Mysig kväll

Vi gick och åt en riktigt god middag på Akropolis, jag åt kyckling spett med tzatsiki och sallad. Därefter tog vi en promenad hem till Christine och mös med efterrätt och kaffe i mängder. Jag var helt speedad efter ridningen idag haha.. Jag pratade och pratade. När vi väl skulle gå ut på Parken så var vi bara tre kvar. Jag har njutit hela kvällen. Energin som flödar bland bra människor är helt underbar. Jag kommer att lägga mig lycklig ikväll. Vilken dag jag har haft. God natt.
Fina flickor!

Girls night out

Strax ska jag bege mig ut på stan med mina fina vänner. Före det ska jag hitta kläder och sminka mig. Har typ 18 minuter på mig och så sitter jag här och tjattrar med er. Har på grund av detta inget fint kort på hur jag ska se ut ikväll och ingen tanke heller. Men det var någon som frågade hur jag till slut såg ut på det bröllop jag var på för någon vecka sedan. Det här är det enda kortet som finns..
Korv med gurkmajonäs.. Mums! ;P
 
Hörreni om ni ser mig ikväll så kom fram och säg hej. Jag är mycket snällare än jag ser ut :)

Jag har ridit Josse idag

Så himla roligt! Kände mig lite nervös efter att ha hört allt den här hästen kan göra men kände att man måste chansa för att leva lite. Så jag hoppade upp och red i paddocken som de hade på gården. Och det kändes riktigt bra. Travade runt och snurrade lite. Han var känslig i skänklarna och var rolig att rida. Det var så jäkla härligt att vara uppe i sadeln igen! Åhhh känner jag bara.
 

Spännande

Håller på att skaffa mig lite hästar att pyssla med. Jag vill verkligen komma tillbaka till ridningen för att kunna se lite framåt efter allt det här med Visa. Visa är min drömhäst. Så är det bara. Så för att återfå glädjen i ridningen vill jag nu ut och rida helt enkelt. Jag vill få en fortsättning även om Visa inte blir den som jag tillbringar den med. Visa har visat mig hur underbart jag tycker det är att rida! Hon har visat mig att jag gillar ganska pigga, känsliga och nyfikna hästar. Hon har gjort mig modigare. Men det är ju som sagt på hennes rygg. Att göra samma sak på en annan hästs rygg känns främmande men ändå lite lockande. Så för att inte fastna tänker jag nu ta tag i detta.
 
 

Känslosam

Jag gillar min nya känsliga sida men det har vissa negativa sidor. Skrev ett inlägg som kommer upp här imorgon och tårarna bara rinner. Jag tycker dock att den här känsligheten har gjort att jag vågar mer inte mindre som jag trodde. Utan jag kämpar mer för att nå det bra i livet. Jag ger mer av mig själv och det är någonting väldigt positivt. Jag bryr mig ärligt mer om människor i min närhet och hoppas jag visar det. Jag är så himla lycklig så ofta och det är helt underbart.
 
Många gånger känner jag mig mer utsatt och svag än jag någonsin gjort förut men jag tror det är för att jag släpper folk mycket närmare mig själv nu. Så jag ger människor mer makt över att påverka mig i mitt liv. Vissa missbrukar det och då känns det. Men det är ändå så värt det.
 
Jag kan för tillfället inte ens gå in på min egen blogg utan att gråta. Visa är en stor del av mitt liv och min utveckling. Nä fy tusan jag måste ha slut på tårar snart..
Ska göra en ny design. Det är en tuff tid framöver.
 
Så glad men ändå så ledsen..

Pass 112

Körde ett hårt, tungt och riktigt roligt pass på gymmet med syrran idag. Det är så himla jobbigt att träna med höga vikter tycker jag. Körde mest armar, rygg och mage. Ben maskinerna körde jag på väldigt låga vikter.
 
Sen försökte jag mig på benböj men jag suger ju på det haha.. Jag håller i de där stropparna så jag kan dra mig upp om jag skulle råka ramla eller om knät skulle glida. 
 
 
Kände mig smalare på gymmet idag motför tidigare när jag varit där. Har ju inte varit där på väldigt länge. Så det var en skön känsla :). Vill ni se mer från gymmet eller träningar i allmänhet? Jag älskar ju klipp för jag tycker det ger en mer rättvis bild haha.. Och lite roligare för jag har ofta väldigt roliga människor runtomkring mig :).

My looord

Det här är så roligt så jag dör litegrann. Det är hemskt att vi tycker att detta är kul men det går inte att låta bli. Och det var helt sjukt att se Lina när grisarna kom och gick ute på gården. Hon bara grisarna har rymt, Taaa Dansa, fort då.. Så då stod jag där med två hästar som på något sätt skulle in genom stalldörrarna. Dansa ville dock inte gå in hon ville kolla på grisarna. Så jag fick släpa henne in och Noa fick klara sig själv lite bakom. Sen fick jag trixa in Dansa i Boxen och Noa fick bli lös en stund så jag kunde vända om Dansa. Sen in med Noa och av med alla Dansas grejer samtidigt som den här grisen kommer in i stallet och bökar runt. Det är en himla tur att vi har coola gris vana hästar som finner sig i det mesta. Allt gick bra och alla tre grisar kom tillbaka till sin stia.
 

God kväll

Har klickat mig runt på lite bloggar ikväll, läser väldigt sällan bloggar. De bloggar jag läser har en alla en härlig personlighet. Jag har bestämt mig för att kommentera mer för det är verkligen så mycket roligare med fler kommentarer. Tipsa mig gärna om era bloggar eller andras bloggar!
Mitt knä är nu blått och gör nästan inte alls ont. Tog en cykeltur med Marlene ikväll, 13 km drygt. Det gick bra! Så nu kan jag satsa på att cykla istället för att gå. Nu sitter jag återigen hemma i soffan och väntar på att mitt hår ska torka. Har kollat mailen och jag har fått ett nytt lägenhets erbjudande, nummer 2 igen. Berättade jag att jag inte fick förra lägenheten jag var och tittade på? Jag var nummer 2 och nummer 1 tog den. Var det meningen? Nä jag tror faktiskt inte det haha.. För vad skulle det vara för mening? Kanske träffar jag mannen i mitt liv i grannlägenheten i nya huset?! Mmm skulle vara det då:P.
 
Sen har jag betalat räkningar och gjort massa små överföringar för småsaker. Jag gillar att hantera pengar. Visseligen är inte det roligast att betala saker och bli av med pengar men visst är det ändå lite kul?! Min familj har alltid hatat räknings dagar. Jag gillar dom nog mer än jag velat erkänna. Det är nog för att jag sällan får göra det. Jag har i princip aldrig räkningar. Betalar alla internet köp på korten och alla andra månadsbetalningar dras av sig själv. Köpte hårprodukterna på en ny sida nu sist så då tog jag faktura för att vara på den säkrare sidan.
 
Imorgon ska jag göra ett nytt recept så troligtvis kommer det ut här om det blir bra. Det är pepparlax, rödlök, cremefraiche, grönsaker och kryddor. Känns som att det blir gott. Men jag är lite sugen på bara laxen och stekta gröna bönor också så vi får se. Har ni några recept tips?

Piskor

Jag har otroligt svårt att förstå syftet med spö/piskor många gånger. Tycker att väldigt många missbrukar användningen. Men det är väldigt accepterat att piska sin häst i hästvärlden. De ska lära sig. Jag tänker att det troligtvis är därför vissa hästar går bra på träning och inte sen på  tävling då ryttaren inte kan/får Säga till på samma sätt, jag har hört det flera gånger. Men det var inte allmänt jag tänkte skriva om idag.
 
Jag var på ridhuset och råkade då hamna så att jag såg en "lektion". De skulle träna hästarna för hand och alla hade en häst och ett spö. Eleverna fattade inte alla gånger vad läraren menade så ofta stod de bara och snurrade och snurrade och eftersom hästen inte fattade vad de ville så slog dom den med spöt eftersom de inte gjorde rätt så blev det bara hetsigt och hemskt att se. Vissa gånger tog läraren över och hon slog och slog och ryckte hästen i munnen, allt för att den skulle flytta sig så som hon ville. En hemsk förebild för dessa unga människor skulle jag säga.
 
Det värsta är också att läraren säger att det hon och de gjorde var det naturliga för hästen. Hon sa "Ja ni vet det här är det naturliga sättet för hästen, om en annan häst vill fram i hagen så använder de kroppsspråket och om de andra hästarna inte förstår så kommer det en spark eller ett hugg, så det är inget konstigt med att vi måste vara tydliga(Slå hästen med spöt tills den flyttar sig)". Jag känner att då läre man vara tydlig med vad det är man vill också. Tex när de skulle backa så gick en elev som en hösäck och hästen fattade ju ingenting så då skulle hon använda spöt. Om hon hade gått med lite pondus eller iaf sträckt lite på sig så hade ju hästen kanske reflekterat över att hon ville något. Att missbruka makt är väldigt lätt för de flesta som blir frustrerade därför tycker jag att det är dumt att sätta ett spö i handen på människor som inte har kunskapen. 
 
Jag är mycket för NH trots att jag inte är speciellt insatt. Men jag gillar att man ska använda kroppspråket och vara tydlig på ett sätt som hästen uppmärksammar. Man måste vara hård i det med, men det känns ändå som en belöningsträning istället för en straffträning. Just lugnet känns bättre.
 
Kan avsluta med att jag är inte emot spö/piska när det används som en hjälp. Jag använder sällan spö själv för Visa är livrädd för spöt och Lukas bryr sig inte ett dugg om spön. Det jag tycker är hemsk i spöhantering är när man använder det fel, för mycket eller helt i onödan. Speciellt jobbigt tycker jag att det är när en person som andra ofta yngre människor litar på visar att det är okej att straffa en häst utan att det fått en chans att göra rätt.
 
 

Tisdag

Nu sitter jag hemma i soffan och solen lyser utanför fönstret. Jag borde vara där ute men jag behövde en paus. Var uppe tidigt imorse och ringde veterinären, hon är poppis så det var upptaget ett tag. Sen åkte jag till ett stall och hälsade på. Tittade på en stor och grov snygging som tyvärr inte är till salu längre, fast det är kanske tur för han är starkare än en oxe och verkar vara riktigt pigg. Men när han reds önskade jag att det var jag som red honom underligt nog. Jag tog även en prommis med Baltazar, Fia och hästen Viktor en sväng.

Jag har en stark önskan efter att rida igen. Även om livet i stallen är galet härligt så känns det som att en bit saknas nu. Här under ser ni Tage som jag brukar rida ibland..
 
 
Det är tråkigt att inte kunna gå några längre promenader eller hurtrundor faktiskt. Vet liksom inte hur jag ska lägga upp dagarna utan dom haha..
 

Fin dag

Veckan började på bästa sätt. Gjorde ett länge tänkt inköp på förmiddagen idag, känns skönt, ni kommer få se den snart nog så fort jag fått hem den. Sen blev det stallen. Jag mös med Dansa och Lina red Bronzac och fixade med allting runtomkring. Väl hemma i Lillstallet igen så hade en kalv smitit in till hästarna så vi fick lotsa ut den till stora hagen igen när vi släppte ut hästarna där. De går på lite olika åkrar olika tider. När vi kom till stallet först idag så hade Noa och Dansa smitit ut till storåkern och kalvarna. De har aldrig rymt förut så det var lite underligt att allting hände idag. Men nu har vi höjt där de smitit så nu hoppas vi att de håller sig innanför.

Vad har ni gjort idag? 
 
 
Var himla fint på Baltazars och min kvällsprommis. Kom att tänka på en grej ikväll. Jag har så himla många fina godhjärtade människor i min omgivning. Åhh är helt lycklig i hjärtat!

Nu säger vi faktiskt god natt. Imorgon ska jag upp före åtta och ringa veterinären, sen på ridhuset en sväng, hämta ut ett paket och sen vill jag ha en bil med dragkrok så att jag kan hämta mitt köp.

Gräddstuvad kål

Hade visst glömt att lägga ut recept på mitt för tillfället absoluta favorit tillbehör. Passar till allt kött, fisk och kyckling. 
 
Jag använder
Savoykål, ett huvud eller ett halvt om jag inte ska göra matlådor.
Grädde, har i så att det blir upp till hälften på kålen
Vatten, lite efter smak, tycker enbart grädde blir lite maffigt.
Salt
Svart peppar
Bacon (om man vill och orkar kladda)
 
Jag skär alla kål i bitar(typ 2*2 cm). Knäpper på stekpannan och har i en klick smör som jag låter fräsa innan jag har i kålen, allt på en gång. Om jag har i bacon så steker jag det först knaprigt och har då i lite mindre smör. När det fräst runt i ca 2-5 minuter så häller jag på grädden, saltar, pepprar och låter det koka ihop i 20-30 minuter. Fyller på med grädde och vatten när det behövs. Det ska inte se ut som att du kokar pasta utan kålen kan gärna sticka upp lite för annars blir det galet mycket vätska. 

Köttfärslimpa

Jag har upptäckt köttfärslimpan och jag älskart! Det är så himla enkelt, bara att röra ihop och shoopa in i ugnen och så har man en smakrik perfekt måltid. Gillar att käka den med gräddstuvad kål.
 
Sist hade jag i
500 gram ekologisk nötfärs
2 ekologiska ägg
En stor skvätt grädde
1 gul lök
5 nävar kantareller (från affärn för jag är alldeles för ointresserad för att plocka dom i skogen)
En låda mini mosarella ostar
salt
svart peppar
 
Vevade runt allting och la i min avlånga brödform med bakplåtspapper. In i ugnen på 200 grader i 50-60 minuter. 
 
 Ser vidrigt ut men smakar ljuvligt. Lovar.

Video update 2013-08-25

 

Premiär i skogen

Idag red Lina ut i skogen på Dansa för första gången i våra liv. Stort men ändå sjukt avslappnat. Allting gick så himla bra och Dansa tyckte att det var minst lika roligt som vi. Hon skötte sig exemplariskt. Vi skrittade och travade några sträckor. Vi tjottrade på som vanligt så alla filmklipp är undangömda för tillfället haha..
 
Om ni inte inser hur roligt och sjukt detta är så är det så. Vi tycker iaf att det är grymt häftigt och underbart att man kan lyckas forma en häst till att vara som Dansa är. Vi är tre stolta tjejer som är nöjda över ridturen idag! 
Här hade jag precis gått rakt in i soptunnan och Dansa reagerade inte ens..

Noa fick också följa med som sällskap, det tyckte hon var lika roligt som igår!

Sicken mysig kväll

En riktig mysig och härlig kräftskiva var precis vad jag behövde. Det är så gott med kräftor, ostar, pajer! Sällskapet var på topp! Jag hade med mig jordgubbar och blåbär till dessert när de andra käka glass. Skulle ha gjort Päronglassen men prioriterade annat så får göra den nästa helg istället!
 

God morgon

Idag har jag bara tre saker på min To Do List. Först ut blir Stallen där Lina ska rida ut på Dansa för första gången(?? Eller om hon också ska promenera kanske, det vet jag inte..) och jag ta en prommis med fina Noa som kommit hem igen. Det andra jag ska göra är en Hurtrunda och den tänkte jag passa på att ta i andra stallet medans Lina rider Bronzac. Lär bli varmt och svettigt idag med tanke på vädret men det ska nog funka.
Sist ut på listan är Kräftskiva!! Hur mysigt och lyxigt känns inte det. Jag njuter redan. Har längtat efter min västenbotten paj i flera dagar nu så det ska bli himla gott!

Thinking day

Har haft mycket att klura på idag. Det jag kom fram till är att jag sällan kommer fram till något klokt när jag bara tänker runt runt. Men idag tycker jag ändå att jag klarade mig rätt så bra. Jag ventilerade med hästarna och de är ju kloka djur, lite synd att de inte pratar människomål.
 
Har kommit fram till att livet inte mår bra och inte är roligt när man inte vågar. Alla måste chansa now and then. Jag undviker ju allt som oftast det. Gillar min trygga lilla bubbla. Men vill jag ha mer måste jag ge mer energi och engagemang och vara modigare. Raden "Vad är det värsta som kan hända?!" som jag ofta hör är det värsta man kan säga till mig för jag kan radda upp säkert 20 saker. Nu ska jag fokucera på vad jag vill ha ut av förädringen inte på konsekvenserna som kan bli. Det de sitter i är att jag vill klara mig själv, jag vill ha ekonomin så att jag alltid klarar mig ur alla situationer själv och att jag ordnar allting. Men jag kanske ska börja erkänna att andra faktiskt finns runt mig och säkert kan hjälpa mig om det skiter sig totalt. Mmm ja det var det jag kom fram till idag. För jag vill detta så himla mycket.
 
 
Jag och Baltazar fick sällskap på vår kvällsprommis av Sara och Minea.

Baltazar och jag har kvalitetstid

Jag har den bästa hunden i världen. Jag vet att jag är lite dålig på att lyfta Baltazar här inne men han är verkligen min bästa kompanjon i livet. Så följsam i alla situationer och anpassar sig till vad jag än hittar på. Idag har vi enbart slappat runt och det gör honom ingenting. Lite senare ikväll ska vi ta en lång ganska långsam promenad runt i stan. 
 
Nu kollar vi på tv och jag käkar färska jordgubbar och blåbär, Baltazar käkar hundmat och tandben. Rättvist?! Nja.
 

Ljuvliga timmar i hagen

 
 
 
 
 
 
 

Kul att ni kommer tillbaka

Såg att statestiken går uppåt igen, det känns kul! Idag har jag en riktig slappdag. Kollat igenom massa annonser om jobb och hästar. Ätit massor, jag hoppas det blir en bra ätdag idag. Den senaste dagarna har jag kommit ifrån att äta 3 gånger per dag igen. Det är verkligen så svårt att få ihop det tycker jag. Men jag lyckades ju tidigare så det är väl bara att bestämma sig.
 
Har ni sett De dejtbara?! Åhh jag blir alldeles varm i hjärtat. 

Nu åker jag till stallet och myser lite med de bästa!

God natt

Ska strax krypa i säng här hemma. Gjorde en liten beställning hårprodukter, endast 4 grejer och 1 ska jag ge bort. Hittade inget roligt i rea fliken som jag brukar hitta massor i så det var ju bra. Har ju varit på TUTbingo ikväll och jag vann inte men vi var så nära att vi knäppte på bilen 3 gånger. Jag blev dönervös när vi var nära haha.. 
 
 
Imorgon har jag väl inga planer alls vad jag kan komma ihåg. Gå en sväng till kontoret med papper, städa här hemma?! och åka till stallen?!. Jag borde laga mat också, köttfärslimpa och gräddstuvad kål. Mmm längtas till det är klart!
 

Hello

Jag är lite ostabil i mina känslor just nu, det går upp och det går ner. Men jag har massa spännande som väntar framöver också så jag får försöka fokuscera på det. Idag har vi pysslat i stallet, promenerat och käkat lite mat i gräset på stallbacken. Nu ska jag iväg och vinna storvinsten på TUTbingo.
 
Ikväll ska jag beställa lite hårprodukter! Har ni några bra hårprodukt tips som jag kan få ta del av?!

Tungt

Jag har ingen aning om vad jag ska skriva. Vi var till veterinären med Visa idag och fick veta att hennes hälta beror på en gammal senskada i benet som det inte går att göra någonting åt. Det innebär att hon snart inte kommer att finnas bland oss mera.
 
 

Hurtig

Ställde klockan på strax före sex imorse och tog mig ut på en morgonrunda. Det var kyligt i luften och nu känns det som att jag har varit uppe halva dagen. 9.5 kilometer i benen innan jobbet, det är bra gjort!
 
 
 
 

Smile

Jag sitter här i soffan med ett stort leende på läpparna. Gud va jag trivs med mitt vardagliga liv. Så himla skönt att känna så. Idag tog jag Baltazar och åkte till stallet tidigare än Lina och tog en promenad. Vi busade runt och bara mös i det riktigt varma vädret. Jag var ute i hagen en sväng också men nu är rivaliteten mellan Noa och Dansa tillbaka och de yrar runt vilket gör att det är lite jobbigt att vara i hagen. 
 
Sen kom Lina och vi tog in alla hästar. Jag borstade Noa, Visa och Lukas medans Lina fixade ordning transporten och borstade av Dansa. Sen åkte vi på träning i Spännars. Jag satt på sidan av idag med hundarna och Annika.
 
Nu har jag precis skjutsat Baltazar till mamma och pappa igen eftersom jag jobbar imorgon. 
 

Back in Bollnäs

 
Fylld med glada fina minnen är jag nu tillbaka i verkligheten. Det är mycket förändringar denna vecka. Jobbet slutar, jag blir arbetslös på heltid, får svar på om lägenheten blir min, Noa har kommit hem till stallet och jag måste ta tag i lite tråkiga pappersgrejer. 

Freaka ur

Jag kan nästan alltid se två sidor av saker och det är därför det blir så himla svårt att skriva en blogg ibland. För tex som det här med striktheten i lchf(ni vet inlägget "unna sig"). Jag vill ju vara strikt men är det inte. Jag äter till vardags tomater, röd paprika. nötter och sånt som ligger på gränsen. Sen äter jag ju även andra saker som ni titt som tätt ser här på bloggen. Jag vet inte hur jag ställer mig till mitt eget beteende heller. För jag anser inte att det är bra att äta lchf mat plus saker som inte är lchf. Där har ni problemet. Men jag mår så himla bra av den kosten att jag vill äta den. Men jag har kommit fram till att jag även vill äta andra saker ibland typ som godis eller dricka en drink eller käka vattenmelon. Med ibland menar jag 1 gång kanske var 8onde vecka.
 
Jag har ingen plan för detta. Jag vet inte hur jag ska hantera det. Det har ingenting att göra med att jag inte är nöjd med lchf kosten utan bara en vilja att vilja äta andra saker ibland.
 
Hur har ni gjort som gått ner klart i vikt. Käkar ni fortfarande strikt 24/7? Jag gör ju det 95% av tiden men jag tror inte att det är bra att laborera som jag gör och ändå vill jag inte sluta laborera heller. Vad gör det med kroppen?!
 
Jag tror att det är bra att se över sig själv och sin situation och vanor. Man kan aldrig ha för mycket information. Jag tror på att freaka ur ibland och bara vara människa. Det behövs i mitt liv som annars är strängt kontrollerat av mig. Men frågan som återkommer i mitt huvud är, Hur farligt är det att vara mänsklig?!
 
 

Unna sig

Kom och tänka på en grej på jobbet häromdagen. Alla kommer tillbaka från sina semestrar och vill ställa om sina vanor de skaffat sig under 4 veckor och gå ner semesterkilona. "Man ska unna sig på semestern".
 
Vet ni vad jag skulle önska? Att jag unnade mig en semester med enbart bra mående. Vår tanke med denna semester är massa mys, god mat och att umgås. Vi(läs Linda för jag har personligen inte gjort ett jota) har kollat ut några härliga restauranger som vi ska besöka och ställen vi vill uppleva.
 
Det jag tänkte på är att jag innan lchf verkligen kunde freaka ur på semestern och käka allt jag ville mest hela tiden. Godis, slabbig mat och dåligt med motion varje dag. Jag tycker man ska unna sig i livet. Kanske inte speciellt på semestrarna utan allmänt bara. Men mitt unna sig bestod förut enbart av tankar på onyttigheter som jag skulle få äta. ALLA mina belöningar innefattade något ätbart. Nu har jag inte haft en enda belöning som kopplas samman med ätbara saker. Det jag unnar mig nu är massa tid med hästarna, en onödigt lång bilresa, resor mm.
 
Jag mår inte bra i kroppen när jag äter ikke lchf oká saker. Dock tyvärr mår jag inte direkt dåligt av godis. Men som mjöl är som ett rent straff för min kropp, min mage krampar och jag får ont i huvudet och mår jävligt dåligt. Så denna semester ska jag unna mig att må bra. Jag ska röra på mig som vanligt för att huvudet och kroppen ska vara "igång" som vanligt. Jag ska äta precis det jag gillar allra mest, massa fisk, skaldjur och såser. Jag kanske äter lite godis om jag känner för det. Men jag ska inte må dåligt en sekund! Jag är värd att må bra!
 
 

Vi har det för bra:)!

 
Snott syrrans telefon och tänkte göra en liten uppdate. Vi bor på en härlig camping mitt ute i skogen alldeles bredvid havet. 
 
Jag totaldäckade tjugo över nio igår kväll. Så strax före åtta imorse gick jag ut på en hurtrunda, så skönt! Alldeles vid havet! 8 kilometer vart det. Sen kom jag hem och sällskapade de andra vid frukosten. Vi packade iväg oss på en vandringsrunda längs en led här på udden. Killarna tog cyklarna, vi insåg dock efter typ 1 km att det inte var cykelvänligt så Linda och jag fick bära en varsin cykel resterande 4 km. Var väldigt kuperad led, massa sten. 
 
Sen spela barnen minigolf och vi käka lax. Sen var vi på stranden.. Vi har det hur härligt som helst. 
 
ps. Tidsinställde två inlägg innan jag åkte så dom kommer upp även om jag inte kommer in här nått mer på någon dag.

Ni kan ju hänga med oss..

 

SEMESTER

Jag åker bort i några dagar och kommer troligtvis vara ganska utan mottagning. Tråkigt nu när jag väl har kommit igång med blogginläggstänket igen. Dock är det bara tänket som är igång inte fingrarna. Kommer inte att ha med någon dator men jag hoppas kunna knopa ihop nått inlägg via appen.
 
Mina strikta 77 dagar utan godis är nu slut och jag kanske tänker äta några hundra godisar på denna resa. Har faktiskt inga matutmaningar och inga träningsutmaningar(förutom träna 4 gånger per vecka, det är ju hela 2013) just nu. Känner mig väldigt nöjd med livet och hoppas att jag känner likadant när jag kommer hem. Annars brukar ju jag behöva en utmaning eller flera för att ha koll på läget. Vi får se hur det blir, känns som att nötter och valnötsbröd funkar himla bra också:)!
 
Hann med två FA pass idag så det känns skönt att det bara är två kvar som jag behöver klara av på resan. Tror att vi har planerat många och långa promenader, får se om de blir tillräckligt snabba också.
 
Var ute och jogga Lukas lite tidigare också, han var så himla pigg och framåt!! Det är så roligt vilken förändring han har gjort. Nu står han helt stilla utanför stallet när jag pysslar runt honom och till och med med svansen som han är så rädd om. Grimskaftet kan ligga över halsen och han står så snällt och DET är en helomvändning för en sån som Lukas:).
 
Nu ska jag slappa !

Fix dag

Vet ni jag börjar känna mig pigg igen! Woop woop! Så underbart skönt att känna så! Det är ganska turligt också eftersom jag åker på semester imorgon! Känns lyxigt och härligt och jag ska verkligen njuta! Att åka bort har dock sina nackdelar. En fixdag idag. Ska hinna massor och det är inte roliga saker direkt.
 
Har gjort en del redan. Gått promenad med Hanna, Clars, fyra barn och Baltazar runt Ren i över 2 timmar. Ätit lunch. Anmält mig arbetslös på Arbetsförmedlingen, de är verkligen så himla trevliga där. Köpt en telefon. Just nu bakar jag bröd som jag ska ha med. Valnötsbröd, godaste brödet ever!
 
Kvar är packa åt mig, Katten och Baltazar, kolla på lägenhet?!, plocka ihop här hemma, träffa Mina, en till promenad, stallet!! och egentligen tvätta men det är nog svårt att hinna.
 
 

Handlovers

Lina satt och pratade ikväll och sa helt plötsligt "handlovers". Hon har ju lite sånna handlovers sa hon exakt om en kvinna på tvn. Jag dog av skratt och hon fattade inte ens att hon sagt något knasigt. Det är så roligt med Lina för hon har lite svårt för de engelska språket men vill ändå gärna använda några ord här och där hahaha.. Men innan hon insåg vad hon sagt.. å herregud.
 
Man kan aldrig anklaga oss för att ha tråkigt. Jag borde verkligen filma lite klipp i stall och hage för att visa hur härligt livet är med hästar! Idag har jag verkligen haft en helt fantastisk dag!


Shoppade nya grimmor idag så vi hade en fotoshoot med en kass gammal mobilkamera.

Klipp

 

Världens bästa 10åring

 
Ps. Hej fina ni, jag kommer att svara och förklara hur jag tänker och tycker så snart jag har tid. Kanske ikväll, kanske på måndag. Men ni vet att jag gillar era kommentarer så tat lugnt. Kattis jag har dock ingen aning om hur du kan ha tagit mitt svar som agressivt för jag kände att jag visade mig svag och medgav att jag funderat på andra vägar. Men jag ska nog prata om allt i ett klipp tror jag bestämt.
 
Nu stallet och sen kalas för Nils som fyller 10 härliga år idag!!

100 FA pass

Tror ju att min kropp ser likadan ut hela tiden. Så hamnar jag på något gammalt inlägg och inser att det gör den inte. Nu tycker jag dock att jag stannat något. Gjorde en jämförsbild bara för att. Tycker jag ser ganska lika ut men enligt måtten ha magen minskat med 10 cm.

 

Är hos mamma och pappa

Slängde ihop en västerbottenpaj och sitter nu och väntar på att den ska kallna. Är här och lämnar Ballen. Ska strax åka hem och laga matlådor och baka valnötsbrödet. Längtar!
 
Tvingade mamma att vara med på kort.. Knäppte snabbt så fick tre :P
 

Avgiftning

Var på min favorit hälsokostbutik häromdagen och införskaffade en detox kur. Dock inte den vanliga jag brukar göra varje år utan en lite naturligare eller mer passande för mig i nuläget. Jag har känt mig lite trött sedan jag trappade upp träningen och därför vill jag rensa ut gifter och slagg och proppa kroppen full med nyttigheter. Jag tror att "Du är vad du äter" kan ha inspirerat mig lite också.
 
Så vad är det nu jag ska göra? Jo jag köpte två produkter. Chlorella tabletter och Purely Greens pulver, båda av märket Supernature. Chlorella tabletterna kommer jag att äta 5-10 om dagen av och 1 tsk av PG pulvret(utblandat med vatten eller smoothie). Chlorellan avgiftar, detoxar och renar kroppen och tillåter andra bra ämnen i kroppen att stanna kvar. PG pulvret fyller på alla viktiga brister jag kan tänkas ha i min kropp och stärker den.

Chlorella

Det innehåller 60 % protein, varav alla aminosyror.
Det binder till sig gifter som finns i kroppen och för med sig dessa ut. Alltså en detoxande effekt.
Stärker immunförsvaret, då det innehåller antioxidanter som skyddar kroppen från fria radikaler.
5-6 ggr högre halt klorofyll som främst finns i gröna grönsaker och sägs ta bort dålig andedräkt, rena blodet och öka syreupptagningen i våra celler.
Balansera pH-värdet i kroppen. Och har även ett högt värde av vitaminer, mineraler och fettsyror som Omega 3 och 6.

Purely Greens
Det har nästan alla B-­‐vitaminer (inklusive B12), vitamin C och A och är naturligt rik på superenzymet SOD (superoxiddismutas).
PG har en antioxidanteffekt, då dess innehåll av C-­vitamin skyddar cellerna mot oxidativ stress.
Supermatkomplexet är också rikt på järn, vilket bidrar till att minska trötthet och utmattning och stöder immunsystemts normala funktion. Det innehåller även Spirulina(det är ungefär som Chlorella) för ett ännu bredare spektrum av näringsämnen och bättre absorption.

 
Brukar ni detoxa?
 

Jobbig dag för hunden

Tröttis

Rastlös men sliten

Knäna fick sitt igår och dagen började med en nedrans värk i det vänstra. Gick upp och ut och satte mig mot en cement vägg i solen och väntade på att min mamma skulle komma med Baltazar. Vi mös en stund ute i det härliga vädret och så bestämde jag att det skumme bli vår dag idag.
 
Vi har myst och lekt hemma. Vi åkte och hälsade på Elina och drog med henne på Stranden i några timmar. Väl hemma kollade jag ikapp lite tvprogram, bloggar och bara var. Jag vet inte hur många gånger jag kände att "men en prommis på 6 km funkar ju" "gymmet är fortfarande öppet" ..... Jag är så en ALLT eller inget människa. Det är lika jobbigt för mig att avstå från att träna/röra på mig som att göra ingenting fysiskt.
 
Nu har vi precis varit ute på en kvällsprommis runt kyrkan. En riktigt mysig runda! Högst två tre kilometer och vi gick sakta sakta, det är en utmaning i sig. Baltazar var lycklig som fick nosa överallt och göra sökrutan några gånger och bara få gå och mysa runt. Vi har alltid bråttom annars. 
 
Imorgon kör vi på igen! Jag ska lära mig att planera bättre så jag får mycket gjort på mindre tid och sen tid att strosa och njuta helt utan krav. Stallet var så och är delvis så nu också men jag har ju gjort om lite så att stallet numer är en aktiv plats där jag fixar lite av "jobbet" som ska göras eller motionerar. Mitt mål med morgon imorgon är att skriva en lista på allt jag ska göra framöver. Hitta bröllopsklänning, Kolla fackavgift, Boka stugor, Boka massage, Ringa veterinären om tanden, Ringa om lägenheten(eftersom de inte svarat på mailet, jag fattar verkligen inte varför folk inte svarar på mail om man väljer att ange en mailadress), Kolla om och vad jag vill ha på Hööks utifall jag tittar förbi där imorgon, Laga mat till jobbet i helgen?! Ja herregud va med grejer jag ska göra men det tar ju inte så lång stund var.

Dagen blev ännu bättre

Promenaden var helt ok trots värmen. Har pratat konstant om mig själv i över en timme med C och fått tips och råd. Lunchen blev tacos på stan med E, lovely. Stallen var lugna och mysiga. Gåjoggen (mitt pass numero 100!!!!)tog min förra tid med nästan TRE minuter, woohoo. Katten har njutit av uppmärksamheten och solen. Jag har köpt en detoxkur. Livet är gott!Det enda tråkiga idag var att min telefon blev svett skadad och nu är trasig och att Baltazar inte kommer hem förrän imorgon bitti.

God morgon

Idag vaknade jag av solen som sken in genom fönstret klockan halv sex. Dagen kunde inte ha börjat bättre. Känner mig förhoppningsfull och glad!

Nu morgonprommis med C.Fåren

Åkte till mamma och pappa med Baltazar igår eftersom jag jobbar idag och då höll morfar och pappa på att ta in fåren. Mormor och morfar ska sluta med djurhållningen så idag åker fåren och lammen iväg. Känns så himla tråkigt och det kommer vara så tomt där nere.


 

Gårdagen

Är på jobbet nu och jobbar ett utav mina sista pass. Känns skit tråkigt! Men jag tänkte visa er lite bilder från gårdagen då jag släpade mig upp och åkte iväg till stallet med Lina.
 
Vi åkte först och flyttade hem hästarna från sommarhagen. Det var helt underbart väder och eftersom jag mådde väldigt illa la jag mig på en filt medans Lina och Annika åkte hem med Dansa först. Sen lastade vi Visa och Lukas och åkte hem med dom. Dansa blev överlycklig av att få komma hem så hon skuttade runt som bara attans i hagen. Sen tog jag och Lina tag i målningen av stallet. Jag kämpade på men var liiite seg haha.. 
 
Sen åkte vi till Linas mamma och åt tacos, jag mådde så mycket bättre efter det. Tänkte att antingen spyr jag eller så blir det bättre, en chansning som gick bra.
 
Sist på dagens schema stod Bronzac och Spännars. Lina hade stallhelg så eftersom jag piggat på mig så pass så städade jag lite och donade medans Lina mockade och fixade Bronzac. När hon red iväg la jag mig på en filt i skuggan och slappade.
 
En mysig dag som hade kunnat bli hur tråkig som helst om jag hade stannat hemma och legat i soffan.

Hello

Jag tröttnade på att skriva om vad jag hade gjort om dagarna så jag tog en kort paus. Ska försöka komma tillbaka lite nu igen. Idag har jag mått så jävla dåligt. Vi var ut igår. Jag fattar inte hur jag kunde bli så dålig men jag har kräkts halva natten och mått riktigt illa.
 
Jag har aldrig någonsin tänk "jag ska aldrig mer dricka" men inatt så gjorde jag det. Det var verkligen inte bra. Men innan dess verkade vi ha haft kul.

Jag och Johanna

Sista kortet på min kamera är detta!

Tänk om

Jag måste försöka komma fram till vad jag vill göra i livet. Mitt nuvarande jobb tar snart slut och då står jag återigen utan jobb och rutin i livet. Detta gör att jag har svårt för att ta vissa beslut. Tex. Om jag ska skaffa häst. Om jag ska flytta. Om jag ska köpa en bostad. Alla dessa saker beror ju på ekonomin och som arbetslös har jag inte en bra ekonomi. Om jag lyckas få ett jobb ganska snart så är det oftast för en kort tid iaf och då vet jag fortfarande inte hur det blir när den perioden är slut. Det känns som att jag alltid kommer tillbaka på noll.
 
Frågan är då, är det värt att jobba med någonting jag inte kan vara väldigt bra på för att ha en fast inkomst varje månad och ha en fast rutin i vardagen så att jag vet att jag "överlever" både ekonomiskt och tidsmässigt(tex ta hand om en häst varje dag). Jag tycker om att ha ett jobb, ett jobb där jag vet att jag kan göra ett bra jobb, där jag vet att jag har kunskapen och viljan att jobba. Klarar jag ens av att ha ett jobb där jag inte trivs?! Det kanske är värt det om jag får en fritid jag verkligen vill ha?!
 
Frågan är vad som gör mig nöjd? Kommer jag någonsin bli nöjd?
 
Om jag vore lite mer som alla andra så skulle jag kanske våga chansa, inte ha kontroll på allting hela tiden. Även om jag bytte lägenhet så skulle jag ha råd att bo där i ett år helt utan ny inkomst MEN jag vågar inte chansa. Varför är jag så himla rädd för allt nytt, förändringar och att inte ha fullständig kontroll? Varje gång jag utmanat mig själv och gjort saker utanför min bekvämlighetsbubbla så har jag mått strålande efteråt. Är vissa saker för stora att utsätta mig för?! 
 
Vad är egentligen viktigt i mitt liv? Jag måste Tänka OM.
 

RSS 2.0