Stall fix

Dansa är nu skinande ren från öron till hovspets. Det kommer att bli så himla skoj imorgon. Som vi har väntat på denna dagen som var såå långt borta. Nu är den här och Lina och Dansa har aldrig vart mer redo. Jag hoppas bara att jag sköter mig som hästskötare. Tio i sex ska jag infinna mig i stallet, om jag klarar det så klarar jag allt :P.
 
Winston var halt ikväll igen. Måste ringa veterinären på måndag. Det är så konstigt för han är inte varm, svullen eller så. Plus att han springer i hagen och det borde han ju inte göra om han har ont. Fin är han iallafall och helt underbar! Han fick en ny grimma idag eftersom vi hade sönder den andra häromdagen och tur som jag hade fanns det endast en rosa i hans mått, Wiiihooo sa jag lite i smyg.


 

Lördag

Idag har vart en riktigt fixar dag. Jag har dock vart så himla trött så jag tog en powernap i en timme mitt i allt kaos som jag skulle reda upp. Nu har jag en såå skön känsla i kroppen för allt som jag skulle ha gjort är gjort. Lägenheten är fortfarande lite kaos men det kan den få vara till på måndag då jag slutar jobbet. Denna gång slutar jag för alltid. De har tagit in en ny tjej istället för mig på grund av att jag inte har någon utbildning enligt seras mått mätt. Ena stunden känner jag mig skitarg och nästa bryr jag mig inte. Det är bara så synd att jag inte får jobba kvar för jag trivs så himla bra och jag vill ha pengarna!!
 
Jag var på Karlssons idag, de hade ganska mycket som Ullared hade. Tex en ugglekudde som tog slut på Uallared när jag var där och så fans den här hemma. Men så blev jag snål och köpte den inte ändå. Jag behöver inga fler kuddar. Däremot köpte jag en ny tavla. En helt ljuvlig tavla som ni ser här under. Visst är den fin?!
 
Att det är lördag idag har jag inte alls hängt med på. Jag mötte glada människor här ute på området tidigare när jag kom hem från handlingen och då tänkte jag på att det märks verkligen när det är helg på människor. Älskar alla helger? Jag trivs med att se dom så glada "bara" för att dom är lediga. Glada människor gör mig glad! 
 
Snart ska vi åka till stallet och fixa de sista med Dansa och så ska jag prova de nya tränsen som jag köpt. Köpte en grimma idag också, en med rosa på haha.. Senare ikväll ska jag fixa sallad till imorgon då vi åker på kvaliten. Tänk att denna dag äntligen är här!
 
 

Ljus

Jag var i himmelriket när jag strosade runt bland hyllor fyllda med ljus. Jag prioriterade doftljusen och stora glasljus som brinner länge. Fick faktiskt en limit på 400 kronor för annars skulle jag ha gått bananas!! Nu saknas dock ett gigantiskt vitt blockljus på bilden för det är redan i en ljuslykta. Massor med goda dofter fick jag med mig!!
 

Depp i hästlivet

Winston är halt igen, i tisdags var han inte halt men igår var han alltså halt igen. Han är inte lika halt nu men det syns på böjt spår. Jag blir så ledsen i hjärtat. Idag kommer massören och tillknäckaren och jag hoppas att han kan fixa till honom. Annars blir det veterinär och det vill jag inte. Såklart att jag måste man man behöver inte villa allt man måste här i livet. Hovslagaren kommer också idag och det är ju en pärs bara det..
 
Just nu hänger det här lite över mig hela tiden och har gjort i en veckas tid nu. Tankarna spretar och jag vill så himlans gärna att han ska må bra.
 
Jag måste berätta något annat hemskt som har hänt också. I tisdags efter ridturen så skulle jag ta ut Winston i hagen och efter kom Johanna med Noa. Så vid dörren ut från ladugården så kommer dörren farande med en jäkla fart rakt i Winstons huvud så han blir klämd mellan dörrarna och kastar sig därför bakåt. Han rev upp båda sidor av sitt ansikte, mest vänster. Huden blev liksom avskrapad och grimman gick sönder. Tur att han var så cool som bara stod och väntade innanför dörren så att han inte kastade sig bak mot Johanna som är rädd. Vi gick ut och det började droppa blod så jag tog in honom igen och tvättade rent och smörjde på salva. Jag blev så arg på mig själv att jag inte hade koll på dörren för den brukar svaja i blåsten men jag hade inte upplevt att det blåste ens. Stackas Winston!
Här deppar vi när vi upptäcker att vi inte får ut och rida nått..

Textiler

Ju mer man tittade runt inne på Ullared desto mer ville man ha. Så även här satte jag en budget på just textilier, 600 kronor. För det fick jag 3 gardiner, 1 dra på lakarn  och 2 paket sängkläder. Att dom dessutom är jättefina gör mig glad i själen!
 

Jag rös

Igår var vi på dressyrträning, jag, Lina, Dansa och hundarna. Dressyrträning tror jag förövrigt att allting som inte har ett hinder på banan kallas alltså även kallad "Rid"träning. Hur som så har det varit lite upp och ner med hur roligt jag har tyckt att det har vart på dessa träningar. Tidigare tränade Lina för en annan tränare som inte alls hade någon härlig energi och inte heller ett förhållningssätt till varken människor eller häst som passade mig. Lina upplevde dock att detta var givande och att de kom framåt i sin träning vilket de såklart gjorde men på ett sätt som inte kändes bra i magen för mig(for the rekord de var inte elaka eller så utan tränaren passade bara inte mig). Men så bestämde hon sig för att byta tillbaka till Patrik som vi hade träffat någon gång alldeles i början av inridningen och både jag och Annika(stall och lite Dansa ägare) röstade starkt FÖR. Patrik är så jävla bra för Lina! Han kanske är bra för alla det vet ju inte jag men han plockar verkligen fram bra grejer ur Lina. Han utstrålar trygghet, kunnighet och en sjukt bra känsla. Sen att han verkar gilla Dansa värmer också våra hjärtan!
 
Träningen var helt sjukt bra och jag blir så avundsjuk på alla de framsteg som Dansa och Lina har gjort de senaste månaderna. När jag ser förändringar då har det verkligen hänt grejer för annars ser inte jag dom. Jag rös för att de var så duktiga. Det är så himla lätt att berömma Dansa för att hon inte tjafsar, stannar, bråkar mm. Men den som gjort allt jobb är ändå Lina. Jag är sjukt stolt över Lina och jag tycker att hon är himla duktig med Dansa. Lina kan det här med att grubbla och jag tror att det är till viss del det som gör att hon lär sig så mycket så fort. Hennes sits och hur hon rider Dansa är det rätt stor skillnad på nu motför tidigare och det är så himla roligt och inspirerande.
 
Den största förändringen (som jag upplever att Patrik har varit med och påverkat) hos Lina är att hon nu står på sig mer, tror på sig mer, vet vad hon tycker och hur hon vill ha det gentemot alla. Eller grejen är den att hon visste förut också men utstrålade det inte lika självklart som nu. På söndag är det 4års kvaliteén och jag vet att jag kommer att vara sjukt stolt över två av mina bästa tjejer!

Sjukt snyggt schabrak från Ullared!!

Fitcampen


Jag har nu avverkat de två första passen, alltså även den första veckan. 
Känns riktigt bra och kroppen är mör. Det är dock en del armövningar i passen så min handled strejkar och jag kör på Voltaren. Tänker att jag kan göra det ett tag. Det är mycket pepp och fart och jävligt jobbigt i FC passen! Hoppas jag blir fit:). Är det någon av er som vill med, hör av dig!!
 

Mat

Att det finns lite av allt på Ullared det visste jag men att folk går dit och handlar mat visste jag inte och det är för mig helt oklart bvarför man gör det med de långa köerna som är. Eftersom vi bodde på hotell där och eftersom vi hade ca 50 mil hem så handlade vi såklart ingen mat. Jessika köpte lite frukt och jag köpte detta..
Torkat fläsk och nötkött
Grok = ost
 
Tanken är att jag ska äta mer protein nu när jag tränar så detta är ju perfekt efter tränings "mat". 

Förbruknings grejer

Jag spenderade inte mycket tid på denna avdelning för då skulle jag ha kommit hem med minst dubbelt så mycket godluktade saker. Mest bara bra att ha saker som jag ändå skulle ha köpt i en "vanlig butik".

Kläder

Jag köpte inte så mycket kläder på Ullared men litegrann kom med hem. Är väldigt nöjd med allt även om jag hade önskat nått par byxor men inga passade. Så här kommer allt jag köpte i en hög..
 
sportig vinterjacka
Peak vårskor (köpta på Scorett outlet)
blå kofta
rosa vit stickad oversizetröja
grågrön kofta
träningsbyxor
två par leggings
två sporttoppar
rosa linne
vinröd lång kjol
två par trosor svart och rosa
strumpor
vantar
bikinitrosor
 

Stallet

Winston ska vara bättre i benet nu och jag hoppas verkligen att han känner sig pigg. Igår när jag kom hem från Stockholm stannade jag i stallet för att rida en sväng men hästarna var längst ut på holmen så jag struntade i att släpa in honom. Gick och pratade med grisarna istället. Var så trött så jag kände att även om jag inte skulle ut med Winston så behövde jag lite frisk luft innan jag fortsatte köra bilen. Läskigt när man känner sig så trött att man nästan nickar till.
Imorgon ska jag iaf rida en sväng med min bjässe och som jag längtar!! Jag var bara borta från honom i två dagar men jisses så långt det känns. Baltazar har ju hela tiden någon hos sig så han har det ju toppen bra men en häst är det ju lite annorlunda med även om Lina har tittat till honom.
 

Klockan 12

Varje dag klockan 12:** den kommande veckan kommer det att poppa upp ett "Detta har jag shoppat" inlägg här på bloggen så om ni är nyfikna på allt jag ha köpt så kan ni se det här då. Jag har delat upp det i kategorier så det inte blir så surrigt. Nu är jag så trött så jag vet knappt vad jag skriver.
 
Imorgon jobbar jag dygn och sen är det ganska fullsmockat denna vecka i och med att jag börjar Fitcampen!! Ska bli sjukt spännande och jag hoppas att jag kommer att känna mig stark!! Nu måste jag sluta pyssla och skriva "Måste ha" listor.. Men fasiken så roligt det är att göra om hemma!
En bit av min nya hall :P

Köket

Oh my god vad med grejer jag köpt. Jag är nöjd med varenda liten pryl jag köpt också och det är rätt så coolt. Nu vill jag bara göra om precis allting här hemma. Det kommer att bli ännu dyrare. Ikväll har jag pysslat om köket. Klistrat upp mina fina ugglor, tagit bort allt från kylskåpet och satt upp två fjärilar, bytt blommor och krukor i fönstret och bytt knoppar. En sjukt bra förändring blev det! Jättenöjd!
Knopparna är alla olika och är gjorda av i sten och silver, så himla fina och lite annorlunda!! 
 
Love them!
 
Blomkrukor 19 kr styck, Ullared. Orkide 60 kr, gröna blommor 30 kr styck.
 
Fjärilar 7 kr och ljuslyktor 10 kronor.

Men nu längtar jag hem

Resan hem till Stockholm gick kanon. Det är sån himla tur att jag älskar att åka bil. Synd att det är så dyrt bara. Nu har jag precis packat om mina påsar så att de blir lite lämpligare att frakta. Shit vad mycket bra jag köpt!

Jag har fortfarande inte bestämt mig hur jag gör imorgon. Om jag brassar hem så fort jag vaknar eller om jag väntar till Börjes öppnar och då shoppar loss på ridbyxor mm. Varför jag ens funderar är för att Dansa tävlar dressyr för första gången och jag vill vara med!!

Fick ett sms av Lina idag om att Viktor hade sprungit med Winston idag och att han såg okej ut :-)! Lycka.


Katten satt på sängen och inspekterade när jag packade. Hon kommer att älska när jag kommer hem med alla påsar och saker!

Shopping

Hästavdelningen var en besvikelse. Jag kunde inte ha ett endaste par ridbyxor och resten var inte heller så lockande. Köpte dock ett knallrosa schabrak, såå snyggt!!

Sen har jag köpt massa andra saker såklart. Så här såg det ut efter första rundan inne på Ullared..



Min skatt

Winston är halt. Jag och Lina skulle ut och rida igår innan jag åkte till Stockholm men vi kom bara till infarten till Hårga. Jag har så ont i hjärtat när han inte är hundra. Men nu får han vila upp sig under helgen och så får vi hoppas att han är okej på söndag. Lina och Dansa fick sin första riktiga ensamma uteritt också. Det gick superbra!
 
 
 

In Stockholmo

Snart ska vi hoppa i säng för att sova några timmar innan vi styr bilen mot Ullared. Idag har jag kört ner hit ensam och jag gillar verkligen att åka bil, även ensam faktiskt. Lite jobbigt med köerna i tunnlarna utifall bilen skulle paja bara. Sen jag kom fram har vi ätit, handlat, hämtat bilen på verkstaden(typ 1 timme bort) och umgåtts med barnen. Allt är så himla långt här. Jag körde bilen med alla barnen efter Hanna som körde bussen men sen bytte vi och herregud alltså att köra den mitt bland alla bilar och korsningar här. Sen måsta jag ju ha koll på vart Hanna åkte också för jag hittade inte alls runt Tyresö. Hanna har ju flyttat till ett stort hus här på Dalarö också så jag hittar inte ens hem igen haha..
 

24fitcamp

Jag känner mig väldigt nöjd med mitt beslut att joina Fitcampen. Det hålls alltså av frivilliga personer som själva har gått igenom en förändring med kost och motion. Man fick välja sin coach och jag valde med huvudet inte med hjärtat. Det fanns en trevlig tjej med bra energi och inte så krävande som jag lätt skulle valt, eller alltså jag valde henne direkt. Men sen sörreni så tänkte jag om, jag tänkte att om jag gör som jag alltid har gjort så kommer jag få de resultat jag alltid har fått. Så jag bytte till en hysterisk skrikande hurtbulle som jag aldrig skulle ha valt om jag "fick välja" haha. Ja så nu ska jag verkligen ge mig själv en chans att hitta något nytt.

Vi fick göra en kroppsscanning som visar vikt, bmi, % muskler, % fett och sånt. Vi fick dock inga resultat för dom får vi om fyra veckor då vi kan jämföra med våra resultat då. Sen gjorde vi ett fystest som innehöll 3 "grenar". Tyckte att jag gjorde mitt bästa på alla tre och jag är sjukt stolt över 60 benböj på 2 minuter!
 
Mina reslutat
Idioten 20 sträckor (på 2 minuter)
Benböj 60 stycken (på två minuter)
Armhävningar 7 stycken (på knä innan man behöver pausa)
 

Tisdag

Idag har jag haft en helt fri dag. Jag skulle kunna ha legat i sängen precis hela dagen och läst eller nått. Den känslan, den älskar jag. Jag låg faktiskt länge i sängen och njöt och umgicks med mina djur. Sen var det full fart hela dagen till nu. Jag har tvättat 8 maskiner allt från kläder till filetar till mattor. Allt är RENT och den känslan älskar jag. Sen har jag pysslat om hemmet, diskat, städat, bytt sängkläder, rengjort badrum ja men allt sånt där som man inte gör varje dag. Ni vet väl att jag damsuger typ varje dag annars haha det blir så jäkla lortigt här hemma. Idag fick Ballen nå fel på magen så han bajsade ner flera mattor precis när allt var rent, då var det bara att börja om.
Vid fem åkte jag och Baltazar iväg till stallet och mötte upp Lina och Sune. Vi tog en ridtur till E och Winston var jätteduktig på att gå fram för skänkeln. Jag lyckades också hålla honom från att bryta av galoppen i en högersväng där han brukar gena ut och bryta av och vrånga sig. I början då vi började trava höll mina ben på att dö, träningsvärken från igår var ett faktum. Jag kunde knappt ställa mig i lättridningen det var som kramp på insida låren. I slutet av ridturen kände jag mig stel och benen var lite som gele och ljumskarna är det som tar mest "stryk" av den nya sadeln. Jag hoppade av vid tåget och gick hem, väl hemma kändes benen bättre och nu har jag stretchat några gånger så nu känns dom riktigt bra. Båda hästarna var lite tittiga och spattiga idag. Lina frågade till och med om det var därför jag hoppade av Winston vid tågen på grund av att han var så spänd och tittig. Han såg nämligen något i busken innan tågen och jag kämpade med mina geleben för att få fram honom och försökte böja honom men ingenting funka så jag blev sur. Men jag känner mig sjukt nog inte livrädd för honom när han gör sådär utan jag blir mest arg för att han inte lyssnar på mig. Det jag är rädd för är om han sticker. Jag blir så avundsjuk ibland när jag tittar på Lina och Dansa. Mycket ser så lätt ut för dom. Jag tycker att jag sliter och kämpar så mycket bara för att gå framåt haha.. Lina har verkligen lyckats bra där!
 
Sen jag kom hem har jag handlat, duschat, lagat matlådor av allting som fanns kvar i kylen och tagit reda på lite tvätt. Nu sitter jag och pratar med Hanna på Skype. Hon hjälper mig packa till Ullared, jag har typ ingenting med mig. Hanna är asladdad och jag har nog inte fattat att jag ska dit än haha.. Det har vart och är så mycket just nu så jag skulle bara vilja sova i några dygn. Fast jag hade ju chansen idag men tog den inte så jag nöjer mig med en sovmorgon och det får jag nästa onsdag för nu kör vi hårt en vecka. Imorgon jobbar jag dygn, torsdag är det jobb ridning och så åker jag till Stockholm, fredag kliver vi upp typ 4 och åker mot Ullared, lördag upp vid sju så vi är klar när Ullared öppnar vid 8, söndag upp hemma hos Hanna med kidsen innan jag åker hemåt, måndag jobbar dygn, tisdag jobbar till nio och sen är det utbildning, onsdag LEDIG!

Måndag

Jag blir lite trött bara av att tänka på vad jag har gjort idag. Men jag är jävligt glad att jag lever och att jag och nästan alla mina nära och kära mår bra. Ville bara säga det.
Dagen började med en resa till Huddik med mormor och morfar. Mormor skulle på Ögonkliniken och kolla någonting inför en operation. Baltazar var också med så vi tog en liten promenad och sightseeade lite vid havet! Det tog väldigt lång tid. Så lång tid att när de kom ut ur sjukhuset två timmar senare så struntade vi i att äta lunch och brassade hemåt. Stannade dock efter vägen för glasspaus, tror dom uppskattade det. Jag fick i alla fall några timmar i en bil med de bästa morföräldrarna man kan ha!
 
Jag åkte direkt mot stallet och lastning av Dansa. Bytte inte ens om utan åkte i vardagskläder. Lina red i ridhuset idag och tränaren hade med sin lilla valp igen. Jag blir så himla sugen på en lite hundvalp. Förstå vad underbart!! Men jag har inte tid eller energi till en till hund, eller jag väljer att inte prioritera det just nu. Dansa var helt underbar idag(som vanligt skulle man kunna säga), hon lyssnade jättebra på Lina och det är så roligt! Dom är verkligen duktiga!
 
Hemma i stallet kände jag mig inte direkt taggad för varken Hårga eller E så jag beslutade mig för en barbacka ritt men mycket igångsättningar, halter och gå på kluriga ställen. Winston var kanon duktig! Alltså jag blir så lycklig av den killen! Baltazar var också med på dagens "ridtur" och skuttade överlycklig efter oss överallt där vi gick. Tänk att dessa stunder ska jag spara i hjärtat tills det blir mörkt och svinigt väder.
 
Jag blev klar en kvart innan jag beräknat så då åkte jag hemåt för att plocka upp Malin för vi skulle på Inskolning på Fitcampen!! Först tog det 5 minuter extra att komma till stan för jag fick köra om 5 tivolilastbilar. Sen åkte vi till Johan med Ballen och hamnade sedan återigen efter tivolit vid Arbrå typ. Snacka om otur. Men vi körde om dom igen och vi hann i tid. Jag tänkte att jag berättar mer om själva upplägget en annan dag. Är lite trött och seg nu så jag ska faktiskt sova i tid.
 

Min dag

När Lina ringde imorse låg jag i sängen och nästan sov, ni vet sådär skönt mitt i mellan. Klockan var nog över tio och jag kände mig stel och fortfarande trött. Hon hade kommit på att idag var en perfekt dag att åka på fiskbufferestaurangen. Jag kände att det var en lagom aktivitet för mim kropp och själ så vi bokade det. Men först behövde jag gå av mig lite seghet i kroppen så Baltazar och jag gick en timme i ösregn varvat med nästan sol. När vi kom hem kom mamma och pappa och hämtade hundarna. Så duschade jag å sen åkte vi.

Det var super gott!! Lax, sillar och röror! perfekt mat som man blir skönt mätt av.

Sen var vi på E-center och på katthemmet och hälsade på kattungarna innan vi plockade upp Viktors mamma vid tåget och åkte mot Växbo och hundarna. Nu har jag precis kommit hem efter att jag var iväg och tankade bilen inför morgondagens rejs. Det är mycket att hinna med nu och därför var det sjukt skönt med en dag som idag med bara en massa avslappning! Nu är dagen liksom slut.

lucky me

Ååå jag har hjälpt till på några bekantas bröllop ikväll och jag älskar det! Tänk att få göra detta jämt. Jag har fått så många fina kommentarer om hur duktig, glad, snygg, trevlig och bra jag är! Ikväll sög jag i mig allt med hull och hår! Jag behövde få känna mig bara perfekt för en stund och det gjorde jag ikväll!


Min syster gjorde ett hästjobb ikväll. Hon är bara bäst! Hon är verkligen en arbetsmyra så henne ska jag anställa när jag startar eget.

Nu ligger jag här hemma på sängen och pussas med min favorit hund. Jag kunde inte låta bli att hämta honom nyss när jag åkte från bröllopet. Imorgon, på måndag och på tisdag ska vi ha sovmorgonar så jag känner att det inte gör något att klockan är halv fyra.

Jag är verkligen så himla glad ikväll!

Hmm

Jag vet faktiskt inte hur jag ska summera denna dagen i en rubrik så det blir ett helt inlägg. Börjar från början. Dagen idag har bestått av mycket humör och det tar ju på krafterna rejält. Jag håller inne mycket med mitt humör nu för tiden men som idag gick det bara över styr och jag ångrar absolut ingenting. Så under tiden jag gjort de olika sakerna har tankarna flygit och ord växlats vilket har gjort dagen jobbigare än den ser ut.
 
Slutade jobbet nio imorse och gick då ut med Baltazar som hängt med mig på jobbet. Sen gick jag hem, knäppte av telefonen och sov en timme fram till kvart i elva på grund av att jag kände mig väldigt trött och visste att jag hade en fullbokad dag. Vi flyttade fram stallet eftersom saker behövdes fixas till kvällen. Stallet var så härligt och roligt! Vilket lyckopiller! Vi kör på att öka hästarnas kondition denna vecka och jisses vad det är kul. Winston är hur duktig som helst på att springa fort och inte gå ett uns i form. Vi gasade på lite i galoppen också och det är det absolut roligaste jag vet just nu! Herregud hur kunde jag vara uten detta så länge?!
Kom hem duschade och fixade mig. Åkte till Johanna till halv fyra och fixade allt innan Filmkvällen för TJ. Allt hann bli klart till kvart i sju och då kom tjejerna. Såg en film som heter PRINSESSA som handlar om en tjock tjej som vill bli skådespelerska. Jag grinade igenkännande ont i magen och grinade av lycka. Klockan nio var vi klar.

 
Skickade då sms till Lina och frågade om hon ville hänga på till Kilafors och lyssna på Nalta. Hon ville!! Med mycket tvekan vet jag nu i efterhand. Men jag är väldigt glad att vi åkte dit så jag fick släppa allt tjafs som vart igår och idag och bara njuta av en av de finaste människorna jag har i mitt liv och trallvänlig musik! hade jeans på mig idag, Wopidooo!!
 
Min tanke var att lägga mig tidigt ikväll för imorgon är en ännu "stressigare" eller mer uppbokad dag. Ska åka till stallet innan tio, Winston och jag ska vara med på en barnridning på Bonden i Byn i Kilafors från 11.30 och en stund framåt. Sen ska vi rida hem, vilket tar 40 minuter. Tre ska jag hämta upp bröllopstårtor vilket innebär att jag ska vara hemma, fixad och hunnit åkt till Arbrå tills dess. Sen blir det bröllop HELA natten antar jag. Ska bli skoj!! 

Tre glassar med crunch

 
Detta serverade jag som en glassbuffé så att man själv får välja vilka smaker man vill ha.
Tycker dock att man kan lägga upp någon sked av varje i en fin skål eller glas om man vill servera lite "finare". Jag älskar dock buffér och det gör de flesta andra också. Sen älskar jag att blanda olika skålar som ni ser på bilden!
 
Här kommer de olika recepten jag höftade ihop. Det viktiga är att alla frukter och bär är frusna!! Du skär alltså upp alla frukter och lägger de i frysen i minst 4 timmar innan du ska ha glassen.
 
Hallon kokos
1 dl kokosmjölk
Hallon ca 3 dl
 
Mixa ihop. Klart.
 
Tropisk
1 dl kokosmjölk
4 små Bananer
1 Ananas
2 Kiwi
 
Mixa ihop. klart!
 
Gräddig Hallon
Grädde
Hallon
 
Här hällde jag i resten av bären och så fyllde jag på med grädde tills glassen fått den konsistens jag ville.
 
Crunch
25 gram smör
1 dl kokosmjöl
1 dl mandelmjöl
 
Blanda ihop med en gaffel. Smula i en ugnsfastform. In i ugnen ca 15-20 minuter i 200 grader.
 
Servera!
Lägg upp allting i fina skålar och NJUT!! Jag använde stora vinglas som dessert "skålar".

Fläskfilé, ugnsrostade grönsaker och Örtsås

Jag gör i princip aldrig kött därför att jag är så himla dålig på det. Eller jag tycker inte att det är så gott så då gör jag hellre fisk eller kyckling. Men nu var jag lite sugen på fläskfilé så då körde jag på det!
Fläskfilé
Fläskfilé
salt
svartpeppar
 
Skär bort alla slamsor och skär köttet i lite mindre än 1 cm skivor. Stek i rikligt med smör och krydda med salt och peppar. Klart.
 
Ugnsrostade grönsaker
broccoli
blomkål
svamp
gröna bönor
morötter (om du vill)
smör
olivolja
salt
 
Häll alla grönsaker i en stor ugnsfastform. Skär svamparna i 4 bitar och broccolin eller blomkålen om du vill. Klicka över smör och ringla över olivolja. Salta. In i ugnen ca 1 timme 200 grader. Klart.
 
Örtsås
Creme fraiche
Provensalska örter (fryst kartong)
salt
svartpeppar
 
Blanda ihop. Klart.

Tjaba

Kul att ni är här! Ni har vart 40 personer extra denna vecka mot för tidigare. Är det för att jag har skrivit om bantning och träning och recept igen mån tro?! Det vet man ju aldrig. Men det är ganska intressant. För mig är 40 personer väldigt många.
 
Jag ser verkligen fram emot att kämpa extra en månad. Jag hoppas att min kropp kommer att svara bra på lite tuff träning. När jag gick igår så var det inga problem. Så min "normal nivå" kanske har höjts. Ibland när jag påminns om hur jag fick slita för att gå två varv runt sjön så känns det sjukt att jag nu kan gå dubbelt så långt utan problem. Jag blir såklart svettig och slut men det är ju det som är tanken. Men jag vet att jag då knappt orkade lyfta benen. Jag tycker att det är obehagligt med värk i kroppen och det försöker jag förbereda mig för att jag kommer att ha i en månad nu. Det är bara att kämpa! Ska bli så intressant och riktigt roligt med en annorlunda utmaning där inte jag styr allting.
 
Idag blev det jobb ikväll så vi får ta ridturen lite tidigare än planerat. Tur att Lina är flexibel. Känns roligt att de ringer in mig på jobb! Är sjukt dumt att jag tar på mig ETT pass på en hel vecka men jag vill verkligen jobba. Så himla dumt med de akasse regler som gäller nu.
 
Vet ni? Jag färgade håret för några dagar sedan och sedan dess har jag känt mig mycket finare och lättare i sinnet. En god vän sa att hon alltid färgade håret för att bli lite piggare. Jag har aldrig tänkt så. Men det känns som att det funkar. Det finns så mycket att grubbla på och om en hårfärgning gör allting lite lättare så är ju det kanon. När jag börjar färga håret varje vecka får ni väl hojta till ;). Nej men jag tror att mycket har löst sig till det bättre i mycket som jag tänkt och grubblat på. Även om jag tar ett "negativt" beslut så är det ändå mycket lättare efter att beslutet är taget. Även om det handlar om att köpa en transport så tar det upp lite tankeverksamhet att väga för och nackdelar, nu har jag tex beslutat för att inte köpa en transport och då kan jag släppa det. Det är just det här med att bestämma mig som är klurigt. Förut tog jag bara beslut och grubblade inte. Nu grubblar jag i en säkert ganska lagom tid men jag är inte van att det tar lite tid. Jag vill att livet ska bli det absolut det bästa det kan nu och förut ville jag mest att livet skulle funka. Där för MÅR jag mycket mer nu, både upp och ner. Det är bra nog mycket jobbigare men också MYCKET härligare!

Fick en pepplåt av Linda häromdagen. Danko Jones "First Date"! Perfekt städ och bilåkarlåt!
 

Snart tolv

Jag är helt sprudlande glad att jag hittat en tillfällig lösning på mitt "tomma" liv framöver. Det har liksom inte bara vart kosten och träningen utan livet överhuvudtaget är ju helt planlöst nu när jag inte jobbar. Även om jag såklart har saker jag göra så känns det bra att ha vissa fasta punkter.
 
Ikväll skulle jag ha diskat  allt från middagen igår men istället har jag suttit här i soffan och spionera runt på allt och inget. Så nu får jag sätta fart med lite dusch, middag och sen sängen. Disken kan lika gärna vänta tills imorgon.
 
Jag längtar tokmycket till imorgon då vi ska ut och rejsa med hästarna. Jo ni det är Linas uppdrag från tränaren denna vecka.. att springa fort i 20 minuter. Jag kommer att vara helt slut. Men det ska bli himla spännande att se om vi orkar, alla vi fyra, jag kurkar nog först, eller Winston. Hoppas det inte blir regn och inte sol. Då är jag nöjd!!
 
Var på hoppträning med Dansa idag. Dom är så himla duktiga, kika in på Linas blogg och kika på filmer!
Me & Dansa
 
Me & The dogs

Uppe i det blå

Jag har kommit på en brilljant "lösning" på min stiltje med kost och träning. Jag hoppas att jag tycker att det är precis lika perfekt när jag börjat. Det är ett program med "Herbalife", dock är träffarna i Järvsö. Jag har ingen koll alls på Herbalife men jag tänker att jag kan prova allt en gång. Tror dock att det är en himla massa kolhydrater och läskiga drycker. Men jag känner att jag verkligen vill ha 4 veckors intensiv träning. Lite coachning och en kroppscanning. Jag vill så gärna vända min dåligt gående spiral och det här verkar fasiken vara det bästa sättet. Jag tänker att jag kan skippa dryckerna och bara använda coachningen och träningen men jag vet inte hur det fungerar i verkligheten. Ska på infomöte nästa vecka!
 
Varför jag tror att det kommer fungera:
* 4 veckor - det hinner bli en vana, förändra tankar.
* Träffar 2 gånger per vecka - alldeles lagom för att jag ska hinna med.
* Grupptryck - jag vill inte vara sämst och pepp är alltid bra i grupp.
* Tidsbegränsat - Jag gillar att ha en slutpunkt för då kan jag ha total fokus.
 
8 km prommis med Ballen idag på 1 timme och 13 minuter, SNABBT!!
Varför jag skriver om detta redan nu är för att jag tänkte fråga er, ja du vem som helst som är här inne och läser och DU vill haka på?! Det vore så roligt om vi var flera som fick uppnå våra mål och träna ihop. Peppa och tagga och samåka:P! Hör av dig på min mail [email protected] så skickar jag informationen om hur du anmäler dig i samma grupp som mig.

Skaldjurs mix, aioli & västerbotten kex

 
Röran
En burk kräftstjärtar
Lika mycket räkor
1 kartong fryst dill
1 citron
2 tomater
1 rödlök
 
Hacka tomater och rödlök. Blanda allting i en stor skål och pressa över en citron. Häll upp i fina glas!
 
Aioli
1 del creme fraiche
1 del majonäs
vitlök (efter smak)
 
Mixa ihop.
 
Västerbotten kex
Västerbotten ost (riven)
 
Ta en plåt med bakplåtspapper och lägg ut små högar av osten. In i ugnen 10-20 minuter 200 grader!
 
Servera!
Lägg upp röran i glasen, tryck ner ett kex och häll på eller klicka på sås på ena sidan. Smaklig spis!

Du är min IDOL

De orden fick min fina häst höra av Linas urgulliga farmor igår. Jag och Winston tog en övningsrunda runt i Kilafors inför lördag då vi ska vara med på barnridningen på Bonden i byn?!. På hemvägen red vi förbi hennes hus så jag hoppade av och knackade på fönstret. Hon kom ut en liten stund senare då vi hade kommit till nästa granne som ville prata. Vi vände såklart och Winston fick väldigt mycket bröd och blev överlycklig.
 
 
Ridturen gick riktigt bra. Winston var spänd och lite nervig men höll sig inom vad jag anser är okej. Det tog dock 1.5 timme med alla stop och eftersom vi nästan bara skrittade. Sista biten började det ösregna så väl hemma var vi genomblöta men glada och nöjda!

Middag med tjejerna

Ikväll samlades några av mina pärlor här hemma och käkade tre rätters. Allting blev riktigt gott och herre gud vad mätt man blir. Jag ska skriva egna inlägg med recepten men menyn var..
 
Skaldjurs mix, aioli & västerbotten kex
Fläskfilé, ugnsrostade grönsaker och Örtsås
Tre glassar med crunch
 
Jag älskar verkligen det här. Planera, handla, laga och bjuda!
 
Imorgon ska jag åka och hälsa på våra små kattungar. Kanske kommer jag hem med en knodd? Jag ska göra allt i min makt för att inte göra det. Men det skulle ju vara lite mysigt med en kattunge. Men jobbigt också. Jag känner mig rastlös men ändå trött. Antar att det är för att jag nu är helt fri igen. Inget jobb inga planer. Shit vad jag längtar till Ullared nu!!!
 

Jag var på radion

Har ni hört?!
 
Jag var ganska oförberedd. Hon ringde och sa nästan på en gång "Okej då är det 40 sekunder till sändning" haha.. jag är inte media van. Men jag fick fram det vi ville och det var ju tanken! Jag pratar alltså för Tjejjouren där jag är med.

Lina red Winnie

Hahaha när Winston flyttade till oss så tyckte Lina att vi skulle kalla honom Winnie men det blev aldrig så. Han är liksom lite för maffig och stark. Winnie då tänker jag på Nalle puh ni vet Winnie the pooh?! Igår när jag var på väg att rida iväg kom Lina på att hon ville hänga med och gå med hundarna. Och jag kom på den braa idén att hon skulle rida såklart. Det är så himlans kul att se Winston från sidan nu!
Han går ju som en sjukt fin häst när Lina rider. Åhh blir alldeles lycklig!
 

Tjockis igen

 
Jag har crossat the line så jävla mycket. Jag vet inte hur jag fungerar. Jag trodde att jag visste men det gör jag inte. Om jag fortsätter såhär så kommer jag snart att rulla fram. Jag vet inte hur jag ska göra för att få tillbaka mitt bra tänk. Jag har undanflykter för allt och/eller så skiter jag i allt. Det är helt galet. Jag känner mig helt vilse ena stunden och den andra så känner jag att jag bara lever livet och är rätt nöjd med det. Det spelar ingen roll vad någon säger eller gör, det är på mig det ligger att förändra tanken, sättet, inställningen och livet igen. Jag har inte vart tillräckligt motiverad.
 
Men så la Lina ut denna bild på Fejjan och jag blir sjukt besviken på mig själv. Alltså jag ser ut som en riktig tjock människa igen. När jag känner efter så känner jag mig som en svullen svamp och magen buktar ut när jag har linnen på mig. Jag tänker, Hur har detta hänt? Men jag vet. Jag vet så jävla väl och jag har låtit det hända. Jag skulle vilja skriva att "nu jäklar ska jag ta tag i det" men jag skulle inte vara ärlig då.
 
Just nu måste jag hitta ny motivation och även om en bild hjälper så är det inte tillräckligt. Jag vill komma tillbaka men jag är inte riktigt redo. Jag hoppas att jag vaknar en morgon och är det. Men jag vet att det inte kommer att hända. Jag ska hitta tillbaka och jag ger mig denna vecka till att fundera Hur jag ska göra det. Skaffa mig en plan. För så som jag gjort förut fungerar inte längre.
 
Ps. Jag vill tillägga att jag inte äter och lever för att gå ner i vikt enbart för att se smal ut utan det är på grund av att min kropp ska få bära mindre, att jag ska bli starkare och för att jag ska ha mitt bästa mående. Men ibland kan man få ett uppvaknande när man ser en bild.

Dagens middag

Jag har fått lite matinspo igen och tänkte därför passa på att skrika ut mina vackra tankar! Det blev Ostfyllda köttfärsbiffar med svampsås och broccoli och blomkåls mos. Riktigt gott.
 
Biffar- 15 stycken
1 kg blandfärs
1 ägg
1 dl grädde
salt
svartpeppar
smör
Philadelphiaost smaksatt (grillad paprika använde jag)
 
Blanda alla ingredienser utom osten. Ta en hand smet och tryck ut(tex på en skärbräda) och lägg en dutt ost på och vik sedan ihop och gnugga ihop den lite(haha men ni fattar va? Så att alla veck och sprickor försvinner). Lägg på en plåt, lägg en smörklick på varje biff och kör i ungen 30 minuter 200 grader!
 
Blomkål och broccolimos
1 litet huvud blomkål
Lika mycket fryst broccoli.
grädde till typ 2/3 av att täcka blomkålen och broccolin (jag tog 4-5 dl)
Salt
1 dl riven ost (jag tog lite vanlig och resten Västerbotten)
2-3 msk fryst persilja
Koka broccolin och blomkålen i grädden i ca 15 minuter. Häll allting i en mixer och tillsätt salt, ost och persilja. Mixa och Tadaaa en svinigt god mos!
 
Svampsås
11 svampar (men typ)
2 dl grädde
2 dl cremefraiche
1 vitlöksklyfta
salt
smör
 
Stek väl(nästan brända) i massor av smör, salta, häll på grädde och cremefraiche och riv i vitlöken. Klart!

Paus

Det har varit en ofrivillig paus här på grund av att jag har haft annat för mig och jag har verkligen inte haft motivationen att skriva om något. Men nu är allt lite bättre, om man nu kan säga så. Jag har slutat på jobbet jag har haft i sommar och det känns trist för jag har trivts så bra. Men nu är det siktet inställt framåt och mot nya planer.
 
Jag var på arbetsförmedlingen idag och bad att få gå en Starta eget kurs. Men se det får man inte göra om man inte är med i något av deras program OCH för att komma med där måste man ha fått slut på sina a-kasse dagar och varit arbetslös typ 3 år i rad. Herregud tror de verkligen att de människorna är motiverade på att starta eget?! Hur fan är det tänkt?! När jag frågade om de hade några intresserade och någon kurs igång för dessa som går program så svarar hon " Det kan jag inte svara på" (jag pratade med hon som var ansvarig för starta eget) då frågade jag varför, är det hemligt eller? Hon hade inget svar på det så jag antar att de tar pengarna för att fixa sånna kurser om någon vill gå dom men det är ingen som vill. Trist för jag ville verkligen gå den.
 
Vet ni att jag är mycket bittrare på bloggen än i verkligheten? Det fattar ni va? Det jag skriver här blir ju så svart på vitt. Men ibland blir jag lite skrämd av mig själv när jag läser inläggen haha.. Jag är för det mesta en snäll och glad människa men det är kanske inte så roligt att skriva och läsa om. Jag ska bli bättre på att hylla saker och människor. Här är många fina människor ;)!
 

Längre runda

Vi red till badet igår och skulle försöka få dom att bada. Det gick inte alls. Dom är så himlans tråkiga. Vi red först och sist och bredvid och överallt. Winston blir så seg före men det är väldigt stor skillnad mot för tidigare såklart. Vi ska dock öva mer på att få honom att gå först utan tvekan i steget. Sen klarar han inte av att galoppera i Dansas takt. Han klarade ju inte av Jusses heller, han galopperade ju fort som attans och Dansa sakta sakta. Winston är liksom mitt i mellan.
 
Känns som att jag börjar hitta min plats i nya sadeln. Den är så skön men man sitter ju lite annorlunda. Jag upplever att jag lättare tappar stigbyglarna nu och det är nog det enda negativa.

Skönt trött

Det har vart en riktigt lång dag som började på jobbet i morse klockan halv sju. Efter det har det vart gratisjobb, promenad, städning, planering av meny till på tisdag, ridning och slappning på soffan. En givande dag skulle jag säga. Nu är jag sådär skönt trött som man bara blir då man ansträngt sig ganska mycket men inte för mycket så man blir tokslut. Utan bara helt perfekt trött.
 
Imorgon jobbar jag mitt sista pass på mitt vikariat. Chefen kom på besök och sa att han inte tyckte om att man slösade bort sånna som mig. Ganska kul att höra. Ganska tråkigt att de omplacerar en massa folk inom kommunen hela tiden så att jag aldrig kommer att få ett jobb där jag vill. Jag fattar verkligen inte det där med omplaceringar, det är nog det jag ogillar med kommunen, de blir aldrig av med slashasarna.
 
Jag har en idé, men då måste jag starta eget och det vill jag inte riktigt. Men vi får se. Ska ge det en chans och kolla upp kostnader och sånt(det var ett bra ord att ta till i brist på något annat beskrivande). Grejen är att jag skulle behöva jobba så jävla mycket och typ helt gratis. De 17onde kommer jag vara taggad på att starta, det vet jag. Men taggad en vecka räcker inte långt. Fasiken att det ska vara så svårt det här med jobb. Jag tror jag skulle passa perfekt som chef. Att vara min egen chef skulle innebära många extra timmars arbete eftersom jag vill ha allting så perfekt det går. Ok, jag har bestämt mig för att kolla upp det. Det första steget kommer alltid först. Ibland måste man dyka ner i det okända..






 

Attsiken jag fastnade

Har fortfarande inte kommit ur soffan. Men jag har fått massa gjort och det är skönt. Allt dator relaterat jobb är nu klart. Så nu måste jag ut och hurta i solen. Men jag får la passa på att njuta av värmen så länge den finns kvar ;).
 
Jag längtar till ikväll då vi ska ha stallkväll. Tänk att jag längtar till stallet typ varje dag trots att jag är där typ varje dag. Jag hoppas att vi rider mot Badet. Vi läre nog ha en lite jobbig ridtur där träningen kommer först ikväll. Sist vi red körde jag bara roligheter för att jag var på så konstigt humör och orkeslös. Hoppas Winston inte är på lika dåligt humör som sist haha.. Han är nästan lika vrång som mig i vissa situationer. Men det är egenheterna som gör hästen va?
The mammut i vinter outfit (mars)

Det sprutar ur mig

Kom precis hem från jobbet och ska strax ut på en hurtrunda. Först tänkte jag dock reflektera över de artiklar som ligger lite på Aftonbladet.se idag. Det här är ungefär hur det sprutar ut åsikter i min hjärna när jag scrollar ner första sidan..
Skärpt varning för Ebola
Jag tror inte att vi vanliga dödliga inser hur stort detta är. Jag vill mest stoppa huvudet i sanden och inte se alla de faror som finns överallt. Det finns inget botemedel?! Jag tror att Silvret kan funka. Synd att det inte är godkänt i Sverige. Tur att jag dricker det ändå.
 
Vaktar husen mot plundrare
Jag förstår mig inte på folk som inte kan skilja på mitt och ditt. Tänk dessa familjer som fått lämna allting i all hast på grund av branden och som nu även har en stor risk att förlora mycket mer till människor som inte kan hålla sina fingrar i styr. Fy fan.
 
Värmen är på väg bort
Jag älskar att gå i klänningar och kunna strosa runt i linnen på kvällarna. Jag gillar också att kunna rida före klockan 20 på kvällarna och kunna göra saker hela dagarna och inte bara sent på kvällarna. Så det känns dubbelt. En del av mig ler stort och den andra inser att jag i höst och vinter kommer längta tillbaka till värmen tokmycket!
 
Nu kan hunden träna på gym
Alltså nej. Jag blir bara så himla rädd för människor. Vad hände med promenader, skogsturer och hopp och lek?!
 
Försökte köra över sin man flera gånger
Tragiskt. Alkohol. Bråk. Undrar om de fick någon vidare hjälp efter detta? "Mannen behövde ingen vård, han hade bara lite ont i ryggen". Men helt ärligt tyckte inte polisen att de behöver vård? För mig känns det som att de båda skulle behöva psykvård.
 
Vanlig värktablett minskar risken att drabbas av cancer
Det övergår mitt förstånd att de skriver något sånt.
 
Blev bjuden på GHB på efterfest - dog
Ett av de allra viktigaste uppdragen vi har inom Tjejjouren är att få tjejer att stå upp för sig själva. Alla människor är inte ett offer som det nästan alltid framstår som i media. Det är tragiskt men de som tar droger väljer faktiskt att göra det. Det är från början ett val och det är varje gång efter det ett val. Det kanske inte är ett val att just ta drogen utan ett val att man vill slippa smärtan, känna, må dåligt eller orka. Men det är lik förbannat ett val. Där tycker jag att mina föräldrar varit toppen. Det har aldrig vart nått lall lall med vad som gäller. Droger är inte okej. Om man har det i ryggraden så är det lättare att säga nej när tillfälle ges. Om tillfälle ges så har man fel umgänge. Jag tycker att det är alldeles för mycket undanflykter från alla håll gällande droger. "Det finns ju överallt!!" OCH bara för att det finns innebär inte att du måste använda dom. Och om dom finns överallt så är du nog inne på fel väg. Jag förstår mycket väl att vi har olika förutsättningar i livet men jag vet också många med dåliga förutsättningar som ändå rett upp sitt liv och som nu står stadigt och självständigt.

Mina has left

The city! Mina är en bästa vän på distans. Hon bor här några veckor på sommaren och nån vid jul. Resten av åren bor hon nere i Malmö. I sommar har jag haft lyckan att ha henne här länge eftersom hon har tatt körkort. Hon är så himla lugn och cool. Kärleksfull skulle nog vara det bästa ordet för att beskriva henne. Man känner sig sedd, älskad och värdefull i hennes närhet! Satan vad jag kommer att sakna henne!
 
Det kan hända att jag tar en tur ner till Skåneland någon gång i höst. Detta om jag kan slita mig och hitta en hästvakt till Winston och Ballen.
Igår tog vi ett kvällsdopp och idag lämnade hon Bollnäs för sitt älskade Malmö.
 

Godmorgon

Började dagen med en intervju på P4. Gud så läskigt det är med direktsändning. Men det gick nog bra och budskapet jag strävade efter kom fram. Idag ska bli en bättre dag än igår. Jag ska strax gå till jobbet och idag ska vi baka massor med de fina personerna som bor på boendet. Sen ska vi fika massor ute i solen och sen blir det kanske en tur till någon badplats.
 
Jag har fortfarande sjukt ont i min käke men huvudvärken är borta, YEAY!
 

Botad by WDL

Det senaste dygnet alltså, herregud. Jag ringde tandläkaren igår för jag har så ont i min vänstra käke. Jag tänkte att jag skulle få en tid i höst, de ville att jag skulle komma igår. Jag jobbade dock så jag fick en tid idag. Efter det samtalet var jag som i ett vakum. Jag hatar smärta och tandläkare är lika med smärta för mig. Jag kan inte styra mig själv och det gör mig vansinnigt frustrerad och så grinar jag. I massor grinar jag.
 
Jag gick dit idag och det var bra gjort av mig. Fick en super tandläkare vid namn Wolf. Efteråt fick jag världens huvudvärk och jag har varit gråtfärdig typ hela dagen. Mått allmänt kasst. Mest på grund av att jag inte kan förstå varför jag inte kan kontrollera mig själv utan att någonting annat tar över min kropp.
 
Jag låg här hemma i soffan och tänkte att jag aldrig kommer att kunna rida idag för jag skulle inte klara av det. Men jag vet att stallet ger mig alltid en bättre känsla. Så jag åkte och red med Lina och det var så befriande. Någonting som jag kunde påverka själv hur jag gör och bara njuta! Winston var ett litet svin idag men det gjorde ingenting för jag slapp åtminstone tänka på mig själv.
 
Just nu känner jag mig svettig, klibbig, TRÖTT och väldigt glad!
Jag, Winston, Dansa och Lina = The absolut bästa botemedlet mot allt.

Sweet life

Kom hem tidigare idag och åkte då iväg med Lina och badade med hundarna. Sen fixade vi Bronzac och sen Lillstallet. Red en lugnare vända och hästarna var pigga och glada.

Linas första öronbild på Dansa;-)!!

Nu har jag precis skjutsat Baltazar till Växbo och ligger nu på sängen och har hundra inlägg i huvudet men jag orkar inte gå och fixa vid datorn.. Denna vecka är det jobb vartannat dygn så det är lite intensivt. Men det är ganska bra för då gör jag inte av med nå pengar haha..

God natt

Familjen kaos

 
Vi har det riktigt bra här i Orsa men jag längtar lite hem till hästarna. Vi umgås och äter som alltid. Vi har fyra husvagnar på rad och är en stor hög med människor. Några av dom ser ni på kortet ovan. 

Ny sadel

Jag har köpt mig en sadel! En "fusk" sadel som är så mjuk att jag aldrig vill hoppa av. Jag har tänk köpa en sadel men det har inte blitt av för jag har inte vetat hur allting ska bli. Men jag har fått ont i rumpan typ varje gång jag har ridit en vanlig runda den senaste tiden och sadeln jag hade låg inte bra på Winston utan paddar. Så jag sökte mig en ny och hittade en syntetvariant som jag fick plats i och som ligger bra på Winston.
 
Det var dock sjukt svårt att rida likadant i denna. Jag får en annan sits och så är den ju mer stum. jag kan inte glida i den eftersom det är som tyg i sitsen. Jag kommer vänja mig men nu ett tag hoppas jag att Winston håller sig lugn och snäll så att jag inte trillar av.
 

Nyp mig i armen

Imorse var jag ut på en helt fantastisk barbackatur med min prins. Jag skaffade mig ett nytt mål. Jag ska kunna galoppera barbacka innan årets slut. Så nu blir det till att öva. En gång i veckan ska jag ta en sån här härlig stund med hästen i mitt liv. Jag ska öva upp min balans och känna att jag är lite mer som Emil i Lönneberga!







Suddiga bilder men det är känslan som räknas!

Nu drar jag

Efter en morgon i stallet packar jag nu ihop mina pinaler och drar iväg på semester över helgen. Jag är inte direkt peppad men det ska ändå bli skönt att komma bort och bara inte göra någonting alls. Gå promenader och läsa böcker. Det är min plan, får hoppas att det passar de andra som ska med. Det har vart rätt så mycket den senaste tiden, till och med en dag på stranden tar ju faktiskt tid från annat som man vill och brukar göra. Men snart är det höst och då blir livet lite lugnare igen.
 
Det är ju himla härligt med sommar också. Att få träffa alla fina vänner som bor på annan ort och alla verkar vilja umgås mer på sommaren. Sen jobbar jag mer nu under sommaren också. Så det är inte så konstigt att jag har proppat livet fullt med roligheter ett tag. Men trots det så blir det nu skönt med lite camping liv vid vattnet.

Dagens ridtur

Denna vecka har jag och Winston haft det lyxigt med rid sällskap varje dag!! Även idag red vi mot E men svängde av mot Raskens. Eller vi red först mot bron och där mötte vi en gubbe med rullator. Så då red vi tillbaka och in mot Raskens. Sen tillbaka till bron och sen hem. Ja lite fram och tillbaka blev det men vi hade Mina med som sällskap så då fick det bli lite hipp som happ. Winston var urseg i skritten men väldigt pigg annars. Hade svårt för vänstergaloppen men vi fick in den till slut. Idag var en riktigt njutridtur!!
Hemåt red Mina!

Sjukt härlig dag

Vi åkte till havet idag efter många om och men. Jag var så less på förmiddagen på grund av lite olika saker. Så därför var det extra skönt att vi ändå kom iväg. Och med två av mina bästa vänner som sällskap. Baltazar hängde också med och vi styrde bilen mot mitt älskade Långvind.
Fler bilder kommer när jag snott dom från Katja

RSS 2.0