Hästrally 2014

I lördags var jag och E på Hästrallyt i Hassela. Väldigt dåligt markandsfört och väldigt dåligt skyltat. Allt annat var dock tipp tipp och super roligt. Hästrally är en hästutmaning så fungerar så att man rider 5-6 mil uppdelat på två dagar och under vägen finns tipsrundor och utmaningar. Utmaningarna i år var lite allt möjligt jag såg kasta hästsko, slalom, tempoökning, flytta hink från pinne till en annan pinne ja lite sånt. Inget super avancerat utan mer roliga saker.
 
På kvällen är det maskerad och de som är med på den får 30 bonus poäng.


 

Kattungarna

Jag har haft lite frånvaro från internet världen en stund och jobbat och vart borta en del. Det har ni la märkt. Så tänkte uppdatera lite om katterna. Vi var till veterinären för att jag ville kolla upp Argbiggan och då tog jag med allihopa. Kattungarna fick mera medicin till sina ögon och Argbiggan ska äta medicin och annan kost.
 
Katthemmet beslutade att ta hem katterna på grund av att de tyckte att det blev för mycket jobb för mig. Jag bestämde mig för att hålla med för även om jag har haft en arme med folk som tagit hand om katterna när jag jobbat så har några inte velat ta bort bajs och någon har tyckt det varit obehagligt med ögonmedicin. Det innebar att när jag kom hem så var det otroligt mycket bajs på golvet och i lådorna vilket det inte kommer att behöva bli på katthemmet då dom är kattvana och kan ta hand om bajs utan problem. Jag kände också att det inte gav kattungarna en ärlig chans att bli rumsrena. Men de fick en himla massa kärlek sina första 5 veckor!
 
Så nu bor dom inte här längre och jag saknar dom som attans. Vaknar flera gånger per natt och tror att jag har glömt att mata dom. Jag har heller inga små ludna finisar att umgås med på kvällarna. Det är så tomt. Men jag har ju fortfarande min katt Katten och så Baltazar då jag inte jobbar.

Suck

Så kan jag nog beskriva min känsla inför ridningen idag. När vi kom till Annikas hus(typ 200 meter?!) idag så kände jag bara att näe nu ger jag upp, jag kan fan inte få honom att fatta nånting uppenbarligen. Han skyggar, struttar och beteer sig som värsta uppblåsta "jag är livrädd för allt" hästen. Men envis som jag är så fortsatte vi mot E och jag hoppade faktiskt av vid hästarna idag. De galopperade runt och visade upp sig eftersom Winston hade gnäggat igång dom. Hoppade upp igen vid Kyrkan och en gång stannade vi i säkert 5 minuter och bara kollade på ingenting, Winston tyckte att vi stod bra där. Efter järnvägen slappnade han av lite och när han fick hellånga tyglar så gick han bara(tidigare hade han börjat trava eller försökt vända varje gång).
 
Vi gick en ny väg idag, mot sjön. Winston blev spänd och stirrig så fort vi svängde höger istället för vänster som brukar göra. Det blåste väldigt mycket och det var diken med rinnande vatten runt oss så det var kanske inte så konstigt. Ja så gick vi genom skogen och på vägen ut mot sjön men vi svängde och gick tågbanan. Winston var som en tickande bomb som bara lallade runt.
 
Jag vet inte om detta är för att han inte har gått så hårt den senaste tiden. Nästa ridtur blir det galopp, galopp och lite trav. Han ville inte galoppera idag, Han bara fjanta sig i sidled och när jag tillslut fick honom i galopp var vägen nästan slut så då avbröt jag och vi tog inte om någonting för jag tänker att det finns en möjlighet att han har ont, att det är därför han fjantar sig.
Han var så himla lortig när jag tog in honom idag så jag red barbacka på en blöt och geggig häst.

Efter ridturen tog jag ut honom i repgrimman och övade lite NH och han var så himla duktig! Lydde minsta vink och det var så himla roligt! Tur att han kan vara snäll och duktig också haha.. Vi släppte hästarna i en ny hage idag för att de ska få beta av lite. Alla blev väldigt nöjda och glada!

Så dubbelt

Kattungarna är ju sjuka i ögonen och kattmamman har bajssjukan. Nu på morgonen ska vi till veterinären och sen vill Katthemmet ta hem katterna till karantän för att behandla dom. Jag vill inte. Jag vill inte. Jag vill inte.
 
Igår bajsade Argbiggan inte inne en endaste gång och tänk om ett matbyte gör att hon nu blir en normal katt som går på lådan. Då är det ju inga problem att ha dom här hemma. Det är allt bajs som gör det jobbigt. Att mata de små liven är ju bara helt underbart. Att tvätta ögonen är inga problem. Och att mysa är ju det bästa som finns. Hur ska jag klara mig utan dessa små som jag levt med i snart fem veckor?! 
 
Alla fina människor jag känner har gått ihop och hjälpts åt med katterna de gånger jag jobbar. Tänk att det finns så många fina människor!

Winston

Idag kände jag det som vardag att rida. Lycklig men ändå vardag. Jag har ju typ nästan fått nypt mig i armen varje gång jag har fått ridit fram till nu haha.. Löjligt men så otroligt att jag skulle kunna få det såhär himla bra ändå.
 
Red i en ny sadel som jag lånat av Sara. Helt underbar! Jag behöver dock en större storlek till rumpan men man sitter som ett smäck i den. 
 
Vi red till E med Lina och Dansa idag. Winston var lagom. Lyssnade och gjorde det mesta jag bad om. Traven var helt fantastisk bra, jämna och med goo i, duktiga duktiga häst! Vid första galoppen vrångade han sig rejält och jag fick inte fram honom alls. Jag blir nog lite osäker och frustrerad där för jag vet inte om han verkligen har ont någonstans eller om han bara fjantar sig. Dansa galopperade förbi och väl efter dom började Winston galoppera men lite knackig var han och jag vet inte om det beror på att jag fick hålla honom eller vad. Nedanför backen gick vi först igen och jag fick vara väldigt bestämd för att få galopp men jag fick den snabbt och en riktigt härlig galopp bjöd han på. Lite för fort kanske men men. Hemåt skrittade vi mest och travade de två sista sträckorna, där ville Winston dra på för jag har ju vant han lite med att vi tränar högergalopp där haha.. Stackarn fick allt trava hela vägen idag.
 
Dansa blev rädd två gånger idag, jag tror vi inte riktigt är vana det så jag blir lite paff då hon rör sig hastigt bakom oss. Det är helt okej grejer hon blev rädd för men ändå lite överaskande såklart. Winston tog något ryck framåt men stannade så fort man sa åt honom.
 
Winston är allmänt piggare i ridningen nu, lite tittigare och mer allert liksom. Allt han gör är med lite mer kraft i och nu på slutet tycker jag att han faktiskt blitt lite för stark i vissa situationer tex som i traven hemåt idag, jag vill ha mer känslighet. Så nu ska jag komma på något sätt att jobba på det. Han ska alltså bli mer lyhörd eller jag mer tydlig utan att vi drar i varandra.
 

Mina små hjärtan
Handhäst test

Ja vad ska jag säga om dagens test? Mitt uppdrag var att testa att rida Winston med Lukas i handen. Det gick rätt så bra efter en bit då vi hittat våra positioner. När Lukas sprang före blev Winston stoppad av en ettrig liten Lukas som högg mot honom. Annars gick det faktiskt över förväntan för att vara första gången. Winston var riktigt pigg idag så Lukas småjoggade eller gick precis likadant som när jag går mina hurtrundor.
 
Så kom vi till Ladugården och helt plötsligt dyker det upp några springande kossor alldeles brevid oss och Winston for iväg i en jävla fart. Lukas släpades med den stackarn. Det gick inte att få stopp på Winston och Stora vägen kom bara närmare och närmare. Jag såg en stor vit lastbil med släp och tänkte att nu kommer vi att bli mos. Men med några meter tillgodo lyckas jag få Winston att svänga upp i skogen. Fort som attans gick det men jag lyckades hålla mig kvar Och hålla kvar båda hästarna. Väl i skogen saktade Winston ner lite och stod i passage, Lukas hade sprungit runt ett träd så han satt fast. Jag valde då att hoppa av och linda ut Lukas och efter några minuter coolade Winston ner sig. Vi gick då tillbaka vid Ladugården och jag hoppade upp igen.
 
Vi mötte en karl som ville knäppa ett kort på oss, så jag bad honom knäppa ett till mig med. Han tyckte att vi var ett fint ekipage haha.. Tänk om han hade sett oss flyga fram tio minuter innan, eller tänk om vi hade haft det på film!! Det vore roligt.
 
På hemvägen var Winston lite spänd och sprallig och började gärna gå lite i sidled och trava ibland. Vid Årtalshuset stod det en traktor och puttrade som Winston blev rädd för och tog två galoppsprång innan jag fick stopp på honom. Så fick han backa typ 10-20 meter i ren protest från min sida. Han är inte rädd för trakorer det är bara fjanterier och en chansning om att få springa iväg. Sen stod vi stilla ett tag innan vi gick hem.
 
Dagens bästa:
Winstons hovar var lättare att kratsa idag igen, så kanske släppte någon spänning igår?!
Lukas hängde på riktigt bra och var inget problem alls att ha med sig någon gång under ridturen.
Jag satt som ett smäck hela ridturen idag, så härlig känsla. Red med barbackagjorden eftersom vi bara skulle skritta hemmavid. Blev ju lite fartigare än vad jag hade tänkt men det gick bra. Sjukt bra känsla!

Tävlingar

Åhh jag fastnade framför Youtube och massa bruksridningsklipp. Jag tycker att det verkar som en helt perfekt ridning för mig och Winston. Synd att han blitt så fjollig med lite grejer nu bara. Men det är bra lockande att tänka att vi en dag ska tävla i något. Så jäkla synd att han är så stor och därför svår att flytta. Måste försöka lösa det på något sätt. Jag vill ju åka till Växbo och rida också. Där skulle jag lätt kunna bygga upp en Bruksbana och så åka dit och träna någon gång i månaden. 
 
Dansa tävlade dressyr idag och jag tycker att det är så spännande och roligt. Super intressant att få en bedömning också. Läskigt men intressant. Hon var super cool utanför banan och skötte sig exemplariskt, vilket betyder nöjd hästskötare! Väl inne på banan insåg hon att hon kunde göra lite som hon ville i och med att Lina varken inte spöt och sen allas ögon på sig(Lina är verkligen inte den som är hård fysiskt på Dansa i vanliga fall men ibland kan en dutt på rumpan med spöt shapea up Dansa så hon skärper sig och fokucerar igen. Sen så ska man tydligen knappt använda skänklarna i dressyr, "det ska se ut som att man bara sitter där" sa Lina och då vill man ju knappast säga åt en gång på skarpen med skänkeln heller). Så Dansa tjurade runt lite och gjorde inte det hon skulle första vändan. Andra vändan var hon super duktig. Mycket kvickare i steget och gjorde hela programmet! Stolt hästskötare!! Lina var grym idag, fatta att gå in efter en ganska skruttig första runda och besviken på en liten vrånghög till häst som bara passar på att fjanta sig när de var inne på den banan för på framridningsbanan var hon urfin och duktig. Men att då bara återgå till det som fungerar och sen gå in lugn och bestämd och köra, jag är så impad! 
 
 

Tid

Ikväll känns det som att jag har tid i överflöd eftersom jag är ledig imorgon också. Är super trött och har ont i min käke. Går jag och lägger mig nu så vaknar jag fyra inatt. Käken trodde jag att jag hade ont i på grund av att jag tuggat för mycket men nu börjar jag allvarligt fundera på om jag har ett hål i en tand. Jag är ju livrädd för tandläkare eller jag är rädd för smärtan. Men grejen är att just nu går jag och har vad någon kunnig person nog skulle kalla ångest för att jag snart måste laga eller dra ut en tand så jag vet inte riktigt om det kanske är bättre att göra det för att få det klart. Eller ja så tänker någon procent av mig. Resten skriker att jag hellre dör än går till tandläkaren. Grejen är den att jag är galet rädd för sprutor också men smärtan för att borra är värre så jag vill hellre ha 7 bedövningssprutor. Jag är ändå i ett vakum när jag är hos tandläkaren, jag är hemsk. Åhh fy fan. Jävla skit helvetes jävla apkäke.
Tur att jag har kattungarna som underhåller mig en kväll som denna. Skulle göra tacos men jag kan typ inte tugga så jag sket i det. Näe nu hoppar jag nog i säng efter lite matning av småttingarna.

Midsommaraftons ridtur

Dagens höjdpunkt blev inte så som jag hoppats. Tänkte rida till Badplatsen och bara mysa runt och låta Winston resja på lite i galoppen. Men vi kom aldrig så långt. Vi kom upp till huset med fåren sen vände jag. Winston kändes inte bra och hade inte gjort det de sista ridturerna. Han var knackig i benen, ville inte gå fram och ville inte någonting. Det känns som att han har ont eller nått. Men det kan också bero på att han är vrång, börjar gå mer i form eller att han fått för sig nått annat. Jag vet inte.
 
Vi vände hemåt och jag tog av sadel och träns och hoppade upp och red en vända till Annikas hus där Lina och hennes släkt var. Då kändes han bättre och inte alls så skruttig utan riktigt pigg och glad.
 
 
 
Idag var jag ut på en ridtur till E och Winston bråkade och stannade hela vägen fram till tåget. Neranför Annikas hus började regnet ösa ner och Winston blev lite tokig, han blev rädd för vattnet som forsade och skruttade runt som värsta fegisen, vi ställde oss under ett träd tills det bara regnade vanligt. Så vände det iaf vid tåget och han började lyssna asbra på skänkeln och tog galopp på två steg och var bara helt underbar. Inga geningar över hela vägen eller andra fjanterier. Eller jo han stannade vid vår kära bro, vi backade över första gången och sen gick vi. Så himla konstig är han denna häst. Jag tror mer och mer att han ska testa mig lite igen. Grejen är att jag blir ju tveksam när han beteer sig såhär för jag vill ju inte mana på honom om han verkligen har ont. Känns bra att massören ska komma så jag slipper vara allt för orolig framöver.

Ögonen går i korsHar mindre än hundra sidor kvar men mina ögon orkar inte vara öppna. Jag inser att mina tre pass denna vecka, nattmatningarna och en sen midsommarafton har gjort mig lite tröttare än vanligt.

Dessa dygn jag har jobbat har jag utnyttjat mina underbara och snälla vänner för skötsel av kattungarna. Johan, Lina, Viktor, Johanna och Andre denna vecka skulle aldrig fungerat utan er♥! Inatt tjänstgör Elina och Sofie för första gången och det kommer säkert gå galant. Tänk vad många som ger dessa katter kärlek, de är uppväxta med maximalt med kärlek!

Imorgon checkar jag ut från jobbet och Dansas första dressyrtävling står på schemat!

ps. glömde nästan.. har ni läst den här boken? så underlig men jag har läste alla andra som finns här förra året. Så vad tyckte ni? Och har ni något annat bokmåste i sommar? ! ds.

Vitnos är död

Idag togs en av mina älskade kattungar bort. Han mådde för dåligt och led så veterinären tog beslutet. Så nu har jag bara fyra ungar kvar.

Nyss när jag kom hem tänkte jag snabba mig att fixa allt med kattungarna och sen sova eftersom jag jobbar imorgon. Jag fastnade dock på golvet med sötnosarna. vem vill lägga sig när dom är vakna liksom. Åhh dom är så härliga!Midsommar

Vår stora fina släkt samlas och umgås, leker lekar och äter. Jag behövde detta idag. Så himlans skönt at bara slappa runt och ändå vara fast på samma ställe med massa folk. Annars skulle jag ha somnat i soffan ikväll, tidigt. 


 
 

Jag älskar vårt stall

Winston trivs också kanonbra i vårt stall och det är en så himla härlig energi och ett lugn där som jag inte kan beskriva i ord. Man vill liksom bara vara där och skrota runt. I söndags skoddes Winston och då han har lite dåliga hovar så har jag på ett kladd för att jämna till kanterna och medans det stelnade fick han gå runt på gården och äta gräs. Han kom titt som tätt och kollade vad vi pysslade med i sadelkammaren och stallet. Men han är så himla cool och bara vadrar runt litegrann och kollar av läget. Kollar lite på kalvarna, nosar lite på Baltazar och bara är. Han har en stor bit av mitt hjärta den här hästen!

44a

Jag var på Lild häromdagen och impulsshoppade en jumpsuit. Jag tjejen som inte gärna vill visa sina lår eller som gärna har dom ihopklämda i ett par leggings eller träningbyxor för att de inte ska studs runt och göra ont. Ja den tjejen köpte en jumpsuit med ultrakorta shortsben. Jag chansade på storlek också, Tänkte att det vore ju bra att ha en större storlek så att den inte är tajt men 44 var den största så jag tog den. OCH den passar, jag älskar den in fact!
Super seriösa super skarpa bilder.

Jag vet att ni gillar kroppsbilder och framstegsbilder i min viktminskning. Jag är dock rätt trött på min kroppsfixering så jag har haft en paus som ni märkt. Men nu känner jag mig lite på G igen. Har ni frågor? Vad saknar ni i bloggen?!

Så söt!

 

Det blåser!

Jag älskar ju när det stormar och energierna flödar! Det har funnits ett undantag som nu är borta, ridturer! Jag uppskattar Winstons energipåslag nu. Idag var han dock inte latjolajbanpigg utan mer lite trög. Vi red till E helt själva och körde ett hålligång pass. Det innebär trav och galopp och minimalt med skritt och pausa för att kolla på något fint längs vägen.

Winston kändes dock lite knackig i höger fram så jag hoppade av vid bron och kollade alla hovar efter stenar men hittade ingenting konstigt. Det kom en gubbe som sa att han inte såg halt ut så det var ju bra. Tror att det berodde på att Winston var lite av och på i tempot, då känns han lätt knackig. På vägen hem kändes han jämnare så vi tog en vänster och en högergalopp. Duktiga fina underbara häst!Hamburgare med bröd

 
Har vart sjukt sugen på hamburgare av och till i någon vecka. Idag tog jag tag i saken och slängde ihop mina egna till dagens middag. Det blir lite mer socker än vad som är bra. Jag blir riktigt mätt och nöjd på en hamburgare med bröd!
 
500 gram köttfärs
8 ostbröd
sallad
tomat
rödlök
dressing
ketchup
senap?!
 
Blanda köttfärsen med chiligrillkrydda, vitlökspulver och salt. Dela i fyra klumpar och platta ut till hamburgare och stek i smör. Värm bröden lite i ugnen. Lägg ihop, såhär tog jag bröd, dressing, sallad, dressing, tomat, rödlök, hamburgare, ketchup och bröd igen.

Godmorgon

En seg morgon med gofrukost och en dejt med lillbrosan senare sitter jag här i soffan. Jag ska strax åka iväg till Gubben och gå en hurtrunda medans E rider/sitter på. Han går ju i ultrarapid så tiden lär inte bli svår att hålla och det är toppen. Tiden är alltså 6 km i timmen.
 
Jag känner mig sjukt nöjd med att börja jobba imorgon, det känns som att jag kan börja leva lite igen och inte gå på lite vänt. Så nu ska jag skutta i mina hurtkläder och cykla iväg mot stallet. Baltazar hänger såklart med i sin fina vagn.
 
Har ni testat de här kokosflingorna? Perfekt om du ska på bio eller flyga eller vara där det kan finnas de som är allergisk mot nötter. Eller om du bara ligger på stallgården och softar i solen. 4 gram kolhydrater och massa fett! Najs!

Stalldag

Jag skriver mest om stallet här för tillfället men jag har tänkt att jag ska börja skriva lite mer om lite annat jag gör också. Men idag har det mest bara varit stallet. Vaknade, gick med Baltzar en sväng och 9.50 statte jag mig i bilen för att åka till stallet, 10 minuter innan jag egentligen skulle åka. Straffet? En ilsken röd lampa på instrumentbrädan. Ringde Johan eftersom jag har hans bil just nu eftersom min är på lagning, tydligen vattan som behövdes fyllas på enligt bilboken. Fixade och donade och 10.04 var jag påväg.
 
Vi plockade in våra ögonstenar och gjorde dom redo för en ridtur. Winston är lite jollig och lättskrämd nu, kanske hänger det ihop med hans ökade energi. Upplevde honom dock lite seg idag. Kanske var det för att han fick gå sist igår och idag fick gå först. Vi red en väldigt lugn runda. Dansa är så jäkla fin nu när de rider förbi eller de stunder jag verkligen hinner se hur hon går. Jag vill också!! Jag vill också lära mig rida så så att hästen verkligen jobbar rätt och ser hundred million dollar ut!! Jag ska lära mig, så småningom.
 
Klockan 12 kom hovslagaren och idag var han snabb, två timmar! Under tiden låg jag i bikini ute på gården och mös med Baltazar, käkade mat och tjattrade med Lina. Lina städade sadelkammaren också så nu är det superfint och rent! Jag skurade mattan, det var liksom mitt bidrag haha.. 
 

Lördagen försvann

Idag har det vart fullt upp mest hela tiden. Morgonfix med kattungar och städa kattbajs, min dagliga rutin alla dagar i veckan just nu. Åkte till Inges lägenhet och hjälpte till att plocka ur alla möbler och lådor, två släpvagnar, ett flak och två bilar proppade med grejer åkte vi mot Växbo. I Växbo plockades alla prylar ur och nya in så allting fullt igen plus en till släpvagn styrde vi bilarna mot Bollnäs igen.
 
Då var jag sen till en lunch med E så jag köpte det på vägen och så åkte vi till stallet istället. Sitta på en uteservering i solen vid vattnet vad är väl det?!, här slänger man i sig maten i farten. Fixade hästarna och red iväg. Efter stallet åkte vi till lägenheten och tänkte hjälpa till lite men då var allt i princip klart. Så jag, E, Baltazar och pojkarna tog en promenad på några kilometer. Vidar red på min rygg eftersom han hade 39 grader feber. Varmt och svettigt blev det.
 
Nu ligger jag hemma i soffan och som jag har längtat efter den idag. Min kropp fick sig en dos träning idag,good for den!
 

Lycklig Lina

Dagens ridtur gick till Hårga och jag tror faktiskt det var ett tag sedan Lina var så nöjd med en uteritt, det strålade om hela henne! Det är ju alltid roligt när någon av oss har en sån där helhärlig känsla hela ridturen!! Lina och Dansa red först nästa hela tiden idag plus att vi gick om varandra lite nu och då. Skönt att det börjar kvitta vart vi rider i ledet. Jag känner att jag kan ta mer kontroll utan att Winston bråkar efter att jag red EN gång med Linda. Det var otroligt bra för mitt psyke för då kunde jag prova, bakom Dansa kan jag liksom inte prova och så går det åt skogen så att vi hamnar för nära henne då blir det inte bra. Men bakom Jusse kändes det som att det var lugnt.
 
Allting gick bra idag. Winston drog på som bara den i traven några gånger men det var efter att vi hade galoppat och det tycker ju han är mycket roligare så han vill gärna fortsätta göra det. Winston är ju fortfarande otroligt seg i skritten men nu är han väldigt pigg i traven. Stå stilla är inte alls hans favoritsysselsättning i alla lägen längre heller, sjukt men lite roligt änså. Galoppen är han pigg i när han känner för det och i början han blir dock trött relativt fort så vi måste konditionsträna mera. 
 
Vi red upp till Hårgaberget parkeringen och sen in i skogen. Winston gillade inte vägen där då det är rätt stora vassa stenar och jag gillade den inte på grund av björnrisken men men vi överlevde. Förhoppningsvis blir han lite okänsligare i hovarna efter skoningen imorgon också.
 
Känns jäkligt skönt att inte vara rädd för att rida längre. Jag känner mig inte alls rädd för att han ska bråka med mig. Det är lite läskigt att jag inte känner mig rädd men ändå så himlans befriande. Det är så mycket lättare att göra saker bra om man kan ha focus på det man ska istället.
 
E gick med en bit med Baltazar så vi fick lite soliga fina kort!


 


 

Hemmakväll

Slutade jobbet 19.15 men åkte därifrån efter halv. Åkte direkt hem, tände en massa ljus och jobbade lite till fram till halv tio. Då klev jag ut på balkongen och kände mig så frii. Det är bara så härligt att jobba för då är man så ledig all annan tid.


Efter det kom Lina och Linda hit och vi låg på köksgolvet och donade med kattungarna i nån timme. Så mysigt med besök! Argbiggan har coolat ner sig massor och ligger mest och avvaktar bredvid korgen nu. Skönt!

Helgen känns hektisk men med massa roligheter också. God natt alla ni fina själar där ute!

Österberget

Red runt Österberget för första gången idag. Gick ju runt där med Winston för några dagar sedan. Insåg dock idag att rundan inte är så bra som jag först tänkt. Det som är kanonbra är riktigt härliga galoppbackar och en bit i skogen. Nackdelarna är dock en lång bit efter tågrälsen, ganska isolerad skog (där björnar säkert trivs) och sen tågräls igen och 3 km asfalt. Alltså inte en optimal väg för en unghäst och det är mitt enda tillgängliga sällskap och jag kommer inte att älska att rida där själv. Så det var en lite tråkig insikt men ibland verkar saker bättre än de är.
 
Winston var lite trött idag och ville helst bara sega runt och titta på allt nytt. Vi kom runt på 1 timme och 10 minuter, alltså 20 minuter snabbare än när vi gick där häromdagen. Vi mötte en tankbil på den smala asfaltvägen och Winston spände upp sig lite(han brukar inte bry sig om fordon) men det var allt. Hemma i stallet duschade jag honom och det gillar han verkligen! Sen schoop ut i hage till kompisarna.
In action häromdagen då Lina var med ut på E.

Somrig kväll

Idag gick jag intro på mitt sommarjobb och det kändes kanon. Kände mig så insatt att jag gick hem 2 timmar tidigare än vad det var tänkt. Så Baltazar och jag har haft värsta bonding dagen och lekt massor ute i det varma vädret.
 
När Lina slutade åkte vi till Lillstallet och jag red Winston en sväng ut på E. Han var inte på topp idag, hade nog lite träningsvärk. Lite seg men ändå glad. Han blir lätt lite så när han måste gå ifrån sina älskade människor också haha.. Men vi red lite i alla gångarter och han är verkligen en så fiiin häst!

Lina hade lånehundar ;)
 
Ska komma ihåg nu att han känns inte alls sådär klumpfotad som han gjorde i slutet av förra skoningen. Hoppas att det beror på dessa grövre skor. Väldigt skönt i vilket fall som helst att han inte känns så ojämn!

Resten av gårdagen

Det var ju på morgonen jag och Linda var ute på tur. Efter det stressade jag hem och plockade upp kattungen som har haft ögoninflammation och rejsade till veterinären. Kattungen fick en salva som jag ska droppa i ögonen två gånger per dag. Nu har dock alla utom en kattunge ögoninflammation, skoj skoj.
 
På vägen hem fick jag veta att Dansas träning blev inställd, skit trist. Men då kunde jag slappa runt lite hemma och så kom Lina och Sune och mös med kattungarna innan vi åkte till stallet. Lina red Dansa hemma i Paddan istället och hon var jättefin! De gick dock omkull så jag hann tänka hundratusen tankar medans Lina donade på och hoppade upp och red klart haha.. Allting gick jättebra och båda är hela och friska. Lukas fick också hänga på till Paddan en sväng och titta på. När allt var klart i Lillstallet så lämnade vi Sune hos Linas farmor.
 
Efter det var det Bronzacs tur att få ut på tur, så Lina red en sväng medans jag fixade i stallet. Tror att det gick rätt snabbt men jag har egentligen ingen aning. På vägen hem svängde vi förbi hennes mamma och tjitteritjattade lite. Så handlade vi och vid 20 var jag hemma.
 


 

Åhh det är en bra vecka

Glömt att det är måndag idag, kanske för att min jobbvecka börjar imorgon?! Hur som så ska jag nu snabba på och duscha, droppa kattögonen och sen njuta av ett avsnitt Unforgettable. Trivs ju så himla bra här hemma nu. Det är relativt nystädat och sängen är sprillansren och alla djuren ger mig ett sånt lugn. Lina knäppte så himla fina kort idag och jag glömde sno dom.
 
Min mage mår lite bättre. Den är inte alls lika uppspänd och det känns som att min energi är på G att återhämta sig. Mitt knä är dock totalt fucked up just nu och det bådar inte gott inför all ridning denna vecka. Även jobbet kommer att kräva lite av mina ben. Jag misslyckades ju med gåutmaningen förra veckan. Gick 6 km, sen gick jag 7 km med hästen men för sakta för att det ska få räknas och sen gick jag ingenting mer för mitt knä gjorde ont. Denna vecka hoppas jag att det ska funka att gå åtminstonde hälften om inte allt går.
 

Linda och Jusse på besök

Winston och jag fick finbesök i stallet idag. Linda är hemma i Herte och "hälsar på" i några veckor så hon tog med sig hästen så vi kunde ut på en ridtur tillsammans. Winston blev lite nyfiken(spänd och gåig) när Jusse kom ur transporten på gården men var sedan helt coollugn. Planen var massa galopp och målet var Badplatsen. Winston kurkade dock efter första galoppen haha han var så trött. Jusse kör lite snabbare galopp än Dansa så vi hängde nästan inte ens med i hans fart. Det var därför inga problem att hålla honom och jag fick mana på istället för att bromsa. Jag lyckades få in en högergalopp i Galoppbacken hemåt, Wihoo. Winston skötte sig perfekt och det var inga som helst problem med någonting. Det var riktigt mysigt och super roligt att få ridsällskap. Lindas syster Jenny var också med och hon agerade fotograf så nu har jag massa fina bilder!!
 
Vi hann inte till Badplatsen utan vi vände vid Hembygdsgården. Vi hade båda lite tidspress då jag skulle till veterinären med kattungen och Lindas hovslagare skulle komma.
 


 

Kappan efter vinden

Jag skulle fram till för cirka ett år sedan kunnat skriva i sten allt jag tyckte och tänkte. Jag tycker att det är så sjukt jäkla jobbigt med människor som ändrar sin ståndpunkt hela tiden. Eller som säger en sak ena veckan och en annan nästa vecka. Att hela tiden ändra uppfattning om saker och tyckande om hur saker ska vara är fullständigt oförståligt i min värld. Nu har jag blitt en sån!
 
En sån person som jag har så otroligt svårt för att ha förståelse för alltså. Varför?! Jo hästar, ridning, kunskap. Ju mer kunskap jag får, ju mer infallsvinklar jag får, ju mer jag provar, ju mer jag vågar och ju mer Winston vill desto mer ändrar jag mig. Det är fruktansvärt irriterande. Jag kommer på mig själv hela tiden med att ändra mig om saker och ting. Dessa kom jag på bara igår..
"Jag kommer aldrig att hoppa" - Det tycker jag är super spännande nu även om vi inte riktigt hoppar, men jag känner inte att det är helt omöjligt att vi kommer hoppa lite i framtiden.
"Jag vill inte rida på asfalt" - Varför?! Nu känns det helt orimligt att tänka så. Jag var rädd för att ramla av i det hårda och sen ansåg jag att det slet mycket på Winston hovar(vilket det gör men det är ok i rimlig mängd).
"Jag tänker inte använda spö!!!!!" - Winston har blitt så himla mycket bättre och kvickare sedan jag lagt till spöt mer och mindre under vissa ridturer. Jag tänker att 1700 skänklar eller att ta hjälp av spöt?! Vad är bäst?!
 
 
Maffig kille!

En hel natt

Vaknade helt lycklig imorse då jag insåg att jag hade sovit hela natten utan att vakna. Har dock haft lite ont i magen under dagen men nu känns det riktigt bra för första gången på en vecka. Jag blir så himla trött av att inte kunna sova och att vara energilös är inte min grej.
 
Idag gav jag mig en lugn dag som uppladdning inför veckan som kommer. Först ut var stallen. Jag körde bruksridning med Winston och han var så duktig!! Bruksridning för mig är start, stopp, trav, skritt, galopp, backa, halt och så tog vi två hopp!! Vårt första gemensamma hopp i galopp tillsammans. Jag är så jävla stolt och nöjd!! Lina tömkörde Dansa och Bronzac.
 
Sen åkte jag till Växbo och bytte bil för min bil har ett trasigt hjullager. Snickersnackade med mina fina föräldrar och så hämtade jag hem min underbara hund. När vi kom hem städade jag det vidriga köket och sen la jag mig på golvet och mös med missungarna som nu gärna vankar omkring utanför korgen. Sen har jag pysslat här hemma. Målat om kattkorgen och gjort en massa nödvändiga grejer. Nu sitter jag nöjd och glad i soffan.
 
Imorgon ska jag och Winston ut på äventyr, wiiie..
 

Strömsholm

Jag fick i födelsedagspresent av Lina att åka till Strömsholm och igår var det dax. Det blev en himla lugn och mysig dag. Vi kollade på hoppning 130-140 och terränghoppning. Det är verkligen så läskigt med terränghoppning. Hindren är fasta och jag fattar inte varför man egentligen inte har mer säkerhet på hindren där. Men det är också roligt att se hur glada hästarna är och att de verkar ha jättekul.
 
Lina hade gjort en smarrig sallad med kycklingfilé fyllda med soltorkade tomater och fetaost, värsta lyxen!
 
Shoppingen var inte alls bra tyvärr. Jag hade planerat att få köpa ridbyxor och ett schabrak men det fanns inga. Eller det fanns men då var det väldigt dyra märken och det behöver inte jag ha.


Mycket av dagen gick åt till att åka dit och hem haha.. Men det gillar jag eftersom jag älskar att åka bil. På hemvägen stannade vi till i Kalkbrottet, ett riktigt mysigt ställe!
 

Mår lite halvdant

Winston och jag hängde med Lina och Dansa ut på E idag. Jag har haft ont i magen idag också så om jag inte hade bokat ridtur med Lina så hade jag nog stannat i soffan hela dagen. Men jag tvingade mig till stallet och det var en riktigt rolig ridtur. Jag var lite avslagen men jag tror bara det är positivt för Winston haha.. Orkade inte hoppa av eller stressa upp mig överhuvudtaget. Winston var tittig och svajade lite nu och då. En gång skuttade han rejält i sidled i galoppen och jag känner att jag sitter ganska bra nu.
 
Annars har jag mest baddat kattungens ögoninflammation och åmat runt i soffan och badat. Så jävla opassande att börja strula med magen nu. Imorgon måste jag vara bra!!

Ridrunda

Idag red vi nästan samma runda som förra veckan. Det är slingriga stigar och så himla mysiga vägar. Min häst var inte riktigt lika kvick i skritten idag men ändå fartig. Vi skrittade mest men travade lite mer i skogen än sist då vi skrittade hela rundan förutom en bit på slutet. Galoppen var rivig idag, herre min jesus vad allert han är, han älskar verkligen att galoppera. Det blev 6 kilometer på lite under en timme.
Nu ska jag åka till stallet och gå en ny runda. Är lite seg och trött men hoppas att det fixar sig när jag väl kommer dit. 

Dagens ridtur

Jag hade ju längtat till denna ridtur och så blev den ganska platt. Alltså jag vet inte men Winston kändes bara så himla ingenting. Det är en sån häst jag vill ha?! Jag vet inte riktigt vad vi gjorde idag, vi bara red liksom. Dansa dansade lite vid de nyutsläppta fåren annars så var det rätt händelselöst. Winston var dragig i munnen och hängde sig i handen i traven och jag orkade inte rida till det ordentligt. Allting hänger nog ihop med att jag har ont idag, knät är inte bra tyvärr och det påverkar min ridning mer nu när jag är van att kunna rida mer med benen. Det var egentligen ingenting som gick dåligt idag och känslan var helt okej. Det allra bästa med dagens ridtur var att Winston brydde sig inte ett dugg om vad Dansa pysslade med där bakom haha.. som jag har längtat dit liksom!! Hon var ändå rätt trippig idag och full med energi :)!
 
Ja ibland har man helt enkelt bara en vanlig ridtur utan det där lilla extra. Imorgon är det hoppträning för det här lilla trollet nedan och E ska rida Winston medans jag går mina kilometrar. Jag ska rida den andra hästen imorgonbitti så jag får ju rida ändå.
Lina lånade kameran en dag :D

Sadelnväskan + hacket

 
Igår var första gången vi red med sadelväskan. Det är ju toppenbra inför sommaren att kunna ha med bara en vattenflaska eller en kamera utan problem. Igår hade jag packat ner kaffe, vatten, grädde, muggar, solglasögon, kamera och morötter. Det känns absolut ingen skillnad för mig att rida med väskorna och Winston verkade inte bry sig om det lilla extra trycket heller. Har fått veta att han kan bocka om man lägger något eller sätter sig för långt bak på hans rumpa men det har han aldrig visat för mig. Det skulle ju ha vart fint om de var bruna kanske men jag känner att det kvittar bara de fungerar.
 
Vi red ju även med hackamoret för första gången på en riktig ridtur. Jag passade på då jag hade sällskap. Det är ju inte så att de kan göra något men om jag flyger av kan de ju hjälpa mig haha..Winston var dock så himla snäll och verkade trivas i det. Var ju toppen eftersom vi stannade och fika så då kunde han äta gräs utan problem. Vi travade några sträckor och tog galopp tre sträckor. Första sträckan blev han lite taggad i början och hade en väl upphöjd galopp så då tänkte jag att nu kanske han passar på att dra men det gjorde han såklart inte. Han är ju mycket piggare överlag nu och att stå stilla är inte längre hans favorit sysselsättning. Vi stod en stund och pratade med dom i blåvita huset och han grejade lite fram och tillbaka och skrapade med ena framhoven till slut haha.. Winston liksom, världens segis som stannar så fort vi möter en människa.
Han fattade att morötterna fanns i väskorna så så fort jag grejade med dom så sträckte han bak huvudet mot mig haha..

Week 2

Träningsutmaningen gick kanon förra veckan. Men sen hade jag ont i benen haha..
Tisdag 6.01
Onsdag 8.61
Torsdag 11.86
Totalt 26.48 kilometer
 

Bra måndag och resten av veckan..

Är i en himla bra fas med mycket i mitt liv nu och det är helt sjukt härligt. Jag har kämpat rätt mycket med en del en tid nu och äntligen har det släppt lite. Fått jobbet, går toppen med hästen, många jag känner mår bra och jag känner mig uppskattad av många. Just denna vecka är det extra bra då jag jobbar lite vilket är skoj, får rida med Lina tre gånger, kattungarna blir bara keligare och keligare, jag får rida nya hästen igen, ska till Strömsholm på lördag!!, lägenheten är nystädad, Baltazar är på toppen humör mest hela tiden och ikväll är jag bortbjuden på middag!
 
Idag red jag till badplatsen med Veronica, så ybermysigt så jag nästan får nypa mig i armen för att kolla så att jag inte drömmer. Winston var helt underbar, red på hackamore en längre runda och i alla gångarter för första gången.
 

Söndag

Vaknade glad och pigg 14 minuter över 4 imorse och insåg att jag skulle kunna få somna om sikken lyx. Gick upp nån timme senare och inser att Argbiggan bajsat ner halva köket vilket innebar en stressig morgon istället för en lugn morgon i soffan. Jag skurade hela köket och kände smig så äcklig så jag måsta duscha, hann inte äta utan slängde ner lite brie och parma i en matlåda. 2 minuter i halv nio ringer Lina när jag står redo i hallen och så var vi iväg.
 
Idag stod det TÄVLING för Lina och Dansa på schemat. Dom var helt sjukt duktiga! Jag var en stolt hästskötare :P. Det är väldigt lätt att vara hästskötare till Lina för hon vill göra det mesta själv haha.. Men jag fick iaf ta in henne efteråt och svampa av och dona lite. Läs mer om allting på Linas blogg, kommer säkerligen upp filmklipp också!!
I Lillstallet pysslade vi om de andra hästarna innan vi åkte till Lina och medans hon duschade somnade jag i soffan haha.. sen käkade vi tacos och pratade hästar såklart. När jag kom hem var kattungarna försvunna igen. Förra gången hittade jag dom inne i sopskåpet. Idag letade jag igenom hela lägenheten innan jag hittade dom inne i lockskåpet. Argbiggan var borta i säkert en halvtimme till, hon hade gömt sig under badkaret. Jag var nog inte den allra trevligaste människan imorse tyckte hon. Nu ikväll har jag iaf fått henne att äta leverpastäj ur en skål som jag håller i. Hon är lite smal och så vill jag ju att hon ska gilla mig så jag köpte det som mutning. Katten åt inte ens ett slick så Baltazar fick hennes skål och blev överlycklig.
 
Nu har jag städat hela lägenheten, mailat alla hoppfilmer och druckit 2 liter vatten. Sängen lockar nå grymt mycket så jag tror jag hamnar där innan 23 ikväll, sjukt.

Filmer

Jag förstår inte alls det här med tvavgift, jag hatar den rent ut sagt. Jag kollar väldigt väldigt sällan på tv. Så gott som aldrig på reklamfriakanaler och det är väl dom som får tvavgiftspengarna? Jag vill bara säga upp den varje gång fakturan kommer haha. Men nu har jag betalat och därför fått mig själv att kolla på lite filmer på min radiomottagare med tvkort i. Tre filmer har jag hunnit med och det är ju ändå rätt skönt med fimler att de tar slut, motför mina serier som aldrig tar slut haha.. 
 
Filmerna jag sett är:
The call
Riktigt bra och spännande film!
 
Empire State
Inte alls så bra som jag trodde men funkade perfekt att slötitta lite på. Den känns lite osanolik och det är en ganska dålig story.
 
Fire with Fire
Bra film men hjärtat säger ändå att det inte är okej att bli kriminell och mörda människor även om de kriminella är kriminell så att säga och man gör det för kärlekens skull. Himla snygg människa i huvudrollen såklart. 
 
Har ni sett någon av dessa? Har ni tips på några andra bra fimler?!

RSS 2.0