Slut på 2014

Har haft en eftertänksam dag idag och njutit av alla de stunder som ändå poppar upp under dagen. Jag känner mig nog mer vilse än jag någonsin gjort men är ändå det ärligt lyckligaste jag någonsin varit. Jag känner och det är jag väldigt stolt och glad för. 
 

Winston hör barn som är ute och leker och stannar därför och spanar efter dom.. jag njuter av stunden♥

Ett filmklipp publicerat av Hanna Jonsson (@hannakjonsson) Dec 12, 2014 at 5:48 PST


Nosan

Lina är ju borta så då får jag pyssla alldeles själv med alla stallets hästar. Noa och jag har inte så mycket med varandra att göra. Jag upplever henne som ganska stressad häst och lite slirig sådär så jag har nog svårt att få någon ordning på henne. Det är dock lite "Det är inte henne det är fel på det är mig". För jag är så van Winston som är seg och stabil för det mesta. Noa är lycklig, sprallig, nyfiken och en jätterolig häst att jobba med från marken om man verkligen tar sig tid för hon vill så gärna lära sig och så är hon yber känslig. Så därför fick hon komma ut på en promenad med Baltazar och mig. Det var styltväder men det gick hyfsat att gå på vägarna hemma där. När jag ska öva med en häst från marken så brukar jag börja med en promenad för att de ska stanna när jag stannar och gå när jag går och svänga och springa och så när jag vill. Det gick superbra. Noa var klockren och väldigt lugn trots crossar och skotrar som smattrade runtomkring. Det är tillräckligt bra då att behålla fokuset på vad jag gör och det gjorde hon.
 
Sen övade vi lite skänkelvikningar och piruetter. Hon kan nog bli en riktigt duktig trickhäst just eftersom hon är så arbetsvillig och nyfiken. Så vi var nog ute och grejade i säkert en timme. Mycket av tiden var såklart mystid men med lite övningar här och där.




 

Ridturen

Pysslade inte så mycket med Winston inne i stallet utan gjorde honom klar ganska snabbt. Hade bestämt mig för att prova att rida med en halsring och Winston verkade vara nöjd med den idén. Jag drömmer ju om att galoppera på en äng utan utrustning. Det är bara det att jag börjar i fel ände och tror att det ska funka bara haha.. Man läre väl lära hästen olika kommandon och så såklart men jag provade i alla fall.
 
Så för att testa denna nya metod så fick Baltazar följa med runt lite hemmavid först. Vi skrittade, stannade och svängde(eller försökte). Winston var väldigt pigg och glad och hade en enormt bra framåtbjudning sålänge jag bara höll i ringen. Så red vi tillbaka till stallet och lämnade Baltazar.
 
Sen red vi till E och jisses vad han pinnade på. Ville helst springa men lyssnade ofattbart bra på att jag bara drog i ringen för att sakta ner eller stanna. Jag kände att han på något vis lyssnade mycket mer på hela min kropp då jag red utan tyglarna. Vid tåget (Det kom tåg som blixtrade från båda hållen) var det lite väl slirigt ett tag så då tog jag hjälp av ett långt spö för att hålla hans huvud framåt och då stod han stilla och gick sedan framåt. Från backen upp mot tåget och fram till tågövergången höll vi igång i galopp och trav hela tiden. Han var så himla jämn och vi behövde ju inte alls hålla på med det här dra på/vill inte gå fram tjablet utan han bara sprang på och ruskade lyckligt på huvudet. Vi travade till och med över bron och sen galopp direkt efter. Vid nya tåget blev han rädd för något så han tvärstannade och snodde lite åt sidan men ändå inte runt. Vi skrittade nerför backen i bra fart och han höll huvudet rätt lågt och gick verkligen med hela halsen. Sen travade vi och tog galopp innan vi saktade av och tog trav uppför sista backen. Så vände vi hem och då ville han ju springa hela tiden men istället gick vi på fort. Tog en högergalopp och han blev riktigt sur när vi saktade av. När vi kom över bron så tog vi galopp på ett ögonblick och så kom det en bil så vi saktade av och det gillade inte Winston så han studsade lite fram och stannade precis innan bilen kom. Sen valde jag trav men vid sista kurvan mot tåget tog vi höger galopp och då hade han så mycket energi att han brallade iväg i 2-3 bakutsparkar och drog sedan på sjukt bra för att vara i högergalopp. Fick knappt stopp på honom vid tåget, så jag fick ta i tyglarna. Nedanför backen började vi trava som vi brukar kunna göra uppför backen vid huset men då tyckte Winston att det var nog med dessa bromsningar så han gick loss på två ordentliga bakutsparkar i traven. Bilarna stannade och Winston var allt annat än lugn, han putade ut med rumpan åt bilarna och betedde sig som jag vet inte vad. Han travade i skänkelvikning framåt och drog ibland in rumpan och studsade lite(kanske en halvmeter jämfota rakt upp med bakdelen). Vid kyrkan hade han coolat ner sig så att han kunde skritta fort men normalt så då hoppade jag av och vi gick hem.
 
Sammanfattningsvis så kan jag väl tänka att vi borde göra detta när han inte har lika mycket energi. Sen kanske vi skulle ha ridit lite längre idag?! Jag tyckte att vi höll igång väldigt mycket men tydligen behöver han kanske lite mer ansträngning nu än förut. Är lite nervös för imorgon faktiskt men jag hoppas han är trött och sliten efter idag då. Det är så synd att Noa inte har snösulor för då kanske jag hade kunnat fått lite sällskap. Får se om jag kanske hittar något sällskap som kan finnas på marken istället.

Tisdagen

Åkte till stallet vid 11 idag och kom hem vid 17, alltså fem stalltimmar. Ganska lyxigt att tillbringa så mycket tid där jag trivs allra bäst. Efter det åkte jag och Baltazar direkt till Växbo och åt och hälsade på. Kattungarna har blitt så stora på bara de här dagarna. Mamma har bestämt sig för att hon inte vill ha några vinterkatter som hon kallar dom och det skär i mitt hjärta att de kommer att måsta flytta till några okända människor. Pappa vill inte ha två katter utan bara en om han ska ha någon men om mamma bestämmer sig för att behålla dom så tar han nog det med ro. Jag har dock ont i hjärtat av det här nu för jag vill verkligen ha dom kvar nära i mitt liv.
 
 
Jag åkte förbi ICA på vägen hem och köpte Voltaren. Min handled är vidrig just nu och det verkar aldrig gå över den här gången. Så otroligt trött på att ha ont i den. Det känns som att den förstör så himla mycket i mitt liv, alltifrån jobb till vardagen.
 
Nu har jag precis kommit upp från badet så nu ska jag kolla igenom dagens filmer och kort och sen blogga om allt jag gjorde i stallet tidigare. Lina har ju lämnat stan och ni vet ju vad det innebär vid det här laget? Hästdipp delux ;).
 

Vinter

När snön låg vit och fin passade vi på att ta lite ridkort efter att Dansa och Lukas hade fått gått hem. Noa och Winston behövde röra lite mer på sig så vi tog några trav och galoppsträckor hemma på vägen bara. Åhh så härligt det är att galoppera, jag älskar det! Noa var övertaggad och headbangade frenetiskt och Winston ville gärna springa fortare än vad Noa gjorde. Frida fick äran att rida Noa eftersom Lina gick med Dansa och sen fotade. Frida berättade innan vi gick ut att det var ett tag sedan hon red och sen var Noa lite bångstyrig?! när vi red och jag tycker att det är så himla modigt att våga rida en sån häst. Jag skulle ju ha hoppat av innan vi ens lämnat gården haha.. Men Frida donade och trixade med (för dagen) yrvädret Noa och till sist hade vi ridit i alla gångarter och hyfsat kontrollerat skulle jag säga. Jag tycker liksom att jag är modig som vågar rida med de andra hästarna på Winston haha.. 


















 
 

Allihopa

Igår hängde alla hästarna i stallet med ut på en liten runda hemma vid. Det var så mysigt men för hästarna var det en lite ovan situation då det var hästar överallt, människor, snowracer och barn ja ni vet. Man alla skötte sig rätt så bra. Lukas var nog den lurigaste som travade iväg så fort han fick chansen.


 

Trött

Sitter här hemma i soffan och känner att jag börjar bli riktigt trött. Kollar på klockan och ser att den strax är halv tolv. Äntligen kanska jag har funnit en någorlunda sund och bra dygnsrytm. Ska ta tillfället i akt och gå och lägga mig nu. Anledningen till att jag sitter här i soffan med datorn är att jag har shoppat på REAN. Har köpt flera träningsbyxor från Röhnisch och en klänning och ett par leggings från Cubus. Jag känner mig helnöjd trots att jag är ganska pank. Jag har längtat efter dessa byxor från Röhnisch och nu när de är på halva priset känns det väldigt dumt att inte ta tillfället i akt att köpa dom. Klänningen var också på rea och en sån som jag verkligen ville ha nu till våren. Jag fick saker i julklapp som jag annars skulle ha behövt köpt så detta kvittas mot det tänker jag. Jaja nu återgår jag till mitt köpstopp.
 
Från Cubus

Två av dessa från Röhnisch + två andra typer av byxor som jag kommer skriva mer om sen.
 
Skynda in och fynda på Röhnisch sida. De har halva priset på mycket bra grejer. Jag skulle kunna ha handlat dubbelt så mycket om jag hade tagit mig råd.

Lördag

Dagarna är helt virriga nu vid julen. Känns som att det är vardag idag och att vi har haft helg i typ en vecka. Är så himla glad idag. Har längtat hela dagen till Lina ska sluta så att vi kan åka mot stallen. Under tiden har jag hälsat på Sofia och barnen hos Pia och Kent. Pratat starta eget företag med Helena. Hälsat på E med familj och bytt julklappar där. Nu är jag hem en sväng för att byta om till alla de varmaste kläderna jag har och så¨har jag dragit på mig mina vinterridstövlar som jag aldrig använder eftersom de är så jobbiga att få på. Men nu är dom på och vi är redo för att åka till stallen så snart Lina är klar. Ska nog förbi Horsebarn en sväng också.
 
Saknar alla katterna här hemma. Men så fort det blir lite varmare kommer åtminstonde Katten hem igen. Det bästa är att jag nu kan ha ljus tända här hemma i lägenheten. Mysigt!
 

Oh lord

Vilken kväll vi hade igår jag och Sofia. Jag älskar att hon är hemma i stan. Men ni vet dricka sprit är inte bra för mig haha.. Herregud så fulla vi blev. Vi skulle ut och dansa men tillbringade inte ens en minut på dansgolvet. Men roligt hade vi. Jag kände mig riktigt snygg och jätteglad! Gick sedan hem i alla 20 minusgrader. Jag vet att jag ramlade i en slänt så jag blev iskall. Väl hemma så badade jag. Ja vilken kväll alltså..




Idag har jag mått skit. Välförtjänt men tråkigt. Kommer leva på denna kväll länge!

Julafton

God Jul alla ni som har klickat er in under julen. Jag har lite mobil och datapaus under några dagar men känner att jag bara vill gå in och önska God Jul. Jag har ätit så himla mycket gott idag och haft mysigt med hela familjen. Vi har som vanligt haft Julfrukost hemma hos mamma och pappa med hela pappas sidan av släkten, efter det åkte jag och Johan till stallet och gav hästarna morötter och bröd och massa pussar, kvällen har vi spenderat i mormor och morfars gamla hus precis som vanligt men det kändes ändå helt nytt. Jag har fått så himla många paket och är galet nöjd och glad i sinnet efter denna dag!




 
Hoppas att du har haft en lika fin och härlig dag som oss!

Ridtur med Ida

Det var så underligt att vara i stallet med någon annan men att ändå göra samma sak som vi brukar göra. Winston stod på Linas plats i stallet och Noa stod på Winstons. Jag måste ha koll på Noas grejer också och det har jag ju inte så noga. Roligt att Ida vill komma och rida med oss!
 
Vi red till E och det var så himla mysigt med alla snö. Winston var på topp men lite seg. Vi skrittade hela vägen bort till tåget och travade och galopperade sedan lite här och där. Noa var cool tills en gång då de låg sist och vi tog en galopp, då kom det en bockning. Jäkla häst alltså. Det var lite roligt också att det var Ida som tyckte att vi skulle stanna och vänta vid tåget så inte hästarna blev rädda och sen ville hon vända då det kom en traktor. Det brukar ju vara jag som är lite lätt nojjig :P. Men shit så skoj det är att rida alltså!! Wopidooo!!
 

Hemma..

..där jag inte bor men det som alltid kommer vara mitt hem. Idag flyttade vi till Växbo och in i mamma och pappas härliga hus. Blev bjuden på god middag och har nu umgåtts i några timmar. Nu blir det flera timmars sömn innan det är dagen innan Dagen.

God Natt

Snö till Julen

Det vräkte ner snö när jag kom till stallet men jag tog in Winston och red en vända hemmavid. Winston var pigg och glad men lite sprallig. Galoppen blev väl lite latjolajbans men för det mesta höll han sig på marken. Vi blev lite lyckligare och väldigt snöiga!
 
 
 

Skrittning till Lillskogen

 
Dansa skötte sig exemplariskt på sitt första ridpass efter vilan. Jag tror inte att det hade kunnat gå bättre än vad det gjorde idag. Nu kan det bara bli värre haha.. Vi ska skritta i tre veckor och tre gånger per vecka tror jag. Ska bli skoj att få igång Dansa igen så att vi har sällskap typ varje dag då Lina kan rida Noa om inte Dansa ska gå.
 
Lina struttade runt i stallet lite som om hon vore full idag innan vi kom ut. Tjottrade med Dansa och såg allmänt överlycklig ut. Det är det här som är det bästa med att vi låter våra hästar påverka våra känslor. Dom gör oss överlyckliga lite nu och då.
 
 

Dansadag

Idag ska Dansa sättas igång efter vilan. Wopidoo!! Hold your horses ;-). Eller era tummar.

Lördag 20 december

Hur är det ens möjligt att tiden kan gå såhär fort. Jag vill att tiden bara kan ta en paus och låta mig landa någonstans. Just nu känner jag att jag mår hyfsat igen. Har haft en ganska knackig period där jag är lite lost. Det är så himla mycket som jag vill ha i mitt liv. Jag vill ha jobb, karl, hus, barn och allt sånt där stort i livet och jag inte har. Jag gillar mitt liv det är inte det. Men ibland önskar jag att jag kunde ha haft ett annat liv.
 
Jag är så trött på att personer klagar på varandra också, istället för att berätta det för personen i fråga. Jag har varit en sån person den senaste tiden. Jag har liksom inte orkat tagit några fajter eller ens samtal med människor. Det är så himla lätt att människor tar det man säger fel så jag måste förklara på 10 olika sätt och det har inte varit värt det. Men jag inser nu att det var dumt gjort. Jag är en medlare och en person som säger vad jag tycker.
 
Jag insåg idag att jag inte hört av mig till mina vänner på bra länge heller. Jag har inte haft energi. Jag saknar dom. Jag har vart likgiltlig som att det jag känner inte spelar någon roll i alla fall. Men det gör det. Så idag har jag pratat med många av mina vänner och skickat sms till några andra. Det känns skönt att veta att dom lever.
 
Jag vet inte varför jag tror att jag måste göra allting på en gång. Ordna upp mitt liv på ingen tid alls. Grejen är den att jag vill ha mitt liv som det är nu men även andra saker som jag inte har. Jag måste försöka hitta någon sorts plan framöver. Men nu under Julen ska jag bara ta en paus och svara alla onära som frågar att jag mår bra och känna lugnet med nära och kära. Tror att jag ska flytta hem till Växbo i några dygn och bara vara nära familjen och alla djuren.
 
 

Som jag älskar denna häst

De senaste veckorna har Winston vart lite min räddning i allt. Har känt mig behövd och uppskattad så jag har tillbringat om möjligt ännu fler timmar i stallet och med honom. Han är så himla härlig och det tycker typ alla som träffar honom. Han är verkligen one special kind of a horse. Imorse när jag kom till stallet så stod alla andra hästar ute vid stängslet och åt hö. Winston stack ut sitt huvud från krypinet när han hörde att jag kom men så fort han insåg att jag gick till honom så vände han sig kvickt och gick tillbaka till högrejen och tog en stor tugga hö innan han stack huvudet självmant i grimman. Sen umgicks vi i 3 timmar. Jag berättade hur jag mår och allt som jag funderar på och frågade honom detsamma. Han puffar lite med nosen på Baltazar som springer runt i stallet och de är så himla fina.
 
När vi var klara red vi mot Hårga och en snabb men ganska kort tur. Eller ja en vanlig runda skulle det nog kallas men det kändes alldeles för kort som vanligt. Vi började trava redan vid första stugan men stannade sedan mitt i Kulabacken för att prata med en karl. Vi pratade om att det var kallt(-10 idag) och att han tyckte att vi skulle prova vägen upp bakvägen till Hårgaberget och sen ner vanliga vägen, så det ska vi prova någon gång innan björnarna vaknar igen. Winston somnade efter en stund men vaknade kvickt då vi satte fart i trav och sen galopp. Han var så pigg och fin, tvekade aldrig mot skänkeln och galopperade i en soft takt utan att varken dra iväg eller sakta av. Helt underbar. Vi höll igång i trav hela vägen till Blåvita huset. Där kom karln i huset ut och frågade om vi kunde stanna en stund och sedan kom hans barnbarn ut som ville knäppa kort på oss eller ja på Winston haha.. visst låter det helt sjukt ändå? Jag frågade om hon ville rida en sväng och det ville hon, så då gick vi en vända till Renarna och tillbaka. Sen red vi hem igen med mycket fart och vi travade hela vägen längs Storvägen också, var lite snö där nu så det funkade perfa. Winston var inte trött av denna ridtur utan skulle nog lätt sprungit ut på E och vänt också. Så roligt att han har energi nu men att han ändå väljer att sköta sig. Sen mockade och fixade jag hela stallet medans han stod och torkade och åt hö. Världens mysigaste sällskap.
Ikväll följde jag med Lina till stallet då hon skulle pyssla med Dansas ben. Jag vet inte hur många metoder Lina har provat för att få Dansa att sluta sparka när benet ska smörjas eller så och ändå ger hon sig aldrig. Det är så himla farligt att jag numera håller mitt avstånd. Jag är liksom till ingen nytta i den där frågan för jag får en uppstressad energi vilket inte bidrar till något positivt. Jag fattar inte varför hon är så sablans vrång. Ikväll hittade Lina något som verkar funka. Bomull på ett spö. Mmm det är bara att vara tålmodig och gnugga gnugga gnugga tills Dansa inser att hon inte kommer undan utan istället ger sig. Jag hoppas verkligen att det här kommer att bli lösningen på det här livsfarliga problemet. Dansa är en super härlig häst på nästan alla sätt och vis men hon har lite knäppa sidor också. Jag är så himla glad att vi provar oss fram med metoder så att vi kan hitta den som passar oss bäst. Det sättet som fungerar bäst och som känns bäst i hjärtat!

Mysig dag

Hämtade upp pojkarna på skolan och drog med dom till stallet för lite arbete. De fixade all mat och jag mockade. De fixade även klar Lucas helt själva. Lucas fick strosa runt i stallet en stund medans jag mockade det sista och killarna pulade med höpåsarna. Sen tog vi Lucas på en ridrunda ute på åkern. Så mysigt väder och Nils var superduktig i sadeln! Vidar ville inte rida men han satte sig upp i sadeln för han ville ha ett kort haha.. Efteråt fick Lucas massa morötter och fick sen gå ut till sina lurvigare vänner.
 
 
Efter stallet åkte vi och köpte Kinamat och sen hem och mös med katterna. Det är så himla härligt att hänga med dom här grabbarna! 

God morgon god morgon

Nu ska jag strax bege mig ut på en promenad med Baltazar i det disiga men soliga vädret. Baltazar ligger fortfarande kvar i sängen och snozar. Jag har sökt jobb och fixat med en av julklapparna som jag ska ge bort. Kattungarna är helt crazy och flyger runt här och ibland landar dom mitt på datorn. Det är verkligen livfullt och härligt att ha djur hemma. Det kommer att bli så tomt när dom flyttar. Just nu använder jag dom ju lite för att jag ska känna mig behövd, det hjälper. De kräver verkligen min uppmärksamhet och det gör mig varm i hjärtat.
 


 

Lugn kväll i stallet

Väntade hela långa dagen fram till E slutade ikväll och åkte då till stallet. Jag mockade och E fixade hö och gjorde sedan allting med Winston förutom såret och broddarna. Sen gick vi ut i det vita landskapet och strosade runt. E red Winston och jag gick i närheten. Det gick superbra men det var sjukt halt under snön. Jag hoppas det är bättre underlag imorgon annars så vet jag inte om jag rider, då kanske vi tar en promenad eller nåt.
 
När vi kom tillbaka till stallet hade Lina Dansa ute på gången så vi slog oss ner ute på ladan och Winston är så himla cool och passade på att undersöka området och bara finnas med oss. Han är så mysig! Jag blir så himla glad sånna här gånger då han bara bevisar återigen att han är världens bästa häst. Först en lugn skritt tur (trots att jag vet att han har lite överskottsenergi just nu) med en nybörjare på ryggen och sen bara stå och vänta trots att all hans mat fanns i boxen och de andra hästarna är på andra sidan väggen. Jag är impad faktiskt. 
 
Mina killar

Svampfyllda paprikor

Jag måste öka på mitt fettintag för att gå ner i vikt och klara alla frestelser runt julen. Dessa paprikor är helt okej i fetthalt men det är ju ganska mycket kolisar i speciellt röd paprika.
 
Paprikor
Svamp
grädde
ost
smör
salt
 
Stek svampen i massa smör, salta och när den är lite brynt häller du på grädde så att det nästan täcker svampen. Låt det koka ihop till en tjockare röra. Skär en ganska stor ostbit i bitar och blanda ner i svampröran. Skär paprikorna på hälften och ta bort allt vitt. Klicka svamp och oströran i paprikorna och in i ugnen i typ 20 minuter 200 grader! 

Klänning

Jag vill ha en ny klänning till julen och kanske någon utgång eller ett partynyår. Men jisses vad dåligt utbud det finns. Jag var på stan och hittade en som kanske är fin på men som jag inte orkade prova. Men den känns lite over the top för mig men ändå cool väl?
 
Så därför har jag snokat runt på nätet och hittar dessa förslag som ni ser nedan. Men det är ingen som känns sådär klockren. Den första är ju julig och jag gillar den verkligen men jag skulle vilja ha ärmar. De två svarta är ju lite för party för julen men väldigt fina att ha att gå ut i eller på nyår? Den andra har dessutom vart på halva priset REA nu i dagarna i julkalendern på HM så då känns det ännu mindre värt att köpa den för ännu mer pengar. Den sista känns bara bekväm och lite grå och lämplig. Vilken är eran favorit?
 
 
Jag har dock hittat en som jag nog gillar mer och mer. Den känns super bekväm och kan nog passa till de flesta tillfällen. Men jag vet inte lite tråkig kanske?
 
Det är ju ingen klänning utan mer en stickad tröja fast i lite glittrigt silver. En röd sån? Fast det finns ju inte såklart. Lite glittrigt röd skulle vara utmärkt. Jag har nog bestämt mig för att prova den åtminstonde. 

Ny väg "Båtplatsen"

Idag tog vi oss ut på en tur i det något kyliga vädret. Det är stenhårt i marken så farten fick hållas nere mer än vad jag hade trott. Men det var en riktigt mysig ridtur till en för mig ny plats. Winston visade det tydligt, uppspärrade näsborrar och snygg som satan. Det var dock en perfekt skrittväg och det finns möjligheter till att hålla igång när det inte är stenhårt i marken såklart. Vi travade lite idag och tog en galopp. I galoppen blev båda hästarna spralliga och Winston bockade riktigt ordentligt, tvärnit, ner med huvudet och rakt upp i luften med alla ben samtidigt, två gånger, sen var han nöjd. Jag är inte säker på vad Noa och Lina gjorde då jag var fullt upptagen med mitt eget men det hade inte heller kommit så långt framåt vad jag kunde bedöma av avståndet haha.. 
 
Det är helt sjukt att jag kan ta så "lätt" på detta nu för tiden. Jag vet att det är livsfarligt, men det är det ju att sätta sig på en häst överhuvudtaget. Men jag tror som idag att Winston bara blev skitsur för att Noa gick förbi oss och att han sen skulle galoppera gjorde att han fick chansen att liksom visa det lite. Jag har ju tur som en tok som sitter kvar. Men som jag alltid säger när han gör något värre än vad han har gjort, det behöver inte bli snabbare eller högre än såhär, TACK. Winston var riktigt rolig att rida idag förövrigt men lite fjantig för saker längst ut vid Båtplatsen och otroligt seg i lysnandet på skänkeln på vägen fram till Tåget.
 


Det är så härligt sånna här dagar då vi bara hänger runt i stallet och njuter av våra liv. Fyra timmar gick i ett nafs och efter det har vi shoppat julklappar. När Lina åkte på klättring kom syrran och barnen hit och mös lite med kattungarna. Nu har dom precis åkt så jag ska slänga mig på soffan och kolla ikapp julkalendern!

Mina små hjärtan/terrorister











 

Äta gräs 16/12, galet

Jag sov så himla skönt i natt och vaknade ganska pigg imorse då klockan ringde. Jag ville inte behöva hämta in Winston från långt bort i hagen så jag hade planerat en morgon i stallet. Precis när jag kom till stallet gick Dansa ut på stora åkern så då skyndade jag mig ut i hagen och tog in Winston. Sen pysslade vi i en timme typ haha.. smörjde hovar, borstade med massa borstar, fixade hovskägget, putsade huvudet och bara slappade runt. Sen sadlade och tränsade vi och red iväg. Riktigt bra väder med blå himmel och ingen blåst, jag hade fått höra att det skulle vara riktigt blåsigt idag.
 
Vi red ut mot E och jag hade bestämt att jag skulle vända då jag kände att jag tänkte att jag skulle orka vara stabil och bra hela vägen hem också. Så vi kom till början av backen mot huset på kullen innan vi vände. Vi travade ganska mycket idag men tog också ganska många galoppsträckor. En blandad ridtur skulle jag säga. Men försökte hålla igång under lite längre sträckor i trav och galopp och växla lite mellan dom utan att vila och gå ner i skritt. Det var hårt i marken men Winston visade ingen antydan till obehag i att springa.
 
Vi låg jäkligt bra till i tiden på vägen hemåt men så mötte vi ett urtrevligt par som ville berömma fina Winston och prata lite så då stod vi där i säkert en kvart. Fick tips om en ny väg också så den ska jag dra med Lina på imorgon(Hon har säkert ridit där med Pelle men inte på senare tid med mig iaf)! Spännande, skulle tydligen vara superfint där! Jag frågar alla som pratar med oss om de har tips om någon väg vi kan rida. De idag rekommenderade också vägen runt Österberget och det är faktiskt en pärla jag lätt glömmer för att det innebär ganska mycket tåg. De tyckte också att jag skulle rida längs nya järnvägsspåret, det är allas egendom så det kan INGEN klaga på sa dom ;). Kul att alla är så positiva och vill hitta lösningar och förslag till oss!
 
 
Efter ridturen tog vi en promenad ut på åkern för att Baltazar skulle få springa av sig lite och Winston fick käka gräs. Jag älskar att vara med mina djur. Ballen håller sig på behörigt avstånd nu för tiden nästan jämt faktiskt. Skönt!

Jag kommer

Visa att du INTE accepterar ytterligare neddragningar inom skola och barnomsorg i Bollnäs kommun.
Var med och visa ditt missnöje. Tillsammans är vi starka och kan göra skillnad. Vi samlas på stadshusparkeringen och går gemensamt i tåg mot Brotorget. Det blir en lugn, tyst manifestation där vi genom att bara vara MÅNGA visar vårt missnöje. Så kom igen nu föräldrar, barn, ungdomar, mor och farföräldrar nu kämpar vi för våra barns framtid.


Är du osäker på om du kan/vill/orkar delta i tisdagens manifestation?
Läs då nedan och bli både motiverad och informerad om de konkreta konsekvenserna av de föreslagna neddragningarna av förskolepeng, skolpeng och fritidspeng.
För vad innebär egentligen detta?
Läser man i Barn- och utbildningsförvaltningens Barnkonsekvensanalys så kan man bland annat läsa detta:
*Barnen kommer att vistas i grupper/klasser med fler barn och sämre tillgång till vuxna.
*Förskolebarnens SÄKERHET äventyras om ytterligare personal försvinner.
*Att följa läroplanerna kommer försvåras.
* Det leder till ökad sjukfrånvaro hos personalen och stressade barn.
*Endast ett fåtal förskolor i kommunen kommer att öppna före kl 07:00 och stänger efter kl 17:00.
*Avveckling av Dag och Natt
*Avveckling Lågriskförskola ("allergiavdelning")
*Öppna förskolan kommer att stängas
*Förskoleklass kommer att minskas till tre timmar om dagen istället för fem timmar
*Skolskjutsen för 6åringar kommer att dras in.


Måndag

 

Bron som ibland är det farligaste Winston vet. Idag viftade han inte ens på öronen.

Ett filmklipp publicerat av Hanna Jonsson (@hannakjonsson) Dec 12, 2014 at 6:41 PST

 
Nackdelen med att ha så stor hage som våra hästar har är att de ibland goes bananas när man ska hämta in en häst. Idag var en sån dag. Jag brukar gå på magkänslan, idag sa den att de var hispiga. Men jag bestämde mig för att jag inte alltid kan skippa ridningen på grund av att jag inte kan ta in hästen från hagen. Men när jag sen står där ute i hagen med Winston i ett kort rep(grimskaft ni vet) och de andra hästarna kommer bakifrån i full galopp så är det inte kul. Dansa var helvild och sparkade bakut och bockade runt som om hon vore 3 igen och Noa hakade på med i alla fall galoppen. De sprang alldeles vid oss så även om Winston försökte gömma sig bakom mig så funkade inte det när jag ställde mig på en sten. Jag släppte honom och han stod liksom kvar där i all kaos en stund innan han motvilligt blev bortvallad av tjejorna i hagen. Jag gick sedan och tog in honom när de lugnat sig något. Men det är inte kul.
 
Vi red till Huset på kullen ute på E idag. Winston var pigg och alldeles lagom i humöret. Vi gjorde travövningar och skrittade rätt mycket. Stannade och pratade med folk och bara hade det allmänt härligt i en och en halv timme. Winston blev inte svettig trots att vi travade mycket för att vara oss. Han vill antingen steppa lite på stället eller dra iväg i traven, det är svårt och kräver ganska mycket tålamod och stabilitet för att få honom att gå i mellanfart som vi strävar efter. Vi avstod galoppen idag för att han ska lära sig att vi inte alltid ska galoppera. Det är nog det absolut bästa han vet och jag med. 

Söndag

Denna dag slutade rätt bra ändå. Jag har sedan jag kom hem från utbildningen strukturerat upp lite i min vardag. Jag sover ju skitdåligt så jag behöver verkligen hitta någon ordning för att lösa det. Känns som att det är på söndagarna jag har mest panik över att jag inte har något jobb. Men jag har kommit på en idé nu, ska bara försöka få med pappa på tåget också. Det jag allra allra helst vill jobba med är mat och fix tex catering till fester/bröllop eller med psykiskt sjuka eller handikappade. Jag skulle också kunna tänka mig att jobba inom Tjejjouren. Så allt detta är faktiskt ett stort framsteg för mig, att veta VAD jag VILL göra. Så nu ska jag bara få DET att hända.
 
Ikväll när jag kom hem insåg jag att det var en vecka kvar till Linas uppsittning på Dansa efter vilan. Gick in på Facebook och klickade in på meddelanden som typ varje kväll varje dag. Skrev "Wiiie Lina det är mindre än en vecka kvar tills du har suttit på Dansas rygg igen!!!" och det går inte. Det står något om att det inte går att skicka med röd skrikande text, jag provar igen och igen och igen och igen och igen och typ 20 gånger till. Provar att skicka till andra och det funkar. Uppdaterar sidan, loggar in och ut, skriver och skickar och NEJ det går inte. Får panik och tänker att hon kanske blitt arg på något och blockat mig. Vad fan ska man tro liksom haha.. Lina är inte den personen som blir så arg så det var en dum tanke men vad skulle det annars kunna vara. Jag fick alldeles ont i magen. Så jag ringer såklart Lina helt upprymd och frågar vad det är för fel och hon förstår såklart ingenting haha och bara "nej men jag har inte gjort något". Nu funkar det igen och det är en lättnad. Ja just det det jag ville skriva var alltså att det är mindre än en vecka kvar tills Dansa är back in the game!
 

Söndagens ridtur

Winston var lugn och cool igen och vi fick sällskap av Lina och Noa. Vi red till Landavägen och Winston ville aldrig vända hemåt utan stannade halvvägs runt och tittade längtandes bortåt vägen. Min kropp kändes paj idag, ont i ljumskar, lår och hela överkroppen inklusive huvudet. Det bästa var som vanligt att galoppera. Han tog vänster och höger utan mankemang. Duktiga fina häst.
 
 




Winston blev svettig så han fick ha täcke
 
Nu har jag ätit och ska strax bege mig mot sista Tjejjoursutbildningsträffen. Sjukt trött och ont i huvudet som attans. Det har vart en riktig skitdag idag förutom stalltiden.
 

Lördag

Har mest tagit det lugnt idag. Pysslat om mitt hem lite och lagat lite mat till middagen ikväll. Var till stallet och tänkte rida en sväng men Winston var långt bort och de hackade halm i ladan så hästarna var lite på spänn och jag tycker inte det är värt att gå ut i hagen ensam då. Sen har jag ont i axlar och armar sedan igår när vi var ute så jag tror att det var bra med en vilodag. Så jag började mocka och eftersom handen var någonlunda bra idag så mockade och fixade jag hela stallet, skönt! Så mysigt att vara där och pyssla. Lite tråkigt att vi inte kom ut på någon ridtur dock, hade faktiskt sett fram emot det idag!




 
Ikväll hade jag bjudit in till Julknytis och det var riktigt mysigt och jag känner mig lite juligare än tidigare. Det är himla gott med julmat och roligt med sällskap! Vi spelade spel och hade det gott. Jag har mixtrat fram en Janssons på Rättika istället för potatis. Helt okej måste jag säga. 
 
Jag hade även gjort en saffransglass till dom som var uppskattad.
Receptet är:
3 äggulor
3 msk strösocker (om du äter LCHF kan du ta Sukrin)
4 dl grädde
1 påse Saffran (0.5g)
Värm grädden med saffran så att saffranet blommar ut, ställ sedan kallt. När grädden är kall vispar du äggulor och socker vitt, sedan grädden löst i en egen bunke. Blanda ihop och häll i en form. In i frysen 5-6 timmar. Serverade med varma hallon, lägg hallon i en kastrull och mosa lite eller mycket, klart.
 
Nu ska jag strax hoppa i säng så att jag är piggelin när vi ska rida imorgon.

Smörja

Om det är någonting som är tråkigt att ta sig för i stallet så är det smörjandet. Det är kladdigt och så långtråkigt. Lina smörjer och smörjer och är så nöjd och glad när hon gått rundan runt på alla Dansas saker vilket hon gjorde häromdagen. Så igår tog jag tag i det och rengjorde först och smörjde sen. Hacket, nya svarta tränset och lädertyglarna är nu rena och fina. Har stigläder, bruna tränset och Winston tränset kvar. Men jag är halvvägs åtminstonde!
Det blir lite skillnad

En bomb

 
Winston var inte att leka med idag. Han var så pigg som han aldrig förut har varit. Han sprudlade skulle man kunna säga. Han fattar galopp från typ stillastående och drar iväg som en jävla galopphäst. Innan kan han vara seg och knappt gå fram och så nuddar jag med skänkeln så flyger han iväg. Ja vi red till Hårga idag och när vi kom till Kulabacken var han överallt och ingenstans. Så jag beslutade mig för att trava bort energin men det gick inte, han tvärnitade och tog sedan galopp. Tror att han tog typ 10 galoppfattningar innan vi var vid fårhuset. Jag höll på att bryta ihop och hoppade av. Då ringde jag Lina. Jag hade en himla tur och hon svarade och jag frågade "Vad ska jag göra? Gå hem eller låta honom springa av sig?" Hon sa "Galoppera uppför berget". Jag hoppade upp och vi fajtades fram till berget eftersom jag inte ville låta honom springa på planmark. Tog galopp och galopperade upp till dit vi brukar KÄMPA för att komma. Galopp hela vägen förutom i två nerförsbackar. Alltså helt galen häst. Han tvärnitade en gång för en skylt men galopperade annars på som om han aldrig hade gjort annat. Han brukar vara rätt död efter första backen. Men eftersom han inte visade ett enda symptom på att vara ens lite trött så fortsatte jag för jag ville INTE vända med en pigg häst. När vi var uppe så pustade han lite nöjt och vi vände hemåt och jag tänkte att det är la bara att hålla i mig. Vi galopperade hemåt också. Samma fart, inge trött men han lyssnade när jag ville stanna. Här hade han ingen chans att dra iväg ifrån saktare fart eftersom vi höll den högsta hela tiden vi kunde. Men sen skrittade han duktigt ner för alla backar, började trava typ 2-3 gånger.
 
När vi väl var nere så var han som han är den piggaste av de piggaste dagarna. Så vi travade bort till blåvitahuset som var tanken från början. Hemåt travade vi också men han tog lite galoppsteg här och var men inte i närheten av så "vild" som han var innan. Han drog iväg när det kom bilar bakifrån 2 gånger, nått nytt han börjat med. Han var inte svettig när vi kom hem vilket är så himla sjukt. Så mycket som han fick anstränga sig idag har han aldrig gjort.
 
Det bästa på dagens ridtur var att trots Winstons nyuppfunna pigghet så gjorde han inga bus. Inga studsningar och inga bakutsparkar. Det är jag så tacksam för!

My lord

Jag har ju vart osams med min dator av och till i flera månader. Idag först kollade jag upp vad det är som drar så inihelvete mycket minne att datorn lägger ner eller varnar om LITE LEDIGT MINNE hela tiden. Så ser jag att det är något antivirus program som drar typ halva mitt RAM minne. Jag har inte ens ett antivirus program. Men detta är tydligen något som ligger på datorn från start och som sedan ligger latent under ytan och drar ner min dator i skiten. Nu är det avinstallerat. Tidigare har mitt minne legat på 90-97% använt och nu ligger det på 20-40 %.
 
Jag hoppas verkligen att det här har löst hela problemet och att min dator får bo kvar hos mig. För den har vart påväg ut genom balkongen några gånger under dessa månader. Tekniska saker som inte fungerar är inte my cup of joy.
 

Winston alltså

Mysig lite längre ridtur var min tanke när jag imorse såg att det var plusgrader och uppehåll. Men sen ändrades allt. Vädret blev ruskigt och regnigt och Winston var lite crazy. När jag kom till stallet så hade Lina redan vart där och pysslat, var så konstigt men ändå mysigt att komma dit och ha ett ganska rent stall att göra ordning Winston i utan att ha gjort något. Tog in Winston på en gång och gjorde oss klar för att rida ut i regnet.
Innan vi ens hade hunnit ut genom grindarna så hade Winston skuttat åt sidan av skräck två gånger för pressenningen som ALTID ligger där. Det blåste lite och han var verkligen på tårna. Skrittade på otroligt bra och började titt som tätt försöka öka till trav. Han bråkade i massa korsningar och började backa till och med, slängde sig runt två gånger och frustade och pustade. En dag som denna önskar jag att jag hade haft sällskap utifall det skulle bli nått knas. Vi red mot E och han var seg, pigg och allting på en gång. När vi red upp mot tågövergången så tänkte jag att vi kunde trava utifall bommarna skulle gå ner, men då tar han galopp, från skritt haha.. Han travade sen på med huvudet lika högt som en älg och svävade fram på hovtårna.
 
Jag tänkte att det är lika bra att ta tillvara på denna energi så jag bestämde mig för att öva på att korta galoppen. Så först ut var vänster och vi galopperade på och sen kortade i typ 3 språng innan jag ökade och sen kortade 3 språng. Han kändes lite som en sån terräng häst ser ut, ni vet upp med huvudet och fram med bogen och framben och massa energi. Kortade 3 gånger och han var super duktig! Det var från nästan tåget fram till Fågelladan då vi tog några travsteg innan vi tog högergalopp fram till bron och gjorde 3 kortningar även där. Det gick över förväntan. Han var jätte mjuk och vi kunde faktiskt galoppera riktigt sakta i 3 språng men sen var det nästan som att han ville bryta av och han skulle nog ha gjort det om jag inte hade manat på honom att öka igen. Sjukt kul att vi nu kan göra övningar i galoppen, förut har det mest varit en kamp att ens få fram honom i en lagom kontrollerad galopp. 
 
Vi skrittade sen till lite bortanför Nya tåget innan vi vände hemåt. Travade från bron till sista svängen hemåt, då tog vi skritt resten av vägen hem. Han var uppe i det blå väldigt mycket hela ridturen idag förutom då vi galopperade. Lugnade ner sig något strax innan kyrkan på hemvägen.
 
Winston har börjat äta havre för några veckor sedan. För några dagar rakade vi hans hals för att han svettas så mycket och det är då omöjligt för mig att rida på dagen för jag kan inte släppa ut honom helt blöt i hagen. De gånger jag har ridit efter har han inte alls svettas lika mycket och det känns som att han gillar det. Upplever inte att han blir lika trött heller. Enligt Lina kan en rakning göra en häst piggare(eller galen) och havre är ju som alla vet ett uppiggande frö. Så jag vet inte om det är dessa båda saker som gjort honom lite mer på allerten eller om han helt enkelt bara har fått vila lite tidigare i höst, att han har bättre hovar eller bara att han mår bra. Jag uppskattar hans nya energi nästan hela tiden och hoppas att jag ska lära mig att hantera den bra så att vi kan ha ännu roligare ihop. 
Trötta efter dagens stapats

Taggad

Känner mig på banan igen. Ja ni vet det går upp och ner i mitt liv och mående på en sekund. Känns skönt att leva i det just nu och inte förneka det och pretend att allting är som vanligt. Det är tankarna som måste ändras för att mitt mående ska ändras i längden. 
 
Jag mockade bara två boxar i stallet idag och kände först att jag borde mocka alla för att jag vill röra mig mer och för att det skulle bli klart. Men min handled är inne i en jävlig period och bråkar med mig. Så jag valde därför att känna mig glad och nöjd med att ha fixat stallet och mockat två boxar.
 
Ikväll var det FC träning och jag kände att min kropp är inte alls på topp och det är mycket övningar som kräver en normal handled. Men jag åkte dit och gjorde alternativa övningar. Nu känner jag mig väldigt nöjd med att jag tränade! Good for me!
 
Jag vet att självkänslan inte kommer ifrån vad jag gör och inte gör. Men att tänka positivt och känna mig nöjd med vad jag gör och inte klanka ner på mig för att jag inte gör det som jag faktiskt inte borde men vill kan aldrig skada.
 

Tisdag

Jag är så jälva lycklig! När jag får massa småsaker som stör mig så kan jag lätt gå ner mig lite för mycket i det. Men eftersom jag just nu jobbar med mig själv så tog jag tag i flera saker igår och idag känns det bättre. Men kan ni förstå hur småsaker kan få mig att reagera istället för att agera? Jag är lite lost där. Som nu tex har jag oroat mig för
* att jag inte ska få ur en brodd i Winstons sko(det skulle innebära massa kostnader och krångel)
* att Baltazar skulle vara farligt sjuk.
* att orka köpa och hitta julklappar.
* att jag måste ta Baltazar till veterinären. 
* att bilen har slut på spolarvätska.
* att Winston kommer tappa en sko som skramlar lite.
 
Nu är julklapparna köpta, Baltazar är kollad och går nu på medicin(kostade mycket men nu är det gjort), Spolarvätska köpt och påfylld och jag lyckades få ut den där jävla minibrodden ur skon!!
Blev en tömkörningstur idag!

Fin måndag

Började dagen i stallet med mockning och rengöring av klippmaskin. När jag var klar kom Lina och vi fixade i ordning hästarna för en helt underbar ridtur i solskenet. Lina vill egentligen inte vara i stallet på morgonen de dagar hon är ledig men hon gjorde ett undantag idag och jag tror inte hon ångrar sig. Vi red ut på E och letade stigar i skogen. Det finns ju typ inga bra skogsvägar runt Lillstallet. Jag längtar som en galning efter alla fina ridvägar i Växbo, i sommar måste jag bara ha Winston i Växbo några veckor. Men att stigarna inte ledde någonstans gjorde oss inte speciellt mycket. Vi strosade runt och njöt av våra fina hästar och vädret som var på topp.
 
Så galopptränade vi. Vi galopperade från innan vänstersvängen ute på E till bänken längst utförutom i nerförsbacken. Och vi bytte galopp i varje sväng!! Alltså Winston har verkligen utnyttjat sin "vila" bra eller tränat upp sig i smyg. Han blir inte ens jättepustig av att galoppera den sträckan. Sen skrittade vi mest hemåt och efter bron tog vi galopp och galopperade hela vägen till järnvägen. Winston ville inte sakta av han blev helt uppe i varv och skulle lätt kunna ha fortsatt. Han tog dock bara högergalopp men en jäkligt driven och uppåtgalopp motför i vanliga fall då höger är mer seg och markbunden. Sen drog han såklart till med ett sparkabakutsprång på sista raksträckan också bara för att visa att han kan liksom. Dagen kunde inte ha börjat bättre!!
 
Sen åkte jag direkt till veterinären med Baltazar och han fick medicin. 1100 kronor pankare, nu får han fan hålla sig frisk. Han är ju mer sjuk än mig. Det skulle inte förvåna mig om Winston tappade en sko nu också bara för att jag verkligen behöver den utgiften, or not.
 
Efter det åkte jag hem och Bitta och Nor kom på besök. Eller ja de kom mest för att kela med katterna men det är alltid mysigt med lite besök. När de åkte tog jag och Baltazar en promenad och jag planerade julklappar i huvudet. Jag har nog aldrig vart såhär opepp på julklappar som i år. Men nu efter massa julklappsfynd känns det härligt att det ska bli jul snart. Alla julklappar är inslagna och det känns som att jag snart kommer att landa i sängen.

Grattis

Idag fyller en av mina bästa vänner år. Saknar henne otroligt mycket. Snart är det jul och då kommer hon hem till stan en stund. Om jag inte hade haft häst så skulle jag åkt hem till henne i Stockholm nu och grotta ner mig i soffan och druckit massa te och pratat pratat pratat..
Älskar dig Sofia!

Go back go right

Idag har vart lite av en berg och dalbana. Känslorna började klara ut sig när jag var hemma och sen när jag var i stallet i några timmar. Det rensar verkligen hjärnan på ett väldigt bra sätt. Sen blev jag jätteledsen över en situation och nu känner jag mig redo för förändring. Jag känner att jag har jobbat igenom mig ganska mycket sedan förra helgen och kommit fram till lite olika strategier för hur jag ska bli lite mer som förr. Just nu är jag en väldigt känslig människa. Tar lätt åt mig av saker och bryr mig om vad varenda jävel tycker och tänker. Tror inte så gott om mig själv på grund av att jag misslyckats med saker jag tagit mig för, men det är ju inte något som ska förändra om hur jag ser på mig själv som person.

Så jag kommer inte vara lika trevlig och snäll mot människor jag inte tycker om. Jag har gett det en ärlig chans men jag tycker inte att jag tjänar på att sätta bort mina känslor för att låta idioter finnas i min närhet.
Jag kommer inte att tolerera att folk inte ser mig som viktig, stå upp för mig själv mer.
 
Jag har vart väldigt lay back och tagit livet för var det har varit lite för länge men jag känner att jag måste ta makten tillbaka för att komma tillrätta med mig själv. Det känns himla himla skönt att ha kommit fram till varför och vad det är som gör att jag inte har känt mig bekväm med mig själv.
 
Anledningen till att jag valde att dra mig tillbaka och bli mer accepterande och inte lika "arg" för några år sedan var för att jag var trött på att fajtas med allt och alla mest hela tiden för att försvara mig själv och andra. Jag var en kämpe för alla och orkade inte mer. Folk såg mig som en person som jag inte ville och inte vill ses som. Men jag drog det lite för långt och tappade för stor del av mig själv. Jag ville så gärna att människor skulle se att jag också har känslor och är svag och sårbar. Jag ville tex att folk inte ska tro att jag blir arg om jag inte får som jag vill eller vrång eller bara en hemsk person. Men jag insåg att hur mycket jag än har gett med mig, låtit bli att tjafsa om rökning, alkohol och massa andra saker med människor så har människor som jag känner sen jag var liten kvar samma bild av mig. Som min familj när vi pratar om saker tex om julens julklappar i år så säger min syster "Ja men det blir väl som Hanna vill som alltid" och då kan jag säga att jag inte tjafsat med min familj om någonting som vi ska göra utan bara anpassat mig de senaste åren. Men nu är det slut med det, jag tänker från och med nu säga min åsikt igen till alla, men jag kommer inte att bli den 11 åriga vrånga Hanna för jag är vuxen nu. Det jag vill säga är att det är mycket svårare att förändra andras intryck av mig än att ändra mig själv. Det är inte värt att förändra mig för att andra ska tycka eller tänka annorlunda om mig. Jag ska nu hitta en härlig balans där jag trivs med mig själv och vara en lika bra person som jag vill vara! 
 
Det fick bli en relaxkväll med Big brother, poddar(Värvet med Laleh) och bad i bakpulver med alla djuren i lägenhetens minsta rum..
 
 
 

Helt perfekt tur till Timmerhuset

När vi red iväg igår så tror jag att Lina kände mer tidspress än mig trots att det var jag som redan skulle ha vart hemma haha.. Men jag kunde bara inte låta bli att rida eller ta tillvara på flera timmar istallet tillsammans. Så jag tänker att vi kan rida runt renarna men Lina röstar på Timmerhuset för att spara tid så vi rider dit. Och det här är nått jag måste lära mig. En kort ridtur kan vara minst lika givande och bra som en längre tur. Ridturen blev helt perfekt! Vi skrittade till Kulabacken och tog sedan vänster galopp fram till Häckhuset där vi bröt av till trav en kort bit och sen tog vi höger galopp. Jag är så jävla nöjd med Winston över det här. Dels för att han tog båda galopperna klockrent. Dels för att han vänstade på min fattning trots att Noa galopperade iväg. Dels för att han när han lyssnar på min skänkel tar höger galopp trots att det skulle vara så mycket lättare för honom att bara falla tillbaka och fatta vänster och rejsa ikapp. Dels för att han orkade hela vägen. Dels för att han inte drog iväg. Dels för att han lyssnade så otroligt sjukt bra!
 
Resten av ridturen var också toppen. Han är så fiiin i ridningen nu att det inte är klokt!
 
Igår var han VÄRLDSBÄST!

Helt perfekt lördag

Vaknade i bra tid och saknade Baltazars överlyckliga skuttande i sängen när han inser att jag är vaken. Insåg istället att han har det toppen där han är och att jag har en fullbokad dag framför mig. Började fixa med maten till kvällen och snodde ihop en ljuvligt god Pannacotta med saffran! Sen var klockan 12 och jag åkte till stallet där jag var alldeles förlänge. Vi fotade jättefina kort ute på åkern med Winston och Dansa. Sen rakade vi Winston. Så mockade jag och sen red vi en kortare helt perfekt sväng till Timmerhuset i Hårga.
 
Sen skyndade jag mig hem och fixade klart allting till middagen. Vi hade nämligen en hemligt Babyshower för Johanna och bebisen i magen. Blev en mysig kväll och en lycklig Johanna!
 
Tårtan kvällen till ära :P

Mot Björnvägen

Min bil blev lagad igår så imorse kom mamma i den och jag skjutsade henne till jobbet innan jag åkte mot stallet. Kom dit strax efter åtta så hästarna stod fortfarande och åt sitt morgon hö. Det är mysigt att bara sitta där med sin Take away kopp med riktigt gott lagom varmt te och bara vara. Gick in till kossorna och pratade med Annika och kalvarna en stund också.
 
Borstade klart Winston medans han stod och åt och sen släppte jag ut de andra hästarna innan vi red iväg. Mot Hårga. Jag är inne i en period då jag gillar Hårga mer än Golfbanan och E vägarna. Känns mest avslappnat och lugnt där. Vi skrittade hela tiden idag förutom trav mellan 3 varannan stolpe för att få W att kvickna till lite. Han var pigg och rolig att rida idag men ibland sölar han ner sig och då behövs lite tempo för att kicka igång honom. Vi red till Gräsvägen och vände mitt på och red samma väg tillbaka. Det innebär en stund på Björnvägen, alltså upp höger förbi Timmerhuset. Fy jag får ont i magen när jag rider där.

Vi övade på att gå i form. Jag måste lära mig hur han känns då och det är så svårt med sadel tycker jag. Han böjer ju sig åt alla olika håll just nu och kämpar till och med på bra i uppförsbackar. Han var en pärla och jag älskar varenda sekund på hans rygg!
 
När vi kom tillbaka provklippte jag honom med Annikas klippmaskin. Tänkte bara ha den på så att han vänjer sig med ljudet men han frustade och pustade bara ett tag innan han tog en godis ur handen alldeles bredvid maskinen och sen var det lugnt. Han gillade inte att få den uppåt öronen men det är ju ganska sunt. Anledningen till att han ska klippas är att han svettas så otroligt mycket att jag aldrig kan rida normalt på dagen för då är han helt genomsvettig och kan inte gå ut i hagen. Så jag får alltid begränsa ridturerna på dagen mycket eller stanna i stallet några timmar efteråt och låta han stå inne och torka. Så nu ska vi prova att klippa och se om det funkar.

Motivation

Tjockbild
 
Vad tycker du att ger bäst motivation? En hemsk "tjockbild" så som man aldrig vill se ut igen? Eller en lockande bild på ett tillfälle då du trivdes med din kropp? Jag har aldrig haft en lockande bild eftersom jag alltid har vart tjockare än vad jag blir hela tiden. Men nu har jag kommit på att jag vill ha ett kort med en känsla i. Då jag kände mig bekväm i kroppen och lätt och fri och NÖJD! och glad i sinnet. Det är svårt att få till känslan men jag vet att jag under dessa senaste åren har haft tillfällen då jag känt mig relativt härlig.
 
Bra nöjdkänsla

Just nu har jag en knubbigare kropp än vad jag hade för kanske 1 år sedan. Och jag tror inte att det kan förändras förrän jag verkligen tycker om mig själv igen. Jag tänker vara snäll mot mig själv framöver. Jag upplever att jag tjänar på det.
 
Jag pratade med Lina häromdagen och kom fram till att jag ger Winston mål som "vilken häst som helst" ska klara av oavsett. Nu är ju inte han vilken häst som helst och kan inte ens alltid galoppskänkeln. Men ett mål med honom kan tex vara att alltid få till en höger och en vänster galopp under en ridtur då jag väljer att galoppera. Vilket är kanske en 3a i svårighet på en 5 skala. Om jag skulle jämföra det med mina egna mål så ställer jag mycket högre krav på allt inom mat och träning. Många mål är 5/5 i svårighet. Jag ska klara saker med tidspress och antal i vad än jag gör. Att få ha en dålig dag och ändå känna mig nöjd finns inte utan då klankar jag ner på mig själv massor.
 
Tidigare skrev jag att jag inte ska ha mål för att jag inte vill misslyckas. Men självklart kommer jag att ha mål men jag ska ändra tankesättet både om vad målen ska innebära och hur jag ska tänka och tycka när (om:P) jag misslyckas. Jag ska ge mig mål på Winstons nivå, saker som jag alltid kan uppnå OM jag kämpar. Och om jag blir skadad eller får ont som jag ibland får så är det okej att bryta en utmaning utan att det är hela världen.

Vi rider och rider

Vi har ju ridit massor under den senaste veckan och jag har inte riktigt tagit mig för att skriva om alla turer. Winston är en toppen häst som jag lär mig massor på mest hela tiden. Noa som numera är vår andrehäst på alla turer eftersom Dansa vilar är lite spattigare och slirigare än vad Dansa är faktiskt. Men de senaste veckorna har Lina kommit på något knep så Noa sköter sig mycket bra. Vi har den senaste veckan mest strosat runt med mycket skritt eftersom det är så hårt i marken.
 
Vi var och Julade i Hårga som jag la ut bilder på tidigare. Winston var hur fin som helst men ville gärna dra på lite efter Noa. Vi skrittade mest men travade förbi Berget och tog en galopp i Renbacken och det var latjolajbans tyckte Winston och alla vi andra också!

En kväll red vi till Karosseriet och Lina berättade att Ån som går vid stigen där bortanför är bottenlös och att man ska passa sig för den haha.. Det fick de lära sig som barn. Därför kom vi inte förbi skopan som ligger mitt på stigen för Winston började tjabbla om att gå mellan skopan och ett träd och där alldeles bredvid var Ån och den vill jag ju inte trilla i. Så vi vände och travade lite på vägen hem. Det var rätt mysigt, jag försöker börja gilla den vägen eftersom Lina växte upp efter den gatan så älskar hon den!
 
I onsdags red vi till E och skulle ta det jättelugnt eftersom det var så hårt. Det var nätt och jämt att jag fick Lina med mig för hon tyckte att det var onödigt kallt att rida nå längre i nästan bara skritt. Men vi kom iväg och det är verkligen så härligt med sällskap. Vi kan liksom latja runt lite mer på de här två hästarna för det är inte hela världen om det blir något lite knas med Noa. Det kommer nog vara ännu mer så med Dansa i vår också. Vi frös inte alls så vi red ända ut på E och Winston var lite taggad. Han hade trots allt haft några lugna dagar och han gillar nog när det är lite fart. Vi tog galopp sista sträckan och sen två sträckor på hemvägen. Det är så himla roligt att galoppera. Jag och Winston älskar det lika mycket båda två! Lina och Noa måste dock typ rejsa för att Winston ska få lite fart och kraft i högergaloppen speciellt. Sista sträckan till tåget gick nog branog fort, troligtvis det fortaste vi galopperat. Det märks väl på Winston om han tycker att underlaget är begränsande så vi avgör alltid efter den känslan hur hårt vi kör.

Två hårda pass

Veckans fitcamp pass har jag verkligen kämpat mig igenom. De blir ju så hårda som man gör dom och jag har kört på mitt allra bästa vilket har resulterat i två hårda prövningar. Men det känns bra när kroppen orkar och inte knän eller annat tjafsar med mig. Då är det ju relativt lätt att kämpa.
 
Promenader blir det men inte alls så många och långa som jag skulle önska. Ska försöka få till en promenad med Lukas imorgon efter Winstons ridning. Vi vill få igång Lukas så det går att köra honom en bra runda till våren kanske. Tänk Winston och Lukas ute och åker ihop, vilket par.
 

Nära

Jag önskar mig en årsprenumeration av tidningen Nära! Tänkte att jag skulle ha det som en belöning till mig själv men har bestämt mig för att spara så mycket pengar som möjligt just nu. De behövs till annat och då tänkte jag att jag passar på att önska mig denna prenumeration. Har hört så mycket bra om denna tidning. Den kommer ut 9 gånger per år och det är perfekt för mig som inte alltid orkar läsa allting på en gång men då har man tid på sig. Du som frågat om presenttips, Här kan du fixa!

Inkörningen

Jag vill helst av allt bara rida varje dag och mysa runt med min största vän. Men jag har bestämt mig. Inkörningen ska fullbordas. En stund idag tänkte jag att jag kör in Winston för att inte behöva gå ner något mer i vikt och att jag bara lurar mig själv. Men det beror såklart inte på det, anledningen till att jag kör in honom alltså. Vi är inte sams jag och min hjärna just nu. Den bråkar med mig mest hela tiden.
 
Winston och jag tog en tömkörningsrunda idag. Gick upp över Kullen och sen hem Raskerns, det är ca 6 km. Han var som en dröm. Går på jättebra och bryr sig inte om någonting vi stöter på som han nog skulle reagerat på om jag red. Vi fick sällskap av Anders och Sune i bilen en bit då de kom och skulle åka hem. Så mysigt och det känns lite som i Växbo när man känner lite människor efter vägarna. Han blev lite jollig vid Promenaden när det var bilar lite överallt ett tag. Vet inte om det var jag som stressade upp honom eller om han stressade upp sig själv.
 
Annika berättade att hon har en trilla som vi ska kika på om den är hel och passar så kan vi köra med den. Ska bli så himla roligt att ut och åka med Winston för han lever verkligen upp under körningarna. Annika verkar också tycka att det ska bli kul och det är roligt. Som jag tycker om denna hästen!

Renare piggare friskare kropp

Jag gillar ekologisk mat och gärna närodlat eller uppväxt. Men utöver detta har jag tillsatt lite ämnen som jag tror att min kropp behöver. Det är två GRÖNA "ämnen" nämligen Spirulina och Chlorella. Och två teer med extra vitaminer i.

Spirulina kallas ofta mirakelalgen och är ett av de näringstätaste livsmedlen vi känner till. Go Green! Spirulina är en proteinrik alg som växer i sötvatten. Spirulina innehåller förutom alla essentiella aminosyror även järn. Spirulina har en hög andel vitamin E, tiamin, riboflavin, niacin, vitamin B6, kalium, kalcium, magnesium, järn, zink och koppar. Perfekt vid detox eftersom den innehåller klorofyll som renar blodet, antioxidanter och ett brett spektrum av vitaminer och mineraler som stödjer avgiftningsprocessen. Spirulina har ingen cellulosacellvägg och är därför lättsmält.
 
Chlorella kommer från en klorofyllrik sötvattenalg och består av 60% protein och innehåller alla essentiella aminosyror. Chlorella är virus- och bakteriehämmande som både binder och rensar ut gifter ur kroppen. Chlorella används därför ofta vid avgiftning eftersom den innehåller klorofyll som renar blodet, antioxidanter och ett brett spektrum av vitaminer och mineraler som stödjer avgiftningsprocessen. Chlorella är rikt på Riboflavin, Vitamin B6, Vitamin B12, Vitamin E, fosfor, järn, magnesium, zink och jod som minskar trötthet och utmattning.
 
Dessa två pulver är inte goda. Men jag tycker att nyttigheterna överväger smaken. Jag blandar dom oftast i en vattenflaska och dricker lite nu och då under nån timme. Ibland blandar jag den i mina smooties men ångrar mig nästan alltig för då blir inte smootien lika god.




Sen så har jag hittat två teer som täcker mina behov av D vitamin och Krom.

Sockerbalans är ett rooiboste berikat med krom. Krom bidrar till att bibehålla kroppens normala blodsockernivåer samt gynnar en normal omsättning av proteiner, fett och kolhydrater. Sockerbalans är ett fylligt te med kryddig smak av chai som kombineras med en djup och söt smak av choklad. Eftersom Sockerbalans är ett rött te är det helt fritt från koffein. Dricker minst 1 kopp om dagen, man kan dricka 1-3.

Solljus är ett rooibos te berikat med vitamin D som bidrar till att bibehålla normal benstomme, muskelfunktion och immunsystemets normala funktion. Teet har en fräsch smak av exotiska frukter som mango, ananas och apelsin i kombination med rosenblad och fylliga kokostoner. Solljus är ett grönt rooibos te med friskare smak än vanlig röd rooibos. Alla rooibos teer är koffeinfria. Dricker minst 1 kopp men ofta flera, man kan dricka 1-4. Detta är ett av de godaste teer jag smakat!



Om jag inte fått i min mina koppar så tar jag en stor mugg och tar en påse av varje te i, perfekt mix!

Avbryter allt

Jag avbryter alla mål och utmaningar jag har just nu. Vill inte kunna misslyckas. Ska istället kurera mitt inre och ge mig själv tid att komma på hur jag vill vara och hur mitt liv ska vara. Jag vill äta bra och träna för att må bättre men jag vill inte ha några mål som jag inte lyckas med.
 
Har jag berättat att det börjat en ny Fitcamp? På tisdagar och torsdagar i Söräng klockan 19-20. Vill ni vara med så är det bara att komma och joina! Roligare ju fler vi är!
 

RSS 2.0