Let´s go

Nu packar vi in oss i bilen och laddar för en helkväll hos Helena och hundarna. Dagen har spenderats i Söderhamn med E. Shoppat på HM och käkat lunch. Ibland känns livet väldigt enkelt.

Måndag 29 april

Herregud vad tiden går fort. Jag längtar dock till sista juni då ett kapitel i mitt liv avslutas och ett nytt förhoppningsvis börjar. Jag har tillbringat min dag i stallet, är hemma från jobbet pga smittorisk. Bjöd Lina på lunch tidigare idag, grönsaker, pesto, mosarella och räkor med alioli. Ganska gott!
 
Vi kom hem efter nio och nu ska jag nog gå och lägga mig. Är trött och har en fullsmockad dag imorgon. Ska hämta min hund igen då också. Han är hemma med mamma som har magsjuka, stackars.
 
Känns som att kameran fick bra förutsättningar idag. Men jag känner mig iaf nöjd med den för tillfället. Bilder från dagen. 1. Bronzac i stallet. 2. Bronzac och Lina. Ser ni Linas urhärliga min? Hon smackar liksom med halva munnen och då blinkar hon samtidigt hahaha.. 3. Sune i Storstallet. 4. Lukas i Lillpaddocken.







Impulsköp

Jag brukar impulsköpa godis när jag "tröstshoppar" men idag köpte jag en kamera. Jag har ätit godis i helgen så jag har redan varit dålig på det sättet. Men idag fick jag för mig att jag är värd en ny kamera. Så jag gick på stan och köpte en. Den är stöt och vattentålig. Perfekt hästkamera tänkte jag. Så nu ska vi testa den idag på Bronzac och kanske Dansa. Hoppas det börjar regna också så blir testet ännu bättre. Den klarar att dyka 5 meter så lite regn borde den klara galant. Nu ligger den på laddning och jag längtas till lampan slocknar och den är redo för dagens utmaningar.

Hej

Har haft bloggförbud i helgen. Jag fick mig en chock i fredags, tänker inte skriva på mycket mer än så just nu. Så en weekend away passade riktigt bra eftersom det var med familjen och de kan ju ta mig i alla lägen. Kändes otroligt behövligt att få ha dom runt mig i två dygn. Annars vet jag inte vad jag hade gjort den här helgen om jag ska vara ärlig.
 
Nu känns saker och ting ok för jag vet hur jag känner och tänker vilket är skönt. Nu jobbar vi vidare mot nya möjligheter. Jag åkte till stallet ikväll och mocka och tog in hästarna och mös med Visa. Lina och Viktor kom också en snabbis och visa shoppingen och pussa lite på Dansa. Jag tänkte att jag och Visa skulle gå en längre prommis men hon var ju halt så vi tog ett varv runt trekanten bara. Gud va jag tycker om denna häst! Hon får hela min själ att hitta någon typ av ro i alla lägen.

Vanessa - flickan i glaskupan

Av Carolina Gynning.
 
Boken var väldigt bra! Rekommenderas! Nu vill jag läsa nästa men den är enligt google inte skriven ännu. Typiskt. Tur att jag fick 4 nya böcker av min fina syster i födelsedagspresent.

Wen

Jag har bestämt mig för att prova en ny hårprodukt. Detta innebär att jag slutar med balsammetoden ett tag. Jag fick ett infall efter att ha varit sugen på att prova den bra länge men tänkt att det är onödigt. Det ska tydligen vara skonsammare än schampoo men mer rengörande än balsam. Och sen är det naturliga ingredienser och det gillar jag.
 

"Produktbeskrivning
WEN Cleansing Conditioner har tagits fram för att vårda och ge ny näring åt ditt hår utan att använda laurylsulfater och rengöringsmedel som finns i många vanliga schampon.

Det speciella med denna Cleansing Conditioner är att den varken löddrar eller innehåller skadliga ingredienser, som vanliga schampon ofta gör.

Den är framtaget för att inte beröva håret och hårbottnen sina naturliga fetter. Den tillför håret glans och fukt samtidigt som den gör det lätthanterligt och lyfter fram färgerna. WEN är den nya generationens schampo som inte löddrar!

WEN Sweet Almond Mint rekommenderas till alla hårtyper."

 
SÅ nu vill jag höra era åsikter. Har ni provat? Hur är det? Vad har ni hört? Rykten? Bra? Dåligt? Oekonomiskt? Skitbra?
 
Ps. Som ni ser beställde jag på Baresso som vanligt eftersom de är väldigt snabba med leveransen och priserna är bra. Just nu har de även fraktfritt så passa på!!

Hemlig resa

Ja just nu sitter jag nog i en bil med min fina underbara och helt fantastiska familj. Jag har inga som helst aningar om vad vi ska göra. Jag har med mig kläder för allt, har fått en packlista. Jag hoppas att jag får vila lite trots att träningskläderna skulle packas med.
 
Jag har fått denna resa av mamma och pappa som en belöning för att jag har gått ner 40 kilo. Det ska bli så himla härligt att få lite familjetid! 
 
Jag slutar från och med idag med periodisk fasta. Det känns som att jag gjort det klart nu och om vi ska äta efter de tiderna så blir det mest krångligt. Kanske att jag kör någon vecka närmare sommaren. Jag blir pigg av periodisk fasta!
 
Hunden är hos de bästa hundvaktarna och Katten är hemma med passning. Wohoo.. så nu njuter vi!

Dansa ridning

Det är så himla roligt med igångsättningen av Dansa. Nu har Lina börjat rida lektioner för Patrik och det går så himla bra. Man fattar knappt att det är samma häst som i höstas. Då kändes hon väldigt svår och lite tokig. Nu känns hon lugn men ung såklart. I onsdags var vi där och Lina skötte allting från start och det gick hur bra som helst. Patrik är väldigt pedagogisk och kunnig.
 
Det är så häftigt att jag får vara med på den här resan. Vi har skaffat oss fungerande rutiner med allting nu skulle jag säga. Allting bara flyter på med lastning, åkning, iordningställning av Dansa och ja men allt som hör till. Det är rätt mycket saker som ska fixas och stämma. Lina gör såklart det mesta men hon låter andra dvs mig och ibland Annika ge lite hjälp så hon slipper göra precis allting själv. Vi är ett litet men starkt team runt Dansa.
 
Igår gick ridningen bra men inte riktigt lika bra som i onsdags men jag var inte med så ni får läsa på Linas blogg...När hon bestämmer sig för att blogga. 

Plans

Som ni vet om ni ofta läser min blogg så gillar jag planering eller iaf ha en viss grundtanke med kommande dagarna/veckan. Nu har äntligen Lina hajjat detta för hon har börjat få fullt upp så då läre hon planera lite nogrannare och det är ju toppen bra för mig också så jag vet när det händer saker med Dansa.
 
Det som slog mig tidigare idag då jag kollade över kommande veckan var att jag kommer att sova hemma en eller högst två nätter. Det känns sådär. Jag gillar att vara ute och röra på mig men jag gillar att komma hem till mig och få sova i min säng med mina djur. Men ja ja nu blev det såhär denna veckan.
 
Längtar som en galning tills imorgon då jag har jobbat klart och gymmat och vi äntligen åker.

Viktupdate vecka 18 PAUS

Jag vill inte skriva att jag gått upp i vikt så jag skiter i viktupdaten denna vecka. Har också bestämt mig för att ta en vilodag idag. Skulle egentligen på Kettlebells men ingen vill med och hela min kropp värker lite smått. Kommer nog gå ikapp den där milen jag missade tidigare i veckan iaf. Bjuder på bilder en bildkompott av min lite smalare kropp. Ser ni det jag faktiskt ser? Är det träningen? Är det maten? Är det en synvilla?!
 
 
 
 

Visa är halt..

.. hon är jättehalt och det är så jäkla tråkigt. Hon är inte varm eller öm eller nått. Men hon har uppenbarligen ont på något sätt eftersom hon är halt. Även om jag beskrev att vi red ett hårtpass sist så är passet hårt för mig eller oss. Det är inte för hårt för en häst som Visa. Så förhoppningsvis är det inte mitt fel. Och förhoppningsvis hittar veterinären någon förklaring så att hon kan sluta bli halt.
 
Så nu kan vi bara vänta tills dess att veterinären kollat igenom henne och hoppas att hon hittar något lättfixed. Tycker så synd om henne när hon inte kan gå riktigt rent. Men det stoppade henne inte från att hoppa efter Noa när jag släppte ut henne i hagen idag. Hon är för rolig den stora damen!
 Hästar är livet!

Tidsfajten del 3

Jag förlorade idag!! Åhhh så himla trist. Men men så är det. Jag förbättrade mig ju över 4 minuter sist så jag hade nog inte så himla mycket att kunna ta in längre. 
 
Mina tider idag (första gången):
Rodd: 4.03 (4,27)
Cykling: 7.24 (10,52) (första gången körde vi Random nu kör jag level 5 och Sara 4)
Bandet: 6.57 (8,04) Alltså fattar ni??? under 7 minuter!!!
Plankan 17 sek (17 sek)
Slut summa: 18.07 (23.23)
Mellanskillnad 4 minuter och 59 sekunder
Denna gång förbättrade jag mig på alla uppgifter utom plankan, totalt 49 sekunder. Sara förbättrade sig med 64 sekunder!! Så himla duktig!
 
Totalt har jag förbättrat mig med 4.59 minuter och Sara med 3.06 minuter! Väldigt bra gjort. Jag är toknöjd med alla mina tider förutom plankan men jag tar liksom slut på mig innan vi kommer till plankan så alla mina kroppsdelar darrar och skakar så jag har liksom ingen chans. Sara är råstark i plankan, klarar alltid över 1 minut!!!
 

Onsdag

Började dagen med en promenad på en mil. Nu ska jag skjutsa Baltazar till hundvakten och sen käka lunch med Lina. Sen blir det stallet och Dansa träning och kanske Visa ridning. Bråttom..

Pass 31 av 31

Herregud va stolt jag är över mig själv som klarade denna utmaning. Utmaningen var alltså att jag skulle träna samma pass på gymmet 31 gånger varav 2 gånger per vecka fram till 23 april. Detta skulle hjälpa mig skapa en träningsrutin som man kan hålla oavsätt schema och andra omständigheter. Och det funkade perfekt. Det handlar om inställning som allt annat i mitt liv. Nu vet jag att det går så nu har jag inga ursäkter att ta till utifall jag vill smita undan i framtiden. Jag är så himla klok ibland haha..
 
Passet idag var inget utöver det vanliga men jag gjorde allt som jag skulle och fick tiden 16:24 på milen på cykeln och jag tror det är den bästa tiden. Nu är utmaningen avslutad och jag känner mig nöjd med resultatet och att jag känner att jag kan ha en fast rutin på gymmet. Plus att jag nu har ett inarbetat träningprogram som jag kan köra om jag är utan inspiration någon gång i framtiden. Jag får MVG av mig själv!!

Födelsedagsritt

Jag åkte till Lillstallet imorse och gud vad jag inte ångrar det. Jag hade planerat vårt pass i förväg. Jag brukar ha en plan men ändrar den såklart om jag känner att Visa är seg eller så. Men idag höll planen hela vägen. Ok min plan var. Vi ska klara att galoppera i både höger och vänster galopp, alla språng räknas. Vi ska skritta runt minst ett stort varv(det är runt verkstaden, bron, korsningen, hela landsvägen tillbaka till stallvägen), detta för att jag är rädd för lastbilar men inte Visa och vi måste övertyga/träna mig. Sen skulle vi trava mycket.
 
Vi gjorde allt. Vi skrittde först ett stort varv och det gick jättebra. Visa blev ostel väldigt snabbt för att vara morgon och det kändes skönt. Vi skrittade till verkstaden och sen började vi trava. Fram och tillbaka på långsträckan(mellan verkstaden och ut till storvägen vid stallet). 6 sträckor travade vi sen travade vi ut på vägen vid årtalshuset. Hon var så duktig!! Vi övade tempoväxlingar för att jag ska sluta vara rädd för fart. Hon gillar mer att trava snabbt, enligt Lina är det lättare för henne än att gå i form sakta. SÅ kom vi till galoppen. Jag provade några gånger på långsträckan vid staketet, men det gick inte,hon började bara slängtrava och det beror antingen på att jag är otydlig eller att hon är lite lat och tycker det är jobbigt. Hon vill liksom trava på och springa in i galoppen och då tycker jag det går för fort. Så jag gick tillbaka till våran galoppgrundsträcka där vi lyckats förut på lillvägen in mot stallet. På andra försöket klarade vi det. Det är mest i början hon vill ha mycket fart och sen när hon kommer in i galoppen så blir det lugnare liksom. Jag är stolt över vårat framsteg. Det är så roligt så det pirrar typ i hela kroppen när jag lyckas med något som jag är osäker på. Sen skrittade vi av på långa tyglar och gick i en åtta runt verkstaden, bron, korsningen, in vid årtalshuset och tillbaka runt.
 
Jag litar ju galet mycket mer på Visa nu i alla situationer och efter att vi har galopperat så blir hon spralligt pigg och rolig att rida. Det är en himla tur att vi får ta allting i våran(min) egna långsamma takt för jag skulle nog ha fegat ur om någon tvingat mig göra massa saker innan jag känt mig såhär trygg på hennes rygg. Hon är verkligen en underbart snäll häst men som ändå testar mig lite om jag blir för snäll. Och det är faktiskt bra på nästan alla sätt förutom om jag är osäker på om jag gör rätt.
 
Åhh alltså ni fattar inte hur lycklig detta gör mig. Idag var vårt jobbigaste ridpass vi någonsin gjort själva och båda var sprudlande glada när vi kom tillbaka till stallet. Wiiiieeee!!
Ps. Jag vet att jag skriver sjukt detaljerat om vägar mm. Men jag vill ha det kvar :).

Min födelsedag!

Jag tror aldrig jag har mått så här bra någon annan födelsedag rakt igenom. Men mitt huvud bestämmer mitt mående. Imorse vaknade jag av byggubbarna utanför fönstret. Kände då att jag kunde inte börja dagen på något bättre sätt än att åka till Lillstallet istället för att försöka sova i oväsen. SÅ det gjorde jag, åhhh vilken lycka(kommer ett eget inlägg). Dagen fortsatte med det sista passet på gymmet nummer 31 av 31!! Stort!! (kommer ett eget inlägg). Sen åkte jag hem och duschade och fixade mig lite.
Då åkte jag och shoppa mat och fika till eftermiddagen. Sen åkte jag till Växbo och hämtade Vidar på dagis och var ute och mös i solen. Mormor kom en sväng och grattade mig, morfar var hemma och donade med fåren och lammen.
Sen kockade vi kycklingsallad med kesopesto och vitlökssås. Riktigt gott! Bjöd familjen med familjer. Sen fikade dom affärsfika. Det är högt till tak i vårat hus så alla möjliga ämnen poppade upp under tiden vi käkade som vanligt.
 
Strax efter sex åkte jag mot stan igen och ett Boxpass med Lina stod på agendan. Celsius nummer två intogs och vi kämpade tills vi droppade svett och var nöjda! Jag är så himla stolt över att vi är så duktiga på att kämpa!
Efter passet hämtade vi upp våra hundar. Min hos Johan och Linas i Kilafors. Nu sitter jag nöjd och glad i soffan och ska strax hoppa in i den andra duschen för dagen. 

Annorlunda måndag än jag planerat

Jag hatar att saker och ting inte blir som jag tänkt. Men idag gick det riktigt bra. Har ju ätit dåligt men annars har dagen varit bra från lunch och framåt. Mockade lillstallet och mös i hagen och samlade på mig lite energi. Och eftersom jag var för seg så orkade jag inte åka på affärn och köpa en Celsius innan gymmet så gymmet gick på egen energi, pass 30 DONE!. Käkade havregrynsgröt och blev lite piggare innan jag hämtade upp E och Lina och åkte mot stallen. Fixade och donade i båda stallen och tog en skogsprommis med Dansa och Visa. Det är så himla mysigt i Lillstallet nu när man kan vara ute. Har saknat våra prommisar och utestunder.
 


Funderar starkt på att kliva upp tidigt imorgon och hinna ut och rida med Visa innan de ska ut. Jag vill ändå inte vara hemma för balkonggubbarna kommer ju hit och ska måla och sätta upp glas. Min sovmorgon är ju ändå pajjad. Ja det var la min dag i positiva svängar det. 

Havregrynsgröt

Ja jag bröt lchfandet idag. Ett medvetet val. Kanske dumt. Jag känner att det är bättre att äta någonting alls istället för ingenting. Har grillad kyckling filé och ingredienser till blomkålsmos, pizza bit och andra lchfvänliga maträtter i kylen och fryser men jag kan bara inte förmå mig att äta det. Dels för att det var det jag kräktes imorse men även för att jag vill ge min mage någonting lätt. I vanliga fall äter jag typ ingenting dygnet efter en magkramp, men eftersom jag tränat idag och ska gå 1 mil så behöver jag ha någonting i magen. Om jag går upp i vikt så so be it. Jag känner att det var ett bra beslut.
 

Shape up week

Nu är det dax att testa denna kropp. Jag är så trött på min flebbiga mage och jag vill faaan bli smal någon gång. Och om man blir smal av träning så undrar jag hur mycket man måste träna egentligen. Är det värt det?! Min utmaning(31 pass) tar ju slut på onsdag och jag är sjukt nöjd att jag klarat den. Kommer att ha en ny lång utmaning från 1 maj. Så efter denna vecka har jag en utmaningspaus på några dagar.
 
Tänker ha en träningsutmaningsvecka denna vecka. Träna alla vardagar. På fredag åker jag på hemlig resa. Jag ska verkligen köra järnet och hoppas att jag får sällskap av många av mina vänner. Jag är inte taggad. Känner mig helt slut i kroppen. Men jag hoppas på massa uppiggande endorfiner..
 
 
Det är inte jätteroligt att dagen idag började med kräks och slö som en degklump men nu har jag ju ändå en anledning till att Shape up. 

Bad morning

Fick magkrampen imorse och det förstörde hela min morgon. Det blev ingen ridning. Ingen promenad. Inget gym. Jag har kräkits, legat i hetvatten, legat på spikmattan och sovit fram tills nyss. Efter ett sånt här tillfälle så är det som att min kropp går in i en dvala i ca 2-3 timmar. Jag kan inte styra kroppen utan den är för tung och orörlig.
 
Men nu börjar jag vakna så nu åker jag mot stallet och mockar och om jag känner mig pigg åker jag sedan på gymmet. Sen är ju hela eftermiddagen också fullspäckad. Jag hatar när jag inte kan göra det jag har planerat. Men nu får jag släppa det och börja om. Kanske kan rida ikväll iaf, det var ju det roligaste på hela dagen.
Spikmattan made this

Galopp

Idag har jag en enda uppgift och det är att komma igång med galoppen. Jag har fått en spärr i hjärnan som berättar för mig att jag aldrig kommer hitta balansen i galoppen. Jag ska bevisa den fel. Jag har haft spärrar om allt i ridningen. Men jag har övervunnit dom alla. Det är nya saker hela tiden. Jag har ändå ridit rätt mycket på Visa nu så egentligen borde det kvitta VART jag rider tex. Men jag tycker storvägen mot Hårga är farligare än den första delen av vägen mot Hårga. Det sitter i huvudet. Men jag tänker om jag klarar alla gångarter så borde jag känna mig säkrare. Vägen mot Hårga blir en utmaning senare.
 
Det är otroligt spännande och jag lär mig så mycket hela tiden. Sist jag red när jag och Visa fick crossarna efter oss och hon trippade framåt i sidled då satt jag där lugn och tänkte på hur jag skulle lösa situationen. Förut har ju hjärnan bara sett mig själv ramla av och inte kunnat tänka alls, även om jag inte kom fram till något vettigt sist heller haha.. Men känslan är att vi kommer att överleva på ett eller annat sätt.
 
Vet ni mer vad jag alltid har gjort. Jag planerar sällan någonting etfter jag har varit och ridit för jag tänker att det blir jobbigt att avboka saker om jag ramlar av och ska åka in på sjukhuset. Det är så min hjärna har funkat. Nu har jag dock planerat saker i några veckor utan att ramla av. Men ni nu som sitter och läser detta kan ju hålla en tumme för mig. Var lite avundsjuka också, för det skulle jag vara, på mig själv alltså, jag kan inte fatta att jag får rida den här fina hästen.

Kroppen

Då var vi här igen. Kroppen ändras och det är inte alltid till det bättre. Jag har fått en putmage. Det är hemskt. Min mage har ju varit okej, ganska jämntjock liksom. Men nu har den fått en bulle som syns i alla kläder. Och hur kul är detta nu till sommaren??? 
 
Den alltid så positiva Lina sa att "Ja men det betyder ju bara att allting runtom är smalare!". Tur att någon kan tänka så. Jag vill nog hellre vara jämntjock än lite smalare och med putmage.
 

Boxpasset igår

Lina och jag var på boxning igen igår kanske att vi håller på att skaffa oss en ny vana?! Min kropp kändes seg som en degklump i början på passet. Ingenting hängde med, varken armar eller ben ville ta i. Kände mig orkeslös men kämpade på som tusan och efter en stund gick det lättare. Var ganska mycket kondition och det gillar ju vi. Man slår 6 slag och sen lägger sig på mage och sen upp och slå 6 slag och sen ner på mage tex. Det blir träning för hela kroppen.
 
I den sista övningen trodde jag nästan att jag skulle kräkas. Lina sa åt mig att bita ihop och slå så jag gjorde det och det gick bra. Kände mig riktigt slut efter passet och det vill jag göra. Det känns lite roligare nu när man kan vissa övningar också så att man slipper tänka så mycket hela tiden.
 
Jag tror att mina muskler är lite trött så det passar ju bra med jobbhelg nu och träningsvila.

Vikten

Jag har hela tiden varit hemlig med vad jag väger i siffror. Jag har varit helt öppen med mina mål i minskning och hur mycket jag går ner eller upp. Har en plan att berätta min ursprungsvikt när jag nått ett visst mål. Om det blir så eller ej vet jag ju inte ännu. Fick en kommentar där många av frågorna är sånna jag inte svarar på men jag tänkte att jag svarar på det som jag vill.
 
 
Svar: Tack för ditt pepp. Det behöver jag. Jag har inte direkt någon målvikt, jag har ett drömmål som jag aldrig trodde jag skulle uppnå och dit är det ca 16-17 kilo nu. Då har jag gått ner 59 kilo. Frågan är egentligen inte känslig det är bara så jag har bestämt mig för att göra. Det jag väger nu är ju väldigt väldigt mycket om jag jämför med alla jag känner men för mig är det det minsta jag någonsin vägt i vuxen ålder. Så mitt tips är att lägg all viktfokus på dig själv. Att jämföra sig med andra har aldrig varit min grej och jag tror inte det ger bästa möjliga förutsättning för ett bra mående.
 

Torsdagen svischade förbi

Har haft en perfekt ledig dag. Dagen började med den glada nyheten minus 8 hg. Jag blir verkligen lycklig av att gå ner i vikt! Woohooo! Tusen tack för era kommentarer. Johanna och jag tog en förmiddagsprommis runt ridhusvägen i regnet. Baltazar blev en lerklump.
Han behövde en dusch och massa tork tid så då var det ju sjukt passande att det var Det Okända på tvn. Åkte till stallet och fixa lite innan jag tog in alla hästarna och red ut på Visa en sväng. Hon var lite uppspelt av löv och grejs som flög omkring men det gick hyffsat bra. Känner mig dock sämre på att rida nu än innan hon blev halt. Så nu blir det till att öva. Vi övade lite på tempoväxlingar i traven idag. Tydligen travade jag as sakta häromdagen när Lina var med så nu ska vi ha lite mer tempo ibland. Det är roligt när vi provar nya saker för vi blir bättre ganska fort. Efter ridningen stannade vi ute på gården och borstade bort hennes vinterpäls och borstade hela henne yber noga. Hon stod för en gångs skull och njöt av uppmärksamheten. Trots att vinden vinde så hade vi det hur mysigt som helst. Jag älskar att jag har en häst som jag får hålla i ett grimskaft. Töntigt?! Jag vet. Men så är jag. Jag hade inte en häst i ett grimskaft för ett år sedan så de så. Lyxig egentid! 
Sen åkte jag direkt till Boxpasset och sen till Johan och upp hämtade Baltazar. Blev dock kvar och kollade på en riktigt bra film där så jag kom nyss hem. Så nu har jag bäddat in sängen och duschat, skönt!

Viktupdate vecka 17

Minus 0.8 kilo denna vecka, äntligen lite fart i viktnedgången. Jag har nu gått ner 7.1 kilo av de 24 som jag ska ner. Alltså 16.9 kvar till den vikten som jag aldrig trodde att jag skulle kunna nå. Nu är jag på G!!
 
Jag har aldrig vägt såhär lite!! Förstr ni dom orden? Jag gört knappt :P

Onsdag kväll

Jag kunde inte hålla mig från att hämta hem min fina hund ikväll. Så direkt efter teatern åkte jag och hämtade honom och sen en sväng till syrran för att få ögonbrynen noppade. Så sjukt att folk går och lägger sig vid tio halv elva. Det är inte min värld haha.. Men jag borde ju lära mig pappa blir galen när jag kommer efter tio på kvällarna haha.. 
 
Teatern eller musikalen var jättebra! Man fick inte knäppa några kort och det är ju synd för er och kanske lite synd för dom för nu får de ju ingen reklam direkt. Men jag kan berätta att det finns fortfarande biljetter kvar till typ alla föreställningar så boka biljett och gå och kolla! maila på [email protected]
 
Träningspasset efter jobbet gick bra, var stressad som fan eftersom jag hade mindre än 1,5 timme på mig att bli klar till teatern. Men nu är alltså pass 29 gjort! Sprang/gick på bandet i 0.5 kilometer innan jag cyklade 7.5 km. Det blir typ som att cykla en mil. Cykeln var inte ledig först.
 
Det märks att jag är en "inte klä upp mig tjej" alls längre för jag har 6 par skor i min hall och alla är stall eller jobb skor. Så idag invigde jag ett par nya ballerina skor till min fina nya tunika som jag visade förut. Jag kände mig riktigt somrig och fin. Det är roligt att klä sig lite finare ibland även om jag trivs med att gå i lortiga bekväma stallkläder.
Båda mina hjärtan trängs här i sängen med mig!

Fullbokat

Det har varit några intensiva dagar nu. Idag är sista dagen, imorgon är jag ledig och har endast tänkt fixa Lillstallet och rida Visa och sen ett box pass inbokat på kvällen. Jag har varit borta hela dagarna från morgon till kväll utan uppehåll. Men jag har bara gjort riktigt roliga saker så jag är proppad med bra energi och studsar fram på glada bra känslor. RIktigt skönt.
 
Idag blir det träning direkt efter jobbet och sen hem och skynda mig duscha och äta innan jag ska på Esteternas slutproduktion. Ska bli jätteroligt!
Lammen har blitt så stora nu, orkar knappt lyfta upp dom längre..

Vill lära mig

Vi har ju varit till en tillridare med Dansa två kvällar i rad nu. Det är så himla roligt! Jag vill också kunna det han kan. Han är så jäkla cool, lugn, bestämd, konsekvent och bara gör allting rätt och det ser så enkelt ut. Jag är avundsjuk. När jag ska vara mer bestämd än bestämd så blir jag mer frustrerad och det funkar ju verkligen inte bra. Det är i lugnet och kroppshållningen det sitter tror jag. Han är väldigt snäll också, klappar och berömmer så det är inte så att han är stenhård. Han bara kan det jag vill lära mig.
 
Det är otroligt spännande att se när han jobbar med Dansa och han känns trygg. Det ska bli himla spännande att se hur allting kommer bli framöver.
 
Efter Dansas träning åkte vi hem till stallet och jag tömkörde Visa bort till stallet. Det hände inget speciellt mer än att jag råkade få henne att plumsa ner i ett dike och sen fick hon ett fnatt i en travsträcka. Känns bättre och bättre ju mer vi övar iaf.
Bästa hästen!!

Ridlektion med Visa

Igår red jag till Paddocken med Lina och Lukas. Det var så himla roligt! Lina hade "lektion" för mig. Jag vill lära mig hur Visa ska kännas då hon jobbar rätt. Vi ska ju träna upp hennes rygg så att hon orkar kånka runt på mig många många gånger till. Det är så himla mycket att tänka på men det är riktigt roligt. Det är skönt när Lina bara pratar på så jag inte tänker så mycket utan bara gör. Nu ska vi öva på detta så vi är svinigt duktiga nästa gång Lina har tid för oss orutinerade skogsmullar.
 
Det kom 4 tåg under tiden vi var i paddocken och Visa drog iväg nån meter när ett av tågen tjöt i bromsarna. Sen ville hon inte gå i vattenpölarna, men innan jag gav mig travade vi genom allt jag ville. Förövrigt skötte hon sig superbra som vanligt!
 
Hur hr jag kunnat leva utan detta i så många år är ett mysterium. Å mamma om du hängde med oss i stallet en dag så skulle du inse vilket himla härligt liv det är. Men du har tur att vi är kamera nördar så att du och alla andra som vill får följa våra härliga hästliv här!
 
 
 

Vilken nedrans härlig dag

Dagen har gått i ett och jag har skött maten exemplariskt. Nu jäklar är det hårdkörning haha.. Jag är så himla allt eller inget människa att det är jobbigt. Idag har jag dock bara ätit två gånger. Tre ska jag ju äta. Men men jag åt grillad kyckling med coleslow, keso, 3 oliver, ost, avokado och fetaost. Samma sak två gånger. Så gott! Har inga kort, vi får inte längre ha telefonen på jobbet så det blir dåligt med matbilder nu när jag har jobbat tyvärr.
 
Hade ju sovimorgon imorse och det är ju bland det bästa jag vet. Sen jobbade jag några timmar innan vi åkte iväg med Dansa till Patrik som ska hjälpa till att rida in henne. Hon var lite uppsvansad idag när hon kom ut ur transporten men allt gick finfint. Det är så roligt att vi äntligen är på väg igen. Har ju väntat lite på våren så att hon ska kunna ridas hemma utan skor.
När vi kom till Lillstallet så red jag Visa, kommer ett eget inlägg om det imorgon. Det var ju såklart helt underbart som vanligt. Jag blir lycklig i själen och peppad på livet på något vis.
 
När vi kom till Bollnäs så åkte jag direkt till gymmet och körde pass 28. 3 pass kvar nu, kommer nog kännas lite tomt när jag har gjort mina 31 pass. Kom hem till 21 och skulle kolla på Det Okända men nu har det tydligen slutat och Biggest Loser börjat. Skit. Men men that´s life. Så nu har klockan hunnit bli lite väl mycket så nu ska jag hoppa isäng. Imorgon väntar jobb, Dansa träning hos Patrik och sen tömkörning av Visa.
 
Kul att ni gav mig så många "önske rubriker". Eller inte. Så därför får ni läsa om mina dagar i allmänhet och om ridning och träning i synnerhet. Good for you.

Fighter

Jag är så jävla stolt över hur mycket jag har förändrat mitt psyke gällade träning. Jag har alltid varit en envis människa och gärna använt den egenskapen på ett riktigt negativt sätt. Men jag har hittat en kämparglöd inom träningen som jag aldrig trodde att jag hade. Det är så överaskande och känns lite halvt overkligt om jag ska vara ärlig. Jag fullkomligt älskar att uppnå mål. OCH ikväll uppnådde jag ett mål som jag aldrig, verkligen aldrig trodde att det skulle vara möjligt att uppnå.
 
833 slides på crossen på 13 minuter i level 13 och 11 som vanligt. Jag brukar klara 700. Jag har vid ett tillfälle nått 733 slides och vid ett tillfälle nått 796 slides, det trodde jag att skulle bli mitt bästa resultat någonsin. Men idag klarade jag alltså mitt omöjligaste mål. 833 slides. Jag hade blodsmaken och fy faaaan vad jag kämpade. 833 slides innebär 64 slides i minuten vilket är galet jobbigt. 
 
Åhh alltså ni anar inte hur jäkla lycklig jag är för detta. För jag trodde verkligen ALDRIG att det skulle gå. Jag förstår nästan inte att det är sant. Helt galet jävla bra!
Bild bevis
 
Speedad lycklig tjej

Dancing queen

Igår gjorde Dansa rätt för sitt namn igen. Vi skulle gå på en promenad och hon freakade ur lite. Stegrade tre gånger varav två var riktigt högt och rakt mot Lina. Det enda ordet jag hörde att Lina sa var "Panik" men hon sa det helt lugnt och såg helt lugn ut. Det var Dansa som hade fått panik. Fast det gick jättebra. Hon var väldigt framåt och pigg och det är ju inte dåligt alls men lite ovant. Hon har nog mycket sprall i benen och det är ju inte konstigt. Hon lyssnar dock väldigt bra på Lina och är ändå cool .
 
Ska bli en så himla spännande vår med denna donna!!
 





Hästbloggare

Jag trodde verkligen inte på de rykten jag hört att hästbloggare är så elaka och konstiga. Men nu har jag ändrat mig. Jag vet att det är hästar i min blogg men jag vill inte vara i närheten av en hästblogg. Nu pratar jag om alla hästbloggare inte de stora utan även de små. Flera är så himla konstiga, viktiga, duktiga och missunsamma, jag fattar inte det. Jag brukar undvika att läsa sånna bloggar men nu verkar dom ha hittat till min blogg och det är underligt. Så om du är en sån människa ber jag dig lämna min blogg. Och sluta hitta på saker om mig, jag är ingen intressant hästperson så det ger er absolut ingenting.
 
Min blogg är om mitt liv och där ingår hästarna.

Inspo

Ni kikar ju in här av olika anledningar och då är det ju ofta om något speciellt ni vill läsa kanske?! Därför tänkte jag att ni kunde få ha en "önske rubrik" på mina inlägg. Ni får alltså bestämma vad jag ska skriva om. Det kan vara en frågeställning. Inläggen kommer att skrivas eller pratas snart och publiceras under veckan som kommer. Så komigen nu, låt mig känna mig lite intressant för jag känner mig som världens mest ointressanta människa med ett helt ointressant liv just nu.
 
SHOOOT!!

God natt

Ikväll har jag och Johanna haft egentid. Love it! Vi däckade i soffan till slut som alltid. Nu har jag precis gjort någonting jag aldrig gör, jag har raderat ett inlägg här på bloggen. Och då tänkte jag att jag kunde passa på att säga hej när jag ändå är här inne och surrar.
 
Imorgon har jag sovmorgon! Hoppas det inte är snöoväder då kanske vi hittar på något med Dansa. Annars så längtas jag mest till söndag då vi ska på hästtävlingar i Gävle!
 
Johanna och mina djur
 
Ha en fin kväll! eller natt?!

Workout numero 27

Idag värker min kropp så ini helvete, det där kettlebells passet har massakerat min kropp. Alltså alla mina muskler är ömma. Min rumpa är öm så jag kan inte ens sitta ordentligt. Jag har hört att träning ska ta bort träningsvärk så jag körde pass 27 på gymmet idag. Det tog en kvart att byta om och då kändes det som att jag hade tränat färdigt. Allt är jobbigt, sträcka på armarna, böja på magen, benen, röra fötterna ja men allt. Men då var jag ju celsiuserad och träningsklädd och visste att om jag inte gjorde passet idag så skulle jag behöva göra det imorgon kl 10. Det kände jag inte för. Så jag körde och kämpade järnet. Det värkte och jag har nog aldrig behövt peppa mig så mycket för att inte ge upp. Jag klarade det! Det är helt sinnes sjukt att jag gjorde det. Hela passet utan fusk. CHECK!!
 
Kroppen kändes lite smidigare efter passet faktiskt men jag går fortfarande som en gubbe men jag hoppas det lägger sig lite till imorgon!
Här var jag slut, redan innan passet haha..

Lycklig tjej!

Kul

När jag läser mina inlägg om Visa och ridningen så känner jag bara "men herregud Hanna". Lina har aldrig, inte en endaste gång sagt åt mig att jag är löjlig, fjantig eller kom igen nu när jag varit rädd. Jag fattar inte att det är möjligt. Jag skulle lessnat för längesen på mig. Jag var rädd för precis allting. Allting var spännande eller skrämmande. Det händer någonting annorlunda under varje ridtur typ. Djur är ju oberäkneliga. Jag kan förstå rädslan jag hade då för jag känner den men det känns ändå långt ifrån idag. Och jag har bara ridit i ett år knappt. Det är så himla roligt och nu när vi börjat trava lite igen så kommer det bli ännu mer nytt. Hade ju precis kommit in på galoppen när hon blev halt. Nu är det bara att börja om. Idag kunde jag dock trava 2 sträckor bara för det kändes inte alls bra. Min rumpa värker som fan sedan kettlebellspasset så jag ville liksom aldrig sätta ner rumpan haha.. Men hon kändes inte halt iaf :).
 
Jag vet inte om jag har skrivit om hästarna vid kyrkan. Haghästarna har jag troligtvis kallat dom. Jag har varit rädd att de ska rymma och komma ut till mig när vi rider förbi. Lina och Annika har tryggt sagt att det inte är troligt. Idag hände det. Den vita hästen kom på något vis lös och jag hade absolut ingen aning om vad jag borde göra. Jag bara satt stilla och hoppades att han inte skulle se oss och komma till oss. Till och med Visa blev tyst, innan hade hon gnäggat ovanligt mycket och spatserat fint. Hästen hade dock kommit lös på andra sidan hagen så han nådde ju inte oss. Men han galopperade mot vägen som gick ner mot oss och då kände jag lite smått obehag. Vad gör man liksom?! Men efter lite spring fram och tillbaka sprang han nog in mot stallet och ägarna fick tag i honom. DÅ red jag vidare till kyrkan och sen hem igen. Så nu har det hänt så nu hoppas jag att det aldrig händer igen. Den vita hästen är 28 år men såg väldigt fin ut för sin ålder!
 
Jag var riktigt dålig på att rida idag. Jag var nog otydligare än vanligt för Visa ville mest slingra sig och vägrade stå stilla. Mina ben var inte yber pigga så det kanske var därför. Är dock alltid lika lycklig efter en ridtur och lugn i själen.

Baltazar

Jag har en ny plan för Baltazar. Han är mest en häng med hund nu. Är lös och rastar sig själv allt som oftast. Våra långprommisar har liksom trollats bort. Men jag vet ju att jag behöver rutin på saker så nu har jag mål även för honom såklart. Han ska gå en motionsrunda på minst 5 kilometer varje dag. 5 km om han frå springa löst i typ skogen eller så att han springer mer. Annars gäller 6-7 kilometer stadsprommis. Det är en timme. Jag vill inte att han ska bli stel eller dålig i leder mm så regelbunden motion gäller. Han går ju flera promisar per dag nu också men inte sammanhängande så långa och i Växbo är han ute lös mycket så då rör han ju på sig men det blir ändå inte motionering.
 
Jag har även ändrat lite i min hantering av honom. Att skälla är inte hela världen, så han får numera skälla när han blir uppspelt för bra saker. Han ska alltid komma på första(kanske andra) KOM ropet annars hämtar jag honom. Man får inte rycka i hans koppel, inte heller dra utan då får han lägga sig. Om han reagerar på någon hund som kommer och går förbi så ska han lägga sig. Jag ska inte prata med honom om han blir uppstressad om det plingar på dörren eller så utan enbart knäppa med fingrarna eller tsssa. Baltazar fattar inte skrik, förklaringar eller arghet han är en hund och vill behandlas som det.
 
1 juni ska han väga 7.7 kilo, vara fit, vara sams med Sune så att de kan vara lösa i stallet, inte skälla på onödiga saker och kunna gå lös bredvid mig överallt any time utan minsta tvekan.
Världens finaste
 
Baltazar är ju en väldigt bra hund redan nu men jag gillar att ha saker att bli bättre på. Han går ju redan lös med mig överallt men ibland försöker han smita iväg eller hälsa på en människa han inte känner eller väntar 3 sekunder förlänge med att komma. Så det är alltså små förändringar jag vill ha men ack så viktiga. Och han går längre prommisar allt som oftast också men nu har vi ett satt mål liksom. Sen måste vi ju få med mina fina bästa hundvakter på denna plan också för att det ska funka.. haha..

ÄNTLIGEN

Nu har Skattebrevet kommit!! Och det känns sjukt skönt att få tillbaka mer än jag hoppades att jag skulle få vilket var 13 000. Så nu ska jag hitta något roligt att spendera dessa extra tusingar på.. Typ Ullareeeeed!!

Klänningar till bröllop

Jag ska på bröllop i sommar och kan inte komma fram till vilken klänning jag ska ha. Det är svårt tycker jag. Dress code: Kavaj. Hur skulle ni tänka och har ni några tips?? Internet sidor? Länkar? Affärer?
 
Jag tänker fint bröllop bara. Har kollat lite på bonprix och hittat dessa nedan men är kortklänning ok? Jag gillar den dimrosa färgen som är på klänning nr 1. De röda och den svartvita är inte tänkt till bröllop utan dom gillade jag bara.
 

 

 

 

Viktupdate vecka sexton

Har kämpat med träningen denna vecka känns det som men ändå är bara två pass gjorda. Jag tränade igår kväll vilket gör att kroppen bunkrar upp med vatten. Trots detta har jag gått ner 3 hg, vilket innebär minus 6.3 kilogram totalt.Det känns ok. Trodde inte jag skulle gått ner alls. Mindre än 18 kilo kvar nu...

Clean

Efter en dag som denna så känner man sig ren. Kroppen renas på något vis av träning? Promenader är ju bra för hela själen. Den friska luften renar hela kroppen känns det som. Allting känns mycket bättre, utom musklerna då kanske. De är lite ömma. Feber känslan finns också här men nu när jag vet att det beror på träning och ökad förbränning så känns det mer ok.
 
Men just den här rena känslan i kroppen är sjukt skön.
God natt

Intensiv torsdag

Började dagen med en välbehövlig sovmorgon, älskar verkligen att få sova. Sen tog vi en morgon prommis med Lina och Sune på 7.5 kilometer i 1.5 timme. Käkade lunch - ost, yoghurt/grädde och en hand nötter. Åkte till Lillstallet och åkte iväg till Spännars och tömkörde Dansa, hade superbra hundvakt idag igen:). Mockade och fixade i Lillstallet innan jag ruschade hem och bytte om innan Sara och jag åkte på Kettlebells passet. Hem igen, dusch och mat (blåbär och grädde).
 
Nu sitter jag i soffan och döör lite av trötthet. Men nu ska jag dra på mig lite varma kläder och traska till Lina med Baltazar för en kvällsprommis. Sen ska jag däcka i säng senast halv tolv var det tänkt. Imorgon är det jobb igen. Jag säger god natt till er nu. Å glöm inte att det är vägdag imorgon... wiiiii....
 







Kettlebells med Sara

Ikväll utförde vi min vinst på Tidsfajten, vilket var att köra ett av mig valt grupp pass. Jag valde först spinning för jag vill prova det. Men det var fullbokat och då blev det kettlebells. Jag har inte hört något speciellt bra om kettlebells. Sen har jag varit lite rädd för det på grund av mina knän och min handled. Jag kan säga att mina farhågor besannades ganska mycket. Det är väldigt påfrestande för knän och handled men jag gjorde alla övningar utom en där man skulle stå sen hoppa ut i plankan och sen studsa upp med kettlebellsgrejen, det fixade inte jag utan fart och det är farten som gör att knäna hoppar ur. Men jag känner mig mer än nöjd med min prestation faktiskt. Jag klarade mycket mer än jag trodde jag skulle göra.
 
Invigde mina nya träningsbraller.. de satt som ett smäck.. riktigt sköna och bra!


Nöjd!!

Sara tyckte att det var jätteroligt! Och det är ju kul. Vi kommer kanske att gå någon mer gång.

Ordning och reda

Nu har jag äntligen fått lite ordning i huvudet och framöver. Jag har lite jobb framför mig nu innan allt är klart men det känns som att allt kommer lösa sig till det näst bästa nu. Jag tycker det är jobbigt när saker och ting är oklara, osäkert och ostrukturerat. Speciellt när det gäller jobb, arbetsfömedling och akassa mm eftersom det ändå handlar om ekonomi och överlevnad. Jag kommer att vara arbetslös från ca den 1 juli, så om ni har något passande jobb till mig, hör av er! 
 
Imorse när jag slutade jobba åkte jag direkt till stallet och red Visa. Ibland när jag är där, speciellt på morgonen så slår det mig hur himla glad jag är att jag får ha det såhär bra. Jag myser runt och bara lever. Red nästan 30 minuter, vi skrittade runt och travade två korta sträckor. Vi måste ju kolla så att Visas ben håller. Sen borstade jag av de andra hästarna lite innan de fick gå ut. Då tog jag en prommis på ca 1 timme ute på åkrarna med Baltazar innan jag mockade och fixade stallet. En perfekt morgon!
 
Sen gjorde jag pass 26 (av 31) på gymmet med Sara och Johanna kom också en sväng. Nu är det Det Okända och lunch bestående av blåbär och grädde.
 
Ja det var mina tankar för tillfället!
Visa

Lunch

Tröttmössan

Tiden går fort

Kan inte bestämma mig om jag gillar det eller inte. Veckorna är sjukt korta och jag hinner det jag tänkt men så mycket mer är det inte. Jag har skaffat mig väldigt mycket rutiner i saker igen. Det jag egentligen vill undvika men ändå ha. Jag vet inte hur jag vill ha det. OM jag har rutiner så går livet liksom på räls men man har liksom inga valmöjligheter heller vilket lätt blir ett tvång och tråkigt eller för mycket. Om jag inte har rutiner så gör jag inte sakerna som är jobbiga, som att gå på gymmet.
 
En vanlig vecka ska jag 
Jobba - olika varje vecka.
Träna - minst 2 gånger på gymmet, 1 pass ex Boxning.
Visa 3 gånger - Tömköra eller rida Visa.
Kontaktperson - Tid med tjejen som jag är kontaktperson till, det blir 1 kväll.
 
Råkade dock komma in på Skatteverkets sida och där står det att alla ska ha fått sina deklarationer innan den 15 april. Wiiii 7 dagar kvar. Så nu hoppas vi tiden fram tills dess går riktigt fort iaf.
 
Denna veckas plan ser väldigt lätt ut. Massa roligt och många sovmornar vilket jag älskar just nu.
Måndag - jobba.
Tisdag - Rida Visa på morgonen, pass med Sara.
Onsdag - Stallet?! Gymmet. 
Torsdag - Jobba på kvällen.
Fredag - Jobba. Gymmet.
Lördag - Häst tävling Gävle?!
Söndag - Ledig.

Today

Jag sov sjukt dåligt inatt, vände och vred på mig och var törstig och måsta gå på toaletten. Men framåt morgonen fick jag sova typ 3 timmar kanske. Lånade en tvgrej av Linda igår så jag kunde kolla på massa avsnitt av Rizzoli and Isles, det bidrog ju till att jag var vaken halva natten också.
 
Har ett irriterande obehag i kroppen och huvudet och det stör mig. Det är mest mig själv jag måste jobba med för att få bort det. Jag har otroligt svårt att ändra en tänkt plan och göra på ett helt annat sätt. Men nu är det inte jag som bestämmer allt här i världen och då blir det ibland förändringar som är jävliga men som man bara får ta och göra det bästa av. Jag övar mig och är väldigt mycket bättre nu än för några år sedan. Så jag hoppas jag hittar en bra lösning på allt detta snart så att mina tankar kan få vila.
 
Idag har vi varit i stallen hela dagen. 7 timmar tror jag att Lina sa. Lina har longerat Dansa. Jag har fixat lite med Tage och tömkört Visa en snabbis. Baltazar har haft världens bästa hundvakter, Hedvig och Anna som var med när vi åkte med Dansa. 






Önskelistan 2013

Fyller snart år och vill meddela världen om mina önskningar..
 
Vill ha alla färger på armbanden, parfymen om den är på rea! Från Oriflame

 
Byxor från Åhlens med rosa streck 350 kr,(dyrt, därför jag inte köpt dom) Linne från sportaffärn mittimot Åhlens 149 kr.

 
Celsius är alltid uppskattat. Fin tunika på Lindex 149 kr?!
 
 
Duschdraperi med fjärilar, hur fint?? Väskor!! Allt från H&M
 
Andra önskemål är:
Ridhjälm - likadan som Lina har.
Nya gröna blommor för mina har dött i solen. 2-3 stycken som tål direkt solljus.
Vit stor spegel
 

Jess pizza

Gjorde en pizza till lunch idag. Brukar egentligen inte ta mig tid att "laga" någon mat till det första målet eftersom jag är så hungrig då. Men idag tog jag tag i mig själv och slängde ihop en pizza efter Jessikas recept. Följ henne på Instagram för recept tips! @supersessan 
 
Jag åkte in på affärn och köpte pålägget i plockbaren. Jag tog räkor, mossarella ost, fetaost, purjolök, paprika och sen hade jag svamp och ost hemma.
 
Du behöver till botten:
2 ägg
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
2 dl riven ost
1/2 tsk salt
*Vispa ihop och låt stå medans ugnen kommer upp till 200 grader.
*Bred ut på ett bakplåtspapper och grädda i 10 minuter.
 
Ta ut botten och ha på det du önskar. Jag tog det jag skrev ovan plus en tomatsås gjord av tomatpure och tacosås, sen hade jag såklart på pizzakrydda/oregano.
 
Gräddade i typ 30 minuter så att osten blev lite färgad.
Åt 1/4 med beasås. Sen åt jag 1/4 till när den kallnat, nästan godare ljummen.
 
Gott men jag gillar min vanliga ostbrödsbotten mera, kommer ni ihåg när jag gjorde småpizzor/varma mackor ?! så det blir den nästa gång. Denna blir lite mer sladdrig och geggig liksom. Men riktigt gott var det!!

Lättirriterad

Jag tycker om att vara på dåligt humör, att få irritera mig på saker jag annars har hur mycket överseende med som helst. Nu är det dock dax att bli mig själv igen snart.
Idag har jag vart på gymmet. Själv. Pass 25 check. 6 kvar nu. Jag tjuvvägde mig imorse och nu har jag kommit över 6 kilo strecket. Wooohooo! Tänk om min kropp nu äntligen har accepterat träningen och låter mig gå ner i vikt trots träning. Det vore ju bra. Nu ska jag nog åka till stallet och mysa runt lite. 
 
Jobbar ikväll och det ska bli roligt! Imorgon är det Dansa träning och det är kul. Så jag borde vara glad igen snart.

Godis dieten

Jag tror att det skulle vara någonting för mig. Vad ska man äta typ 1300 kalorier per dag för att gå ner i vikt?! Så jag kan käka 300 gram lösgodis om dagen. Det skulle väl funka.
 
 

...

Idag känns det som en sjukt bra dag att käka 1 kilo godis, 1 burk BJ glass och vara i stallet!! Och stå 59 minuter på crossen känns lätt värt det.




Fredag 5 april

Jag känner för att hitta på någonting galet ikväll. Life needs to be lived. 
Johanna är du med?!?

Viktupdate vecka femton

Glömde väga mig igår så gjorde det idag. Ligger på minus 6 kilo. Alltså minus 0.5 kilo sedan förra veckan. Jag är inte nöjd. Har kämpat med detta periodisk fasta och jag tror inte det är värt det.

Gymmet pass 24

Alltså jag har snart klarat av min utmaning. Känns riktigt bra. Jag har en rutin på gymmet nu så jag hoppas det blir lättare att fortsätta bara utan krav. Ikväll var både syrran och Lina med på gymmet. Kul med sällskap. Men det gjorde att jag var lite mindre aktiv. Sen tog jag tid på mig att cykla för jag vill inte överanstränga knät nu när det börjar bli bra så milen tog 20 minuter idag. Vikterna låg på bra nivå och jag är nöjd med passet.
 
Jag var lika slut som vanligt.. 
 

Stolt

Igår var det en händelserik ridtur. Eller ja iaf några sekunder. På vägen hem från Gävle svängde jag in till stallet och skulle ta en skrittrunda på Visa. När vi kommer ut så är det två små crossar som åker fram och tillbaka på storvägen och på vägen in mot Årtalshuset så jag bestämde mig för att rida mot kyrkan och vända. Visa bryr sig ju inte men jag gillar inte att inte ha koll på dom där som snurrade runt och hoppar och grejar.
 
Så vi rider förbi Annikas hus och kommer bort till hagarna, jag ser då en traktor med sånna gula lampor på taket åka vägen som vi är på(ni ser vägen på sista kortet, den är inte jättebred). Så jag bestämmer mig för att vända och gå åt sidan för det lät sjukt högt när den skrapade ner snön i diket längre ut i diket. Den hinner dock ikapp oss och saktar inte ner utan när vi svänger över vägen och går in neranför Annikas hus och vänder om så att Visa ska se vad det är som låter så brassar den rakt in i en snöhög. Visa studsade, mmm studsade och frustade och blev riktigt rädd. Annars brukar hon ju mest bara skaka lite på benen eller ta fart framåt. Jag var sjukt nog lugn. Jag vet inte vart mitt lugn kommer ifrån. Men vi överlevde.
Så går vi efter denna traktor och ska gå in vid verkstaden bakom kullen och när vi kommer över kullen så har denna jävla traktor vänt och är påväg rakt emot oss. Så vi tar en språngmarsh till verkstaden och hann precis svänga in när han dundrade förbi bakom oss. Visa slingrade sig och ville springa iväg men det gick bra.
 
Jag blir lite i chock över att jag lyckas hålla mig så lugn och att jag sitter kvar haha.. Jag är så himla glad och nöjd över att jag känner att jag ändå klarar av många fler situationer i ridningen nu. Förut skulle jag ju ha fått panik och inte kunnat tänka alls vad jag skulle göra och fått ont i magen av tanken vad Visa skulle göra. Att vara lugn i "jag kan skada mig" situationer är ju inte min specialitet direkt. Men det kanske kan bli i framtiden.



Shoppat

Lina this is for you.. och alla andra som kikar in här såklart. Super seriösa outfit pix. Klänning H&M. Träningsbyxor Kappahl. Sporttopp Stadium. Huvtröja H&M.
 
 
 
 
 
 
 
Enjoy
 

Trip

Imorse när jag vaknade tänkte jag ställa in alla mina planer för dagen, min knä gjorde förjävligt ont. Det gick inte att böja och det gjorde bara sjukt ont. Så jag ställde in gymmet, tänkte åka dit och cykla först men tog en stapplande morgonprommis med Ballen istället. Sen fixade vi lite hemma och duschade och övade på att böja knät. Sen kom Christine och pratade en stund innan jag och Baltazar lämnade henne på min balkong och styrde kosan mot Helena och hundarna. Det gick bra att köra bil. Det var bara jobbigt att bromsa för då behövde jag ju flytta benet. Hoppa i och ur bilen var smärta. Men vet ni min handled gör inte alls i närheten av så ont som jag trodde att den skulle göra idag!! Framgång för kroppen!
 
Väl framme så tog vi en prommis med alla hundarna i skogen. Eller ja hundarna sprang och jag och Helena strosade. Sen lämnade vi alla hundar med Tobbe som skulle sova och åkte på stan. Vi käkade lunch på Waynes och sen kikade vi i några affärer. Jag köpte någonting i alla affärer vi var in i haha.. tur att vi bara var in i fem.
 
Är super nöjd med mina köp och dagen var super mysig. Våra timmar sprang iväg och vid fem åkte jag hemåt igen, eller till stallen. Ridturen berättar jag om imorgon. Fatta att jag lyckades rida med mitt knä. Jag trodde inte ens jag skulle kunna komma upp. Men det är mycket mycket bättre nu ikväll när det är uppvärmt och använt.
 

PF

Periodisk fasta. Hur ställer ni er till det?. Jag rådissade det fram till för 5 dagar sedan då jag gav det en ny chans. Jag måste ner mina kilon och jag vill att det ska gå fortare. Det som händer är att jag blir hungrig och det känns som att jag äter som en varg. Fast när jag kollar över vad jag ätit så äter jag ju mindre än om jag skulle äta hela dagen. Tror det beror på att jag har långa dagar, från ca 7 till ca 1-2 på natten. Men jag hatar att vara hungrig. Jag klarar av det men ska jag leva såhär i 19 veckor för att gå ner 19 kilo. Är det värt det?
 
Jag är på väg framåt..

Box´n fun!

Ikväll körde vi Box igen(andra gången nu), jag och Lina. Så himla bra och roligt att Lina har dragit igång med träningen för då kommer jag ju iväg också. Idag var det mycket mer fart och kondition än sist och inte lika krångligt vilket jag tycker är bra. Det är roligt och peppande att träna med Lina! Jag är lite såhär "ohhhnoo" till typ allt men kämpar sedan så mycket jag orkar och Lina kan ta det, hon bara kämpar på. Hon är van från ridningen med Tage tror jag haha..
 
Sista övningen var dock vidrig. Jag stod med mitsarna och alla fick kicksparka mig. Min handled gör ont och mina armar börjar bli blåa men mina överarmar och axlar är nog rätt mycket starkare efter denna aktivitet. Sen hade jag bråttom upp från en övning då man ligger på rygg och får benen nerputtade och ska dra upp dom igen och då knakade det till i höger knä. Jag vred mig upp liksom och jag blir livrädd för att det ska bli något krångel. I vanliga fall är det ju vänster knä som strular. Jag stretchade ut knät när vi kom upp och det blev mycket bättre. Men det känns lite ostabilt tyvärr. Hoppas alla krämpor går över tills imorgon! Jag har ingen lust att anpassa mig till min kropp mer än jag gör utan nu får min kropp ta och shape up.
 
Just det. Anna du frågade vart jag går på pass och Boxningen går jag på Sporthallen. Köpt ett klippkort för 600?! så 60 kr per gång. Tycker att det är värt det 1 gång per vecka!

Påskmat is the shiiit

För lchfare såklart. Massa plockmat vilket jag älskar och nästan allt är helt ok godkänt. Det är skönt tycker jag med en högtid där man kan äta typ allt. Fast godiset får man ju skippa förstås. På min påskmiddag åt jag detta..
Mmm..

Jag skojade med er

Jag ska inte köpa någon häst(vad jag vet nu). Jag har världens bästa stall och världens bästa häst som jag får göra i princip vad som helst med. Jag skulle inte kunna ha det bättre. Det jag vill just nu med ridningen har jag redan. Jag kanske ändrar mig om ett år?! då kanske jag vill ha en utmaning större än vad Visa kan ge. Sånt vet man inte. Men just nu kan jag faktiskt inte vara nöjdare med min situation än jag är. Om jag skulle skaffa mig en häst så skulle jag troligtvis prova att "låna" en häst några månader först som jag hade ansvar för.
 
Jag är fortfarande väldigt ny i själva ridhästvärlden. Men jag blir bättre och bättre hela tiden och snart ska jag börja ta ridlektioner så då kommer jag förhoppningsvis bli lite bättre och lite klokare. Och som Johanna skrev så passar ju en äldre häst mig mycket bättre just på grund av att jag inte är jätteduktig.
 
Jag älskar hästlivet och tror verkligen att jag kommer att äga en häst. Det är en dröm som jag haft hela mitt liv. När den dagen kommer så kommer jag vara mitt lyckligaste och oroligaste jag.
Visa & Jag

God kväll

Jag är speedad, Celsius är verkligen bra haha.. Efter jobbet idag så åt jag påskmat hos mormor och morfar. Mysigt att vara där nere men det blir lite lätt rörigt med våran familj. Vidar våran minsting pratar oavbrutet från att han vaknar tills han somnar. Jag missade kortvisningen från mamma och pappas resa eftersom jag då åkte mot stallet. Efter insåg jag att jag skulle hinna med gymmet om jag skyndade mig så jag svepte en Celsius och gasade glatt mot gymmet. Småspringer in och möter denna glada skylt..
Jävligt bra. Så då stod jag där full i energi och taggad. Kollade om det fanns något pass istället då men nope stängt där med. Alltså jag borde bo i typ Stockholm där de har öppet dygnen runt. Blir så less på stängda saker. Men men jag åkte hem och har nu rensat igenom min lägenhet på saker som åker till Erikshjälpen imorgon med syrran. Handtorkat golven. Inte diskat. Rensat ur några svarta boxar så jag kan ha andra saker där. Tagit reda på all tvätt. Städat badrummet. Kollat på Det Okända. Ätit hallon med grädde och valnötsbröd med smör. Kollat på Ullared så nu vill jag åka dit.
 
Nu ska jag springa ner till förrådet med en kasse grejer, gå ut med två påsar skräp, dricka lite vatten, hoppa upp och ner tills jag blir trött, duscha, göra matlåda, diska och sen lägga mig i sängen och kolla på Ponny Akuten. Hoppas på att somna innan tre för då hinner jag sova 4 timmar.

Påskäggsskattjakt

Alltså dom är ju så himla söta! Eftersom jag höll i själva Påskfesten så fixade jag ihop en skattjakt till barnen. Den var uppskattad av alla. De var dock smartare än jag trodde så nästa gång blir det svårare. Jag följde med till de två första barnens ägg eftersom de är små. Sen fick de stora barnen springa lite i djupsnön och klättra.
 

Hästägare

Eller ja troligtvis men det är nästan klart och jag kan inte hålla mig nå längre. Ska provrida den ikväll och jag vet ju inte ens vad man ska tänka på. Det är helt sinnessjukt. Men roligt! Om allting går som det ska ikväll så är jag alltså hästägare innan helgen. Det är bra med utmaningar och det här kommer att bli den största utmaningen i mitt liv! SÅ nu vet ni.


Vad tycker ni?? Fin va?

RSS 2.0