Lillstallet

Fick en mysig "kvart" (känns som en kvart) i stallet igårkväll. Lina longerade Dansa och det gick skitbra. Visa fick hänga med så jag var nog världens sämsta kameraman. Haha.. Men jag fick några fina kort på Visa som ni kan få se!





Videoblogg

 

Picknick




Läs




Friskare

Jag kände mig friskare och mer uttråkad än tidigare så jag tog mig en motionsrunda. Imorgon vet vi om det var ett dumt eller bra val. Jag gick och joggade litegrann, 5.6 km, 49 minuter, nöjd! Jag har inte ett uns ont i knäna så det är ju ett stort plus. Dock har jag nog aldrig eftersvettats så mycket som jag gjorde idag, förhoppningsvis var det förkylningen som svettades ur.
 
Har klarat av dag två i 77 dagar utmaningen, skönt, bara 75 kvar haha.. Imorgon är det en fullspäckad dag, jag hoppas att jag är pigg och allert. Nu ska jag lägga mig på spikmattan och kika färdigt på Erin Brockovich innan jag ska ha en godnattssömn.
Finaste killen

Tråkig onsdag

Det finns nog ingen annan gång jag är mer peppad att träna än då jag är sjuk. Idag orkar jag dock ingenting. Gick en sväng till Johanna och låg på en filt i solen en stund. Men det blev för varmt och ljust så jag gick hem igen och nu blir jag snart galen. Om jag inte skulle på Intro imorgon så skulle jag nog utmana mig själv lite, men nu är det inte värt att missa mer.
 
Kollar på resor och hittar ingen lika billig och bra som jag hittat alla andra år. Mallorca är vår första prio. Gärna samma hotell med all den goda maten. I år blir vi ju väldigt många som åker och det innebär att det är svårt att hitta så pass många bäddar och flygstolar som är lediga. Men vi ger inte upp. Någon resa blir det, frågan är bara vart och när.
 
Vart reser ni och varför?!

77 days of my life

Jag ska göra rätt val 77 dagar i sträck. Om jag gör det ska jag vara klar med min viktnedgång sen. Just nu har jag gått ner 43.7 kilogram. Ska ner 16.9 kilo. Det går för det har jag sett på Biggest Loser. Fattar inte varför jag tappar fokus hela tiden. Hur jävla svårt ska det vara.
 
77 dagar med bra beslut väntar.. En utmaning att bita i.
Men jag behöver er hjälp. Det finns inga undantag. Säg åt mig. Ifrågasätt mig. Döm mig. Pressa mig. Peppa mig. Träna med mig. Bjud mig på sånt jag ska äta. 

Mysigaste hästen..



igår..

Förkyld

Så himla tråkigt! Ingen träning, ingen intro på nya jobbet idag, ingenting. Nu hoppas jag på att bli frisk fort. Knappt sovit inatt och när jag väl somnat hade traktorerna dejt med lastbilen utanför mitt fönster. Funderar på att åka och sova i Växbo ikväll.
 
Baltazar har fortfarande inte klivit upp men nu ska vi ut och sätta mig på en bänk och låta honom springa en stund innan Det Okända börjar.
Dagens frukost!

What?!

Lite så känner jag om den här dagen. Har haft ont i huvudet och det förstör så mycket. Hela dagen blir liksom i dvala då. Tog en prommis med Sune och Baltazar i Storstallet när Lina red Bronzac men något annat har jag knappt gjort.
 
Vi åkte med Dansa till Storstallet och Lina red henne. Jag har nog kommit fram till att det här med inridning är lite väl tufft för mig(jag sitter alltså på sidan av och kollar på). Idag var jag konstant nervös i en timme, fick ont i magen och ännu mer ont i huvudet. Men Lina tyckte att allting kändes jättebra och det är huvudsaken!
 
Nu ska jag lägga mig i ett bad, motionen får vänta tills imorgon för huvudvärken ger inte med sig och min näsa svider.
Inte speciellt glad och pigg

Trötta själar

Har varit en sjukt bra vecka men allting tar energi. Idag vaknade jag halv tolv, alltså mitt på dagen. Det är helt galet. Igår sov vi typ 4 timmar. Det är svårt att sova efter klockan 8 här eftersom det blir så ljust, speciellt när vi hade balkongen öppen för att få syre. Vi var ju ändå 3 människor och 3 djur som sov här inne i min minimala lägenhet. 
 
Efter att jag hade sovit bort halva dagen så åkte jag till mamma och pappa och tänkte sola. Men de sitter ju aldrig stilla och att ligga stilla och sola funkar för mig om jag somnar eller om någon underhåller mig. Så jag satte mig i en stol i 5 minuter och sen vattnade jag deras rabatter sjukt (onödigt, fattar inte hur mycket tid dom måste lägga på vattning, inte roligt) länge och sen körde jag in ved med pappa, jag packade en skottkärra och körde in till honom som la dom i ordning och när han var klar hade jag packat nästa. Min mage värker av Katjas träning igår, bra kämpat! Sen käkade vi middag med halva släkten! Åt massor, min kropp var nog hungrig, är fortfarande väldigt mätt och vi åt för 6 timmar sedan. Nu har jag tandtrådat min mun så den värker. Jag vill göra en tandblekning men jag vill inte få ilningarna som man tydligen får. Kanske ska satsa på en putsning iaf. Har ni gjort tandblekning?!
 
Känner mig sjukt lycklig och tacksam för de jag har i mitt liv och allt jag har i mitt liv. Det enda jag saknar är en egen häst. Sen är nog mitt liv komplett i nån vecka iaf :P
Finaste hunden i världen, han är min!

Fredagsrocken has begin..

Jag och Johanna hade planerat en utgång denna fredag länge. Så blev hon sjuk. Så himla tråkigt. Dock hade både Helena och Katja kommit hem till stan för att parta loss med oss så vi tre gick ut!. Innan käkade vi grillat, mös och knäppte galna kort hemma hos mig. En riktigt härlig och rolig kväll! Älskar mina fina vänner!






 
När vi sen gick ut åkte Johanna hem. Jag kände typ 5 personer ute på Terassen men det var ändå himla roligt och jag längtar till nästa gång!!






Turtles..

Veckans träningspass (4)

Måndag - gymmet, roligt svettigt pass. pass 54.
 
Tisdag - 6 km prommis med E och hundarna. pass 55.
 
Torsdag - 6 km gå jogg runt sjön på under 50 minuter! Jävligt nöjd! I regnet med hundarna. pass 56.
 
Lördag - 20 minuters snabbpass ala Katja. pass 57. Receptet på detta ska jag berätta för er senare.
Nu laddar vi för nästa veckas pass!!

Hinner inte

Åå det är så tråkigt men det känns som att jag inte hinner blogga. Finns massa roligt att skriva om men sen finns det ännu roligare saker att leva. Så då väljer jag livet. Imorgon ska jag skriva om gårdagens party och lite annat som har hänt de senaste dagarna. Det blir även ett Veckansträning inlägg. Är helt slut i både kropp och sinne ikväll, tränat med Katja och är dageneftersnurrig i huvudet. Imorgon är en ny dag, då ska vi fira våra fina mammor! Mysigt!

Är en väldigt nöjd Hanna som ligger här i sängen ikväll..

God natt alla fina själar därute.

Kul kväll




God morgon

Idag tog vi sovmorgon för ingen skulle in och göra någonting här. Så himla skönt!

Djuren är verkligen mitt liv.







Viktigt - du är du och ingen annan.

Det är bra att ibland påminna sig själv om hur långt man har kommit. Just idag tänker jag fokusera på träning. Det många gör är att jämföra sig med alla andra, oftast de som tränat hela livet då också. Jag gör inte så ofta det men många i min omgivning. Det jag däremot tycker är viktigt är att jämföra sig själv med då man började och i nuläget. Det är inte bra med enbart dåliga resultat eller sämre än alla andra. Jag får nuförtiden rätt ofta höra att människor inte orkar/hinner/kan träna så som jag gör och det är inte det som är meningen med min Instagram eller Blogg. Mitt enda syfte är att bli bättre själv och om det peppar någon så är det underbart. Men jag vill inte på något vis försöka visa mig vara bättre än någon annan. Det är bara så att jag måste verkligen ha en utmaning för mig själv för att inte tappa motivationen. Så funkar jag. Sen har jag inte familj och andra saker som tar tid av mig. Många säger att de inte har tid och då har man prioriterat sitt liv så. Men jag prioriterar mina djur, jobb och sen träning just nu i mitt liv. Det betyder inte att alla andra ska prioritera träningen så som jag, men jag måste det för att inte tappa fokus och uppnå mina mål.
 
Jag vill också visa att man kan om man vill ändra sitt förhållningssätt till träning. Jag tycker faktiskt inte träning är speciellt kul. Men jag blir nöjd av att uppfylla mina mål och klara mina utmaningar. Jag kan inte träna och tänka att det ger mig en finare/starkare/bättre kropp för det ger inte mig motivation. För andra är ju det den största motivationen. Alla måste hitta sitt eget sätt att förhålla sig till träning och man klarar mycket mer än man tror. 
 
Om jag har fått för mig någonting så måste jag klara av det, det kan vara någon gång eller på en gång. Som att springa 2 km, det klarade jag av sen slutade jag springa eftersom mina knän inte gillade det. Stå 59 minuter på crossen, det klarade jag. Gå 111 km på en månad, det klarade jag. 
 
Idag gick jag ut och hade en önskan i mitt huvud att klara 6 km (3 varv runt sjön) på under 50 minuter. Detta är inte ett svårt mål att uppnå för en vanligt tränad människa men för mig är det en utmaning för jag har aldrig klarat det tidigare.
 
Det jag vill komma fram till är att jag måste påminna mig om hur jäkla långt jag ändå har kommit. Från att kämpa mig runt ett varv runt sjön 2 gånger i veckan typ, till nu när jag kör 4 riktigt jobbiga pass i veckan. Det skulle ju inte ha fungerat från början, då skulle jag ha gett upp innan jag ens börjat. Det som fick mig att ta tag i träningen var ju ridningen och hästarna. Jag ville bli stabilare och smidigare för att rida bättre och inte belasta hästarna i onödan. Det är ett eget val man måste göra, DU måste bestämma dig att du VILL göra någonting annorlunda men peppen från alla runtomkring mig har ju buttat mig framåt många många gånger då jag fastnat.
 
Det jag kan sakna är vänner som tränar. Det är roligare att träna med någon, men jag vill inte fastna i fällan att enbart träna med någon heller. Jag får aldrig hoppa en promenad eller gympass bara för att den jag ska träna med hoppar av. Det gjorde jag alltid förut. Men nu finns det inte. De jobbigaste och roligaste passen är ju box med Lina eller Syrran, jogg med Johanna och prommisar med Marie. De pressar mig lite till och det behövs, det är lätt att lata till sig. Man måste kämpa och DET är jag nuförtin bra på!!
 

Tjaba

Eftersom jag knappt sover på natten är ja dötrött på dagarna. Alla mina måsten för dagen är DONE. Skönt. Ska ta mig ut på en lång promenad senare.

Mitt nya schema är riktigt bra. Bara dygn och jag är ledig en hel vecka i sträck under juli.

Nu ligger jag i soffan och lyssnar på när de sätter upp glas på min balkong, woohooo.



Sleepless

Jag har en sömnlös period. Det är mycket på grund av all ombyggnation tror jag. Lägenheten är allmän egendom och det stör min trygghetszon. Jag kan inte sova längre än sju på morgonen eftersom de bankar och kan komma in här precis när som helst. Kan inte somna för jag vill inte att det ska bli morgon. Mmm nu är vi inne på världsliga problem igen men this is my life.

Annars så är livet väldigt bra. Ekonomin är inte bra, 28 kr har jag kvar på kontot. Ajajaj så jag får helt enkelt inte köpa någonting. Har lite lösa pengar och det är tur eftersom jag ska göra naglar imorgon. Ska även hämta mitt schema och betala och hämta en present som Mina ska få.

På min minidator har A tangenten slutat fungera och HPn har inte gått att knäppa på så därav blir det inte mycket skrivet här inne.








Duktig kattvakt..

Jag är fast här hemma i två timmar i väntan på att färgen på mina fönster ska torka och då läre de vara öppna. Jag sitter här för att Katten inte ska rymma. Hon är sjukt nyfiken men idag har hon varit cool och inte alls varit överallt. Men så sitter jag här i soffan och skickar mail mm och plötsligt ser jag Katten trippa iväg utanför fönstret. Är jag en duktig kattvakt eller vad?! Tur att hon är lydig och vänder när jag ropar på henne. Tänk om hon ramlar ner..
Smitaren

Rastlös

Och jag gillar att jag tar mig för saker istället för att vara irriterad på känslan som kryper i kroppen. Inatt har jag sovit jätteskönt, vaknade inte ens av att klockan ringde imorse. Tänkte ju gå upp så att jag var vaken när målarna kom. Men de har fortfarande inte dykt upp. Vänta är inte det roligaste jag vet direkt. Så nu går jag ut med hundarna och sen blir det en sväng på gymmet. Hoppas de är klara då jag kommer tillbaka så att jag då kan sitta hemma och vakta Katten i 2 timmar tills det torkat. Resten av dagen spenderas i stallet!
 
Idag får jag tillbaka kameran som varit på resa i Paris så då blir det lite färre Instagrambilder. 
Visa och Lukas kramas

Inte direkt trött

Jag är fan aldrig trött då jag borde vara det. Nu sitter jag i soffan och ska snart hoppa in i duschen eftersom jag nyss varit ute och cyklat. Stannade till hemma hos Carina en sväng på vägen hem, så mysigt! Övertygade henne om att hon ska med ut på fredag också. Kul!! Många av mina finaste vänner kommer hem och ska med!
 
Jag kände mig irriterad idag, på en fjant grej och det var så himla skönt. Jag har liksom stängt av det lite och nu är det påslaget men under kontroll. Det tror jag på. Jag känner mig mer levande och oberäknelig än på länge. Det är okej. Det gör mig lite lyckligare i smyg. 
 
Imorgon bitti kommer målarna så då läre jag upp och helst inte se helt skrumpen ut. Jag hoppas verkligen de är klara snart nu. Är så jävla less på detta springande.
 
Tidigare ikväll var jag ute och cyklade med hundarna. De är helt underbara. Lee hoppade i sjön som vanligt.

Veckans träningspass (3)

Det går ju bra det här, denna vecka blev det hela 5 pass!! 
 
7.7 km Skogsprommis med Johanna och hundarna.
 
7.5 km prommis med Lina och hundarna.
 
7 km prommis med joggsträckor med Johanna och hundarna.
 
8 km Joggprommis på stigar i Storstallet med Lina, Bronzac och hundarna.
 
15 km cykling, till Röste/Annika och vände. 
 
Alltså är 53 pass gjorda av 183. Nu i veckan ska jag boka in lite gym och grupp pass också, har blitt mycket promenader nu eftersom jag har två hundar och eftersom det varit toppen väder!

Arbetslös i en vecka

Nu har jag varit arbetslös i en vecka. Det är inte min grej ska jag ärligt säga. Jag har ju lånat mig en till hund att pyssla med och det var nog tur. Lee är som Baltazars gruffiga storebror. Baltazar gör allt Lee gör. Idag har dom blitt genom borstade och fluffiga.
 
Nu har jag sovit några timmar och när det blir lite svalare så ska vi ut på en cykeltur. Kanske väntar till inatt så de kan springa lösa. De är sjukt mycket mer lydiga lösa än i koppel. Jag gillar inte heller koppel. Onödigt påhitt.

Under uppbyggnad

Gör om lite här på bloggen. Jag älskar verkligen fortfarande min header. Jag kan inte hitta någon annan bild som ger min ens i närheten av samma känsla som den gör. Därför får den vara kvar tills vidare. Jag har bytt lite bilder på "side" och även lagt till en bild på Baltazar. Katten gör sig inge bra på kort så hon får finna sig i att inte synas sålänge hon inte ställer upp på något snajsigt kort.
 
Nu ska jag ut en sväng med hundarna och sen blir det sängen. Jag har inte gjort ett jota av det jag skulle ikväll. Få ordning och reda. Men det är tur att det är en ny dag om några timmar.
 
Vad tycker ni om de nya fotona?



Favorit låtar just nu

Jag snöar lätt in på låtar och tänkte visa några av mina FEELGOOD favoriter.. Vilka är era favorit låtar?! Ge mig lite tips så jag utökar mina spellistor nu till sommaren!
 
Pink - Just Give Me A Reason
 
Ebba Grön - Die Mauer
 
America - The last unicorn
 
Rihanna - S&M 
 
Alicia Keys - Girl on fire
 
Mimikry - Min sång

Över stock och över sten

Jag halvligger i soffan och känner mig väldigt nöjd med dagen. Har varit i stallen hela dagen trots att jag hade tänkt att jag inte skulle vara det. Lina tömkörde Dansa och sen red hon Bronzac medans jag promenerade och joggade med hundarna. Vi gick en skogsstig så det var riktigt jobbigt att gå i bra tempo. Men vi lyckades.
 
Tog en lekpaus vid en sjö i skogen..

God morgon

Det har helt plötsligt blitt sommar! Jag har bränt mig, jag tänkte att det var bäst att ligga ute de starkaste timmarna men ligga kortare tid eftersom det är så trist. Så sagt och gjort. Nu klias och svider det på bröstet. Men men det ger ju färg iaf.
Lee tog chansen att kyla av sig lite.

Nu ska vi hoppa i kläderna och åka mot stallet en sväng. Sen har jag en helt oplanerad kväll med hundarna.

Jag har en ny idé

Jag ska ge mig på att köra lite intervaller på mina promenader. Idag gick jag med Johanna. 7 kilometer på 70 minuter. Då hade vi även hundarna med som skulle bajsa och bada lite. Nöjd! Jag joggade i bra tempo och kämpar för att få med hela kroppen med kraft och inte lull lull. Ska kolla om denna metod funkar för knäna. Om jag inte får ondare än när jag går vill säga. Dett ökar förbränningen och det behöver jag. Kändes riktigt bra idag. 
Knallröd

Torsdag

Imorgon måste jag träna ett pass. Det är svårt att få ihop det med två hundar. Det är ju mitt fel eftersom jag inte lämnar dom alls. Jag skulle nog kunna lämna de båda hemma en timme nu men det gör jag inte. Så vi hänger ihop varenda sekund av varenda dag. Och tex cykla är svårare med två hundar än en. Baltazar brukar ju alltid springa lös och så tar jag fast honom eller säger åt honom att ligga ner om vi möter någon. Men det hinner jag inte med två tror jag. Och det är alldeles för varmt för gymmet. Gå är det enda som funkar och mina ben är fortfarande trötta haha.. Galet men riktigt bra!
 
Imorgon ska vi plocka lite här hemma i lägenheten, it´s still KAOS! Sen kommer målarna och målar fönstren?! Trodde att de hade gjort det. Sen åker vi nog till stallet och mockar och donar lite. Kvällen spenderar vi med Lina. Kommer nog bli en riktigt bra dag! Älskar att vara ledig när jag vet att jag ska jobba snart igen. Nu ska vi faktiskt gå och sova. Har haft mysig familje middag ikväll och firat mitt jobb haha.. vi gillar att fira! Vi har varit ute i princip hela dagen. Vidar har hängt med mig och hundarna så vi har ridit och åkte fyrhjuling och rejsat runt. 
 





Jag har fått jobb!!

Tänk vilket underbart samtal. Jag var så glad så hon i luren blev nog lite paff. Men jobbet kunde inte bli bättre. Det är som boendestödjare, med samma chef som jag haft förut och dygnspass. Jag sa bara Tusen tack för att ni ringde!! Hon sa Tack så mycket själv för att du tackar ja, det är chefen som önskar dig!
 
 
Jag behövde det här så jävla mycket just nu!


Onsdag

Veckan går fort och idag ska Lina hoppa!! Ska bli roligt. Har redan gjort mycket idag och strax åker vi mot stallet. Köpt en ljudsystem för 4000 kr, det var REA, hur sjukt dyrt är inte det med sånna grejer. Såg en dator där också som jag funderar på att köpa. Sen har jag skjutsat iväg Linda som åker till Paris idag. Nyss kom jag hem från en prommis med Lina och alla hundar. 7.5 km blev det och det kändes inte alls långt. Min gps på telefonen har ballat ur så jag får mäta allting på datorn när jag kommer hem.

Godnatt världen

Känns som att jag bara är in och rapporterar mina dagar här. Har liksom slut på åsikter och tankar för tillfället. Hela jag känns ganska tom faktiskt. Mitt tålamod är kort och jag struntar i det mesta känns det som. En svacka skulle man kunna kalla det. Men istället för att vara själv och älta så umgås jag med alla fina människor som finns i mitt liv, nu när jag ändå har tid över. Och jag tror inte man blir lyckligare av att älta. Jag vill dock ha tillbaka mitt tålamod och känslan att allt kommer att fixa sig. Jag hatar att inte ha ett jobb. Jag gillar att jobba, ha rutiner och vara behövd. 
 
Ikväll postade jag en i stunden ärlig status på Facebook.
"Vad gör du just nu? Jo det ska jag berätta för dig kära Fejsbok. Jag sitter i soffan i min apstökiga lägenhet och fryser. Ska vilken minut som helst kämpa mig upp och gå ut och cykla med hundarna. Det känns inte sådär super lockande. Tog även bort den första fästingen idag och det är nog bland det vidrigaste djuret jag vet, så nu är det gräs och skogförbud för hundarna. XOXO de var nog allt."

Jag omprioriterade dock kvällen och struntade i cykelturen och tog en kortkort prommis, duschade och ligger nu redan i sängen. Så i nuläget är statusen hälften osanning och det var ju dumt. Men jag orkade verkligen inte ta mig ut ikväll.
 
Imorgon är en ny dag som är ganska fullbokad. Dagen idag har också varit ganska fullbokad, några timmar spenderades hos denna fina familj!

Solen kanske kommer fram..

Dagen började med knackningar på dörren och in kom en hel del grejer och folk. Tog en kort prommis med hundarna i regnet. Det är så himla mysigt med morgonprommisar när ingen annan är uppe och ute. Sen kom Linda och Vidar hit och kollade på film, käkade lite rester och sen gick vi ut och lekte lite med hundarna. Nu tänker jag sitta i soffan med min något ömma kropp, vet inte om det är alla längre promenader eller om det är ridningen igår som spökar. Vill ju på boxning ikväll men vi får se om det funkar i planering och ork.

Måndag

Min första riktigt arbetslösa dag. Det känns sådär, jag förstår nog fortfarande inte att jag aldrig kommer att gå tillbaka och jobba där. Men nu letar vi nytt jobb. Får lov att hålla fokus på det för nu är vi ju där vi är. Dagen idag har flytit på väldigt fort.
 
Strax innan nio åkte jag och hundarna mot Anna-Karin och hästarna. När jag var påväg ringer hon och säger att det spöregnade. Trist. Men jag åkte dit och vi drack ett glas kaffe och sen sprack det upp och solen kom fram. Då fixade vi i ordning hästarna och red ut i skogen. Det gick himla bra. Hästen som jag red var cool men väldigt kvick på att vända. Vi kom till en åker där AK säger att det ligger någonting ute på åkern. Jag dog typ, för jag trodde att det var en björn. Men nej det var ett dött halvtuppätet rådjur som låg där. Vi vände och red hem haha.. Gud. Vi var ute i en timme och en kvart. Väldigt mysigt men ganska svårt att rida en travare. Sen var vi ute med hundarna och grejade.
 
 
Påväg hem ringde Johanna och ville ut och gå, perfekt tyckte jag och vi gick långrundan runt Granberg och slingan. Jag såg en orm och fick total panik, jag skrek och började grina. Fy fan vad jag är mer rädd för ormar än jag tror, jag märker det först när jag väl ser en. Men fint och mysigt var det!
Skyndade mig hem och insåg hur trött jag var. Men insåg att jag ändå hellre ville till stallen. Så strax efter vi kom hem åkte vi till stallen. Lina red Bronzac och vi andra kollade på träningar. Sen promenerade vi Dansa i skogen. Lukas hängde med mig som sällskap. 
 
Så nu är jag ännu tröttare och VAD hittar jag på mitt golv när jag kommer hem?! Jo en lapp där det står att bygg gubbarna ska ha tillgång till min lägenhet imorgon. Iiiiiyyyy vad jag inte känner för det.

Veckans träningspass (2)

Jag vet inte vad jag har gjort denna vecka men inte har jag tagit mig tid att träna iaf. Men jag har avverkat mina 4 pass som jag har tänkt att jag ska hinna.
 
Måndag 7 kilometer prommis med Johanna, Linda, Rista och Ballen i Växbo.
 
Tisdag Box´n Fun med Linda.
 
Söndag
6 km Morgonprommis(tidigt vid typ 7 halv åtta) med Baltazar där jag joggade i nedförsbackarna.
7 km Kvällsprommis(Sent typ 22.30-23.30) med Lee och Baltazar.
 
Denna vecka har jag haft tur och haft sällskap av både fina människor och hundar!

Kärlek

Lillstallet är lika högt rankat ställe som Växbo för mig. Det är helt underbart och bara massa bra känslor poppar upp i mig där. Jag ler bara jag tänker på´t faktiskt. Är inte det helt underbart!
 
Ikväll knäppte vi lite kort och jag tänkte visa er några.
Jag älskar det här kortet. Ser ni kärleken?
 
Här skulle vi knäppa ett "mamma och dotter kort" och jag prassla med en sedel för att Visa skulle ha fram sina öron. Men det vara bara Dansa som reagerade på prasslet och hon ville absolut ha lite "godis"!
 
Annika provade zoomen kanske?!

Hästarna var inte på fotohumör ikväll och Lina skratta hela tiden och jag flinade på ett kort, bra jobbat gänget!

Lycklig

Åhh äntligen har jag haft nästan en hel dag utan oroande värk i magen. Det var himla välbehövligt och nödvändigt.
 
Gick upp vid tjugo över sju och tog en promenad med lite jogginslag med Baltazar. Sen tog jag en snabb dusch och glömde äta.
 
Vid nio åkte Lina, jag och Baltazar på hopptävling i Högbo. Skönt att det var utomhus. Ingen vi kände red men det är alltid intressant att kolla.
 
Hade ingen mat med mig heller och jag kände verkligen inte för hamburgare. Så jag gick till cafeét och de fixade ihop en riktigt bra lchftallrik till mig. 
Åt dock typ 3 av köttbullarna, men så fick jag lite skinksås av Lina istället.
 
På vägen hem hämtade vi upp Lee, svängde in till Bronzac och mockade och fixade, sen köpte vi tacotallrik med oss till Lillstallet och bilder därifrån får ni senare ikväll. Nu måste jag ut och gå minst 6 kilometer så jag uppnår mitt mål med 4 träningspass denna vecka. Herregud.

En dag hos mormor och morfar

Åhh jag vill typ bo här, tänk om deras gård kunde ligga en minut från stan. Dagens bilder..
Mys med barnen

Bakning med mormor

Borstning av Kurre en 17årig gammal gårds katt
 
Satt upp ny hage med morfar
 
Fåren har koll..
 

Nu blickar vi framåt..




Spralliga hästar

Åkte till stallet efter jobbet imorse. Annika var snäll och lämnade hästarna i Lillhagen så att det skulle vara enkelt att få tag på dom. Så jag mockade och sen tog jag in Visa och borstade och donade. Dansa och Noa var lite  springiga ute i hagen men det gick bra. När jag släppte ut Visa så öppnade jag upp till stora hagen och hästarna blev som galna. Försökte proa dom men de var helt uppe i det blå. Dansa och Noa sprallade runt och busade. Filmade en sväng så att ni får se. Sen började de ju springa hemåt mig och stallet igen så då lära jag flytta på mig lite snabbt, därav det fina slutet haha..
 

Nya direktiv i livet

Jag har jobbat väldigt mycket med mig själv de senaste åren. Är väldigt nöjd med resultatet i stort men känner att jag kanske håller tillbaka lite för mycket av mig själv och det ska jag nu sluta med. Jag har lärt mig nu att jag får skiten oavsätt hur jag beteer mig. Så jag kan ju lika gärna leva upp lite till skiten. Jag har blitt grym på att bita ihop och inte säga min åsikt om saker och ting och bara flyta med i situationer då jag hade varit en vulkan förut. Men nu känner jag att jag tänker stå upp lite mer för mina åsikter och tankar igen. Jag har ju i hela mitt liv levt efter att alla måste få ha sin åsikt, men det klarar inte alla av. När jag var yngre ville jag alltid få rätt och att alla skulle tycka som mig. Men jag känner inte alls så längre. Bara jag får säga vad jag tycker och tänker så är jag nöjd. Jag kommer inte att göra det alltid. Men lite mer än jag gjort det senaste året. Det värsta som kan hända är ju det som har hänt och det var inte så farligt.
 
Det jag känner är det värsta med att förändras och bli en lite mjukare människa är alla dessa känslor som flödar omkring och är ohanterliga lite titt som tätt. Jag har rivit ner min fina höga mur och bjuder in alla mycket närmare än någonsin tidigare och när någon väl sårar mig så tar det sjukt mycket hårdare än om den skulle ha stått på andra sidan muren. Men jag antar att det är den risken man får ta när man släpper människor mycket närmare. Jag upplever det dock både frustrerande och svårt.
 
Likaså när man ansträngt sig det absolut mesta man kan och anpassat sig för att passa in med olika personligheter och sen är de bara rent elaka tillbaka. Då känner jag bara att FAN, jag skulle ha betett mig som en jävel mot dom och inte försökt så mycket. Men det är mycket man inte vet förrän efteråt och då är det försent, då är jag ju redan sårad och att såra andra ger mig inget.
 
Det känns som att det bubblar lite i mig och att det finns saker som vill komma ut. Tur att man har hela livet på sig att lära och tur att jag har bloggen så jag får sätta mina spretiga tankar på prent.
Lite mer såhär ska jag leva nu då, jag har anpassat mig lite för mycket det senaste året.

Hur utvecklar och förändrar ni er själva? Eller är ni helt nöjda?

God natt

Katten överlevde även denna dag. Var hundvakt till Sune idag och så råkade jag lämna gallergrinden öppen mellan köket där han var och till rummet där Katten och Ballen var. Tror ni inte att han smiter ut och hugger mot Katten som bara sitter kvar på soffan och tror att det är en snäll hund som alla andra hon träffat på. Hon är inte speciellt rädd om livet min katt. Hon sprang inte iväg förrän jag kom springande gormandes på Sune som inte fattade någonting. Han kolla lite oförstående på mig och viftade på svansen och trodde säkert att han skulle få godis eller nått. Åhh herregud.


En onsdag i maj

Dagen började tidigt med stor rensning i garderoben och byte till sommarkläder. Så nu är iaf garderoben redo för sommaren. Ska rensa och städa här hemma de närmsta dagarna.
 
Idag mitt i röran fick jag för mig att ha Frunch. Johanna kom och sen slank Frida och Lina in och käka lite också. Så himla mysigt att äta ihop tycker jag. Trevligt.
 
Sen åkte vi en sväng(eller 3 timmar) till stallet och veterinären kom. Visa har troligtvis sträckt sig och det tar lång tid att få bort trist nog. Men huvudsaken hon blir bra! Hon fick någon spruta mot inflammation och medicin. Dansa fick inkarna bortklippta och två vargtänder urdragna. Lina tyckte det var lite obehagligt. Jag tyckte det gick bra idag, jag har blitt lite magstarkare och svimmade inte ens nästan. Frida tyckte att det var intressant och spännande.

Jag tappade det

Jag har tappat motivationen lite. Jag vill förklara lite närmare nu när jag är vid mina sinnesfullabruk. När jag skriver att jag avvikit och ätit fel kan det antingen vara att jag ätit något utanför lchf kost(typ ett äpple eller glass) eller att jag inte ätit någonting alls eller att jag ätit för lite. Jag tror på lchf och jag tycker verkligen det är en hur bra metod som helst att må bra och gå ner i vikt. Jag tappar aldrig tron på lchf utan det jag tappar är intresset eller motivationen till är att vilja gå ner i vikt. Jag bryr mig inte och därför äter jag andra saker. Jag tröttnar alltså inte på själva lchfandet.
 
Tappar ni aldrig motivationen? Jag blir så trött på att typ hela mitt liv(blogg iaf) handlar om viktnedgång. Jag vill ibland bara vara en vanlig människa som inte tänker på vad den äter och hur. Jag har gjort det så länge nu och när jag mår lite sämre i livet så vill jag bara freaka ur och skita i allt.
 
Jag vet inte om ni förstår skillnaden men jag inser när jag ser inläggen i min blogg att det ser ut som att jag äter lchf i perioder och sen ballar ur och sen återgår till lchf och sen ballar ur och sen återgår. Och så är det faktiskt inte. Jag äter alltid lchf mat. Det är inte så att jag när jag skriver att jag ballat ur äter "vanlig" kost i tre veckor utan det kan vara att jag valt att äta godis en dag eller glass en dag eller ett äpple en dag eller en klick pepparkaksdeg eller druckit vin. Och så kommer det att vara framöver. Jag kan ju kalla det min egen diet då eftersom jag ska leva såhär resten av mitt liv är det tänkt. Jag tycker bara det är lättare att säga att jag äter lchf kost eftersom jag gör det typ 99% av allt jag äter. Så ni som nu trodde att jag skulle sluta äta lchf kost kan vara lugna, jag kommer att kämpa på men lite mer i det tysta än vanligt kanske. Vi får se hur motivationen och intresset för att hela tiden tänka på maten och vikten blir. Ska försöka ha fokus på andra saker ett tag och bara hoppas att kilona rinner av mig som ett resultat av kost och träning.
 
Jag vet också att det är asdåligt att äta lchf och sen äta andra saker. Men det är min last i livet då att göra det en eller två gånger i månaden. Jag är inte mer än människa och det är de prioriteringar jag har valt i mitt liv. Jag har aldrig varit en prickfri människa och kommer aldrig att bli. Vill inte heller.
 
Tack för att ni följer min resa och peppar. Det är så himla sjukt att det sitter så många människor där ute i det okända och läser om mig och mina fajter med vikten och livet i allmänhet. 

Pust

Mitt liv har varit ett enda virrvarr den senaste tiden. Har därför känts underligt att skriva vardagsinlägg här. Men jag har ju levt på som vanligt och kämpar med träningar och att få allting att gå ihop. Min mage har kraschat och jag har haft ett obehagligt tryck över bröstet. Har inte orkat klaga direkt, är så trött på att må dåligt och på att klaga. Nu hoppas jag att jag ska börja må bra igen. Det är så himla underskattat att må bra. Jag längtar dit.
 
Mycket börjar klarna nu iaf och jag är galet glad över att jag har världens bästa familj och vänner. Ibland måste man må dåligt för att kunna må jättebra har jag hört, så det satsar jag på nu. Har mått dåligt så det räcker i nått år nu.
 
Idag sa min bästa vän Johanna när jag kom och cyklade "Åhh nu ser du verkligen smalare ut, du har liksom dragit ihop dig!". Mmm världens finaste vänner var det ja.
 
Bild från Linas Instagram. Jag ser ju inte ut som en badboll längre iaf. SÅ glad att mina vänner stöttar mig och hänger med mig ut på promenader och cykelturer och träningspass. Ikväll boxades jag med syrran. Alla ställer verkligen upp!

Skönt

Idag hade jag ett möte. Jag fick veta den stora anledningen till varför jag nu slutar på jobbet. Anledningen är människor som är falska och fega. Jag är så himla ledsen att jag får lämna mitt helt fantastiska jobb. Har ju trivts väldigt bra med det. Det var dock mitt val men under dessa omständigheter så funkar det inte att jobba tyvärr.
 
Jag är väldigt besviken på att människor inte kan vara ärliga. Och att skylla på att jag är en stark människa känns ju inte som att det bara är mitt "fel". Det känns skönt att jag äntligen har fått veta sanningen och att alla mina känslor har varit rätt. 
 
 
Så nu är jag arbetslös, Give Me A Job!

Klockrent

Kunde inte stämma bättre.

Veckans träningspass (1)

Kommer göra en liten sammanställning varje vecka för att få en översikt på hur det går. Målet är minst 4 pass per vecka och det är mer än varannandag. Herregud vad har jag tagit på mig egentligen. Jag gillade liksom siffran 183 haha.. 183 pass Fysisk aktivitet under 2013!
 
Turligt nog så hann jag kämpa ihop fyra pass denna vecka trots jobb och att jag bara hade 5 dygn på mig. Började utmaningen 1 maj.
 
Onsdag -
41. cyklade till stallet med Johan och vände. 3.3 mil, 1.45 minuter och 1100 kalorier.
 
Fredag -
42. gymmet, själv, bara kondition. 11 km cykel, 200 kalorier. 2 km bandet, 14.47 minuter, 200 kalorier, inget ont alls i knän. 33 minuter på crossen i level 11, 13 och 7 minuter i level 20, döjobbigt, 1710 slides, 380 kalorier. Totalt 780 kalorier.
 
Söndag -
43. Prommis med Lina, syrran, Ballen och D. 1 mil, 115 min, 847 kalorier.
44. Cykeltur med Lina 12.5 km, 49 minuter, 500 kalorier.

Söndag

Jag blir helt vilsen på dagarna när jag jobbar helger. Jag är ganska vilsen annars också haha. Dagen började på jobbet och sen tog vi allihopa en prommis. Lina, jag, Linda och D. Blev en rejäl runda runt ridhuset och Blomman. Var riktigt skönt väder, sol och blåst, love it!
 
Sen åkte vi till stallen och jag och Baltazar slöade mest runt och busade. Här ligger Lina och fipplar med telefonen, Bronzac käkar gräs fast blir rädd för flaskan som Baltzar precis hämtat. En helt vanlig dag i vårt kära stall..
Kvällen har jag spenderat på kalas hos Linas pappa för hennes bror fyllde år. När vi kom hem tog Lina och jag en cykeltur runt Vik och Granberg på över en mil. Sen hämtade jag Baltazar och cyklade en sväng ute på Långnäs med honom. Så himla duktig lillkillen!
Bollnäs by night
 
Nu ska jag försöka kolla på en film. duscha i en paus, diska i en paus och sen sova eller börja läsa en ny bok! Idag har det varit en förbaskat bra dag. Jag har så fina människor i mitt liv, det är jag galet tacksam för.

Älskar vissa kort mer...

 
 

Bra dag

Första dagen på en vecka som jag känner mig lite mer mig igen. Haft mysmorgon med mina godingar här hemma. Min kropp är lite pirrig av träningen igår tror jag bestämt, good work. Jag har cyklat 5.3 kilometer med Baltazar och det är ganska tråkigt att cykla sakta kan jag tycka. Baltazar tycker att det är jobbigt men roligt tror jag. Han blir lite mer fokuserad på framåt än om man går med honom trots att vi kör samma fart.
Resten av dagen kommer bestå av löshoppning av Dansa och jobb. Det känns som att det här kommer att bli en riktigt bra dag och det behöver jag :)!

Spark i arslet

Det behöver nog jag hela tiden. Jag är en person som hela tiden får höra att jag har en bra karaktär och är så duktig. Och det är inte sant. Om man följer min blogg så som många av er gör så har vissa av er uppfattningen av att jag inte alls har bra karaktär och det är nog sanningen. Jag tänker att det inte gör så mycket. Jag blir inte besviken på mig själv faktiskt. Jag hamnar/väljer att hamna i situationer då jag inte bryr mig. Det är ju riktigt dåligt.
 
Jag kan ju undvika att skriva saker här men jag skulle nog känna mig som en skurk då. Hatar människor som uppehåller en fin fasad och under ytan är allt bara krasch. Så en spark i arslet är nog precis vad jag behöver, typ flera gånger om dagen.
 
Jag har tappat fokus, jag kommer på mig själv med att inte bry mig nämnvärt om jag inte går ner i vikt i mer än 1 minut. Jag har ju ändå 20 kilo kvar att gå ner. Jag tänker att jag ska vara duktig och ha en bra karaktär men det funkar i typ 3 dar. Hur gjorde jag förut? Var allting annat i mitt liv på topp då, är det lättare då? Var det för att jag hade mer att gå ner? 
 
Det är därför Kattis som jag är upp och ner och ut och in och dubbelmoralen själv tror jag. För jag vet inte riktigt vad jag vill egentligen. Jag vet vad jag skulle vilja men jag vill det nog inte tillräckligt mycket hela tiden. Viktnedgång är inte tillräckligt viktigt i mitt liv för att jag ska vara duktig och ha karaktär. För jag tror att om man verkligen vill, så är det helt möjligt. Jag har dock tappat min vilja.

Pepp & trött

Jag är peppad på träning just nu, det blir ju lite så med en ny utmaning. Jag har aldrig haft en såhär lång utmaningsperiod förut så vi får se hur det kommer att funka. Har lyckats få ihop två pass denna vecka och hoppas hinna minst 1 till helst 2. Jag ville gå på box imorgon men ingen vill hänga med. Och jag är inte så modig att jag går helt själv och får boxas med någon okänd. Lina min riktiga boxningspartner jobbar. Ikväll var jag helt själv på gymmet och hade musiken på högsta volym, riktigt bra pass. Jag kommer att ha ett inlägg som sammanfattar veckan träningar framöver. Ska ju hinna med 4 pass per vecka och då blir det så himla mycket träning ofta på bloggen.
 
Nu sitter jag nyduschad och fräsch i soffan och ögonen faller nästan ihop på mig, så trött är jag. Jag ska skriva lite CV och söka lite jobb tänkte jag. Frågan är om det är en bra idé utan energi. Ska kanske cykla en sväng med Baltazar istället. Johanna slutar tio, tänkte försöka få henne att ta en liten roadtrip. Är rastlös men ändå trött liksom haha..
 
Ikväll blev det enkel middag.

Sanna ord

Allas kamper är olika. Jag personligen jämför allting med fysisk smärta och döden. Ändå är allting inte så lätt som jag önskat.

Torsdag

Ja ni vet ju att jag har vägdag på torsdagar men jag tar en paus nu. Jag måste hålla fokus på andra saker i livet och jag vill inte se något negativt på vågen därför slutar jag nu väga mig i en månad. Det kan vara så att jag uppdaterar någon torsdag innan dess men troligtvis inte. Kommer att träna massor och det påverkar alltid min vikt negativt så jag behöver denna vägpaus. Mitt midjemåtts mål på 88 cm hänger dock kvar. Ska kämpa som attans för att nå det.
 
Nu har jag precis kommit hem och laddar med lite Grok och bloggläsning. 

Hur mår du?

Innan jag gick beroendeterapeut utbildningen tänkte jag typ aldrig direkt noga på hur jag mådde. Efter utbildningen är typ allting jag gör kopplat till hur jag mår. Allting jag gör i livet är för att jag vill MÅ BRA, antingen nu eller senare. Just nu går jag igenom en grej som verkligen får mig att fundera hur bra jag kommer att må av den här situationen i vardagen. Jag kommer vara otroligt nöjd sen kan jag tänka mig men Är det värt det? Det är himla svårt att veta vilket val som är rätt just nu för att man ska ha det bättre i framtiden.
 
Hur väljer du i livet. Snabba val som gör att du mår bra för stunden eller lite svårare val som gör att det blir bättre i det långa loppet? Jag tycker att det är himla svårt att avgöra vad som är bäst och att stå i valet och kvalet drar ner energinivån till minus 111. Så ett beslut är oftast nödvändigt och skönt oavsätt resultat. Men det skulle vara skönt att göra rätt val på en gång och bara känna att det är bäst så.
 
Ibland ogillar jag att ha makten över mitt liv. Tänk vad skönt det skulle vara om någon annan hoppade in och bara sa vad som var bäst. Som liksom visste hur det skulle bli bäst. Fast är det alltid nödvändigt att få det resultatet som är bäst? Är inte alla val i livet själva livet? Det känns på något vis som att en del av mitt liv är på paus, håller andan om hur det ska bli. Jag är inte direkt orolig. Jag känner att jag vet vart jag står och hur jag vill. Frågan är om jag kan leva upp till mina förväntningar och krav under dessa förutsättningar. Förutsättningar som jag bara fått utan att villa ha dom. Som jag får rätta mig efter på ett eller annat vis. 
 
Hmm ja jag undrar om jag blev nå klokare av det här. Ni blev nog inte det iallafall. Herregud vilken röra. Hoppas jag är glad ikväll när jag klickar in här. Att livet på något vis andas igen.

Första passet för den nya(gamla)utmaningen

Jag fick för mig att jag hade lite för mycket tid över ikväll så jag bestämde mig för att prova att cykla till stallet. Det gick över förväntan. Jag kämpade men jag tycker att det är klurigt att ta i riktigt mycket på cykeln. Men men jag kom fram och tillbaka, ca 3.3 mil på ca 1.45.Vi cyklade från Johan så det blev lite längre än om vi startat hemma hos mig. Känner mig nöjd!
 
Kan inte säga att det var kul och jag ångrar min mening i det tidigare inlägget att jag ska cykla till och från stallet i vardagen. För det första så är vägen skiiittråkig och lite väl farlig, massa tung trafik och mycket bilar. Sen är jag ju rätt slut när jag kommer fram och jag ska ju ändå orka vara pigg i stallet också. Jaja vi får se, det skulle ha varit en helt annan sak om vägen dit varit lite på sidan av storvägen. But I did it OCH det förbrände 1100 kalorier!!!
Så detta var pass 41 av 183.. Lååångt kvar..

1 maj

En ny träningsutmaning börjar. Jag ser fram emot att hålla motivationen och rutinen uppe med hjälp av denna utmaning. Idag är det dag 121 på år 2013. Det är alltså typ 1/3 av året. Hittills har jag tränat 40 gånger(som jag kan räkna och har uppskrivna). Min nya utmaning var att träna 3 gånger per vecka, det är 102 gånger till. Men nu har jag ökat lite och tar totalt 143 gånger kvar vilket är drygt 4 gånger per vecka av de 35 som nu är kvar. Så totalt tillsammans blir det 183 gånger. Det är hälften av alla dagar på ett år. 
 
Så nu till reglerna. Alla fysiska aktiviteter räknas.
* Gymmet.
* Gruppträning.
* Ridpass, inte runtskrittning utan det ska vara "lektion", barbacka ridning eller dylikt.
* Cykla 1 mil minst.
* Gå motionspromenad minst 6 kilometer.
 
Ja det var det, nu är det bara att leva upp till mina krav. Jag har en plan om hur det ska fungera. Tex. cykla till och från stallet mm. Få in motionen i vardagen liksom. 
I will make it!!
 
Kommer att Instagrama så mycket som möjligt och det under #183FA2013 vilket betyder 183 gånger Fysisk Aktivitet under 2013. Wish me luck! Är det någon av er där ute som hänger med? Hur svårt ska det vara? Det är jävligt tufft men nu är det högre växlar som gäller. Jag ser faktiskt fram emot utmaningen!!

God morgon

Jag älskar att vakna av solen! Dagen kan inte börja bättre. Helt underbart. Nu har Baltazar och jag kollat på Nyhetsmorgon och myst ute på Helena och Tobbes härliga altan i solen.



RSS 2.0