Känner mig tjock och jävlig

Jag fattar det inte men kroppen känns som en svamp. Kanske är det värmen?! Känner mig iaf tjock, svullen, ful och fluffig. Därför passar jag på att ha en träningsvecka. Träna varje dag i en vecka. Hänger ni på?
 
 
Hur mycket tränar ni? Vad tränar ni? 

Ledig måndag

Haft en riktigt skön och innehållsrik måndag. Kickade igång dagen med en PW. Packade in Baltazar i bilen och åkte och gjorde ett ryck i stallet, det var riktigt tungt och slitit, tog bort allt strö och spolade rent golven några gånger. Åkte direkt till Sofia och hoppade i sjön, 25 grader i vattnet!! Spenderade några timmar med barnen och bara va. Kom hem piffade(duschade 3 minuter och satte en hårnål i håret) till mig innan jag gick ut på Grillnatta en sväng.
 
Nu sitter jag här trött och glad framför Criminal Mind och inser att jag har ätit ETT mål mat idag. En tacotallrik från Roys. Har börjat med Periodisk fasta igen så nu är det försent att äta och inte är jag hungrig heller.
Vad har ni gjort idag? Berätta nu. Komigen, jag vet ingenting om er och ni har just fått hela min dag i detalj :P!

Veckans träningspass (13)

 
91 - Gåjogg 6 km.
 
92 - Morgon gåjogg 7.7 km 68 minuter.
 
93 - Kvälls gåjogg 6 km 48 minuter, Sibo rundan.
 
94 - PW med Lina. 8 km, 7,2 fart, 107 minuter.

Roadtrip med Lina

Tog med Lina till mitt favorit sommar paradis! Vi solade, kollade runt lite, åt och slappade. En himla skön och avslappnande dag.
 

Fredag





 

Min kropp kokar

Herregud vad jobbigt det är att motionera när det är såhär varmt. Gick en ny runda idag för jag skulle kolla hur långt det var och jag orkade knappt springa alls så det tog massa minuter. Men nu är det bara två pass kvar denna vecka, nedräkning is the shit.
 
Nu ska jag duscha iskallt och sen åka på stranden en sväng innan det blir stallet och sen möjligtvis utgång?! Måste hinna med en till runda egentligen också, när? efter utgången?! :P
 
Life is good!
Nöjd tjej

Dagvill

Jag körde viktupdate igår, var övertygad om att det var torsdag igår. Haha galet.

Jobbar varannat dygn denna vecka och det tar på energin. Men nu är det snart bara ett pass kvar denna vecka. Jag tycker om att jobba så det är tur en vecka som denna.

Det svåra är att prioritera på de lediga dagarna. Vill hinna så mycket! Det känns lyxigt att ha mycket att ta mig för, inte alltid man har det.



Rå diss

Jag vill ge en stor fet diss till de som på internet titulerar sig bantingsblogg eller träningshälsoblogg eller instagramkonton som lägger ut frestande bilder. Häromdagen då jag var så sugen på kakor, de dansade framför mina ögon både om jag tittade och om jag blundade så klickade jag mig in på de som brukar ha en peppande strikt diet och livsstil men nä det var glass och "jag unnar mig på semestern" inlägg. Vidrigt. Jag tycker egentligen att det är helt okej att de lever som vilken annan människa som helst men ändå tycker jag inte att det hör hemma på peppbantningsbloggar. Hur tycker ni?
 
Detta är alltså renodlade bantings/gå ner i vikt bloggar som annars lägger ut fina matbilder med bra vettigt innehåll. Men som nu alltså freakat ur. Jag kände mig besviken men det kanske endast var på grund av att jag gick in där med förhoppningen att bli peppad och istället blev jag även sugen på glass, sura godisar och makroner som några ätit. Jag tillägger här att jag ser inte alls min blogg som en sån här blogg, utan det är alltså renodlade vikt bloggar.
 
Sen har jag en undran hur ni andra gör och varför det är såhär. Det jag tänker på är de jag följer på Instagram som är tränings inspo. De lägger ut skitbra övningar, tips, råd mm. Men sen lägger de även ut sjukt mycket skit som de äter. Jag vet att jag tycker det är jobbigt för jag tycker det är orättvist och förjävligt att jag inte också kan äta alla de där sakerna men jag är helt på det klara med att jag inte kan göra det. Men jag skulle så gärna vilja ta del av ENBART tipsen och inspon inte alla frestelser som B&J glass, små godis, bilpåsar, chokladbollar och massa annat som de preppar kroppen med för att "orka" mer?! Jag tycker det är så konstigt att de trycker i sig rent socker var och varannan dag. Men de vill ju bara ha muskler och muskler som syns. Jag vill ha en hållbar kropp. Det är kanske inte samma sak riktigt. Jag fattar det inte, vill inte se det och det stör mig otroligt mycket!
 

Ååååå

Så känner jag i hela kroppen ikväll. Hade tänkt och planerat så mycket för idag men allt sprack när min (nylagade) bil tappade avgasröret mitt ute i ingenstans. Så istället för att hinna allt satt jag i en bil i tre timmar. Men det gjorde mig nog bara gott. Det fanns knappt mottagning och absolut inget nät att surfa på. Så jag satt där och slog bromsar, lekte med Baltazar och väntade på att min helt fantastiska pappa och lika underbara bror kom och bytte bil med mig. De fick den trasiga och jag en hel. Då kunde jag äntligen åka vidare mot mitt efterlängtade hav.
 
Väl framme var allt precis perfekt och jag njöt varje sekund. Gud va jag vill ha en stuga vid havet!






 
 






 

Rundan idag

Jag testade den gamla rundan på 5 kilometer som jag skulle lära mig att springa, men la till 1 km så det blev gåjogg 6 km. Det gick på 45 minuter trots stekande sol och värme. Riktigt nöjd faktiskt. Nu är det "bara" tre pass kvar denna vecka. Pepp pepp.
 
Härligt svettig :P
 

Viktupdate

Hello everybody. Vågen var inte med mig idag, hade gått upp något gram igen, men ligger ändå på minus 45,7 kilo just för sekunden. Det är ändå minus 800 gram sedan den 11/7 men plus motför nån dag sen.. Så jag vet inte hur jag känner. Blev taggad till att ta en runda iaf så det gjorde jag nyss i den stekheta solen. Tycker inte om att röra på mig i solen. Dubbelt så jobbigt. Men jag klarade det.
 
Tänkte visa lite hur man kan gömma sin nya kropp i kläder..
 

Aaandas

Så känner jag idag. Kakjävlarna flyger framför mina ögon så fort jag blinkar, andas jag så försvinner dom lite. Min fina familj fick åka in på akuten idag, jag andades igenom det med. Saker på jobbet händer, andas. Går in på en bantningsblogg och får se reklam för GLASS, what the fuck, andades en stund och övergav tanken på en kommentar, men allvarligt hur tänker man?!

Sen till det allra största på hela dagen, jag kan ha en häst på G. Andas andas andas... blir så nervös och lycklig och pirrig att jag får ont i magen.

Så allihopa komihåg att andas..


Min äckliga lilla lurv.

Känner mig ensam

och lite usel ikväll. Ibland kommer allt bara över mig. Tankarna på allt jag inte har. Barn, karl, riktigt jobb och ett större hem.

Åkte hem till mamma och pappa och fick lite ny energi. Mamma sa "komihåg att du alltid har varit en bra och fin människa". Världens bästa föräldrar, de är mina!



Veckans träningspass (12)

Helt otroligt att jag har klarat veckans 4 pass. Det trodde jag verkligen inte att jag skulle hinna. Jag har blitt lite lat och insnöad på att "jag kan alltid gå" men nu har jag haft ett stort irriterande skavsår på sidan av foten så joggingskor har varit omöjligt att ha på. Så jag är glad att jag lyckades hitta nya lösningar och klara av alla pass.
 
87 - Joggade 500 meter, 100 situps, 33 knäböj och plankan.
 
88 - Boxning på tvspelet. Låter töntigt och lätt men det är verkligen grymt jobbigt och svettigt. Träningsvärken är ett faktum.
 
89 - PW med Baltazar runt nya vägen vid Heden. 9 km.
 
90 - PW med Baltazar och mötte upp Marie på Ren och gick en ny runda med henne. Totalt 13 km på 1 timme 59 minuter och 38 sekunder. Gick verkligen igenom kroppen och var riktigt trött efteråt.
 

Det går i vågor..

Allting i livet går i vågor, samma sak gäller min kosthållning och träning. Just nu går det lätt. Det är nog därför jag inte skriver om det så mycket för det är helt okompliserat. Jag har äntligen lyckats få någolunda rutin på att träna 4 gånger per vecka. Likaså med maten går det utan att jag behöver tänka. Men det är just det med "just nu" imorgon kan det vara helt annorlunda. Det är det som är så knepigt och jobbigt.
 
Jag har omprioriterat lite i kosten. Jag får tex inte äta choklad längre, känns som att det bara förstör mer än det gynnar. Men det är svårt att ändra ett tankesätt för som häromdagen var jag på Lilla K och åt lunch och såg en choklad och nötkaka som var nötter och mörk choklad och den tänkte jag köpa utan att inse att jag inte ska äta den. Hemma hos mamma och pappa låg den en mörk choklad kaka i fruktskålen som jag var påväg att ta en bit av innan jag kom på att jag inte alls behöver det. Småätandet ska bort.
 
Sen ska jag äta mer nötter för jag tror att jag får i mig för lite fett. Jag dränker inte min mat i grädde och smör som många gör. Jag tycker inte att det är gott. Så jag försöker äta mycket lax, avokado och nötter, försöker även få i mig lite kokosfett. Brukar faktiskt ha i kokosfettet i de mixade drinkarna jag gör.
 
Att jag sedan umgås med Lina som har ätit lchf förut och som är insatt och peppande är ju helt fantastiskt. Häromdagen bjöd hon mig på matlåda(köttfärssås ala lchf stile) och häromkvällen när hon kom och kollade på film och hade köpt godis till sig så hade hon köpt jordgubbar till mig!! Jag menar absolut inte att människor ska göra saker för mig men det är väldigt uppskattat och otroligt omtänksamt.
 
Ibland ser man bilder på mitt gamla jag och inser vilken förändring jag faktiskt har gjort. Syrran hade en galet hemsk bild på mig, jag ser ut som en människa med en sumofettdräkt på mig(se nedan). Så kvällen då jag och Lina spelade tvspel så kom det upp en bild på mig eftersom jag haft rekordet tidigare, jag tror inte man fattar hur mycket vikt som är borta. Då blir jag lite gladare och lite mindre missnöjd med all hud jag har över nu, den kan jag ju åtminstonde gömma under kläder:).
 
 Vägde mig imorse och såhär lite har jag aldrig förut vägt i mitt vuxna liv. Kul!

Ensam

Tog mig en ensamkväll ikväll. Har varit i stallet precis hela dagen och alla jag känner ska ut ikväll. Detta är den helg varje år då jag minst vill gå ut. Det är alltid så himla mycket folk och alla är väldigt fulla efter att ha druckit hela dagarna och näe jag orkar sällan det. Så jag bestämde mig för en kväll helt för mig själv istället.
 
Jag har bloggat lite längre inlägg som kommer framöver, tagit en lång PW med Baltazar, tjuvvägt mig(ser bra ut för första gången på läääänge) och nu sitter jag på golvet och har ont i mitt skavsår, ont i ryggen och ska strax duscha och lägga mig på spikmattan och sova.
 
 
Imorgon funderar jag på att åka till havet med Baltazar och strosa runt och sola lite!

Sötnöten

Hittade ett ganska stort sår på Lukas ben idag så vi körde lite lugna NH övningar. Vi övar på start, stopp och back just nu. Testade även att leka lite med en presening och det tyckte han nog bara var löjligt, han var iaf inte rädd för den. Vi har massa saker som vi vill lära oss!!


 

Idag ska det bli en riktig hästdag

Ska bli mysigt med några timmar i stallet. Dansa ska ridas, Magda ska hoppa Peter, Bronzac ska ridas och kanske att vi hinner med en tur med Lukas också. Sen ska vi ju prova pilatesbollen. Vi är övertygade om att de kommer att älska den. Så nu får vi se om det stämmer eller inte haha..
Kärlek

Det vände

Man kan verkligen säga att den här fredagskvällen vände och taggade igång. Lina och jag har umgåtts hela dagen. Vaknade i Växbo och var ut med hundarna och käkade frukost med syrran som sov över. Sen skyndade jag mig att städa och drog med alla hundar till Lillstallet där vi fixade iordning Dansa och åkte till Spännars och Lina red så jäkla bra gick det.
 
Sen åkte jag hem och lämnade hundarna och käkade mat innan Lina kom och vi gick ut på Brännbollsyran en sväng. Massa folk. Sen gick vi på stan och köpte mat och sen hem igen. Sen dog vi lite i soffan med en varsin dator. Jag fick lite krupp vid tjugo över åtta och kom på den brillanta ideén att åka till Söderhamn och kolla på en cykel. Det tar 30 minuter dit så vi hade lite bråttom. Cykeln jag ville ha var slut så Lina käkade en glass på MacDonalds och jag drack en kaffe. Sen åkte vi till Växbo och hämtade en pilates boll som vi ska ha till stallet och så hittade jag mitt tvspel som vi tog med oss hem.
 
Sen har vi boxats, sprungit, hackat, knockat och skrattat tills nyss. Så sjukt roligt är det. Det är roligt på något konstigt vis. Helt befriande liksom. Så himla bra kväll!!!
 

Gårdagen

Igår var en bra dag. Trots att jag hade huvudvärk på förmiddagen så jag tänkte kräkas så blev dagen så bra. Vi var i båda stallen och jag såg en ormjävel på promenaden med Dansa och Lukas.
 
Jag packade snabbt mina grejer och flyttade ut till Växbo. Johan, hundarna och jag var på vattenskiduppvisning i Orbaden.
 
Sen köpte vi med oss mat hem och tog en tur i skogen med hundarna innan vi däckade i soffan framför en film.
 

Nya datorn

Mamma och pappa tog med sig alla datorer på semestern så jag var helt utan. Idag hämtade jag hem den nya datorn hit och sitter nu och kollar igenom den. Jag gillar verkligen inte Windows 8 systemet. Känns inte alls som en uppdatering faktiskt, enbart drygt. Den vill koppla ihop alla mina olika konton och mailadresser och ja allt. Det vill inte jag så nu kan jag inte använda tex Skype på den här eftersom jag inte får lagga in med enbart det kontot. Sen byter den sida helt av sig själv. Att lägga in bilder på detta inlägg var inte lätt för den skiftade till förhandskoll hela tiden. 
 
Annars så känns den ok. Rätt snabb och bra knappar. 




 

Jag har flyttat..

..en sväng, till min mamma och pappas hus. De är på semester så vi barn tar hand om huset! Sen är jag hundvakt också så det är så skönt att vara här så de kan vara lösa hela tiden och skogen och ängarna ligger en sekund bort.

Just nu ligger jag på altanen och hundarna ligger och tar en förmiddagslur efter morgonpromenaden.



Hästar är livet

Har haft en mysig dag med djuren och vänner. Vi började dagen med sovmorgon, kan ju inte bli bättre! Sen åkte Lina, Baltazar och jag till stranden och pratade ikapp lite med Johanna. I storstallet däckade jag på en filt i solen och blåsten medans Lina red och innan hon bjöd på matlåda!! I Lillstallet packade vi in oss och åkte på träning i Söderhamn med Dansa. Hon och Lina skötte sig exemplariskt.
 
Har haft en harmonisk dag med allt vad jag gillar i livet!
 
Baltazar på stranden, vägrar skuggan vill ligga nära.
 
Lina hoppade Bronzac
 
Jag, Baltazar och Dansa!
 

Longerade Lukas

Idag fick jag lite hjälp av Lina med longeringen av Lukas. Vänster varv går bra men höger är jättesvårt, han kommer in till mitten och rejsar runt som han vill. Idag lyckades vi dock få några galoppsprång och lite kickar. Tänk om han vore en storhäst då skulle han vara svår. Jag är ändå imponerad över att han inte stannar och äter gräs mer och att han kan gå ett helt varv utan att stanna. Nu ska vi öva öva och öva tills vi kan detta.
 
Jag älskar detta kort!!
Mös lite med Dansa idag också. Hon är verkligen speciell och jag har kommit fram till att sommaren gör henne gott. Hon är ute massor och känns därför lugnare i hanteringen vilket jag gillar. Hon är galet social och nyfiknare häst är det svårt att hitta.
 

Måndag

Jag har ingenting att skriva om just nu. Känner mig skitdålig på att vara strikt eller iaf att gå ner i vikt. Är fruktansvärt less på att min handled värker så in i helvete, det går bra en stund på dagen då Voltarenen fortfarande fungerar men när den försvinner så återkommer smärtan. Har ett stort skavsår på foten som gör att jag inte kan gå/springa i mina vanliga joggskor och det stör mig. Sen är jag ledsen att jag gjorde en annan person ledsen. Så just idag är jag en dålig gnällig människa som borde sluta klaga och bara ta tag i mig själv.
 
I stort har detta varit en riktigt härlig dag!! Slutade imorse och är nu ledig i en vecka! Tränade när jag kom hem. Åt lunch på stan. Träffade massa fina härliga människor. Baltazar kom hem igen. Åkte till stallen med Lina och pysslade med hästarna i hagen och det är ju bara helt underbart. Har ätit rätt hela dagen. Nu tänker jag sova!
 
 
 

Veckans träningspass (11)

83 - PW med Lina i ösregnet. 7.1 km på 60 min prick.
 
84 - Tränade tungt på gymmet, själv.
 
85 - Cyklade 13 km på 50 minuter, runt Stagården, travet, brånan..
 
86 - Ett Sa´bam pass.
 

Free i en vecka

Imorgon går jag på långledigt. Känns helt perfekt. Vill hitta på något oplanerat och bara njuta av sommaren.



Grattis världens bästa mamma!!



29 minuter i efterskott!!

Möhippa

Vi har hunnit massor idag. Kyrkbåtsrodd, ett pass Sa'bam, dusch och fixning, en tur i crusingbilar, en grillbuffemiddag på Solstugan och flera timmar relaxing vid poolen. Så himla härligt och så mycket kärlek och skratt!!






Har kort på kameran men orkar inte knäppa igång datorn.

Trappträning

Jag... eller hrrrm min hjärna har fått en träningsidé. Jag vet inte riktigt hur jag tänkte men någon gång i sommar kommer jag att måsta genomföra detta och det mördar mig lite inifrån. Jag var i Orbaden häromdagen och allting som jag tycker är jobbigt vill jag utmana mig själv i. Det är en styrka? Eller en svaghet att jag ser så på typ allt nuförtiden. Förut hade jag ingen chans att lyckas men nu har jag det, känns det som iaf. Så det jag så brilljant vill göra är att köra ett träningspass med trappor.
 
Tanken är att gå ner i sandbanken och sen gå(eller jogga?!) stranden och sen upp trapporna och köra så typ 3 varv?! Det skulle mörda benen. 
 
När jag var i Orbaden sist innan nu sist alltså för några år sedan så stannade jag säkert 5 gånger på vägen upp och andningen existerade typ inte. Sist kände jag inte av det nämnvärt på andningen alls men självklart brände det lite i vaderna och rumpan. 
Tror att det är ca 100 trappsteg upp. Vad tycker ni? Orimligt? Jag känner att det är sjukt korkat men kan ändå inte släppa tanken på att köra slut på mig själv. Ska nog ta med mig några väl utvalda också, jag kan då inte bara mosa min egen kropp mohahaha..

Energilös

Det går upp det går ner det går hit det går rakt ner i sängen. Energin som jag blitt tilldelad idag har tatt slut. Har dock hunnit med allt jag ville göra idag så det känns helt okej. Skulle ha behövt en promenad för utmaningen men jag får gå när jag kommer hem på lördag natt eller så får jag dra med någon ut på jobbet. Men ibland orkar jag bara inte och ikväll var ett sånt tillfälle.
 
Nu ska jag och Katten sova, jag tänkte om jag lägger mig nu är det ju som att jag har sovmorgon imorgon, får ju sova massa timmar.


 

Torsdag

Idag har jag hängt med familjen och tjejen som jag är kontaktperson till. Vi har käkat mat, fikat, skurat mattor i ån, lekt med Baltazar, slappat på stranden, tvättat och bara njutit av dagen!


 
När jag kom hem så bestämde jag mig för en tur till stallet och aktivera Lukas lite. Jag longerade honom i våran egen gräs"paddock", gick sådär. Han vill gärna äta eller stanna. Men jag hade vissa små mål, som att trava två varv utan att stanna och att trava runt och sen öka traven på en raksträcka. Det jag bestämde mig för fungerade iaf hyffsat. Han är ju så himla söt så man smälter ju när han bara inte vill springa.
 
När jag kom hem åkte jag och panta massor och sen har jag lagat matlådor, massor med matlådor. 

Viktupdate

Ner 300 gram. Bättre än inget men sämre än bra.
 
Ps. jag glömde helt bort att väga mig förra veckan så detta är alltså för två veckor.

Det blev en underbar onsdag



Så nu ligger jag utslagen här i sängen och inser att det är nu alla bra tv program börjar. Jag längtar till imorgon. Jag tycker verkligen om livet.

Imorgon ska jag mysa runt hemma med min familj och tjuvlåna tvättmaskinen. Borsta ur Baltazar är också kvar från dagens sysslor, har inte startat nya datorn heller. Är lite trist att jag inte ska till stallet imorgon men ibland får jag prioritera annorlunda för att hinna med allt jag vill eller behöver.


Tiden från 8.30 på fredag till 9.00 på måndag kommer att vara fullspäckad så jag har lite att pyssla med.

puss å gonatt

KÖPSTOP

Fy satan vad mycket kläder jag har. Nu är det slut på shoppandet. Inga klädköp på en månad. Får dock köpa en gå på bröllop klänning. Men inga vardags, tränings, stall eller något annat kläder. Jag får inte plats.


Får gå utan kläder om jag inte hittar några som passar som jag har i mina ägor..moahaha..

Dagens plan

Har galet mycket energi idag, tror att det är blåstens förtjänst. Jag älskar verkligen när det stormar runt i träden och man blir uppblåst med energi.

Ska hinna en del idag hade jag tänkt. Mina träningsskor är dyblöta fortfarande så jag kör ett pass på gymmet strax. Ska borsta ur Baltazar. Ska städa upp här hemma. Ska packa upp alla shopping påsar. Ska starta den nya datorn jag köpte för ett tag sedan. Borde tvätta men det finns säkert ingen tid. Ska laga mat, biffar med gräddstuvad kål. Handla. Ska hinna träffa C en stund. Duscha borde jag få in också haha..

Klockan 16 åker vi mot stallet och kommer hem 21-22 kanske så jag har inte så himla mycket tid på mig.


Kommer att bli en underbar onsdag!

Godnatt

Tänkte blogga om dagen men orkar inte knäppa på datorn. En snabb beskrivning av dagen är hästar, bad, sol, hundar, Lina, Dansaridning, och jordgubbar!! Livet är verkligen härligt just nu och jag njuter av varenda bra sekund.

Ikväll har Paulina och jag har varit ute på en Power Walk i ösregnet. Så nu har jag duschat mig varm och la mig precis på sängen. Imorgon är det sovmorgon, love it!



Min drömhäst

Jag är himla sugen på att ha en egen häst. Mycket lockar och ganska mycket skrämmer. Mitt liv kändes fullständigt perfekt när jag hade Visa att rida och pyssla med. Hon är min drömhäst!, jag önskar att hon vore många år yngre och inte hade ont. Jag trivs så himla bra med henne och alla hästar jag träffat sedan jag träffade henne jämförs med henne och då är det ju kört.
 






 

Sanningen om fläbbhuden

Helt ärligt så har jag panik över all hud just nu. Det går bra sålänge jag sitter stilla. Men som häromdagen när jag var på stranden badade så fladdrar liksom huden på armarna när jag simmar. Väldigt ohärligt. När jag sopar låter armarna när de slår mot kroppen liksom, vidrigt. När jag springer fladdrar armarna. Låren får som "exem" och blåmärken när jag hurtar på grund av att de far runt så mycket. Det är osmidigt med överskottshud. Men jag har även en galen panik över smärtan som kommer med att operera bort huden. De som gjort operationer säger att man glömmer. För jag menar vilken operation ska jag annars välja först? Om jag ska göra en och sen inte vågar göra någon mer. Tänk om jag gör en och sen får jag tillbaka magkatarren av smärtlindringen(tabletter), då får jag lida bara eller? Sen ska man tydligen ta sprutor i benen helt själv för att blodet ska vara bra?! 
 
Armarna ger mig mest besvär. Benen stör mig mest och gör ondast. Magen är ju alltid roligt att ha en fin. Tuttarna? Njee de är då INTE prio 1.
 
Så det jag egentligen vill komma fram till är att mitt största skäl till att vilja ta bort hud är för att slippa alla obehag jag upplever dagligen på grund av huden.
 
 

Tunikan på





En smootie on the way to work.. blåbär, hallon, grädde, linfrön och bubbelvatten!!

Shopping Stockholm

Det blev lite shopping i Stockholm ändå. Jag har väl berättat att jag var till Stockholm några dagar?! Kanske jag glömde. Jag har inga bilder på hästsakerna men jag köpte nya stallskor, 2 par ridbyxor och lite smått och gott.
 
Jag körde färgtema på varje affär som ni ser..
Ljust - Linne och en sorts tunn tunikaaktig sak som kanske blir fint nu i sommar!
Färgglatt - Tunika som verkligen är superfin men jag tänkte jobba i den. En snygg lite rolig mönstrad kjol.
 
Svart - Träningsbyxor från Adidas och en huvjacka till jobbet.

Bra tankar

Jag har bra tankar om mig själv nuförtin. Jag klarar mycket, träningen ger mig mycket positivt i tankeväg. Jag är så jäkla nöjd varje vecka jag får skriva Veckansträningspass inläggen. Jag anar att de inte är lika roliga att läsa men jag är otroligt stolt över mig själv att jag kämpar på så som jag gör. Om jag inte kämpar på mina träningspass så får dom inte räknas. Oavsätt om jag får dåliga eller bra resultat, känslan ska liksom vara att jag lyckas övertyga mig själv om att det jag gör är bra. Vilket går hyffsat lätt nu.
 
Igår när jag gåjoggade min runda så insåg jag hur himla långt jag har kommit. Det finns nu människor som är segare än mig, mer otränade och latare än mig. Det trodde jag aldrig. Det har aldrig funnits det i min omgivning.
 
Tänk att jag kommit så långt att jag aldrig struntar i en träning. Att jag kämpar mot bättre tider och mål utan att jag egentligen får ut någonting av det som jag tidigare i mitt liv värderat tillräckligt högt för att kämpa för det. Det är sjukt hur bra det är att ha min envishet i träningssyfte. Jag har blitt en kämpe. En kämpe som är galet stolt och glad över att jag har tagit tag i mitt liv. Och att andra tycker att jag är inspirerande och duktig. Vem hade kunnat tro att folk skulle tycka att jag var duktig på grund av träning?! Mamma fattar du det?! Det är helt sjukt att jag har blivit en människa som tränar regelbundet, utan undantag.
 
 Fotograf : Sindre

Veckans träningspass (10)

Bara promenader denna vecka, men 1 mer än jag behöver. Var lättast så och det passade livet. Och det är ju det min utmaning går ut på att anpassa träningen i livet så att jag kan få rutin på det.
 
Pass 78 - PW med Lina and the dogs 9.5 km.
 
Pass 79 - Prommis med Lukas och Baltazar.
 
Pass 80 - PW med Sis och Maria runt grustaget.
 
Pass 81 - PW med Sofia och Baltazar i Märsta 6 km.
 
Pass 82 - Gåjogg 9 km helt själv på 66 minuter 8,2 i fart!
 

Laddar för pass 82

Kommer på mig själv med att tänka att det enda positiva jag kan komma på med ett hurtpass just nu är att jag iaf INTE kan bli rödare i ansiktet.



NJUTER




Kvällsprommis i solen




Jag och godingen



Ni får ursäkta hårruffset, jag ser galen ut.

Sviiingod lunch

Vi köpte med oss lite lunch till Hanna. Var sjukt gott.



Underbar dag!

Jag är utan dator i den fina stan Stockholm. Jag njuter av dagarna och har det hur bra som helst.

Har shoppat lite eller ganska mycket. Två ridbyxor, ett par är helskodda!! Ett par nya stallskor, fyra hundkoppel, ett schabrak, hundborstar och två leggings.

Idag hälsade vi på hos Hanna..







Power nap eller Power walk

Kan inte riktigt bestämma mig. Hela min kropp skriker soooov hela min hjärna skriker gå.. nu. Sen ska jag packa, hämta upp min älskling och fara iväg på äventyr. Tänkte svänga förbi Lukas och longera lite men det är nog lite för halt av allt regn. Will see will see.. 
 
Maria som jag gick med häromkvällen kunde inte se mig som lat. Men så sa jag "Jag skulle självklart mycket hellre ligga hemma i soffan istället för att gå min andra PW för idag just nu!". Alltså jag menar vill inte alla det? Jag tror att alla människor är lata och bekväma i grunden. Sen får man göra val för att inte vara det. Jag är lat men jag låter inte latheten styra för mycket. Om jag gör så som jag alltid har gjort så kommer jag alltid att få samma resultat OCH DET VILL INTE JAG HA!
 
Och roligt att träna?! Nä jag är inte där än.
 

Just nu känner jag mig lite smalare

Det går upp och det går ner och det går hit och det går dit. Känslan är minst lika viktig som siffrorna. Träningen går oftast bäst när jag mår sämst eller bäst. Just nu mår jag bra i min kropp. Jag hoppas det håller i sig länge. För så länge man mår bra på insidan så brukar utsidan hänga med. Men om man bara är allmänt less på utsidan så brukar insidan bli lidande.
 
Jag mätte min mage igår kväll. Den var 2 cm större än förra gången jag mätte(fast då var det ju morgon). Ändå känner jag mig lite smalare än jag gjort på bra länge. Jag kommer ihåg hur smal jag kände mig efter några månader på LCHF. Galet hur hjärnan förändras och vill ha nya önskemål.
 
Jag hatar att huden hänger på både mage och lår och armar. Men just nu för dagen så känns det ok att inte se ut precis som jag vill. Det här är faktiskt det bästa jag kan se ut just nu efter allt vad min kropp gått igenom. Huden kommer inte försvinna av sig själv, endast operation kan ta bort den. Så det är ganska skönt att känna att jag just i detta nu är ok med hur kroppen ser ut. Att den funkar är ju helt galet bra med tanke på vad jag utsatt den för under mina år. Jag kommer alltså att få uppleva fler bra dagar på stranden även iår..
 

Lukas ska få bra kondis

Lukas tyckte att det var lite konstigt att gå ut på en promenad helt själv. Baltazar och jag var ju med men ingen häst och inget barn på ryggen. Han kändes nyfiken och pigg. Mest pigg på hemvägen men så är han. Idag körde vi skritt och när han ville trava på så gjorde vi det. Det bästa med detta är ju att jag får bättre kondis på köpet. Det går jättebra att gå med hund och häst på varsin sida och ha koll på att hästen inte hoppar på hunden, jogga är dock svårare haha.. 
 

Varför / SMALL

Varför är jag som mest aktiv sent på kvällarna och på natten?! Just nu skulle jag kunna storstäda hela lägenheten och rensa garderober och redigera kort och gå ut och gå och ja göra massa saker. Men nu när jag känner mig som piggast så ska jag sova. Före 1 ska jag vara i säng. Nu har jag precis diskat klart och lagat mat. Prioriterade maten eftersom det är en dag imorgon också. Vet ni vad jag gör när alla tre matlådor är klart?! Har ner två av dom i golvet. Så himla typiskt.
 
Ååå måste bara berätta en grej till. Jag fick på mig min syster sporttopp i storlek Small/Medium ikväll. Hur sjukt. Nu är ju dom töjbara och så men ändå. Det hade inte gått för två år sedan. Detta betyder ju att jag är mindre, men det är kanske lite fel ställe att vara glad för att man blitt mindre på haha..
 
Nu ska jag blogga lite som kommer upp under morgondagen när jag är på jobbet!
 

Halv tolv

Klockan är inte riktigt med mig för tillfället. Skulle önska att klockan var åtta nu och att jag hade flera kvällstimmar framför mig att poa på här hemma. Men nu är det som det är och bara för att jag skrev ut överallt att allt var så jävla bra tidigare så är resten av dagen inte så jävla bra. Min bil är sönder, katalysatorn 6200 kronor, kul, NOT. Mitt knä ömmar onödigt mycket. Min handled fuckade ur för jag körde några skottkärror ved ikväll.
 
Men det som kallas livet är rätt hyffsat ändå. Har gjort massor idag och det är väl därför delar av min kropp är trött och eftersom alla andra prylar jag har funkar så är jag rätt nöjd. Åkte till stallet på förmiddagen och tog en PW med Lukas och Baltazar, gick över förväntan. Åkte till Linda och Mille och åt lunch och hade vattenkrig medans Linda tvättade bilen och var duktig. Åkte till mamma och pappa för att lämna Baltazar, blev kvar, tvättade bilen(och var duktig:P), försökte äta lite korvstroganoff men det är inte min grej alls. Solade lite. Åkte till syrran och Sam och tjottrade med Vidar. Körde in ved. Tog en PW med sis och Maria, efter halva vägen ringer mamma och säger att de sett spår av björnen ikväll. Då gick det liite fortare hem. Kom nyss hem och nu ska jag diska och plocka in all tvätt innan det blir sovdax. Borde laga mat också, har ingen mat förberedd tills imorgon, dåligt.


 

En bra bild av mitt liv

Jag har tappat det lite på bloggen. Har kollat tillbaka en del i bloggen och inser att jag har tappat gooet. Det har blitt en häst, tränings och kost blogg. Jag vill ju blogga om mitt liv. Vad jag känner, tycker, hatar, älskar, livet ni vet. Så nu återgår vi till lite gomorron inlägg och de underbara vimsiga inläggen där jag egentligen inte kommer fram till något alls men ändå får säga min synpunkt.
 
Mer the real vardagliga Hanna helt enkelt. 
 
Jag vet att många av er läser bloggen för att jag skriver om lchf och min träning och det fortsätter jag med. Men lite annorlunda kanske. Är det någonting speciellt ni vill att jag skriver om så kommentera gärna. Jag vet att några frågat om vad jag tycker om magoperationer och det har jag skrivit om några gånger tidigare så kolla i arkivet. Ska blogga om vad jag gör ideelt också, har bara helt glömt bort det. Jag tycker verkligen alla borde göra någonting för andra så det kan ju bli en lite pepp här från bloggen.

Life is good

Just nu njuter jag verkligen av livet. Det händer inget speciellt men ändå är det fullt upp hela dagarna. Livet rullar på och det känns skönt, det brukar kännas tråkigt och stressande att inte hinna allt. Men just nu hinner jag allting jag vill och det kan bero på att jag har rätt bra energinivå hela tiden. När jag inte har det tillåter jag mig att sova någon timme.
 
Det känns som att jag hittat någon typ av balans. En riktigt bra balans. Blev rätt nere av jobbet som jag slutade för ett tag sedan, först nu känner jag mig som mig själv igen. Jag har verkligen släppt lös mina känslor och att vara känslomänniska är inte lätt ska ni veta. Trivs dock himla bra just nu och det ska jag njuta av!
 
Imorgon är dagen nästan helt oplanerad. Ska nog träffa Carina några timmar på kvällen. Kanske Linda en sväng på en strand på dagen. Sovmorgon!
Fina underbara vänner!

RSS 2.0