag är inte alls på humör att umgås med folk jag inte känner. 
 
Just nu sitter jag helt ensam här hemma. Sofia skulle komma hit om hon inte somnade, gravida är bra trötta. Tydligen glömska också för hon skickade nyss ett sms och sa att hon glömt att hon skulle pyssla med andra saker ikväll. Jag försökte få hit Lina men hon var på riktigt vrång humör idag och ville bara ligga hemma i soffan. Jag känner att jag slösar bort mitt härliga mående lite om jag går och lägger mig och slösar bort den här kvällen. Men det är ganska mysig att sitta här i soffan med hundarna överallt och Katten på fötterna.
 
Åt det godaste jag ätit på länge ikväll..
Rester från igår med en bit smält brie.

LÖRDAG

Idag har jag bara strosat runt här hemma och haft det bra. Självklart skulle jag hellre haft en morgon i stallet men Lina hade ingen tid och jag borde ju öva på att vara hemma mera så. Jag och hundarna har varit ute och busat en stund.
 
Sen har vi bakat, bakat och bakat. Biskvier och Chokladbollar. Några med pepparmintchoklad på. Jag har räknat kolhydrater och tycker att det är helt okej för mig att äta dessa för att få i mig mera fett. En chokladboll med choklad på är 1,2 kolhydrater, med kokos på 0,8 kolhydrater och en biskvi är 1,8 kolhydrater. Bra att veta?!

Nu ska jag packa in hundarna i bilden och åka på dop. Mysigt!
Första gången jag använder denna rosa skönhet!

Johanna och jag vettni

Vi har det så himla bra Johanna och jag. Ikväll har vi käkat god middag med kyckling, vitlök, senat, persilja, basilika och grädde! Sen la jag mig i soffan och pratade om allt och inget. Johanna bänkade sig vid datorn och letade bil och läste bloggar tror jag. Sen tog vi en promenad med hundarna som spårade ur rätt rejält. Sen hem och kolla Criminal Mind och drack te innan hon åkte hemåt för lite sömn innan jobbet. Jag hoppas vi hittar på något skoj till imorgon också.
 
Min utmaning om 133 hopprepshopp per dag är Johanna med på. Nästa vecka är det hon som får komma på en utmaning, hon har redan kommit på den och har grymt svårt att hålla den braa utmaningen för sig själv. Jag tänker inte gå och må dåligt i flera dagar extra så jag vill inget veta förrän tidigast på söndag. Men vi hoppade iaf tillsammans idag. Haha såå sjukt.












Umgåtts med Linda och Mille idag

Super mysig förmiddag i Edstuga. Hur söt är inte Mille?!
 















JAG KLARADE DET

Jag har sprungit ett helt varv utan stopp!

Före

F
Efter

Jag är taggad

Så nu ska vi ut och jogga.. Bra för hundarna också. Nilla är tillbaka i vårt hus och stannar ett tag. Så mysigt. Vår familj är hel. Det första Madde sa till mig imorse när vi byttes på jobbet var "Meen vad smal du har blitt!". Jag bara What?! Men tydligen ser jag smalare ut!! Najs!!
 
Är riktigt taggad idag, skulle så gärna vilja springa ETT HELT VARV. Men jag vet att det är för tidigt. Får lugna mig lite. Men funderade på att jogga och sen stanna några sekunder istället för att gå till nästa stolpe. För då har jag ju ändå sprungit ett helt varv fast med lite pauser. Det vore ju coolt. Jag har kommit fram till att jag älskar utmaningar. Sen tycker jag att det är grymt härligt att mina knän håller sig på plats trots hopprepshopp och joggningen. Tummen upp till dom!
 

Laddar

Sötnöt

Möten

Jag älskar människor och jag tror det märks. Idag vill jag hylla några människor som jag träffat på bara idag.

Först ut är min granne. Träffade henne idag och hon berättade att hon ska flytta. Buhu jag vill ha henne kvar. Hon är utan tvekan världens bästa granne. Det sa jag till henne såklart. Hon flyttar bara några lägenheter bort. Den jag var och kollade på faktiskt. Hon är en människa dom alltid gör mig glad och som alltid finns där.

Nästa person är Jonas som satt i kassan på Willys idag. Riktigt genuint trevlig. Jag var stressad som alltid men han var helt lugn men snabb. Stort plus till honom.

Den tredje personen jag råkade träffa på idag var en tant. Jag hade satt mig på gräset utanför jobbet för jag hade några minuter över. Då kommer den här tanten upp från gångbanan över en lång gräs slänt med sin rulllator och pratar en stund om vädret, Baltazar och är bara så himla mysig.

Jag älskar trevliga okända människor!!




Ajajaj

Mitt huvud värker och det borde ni veta vid det här laget är en kris för dieten. För om jag får ont i huvudet så kan jag göra i princip vad som helst för att det ska försvinna. Jag fungerar inte helt enkelt. Nu åt jag en paprika, jag tror alltid att värken ska gå över om jag äter saker. Det känns lite bättre. Åt bacon och två ägg till frukost, jag älskar bacon! 
 
Idag skulle jag träffa Frida en sväng men hennes bil gick sönder så vi hinner nog inte ses något innan jag börjar jobba. Typiskt men kanske likabra med tanke på hur jag mår. Jag har suttit vid datorn och samlat på mig massor med godsaker recept! Typiskt att jag inte ska äta några sånna de kommande veckorna. Vi får se hur det blir. Det är ju inte fusk och upp till 25 kolhydrater per dag är ju ändå strikt! Hittills idag har jag ju ätit äggen=2,8 och paprika ca 5,1. Så 7,9. Jag har aldrig räknat kolhydrater förut.. tycker det är jobbigt. Men nu ska jag försöka i en vecka.
 
Ska nog åka hemåt lägenheten och kurera mig med en lång dusch snart. Hade planerat att jogga idag men det blir inget med det. Jag har en tanke att jag bara ska göra det när jag är taggad så att jag kan ta ut mig.
 
 
Baltazar njuter av att vara här hemma. Han ligger och slöar överallt och inga fotsteg utanför fönstren stör honom hela tiden. Går ut när han vill och strosar runt på gården och kissar in alla buskar och träd 10 gånger om. Jagar katten lite. Hittar pinnar som han vill att vi ska leka med. Myser in sig i allas knän så fort han får chansen. Underbara hund!

Idag är en sån dag

.. då jag skulle vilja kunna skrika ut massa saker här. Men av flera olika skäl kan jag inte göra det. Så jag sitter här och plinkar på tangenterna och låtsas att allt är precis så bra som det låter.
 
Åkte till stallet idag direkt efter jobbet. Jag donade med Tage och mockade. Jag blev hästvakt igen på måndag. Lyxigt! Jag tänkte att hon bara ville ha mockat och maten fixat men ridas skulle det göras också! Kul! Hoppas han är snäll.
 
Andra dagen på striktheten har gått skitbra. Ätit 4 ägg, 5 bacon skivor, några parmaskinka skivor, fetaost, 1 msk räksallad, två ostskivor. Är mätt och nöjd.
Middagen nyss
 
Nu sitter jag hemma i min mamma och pappas soffa, är helt ensam i deras hus. Tänkte att jag behövde ha lite familjetid och en lugn skön kväll här men dom är på möten och shit så här sitter jag. Jag packade med mig lite smått och gott för jag tänker stanna här tills imorgon..

Håret








ikroppenmin.blogspot.se

Fan, jag blir så himla ledsen. För ett år sedan pratade jag om den här bloggen rätt mycket. Jag vet att jag tipsade er om den några gånger. Det är verkligen så hemskt. Jag blev glad när sista inlägget skrevs förra året. Samtidigt har jag varit så nyfiken på vad som har hänt i Kristians liv det senaste året. Jag tänkte varje gång jag kollade in där att "Yes, han har det nog bra!" eftersom han inte publicerat något nytt. Jag var inne där i augusti men ingenting nytt. Igår såg jag en länk till hans blogg på Twitter. Min första tanke var "Neeeej!". Nu har jag läst alla inlägg. Jag blir så himla arg och ledsen. Fuck Cancer är ett understatment.
 
www.ikroppenmin.blogspot.se
 
Han var även med i Jenny Strömstedts program igår. Ni borde se det. Kristian är med efter sista pausen, allt före är skit så spola/klicka er fram.

Vardagslyx

Ibland får man unna sig det. Helst ofta. Jag brukar vara grymt bra på det men har inte riktigt hunnit de sista månaderna. Stallet är ioförsig vardagslyx delux men i övrigt nada. Så idag har jag haft sovmorgon. Tagit en joggrunda runt sjön med Johanna som gick så jag fick sitta och vänta i slutet för att jag sprang ifrån henne haha. Vi har druckit te och myst en stund i soffan innan jag hoppade in i duschen och hon gick hem och åt lunch. Nu har jag precis klippt mitt hår!! Åhhhh vad dumt, det blev jättekort. Fattar inte varför jag envisas med att klippa mig själv när två av mina närmsta vänner är hårfrisörskor.
 
Nu sitter jag i soffan och tittar på Det Okända, har noppat ögonbryn och smörjt mig med massa goda cremer!! Snart blir en shoppingrunda, på jakt efter en musmatta. 
 

Oktober blir strikthetens månad

Nu kör jag hårt. Ger mig själv strikta riktlinjer. 5 kilo ska bort. Det ska gå. Ingen choklad, inga nötter, inga bär. Nu blir det kött och sås. Det blir det längsta jag någonsin varit superstrikt. Det ska bli kul, utmanande och intressant att se hur det går. Beasås ska bli min bästa vän igen. Ägg ska intas vareviga dag. Ja ni hör ju hur peppad jag är?, not. Men jag kommer att bli det. 
 
Jag kan redan nu säga att det kommer bli tre undantag. Jag ska vara med i ett "Halv åtta hos mig" evenemang i mitten av oktober och då vill jag äta det som bjuds. Det är helt LCHF vänligt men inte superstrikt eftersom det blir efterrätt och så. Sen får jag även dricka vin när jag vill.
 
Jag kommer även att ha en utmaning varje vecka. Denna vecka är det att hoppa 133 hopprepshopp per dag. Är ni med? Vilka är med? Komigen!!!
 
Min helt okeja kropp just nu..
 
 
Fina bilder på en morgontrött tjej..

22:29

Jag har en oro i kroppen ikväll. Kanske beror det på att jag bara varit hemmakring idag och donat med saker. Eller så beror det på någonting annat. Jag vet inte. Jag blev glad efter stallet men när jag kom hem så kom den här konstiga känslan tillbaka och jag kände att jag aldrig kommer att kunna somna inom en snar framtid. Så jag bestämde mig för att springa ett varv runt sjön klockan 22:29. När jag gick ut hade jag tanken att gå så fort jag orkade, jogga om jag kände för det. När jag kom ut kände jag, Nä nu jävlar ska jag köra. Jag körde hårt.
 
Hårt för mig idag var att:
Gå till lamporna.
Jogga 4 pinnar
gick en
Jogga två
gick en
Jogga två pinnar, då var jag vid bron
gick en
Joggade till lampanbortanför bänken alltså typ 3-4 pinnar
gick en
joggade hela vägen till skogen
gick 1/2, för det kom en katt och en kille och Ballen hamnade efter
Joggade till svängen typ 3 pinnar
gick en
Joggade till macken typ 5-6 pinnar
Tid 15 minuter!
 
Jag är så jävla nöjd!! 5,5 pinnar gång.. resten jogga!!! + biten till lamporna då förståss.. men snart så snart ska jag klara ett varv. Det gick inte fort idag. Jag var nöjd bara jag guppade mig fram. Men fattar ni??
 
Jag mådde skit när jag kom hem, kändes som att jag skulle kräkas. Hostar som en tok. Antingen så blir förkylningen värre nu eller så försvinner den, känns som att det kvittar för jag är ändå sjuk. Det värker i magen och halsen dunkar liksom. Men men skit samma. Kroppen har fått jobba mycket idag. Mockat en box, ridit en häst och hurtat ett varv runt sjön. Dagens betyg blir Godkänt!
 
 
När jag kommit upp till att jogga ett varv så ska jag försöka göra det två gånger i veckan tills dess att det blir för mycket snö.

Ridlektion med hästmuff

Ikväll fick jag hipp som happ en ridlektion. Först var vi till Bronzac och Lina provred min "Hästmuff". Hon hoppade till och med. Jag blir så himla imponerad vilken balans hon har. Sen åkte vi till Lillstallet och jag fick en ridlektion av Lina. Så himla roligt och jobbigt men verkligen jättekul. Det är så mycket att tänka på och när hon säger en sak så glömmer jag de två före haha.. jag är en jobbig men villig elev. Travade tre steg också. Har man inte provat så vet man inte hur det känns, right?! Jo så här provar jag. När det var mörkt kändes marken lite mjukare haha..
 
Muffen var super härlig att sitta på. Mer stabilt liksom. Så det var ett bra köp trots allt. Visa gillade den nog också tror jag. Den är dock super varm = svettig rumpa.
 





Ops

Nu blev här en häst blogg. Men som ni alla vet är detta en Hanna blogg. Där ingår, LCHF, viktminskning, hästar, djur, familj, resor och vänner. Så jag får hitta lite fler bilder att sätta i "side". 
 
Nu ska alla länkar fungera!! Till LCHF skriverier, minskning och recept!!! Sååå klicka er runt och inspektera min nya fräscha sida en stund. Lämna gärna en kommentar om det är något som inte verkar fungera som det ska
 
Här är jag 2009 på Gotland..
Här är jag idag..

Måndag

Idag har jag köpt en av de roligaste prylarna i mitt liv. Får se om jag någonsin kommer att använda den. Den är hästmuff. Ni vet sadelmuffar man har på cyklar. En sån fast en stor som man har på hästen när man rider barbacka. Kul.
 
Mitt enda uppdrag idag är att hitta en musmatta jag vill ha. Jag vill ju ha en vit, rosa eller iaf ljus så att jag kan skriva lite på den. Vart hittar man sånna?
Min underbara hund har äntligen kommit hem igen. Vi ska strax gå ut och göra lite "sök i rutan". Aktivering för hjärnan. 
 
Jag har lämnat in min bil på koll idag. Känner att det är dax att ta tag i mina tråkigheter. Kom på att jag inte fått någon räkning från försäkringen också och insåg efter lite googling att jag skulle få böta 1700 kr. 9 dagar utan försäkring. Kul. Nej så jag ringde försäkringsbolaget och de sa att den fortsatt tillsvidare. Jag som bestämt sa till dom att jag INTE ville ha det när jag skaffade den. Men nu är jag super glad att de INTE lyssnade på mig. Så jag har precis tjänat 1700 kr som jag därför kan göra något skoj för.
 
Är sprallig och sugen på något utöver det vanliga den här veckan. 

Meeen

Sitter här på kvällen och blir alldeles glad. Lina är verkligen en färgklick i mitt liv. Ni anar inte vilken genomlycklig människa jag har blitt sedan jag började vara i stallet med hästarna och Lina. Alltså glad innifrån. Det känns en stor skillnad. Tror inte det märks lika mycket utåt kanske. Vi klickade direkt.
 
Så nu vet ni vart ni ska kolla om ni vill se fina fina bilder på mig om ett år, om det nu blir så att jag flyttar. 

Nytt beslut

Jag har varit lite off på bloggen ett tag. Ni kanske inte har märkt det eller så har ni gjort det. Jag beslutade mig för att inte dela med mig lika mycket som förut. Tyckte att det blev lite jobbigt när folk i min omgivning pratade om saker som var mina egna, och bloggens då haha.. Det funkar ju inte att tro att bloggens och mina saker är egna. Men jag känner att det här sättet att blogga är ingenting för mig. Jag skriver om just ingenting alls. Jag tror att ni har förstått min enorma kärlek för hästarna nu. Det har liksom känts lätt att blogga om det för jag vet att det inte gör Lina någonting och Jag älskar att läsa min blogg då haha..
 
Men nu blir det lite omprioriteringar. Mer av mig igen. Mer av annat. Är ni med på det? Vad skulle ni vilja läsa mer om?
 
Jag tänkte häromveckan när jag fick en kommentar av någon av er som frågade om det var mitt barn som jag höll i famnen. Några andra frågade också saker som för mig är självklara och de hade läst min blogg pga LCHF och en pga hästarna i ca 2 månader. Då kände jag. Shiit hur hemlig har jag varit de senaste månaderna egentligen. Jag älskar era kommentarer och frågor och påhopp om olika saker. Vi gör bloggen så igen!! Snälla!
 
Nu ska jag jobba vidare.. Den här veckan jobbar jag så lite lite att jag får lite panik för jag vet inte vad jag ska göra med all min tid. Tror ni jag kommer att bli sysslolös!! 

Jag vill, jag vill inte

Jag har så himla många ideér och tankar att jag blir knäpp ibland. Min önskan är att öppna någonting eget när mitt pågånde vikariat går ut om ca ett år. En av mina bästa vänner vill uppenbarligen också göra det. Det vore så himla kul! Men då måste jag flytta. Jag vill inte flytta. Jag vill starta företag.
 
Hur roligt kan det bli. Hur uber bra kan det bli. Hur svårt ska det vara. Varför satsar jag inte bara?! Just do it borde vara mitt mantra.
 

Lördag

Jag har jobbat sen igår kväll. Idag var vi till Rättvik på marknad och myste runt. Blev en härlig dag i det något kyliga vädret. När jag slutade fem så sprang jag till bilen och rejsade till stallet. Det var ju min sista hästvakt kväll ikväll. Så tråkigt. Idag red vi en riktig kvällstur i mörkret mot Sibo och sedan in på ett område med massa hus.. såå mysigt. Tänk att jag drutta runt där på Tage liksom. Tror att han är något less på mig som låter honom skritta runt som värsta gubben, men det är så det ska vara. Vi travade dock lite och han var riktigt stabil att trava på motför Visa. Kan ju bara jämföra med henne. Lina sa dock efteråt att hon varit nervös för han kan kanske skutta lite om någon ovan vinglig människa travar. Undra vad mer hon vet som hon utsätter mig för. Jag har dock inget annat val än att lyda för Tage gör som Bronzac gör.
 
Ikväll ville jag gå ut på Tuppenz. Men det blev inte så. Blev riktigt besviken där ett tag. Det är Ebba Gold, bara Ebba Grön låtar!! Hur bra? Jo och det missar jag. Jag orkade inte gå ut med något gäng jag inte umgås med dagelidax så jag blev hemma. Hoppas alla som är där har skit tråkigt. Utom syrran, hon förtjänar att ha kul en kväll.
 
Jag lever i synd på dieten också. Käkar äpplen. Det finns ingenting att säga mer än att jag är korkad och lär så förbli några dagar till. Var dock på affärn idag och var inte ett uns sugen på lösgodis, chips, glass eller något annat sockrigt som Lina skulle köpa. Det är en skön känsla. Jag har kommit på att jag hatar Babybell ostar. De smakar plast och är bara allmänt äckliga. Imorgon ska vi käka lax på jobbet.. Mmmm vad gott!
 
Jag saknar min hund, det är nog det enda jag ogillar med min långa jobbhelg som jag har var fjärde vecka. Han får mig oftast på bättre humör. Katten är dock här men hon ligger ju mest bara ivägen överallt. 
 
I övrigt har jag plockat undan lite här hemma. Soffan är nu sittbar på alla 6 platser. Golvet är fritt från tre lager kläder. Köket är katastrof. Toan är klorerad. Ljusen är släckta eftersom jag inte orkat tända dom. Blommorna är tillbaka i de nymålade fönstren. Gardinerna är uppe igen, lite knöligare efter att ha varit ihopknölade i 11 dagar. Näsan är täppt men huvudet är overkande eftersom jag skippat nässprayen de senaste timmarna. 

Wiiiiee

Nu har jag bokat resan!! Det är flera veckor kvar men det känns skönt att det är gjort. Nu ska jag verkligen åka! Har tänkt att åka i flera år. Ska bli så himla jävla roligt!
 
 
Vet ni vart jag ska?!

Gott



Lagat riktigt god mat ikväll. Det har varit en väldigt lugn kväll på jobbet, imorgon blir det fartigare.



Jag hinner ingenstans i min bok. Känner ingen ro i att läsa. Sen är den lite hoppig mellan olika årtal och det är lite jobbigt.

Hästmorgon



Tage tog chansen och rullade sig innan han ens hunnit till hagen.

Världens gnälligaste

Alltså folk har så stora problem. Jag gnäller och gnäller. Över precis allting. Jag försöker låta bli men det går inte. Jag hatar att inte vara 100% frisk. Lina anser ju fortfarande att jag inte är sjuk. Mamma tycker att jag är jättesjuk och borde ta det lugnt. Jag känner att jag är där emellan. Blir skit irriterad på att jag inte orkar allting som vanligt men att jag ändå känner mig frisk när jag sitter stilla.
 
Nu kör jag nässpray 3 gånger per dag för att föröska få bort locken i öronen. Jag hör jättedåligt. Ja ni hör. Världsliga problem för många. Jobbiga problem för mig.
 
Nu går jag och lägger mig. Jag är trött hela kvällarna. Det har jag aldrig varit i hela mitt liv. Jag kan lägga mig 20 utan problem. Sova 10 timmar utan problem. Sover hela natten trots att jag somnat före 22. Annars brukar jag vakna vid 3 om jag gör det. Min kropp är trött så jag låter den sova. Bra plan. 

Tror ni det funkar på förkylning?

Det gick bra

Turen med Tage gick bra. Jag känner dock inte att jag har full koll på denne herre. Han är så himla stark. Visa är yber känslig i munnen och Tage är super hård. Det är så himla stor skillnad så ni anar inte. Jag får knappt stopp på honom om Lina går iväg med Bronzac. Snacka om att jag ska uppskatta Visas känslighet och lätthet. Jag tyckte ju det var läskigt att inte kunna få stopp på henne på vägen hem förut.
 
Lina har fått för sig att jag omöjligen kan ramla av för att jag har så himla långa ben. Där har hon fet fel. Jag tror att det gör att jag ramlar av lättare. Jag tror dock den här grejen att ramla av kommer lägga sig snart när jag ridit även Tage några gånger. Det gjorde ju det med Visa. Jag är inte rädd för att ramla av henne längre. Men Tage känns som en stridsmaskin motför henne haha..
 







Rida Tage

Ikväll ska jag rida Tage. Det är så himla konstigt att jag får rida honom. Ägaren brukar inte låta vem som helst rida den här hästen för han är lite speciell. Om hon låter någon rida så ger hon tips och råd och riktlinjer. Mig säger hon knappt någonting till. "Vågar du rida nu då?" Typ. Jag hoppas det går bra. Jag är ju inte alls någon van ryttare. Rider Visa någon gång nu och då, kanske en gång per vecka de senaste veckorna. Men det är två så olika känslor att rida dessa hästar. Så jag förstår inte att hon låter mig rida honom. Men jag är mycket glad för det, det känns som något spännande. Jag vet ju att hon litar på Lina, men grejen är den att det inte är Lina som sitter på hästen. Jag skulle också ha varit coollugn om Lina red min häst. Ja jag kommer nog aldrig att få veta hur hon tänker i den här frågan, men det känns underligt och riktigt kul att hon låter mig rida!
 
Jag gillar verkligen den här hästen. Han är super gosig och lugn för det mesta. Men när hans muskler väl tar fart då lär jag ligga i ett dike. Han ska tydligen vara rädd, se spöken och vara lurig. Vi får se hur det går. Jag hoppas att jag inte bryter någonting.
 
 
För att förtydliga så ska vi inte ut och rida någon krävande ridtur utan vi ska skritta runt. Jag har gjort det en gång förut, runt sågen. Jag vet inte vart Lina har planerat vår tur denna gång. Men Tage är tydligen skeptisk till grisar och får och det är ju ganska svårt att undvika där ute bland alla gårdar.

Snurrig och gladare

Har varit så himla snurrig och yr idag. Det blir helt svart för ögonen och jag svajar till men jag däckar inte ihop. Jag åkte till stallet iaf. Tänkte att det är bättre att ha folk runtomkring mig utifall jag skulle svimma på riktigt. Lina tyckte väl inte att det var en lika strålande idé. Men jag svimmade inte. Jag tror det är någonting med öronen. Jag ville inte ens rida idag, frågade Annika om hon skulle rida, men vi gick allihopa. Ni kan ju tänka er hur yr jag är om jag till och med avstår från att rida.
 
Imorgon ska jag vara bra. Är trött på att vara fake glad. Det funkar ju inte att gå runt och vara halvsur i vanliga världen. I stallet blir jag alltid skönt glad. Jag satt ute i regnet idag och det gjorde mig inte ett smack. Det är så himla underligt.
 
Ikväll träffade jag Linda på affärn, jag saknar verkligen henne ibland. Tänk att vi bodde ihop i flera år. Tänk vilka liv vi levde då motför nu. Vi ska boka in en dejt snart!! När jag kom hem kockade jag matlådor till imorgon dag, kväll och en till fredag lunch. Alla andra måltider kommer jag att äta på jobbet fram till måndag lunch. Det känns långt dit. Ska hinna mycket i helgen. Bara massa skoj. Vet dock inte när jag ska sova. Jag är svinbra på att planera in saker efter varandra. 
Nu är det mössväder

Mår märkligt

Har pysslat hemma hela dagen och kollat på flera avsnitt Förhäxad. Frågan är nu om jag ska hänga med til stallet eller om jag ska ha hemmakväll. Jag ska ju dit torsdag, fredag och lördag eftersom jag är hästvakt. Men det är ju så härligt att bara strosa runt där. Min mage är lite ur balans också. Gaah jag vill så mycket men känner mig inte up for it.
 
Blir nog en tur till stallet ändå och prata lite skit med Lina och pussa på hästarna! Sen blir det handling och skjutsa Ballen till hundvakt. 
 
Med Lina blir jag alltid gladare iaf! Hon har många likheter med min bästa vän Sanna.

Nej

Jag är så peppad med träningen och har varit det en längre tid. Jag tog mig ut på en runda idag. Joggningen ska ju avverkas till sista oktober. Men jag känner bara nej. Det går bra, benen är med, benen orkar, kroppen känns pigg, insidan av huvudet är taggat. Men luften, jag har den inte. Jag kämpade på idag, jag fick blodsmak och det bränner fortfarande i halsen. Jag är så jävla less på detta snorfyllda huvud. Mina öron värker som satan nu, vet inte om jag skuffat runt snoret eller vad det nu är som sitter igen. Det gör svin ont.
 
Jag sitter nu här på golvet och känner mig duktig och jättesvettig. Jag sprang 200 meter sammanhängande idag, sista intervallen. Wooohoo!!
 



Den här tröjan satt som ett korvskinn på mig förut. 

FUCK CANCER

Ni stödjer väl bra organisationer? Jag stödjer vissa saker väldigt mycket men litar väldigt lite på alla organisationer. Så jag kollar upp och undersöker saker mycket noga innan jag bidrar på något sätt. Just Fuck Cancer är en kampanj som Ung Cancer har. Kika in på deras hemsida och klicka hem lite grejer vettja!!


Vagel i ögat

Ja en vagel i ögat har jag fått för första gången i mitt liv. Vad är anledningen undrade jag såklart. Förklaringar har jag fått hela dagen. Sovit med smink, varit ute i blåst, sovit för lite, haft nå lort i ögat, har nå skit i kroppen mm alla hade en egen föklaring. Tydligen är det en inflammation i talgkörtlarna. Det går bort på en till två dagar. Yeah!
 
Jag har inte tänat idag. Funderar på att göra det imorgon på förmiddagen. Känner mig helt slut i kroppen så jag ligger faktiskt redan nu i sängen och tänker sova strax. Har även sovmorgon imorgon så jag hoppas jag vaknar pigg och helt frisk imorgon.
 

Nu är det slut på latandet

Jag har varit sjuk i två veckor. Nu är jag bara täppt i näsan och snorig. Så idag sätter jag igång med träningen igen. Jag tränade till och med på Mallorca, så nu får det vara nog. Pepp pepp pepp..
 
Svettig tjej äter frukost

Måndag 1 oktober

What the fuck? Oktober. Vart tog september vägen? Jag tycker dock det är ganska skönt med oktober. Fast det känns underligt att det inte ens är 3 månader till julen. Jag älskar julen men vill ha lite mer tid. Tiden springer bara iväg. Jag försöker fylla mitt liv med allt jag gillar just nu och det går riktigt bra. Dock har jag inte en ledig/oplanerad helg förrän i december som det ser ut nu. Ops. Men det löser sig.
 
Idag har jag jobbat, jobbat igen och kollat på tv. En skön lättsam dag. 
 
Nu tänker jag hoppa isäng i mitt kaos. Är sjukt less på allt med ombyggnationen runt och i min lägenhet. Men det finns absolut ingenting jag kan göra åt den saken så jag tänker inte lägga någon energi där.
 

Intressant och sant!


Woop woop

När vi var på Kreta så åt jag den godaste glassen i världen! Vet inte om jag har berättat det för er? Iaf var det Citronpajglass. Galet gott!! Köp den om ni är där i St Nicolas. Det andra jag är lycklig över idag är att klänningen som jag har på mig på bilden med glassen nu är alldeles för stor. Den glider av mig. Den stannar vid rumpan eller tjockmagen liksom.. Men ändå. Tänk att jag då kunde gå med den på stan och på utflykt en hel dag. Nu går inte det! Coolt!




RSS 2.0