Koosday

Älskar våren, solen, luften, lugnet, glädjen.. Som i stallet där kan vi stå ute och mysa i solen, borsta, fixa och göra oss klara. Jag tror att Winston uppskattar det precis lika mycket som jag. Baltazar älskar det! Idag hade jag planerat en ganska hård ridtur bort mot Hårga, tänkte galopp men den går ju sådär. Istället fick jag punktering på bilen så jag blev en timme sen vilket pajja min tidsplan. Så då återgick jag till min första plan som var BRUKSträning, jo sörreni nu ska Winston och jag bli samspelta så att vi kan träna och kanske tävla i Bruksridning. Idag körde vi "Vänd i liten ruta" och "Backa i vinkel". Vändningarna gick bra sålänge jag gjorde dom till vänster. Backningarna gick åt skogen. Alltså vem fan backar ofta? Det är assvårt. Winston är jätteduktig på att backa när jag står på marken och vi kör NH men på ryggen känner jag mig bara elak.
 

Jag har märkt att sadeln jag har på Winston just nu inte ligger så bra längre. 
Jag har tänkt att jag vill ha en bomlös sadel så jag kikar runt lite efter en sån nu. Vet att vissa bara har en sån sadel, jag tänkte att man kanske har en sån och en "vanlig". Men jag vet inte. Ska höra lite med Lina nu när hon är hemma igen också. 

Babytime

Efter stallet idag åkte jag direkt till Sofia som är hemma ifrån Stockholm. Cirka 2 timmar senare än vad jag hade beräknat kom jag. Det är illa, jag ogillar sena människor. Men tiden i stallet var guld värd idag och likså tiden efter såklart. Vi satt i solen och pratade om resor och allt annat. Sen åkte jag hem och åt och duschade innan de hämtade upp mig och vi åkte vidare till Marlene. En himla bra dag helt enkelt.






 
Kom hem för drygt en timme sedan och har suttit här i soffan och raggat möbler till kvinnojouren. Kanske ska slänga ut en förfrågan till er med? Ni är ändå några här så ni kanske kan bidra med nått. Marlene bidrog med en kasse leksaker.

Utflykt

Idag dumpade Johanna mig för att hon var för bakfull men jag lyckades få med mig Veronica. Så det var jag, Winston, Baltazar, Veronica och lilla A. Vi gick/red till Badplatsen och det var så himla underbart. Winston var yberduktig! Så vi mös mest runt och tjattrade om allt och inget. Jag hade med mig kaffe som vi drack i solen! Så lekte vi med Baltazar och han var överlycklig!
 
Vi skrittade nästan hela vägen dit. Sen behövde A äta efter vägen hem så då red jag ut mot Granbo i trav och galopp, fick höger 1 gång!! Sen skrittade vi hemåt i lite mer fart.
 


 
 
 
Herregud fler dagar som denna!

Fredag

Tanken med dagen är att söka lite jobb, vilket är klart. Fixa stallet vilket jag längtar till. Mysa runt med Baltazar eftersom jag troligtvis inte ska rida. Men om jag  lyckas få tag i honom så ska jag tvätta svans och hovar hade jag tänkt. Det är ju lika härligt väder idag som igår så ute sysslor är perfekt!
 
Ikväll har vi familjeråd om våra födelsedagar och resor eller ikke resor. Om vi ska åka, när vi ska åka, vart vi ska, vilka som ska med(förhoppningsvis alla).
This is how we do business in vår familj ;)

To the reindeer

Underbart väder, underbar häst och underbart humör. Jag var i stallet flera timmar idag och bara njöt och poade på. Hästarna har släppts ut i en annan hage idag, en ännu större än våran redan gigantiska hage. Fan jag börjar verkligen ogilla hagar. Jag skulle helst vilja ha en liten ruta med en häst i varje. Elakt men behändigt. Nu kommer inte det att hända men drömma kan man väl få göra. Jag gick ut i hagen och letade runt efter Winston direkt när jag kom. Vart jag hittar honom? Jo inne i krypinet ätandes hö. Så det var riktigt lämpligt. Jag stenade honom och borstade och donade länge samtidigt som Baltazar var ute och umgicks med oss.
Hårga och renarna var dagen riktning. Winston var på lite dåligt humör men mjuknade upp och blev glad efter en stund. En helt okomplicerad ridtur. Winston gjorde allt jag bad om utom att ta högergalopp såklart. Så vi travade och travade tills mina ljumskar dog. Han blir skitarg då jag saktar av när han tar vänstergalopp. Han var rädd för soptunnorna idag, speciellt de som det stod upp skräp ur. Annars var han en dröm.
 
Väl hemma igen stod han lös ute och vi riktigt mös i solen! Sen fick han gå ut i hagen och jag tog tag i stallsysslorna. Jag älskar vårt stall! Det är alldeles lagomt och mysigt! Sen tog jag in hästarna och borstade igenom Lukas och Dansa. 

Testing testing

Snodde Linas rubrik men mitt inlägg har en helt annan innebörd. Igår red jag ut på E precis som planerat men ridturen blev allt annat än som jag hade planerat. För det första så gick vi med Dansa och Noa till paddocken där de skulle träna och vi skulle fortsätta. Winston blev lite sur för att vi delade på oss och som grädde på moset var hästarna i hagarna galna så W snodde runt mig flera gånger. Han håller sig dock ganska lugn och blir inte stark men han vill inte gärna gå eller stå still utan det ska trippas och fjantas. Han är i det läget en ganska stor häst att hålla reda på. Jag har en tid nu känt att han är en bra storlek och inte alls så stor som jag upplevde honom i början. Men igår kom storkänslan tillbaka. Jag gick iaf med honom bort till tåget där jag satt upp och han drog iväg i trav, jag lyckades få till balansen och saktade av. Vi skrittade en bra bit bort mot skogen och han ville inte gå framåt. Han var upprymd och pustade och frustade och var allmänt dryg. Så jag bestämde mig för att få honom att tänka på något annat. Vi travade till nya järnvägen och då hade han coolat ner sig helt och var jätte jättefin och sökte sig till och med neråt. Tror att det har att göra med att jag höll honom lite kortare än vanligt för att han hade känts så flamsig.
 
Så vände vi och Winston gick i skritt sen drar han iväg i värsta galoppen(vänster såklart). Jäklar vilket krut han har nu när han vill alltså. Jag blev helt paff men satt kvar och fick stopp på honom efter en stund. Han galopperade liksom på stället och viftade på svansen och var riktigt sur. Han höll på såhär och så fort jag släppte honom lite så drog han. Vid sista lång svängen kände jag att jag läre lösa detta innan Lina drar till Göteborg (idag) så jag bestämde mig för att vi måste kunna trava bra en bit. Så vi gjorde det och han tog galopp tre gånger men sista raksträckan höll vi jämn trav hela tiden så då var jag nöjd och hoppade av.
 
Det är en sån himla kraft i honom att jag blir lite rädd. Men då påminner jag mig om att han är en snäll häst som troligtvis inte orkar dra iväg så långt och sålänge jag är redo så har jag ju balansen och då går det bra. I julas skulle jag aldrig ens hoppat upp på honom så som han var igår. Det som är skönt är att han ändå hittar lugnet fort i vanliga fall. Nu tror jag att det blev såhär på grund av att vi delade på oss när vi börjat ridturen ihop. För hästarna i hagen brukar han ha lugnat sig från innan vi kommer till tåget i vanliga fall.
 
Känner mig otroligt nöjd med att jag höll mig lugn och ändå provade att trava trots hans hetsiga humör. Sen är jag otroligt nöjd över att Winston valde att inte skutta eller sparka bakut trots att han var riktigt arg och sprallig. Så jag ser detta som en bra ridtur trots att känslan under ridturen mest var "Håll i dig nu"!
 

Faan så bra

Jag fick jobbet! Samma jobb som jag hade förra året och det känns så himla jäkla bra. De ringde nyss och min telefon spelade en helt annan melodi så jag fattade inte ens att det var den som ringde först. Jag har tänkt att jag nog inte kommer att få det där helt underbara jobbet. Det är tufft, jobbigt, krävande och ändå helt underbart!
 
Nu är jag redo för sommaren!!

Totalt lost

Jag har de senaste dagarna levt på grekisk sallad och frysta matlådor på jobbet. Det är så himla tråkigt att laga mat just nu. Idag har jag inte ätit någonting och det bör jag göra nu innan jag ska åka till stallen och mysa runt. Ska rida ut på E tänkte jag. Jag behöver energin men jag är inte alls sugen på någonting jag har hemma. Kan ni vara snäll och ge mig era bästa "I krislägen" tips? Vad äter ni då ni inte är sugen på någonting?
Hittade denna i frysen så nu blir det västerbottenpaj med skagenröra och inga tomater.

kärlek

Var helt slut i huvudet när jag kom till stallet idag. Efter mockning och pyssel och pussar känner jag mig nu redo för möte.


Nu är jag ledig resten av veckan så nu ska jag försöka ta tag i min bloggning.. puss

Need for speed

Jag var ju på bio igår och när jag kom till bion fick jag veta att filmen var 2 timmar och 10 minuter. Då dog jag lite inombords. Tänkte att det här kommer att vara som en lååång Harry Potter film. Men ack så fel jag hade. Filmen var riktigt bra och spännande!!
 
Hur gott luktar inte Popcorn?! Jag älskar doften men gillar inte alls smaken och konsistensen speciellt mycket. Och det är ju bra! 

Minirast

Hittade ett fönster med frisk luft och sol!



24 mars

Jobbet gick strålande idag, så härliga individer som jag får spendera min tid med. Men det är svårt att vet allt som de ska lära sig tycker jag. Slutade fyra och då strålade solen och jag tog bilen direkt till stallet. Mockade lite innan Lina kom och allt gick så himla lätt och fort idag. Vi lagade dörren till krypinet också. Sen tog vi en promenad med Dansa, Winston och Baltazar. 
 
Pappa kom och hämtade Baltazar och jag gick på bio med E. Nu är jag nyduschad, hur underbart är det inte att känna sig helt ren och fräsch?! Jag älskar att duscha och bada. Nu kollar jag på Criminal Minds och ska måla mina naglar och sen lägga mig innan tolv. Herre min gud va trött jag var imorse, därav tidig kväller. 

Hårga berget & hopp med Lina

Idag tog jag och Winston en lång skritt tur upp på Hårga berget. Skritt och klättring stod på schemat och herregud vad han kämpade min stora prins. Det tog 45 minuter upp till sista knycken till det vita huset, då skrittade vi hela vägen hemifrån. Det är 3.6 km. Ska bli himla spännande att se hur mycket vi kommer förbättra oss framöver. Inte i tid men i ork.
 
 
Vi skulle ta det lugnt idag för att han HOPPADE med Lina igår. Eller ja han hoppade EN gång och sprang rakt igenom hindrena de andra 4-5 gångerna. Haha alltså han är så söt och klumpig. Sen lyckades Lina få honom i högergalopp flera gånger vilket är ett grymt framsteg. Vi ska öva galoppen lite på volt framöver. 

Bommar

Igår när jag hoppade upp på Winston blåste det som tusan. Red ett varv vid trekanten och sen hem för det började hagla och blåste så himla mycket. Väl hemma på gården dog vinden helt och vädret blev vindstilla och sol. Jag hoppade upp och red iväg igen. Winston var följsam och väldigt pigg på skänklarna. Vi skrittade runt en stund innan vi travade några sträckor och testade högergaloppfattningar. Ingen högergalopp infann sig.
 
Efter en stund kom Lina gåendes och hade planerat lite bomjobb till oss. Så Winston och jag red över bommar för första gången. Det gick riktigt bra. Jag trodde han skulle tokhoppa över men han gick fint. Innan dess red vi på en stor volt inne på NHplätten vid Vithebre. Mina ben dog efter något varv. Tanken är att vi ska stärka upp höger sidan så mycket att högergaloppen ska börja fungera.
  
 

Den blåa




En av de svarta..




Härlig dag

Åkte till stallet med Johanna på förmiddagen. Hästarna var längst nere i hagen så vi gjorde ingenting med dom utan fixade bara stallet innan vi åkte och käkade lunch på stan. Sen pratade vi livet! Helt plötsligt var klockan tre och halv fyra skulle jag hämta upp den andra Johanna för en tur till Söderhamn på ett möte och så skulle vi svänga förbi HM innan. Baltazar fick stanna hemma med Johanna.
 
Shoppade fyra fina klänningar till sommarens partaj och en stickad tröja. Nu har jag precis kollat klart på Criminal Minds säsong 1. Ska kolla 1 på tvåan innan jag hoppar i säng. Fick förfråga om jag ville jobba samma tider nästa vecka för samma person som denna vecka och det vill jag ju såklart. Det är verkligen härligt att jobba!

9873

Wooopidopiiidooo!! Skatten är den bästa belöningen på året! Jag är så himlans lycklig att jag på mitt nya jobb ökat så att de drar 30% skatt istället för de 20% de först drog. Jag hoppas det gör att jag slipper restskatten även nästa år. Iår slapp jag den och får nog en finfin resa kanske?! Yeaaay!
 

Trava

Min ridtur idag var en ridtur, den var varken toppen eller botten. Lite tråkigt att känna så nu efter alla berg och dal banor. Jag hade bestämt mig för en plan, vilket var ett tag sedan då jag nu mest bara ridit utan plan ett tag.
 
* Rida till Blåvita huset och trava alla sträckor utom nerför. Detta för att vi(mest jag) ska öva upp våran uthållighet och få en jämn och bra takt och hålla den.

* Galoppfattningar, fortsatt galopp lång sträcka om Winston tar höger. Detta för att någon gång i framtiden få in högergaloppen i våra liv. 

* Skritta hemåt och göra böjningar och flyttningar för skänkeln. Detta för att mjuka upp och få Winston att bli lyhörd för skänklarna.
 
* Trava, skritta varannan pinne. Detta för att få Winston allert på skänkeln och lyhörd för avsaktning.
 
ALLTING gick bra. Travsträckorna blev lite hackiga på två ställen, men det är för att han blir tung i handen och då skänklar jag på och då ökar han och då bromsar jag och till slut hamnar vi tillbaka i en bra takt utan att han hänger i handen. Galoppen gick inte alls så vi galopperade kanske 7 språng totalt. Böjningarna behöver jag en update på, jag blandar ihop fötter och händer och vart vikten ska ligga, men han gjorde som jag bad! Trava och skritta varannan pinne var en väldigt bra övning för oss. Tidigare han vi kört halt vid varje pinne och sen skritt emellan. Men detta var svårt och lite kämpigt för oss som inte är så kvicka i igångsättningar och avsaktningar. Riktigt kul att känna att vi blev bättre de sista gångerna. Mycket ligger i planeringen också, min alltså.
 
Det som inte funkade idag var att rida till Blåvita huset. Det var för halt och Winstons broddar var för dåliga så vi vände redan där det börjar gå nerför mot huset. Sen hoppade jag av vid KalleKulabacken och gick hem för Winston gled neråt.
 
 
Tidigare i veckan var vi till paddocken och strosade runt en stund medans Dansa tränades.

Hinner inte

Jag är arbetslös och känner att min tid inte räcker till, hur funkar det? Just den här veckan har jag även jobbat måndag och tisdag. Det är himla kul att ha fullbokade dagar men ibland känns det som att jag får mindre gjort då när jag väl har en halv dag ledigt. Idag har det vart ridtur, veterinären med Dansa och möte som slutade nyss. Imorgon är det stallet, Johanna, träffa E och sen möte/studiebesök i Söderhamn.
 
Därför ska jag grotta ner mig i Criminal Minds nu ikväll bara njuta med en stor kopp saft och ingen bulle. Ska kanske blogga om ridturen idag också. Har nada bloggsug just nu, Känns som att om jag har tid över så prioriterar jag ett avsnitt Criminal Minds eller att sova.
Vet ni att man kan prata med telefonen och säga åt den att knäppa kort? Här ovan är resultatet.

Redan I sängen

Att gå upp tidigt är inte min grej. Speciellt inte när jag inte gjort det på ett tag. Var så trött imorse. Imorgon ska jag vara piggare!!

Har funderat på det här med 30års fest. Kanske vore skoj ändå.. kan inte riktigt bestämma mig. Älskar att samla alla jag gillar, laga mat och fixa allting! Men jag vet inte det tar ju lite tid..

Mötet med polisen gick bra. Hon var människa och hade känslor. Synd och kanske lite tur att lagarna inte har det. Jag vill bara göra så mycket och är så jävla trött på allt trams folk håller på med. På onsdag har vi möte igen, då hemma hos mig så det känns skönt och mindre stressigt. Många möten nu ett tag men jag hoppas det leder till nått väldigt bra framöver!


En bil för över TVÅ MILJONER vem fan köper det?! krocka höll den på att göra också för att den körde förbi på insidan alltså i höger fil på E4an. Pucko.

Monday

Fascinerande att det helt plötslig kan vara vinter igen. Igår var det vår, idag är det 2 dm snö. Det gör mig inget egentligen men det är jobbigt med bilen och hästarna. Tydligen ska allt smälta bort på fredag i alla fall. Idag har jag jobbat som lärare, herrejisses vad de har att göra. Jag fullkomligt älskar matten! Imorgon ska jag ha 3 lektioner helt ensam, engelska är ämnet. Ska bli spännande!
 
Nu ska jag iväg på möte med polisen, jag tycker inte speciellt mycket om polisen men jag ska ge dom en ännu en chans.
 

Magnus Betnér

Jo ni ikväll är jag ute på tur med min lillebror. Jag gav honom detta i julklapp/present så det var ju tur att jag fick haka på på ett hörn. Vi ska se Magnus Betnér på Gävle Konserthus och det ska bli så himlans roligt!
 
Vi åkte dock tidigare så att vi kunde shoppa lite och bara umgås, äta gott och må bra!
Wiiie..

Söndagsuppdrag 3

Glömde visst blogga om förra söndagens kockande(lagade dock all mat på fredagen då). Lagade en kycklinggryta och en kasslergratäng. Dock tog jag hem alla lådor med kassler för han tycker tydligen inte om det :P. Så nu till denna vecka då jag lagade all mat igårkväll, blev klar halv ett haha.. Min plan var att slippa laga nästa vecka så jag lagade massa mat nu istället. På schemat stod tre olika rätter. Jag gör som så att jag planerar vilka rätter det ska bli i stort men kryddning eller smaksättning bestämmer jag under tillagningens gång om det inte är något speciellt som jag inte har hemma.
 
Önskemålet var "variation" och det är ju inte konstigt eftersom han ätit kycklinggryta hela veckan. Så jag tog en fiskrätt, en kyckling och en köttfärs.
 
Fisken (5 lådor)
 
800 gram fiskfilé
ca 500 gram broccoli
2 ägg
5 dl cremefraiche
2,5 dl grädde
1 paket fryst basilika
salt
svart peppar
 
Fyll botten på en form(20x30) med broccoli, lägg över fisken och salta. Blanda allting annat, smaka av med salt&peppar. Häll över blandningen och schoopa in i ugnen 200 grader ca 1 timme. Fisken var fryst och i väldigt stora fileer.
 
Köttfärsen (7-8 lådor)
 
1 kg blandfärs
2 squash
1 aburgine
2 mossarella
1 fetaost
2-3 dl riven ost
5 dl cremefraiche
2.5 dl grädde
2 ägg
1 tsk sambaloelek
chilikrydda
paprikakrydda
salt&peppar
 
Stek köttfärs och gör som en köttfärssås av kryddorna, färsen och creme fraichen. Hacka grönsakerna och lägg i en stor form, häll på köttfärssåsen och blanda runt. Blanda ägg och grädde och häll i formen och blanda runt. Skär mossarellan i mindre bitar och picka ner dom i formen lite överallt. Strö över riven ost och sist fetaosten.
In i ugnen 200 grader 40 minuter!
 
Kycklingen (7 lådor)
 
2 kg kycklingfilé
Kryddor: citronpeppar, chili, vitlök och salt.
 
Lägg kycklingen i en form/plåt och ringla över olivolja. Krydda med vad du gillar, mycket! Vänd och ringla olivolja och krydda. In i ugnen 200 grader. Jag hade gigantiska fileér på mer än 200 gram styck plus att de var frysta så jag körde 90 minuter. Är de normalstora tar det runt 1 timme. Dessa äts med beasås endast eller på ett ostbröd.
 
Övrigt
Ett annat önskemål som dök upp var bröd så jag slängde ihop några ostbröd att käka till frukost eller mellis. De är hur enkal att göra som helst och väldigt goda. Receptet är poppis på Instagram just nu och jag blir taggad hejvilt när det används vilket är kul. Vill ni ha receptet så finns det HÄR!
 

Fjantig herre

Idag är jag stolt över mig själv. Vi gjorde inget speciellt alls på ridturen men det var ändå lite utmanande. Det blåste rätt rejält men Winston brukar ta det med ro. Dock blev han rädd för att dörren slog igen innan vi red iväg så jag vet inte om det var det som taggade upp honom. Vi kom inte ens av gården förrän han genade ner i grushögen och nu är jag less på det. Han har aldrig kommit undan med det så jag fattar inte varför han fortsätter. Men idag tröck jag på honom så han började trava och precis vid grinden så han haken till grinden som är typ 1-2 meter ramlat ut mitt i vägen så Winston springer rakt på den. Det skramlar till rejält men han bryr sig knappt.

Vi red till skolbacken och gick upp och runt ett varv åt varje håll. Det gick skitbra! Min plan från början var att rida till Karosseriet men eftersom han var så fjantig mot allt så sköt jag på den planen tills han gick så bra vid backen. Då bestämde jag mig för att gå över vägen en sväng iaf. Han kollade på allt och skyggade och drog framåt nån gång. Kände mig dock cool och lugn så jag bestämde mig för att trava lite vid husen och in i skogen och tillbaka. Det gick hyfsat, höll mig kvar trots bromsningar och svängningar. Han kändes som en slingrig orm idag.. så nu vet jag att han är smidigare än vad man kan tro.

Vid Karosseriet drog han över halva öppna planen. Då blev jag irriterad och fick för mig att nu får det vara bra. Så vi gick tillbaka och sen fick han gå så nära det gick. Tog massa tid men jag hoppas han lär dig att jag bestämmer ändå i slutändan han kommer inte undan. Så travar vi iväg hemåt och då ser han en snöhög som var skit farlig. Den fick han gå upp på. Det känns inte som att han är rädd egentligen utan drygar sig bara HELA TIDEN.

Stora framsteget jag känner idag är att jag känner mig inte rädd längre. Obehagligt kan jag känna att det är om det är bilar eller annat i närheten annars blir jag mest bestämd och vill gå förbi eller trava förbi tills han ger sig.



Lördag?

Idag har jag hängt i stallen hela dagen. Lina skulle rida Dansa i Storstallet så vi åkte iväg vid 11. Dansa var dock inte med på noterna när vi skulle lasta så hon stegrade så högt att hon slog över. Jag blev i chock, tårarna började rinna och hela jag skakade. Men vi fick in henne och hon är hel och mår bra vilket är huvudsaken. Det var dock helt sjukt att stå där och se hela hon falla rakt bakåt. Jag ryser nu när jag skriver om det jag tårarna kom tillbaka när jag pratade med Linas mamma om det tidigare. Nä fy tusan nu får hon fan växa på sig och sluta med alla farligheter. Min stjärna fick vila idag. Jag och hundarna följde med Lina när hon red Bronzac till skogen.
Nu håller jag på att laga all mat till söndagsuppdraget, är borta imorgon. Det känns inte som lördag idag alls. Har ingen lördagsfeeling. Känner mig trött och det är bara för att jag har mat i ugnen som jag måste vänta på. Tänker därför knäppa på något avsnitt Criminal Minds och kanske blogga lite inför imorgon. 
 

Friidayy

Min dator tar över mitt liv känns det som ibland. Idag skulle jag bara kolla lite snabbt innan frukosten. Nu 4 timmar senare har jag uppenbarligen kollat klart eftersom jag äntligen klickat in mig här. Fortfarande inte ätit någon frukost dock. Men sökt några jobb och det behövdes.
Igår när vi var ute och strosade..
 
Tror att jag ska ta en liten tur ute i solen med Katten och Baltazar innan jag kockar ihop någon lunch. Sen ska jag lyxa det med en eftermiddag i soffan med Criminal Minds. Jag har hittat den bästa uppfinningen ever. Så nu kommer jag att bli tvnörd igen. Men först djuren och mat.
 

Galopp stopp

Idag red jag till E själv medans Lina och Frida fixade stallet. Hoppade av vid haghästarna, på vid kyrkan, av vid tåget och på strax efter tåget. På vägen mot E idag så stannade det en bil med en gubbe som hoppade ur bilen och frågade om han fick fota min vackra häst! Haha Det är verkligen sant folk stannar och berömmer Winston hela tiden. Har dock bara hänt någon gång att de frågat om de får fota. Han fotade ur olika vinklar och bad mig böja Winston huvud hit och dit. Sen tackade han så mycket och så red vi vidare. Mötte en kvinna idag som också berömde Winston och sa att han var så fin, det var när vi travade förbi så det är inte så att jag stannar och pratar med alla. Sen stannade jag och frågade en man vid tågrälsen om de skulle spränga något mer idag och till och med han sa "Men det var då en bastant och fin häst du har"! Haha det är galet härligt att han sprider glädje runt sig!
 
Tränade 11 högergaloppfattningar idag, han tog ingen. Tog flera av dom i tvärare högerkurvor men han får ändå in vänstergalopp. Tog två längre vänster galopper och rejsade på lite. Åhh det är så himlans roligt! Winston lyssnade jättebra även idag. Han blev rädd för två barn som var ute och gungade på vägen hem så han genade rakt över vägen.
 
Nu ska han inte få galoppera längre sträckor i vänster heller för det blir ju en stor skillnad mellan höger och vänster sida då. Ska försöka tråka ut honom så att han tar höger. Tror ni det funkar? Jag är tveksam men jag vet inte hur det fungerar. Ska prova att longera honom och lyckas få honom att ta höger galopp också för det fungerar tydligen för vissa. Att locka honom att lära sig högerfattningen lättare. Provningen fortgår.

Var så fint väder med solen som sken och ute på E så ligger hela sjön alldeles nära.




 

Ljuvlig ridtur

Idag var jag nedrans sliten efter en natt full av vrid och vändningar och allmänt ont i kroppen/huden. Så jag hade förväntat mig en orkeslös Hanna som inte kunde rida riktigt bra. Men så vet jag ju att det kan vända när jag väl kommer upp på ryggen. Blev glad och nöjd när Lina hade tänkt en skrittrunda i Hårga. Dels för att jag slipper jobba så mycket och för att jag slipper alla hästar i hagarna och tåg.
 
Vi skrittade länge, så länge så jag fick ont i rumpan och lite kramp i vristerna(hade kortat stigbyglarna lite så det kan bero lite på det också). Vi travade en sträcka men skrittade resten ända bort till renarna.  Hela första biten och travsträckan red vi bakom Dansa och Winston tog det faktiskt riktigt lugnt idag. Dansa blev lite på tårna av renarna och Winston blev lite på tårna av att Dansa grejade lite där bak. Renarna sprang och gömde sig när vi kom men kom sedan tillbaka. Det är ganska underligt för hästar att vara lugna och normala när det springer renar alldeles bredvid men våra hästar klarade det över förväntan. Dansa har ju aldrig sett renarna tidigare så hon gjorde det riktigt bra. Dock tror jag att hon tog ett bocksprång eller två då vi kommit förbi.
 
Så gick vi förbi Hårga gården där vi lussered innan jul. Sen vidare ner mot vattnet och tog där galopp efter vattenbrynet, så himla härligt och fint! Jag fick till och med bromsa Winston för vi gasade på för mycket enligt Lina, jag är totalt fartblind. Och tro på fan att Winston nu kan reglera sin galopp och ändå hålla den, helt sjukt! Tror vi kommer rida dit och ha med fika i sommar, vore väldigt mysigt!
 
Hem hade vi lite mer fart och travade på bra. Sen skrittade vi förbi renarna innan vi tog en längre galopp uppför en lång seg backe. Där skulle Dansa byta galopp och då kortade jag Winstons galopp så mycket att jag blev i typ chock. Så himla himla duktig och stark han har blitt alltså. Jag hoppas verkligen att vi kan få ordning på högergaloppen nu också. Det känns som att träning ger resultat i alla fall.
 
Winston var riktigt trött efter vår "skrittrunda" som blev en längre lugn runda med lite fartiga inslag! Red drygt 7.5 kilometer vilket är bland det längsta vi rider just nu. Jag är supernöjd med Winston efter dagens pass. Så himla duktig att lyssna på både gas och broms!
  
Vit häst goes svart..

Sicken träningsvärk

Det lilla men intensiva ridpasset igår tog hårt på mina ben. Att det kan skilja så mycket på grund av en sadel. Jag fick dock blåmärken på insida låren som vanligt när jag får nya tryck. Men tänker nog försöka använda dressyrsadeln när jag ska rida lite mer formpass i alla fall.
 
Imorse gick jag upp klockan 6 för att följa med en vän på sjukhuset. Eller ja vi skulle vara där halv åtta men jag måste ju ut med Baltazar och så också. Det gick bra trots att det var rör och sprutor alldeles nära. När jag kom hem däckade jag och sov i nån timme. Känns som att jag håller på att bli sjuk men i nästa minut känner jag mig pigg. Har börjat med en utrensning också så det kan ju vara den som luras för jag vet att man kan må sämre en period då. Det är dock för att jag ska slippa Voltarenen så jag ska ge det en riktig chans. Just nu har jag inte använt Voltaren på 3 dagar.
 
Nu har jag kollat lite jobb, duschat, fixat inför mötet som jag ska på strax och käkat smoothie med blåbär, grädde, yoghurt, vatten och greenpulver. Solen skiner så jag ska bege mig ut på en promenad med Baltazar så jag inte har missat hela dagens solenergi!
Fail..

30 minuter

Red en snabbis hemmavid idag. Åkte till stallet tidigt för att fixa allt och rida innan Lina skulle komma och vi skulle åka iväg med Dansa. Dock ville hästarna inte alls komma in idag så jag passade på att smörja all utrustning. När de väl kom in borstade jag Winston utanför stallet och sadlade honom sedan med dressyrsadeln. Fy satan vad den var obekväm. Får sträcka på mig som tusan och benen känns dubbelt så långa. Winston gick svinbra idag. Sökte sig neråt och jag var krävande idag. Han lyssnade galet bra på skänklar och var pigg. Lyssnade lite mindre bra på stopp. Vi lyckades inte få någon högergalopp men väl 3 vänstergalopper i högerkurva, YEAY! Förvändgalopp heter det va?! Duktigt häst :P.
 
Jag nöjde mig efter 30 minuter och då skrittade vi och böjde i säkert 20 av dom. Ett riktigt bra pass!
 

Måndag

Sitter i min soffa och är färdig med dagens alla "måsten". Ni vet att måsten är sånt som vi själva skapar oss? Folk är ofta gnällig på sina måsten men jag älskar känslan när de är klara. Jag vill gärna meddela att man måste inte laga olika maträtter varje dag, städa 3 gånger i veckan, gå 6 km med hunden varje dag, mocka åt hästen, duscha, söka jobb, jobba, träna, betala räkningar. Det är liksom ALLT annat något du VÄLJER att göra för att du vill vara ren, vill ha städat, vill äta olika rätter, vill ha ström/kanaler/skattad bil/lägenhet/tidningsprenumeration kvar, Vill att din häst ska ha det rent, vill att din hund ska må bra, vill ha ett jobb och få pengar. Ja ni ser man kan skita i allt om man vill, det är prioriteringar. Jag tycker att det är skönt att känna att jag har makten att bestämma över hur mitt liv ska vara. Jag kan välja att skita i allt och få det livet jag då förtjänar men då får jag fan skylla mig själv också.
 
Just nu kämpar jag lite i motvind då det verkar vara ruskigt svårt att få ett bra och intressant jobb och därav får jag prioritera vad jag lägger mina få slantar på. Ibland kan det kännas som ett tråkigt måste att gå en längre runda med hunden men då får jag tänka på vad denna underbara varelse ger mig, då finns det liksom inget att fundera på längre. Men det kan vara bra att påminna sig om att jag väljer faktiskt helt själv hur mitt liv ska vara och hur jag ska må i det jag vill/måste göra. Det är bra mycket lättare att tänka att jag vill göra detta saker för att uppnå ännu bättre mående än att tänka att det är dödstrist och deppa bort 30 minuter av mitt liv.
 
It´s my life och det är det enda jag har!
 

Barnvakt

Har vart barnvakt i helgen och det till tre små trollungar. Herregud vad föräldrar måste ha att göra. Bara alla frågor barn kommer med. Jag har inte alla svar! Jag vet inte hur många gånger jag har sagt "Jag vet inte". Och till svar får jag "Men du är ju vuxen du måste veta". Man känner bara för att säga "Meen googla"! Haha men det gör jag ju såklart inte. Jag känner mig inte vuxen alls när det kommer till att veta allt. Men det är galet så mycket glädje och roligt man får ha med barn!!
 
Vi har haft det urmysigt, lagat tacos, gjort fruktsallad och umgåtts(Det innebär bada badkar, gå med hunden, hoppa sönder madrassen, lekt inte nudda golv, matat hunden, gömt Katten, lekt kurragömma, handlat onödiga saker, lekt tagen!) De sov som stockar hela natten så jag fick mig en god natts sömn vilket jag har hört att är ovanligt hos familjer. La mig kvart över tio och gick upp 8. Då la vi oss med alla täcken, kuddar, barn, djur och gossedjur i soffan och kollade på Alvin och gänget 3. Himla bra film!
 
Föräldrarna var lite trötta så jag tog med mig hela bunten till stallen hela dagen. De sprang runt en del men skötte sig ändå kanonbra för vi var ju där i sisådär 4-5 timmar. De spelade olika spel på telefoner, plattor och DS i bilen medans vi var ute och red. Annars borstade de hästar, red en sväng på stora fina Winston och promenerade med Bronzac och oss. Till lunch fick de kalla Tillmans korvar och bananer haha.. Vilken superbarnvakt va?!
 
 
 
 
Fina underbara ungar!
 

Lilla skogen

Imorse blåste det galet mycket på Baltazars morgonrunda så jag skickade ett sms till Lina och frågade om vi verkligen skulle rida. Jag älskar blåst men ogillar den när det kommer till ridning. Vi kom fram till att tömköra Dansa i paddocken. När vi väl var i stallet så hade vi tagit min bil för jag hade alla barn med mig och då inser vi att tömkörningsgrejerna ligger hemma i Bollnäs i Linas bil. Så omplanering och mindre blåst ledde till en ridtur i Lilla skogen.
 
Vi fick hämta hästarna längst bort i hagen, Lina tog Dansa, jag Noa och Winston och Lukas fick gå lös. Lukas drygade sig på Winston så helt plöstligt studsar han rakt in i Dansa så hon bockade. Noa blir uppspelt av att de springer runt men är lätt att hålla kvar. Tidigare har vi haft dom i vad vi kallar "Lillhagen" de dagar vi ska ta ut dom under dagen men nu blir det för kladdigt för fyra hästar så nu går de på stora jämt. Detta leder till att vi har lite problem med intagningen just nu för det känns inte tryggt nånstans.
 
Så red vi iväg mot skogen. Winston var riktigt seg i början och väldigt obrydd trots att det blåste rätt rejält. Vi hoppade upp vid ladan och idag var det mycket som lät och rörde sig överallt. Vi mötte först en fyrhjuling som Dansa tyckte var läskig, sen en traktor med ved, människor ute, lös hund och massa mer. Winston var inte tittig alls idag vilket kändes skönt eftersom Dansa verkade lite tittigare än vanligt då hon knappt bryr sig om nått. Dansa och Lina gick först i skogen och det går mycket bättre för då slipper jag ligga på Winston hela tiden utan han vill nästan öka av sig själv. Han tyckte nog att det var himla jobbigt, han pustade och frustade och tog i i uppförsbackarna. Jag upplevde att vägen var längre än tidigare OCH det bästa var att backen ner mot åkern kändes mindre vilket jag gillar haha..
 
Ute ur skogen travade vi sista stigen och sen grusvägen. Det är väldigt gropigt och guppigt men tills då hade Winston fötter vaknat så han klarade det galant. Sen vände vi mot Hårga och tog en galopp efter Dansa och vi var så jäkla duktiga. Ja det låter kanske konstigt för er som rider att jag tycker att vi är duktiga som galopperar men som vi har kämpat med detta. Jag var livrädd först, sen har vi fått kämpa oss framåt, sen har vi fått kämpa för att inte komma för nära, sen för att ens få galopp, sen för att jag var livrädd för bakutsprång igen och idag kändes det hyfsat kontrollerat. Dansa blev lite rädd för något på kanterna två gånger och genade rakt över vägen men Winston lyssnade på mig och var så himla duktig. Jag måste lära mig att våga ta tag i honom rejält och inte bli rädd när han fjantar runt med huvudet eller rycker framåt. Vi ska lyckas omvandla all hans energi till en bra galopp och det tycker inte jag är lätt.
 
 
+
* Galoppen gick kanon!
* Winston var lugn trots blåst.
 
-
* Oskodda ridbyxor, vilket skämt!

Klättring med Dansa i spetsen

I torsdags kväll red vi ut en sväng med Dansa och Lina. Klättring stod på schemat. Gick två rundor i skogen vid ladugården och en runda vid skolbacken. Sen red vi ju såklart däremellan och då passade vi på att trava. Vi travade även på stigen mot skolbacken. Som rubriken berättar så red Lina först på Dansa hela ridturen och det gick hur bra som helst, vilken cool häst hon är!
 
+
* Winston var super duktig och kämpade på bra i skogen när vi slingrade oss runt träden.
* Winston har aldrig förut gått i så bra form i så långa perioder tidigare.
* Väldigt otittig när han får gå sist!
* Min balans och sits känns mycket bättre i backar.
 
-
* Winston blev övertaggad och började galoppera en av travsträckorna, Vi hamnade lite längre efter och då blev han hysterisk igen och vi kämpade mot varandra en stund. Jag kommer aldrig att kunna hålla honom om Dansa drar i framtiden.
Lina och Winston i skogen i höstas när jag inte vågade rida där :P

46.4 kilo

Fyrahundragram hade jag gått ner denna vecka. Vägde mig igår som vanligt men var inte in något på bloggen så därför skriver jag idag. Han jag lagar mat till har gått ner 3.5 kilo sen i måndags, sjukt kul!
 
 

Bomber med dyra hästen

Hade bestämt mig för att rida till Lilla skogen idag. Ändrade mig dock när jag skulle sitta upp vid ladan. Plötsligt var det som att ett larm började tjuta, det höll på säkert 30-60 sekunder medans jag drog ner stigbyglar och drog sadelgjord. Sen kom den KABOOOM! Sen tjöt det. De håller på att bygga en järnväg en bit bort från vårat stall och idag hade dom sprängdag. Lilla skogen ligger närmast järnvägen av alla ridvägar så jag ändrade mig och red mot Hårga.
 
På schemat stod långa galoppsträckor, 3 högergaloppfattningar och övergångar mellan galopp och trav inte skritt. Alltså mycket hålligång.
Galoppsträckorna gick bra, den längsta ca 700 meter, mest platt men även Winstons galoppbacke mitti.
Högergaloppen gick inte alls.
Övergångarna gick bra! Hade bestämt mig för att inte rida längre än vad jag orkade vara riktigt stabil och göra allting riktigt bra. Blev lite sliten på slutet men kände mig kontrollerad hela tiden. Det är lite lättare då han inte tjurar och är lika seg som när Dansa är bakom. Fick in en sjujäkla galopp på sträckan förbi Peters hus, Då gick det fort och han var taggad så vi galopperade tillbaka igen och sen travade vi hemåt igen. 
 
Våran största utmaning idag var oplanerad, eller planerad undermedvetet. Vi gick efter åkerkanten till Hårga, jag måste lära mig att åkrar inte tar fram det värsta, dock gick jag ju brevid men ändå. Vi gick även stigen upp mot stugan istället för vägen, Winston hoppade stort över "gropen". Hem hoppade jag av vid stugan för jag hade longeringslinan och västen där. Sen gick vi stigen och sen hoppade jag upp och red åkerkanten till sista diket då jag hoppade av och gick hem. Vi är på gång, jag är dock livrädd.
Winston var yber duktig, han tyckte att det var riktigt jobbigt och han pustade, frustade, andades fort och kändes galet nöjd! Jag?! Jag är överlycklig! Idag var vi braá!
 

2013 - året kilona glömde

Jag gick ner typ 3-4 kilo under 2013. Hur är det ens möjligt?! Jo för mycket unning och för lite pli på mig själv. Kroppen har dock omformats lite och mina lår har minskats. Jag upplever att kroppen är starkare och jag känner mig lättare än jag gjort i hela mitt liv.
 
2013 var året då jag tränade mer än jag någonsin gjort i hela mitt liv och DET är jag STOLT och glad över. Mådde väldigt bra med mig själv. Nu är det 2014 och det är året jag blir klar med min viktnedgång!

Tjaa

Här är det riktigt bra idag! Dagen har varit givande och jag är påfylld med energi. Åkte till Veronica och mös med bebis och drack alldeles för mycket kaffe tidigare idag. Veronica är så himla klok och under timmarna jag är där hinner vi prata igenom hur många ämnen som helst. Dessutom tycker vi ganska lika vilket gör allting mycket enkelt och lättsamt haha.
 
På vägen hem tog jag hand om stallet. När jag kom dit hade avbytaren disco och musik på högsta volym haha.. Helt crazy men väldigt härligt och det kändes lite "sommar fest" över hela ladugården. Tror djuren blir liite lyckligare av musik också. Kändes som att alla sysslor gick snabbt och jag gick bara runt och njöt av lugnet och av att alla tankar inte var tunga eller jobbiga. Baltazar och jag kastade lite boll och rejsade runt på gården och på skullen. Han är fin min vän. Så fick hästarna komma in och Dansa såg ut som en lerhög så hon fick mest uppmärksamhet idag. Stod hur snällt som helst i gången och verkade gilla att bli ren från all lera. Winston var mysig och ganska lortig även han. De andra två var relativt rena så de fick varsin snabb borstning innan jag åkte hemåt.
 
Väl hemma försökte jag byta lampa på bilen men det gick inte bra. Attans alltså att jag ska vara så okunnig på bilar. Vill ju inte åka med bilen i mörker när lamapn är trasig. Kom hem och Baltazar åt massor med mat, både morgon och kvällsmaten på en gång. Tänkte att vi därför borde gå en vända och kom på den brilljanta idéen att det var hoppträningar på ridhuset. Så vi gick helt enkelt dit och tittade på en träning och sen hem. Vi var båda lika nöjd när vi kom hem igen. Nu har jag fixat lite på datorn och ska strax hoppa i säng för jag ska till stallet tidigt imorgonbitti.
 
På träningen var det en "Winston häst" med så jag fick lite tips och trix som man bör tänka på när man rider sån typ av häst. Riktigt bra att lyssna och titta på träningar nu när jag fattar lite mer. Ska tex sitta lite mer i sadeln för att få honom att gå mer på bakbenen. Jag vill gärna ställa mig för att göra det så lätt för honom som möjligt men då är det tydligen bättre att låta honom kämpa på med bakbenen än att det ska slita mer på frambenen. Det lät sunt när hon sa det och hästen såg ut att jobba bättre då ryttaren gjorde så. Jag vet såklart att man inte kan ta övningar och saker rakt av till Winston eftersom han inte alls är lika vältränad och så men detta var en häst med svagare bakdel som behövdes tränas upp. Så lite lika var dom. Om det inte funkar så får jag väl skita i det, men prova kan jag ju.
 

Njutning

Måndagar har för mig blitt en jäkligt bra dag. Dagen tillbringar jag oftast i stallet för ingen vill ha en vikarie på måndagar. Får umgås med Baltazar och sova länge. Varannan måndag har Dansa träning i ridhuset. Jag handlar ofta och kockar lite mat inför veckan. Jag får njuta lite av livets goda skulle jag vilja påstå.
 
På kvällen är det min absoluta favoritserie "Tjockare än vatten". Ni måste se den. Love it! Bäddar ner mig i soffan eller sängen beroende på när jag kommer hem och hur trött jag är och bara njuta. Jag kollar alltid på svtplay så tiden och dag spelar egentligen ingen roll men jag har skapat mig en måndagstradition. Vissa måndagar räknar jag ner minutrarna tills nästa avsnitt läggs ut klockan 21 medans jag vissa kollar halv ett inatt. Ikväll har jag nyss duschat och ska nu koka en kopp av mitt goaste te och bädda ner mig i soffan med djuren och insupa det sjätte programmet!

Hittade min tusenlapp i fredags trots allt. Så nu är det inväxlad och jag känner mig riktigt nöjd. De på banken kunde inte ge mig en ny tusenlapp utan endast sätta in denna på kontot. Så jag får la skaffa en ny på något sätt. Känns tryggt att ha en tusenlapp hemma. Jag har ju pengarmani. 

En känslomässig pärs

Idag har jag fått utmana mig själv i ridningen och jag klarade det. Egentligen skulle vi iväg på träning med Dansa men det var inställd på grund av annan aktivitet i ridhuset. Lina frågade om jag och Winston ville med ut på en tur och självklart ville vi det. Jag hade i smyg hoppats på klättring bara för att göra det enkelt för mig men det blev E. Lina frågade mig innan när vi var ute med hundarna om jag var sur eller nått och det berodde nog på att jag var riktigt nervös. Trött var jag också men så nervös för att rida som jag var idag var det längesen jag var faktiskt.
 
Jag bestämde mig för att hoppa av och gå förbi hag och kyrkhästarna när vi var hemma. Men när vi väl kom dit red jag förbi haghästarna och hoppade sedan av och gick förbi kyrkhästarna. Anledningen är att jag är inte alls avslappnad och jag tror det förvärrar situationen på alla sätt, Winston blir mer uppmärksam och jag mindre följsam. Hästarna var dock coollugna idag såklart. Jag hoppade upp från samma grushög som sist och det gick hyfsat bra att komma upp.
 
Sen kom nästa pärs, Tåget. Jag pratade nog nonstop och sen höll jag nog andan en stund men jag ville verkligen rida förbi där idag(inte gå). Jag tänkte "hur fan är jag funtad, sist jag red här dog jag typ och nu rider jag här igen, jag får skylla mig själv om jag flyger av och bryter armar och ben". Det gick hur bra som helst, Winston tittade lite på övergången och gick lite segare men det berodde nog mer på mig idag. Efter det var jag mycket lugnare i kroppen och sviinglad i sinnet. Sen red vi som vanligt, en helt vanlig ridtur i alla gångarter. Winston var lite seg, vilket jag upplever att han är när Dansa är bakom. I en galopp uppför sista backen tvärnitar han för att han "ser" något i diket, JAG SITTER KVAR. Det är en sån grej jag gått och varit nervös för att ska hända och nu har det hänt och det gick bra. Sista sträckan red Lina först i galopp och Winston blir så himla taggad men idag kunde vi hålla avståndet riktigt bra. Våran galopp är ju varken fin, bra eller samlad MEN vi klarade av den. Jag älskar att rida bakom nu! (Jo sörreni jag ändrar mig mest hela tiden! men idag kändes handen ok och det gör att jag känner mig mer kontrollerad även om vi inte är det). Hem travade vi mest förutom en galopp då Lina bad mig att vara lite tyst för Dansa var taggad, Winston lyssnade nästan bättre på det, men då var vi påväg hem också, jag vet inte hur det funkar bortåt då han är segare. Men det är bra att ta med oss!
Dansa gick själv över bron idag!

Vi hoppade av vid tåget och gick hem. En riktigt bra ridtur trots att jag gärna skulle vilja få fram Winston lite mer. Att han verkligen ska gå på lite mer som när vi ligger bakom. Hela han lyfts upp på ett annat sätt då. Vi får la öva och öva. 

Söndagsuppdrag

Har fått en ny söndagssysselsättning. Som att inte mina söndagar är fullsmockade ändå. Detta är dock för en person som vill ha hjälp med sin kost. Han jobbar borta under veckorna och vill äta börja äta LCHF. Så nu har vi kommit överens om att jag lagar 6-8 matlådor varje söndag. Tänkte att det kan vara roligt som ett återkommande tema här på bloggen också. Jag började med att handla..
ca 250 kr.
Detta är allt han ska äta på 3-4 dagar. Frukost består av ägg, stekta eller kokta. Som snacks finns små ostar och lufttorkad skinka.

I denna veckas lådor finns Curry köttfärsgojs och Lax med pesto och kokossås.
 
Laxen gör jag såhär:
Laxfileér i ugn med en tsk pesto på varje. Lite grönsaker jag tog ekologisk broccoli, ekologisk squash, ekologiska gröna bönor. I samma form, klicka lite smör, 200 grader i 30 minuter, Klart!
Sås: 1 burk kokosmjölk 1 msk pesto, chili, salt. Koka ca 15-20 minuter tills den tjocknat.
 
 

Fina hästen

Joni det går upp och det går ner och idag var vi på topp. En underbar morgon med fina Winston. Vi övade på övningar man ska kunna i bruksridning.

* Stå stilla när jag hoppar av och på - Det gick hur bra som helst idag. Winston stod som ett ljus. Första gången ramlade jag dock ner i lersnöslasket.

* Backa - Det får vi träna massor på.

* Gå i vatten och på brunnar - Vatten gick bra, brunnar bryr han sig inte om men det är ganska svårt att pricka en hov på dom.

* Stå stilla inom en ram av 60 cm - Det klarade han av galant ibland och hemåt ville han gå.


 

Morgontur i snöslasket

Imorse var vi i stallet tidigt eftersom vi skulle iväg på fotboll. Vi började med att borsta hästarna och sen släppte vi ut dom i hagen en stund medans vi mockade och fixade stallet. Tog in dom och gjorde de klara för avfärd. Dansa var himlans lugn och Winston var enbart fokuserad på höet som fanns i boxen. Vi var riktigt snabba idag!
 
Så gick vi iväg mot Hårga och så hoppade vi upp samtidigt, lite läskigt haha.. men det gick finfint. Winston och jag måste öva på att Winston ska gå framåt när jag står på en upphöjnad(det ingår i bruksridning vilket vi kanske ska prova på lite). Sen skrittade vi uppför Kulabacken innan vi travade till nerförsbacken och sen travade vi till högersvängen mot Hårga då vi fattade galopp nästan direkt. Winston reagerade mycket på de fläckar där snön smält bort och skyggade. Han stannade även av en gång då jag inte lyckades hålla honom igång. En gång saktade vi av för att jag trodde att Lina sa det men det var en missuppfattning. Vi kom upp till kullen ovanför parkeringen och vände där och skrittade hemåt. Tog galopp vid Winstons galoppbacke annars travade vi mest och skrittade. Vid Peter mötte vi Annika och Smilla som tog några kort.
 
 
 
Planen idag var att inte vara rädd, det var ju ganska lätt eftersom ingenting skrämde oss idag. Nackdelen med att jag stänger av mina känslor lite är att jag inte heller är lika följsam och berömig mot Winston. Men nu känns det mycket bättre och jag var mer avslappnad. Winston var inte alls på topp på dagens ridtur men känslan blev ändå godkänd!

Smärtfri & fotboll

Jag har i princip inte haft ont på hela dagen. Smörjde in mig ordentligt igårkväll så jag fick sova bra och imorse innan ridturen. Det är så skönt! Handled, armbåge och knä har fungerat bra hela dagen. Jag tror att människor som inte har konstant ont kan förstå hur skönt det är att bara känna sig helt normal. Najs!
 
Idag har jag vart i Hudik på fotboll med Lina och kollat på när Victor spelat mot Kevin Walker(Sundsvall). Sundsvall vann vilket de borde göra med tanke på att de är 1 eller 2 steg ovanför Hudik i nivån. Tiden gick galet fort. Vi åkte dit med Victors pappa och herregud va nervös jag var. Kollade jag ner i telefonen eller i golvet blev jag åksjuk vilket jag inte brukar bli. Kollade jag framåt dog jag typ för han kör så himla fort och det var snöslask. Kontrollbehov?! Jorå. Den enda jag inte oroar mig jättemycket med när jag åker med är Lina och det är inte en vanesak för jag har alltid känt så. Annars ogillar jag att åka med alla haha..
 
 

RSS 2.0