Joggpepp

Bara för att jag precis har börjat få ont i knät igen så känner jag mig mer taggad än på länge att ta tag i joggningen igen.. Hittade ett klipp om att tekniken är viktig. Jag kör ju på att "sålänge jag kommer framåt så är det bra".. men det kanske går lättare om man övar sig lite på hur man faktiskt ska springa.
 

Viktupdate vecka sex

Det är tråkigt att behöva skriva det men jag står kvar på minus 1.5 kilo även denna vecka. Men jag har en plan. Idag tränade jag ett pass på gymmet och nu kommer jag inte att träna förrän efter nästa vägning. Jag hinner ändå två pass nästa vecka på torsdagen och på lördagen. Jag tror faktiskt att stillaståendet beror på träningen som alltid. Jag tänker dock fortsätta ändå. Nästa vecka är det mät torsdag också. Trodde ju det var denna vecka men det är 31 dagar i januari.
 
Jag känner mig ändå taggad och peppad. Ridningen ger mig massor av energi som jag verkligen behöver i detta trökiga tillstånd. Är väldigt trött på bandet och idag hade jag så ont i vänster knä att jag hoppade av efter 1 km och cyklade två kilometer istället för att gå en till på bandet. Jag vill inte bli dålig i knät igen. Men jag vill verkligen träna. Så om cykling är bättre så får det då vara så.
 

Lillstallet var ljuvligt igår

Lina longerade Dansa, jag red Visa, Magda longerade Lukas. Något för alla finns det i vårt stall. Tjejerna och killarna(hundarna) följde med mig när jag red så jag fick massa bilder och lite filmer. Jätteunderligt och lite skrämmande att se sig själv på film. Alla fel syns ju.
 
Jag skulle ju lätt kunna rida varje dag nu. Jag är förälskad i ridandet. Jag älskar ju stallet överhuvudtaget men just det här med ridningen ger mersmak hela tiden. Jag vill kunna och jag vill lära mig. Det är så roligt!

Onsdag

Det känns som att jag har haft semester nu, schemaändring is the shit! Idag har jag hunnit massor. Det är så skönt att hinna med allt man vill. Storstallet var lite halvt jobbigt idag. Lina och Magda red ut och jag tog på mig att mocka åt Bronzac, Tage och Elis. Det är rätt jobbigt att mocka efter träning. Blev lite halft illa mående men det kan ju ha berott på att Lina skickade "kommer om 1 minut" när jag hade halva tallriken kvar med mat också så jag kastade i mig den. Så är det när man vill hinna mycket. Lillstallet kommer jag att skriva om imorgon bitti så kika in då.
 
Ikväll har jag snabb kockat matlådor, åt två omgångar och blev illamående igen när jag småsprang till bion. Just det innan dess så lämnade jag Ballen hos grannen. Idag när jag kom hem från stallet så kom den nya grannen ut och sa "åhh jag hörde att grannen skulle få vara hundvakt ikväll, jag har ju sagt att han får vara här med mig!". Så ikväll när jag skulle lämna honom så hade nya grannen bjudit in sig till grannen som skulle vara hundvakt så skulle dom vara hundvakt tillsammans. Det är ju en himla tur det eftersom Baltazar är världens jobbigaste hund, eller inte. Haha men han hade haft en mysig kväll och hoppat emellan deras knän och letat godis(leverpastäj som hon hade gått och köpt till honom). Ja han har det bra min hund, älskad av många.
Ikväll i Lillstallet var Magda hundvakt.. Baltazar är inte en rolig hund när jag skrotar runt uppe på en hästrygg.
 
Shoppat ägg, avokado och philadelfia ost idag.. 67 kr borta. Sen bio då.. 100 kr. Dagskostnad 167 kr.
 

Laddad

Dagen började med ett slitigt pass på gymmet. Nu blir det stallet med Lina och Magda. Skoj skoj..
Pass 7 av 31 - check

Mission Februari

Jag tänker mycket på det här med hur vi, jag, du spenderar pengar. Den enda jag kan påverka är mig själv och min ekonomi. Jag är väldigt duktig på att spara. Jag är väldigt duktig på att slösa. Jag är lite antingen eller. Jag sparar alltid några tusen varje månad. Men jag skulle kunna spara mycket mer om jag inte slösade så förbannat.
 
Mitt uppdrag från och med nu är att klara mig på...
...2000 riksdaler fram till nästa lön den 26 februari. Jag har såklart undantag, som jag har i allt jag gör. Jag kommer att köpa ett nytt gymkort men det betalar jobbet tillbaka sen så det är egentligen ingen utgift mer ett lån. Sen ska jag betala veterinärnotan, men det är ju inte något som påverkar vardagsekonomin så det tar jag utanför. Tanka bilen vet jag inte hur jag ska göra med. Jag menar det är väl en utmaning att klara enbart maten på 2000 kronor?!
 
Är lite trött på de som säger att LCHF kost är såååå dyrt så jag vill prova hur dyrt det verkligen är. Jag upplever det nämligen som billigare än hur jag levde förut.
 
Sen har jag shoppat rätt så mycket den senaste månaden så jag behöver verkligen inte shoppa någonting fram till nästa lön. Så för att klargöra 2000 kr ska alltså räcka till mat och alla andra inköp av saker jag gör fram till 26 februari.
 
Tror ni att jag klarar det? Skulle du klara det? Kommer du att klara det? Antar du utmaningen?

Summering av 2013-01-28

Dagen började med att gå hem från jobbet - check. Stallet var helt underbart idag. Jag travade långa sträckor och galopperade till och med litegrann. Är lite nojig med det eftersom jag inte vill flyga av och jag vill inte heller att Visa ska halka och sträcka sig. När jag satt där på hennes trygga rygg idag så kände jag:
 
"Hur kan jag förtjäna att uppleva detta?"
 
Allt var helt perfekt. Solen var påväg upp över bergen. Visa kändes alldeles lycklig och pigg. Jag har nog sällan upplevt en sån harmonisk känsla i hela livet. Jag kan inte beskriva det med varken ord eller bild.
 
Dagen fortsatte i glädjens tecken på gymmet. Jag kämpade och slet och slog rekord på både Crossen och bandet. Stolt som faan! Genomsvettig och härlig avstod jag en lunch på Max och åkte hem och tag hand om mig själv istället.
 
Ikväll åkte vi till stallet och mös runt bland hästbajs och hösäckar. Det är livet på en pinne! Väl hemma igen har jag och Ballen haft myskväll för oss själva. Jag har internet shoppat lite och funderat på livet. På hur bra mitt liv verkligen är. Imorgon har vi sovmorgon. Jag tror inte att den här dagen kunde ha varit bättre. Skön känsla.
Tänkvärd julklapp, jag ser fram emot morgondagens mysterium.

Kvällsshoppat

 
Jag har länge tänkt att beställa fler joggingskor, likadana som jag har. Älskar dom och behöver ett par inne skor och ett par att jobba i, så snart har jag tre. Tur att det var rea så jag hade råd. Ordinarie pris skulle jag inte vilja betala. Fattar inte hur skor kan vara så himla dyrt.
 
Nu ska jag kika på det Okända och äta paprika och gurka med dipp till middag. Det osar hästbajs lukt från mina händer, vi fick för oss att tvätta hästarnas svansar ikväll. Blä.

"Jag har provat lchf men det är inte bra!"

Jag brukar numera ha stort överseende med människor som inte är pålästa om lchf. Jag har känt lite att jag kan inte få alla att förstå hur bra denna kost är. Men sedan typ en vecka tillbaka har jag blitt trött på alla fördomar och dåliga kunskaper. Detta innebär att de som tar sig en pratstund med mig om hur lchf är och inte är inte kommer undan med det. Jag försvarar inte allt inom lchf världen. Men mitt sätt att äta fungerar verkligen för min kropp och mitt mående. Jag vill därför gärna dela med mig av det till de som behöver det. För om tjocka människor visste hur mycket lättare det är att banta på lchf kost så skulle många inte vara så tjocka längre.
 
Jag träffade en gammal jobbarkompis för några dagar sedan och hon sa att "lchf det är ju bara massa fett". Okej?! Jag äter inte mer fett nu än vad jag gjorde innan. Av det jag äter nu är % fett mer. Tex förr åt jag en laxbit, 1 dl sås och 3 potatisar. Nu äter jag en laxbit, 1 dl sås och 2 broccolibitar. % fett blir alltså mer men jag äter mindre mängd mat. Hon sa att man skulle dricka grädde och mosa 50 gram smör i äggen på morgonen. Jag äter inte så. Men då sa hon att jag åt någon egen variant av lchf. Jag äter feta livsmedel så som lax, avokado men även fullfeta mjölkprodukter såklart. Men det är inte så att jag häller i mig grädde. Imorse bestod min frukost av en kopp kaffe med typ 0,5 dl grädde och det är ovanligt. Jag tycker att jag äter fräsch, ren, god, bra mat. Jag har aldrig i mitt liv ätit så mycket grönsaker som jag gör nu.
 
Idag på gymmet var det en som påstod att jag måste träna mycket mer och hårdare om jag äter lchf kost eftersom jag äter sååååå mycket fett och då måste jag träna hårdare för att få bort allt fett. Detta är totalt fel enligt mitt sätt att se på saker. Om jag inte äter kolhydraterna så fastnar ju inte fettet. Hon sa att om man väljer att äta lchf kost så måste man träna därefter, vilket enligt henne var mycket mer, men enligt mig är det ingenting alls. Jag kan gå på lchf och inte träna alls och gå ner i vikt, det är ju en av de absoluta fördelarna med lchf kost. ALLA kan utnyttja den, de som har konstant värk, de som sitter i rullstol, gamla som inte kan röra sig, opererade personer som inte KAN röra sig och lata människor som jag själv som inte har velat röra mig. Jag sa "Ja absolut bör man träna efter hur man äter och om man äter lchf kost behöver du inte träna alls!". Men då kommer dietistens råd in, de som är kunniga har sagt blahi blaha.. Ja men dom FÅR inte ens rekommendera lchf kost för det ingår inte i deras riktlinjer så det är inte så konstigt att de rekommenderar KOSTCIRKELN. Alla tjocka människor har väl provat att äta lite av varje, kostcirkeln, lite kalorier, sallad, soppor ja och allt annat som finns. Självklart skulle jag föredra att äta lite av varje om jag klarade av det och mådde lika bra av det som jag gör när jag äter lchf kost. Men det funkar inte.
 
Sen sa hon att hon med sina sjukdomar måste äta mycket frukt. Så hon hade ätit lchf med frukt, vilket inte är lchf alls. Sen får man ju inte äta potatis och det är ju bra för kroppen, var ett argument och nää jag kan inte se någonting bra med potatis. Den gör inte någonting bra för kroppen som inte andra livsmedel kan göra. Jag kom fram till att hennes problem var att hon fokuserade på det hon inte fick äta. Jag fokuserar på det jag får äta. Det är en stor skillnad.
 
Så jag sa att okej, hur ska du få en förändring om du inte vill ge upp någonting alls? Med lchf får du vara mätt, du får äta riktigt god mat, du mår väldigt bra under tiden, du är mätt hela tiden, du ska äta tills du är mätt, du ska vara mätt, det är väldigt enkelt, det finns hur mycket alternativ som helst att äta, du behöver inte träna, du går ner i vikt. Nä hon ville äta lite av varje. Okej, men om du fortsätter försöka kontrollera din "vanliga" mat som du gjort hela livet så kommer du troligtvis att få samma resultat. Då blev hon tyst. Då sa jag att hon kanske borde prova på banandieten och bara äta bananer om hon gillar frukt. Som jag sagt förut, alla dieter fungerar om man håller sig strikt efter det man ska äta. Äter du bara bananer i en vecka så har du garanterat förlorat några kilon(som du sedan får tillbaka på ett kick när du börjar äta mat igen) precis som om du börjar äta lchf kost.
 
Jag tror att det är så att man vinklar saker så som man vill. Alla tolkar saker olika. Om man vill att lchf ska vara dåligt så är det det. Speciellt om man ändrar det vinnande konceptet. Det är det som är det farliga. På internet finns det så mycket osanningar om lchf. Folk tolkar lchf som de vill och sen blir det en lchf sanning. Jag har tolkat lchf på mitt sätt och jag ser absolut inget konstigt i den här kosthållningen. Jag upplever inte att jag äter konstig mat eller att jag äter osunt. Jag tycker att det är orättvist att folk som inte gett LCHF en ärlig chans klankar ner på den. Det skulle kunna hjälpa så många fler att hitta ett stabilt sätt att må bättre.

Måndag igen

Åhh jag har så himla mycket tankar och åsikter i mitt huvud just nu som jag gärna vill dela med mig av men tyvärr har tiden inte funnits. Jobbhelgen är över så nu kan jag finula på vart jag ska börja. Ville bara in här och säga hej eftersom jag har varit lite frånvarande.
 
Idag slutade jag 8, sen var jag till stallet och red en häst, mockade 4 boxar, borstade fyra hästar och gick en prommis med Ballen. Klockan 11 hämtade jag upp Sara och så avverkade vi pass 6 av 31 på gymmet. Slog två "rekord", så himla bra! Nöjd!
 
Nu har jag käkat 170 gram pepparlax, en skopa krossade linfrön och ett stort glas steviasaft hallon. Resten av dagen har jag oplanerad, skönt.
Fina Visa ville säga hejdå idag..

Gnista och Motivation

Jag väljer att svara på din kommentar i ett inlägg eftersom du inte uppgett någon mailadress. Jag svarar alltid på alla era kommentarer när jag hinner. Antingen direkt på bloggen eller via mailadressen ni angav när ni kommenterade.
 
Svar: För det första fungerar det precis likadant för mig som för dig. Jag kör ett tag och tappar sedan motivationen med maten. Men jag har lärt av mina många misstag och vet nu att det som är "farligt" för mig är när jag är trött, hungrig och inte har någon fantasi att laga någon mat what so ever. Jag har därför beslutat mig för att jag när som helst och hur ofta som helst så får jag köpa färdig mat, tex kebabsallad, kycklingsallad, grillad kyckling.. Ja vad jag nu vill ha. Oftast funkar det. Men om jag inte har bil eller inte är sugen på någonting så har jag ALLTID färdiga matlådor i frysen. Om jag inte skulle ha det skulle jag falla in i sockerträsket väldigt väldigt ofta. Jag är en lat människa som kan äta samma sak 5 dagar i rad utan att bry mig nämnvärt. Så det är en del av hur jag orkar.
 
Sen har jag världens bästa backup i mina vänner och familjen. Min syster med familj har ätit lchf ett tag och har alltid ett alternativ som är helt lchf när jag är där vilket är sjukt bra. Jag skulle säga att alla i min omgivning prioriterar min mathållning när vi ska äta tillsammans. Sist fixade jag den exotiska plankan istället för att vi skulle köpa en med socker och tillsatser så betalade dom ingredienserna till mina plankor istället. Eller om vi ska äta tillsammans hemma eller ute så tar vi ett ställe med lchf alternativ och det är stöttande och väldigt snällt.
 
Sen får jag väldigt mycket motivation av att se min kropp. Både att den är smalare och att den är tjock fortfarande. Att den är smalare ger mig hopp och tro om att det jag gör verkligen fungerar och att den fortfarande är tjock taggar mig att fortsätta kämpa.

Gnistan och kämparglöden får jag av att jag orkar mycket mer nu. Även om jag tycker att jag borde orka mycket mycket mer så orkar jag ändå mer än förut. Hästarna ger mig motivation till att träna och vilja att bli starkare.

Sålt bilfan

Idag är det en riktigt bra dag. Jag har sålt bilen som jag köpte för typ ett år sedan och som gick sönder typ på en gång. Så nu är den ute ur mitt system och jag har lite mer pengar att spendera på den nya skrotbilen jag har köpt.
 
FYI jag tycker att alla bilar är skrotbilar för alla bilar är trasiga mest hela tiden.

Min telefon är inte med mig

Fan vad trött jag blir på mig själv. Ikväll när vi bytte bil så glömde jag telefonen i den andra bilen. Så nu har jag inte någon. Inget Facebook, inget Instagram, inga samtal och ingen VÄCKARKLOCKA.
 
Bra Hanna, så jävla bra.
GONATT

Viktupdate vecka fem

Jag glömde väga mig igår och jag glömde väga mig imorse men jag vill ha någon typ av koll så jag vägde mig senare idag. Då låg jag på minus totalt 1,5 kilogram alltså minus 2 hg sedan förra veckan. Och då hade jag ändå druckit en Celsius, en flaska 5 dl vatten, ätit en påse pinjenötter, ätit ca 1 dl grädde och tränat.
 
Känns helt ok med tanke på att jag har tränat och då brukar jag stå helt stilla. Jag har inte mätt alls. Nästa torsdag är det mättorsdag, första torsdagen i månaden.
 
Känns som en riktigt bra vecka. Känner mig lugn i kroppen och glad i sinnet.

Pass 5 av 31

Idag hängde Johanna med på gymmet. Jag har tränat alla pass jag planerade in denna vecka, klapp på axeln! Idag var det riktigt tungt i benen. Inget direkt go i musklerna men jag krigade på och klarade av passet. Imorse tänkte jag att det skulle vara så himla mycket skönare att bara sova lite längre och ta en lång dusch och skippa träningen. Men så fort jag kom upp så blev jag lite mer pepp och tog en morgon prommis med Baltazar innan jag lämnade honom hos syrran och hämtade upp Johanna.
 
Nu har jag precis smällt i mig 3 ägg stekta i småbitar, kräftröra och en fröbröd bit med smör. Så himla gott och nyttigt! Bra efter träning mat. Har saknat något vettigt att äta efter träningen. Är liksom inte sugen på varm krämig mat då. Skulle helst vilja äta en frukt, japps, men nu går ju inte det.

Barn på nytt

Ikväll tolkade vi på snowracer efter Bronzac. Jag, Lina, Ballen och tjejen som jag är kontaktperson till var ute på tur. Vi blev ett helt kompani som tog oss fram längs vägarna. Månen lyste upp jättebra och det var så himla mysigt. Och roligt! Ballen sprang som en vettvilling och jag bara njöt av livet!


The frog

Duktig

Jag har tagit tag i massa saker idag som inte är de roligaste. Betalat fordonsskatter. Ringt kundtjänster. Så nu är jag fattigare men allting är klart och undanlagt. Jag såg också att mitt körkort går ut om tre dagar. Mmm här gäller det att vara ute i tid. Så jag ringde och sa att jag inte fått något sånt utskick som man ska sända tillbaka fotot på mig i. Vet ni vad hon då informerar mig om? Att mitt körkort inte har varit giltligt på över ett år eftersom jag förlust anmälde det för drygt ett år sedan. Det innebär också att de inte skickar ut något sånt utskick om att förnya körkortet. Jag har alltså åkt utan giltligt körkort i 1 år och 17 dagar säger hon. Sjukt.
 
Men nu ska jag få pappren hemskickade och jag ska ordna detta inom två veckor. Bättre sent än aldrig.
 

Yes and No

Jag glömde väga mig imorse. Lika bra skulle jag tro för jag åt Ben and Jerry galss igår. Vi firade Helenas födelsedag och jag åt och åt. Så är det och nu går vi vidare. Stressade iväg till veterinären imorse och guess what? Baltazars öga håller på att läka. Så vi ska dit på tisdag men sen trodde hon att det var klart. Så himla skönt.
 
Efter veterinären åkte jag på gymmet och slet mig genomsvettig. Har lite ondare i ryggen idag igen vilket inte är bra. Men vafan ska man göra för att den ska bli bra? Vila? Träna? Jobba? Inte jobba? Det är himla svårt att veta. Så just nu kör jag på med allt tills den gör så ont som den gjorde förut och jag nästan inte kunde gå. Det går nog över.
 
Här hemma råder kaos. Baltazar ensamtränas samtidigt som jag tvättar och städar lite smått. Har äntligen fått ordning på musiklistan på telefonen. Dock har jag inga hörlurar. Så jag tänker lura med mig tjejerna in på Expert på vägen till stallet ikväll och köpa ett par nya fina braa. Imorgon kör jag sista passet på gymmet för denna vecka och då vill jag verkligen att allt ska funka.
 
 

Myskväll

De flesta av mina bästa vänner bor på annan ort. Väldigt tråkigt. Men i och med att vi har gjort om schemat nu så har jag mycket fler möjligheter att åka iväg och hälsa på dom. Så nu sätter vi oss i bilen Ballen och jag och åker hem till Helena och pojkarna för en myskväll och med en långprommis som avslut innan vi åker hemåt i natten- Jag hoppas resan går bra. Är lite jobbigt att sitta och åka själv i mörkret och inte ha någon att prata med.
 

Lyckligt lottad

Jag kommer nog aldrig att förstå vilken himla tur det var att jag åkte till stallet den där gången för snart ett år sedan. Det känns sinnessjukt att jag bara har känt Lina i mindre än ett år. I söndags kväll när vi var där så kände jag bara för att skrika ut hur himla glad jag är att jag får vara där. Lina hade planerat vad hon skulle göra men ändrade och hängde med mig på en hurt tur istället och det är så himla uppskattat. Jag påminner henne ibland om att hon läre säga till om jag hänger i stallet för mycket, ni vet egentid kan ju behövas. Men hon sa bara när vi var påväg hem "Jag är glad att du följde med till stallet ikväll!".
 
Det är något mystiskt i luften. All oro, allt jobbigt skit och alla småsaker som kan vara irriterande existerar liksom inte. Sen har vi framtidsplaner och nya upplevelser som lockar runt hörnet hela tiden. Lina och jag kan verkligen hästnörda in oss. Sen tänker och tycker vi läskigt lika. Om typ allt. Och ändå är vi så himla olika i sättet. Vi har en perfekt balans i vår vänskap. Och det har varit så från dag ett. Allting flyter på utan ansträngning. Det är nog det som gör det, det finns inget tillfälle då jag varit med Lina då jag känt att jag måste skärpa mig, vara på något annat vis än sann eller må dåligt för att jag inte är tillräcklig. Hur underbart är inte det? Det är sjukt. I början tänkte jag att det här aldrig skulle kunna vara sant och att det snart skulle ta slut. Men nu tror jag inte det tar slut. Lina är nog en så bra människa som jag får uppleva om och om igen.
 
Hon har samma fina sätt mot alla, djur som människor. När jag är i Lillstallet med Lina så ser man relationen mellan henne och Dansa hela tiden växa sig starkare. Dansa är en riktigt härlig häst, personlig och så uppmärksam och speciell.

Ryggen är bättre

& det firar jag med en barbackaridtur på Visa i iskylan. Det är så himla skönt att ha en frisk kropp. Ni som har det borde uppskatta det så jävla mycket. Jag hatar att vara låst på grund av att jag har ont. Så nu kör vi på med träning och ridturer så det smäller om det. Tills nästa svacka kommer haha..
 
Mor och dotter

Vikten börjar trilla neråt..

& det gör mig riktigt glad. Jag hade gått upp 2 kilo på en vecka förra veckan som ni säkert kommer ihåg. Det ligger väldigt färskt i mitt minne iaf. Men jag hoppas de kilona kommer "smälta" bort till på torsdag iaf. Jag vet att i och med att jag tränar så kommer viktnedgången gå långsammare. Men det känns värt det om huden dras ihop mer och om jag får stabilare kropp och muskler.
 
Det är lätt att se skavanker och vara missnöjd. Jag har haft en väldig tur och haft snälla människor i min omgivning som aldrig har ifrågasatt min tjocklek. Så jag har inte behövt kolla så himlas noga på min kropp. Självklart har jag vetat att jag har varit extremt tjock. Men jag känner inte att jag har mått så dåligt av det som många tjocka gör.
 
Just nu har jag det ganska tufft med min kropp. Det känns som att den fungerade bättre förut när jag var tjockare. Jag hade sällan ont i kroppen och det senaste året känns det som att jag har haft ont någon gång minst varje månad. Och det tycker jag är orättvist. Nu när jag sköter mig, äter bra, motionerar och lever sunt så jävlas kroppen mer. Men det kan ju bero på att jag anstränger mig mer och gör mer roliga saker tex som att rida! Men ryggvärk borde jag få slippa. Jag utsätter ju inte kroppen för samma slitage längre så det borde bli bättre.
 
Jag har svårt för att se att min kropp ska bli finare av mer viktminskning. Ju mer jag går ner nu, ju hängigare blir all hud. Mina lår är galet fläbbiga och armarna är fladdriga och allt skuffas liksom runt när jag motionerar och det gör ju allt betydligt jobbigare. Men jag är fast besluten av att komma i mål och just nu är ju mitt drömmål 22 kilo bort. Herregud vad duktig jag har varit. Nu kör vi!!
 
 
Vad ser ni när ni kollar på er kropp?
Jag gillar oftast mitt ansikte, det är tydligen vanligt bland tjockisar eftersom man ofta ser skillnad fort där. Mina höftben tyckte jag att det var hel läckert att kunna få se för första gången i mitt liv. Min rumpa är rund och stor vilket jag tycker är ok.
 
Min syster har ju också ganska "biffiga" lår så vi kanske har det lite i släkten?! Sen har hon super fina armar och mage så jag hoppas att det också ligger i släkten haha..

Tredje gången kom

Ni vet att det alltid händer tre dåliga saker va? Först dog Fridas häst. Sen kraschade Viktor med bilen. Efter det har jag gått och varit lite nervös för vad som nu väntar. En till grej måste hända. Det är så himla jobbigt att bara vänta. Men så lyckades Sam bryta armen. Så härligt att det dåliga är över för denna gång. Känner ni någonsin såhär? Jag blir nästan manisk och kan inte slappna av förrän alla tre är uppfyllda. Jag vill tillägga att det absolut inte är bra att det måste hända tre saker men det är otroligt skönt att det är över.
 
Nu ser vi fram emot alla goda ting framöver. Närmst inpå är att det snart pluppar ut ännu en bebis i min närhet! Sofia ska bli mamma vilken timme/dag som helst.

Pass 3 av 31

Nu är jag på G med träningen och det känns skönt! Har precis gjort en passanande låtlista till nästa pass. Idag när jag var trött de sista två minutrarna på Crossen så önsketänkte jag en bra pepplåt till radion, de valde "jag och min far" med Magnus Uggla. Skitbra låt, dålig tajming. Men nu är ju det lösa. Måste bara hitta ett par hörlurar. Det var lite för mycket folk på gymmet idag. Säkert fem okända karlar som jag aldrig sett förut. Kan inte bestämma om jag tycker det är bra eller jobbigt.
 
Det var en tjej inne på gymmet när jag kom. Såg smal och kanske tränad ut. Så jag tänkte att jag skulle snegla lite på hur och vad hon gör för att få se ut så. Hon latade sig runt på gymmet kan jag ärligt säga. Hon låg och gäspade, pillade på mobilen och var inte alls fokucerad på att träna iaf. Så då kände jag mig duktigare! 
 
Jag klådde förra gången med 3 slides på Crossen, mycket nöjd!
 
Jag klådde kilona på knäböjmaskinen.. nu 30 kilo de två sista gångerna.
Jag hade det riktigt jobbigt på gåbandet idag. Det gick inte att springa, det gjorde för ont i ryggen av dunsarna. Plus att jag har skavsår. men jag tog mig de 2 km som jag ska även om det tog 2 minuter extra.
Nu är det 28 pass kvar. Yeah!

Måndag

Det känns som att det var längesen det var måndag. Från och med denna vecka byter vi schema på jobbet. Ska bli skönt. Det är jag som har önskat ändringarna så jag hoppas det blir så bra som jag tror. Annars får vi väl byta tillbaka då.
 
Jag längtar som en tok till våren och sommaren men kan inte låta bli att gilla vintern. Frisk luft och bitig kyla i kinderna. Det är faktiskt riktigt härligt. 

God natt

Jag tänker faktiskt gå och lägga mig redan nu. Försöker att bli bättre på att lägga mig i bra tid så att jag inte är så himla trött på morgonen. Det går sådär. Men idag la jag mig i sängen redan klockan nio och sen var jag upp en sväng och kvällskissade Baltazar och hämtade matkassar i bilen för dom hade jag glömt bort.
 
Har lite ont i magen, vet inte om jag är hungrig eller om jag har ätit för mycket eller något knasigt. Kommer knappt ihåg vad jag har ätit.
 
Ikväll har det varit en bra tvkväll, bara mord och utredningar. Love it! Har dock inte kollat så noga för jag har förinställt lite blogginlägg till den kommande jobbveckan. Det är himla roligt att blogga när jag har någonting nytt att säga. Så i veckan blir det lite nytt och lite gamla återkommande ämnen. Blev fast i bilderna från Kreta. Jag granskade min kropp på bilderna och det blev ett helt blogginlägg som kommer på tisdag. Jag kan inte låta bli att längta tillbaka. Vi hade en helt underbar vecka.
 

Hurtat

Ikväll blev det en promenad i stallet. Gick tågvägen och runt Sandras gata och mot Sibo. 40 minuter. Så himla mysig väg och månen lyste upp så jag kunde gå på i bra takt. Drack Celsius innan och jag ska försöka drick en sån varje gång jag ska röra på mig. Man kan ju egentligen dricka den utan att motionera också men jag tycker att jag blir pirrig i benen på ett obehagligt vis så jag håller mig till de dagar jag rör på mig.
 
På grund av ryggen ligger jag efter på "gymma 2 gånger per vecka" grejen. Det ska totalt blir 31 gånger innan 23 april så jag har ju lite tid att komma ikapp på. Jag har gymmat 2 gånger sedan start så det är 29 kvar. Samma schema varje gång, får bara öka vikterna och förkorta tiderna.
 
Denna vecka tänkte jag gymma imorgon efter jobbet och på torsdag morgon. Troligtvis även på fredag dag, då har jag tjänat ikapp en gång. Utmaningen aktivitet 3 gånger i veckan går hyffsat. Blir några kyliga promenader då och då. Ska försöka komma ihåg att skriva lite inlägg om träningen framöver!
 
.

Dagens tips

Jag har svårt att få i mig tillräckligt med ägg. Och utan äggen mår jag inte lika bra på LCHF. Så nu sen en tid tillbaka har jag hittat en bra lösning de dagar jag jobbar. Jag steker ett ägg och lägger på matlådan. Jag provade att knäcka i ett rått ägg och sen bara köra matlådan i micron, det blev inte riktigt bra. Så jag håller mig till det stekta ägget. Ett super bra kompliment till en matlåda. Jag håller mig mätt ännu längre och jag får i mig fler nyttigheter.
 
Idag blev det bacon och grönsaksröra

Jag bestämde mig imorse att det här skulle vara en bra dag

Tog mysmorgon med den bästa, han skällde ut en snubbe rejält på promenaden och jag lät honom, tänkte att han kanske kände för det, det kanske var en elak människa, vem vet. Åt mackfrukost, bara för att jag kunde. Diskade inte, för att jag inte kände för det. Åkte till stallet och knäppte 195 kort. Pappa ringde och lät jätteglad, han berättade att bilen nu fungerar. Han ringer mig typ 5 gånger per år och nu har han ringt 2 gånger på mindre än en vecka, ny vana?!. Har precis kommit ur duschen och svept ett stort glas saft. Ska strax åka till syrran på kalas. Tänkte sätta på mig den nya "lilla svarta"!. Känner för att vara lite fin. Sen tänkte jag bygga pussel och prata skit med Lina halva natten. Känns som att den här dagen inte kan misslyckas.

Jag har blitt himla bra på att acceptera

Jag orkar inte bli arg en längre tid längre. Som nu med bilen som jag köpte. Jag blir arg och irriterad när jag pratar om den men annars så orkar jag faktiskt inte. Någonstans måste jag inse att det finns oärliga människor som beteer sig som skithögar. Människor som ljuger och som inte har någon respekt för andra människor. Jag har kommit fram till att det inte ger mig någonting att gå och slösa energi på saker som jag ändå inte kan påverka. Jag tillåter mig själv att vara vrålarg eller ledsen ett tag(typ 1-2 dagar). Det förtjänar jag. Men en trasig bil är inte hela världen. Jag är inte alls speciellt ledsen över att bilen är trasig, jag är ledsen och förvånad över att människor kan vara så elaka. Jävligt tråkigt men that´s my life. 
 
Jag har bestämt mig för att kontakta killen som ägde bilen innan dessa som jag köpte bilen av. Förhoppningsvis vet han lite mer om vad som ska göras och hur bilen har varit förut. Det är det bästa som jag kan göra för tillfället. Vi får ta det härifrån liksom.
 
Förut ville jag påverka allt, ha kontroll på allt, veta allt, få som jag ville och var långsynt som faan. Det är väldigt energikrävande att hela tiden vara uppretad och kontrollerande. Men det var mitt sätt att leva. Jag tycker inte det är ett lyckligare liv så jag har slutat med det. Jag kan inte få människor att tycka som mig. Jag kan inte få människor att inse hur farligt det är att röka tex bara för att jag vet det. Jag kan inte få människor att vara ärliga bara för att jag är det. Jag kan inte bestämma över människor även om jag bra gärna skulle vilja. Att släppa dessa frågor är rätt skönt. Det är lättare än att vara vrång, jobbig, tjurig även om jag fick som jag ville lite oftare än nu. Mycke jag gjorde förr i tiden tyckte jag att var för att "hjälpa" andra människor. Men de flesta uppfattade det nog inte så tyvärr.
 
Det är mycket som har förändrats. Om jag hade blitt lurad på detta vis för 10 år sedan hade jag nog gått under av att någon kunde göra detta mot MIG. Jag skulle varit helt förstörd. Men nu känner jag att "vafan, det är en bil. Jävligt tråkigt men det finns värre saker". Jag är inte bitter. Jag tycker att dom är svin som ljög för mig för det har jag inte förtjänat. Men jag hoppas att karman finns med där och drabbar dom på något annat sätt. De ska snart få barn, om 7 veckor. Jag önskar verkligen att de blir bättre människor tills dess.
Det finns många grenar på ett träd.. det finns lika många vägar och val i ett liv..

Läget

Har haft en riktigt bra dag med tanke på hur livet svänger. Jag har kopplat bort alla problem och skitsaker och fokucerat på allt bra i livet. Det har gått sådär. Började dagen med att jobba klart, slutade åtta. Då blev jag barnvakt till två prinsar på 5 år. Vi har busat på Buspalatset, varit till veterinären med Baltazar, klättrat på tak och myst massor. Sen åkte jag till stallet och gnällde av mig på Lina. Väl hemma duschade jag mina kylfrysna fötter värkande varma. Fy satan så ont det gör när kroppen tinar upp igen. Sen tog jag tag i "det vardagliga" och sorterade tvätt, handlade, åkte till mamma och pappa och slängde in en tvätt, åkte hem och nu ska jag sova. Är riktigt trött och ryggen känns ok, vilket förhoppningsvis innebär att jag får sova hela natten och länge imorgon bitti. Har glömt att äta, åt lökringar till lunch, lite fusk.
 
Min älskade hund är återigen hemma hos mig. Han hatar minusgraderna. Han la sig på rygg utanför stallet idag bara för att han inte ville gå på tassarna. Han har täcke typ hela tiden. Jag förstår inte hur han kan vara så frysen när han har så mycket päls.
Finast i världen

Urmysigt

Det är så himla fint i Lillstallet just nu. Det är alltid fint men just nu med snön på träden är det så himla mysigt. 
 
 
 
Vill bara grina

Sitter på jobbet på golvet och känner bara för att störtgrina. Jävla satans skit bilar. Pappa ringde tidigare och sa att om jag kunde så skulle jag försöka lämna tillbaka bilen. Men dom var totalt jävla hjärndöda och skrek och sa samma saker 711 gånger. Det är något fel på bilen jag köpte. Något Johan och pappa inte vet vad är. Så nu är jag utan bil iaf. Lite fattigare och mycket ledsnare. Jag är verkligen så himla trött på elaka människor och lögner. Vill bara åka och ha hundbajs på hela deras hus, bilar och träd. Skulle ha litat på magkänslan och bara åkt hem igen när bilen började krångla.
 
Jag är så jävla ledsen. & ont i ryggen har jag också, bara det gör mig ledsen. Skit dag.

Bästa julklappen 2012

Jag fick väldigt många bra julklappar i julas. Har dock inte visat upp så många av dom men nu tänkte jag visa den allra bästa julklappen. Har redan använt den på bilen som jag köpte. Byte av flera slangar som var av. Så just nu ska tydligen bilen fungera bra.
Hur bra?!

Viktupdate vecka fyra

Jag ska hålla i torsdags uppdateringarna what so ever. Och idag vecka 4 så har jag gått upp två kilo typ sedan förra veckan. Så just nu ligger jag på minus 1,3 kilo totalt. Vettefan vad som hände. Känner mig rätt så glad iallafall. Mest på grund av att jag har ont i ryggen och jag är så tacksam för att jag slipper det i vanliga fall och för att min kropp inte har krackilerat totalt av all extra vikt jag har haft på mig under alla år. Tänk att den har hållt så pass bra. Sjukt att jag är så positiv men jag hoppas på att vikten är med mig nästa vecka igen.

Snart långhelg

Jobbar mitt sista pass ikväll innan jag är ledig till på måndag. Skönt med några helt oplanerade dagar och kvällar och ingenting att anpassa mig till. Har fått ont i ryggen, troligtvis av att jag åkte ner i snön med hästen. Vi åkte ju rakt ner typ en meter med en duns så det har nog satt sig på min svank. Det känns som att den är ihoptryckt. Det är dock bättre idag än det var igår. Då gjorde det galet ont och inatt har det varit ganska omöjligt att sova längre stunder. Så vi är tillbaka till mig och smärta. Det funkar inte bra.
 
Men som sagt idag kan jag röra på mig och nu har jag duschat och myst runt med min fina vovve som är hemma hos mig igen. När det Okända är slut ska vi pallra oss ut på en promenad i den härliga vintern! Baltazar fullkomligt älskar snön. Sen ska vi nog åka iväg till stallet och pussa lite på hästarna innan jobbet börjar.
Ballen igår

Uppskatta livet du lever

Jag känner att jag är ganska bra på att leva i nuet och njuta av livet så mycket som möjligt. Men ibland är det behövligt med en påminnelse och det fick jag av Linas inlägg på bloggen. Det är himla lätt att ta saker för givet och förvänta sig att livet är likadant imorgon som idag. Ibland händer det saker som inte borde hända och då förändras många liv.
 
Jag kände det idag när jag var till Växbo och hämtade en bil och åt mat lite snabbt. Vi åkte ner till mormor och morfar en sväng för att hämta saker och jag "hann" inte ens gå in och säga hej och prata en stund för att vi skulle iväg på annat. Jag vill hinna umgås mer med mormor och morfar och även resten av familjen såklart. Jag tänker jämt att jag ska göra det när jag inte har så mycket planerat men min kalender är planerad allt som oftast.
 
Jag kände samma sak när mamma och pappa var i Thailand och tsunami varningarna kom. Jag är så himla rädd att någonting ska hända någon i min närhet något så jag får ont i magen av bara tanken.
 
Ikväll var Viktor i en bilolycka med en lastbil. Det kan gå snabbt. Det kan gå illa. Det kan gå ganska bra som det gjorde denna gång men det får en verkligen att tänka till en extra gång på vad som är viktigt i livet.
 
Kärlek

Bacon snabbis - LCHF

2 paket ekologisk bacon
170 gram champinjoner
1 liten röd paprika
4 dl cremefraiche
persilja
vitlök
gröna bönor
 

Gör såhär:
* Skär baconet i 1 cm bitar och stek.
* Klyfta champinjonerna och stek dom med baconet.
* Häll på cremefraichen, persiljan, kryddor och låt allt koka ihop.
* Skär paprika i stavar och lägg ovanpå tillsammans med gröna bönor, låt de stå och bli klara ca 5-10 minuter.
* Klart!

Onsdag

Jag jobbar två dagar denna vecka och idag är en av dom. Så himla typiskt eftersom Lina och Dansa ska ha träning. Men ibland går livet inte alltid ihop så som man vill. Och jag gillar att gå till mitt jobb.
 
Har planerat dagens mat. Frukost bär med ovispadgrädde. Lunch tacos. Middag min nya favorit eller äta ute. Vad ska ni äta idag?
 
ps. Min nya favorit maträtt kommer att poppa upp här under dagen så håll koll.

Ridit

Jag red Visa nu ikväll. Lina gick med Sune och stannade sedan hos Annika och pratade lite medans vi travade och red runt en stund. Hon var riktigt pigg i traven. Vi har mest travat en ganska samlad trav eftersom jag inte vill att hon ska ruscha iväg okontrollerat(jag upplever det så, hon är inte en okontrollerad häst). Det märks så väl att vi är lite mer sammanridna nu. Vårt problem förut tror jag var att hon är himla lyhörd och jag var för nervig. Nu är vi tillsammans mycket lugnare.
 
Visa är även piggare än vad hon var i början. Börjar gärna trava när vi ska skritta av på långa tyglar. Känns som att hon tycker det är roligare nu när jag har mer ordning på mig själv.
Bild från i förrgår när vi gick på skoterspåret och gick igenom

Gnällig

Allting i mitt liv är väldigt bra. Jag har världens bästa föräldrar och familj. Mina vänner är de bästa man kan önska sig. Mitt jobb är väldigt bra och kommer nu bli ännu lite bättre när jag har ändrat lite i schemat. Mitt hästliv är det bästa möjliga. Min hund är min och han börjar bli frisk. Så jag borde inte gnälla alls men nu ska ni få veta vad som rör sig i mitt huvud..

Min kropp känns som en stor vidrig sladdrig slemklump. Jag har aldrig varit så villig att lägga mig på operationsbordet som idag faktiskt. Det är fruktansvärt frustrerande när jag kämpar och kämpar och kroppen inte går åt samma håll som mig.

Bilen jag köpte är trasig, något jävla rör eller slang som är av på TRE ställen, nått fel på vänster bakdäck och temperaturmätaren funkar inte.

Jag är öm lite överallt i kroppen och det är jobbigt när jag vill och behöver röra på mig.

Mitt skavsår läker aldrig och så har jag hipp som happ fått ett munsår, what liksom?!

Att jag är utan bil gör att jag är helt isolerad imorgon på min lediga dag, kommer inte till stallet, inte till gymmet, inte på affärn och kan inte hämta min hund.God natt

Maten igår

Jag försöker äta bra, rätt och ofta. Igår åt jag nötter och tacos. Inte bra alls. Idag är jag tjock enligt vågen. Idag är det lättare att hålla mattider mm eftersom jag jobbar. Det blir macka till frulle. Köpmat till lunch. Bacon och svampsås med gröna bönor till middag. Längtas redan!
Vad ska ni äta idag?

Nära nära

Idag blev det action på ridturen. Jag red Visa och Lina tömkörde Dansa. Vi gick ut på åkrarna i skoterspåren. Det gick jättebra väldigt länge. Sen gick det inte bra längre och Visa trampade igenom snön och åkte ner på knä. Jag tog mig av och landar i snön.  Jag fastnade lite i höger stigbygel men kom som sagt lös och av. När hon väl får fart upp så åker jag ner med foten i snön och tappar tygeln och hon springer hemåt. Dansa blir sprallig och vill med men Lina är cool och Dansa lyder henne ofattbart bra. Allt gick väldigt bra till slut. Man vet aldrig hur det går när sånt här händer. Det är så mycket som kan gå fel. Idag gick allting rätt(efter att det gick fel då såklart). 
 
Dansa blev lite galen och sparkade bakut och bockade hejvilt. Men ingen kom till skada. Väl hemma så red jag iväg en sväng på Visa för att kolla av så hon var ok och för att jag inte ska bli rädd att rida(tror jag att Lina tänkte). Vi travade och donade runt en stund till Lina kom och gjorde oss sällskap och vi gick hemåt igen.

Begränsad

Jag har en ny utmaning, att träna två gånger i veckan minst på gymmet fram till den 23 april. Om jag inte lyckas få till två gånger en vecka så får jag ta igen den en annan vecka. I fredags var jag på gymmet och körde. Idag tänkte jag åka dit men det är stängt på söndagar. Så jag funderar på om jag ska få räkna joggningen som jag ska börja med igen ska räknas som ett "gym"pass. Jag får tillgång till ett annat gym som ligger i anslutning till joggingbanorna så jag kan ju köra de fyra maskinerna i samband med joggningen.
 
Jag är mer vältränad nu så stallet får inte räknas som träning längre. Så mina tre gånger i veckan träningar kommer att bli tufft att hinna med och orka med. Det finns undantag. Om jag mockar alla 4 boxar så räknas det. Även om jag går en rask promenad såklart.
 
Nu ska den här bruttan bli fit!

Tänk jag drömde i natt att..

.. vägarna var utan is och snö och jag galopperade helt bra en lång sträcka. Det var helt underbart! Idag är det stalldag. Dansa ska ut och röra på sig på något vis och sen har Lina matningen i storstallet så det blir en sen kväll. Det är minus 20 grader ute och jag fryser redan. Det är strålande sol så det är perfekt för att fotografera.
Ja där har ni resten av min dag. Vad ska ni göra idag?

Måttstock

Träningen brukar ju visa sig mer positiv på mått än på vågen för min del så jag bestämde mig för att mäta allting igår. Känns underligt att vissa mått verkar större nu än förut trots att jag aldrig har vägt såhär lite. Men det är ingenting att deppa över. Mätte på kvällen så jag borde ha mindre mått på morgonen?! Tänkte mäta en gång per månad, första torsdagen i månaden.
 
"Start" mått:
Mage: 108 cm
Bröst: 104 cm
Arm: 32 cm
Under bröst: 90 cm
Tjocklår: 62 cm
Smallår: 57 cm
Vad: 44 cm
 
Såhär mäter jag:

Det värsta med att rida

Är att jag får ett stort merbegär. Vill rida jämt. Vill klara nya saker. Vill bli bättre. Vill lära mig. Men det jobbigaste är att jag vill verkligen rida jämt. Hur länge som helst skulle jag kunna rida. Det är så härligt, roligt och utmanande. Lärorikt för mitt psyke att göra någonting jag inte kan. När jag hoppar av hästen längtas jag tills nästa gång jag får rida. Och jag har ju en sån himla tur att jag får rida ofta!!
 

En av Visas julklappar

Fredagsmys, vad är det?!

Bra träningspass idag! Känner mig sjukt nöjd med att jag tog tag i mig själv och började en gymperiod igen nu. Jag är inte en sån person som ger upp utan jag är en sån person som låter tråkiga jobbiga saker rinna ut i sanden. När jag inte hinner det jag vill på blir gymmet lidande. Jag är lltid som mest peppad när jag börjar träna igen och det är tydligen ovanligt! Men det är jobbigt att inse hur mycket styrka jag har misst under den tiden jag inte tränat med maskinerna. Mina ben dog typ idag så jag fick sänka vikterna. Det är inte kul.
Jag har gjort ett schema som jag kommer följa och sen bara öka vikterna.
Schemat ser ut såhär:
Crossen 13 minuter, level 11 och 13, måste över 700 strides och idag blev det 706. Jag kommer höja antalet strides eftersom tiden går. Har 833 som mål just nu. det är 64 stycken i minuten vilket är väldigt högt för mig som brukar ligga på 55 typ.
Benmaskin där man drar ner fötterna så underlåren tränas. 13 drag 3 gånger. Tror jag hade 23 kilo där.
Armmaskin där man drar rakt fram ifrån. 13 drag 3 gånger. 27 kilo.
Benmaskin där man vinklar upp benen, tränar låren och magen. 13 drag 3 gånger. 27 kilo, 23 kilo, 13 kilo.
Armmaskin där man drar ner, tränar rygg, armar, axlar. 13 drag 3 gånger. 27 kilo, 13 kilo, 23 kilo.
 
Sen 2 km på bandet. Idag tog det 17 minuter och 40 sekunder, hade som mål under 18 minuter. Sprang typ 0,4 av de 2. Gick i 6,6 och 6,9. Joggade på 8,8 och 9,1 kilometer. Detta ska ju gå fortare och fortare.
 
Detta program tar ca 45 minuter och det är perfekt!!
 
Sliten brutta

Svar om fusk

Fick en kommentar av Nina och tänkte passa på att svara och skriva lite om fusk. 
"Hur strikt är du? Vad är dina fusk (alltså kan du ta en pizza, bulle eller frukt)? 
Märker du av på vågen när du fuskat en gång?"
 
Svar: Jag lever efter de "gamla" reglerna som gällde när jag började på LCHF. Strikt för mig är att jag får äta hur mycket jag vill av saker som har mindre än 5/100. Ibland kan jag "unna" mig att äta lite saltlakris glass och då snålar jag in på grönsakerna den dagen och äter mest ägg, kött och sås. Vill försöka hålla mig till 20 kolhydrater om dagen, men räknar inte noga utan mer ett överslag lite snabbt i huvudet. Jag äter även tomater ibland och även mörk choklad ibland.
 
Fusk är allt utöver. Pizza kan jag inte äta, då blir jag jättedålig, får kramp i magen och mår riktigt illa. Bulle kan jag äta, eller kladdkaka, men kan få ont i magen av det också. Jag tror jag har ätit det typ 2 gånger sedan jag började på LCHF 2010. Frukt äter jag lite nu och då tyvärr. Just nu när jag är strikt så äter jag ju inte det men innan när jag stod stilla i vikten så åt jag frukt kanske 0-4 gånger i månaden.
 
En gång är ingen gång för mig på vågen. Men grejen är den att om jag äter fel en gång av ren impuls så blir det lätt två, tre dagar eller en vecka med fusk. Mitt problem är att jag inte kan begränsa mig. Om jag äter 3 choklad(vanlig)rutor så vill jag äta hela kakan. Om jag äter 3 godisar så vill jag äta hela påsen. Det är därför lättare att avstå helt än att försöka äta lite för jag misslyckas nog för ofta då. Jag vågar inte ens chansa oftast.
 
Jag ser ändå fusk som ett sätt att klara av mitt uppdrag, att gå ner alla kilon. Jag skulle inte kunna tänka mig att leva utan godis resten av livet, eller ens ett år framåt. Jag vet att jag om jag bestämmer mig klarar av att äta godis en gång och sen återgå till strikt diet direkt efter. Men jag får inte ge efter för "kroppens begär" eller hjärnans spöken. Det är en fin balansgång.
 
Just nu får jag inte fuska alls eftersom jag ligger på ett ganska tight nedgångsschema. Men som i måndags misslyckades jag och det är sånt jag får ta. Huvudsaken är att jag tar tag i mig själv på en gång och inte låter suget ta över och fortsätta.
 
Det som jag prioriterar om jag ska fuska är smågodis, rent socker med massa vidriga tillsatser. Annars är det glass. Innan jag gjorde eget valnötsbröd kunde det vara rostat bröd med smör. Jag blir sugen på de mest skumma grejerna som jag aldrig åt förut när jag "kunde" eller gav mig själv tillåtelse till att äta vad som helst. Tex skumtomtar, ischoklad, limpmacka, pressad potatis, päron, pepparkakor, kexchoklad, russin..
 

Pirrig i kroppen

Jag blir så lycklig av att rida att det är sjukligt. Idag mötte jag upp Lina i Lillstallet men hon hade bråttom så hon skulle inte med ut. Istället donade jag ordning Visa och vi red iväg mot årtalshuset. Hon kändes pigg och allert, kul! I huset till vänster pyslade dom runt rätt mycket och smällde i dörrar, Visa blev uppmärksam. Sen kom skotrarna. Jäklarns vad dom låter. Om detta varit för 2 månader sedan hade jag nog dött och vänt och hoppat av. Men nu kändes det okej. Jag är ju inte rädd för skotrar och jag är inte rädd för Visa. Så vi red till verkstaden och vände och på tillbaka vägen mötte vi Lina som var påväg hem. Visa var lite flåsig och stroppig av skotrarna men jag kände mig lugnare än vad jag borde kanske. Vi sa hejdå och red ut mot vägen och sen tillbaka hemåt och runt. Sen travade vi rätt mycket. Har ju inte gjort det på någon gång eftersom det varit isigt överallt. Men nu gick det jättebra. Lättsitsen blir bara bättre och bättre även om jag inte kan rätt sittben alls. Får öva på det. Jag undvek att rida förbi skotrarna tills jag insåg att det finns värre saker så vi travade från vägen och bort mot verkstaden och sprang lite upp i en snödriva en gång men annars gick det fint, över bron och allt. Så himla härligt!
 
Jag blev lite sugen på att galoppera. Japp så bra gick det. Visa var pigg men lydig. Hon är så himla klok och lyhörd. Jag är väldigt glad att jag får låna denna underbara häst!
 
Tillbaka vid stallet hoppade jag av och jag är så glad när jag hoppar av att jag tycker det är lite sjukt. Jag fattar liksom inte hur det kan påverka mig så mycket. Speciellt de gånger då det varit något utmanande. Ja skotrar och ljud är utmanande för mig. Förr vågade jag inte rida själv. Förr vågade jag inte rida i mörker. Förr vågade jag knappt trava. Förr blev jag rädd när Visa snubblade. Förr ville jag hoppa av om Visa ålade sig. Förr var jag mycket räddare för allt. Nu vill jag övervinna mina rädslor och få den härliga känslan i hela kroppen!
Noa, Dansa och Visa

Längtas

Jag längtas till så himla mycket. 
Till jag har gått ner mina kilon klart!
Till jag och Lina ska ut och rida Dansa och Visa på en riktig ridtur!
Till Mina och jag ska ut på Parken i sommar!
Till Johanna och jag ska ha myskväll!
Till om ett år då jag vet om bilen kommer funka, hatar ovissheten.
Till Malin och Niclas nya bebis föds.
Till jag har gått ner 5 kilo så jag får åka till Stockholm!
Till jag ska vara hästvakt åt Anettes hästar.
Till Baltazar har blitt helt frisk.
Till allt byggnadsarbete är klart i mitt hus.
Till nästa länsdans med jobbet.
Till våren.
Till sommaren.
Till hösten.
Till jag vill och kan rida en ridtur bort mot berget helt själv.
Till Helenas fest.
Till nästa gång jag får träffa Ella.
Till all tvätt är tvättad.
Till den dagen jag enbart ser fram emot att få rida Tage. Nu är det skräckblandat.
Till kryssningen på minus 10 kilo.
Ja jag längtas till mycket men lever väldigt mycket i nuet! Det är bra att ha saker att se fram emot tycker jag. Jag älskar att längtas och att få uppfylla det jag längtats till.

Viktupdate vecka tre

Det går bra nu! Maten flyter på bra och jag äter samma sak typ tre dagar sen byter jag maträtt. Jag gör storkok. Jag fuskade och åt skit på måndagen, riktigt dåligt av mig. Nu är tiden inne.... - 0.7  kilogram vecka tre. Känns bra! Totalt minus 3 kilo. Nu fick jag mitt träningskort! Jobbigt!
 
Jag igårkväll, hann inte ta några nya pix. Detta är min nya "den lilla svarta"! Fin va?
 
Mina (nya) morötter är:
Minus 3 kilo - Ett 10 gångers klippkort på gruppträningar och joggingbanan. - check 10/1
Minus 5 kilo - En resa till Stockholm och hälsa på Hanna & Linnea.
Minus 10 kilo - Kryssning.
Minus 13,4 - Middag med vänner!
Minus 18 kilo - En resa till typ Ullared.
Minus 24 kilo - Då ska jag ge mig själv precis vad jag vill ha just då.

God natt

Nu har jag duschat, ätit och plockat ihop lite tills imorgon. Nu sitter jag i sängen och har precis ätit yoghurt med musli och druckit ett stort glas saft. Min mage och mående har lugnat ner sig lite och jag har varvat ner. Känner att jag börjar bli lite trött i kroppen. Tog en rask prommis medans Lina red Bronzac ikväll. Drack celsius också och jag lyckades nog gå ur mig allt pirr. Skönt!
 
Imorgon är det smockat schema. Jobb, middag på stan(jobb), hämta Ballen, snabbtvätta en maskin, montera in hundburen i "nya" bilen, till stallet och rida, laga matlådor sen sova. Bra dag om allt klaffar så det hoppas vi på. Ska äta svingod lunch som består av laxrester och rödlökssås, mums.
 
Tänkte fråga er, skulle ni vilja att jag hade ett eget bloggnamn? Inte blogg.se? 
 
God natt fina ni!

Jag har köpt en bil

Gud jag har haft ont i magen typ hela dagen. Köpte en bil på förmiddagen. Åkte dit och när jag skulle åka därifrån så funkade inga mätare, jag åkte tillbaka och de startade om bilen och allting fungerade. Jag åkte igen och då började en "(!)" lampa lysa. Så jag åkte tillbaka och de kollade och donade inne på verkstaden. Jag kände, SKIT nu borde jag bara strunta i detta och åka hem. Men de hittade tydligen "felet", de sa att det kommit vatten på någon kontakt när de tvättade motorn. De hade tvättat hela bilen när jag kom. Så jag åkte igen och allting fungerade. Jag åkte till pappa och han kollade lite på bilen och han tyckte den verkade ok.
 
Så jag åkte hem och märkte att temperatur mätaren inte fungerar. Den går inte upp alls. Nu ikväll skulle jag åka med Ballen till mamma och pappa och skulle då såklart ta MIN egna bil. Då går det först inte att få upp passagerardörren, den har troligtvis fryst fast eftersom de tvättade bilen imorse, smart ass. Sen öppnade jag bakdörren och stoppade in Baltazar då går inte den att stänga för den har fryst fast också. Jag dog lite och ringde till Johan och var sur och butter och frustrerad. Jag "lagade" dörren genom att sätta fast den med hundkopplet. Så åkte jag och vad händer då tror ni, jo då går temperatur mätaren upp till 90. 100 är kokning så jag är helt grinfärdig hela vägen och känner bara Faan. När jag kommer fram stänger pappa dörren, helt utan problem och sen berättar han att temperatur mätaren ska stå på 90 grader i en sån där bil. Herre gud alltså. Köpa bil är inte min starkaste sida kan jag säga.
Enda bilden jag har just nu.

Ridtur 8/1

Jag drog med Lina till stallet igår trots att hon inte skulle åka. Hon är inte speciellt svårövertalad i vissa frågor den där Lina. Så vi åkte dit. Snabbfixade hästarna och jag red en barbackapadd sväng med Visa och Lina gick med Dansa. Våran första ensamma tur tillsammans, jag hoppas det blir många fler. Lina gick in med Dansa efter ett varv och gick med mig och Visa runt vid verkstaden någon gång. 
 
Idag när jag hade köpte bilen så åkte jag förbi stallet och pussade lite på hästarna och fyllde på vatten. Annika kom dit med små kalvar på 8 veckor. Så himla söta. Det första hon sa var "Bra nu kan ju du ut och åka med Visa!". Hon menade på att jag kunde dra transport, men jag har inget drag tyvärr. Men jag tycker ändå det var lite chockerande och roligt att hon vill? tror? antar? att jag ska ut och åka med hennes häst. Spännande! För någon vecka sa Lina typ "Köp en bil med drag så du och Visa kan åka till Växbo!". Men jag tänkte att det var ett skämt eftersom de säger att hon inte alls gillar att åka transpor. Men kanske någon gång i framtiden så kan det bli en sanning. Annika verkar ju verkligen inte omöjlig iaf. Då ska vi ta Visa och Dansa till Växbo och rida runt på alla fina skogsvägar och stigar. De kanske kan stå på sommarbete där i en vecka eller nått:P Jag vet jag skenar iväg i drömmarnas land. Men fattar ni hur nära detta är mina drömmar?! Nä jag tror inte det.

Lax med fetaosttäcke

Det här blev så himla gott att jag måste lägga ut receptet! 
 
400 gram Lax (jag hade helbit färsk denna gång)
Några smör klickar
250 gram fetaost
100 gram riven ost
citronolja
salt
 
2 dl creme fraiche
1 liten rödlök
salt
 
Lägg laxen i en ugnsfastform, klicka på smör, salta, smula över ostarna, ringla över oljan(jag hade på lite persilja också). In i ugn i 200 grader typ 20-30 miuter. Blanda creme fraiche, hackad rödlök och salt. Klart!
 

22

Jag har precis käkat en supergod middag här hemma i soffan. Jag tänkte att klockan är nog åtta så nu har jag massor av tid innan jag ska sova. Men klockan var tio redan, herregud vad dygnen går fort. Nu är min älskade hund tillbaka hos mig och det gör mig glad i hjärtat. Han ville verkligen inte följa med Linda imorse när vi byttes på jobbet och då gör det ont i hjärtat. Men jag visste ju att han skulle ha det hur bra som helst och det finns liksom ingen annan lösning.
 
Nu sitter jag och får flashbacks från min ungdom då jag var helt besatt av Charlies änglar. Ikväll går en av filmerna på tv:n. Spännande och lite barnsligt lättlöst. Bra att ha på i bakrunden iaf.
 
Jag skulle ju tipsa er om dagens middag tänkte jag. Ugnsbakad lax med fetaosttäcke, rödlöks sås och några ärtskidor. Fast jag gör ett recept inlägg istället. Tänkte att jag ska ha ett tips om dagen. Antingen en bra frukost, en god lunch eller en middag. På detta sätt får jag massor av variation för jag kan ju inte tipsa om samma saker. Nytt är bra ibland. 
Min fina Katten

Två av de finaste

 Let´s go to the vet

För 711 gången åker vi till veterinären för en koll. Håll tummarna!

Ett fint ögonblick

Häromkvällen när vi var hos syrran så hade Vidar och Jamie ansvar för att vispa grädden. Det bara lyser lycka i den här bilden. De var så himla stolta och glada. De provade dock att ha i lite maränger i "smeten" som de kallade grädden för. Men va tusan det är bra att man vågar prova! Jag gillar att ge barn frihet och dör inte av lite slabb och slask. Underbara!

Vilken vecka jag har framför mig

Denna vecka är en jobb vecka igen. Jag har så att jag jobbar mycket varannan vecka och lite varannan vecka. Förra veckan jobbade jag ett dygn och denna vecka jobbar jag ett dygn + fyra dag pass. Det är massor av min vakna tid med andra ord. Och jag vill har en stark vilja att åka till stallet några kvällar. Sen är det kontaktpersonstid, vänskapstid och så har jag ju en sjuk hund som ska till veterinären var och varannan dag.
 
Det är en himlans tur att jag har mina fina familj som kan ta hand om honom när jag jobbar. Han ska ju fortfarande ha medicin 9 gånger per dygn och det kan inte jag göra när jag jobbar. Så mamma och syrran fixar med honom så jag slipper oroa mig. Han är där han trivs!
Ikväll ska vi till veterinären igen så får se vad hon säger, jag hoppas hoppas hoppas att det ser bättre ut då. 

Det är så mycket mer

Att vara och få vara i stallet är så mycket mer än "bara" hästarna och ridning. Jag får ur mig alla beskymmer där. Jag glömmer problem. Jag löser problem. Jag inser ofta vad som är viktigt för mig i livet. Och jag har kommit fram till att jag trivs väldigt bra med mitt liv. 

Jag har pratat mycket med vänner i telefon den senaste tiden och det som återkommer är det dom vill göra men inte gör. Många är missnöjda med sina liv. Med jobb, familj, relationer, bostad, vänner mm. Jag förstår att det är svårt att göra någonting åt sin situation MEN situationen kommer inte att förändras om man inte gör någonting åt den. Jag försöker tipsa och trixa men efter många försök står man ganska maktlös och lite uppgiven. Hur ska man kunna hjälpa någon ur en situation den väljer att vara i? För om man inte gör någon förändring så består samma liv.
 
Jag vet verkligen inte allting bäst. Men det jag tror på är att man bör försöka följa sina "drömmar" eller åtminstånde inte leva kvar i ett liv man inte trivs i och inte har gjort på länge. Jag önskar ibland att alla kunde få känna på känslan jag får när jag sätter mig i bilen och åker till stallet. Känslan av frihet, att hela kroppen bara slappnar av och ler inifrån, att tankarna vandrar iväg i positiva banor och känslan av att bara få må bra och slippa allt som kan vara jobbigt i livet om så bara för 2 timmar.

 
 
 

In med det nya..

.. bland allt det gamla. Bloggen och jag fick en ny svart minidator i julklapp. Det finns mera minnesutrymme på denna nya svarta och det behövs i allt jobb med alla bilder och så. Har redan installerat bildprogrammet och det verkar fungera riktigt bra trots att det är en minidator. Den vita ska få flytta ut i bilen så snart det blir lite varmare och bli "flytta bilder från minneskort till USBminne" dator. Det är ju lite omständigt att vi efter våra tillfällen i stallet måste hem till någon av oss för att flytta bilderna. Så nu har jag löst många problem som är tidskrävande.
 
I den vita är det även ett minneskort istället för en hårddisk så den är stöttålig och det passar ju perfekt i ett stall. Jag har tappat den i golvet några gånger och det har den klarat galant, tror inte denna nya svarta är så tålig tyvärr. Sen har den ju varit med utomlands flera gånger både till Grekland och Spanien. Får se vem som får följa med nästa gång.
 
Update. Men alltså denna nya dator verkar inte så himla bra. Vi får se om jag behåller den eller om den får åka tillbaka eller om de får kolla upp den. Den stannar liksom upp och muspekaren låser sig. Skit skit skit.

En riktig hästdag

Älskar dessa hela hästdagar! Har ju missat mycket häst tid i helgen eftersom Jamie har bott med mig. Men så är det ibland och jag har haft en toppen helg hu som. Men jag har saknat stalltiden som jag brukar kunna unna mig på helgen. Det tog vi igen med råge idag. Först åkte vi till Storstallet och Lina red Bronzac i ridhuset. Ett rejält pass och jag knäppte väldigt mycket kort, ska lära mig att få rätt ljus i bilderna i olika miljöer och det är inte lätt. Efter det åkte vi till Lillstallet och Lina tömkörde Dansa och red Visa med barbackapadden.
 
Sen åkte vi hem till Lina och donade över alla bilder, sen åkte vi till ridhuset och kollade på löshoppning av unghästar. Kul att se och lära sig lite vad man kan förvänta sig och hur andra gör.

En härlig lördag

Jamie vaknade vid halv nio, halv nio, rena rama sovmorgonen. Dagen har sedan bestått av mest lek, mat och gnäll. Hon har någon grej att gnälla innan hon frågar om något. Så hon låter liksom eeeeeeehhh och frågar jag då vad hon vill så säger hon typ vatten, mjölk, tv, gå ut eller vad det nu är hon vill. Men just det där nedrans eeeeehhét blir man tokig på ibland. Så nu frågar jag inte när hon gnäller. Utan frågar istället när hon är tyst och leker och skrattar, vilket hon gör typ 90% av tiden. Så nu har gnället blitt mindre iaf. Jag uppmuntrar inte gnäll.
 
Vi har strosat på stan i 2 timmar, monterat ihop min skohylla, knäpp massa kort i källaren på grejer jag ska sälja, varit till stallet och bara haft en skön ledig dag. Nu sover lillskrotan sedan länge och jag har plockat, myst med Baltazar och pysslat med en grej som blev min och bloggens julklapp iår!Reflektion

Jag köpte en dipp idag. Tänkte helt ärligt att det inte kunde vara så "farligt". Men shit vad jag hade fel. En påse är 28 gram, det är 60 kolhydrater i 100 gram. Alltså 20 i en påse. Så om jag äter en påse så har jag nått dagsbehovet av kolhydrater. Galet! Sen är det bara skit i den också. Glutamat, mjölksocker mm mm mm. Men jag åt den ändå, på gurka. Riktigt gott! Jag åt ju inte en hel skål och jag kommer kanske inte äta det något mer eller så gör jag det om ett år eller så.
 
Annars har jag bara ätit bra idag. Dagen började med den godaste frukosten! Sen åt jag lax och blomkålsmos till sen lunch för man håller sig riktigt mätt på valnötsbrödet. Sen åt jag gurka, dipp, nötter till middag. Snart tänker jag  mysa ner mig i soffan och käka bär med ovispad grädde, mitt nya begär!
Frukost - Valnötsbröd med smör, ost och paprika + ett glas stevia saft!

Morgonmys

Idag har vi lekt med de nya djuren som vi köpte igår. Vi har suttit i sängen hela morgonen. Nu tyckte Jamie det var dax att förflytta sig. Barnkanalen var önskemålet men det har inte jag. Men vi hittade nått hon ville se, så nu ligger hon och myser i soffan.Shoppingen

Köpte lite mer grejer som ni kommer att få se så småning om. Bland annat en möbel som behöver byggas ihop och en ny fin lampa.

En späckad dag

En halvtimme efter beräknad avgång åkte vi mot Gävle och shoppingen idag. Hämtade upp Jamie och E och vi hade det riktigt mysigt i bilen trots väglag och puckade bilister. Vi strosade runt, lekte, spanade efter saker, sprang det fortaste vi kunde inne på affärn(bara för att vi ville busa), kramades, shoppade en del och vad får ni se snart. Jamie är verkligen världens duktigaste unge, inget tjafs, inget gnäll, glad precis hela tiden, tar ingenting inne på affärer som hon inte vill lägga tillbaka. Inte en enda pinal hittade hon som hon ville ha på alla affärer vi var på förrän vi kom på Biltema då kunde hon nog shoppat massor. Tillslut blev det en stor hink med olika sorters plastdjur. En stjärna till henne!
 
Vi svängde förbi Växbo på vägen hem för att hämta Baltazar och käka tacos med syrran och kompani. Blev en riktigt mysig kväll! Vi hade även köpt efterrätt, grädde, maränger, bär och choklad(som vi smälte i micron). Perfekt med plockmat så att alla kan välja vad de vill äta.
 

Inte God morgon

Jag har sovit högst 3 timmar inatt, skulle tippa på 2. Fattar inte vad det är med mig. Var det kaffet jag drack igår?! Blir galen av att ligga vaken och fundera. Får panik för att jag inte hinner sova de timmar jag vill. Jag vet inte hur lite sömn jag klarar mig på, men det måste vara väldigt lite. Idag ska jag vara barnvakt och åka till Gävle med tjejen som jag är kontaktperson till. Sen tänker jag käka tacos ikväll.
Avundsjuk på Katten som kan sova hur mycket som helst

Viktupdate vecka två

Förra veckan gick det ju jävligt bra(-2,8 kilo) så denna vecka förväntade jag mig inga höga siffror. Igår låg jag på plus 0,5 kilo. Men jag skippade ingenting i gårdagens kost, det kan lätt bli så när jag grips av panik för att inte vågen ska vara min vän. Eftersom jag oftast inte är hungrig så är det ingen stor grej men jag vill ju äta som en normal människa och inte för lite. Jag har ätit bra denna vecka. Men trots det... minus 0.1 kilo. Så minus 2.9 kilo totalt.
 
 
Jupp, nu är bildupdatesen tillbaka. Jag tror det ger mig lite mer motivation och det brukar alltid vara uppskattat av er läsare. Så nu kan det bara bli bättre heller hur?!

3 januari

Jag hatälskar mornar. Tycker det är skitjobbigt att ta mig upp ur sängen och göra allt jag borde. Men det är ändå skönt när allt är klart och jag får några minuter i soffan med en kelig hund som vill kramas. Sen om det snöar lite eller om solen skiner igenom så kan jag inte bli annat än lycklig. Men det är då, efter att jag har vaknat och gjort mig klar. Innan dess är jag ett förvirrat trött moster som ofta häller ut Baltazars morgonmat på golvet och inte ens orkar svära över det.
 
Det går ju väldigt mycket bättre att gå upp när man har ett roligt och givande jobb att gå till också. Idag har vi dessutom personalmöte vilket jag gillar. Jag skulle lätt kunna vara en sån person som gick på möten hela långa dagarna och fick bestämma, besluta, påverka, hjälpa, fixa och ha åsikter om allt. Eller ja iallafall i en månad eller två sen skulle jag nog sakna det fysiska i jobbet.
Baltazar fick låna Vidars tröja häromkvällen haha..
 
Viktupdaten kommer senare under dagen, för idag är det TORSDAG!!

Ledigheten är över

Imorgon bitti går jag på ett dygns pass, sen blir jag ledig i 3 dagar igen. Har hälften av den tiden planerad. Det känns sådär. Men det är mest bara roliga saker. Ikväll har vi, jag och mina djur tagit bort julen ur lägenheten. Känns grymt skönt.
 
Maten har gått bra idag, har dock bara ätit två gånger men jag åt en stor frukost som ni såg. Ikväll blev det Lax i ugn med blomkålsmos, så himla gott. Bytte bort gröna bönor när jag hittade billig blomkål. Känner mig mätt, nöjd och lugn i magen. Åt en bit choklad som jag fick av mormor och morfar i julklapp nyss, riktigt god, det var dock 70% bara.
 
Annars har jag mest varit i stallen idag. Dansa har blitt igångsatt igen och i storstallet tog vi en promenad och jag lånade med Blixten så jag hade någon stabil att hålla i mig i utifall jag skulle halka. Men stövlarna jag köpte är över förväntan på ren blankis. Nu ska jag lägga mig i min renbäddade säng och skriva en shoppinglista till Gävle!
Fin julklapp från syrran med familj

Sitter och spånar efter en resa

Jag vill åka utomlands även iår, detta trots att jag måste flyga. Jag har kollat lite på bussresor men jag upplevde det som väldigt drygt och jobbigt att åka till Polen, Tyskland och Danmark med buss så ännu längre känns inte aktuellt.
 
Jag vill ha med hela familjen. Jag vill att allt ska ingå. Gärna Mallorca igen, älskar det stället. Jag skulle även vilja åka en weekend till något fint spa eller tillbaka till Valencia och strosa runt och mysa. Det är när jag är borta jag inser hur himla bra jag trivs hemma så därför vill jag gärna få in minst tre resor under det kommande året.
 
Några bilder från i maj 2012 då jag och Johan var i Grekland
God morgon

Idag tjuvvägde jag mig, det skulle jag inte ha gjort. Hade gått upp 0,5 kilo från förra torsdagen. Jag hoppas att det hinner ordna till sig tills imorgon då den "riktiga" vägdagen är. Jag har planerat min mat fram till fredag kväll. Jag ska försöka bli lite bättre på att planera vad jag ska äta och sluta äta så mycket ihop plock. Det känns som att jag inte tycker att maten är särskilt viktig då och så är det ju verkligen inte. Så lite mer planering iaf ett mål per dag bör vara planerat i förväg.
 
Onsdag - Frukost/lunch ser ni på bilden nedan. Middag blir lax i ugn med stekta gröna bönor.
Torsdag - Frukost 2 Valnötsbröd med smör, ost och paprika. Lunch Bacon, svamp och någon grönsak. Middag lax med cremefraichesås.
Fredag - Frukost 2 skramlade ägg. Lunch ute på något bra ställe i Gävle. Middag är fortfarande oklart.
 
Yoghurt med nötter, frön och kanel. Kaffe med grädde. Avokado med skagenröra.

Planen med bloggen 2013

Min tanke med bloggen har alltid varit vardagen. Känner nu att jag kanske inte har en så himla intressant vardag så jag kommer att satsa på tre olika teman. Det första är LCHF kost och min träning(om jag nu kommer att träna något). Det andra är hästarna, min utveckling, svårigheter, lycka! Det tredje är mitt vardagliga liv. Inläggen ska alltså bli lite renare och enklare att hänga med. Jag ska även försöka fixa lite med bilderna innan de läggs ut. Jag ska alltså höja kvaliten och därför sänks kanske kvantiteten en del.
 
Torsdagar är min väg och LCHF dag. Resten kommer att variera. Jag kommer självklart skriva om lchf, mat och träning även andra dagar.
 
Jag vill ha en ny header men ingen får samma känsla som den jag har nu. Jag vill ha tre olika bilder men det blir inte bra.
 
Vad tycker ni? Hur känns mitt upplägg? Är det något ni önskar mer av i bloggen?

2012 oktober till december

Oktober, mådde lite märkligt. Var yr och lite vimsig. Fick rida Tage någon gång. Fick rida Visa. Bokade resan till Malmö. Joggade ett helt varv runt sjön!!! Hade "Halv åtta hos mig" middagar! Shoppade, var barnvakt och umgicks med massa vänner.


 
 
November var hästarnas månad. Jag började rida ut själv på Visa. Det var ett stort steg och känns fortfarande sjukt underbart. Vi var på Laidies night i Gävle. Jag började träna Box´n fun med Marie, eller vi provade en gång iaf. Jag joggade med Marion. Var till Malmö och hälsade på Mina. Inflyttningsfest hos Marie. Jobbade mycket och drack massa kaffe.
 
 
December var en glad månad. Jag galopperade på fina Visa för första gången. Jag hjälpte till att omplacera 17 katter. Lukas gick luciatåg. Bodde en hel massa i Växbo. Jag började mitt nya liv.

2012 juli till september

Juli var den månad då jag jobbade som en tok. Det var härligt, vi gjorde massa roliga saker. Jag började med INSTAGRAM (mitt namn är HannaKJonsson). Jag saknade någon att dela livet med. Var ut på Parken. Var på Diggiloo i Järvsö i spöregn. Pojkarna var hästvakt till Bronzac och blev kära!


 
Augusti var en helt underbar månad! Jag började må jättebra och livet lekte. Vi var på Räkfrossa med ett urhärligt gäng. Jag var på Brolle på Freluga Trädgårdsscen. Jag började träna, gick 111 kilometer. Jag hälsade på Helena i Gävle. Jag fick lov att rida Tage för första gången!

September, det första jag tänker på är att vi var till Mallis OCH jag tränade hela resan! STOLT! September bjöd även på bilbingo med bästa Johanna. Sjukdom. Och så red ajg barbacka för första gången på Visa.

2012 april till juni

April det enda jag kommer ihåg rent spontant är att mamma och pappa var i Thailand och jag grinade konstant tills dess att de kom hem. Sen är en stor upplevelse jag fick rida på Visa. Det som hela tiden har funnits i mitt bakhuvud som en dröm. En dröm att börja rida igen. Ella föddes. Hade massa barn omkring mig. Började må bättre i huvudet och kroppen. Helena flyttade ifrån Bollnäs och mig och skaffade sig ett liv i Gävle. Rista blev klassad som en Exellent hund på utställningen. Jag hade födelsedagsmiddag! En bra månad i slutändan.

Maj, då var jag och Johan till Grekland. Jobbade mycket och var i stallet all tid jag var ledig. Hanna med barn var hemma en sväng.
Juni ja då gick jag på mitt vikariat på heltid även om jag hade jobbat rätt mycket innan så fick jag nu fast heltid. Vi firade midsomar med släkten som vanligt. Jag mös runt i stallet. Jag träffade familjen lite mer, blir lätt så på sommaren. Det var partaj ute på Långnäs!RSS 2.0