Matlådor

Hade massor med saker som jag ville göra i helgen men istället bortprioriterade jag allt. Jag har vart i stallet med Lina och donat med Dansa. Winston har ju tappat en sko och har faktiskt knappt fått komma ut ur hagen. Mormor är sämre igen och det är fördjävligt. Troligtvis är det på grund av att läkare inte gör sina jobb ordentligt och det gör mig så jävla arg.

På lördagkvällen tog jag därför en hemmakväll och lagade massa matlådor! Åkte och handlade och strosade runt och valde mat. Älskart! Nu har jag hela frysen full med matlådor och det behövs. Gjorde köttfärssås, Hönsfärssås(haha finns det nått som heter så?!) och fläskfile med Sambal i ugn.
 
Imorgon väntar ett sista jobbdygn på mitt favorit jobb! Sen får vi se vart det bär. Vet att någon skulle prata med sin chef om mig och det kanske bådar gott. Nu ska jag se nått avsnitt CSI, börjat på säsong 1 och det finns 9 så då vet ni vart man hittar mig i några veckor.

I paddan med LD

Det är så himla spännande att titta på LDs pass nu för det går så himla bra emellanåt. Jag skulle ju bli vansinnig med en häst som Dansa det skulle aldrig gå. Mitt tålamod är för kasst. Lina är metodisk och kämpar igenom trasslet om och om igen. Visst hon lessnar ibland men taggar om fort igen när mitt pass skulle vart över. Anette och guideade lite också och det var toppen! Jag fick dock en häst bland filmkamera och vanlig kamera som slickade mig i håret och puttade på mig haha.. Söta Tage.
 












 
Hur fina? Perfect match

Tisdagsnöjet!

 
Himla skoj att de drog ihop till ett Tisdagsnöje denna sommar! Tidigare har det ju vart varje tisdag hela somrarna men det går väl inte ihop längre. Jag drog i alla fall ihop ett litet gäng(Alice, Anna, Johan och jag) och bokade in oss. Jag vill göra mer roliga saker! Vi åt roulader med grönpepparsås och drack massa vin! 
 

Tappad sko

Ja men såklart tappade Winston sin sko och hoven fläktes upp. Hovslagaren kommer på måndag. Mmm måndag. Gud så himla trött jag är på hans hovar. Bitter? Arg? Tankspridd? Oroad? Japp alla! När jag någon gång ska ha en ny häst ska den ha perfekta hovar och vara barfota!
 
Hittade en snäll karl som kom och slog på en sko efter några timmar i alla fall så får se om det håller till på måndag. Håller alla tummar jag har!
 

Ridtur i regnet

Idag var vi ute på en helt underbar ridtur med Lina och Dansa! W var pigg och glad och älskade allt! Så himla härlig känsla! Dansa var också på rätt bra humör och skuffade på utan vidare mycket krumbukter. Jag älskar att rida!
 
Innan hade jag målat i stallet och tränat med Noa. Idag var övningarna att hon skulle acceptera att jag "borstade" en plastpåse över hela hennes kropp vilket hon gjorde efter lite flyttningar hit och dit! En annan var att gå över balplast vilket hon gärna undvek och jag tvingar henne inte till nått utan gick bara lite fram och tillbaka och då hon valde vägen över plasten fick hon morot. Sen ville hon helst bara vara på plasten haha.. Sen körde vi stanna, backa, skritta, trava som vanligt. Hon är så himla rolig och energirik (på ett väldigt bra sätt) att träna med!
 
 

Holding on

Har rätt så mycket skit kring mig som påverkar mig. Det finns inte mycket jag kan göra åt något det enda jag kan göra är att förhålla mig till saker på bästa sätt för mig och andra såklart. Men det är väl så att om man inte hade mer att oroa sig för så oroar man sig mer för det man har?! Som nu tex skulle jag ju oroa ihjäl mig för Baltazar och hans operation och alla pengar och allt men näe det är så mycket andra saker som tar upp min hjärna. Självklart ligger det i mina tankebanor och grusar ner men jag orkar inte bryta ihop för det.

I dessa lägen blir jag vansinnig på Facebook. Människor lägger upp så mycket puckade saker och helt meningslösa saker att jag bara vill skrika ut massa grubbler i hjärnan. Men sen så sansar jag mig och döljer dom från min sida bara haha.. tänk om jag hade vetat det för 10 år sedan att jag skulle avstå en fajt!
 
Känner att jag blir så stressad över att inte kunna påverka och kunna saker. Det är så mycket som styr i livet och det stör mig haha.. Jag vill ha kontroll och inte bli så påverkad av alla känslor och tankar som rör omkring. 

Det mesta i mitt liv är bra! Har så många fina vänner att glädjas åt! En vän ska snart få barn! En vän har köpt hus! En vän utvecklas massor i ridningen! En vän har tagit ett enormt steg i rätt riktning för att få ordning på saker och ting! En vän har fått drömjobbet! & imorgon ska vi umgås hela familjen och käka tapas hos syrran, ska bli såå mysigt och skönt med en till paus! 
 
 Sist jag umgicks med familjen packade vi in oss i en bil och åkte och tog ett kvällsdopp..
 

Kvällsdopp

Ett filmklipp publicerat av Hanna Jonsson (@hannakjonsson) Aug 22, 2015 kl. 3:03 PDT


Räserpass

Winston har en lös sko så jag vågar knappt rida. Idag tänkte jag snabbt och kort och jäklarns vad bra det gick. Så himla härlig att rida idag. Tror att det beror repgrimmeridningen, han är lite lyckligare inbillar jag mig. Fast idag red vi med sadel och träns med bett. Tok nöjd med hela honom och varje meter på ridturen!
 

Dansaträning

Det är hårdkörning på Dansa fronten för tillfället! Hon har tränats lite oftare och ska komma i väg på lite tävlingar. Så roligt! Hon är dock inne i en liten vrångperiod och Lina får jobba järnet för att allt ska gå fint och bra! Men varje träning ger resultat och de är så fina!




 

Nu har vi gjort det!


Ett av de största målen jag har haft med Winston är att rida en ridtur i repgrimma! 
Jag red ju till badet med Johanna i repgrimma häromdagen men den turen räknas inte eftersom vi hade sällskap. Dock gjorde den ridturen att jag vågade ge mig ut idag.  Idag var det dax för en tur helt själva! Han är helt ljuvlig i repgrimman! Jollade sig lite i början och ville vända hemåt men jag kunde korrigera det med enbart ledrepet. Vi travade från Tåget till Fågelladan och tog galopp till bron. Jag har ju inte samma snabba kontroll att kunna flytta honom åt sidorna men ändå helt över förväntan. Vi red upp till huset på kullen och sen hem igen. Det kom bilar, en lastbil och två traktorer och Winston tog allt med ro till och med när ena traktorn släpper en skopa rakt ner i marken så att det dånar.
 
Vi tog alla gångarter hemåt också och han lyssnade klockrent på både igångsättningar och avsaktningar. Tog trav och galopp även sista sträckan efter fågelladan vilket är Ws tagga till sträcka. Turen var en lugn med kortare hålligångsträckor eftersom han har en lös jävla sko. 
 
Det som märktes mest idag är att jag har min balans mer i händerna är vad jag trodde och vad jag såklart vill ha. Sjukt irriterande! Men jag får öva på det i framtiden. Nu är jag taggad på en NH kurs! Har kollat på galet mycket klipp på youtube och det är så mycket jag inte kan. Vill kunna allt!

Hemmakväll

Sitter i min nystädade lägenhet och funderar på hur jag ska lägga upp dagen imorgon. På lördag är det tävling och vi ska iväg väldigt tidigt vilket gör att jag vill få sova hur länge jag vill imorgon. Men 13.30 ska jag hämta upp killarna och vi ska hitta på något skoj är det tänkt. På kvällen ska jag umgås med Anna och kanske käka räkor?! Är sjukt sugen på skaldjur! Jag hinner nog stallet på 2 timmar på förmiddagen. Så om jag åker 10.30? Eller om jag rider efter tävlingen på lördag? Men vill jag verkligen inte rida imorgon? Kanska kan rida imorgon OCH på lördag? Mmm lite så går mina tankar nu..
 
Har ni sett att det är REA på Röhnish?? 70% Love it! 
 
Sett min nya header? Har velat bytt ett tag men inte orkat ta tag i det men nu fick jag ju en urhärlig bild som symboliserar det jag strävar efter väldigt bra. Harmoni, naturen, lugn och glädje!
 
Dax för en ny fotoshoot snart va Lina & Linda?!

Oh happy day

Idag fick vi sällskap till stallet av Johanna och Liv. Jag hade bestämt mig för att rida till badet och ge Winston tid att ta sig ner i vattnet en gång för alla. Har inte lyckats på hela tiden han vart hos mig. Jag har även haft en "dröm" om att kunna rida honom i enbart repgrimma så jag var lite taggad på att prova det idag när vi ändå hade sällskap. Antingen repgrimma och sadel eller barbacka och träns.
 
Det blev repgrimma och sadel. I repgrimman hade jag långa repet och så satte jag fast reptyglarna i "nosgrimman". Jag gick efter storvägen och hoppade upp efter Kallebacken. Winston är helt underbar i repgrimma. Han är lyhörd, lydig och nyfiken. Vi skrittade och ibland så travade vi ikapp Johanna som gick med vagnen. Vid Berget kom en stor traktor så jag valde att hoppa av och gå en stund igen. Vid Blåvita huset hoppade jag upp och red sedan hela vägen till Badet. Vi gick även före för att kolla hur han gillade det. Han blev lite segare men tog allt med ro och brydde sig inte om varken gräsklippare, bilar med släp eller skällande hundar. Han känns annorlunda i repgrimma det är helt klart. Just idag känns det som att repgrimma kommer att vara ett självklart alternativ till våra lite längre långsamma turer och som till badet. Han lyssnar bättre på den än på hacket och hacket känner jag mig riktigt trygg med. Med tyglarna på nosgrimman känns repgrimman som ett ännu säkrare alternativ. Jag älskar att jag vågade prova!
 
Väl vid badet hoppade jag av och gick runt lite grann så att han skulle följa mig utan att tänka så som vi gör när vi tränar från marken hemma och sen gick jag i vattnet och INOM en minut gick han efter mig och sen ville han inte gå upp. Haha han skvätte med mulen och plaskade med frambenen och verkade verkligen tycka att det var härligt! Det var så himla roligt att se honom och så lugn!
 
 
 

4 timmar i stallet..

.. har aldrig känts så långa. Vi hann med så himlans mycket idag och jag fattar inte riktigt hur. Men härligt att det händer eftersom vi oftast annars står där och bara "Ops nu har det gått 6 timmar.... igen"!. Vi red först ut på Winston och Dansa. En tur mot Hårga där Dansa fick rejsa på åkern medans jag och W gick lite lugnt runt på en volt och sedan ställde oss på sidan av och kollade på. Var lite läskigt med en springande häst och så ville jag inte att han skulle bli trött eller bråka.
 
Sen red vi till Blåvitahuset och vände. Tog galopp hemåt och W blev taggad till tårna innan vi ens börjat trava. Han gjorde inget bus men var lite övertänd. Lina ville öka efter en bit men jag vågade inte. Bockningarna från igår satt i mitt huvud och jag fegade ur så irriterande. Men de sista 100?! metrarna så sa jag okej och vi brassade på. W tänkte bara framåt i galoppen och traven idag och fjantade ingenting med saker i dikena vilket kändes så skönt! Skritten var mestadels förfärlig, är så trött på att han blir sådär när Dansa är med, broms broms broms.
 
När vi kom hem hade vi massor av tid innan Anders skulle hämta Sune så Lina kom på att vi kunde flytta hindren från Vithebre till Åkern. Jag ville hellre pyssla med de andra hästarna så jag gav på förslag att Lukas kunde dra bommarna och Noa fick haka på som sällskap. Lukas tyckte att det var roligt att få hjälpa till tror vi haha.. och Noa vilken jäkla skillnad det har blitt på den donnan! Så cool och orädd och härlig! Vi kastade dunkar och släppte grejer i marken och ingen av dom reagerade utan stod där som två trygga och härliga arbets?hästar!
 

Åkrar.. tar fram Ws bästa och sämsta sidor

 
Jag känner mig hyffsat trygg alltid med Winston nu. Men vissa saker gör vi inte så ofta ändå för att det bara inte blir så. Som det här med åkrar, jag tycker att det är mycket roligare att rida ut än att rida runt runt på en åker. Men idag tog jag tag i mig själv och begav mig till åkern borta vid Hårga. Winston har haft en tendens till att busa runt lite på åkrar också men det kändes lugnt idag. Vi började med att skritta med power. Han skulle lyssna på skänklarna och var jätteduktig. Gräset är högt, till ovanför knäna så det blir tungt fort. Sen tänkte jag att vi tar lite trav och nån galopp. Så vi travade kanske ett varv och sen tog jag galopp och W flyger iväg i galoppen typ 3 språng och sen bockar han 2 språng innan jag får han att fortsätta galoppera. Vi provade en gång till men samma sak. Så då tyckte jag att vi ridit klart på åkern dels för att jag inte ville vara där helt ensam när han bråkade och för att jag inte ville att han skulle få kämpa mer i gräset.
 
Vi red då till Berget och vände. Galoppen satt som en smäck! Traven var supermjuk och helt ljuvlig! Skritten var framåt! Så slutsatsen är att jag nog alltid ska börja passen på åkern så han blir mjuk och fin haha.. Men med det mjuka och fina kommer mycket energi som gärna blir bus och galopp från skritt och lite hipp som happ. Men det är väl bara för mig att börja lära mig rida bättre så att jag kan ta tillvara på denna energiknutte till häst som han faktiskt kan vara!
 

Maja

Fick äran att hänga med och rida en häst som Sofie har hemma. En super tjock och fin bruksnordis. Hon blev helt knäpp första gången jag träffade henne, hon pep och flämtade. Men lördags var hon lite coolare när vi pysslade i ordning inför ridturen.
 
Det var ganska underligt att rida den minsta hästen haha.. Hon var snäll men väldigt kvick och pigg motför W vilket är ovant men i slutet tyckte jag ändå att vi hade hittat varandra lite. Det blir lätt att jag jämför med W eftersom det är honom jag har till vardags. Hon kändes dock coolare än Gubben som jag red förut någon gång. Men det är himla ovant att inte kunna ta i tyglarna riktigt utan att hon tror att vi ska springa. Vill jag flytta med skänkeln så vill hon öka så då kommer träden ännu fortare haha.. Nämen hon är verkligen en super härlig häst och med ett sjukt roligt Goo i.
 
Vägarna är helt underbara med stigar, grusvägar och sandvägar i skogen!
Sadeln gled runt en del och som man ser på bilden var den helt sned precis här.

Nyduschad häst

Några timmar i stallet blev en hel dag, typ. Jag red ut på E och provade att rida längs tågrälsen men W gillade inte riktigt underlaget så det var lite tråkigt. Han var annars lite sprattlig. Sen var det något i Kyrkan så vi kom knappt framåt, han vill verkligen stanna och mysa in sig hos alla men de flesta tycker att han är såå stor så de vågar knappt gå fram haha.. När vi kom hem så duschad vi i en timme. Sen fick han gå på gården och torka lite för att jag skulle hålla kolla så att han inte rullade sig i gegga det första han gjorde. Han är ju lite seg så när jag hörde att han krafsade med hoven så hann jag ut och avleda med en morot eller två.
 
 
 
 
 
 
När han var klar så var resten av min dag inställd på grund av blåsten. Så efter några timmar lurade jag med mig Lina till Trollharen på buffé! Sååå gott! Sen lämnade jag av henne på ridbanan i Rengsjö medans jag åkte på möte i Växbo. Sen fixade vi lite med "Växbo på Hoj" innan vi drog oss hemåt. Imorgon väntar jobb och det känns helt okej med lite uppstyrt liv en dag. Drar nog till Orbaden och solar och badar några timmar om det blir varmt!

Mörkret smyger sig på

Jag kom till stallet sent igår då jag valde att inte rida i värsta hettan på dagen och på morgonen var jag och red en annan häst. Så när jag kom började solen gå ner. Ganska mysigt men ovant. Gick ut i hagen och de var längst bort vid Holmen. Fick för mig att jag ville rida hem så jag mötte upp Winston och ställde honom fint vid en sten och svingade mig upp(eller la över benet och gled på). Jag vill ju kunna rida i grimma i framtiden så att träna i hagen kändes lagom just idag. Det gick ganska bra. Vi kom iväg och jag kunde svänga runt med lite svårigheter. Styrde hemåt och höll tummarna på att de andra skulle stanna kvar och fortsätta äta. Tji fick jag, efter typ 50? meter kom de efter med fart och jag valde då att hoppa av för att inte W också skulle dras med och galoppa hem. Sen gick alla hem tillsammans med oss så de hade säkert saktat av om W hade valt att fortsätta skritta men det vet man ju inte.
 
 
Efter det fixade jag i ordning honom ganska fort och så red vi iväg mot E. Han var pigg men lite bråkig och ville vända hemåt. Vi ändrade tempot mycket så att han skulle ha fokus på något annat. Tog galopp utan att blinka och var allmänt lycklig. Hemåt skrittade vi mest. Innan vi hade kommit hem hade det blitt riktigt skumt ute. Annika gick med oss från huset till stallet och alldeles vid grusvägen hemma så ligger det en hög med gräs som Winston blev livrädd för och drog iväg i galopp. Alltså denna fjant! Känns att han har mycket energi vilket är skoj men vi behöver använda den på rätt sätt och inte skutta runt sådär. Väl i stallet smörjde vi hovar och åt morötter innan han fick återgå till sina vänner.
 
 
Reflexer var det inte igår man använde!

På sjön

Johan och Christoffer har köpt en båt och idag fick vi äntligen hänga med ut på en tur! Christoffer åkte vattenskidor och för att åka det läre vi åka fort. Vattnet var lite oroligt så båten slog i vågorna så att alla blev blöta haha.. Sen tog bensinen slut så då fick vi åka på elmotorn hem. En helt underbar eftermiddag/kväll.
  
  
 

Landat lite

Efter domen hos veterinären kände jag att det var kört. Jag har grinat och grinat för att jag sett att det kommer sluta med att jag måste ta ett beslut att avliva Baltazar. Hur ska man kunna döda den som man delar sitt liv med varje dag? Hur tar man ett sånt beslut? Jag vet verkligen inte hur det ska gå till. Om jag såg att ett djur led hela tiden och hade ont så skulle det vara ett otroligt tufft beslut men ändå kanske se att det är det bästa för djuret. Baltazar haltar då han är med mig och rör sig mycket. När han har varit i Växbo är han mycket bättre och haltar knappt. Sen vi var till veterinären har han knappt haltat alls eftersom jag då drog ner på promenader och han lyfts in och ur bilar och i trappor. Det är pyssligt. Men han är överlycklig i alla fall och sprallig och nära och levande...
 
Ja det är ett helvete det här med att ha djur. Himmel och helvete. 
 

Omplanerat

Jag hatar att planera om eller jag har gjort det tidigare åtminstonde. Men det här med hästar är typ omöjligt att planera så jag har släppt mycket på min ovilja att planera om. Detta gäller alltså min fritid inte på jobb för då gillar jag allt nytt och ändringar till det bättre.
 
Killarna hade ingen att vara med och jag hade erbjudit mig tidigare i veckan men inte hört nått så därför planerat in annat. Men så ringde syster yster och planen blev att jag skulle rida på morgonen med Lina och att de skulle lämna av killarna i stallet klockan 11. Presenterade idén men Lina var inte yber taggad på att kliva upp tidigt så vi hoppade ridningen och Winston fick en vilodag då jag inte heller var supersugen på en tidig uppstigning. Jag åkte till stallet och pysslade innan killarna kom. Vi hämtade in Winston och de borstade honom medans jag sopade ihop allt spån som nu ska ut så att vi kan rengöra stallet innan vintern. Winston är så himla snäll och försiktig med barn så han måste ju gilla dom.
 
När vi kände oss klara packade vi ner Hedvig och Jonas paket i sadelväskan(satte fast den med en täckesgjord) och gick mot Annikas hus. Killarna åkte kickbike överallt runt Winston och han trivdes som bara den med all rörighet runt sig. Vi lämnade över presenterna och gick hemåt och tränade lite från marken. Så himla synd att jag inte knäppte några kort. Hedvig var så söt och sprudlande och W gillar henne verkligen!
 
Efteråt tog vi en stranddag då killarna höll på att få värmeslag sa dom. Först åkte vi till Hårgabadet och sen till Lenninge. En sväng hem och så köpte vi med oss mat och åkte till Växbo och slappade resten av kvällen med pappa. Mmm just det när vi åkte från Willys så hade jag haft bakluckan öppen eftersom Baltazar var där och så glömmer vi att stänga den. Så inte förrän i korsningen kommer Nils på det så jag fick hoppa ut och stänga den. Fy tusan, tänk om jag hade haft Baltazar lös.
 
 
 

Hamburgare till lunch

Det är riktigt smarrigt med dessa hamburgare. Smakrika och riktigt goda. Recept finns här!

 
 

Min eftermiddag i bilder

 
 
 

Ridsväng

Idag fick jag äntligen komma ut på en ridtur med W igen! Efter drygt 2 veckors sko och hov krångel var han nu ok efter att hovslagaren var där igår. Vi red ut med Lina och Dansa till bron på E. Det var urmysigt och W tyckte att det var superhärligt! Vid tåget hoppade Dansa till bakom oss så han for iväg i galopp men annars tog vi det väldigt lugnt.
 

...

Min bästa vän. Idag fick vi reda på varför han haltar. Ett ben i leden är spräckt så det är av och det har blitt en stor glipa. Plåtarna ska till en ortoped men veterinären sa att det är en stor operation och frågan är om det är värt allt lidande på en snart 11 årig hund. Han kan få gå på medicin och om han då håller sig smärtfri kan han gå så i flera år MEN då utan lek, spring och bus. Vad är värt mest?! Vad är det för liv för den bästa hunden i världen? Jag tycker livet är förjävligt för stunden.

Ögonblick från paddan











 

A day off

& drog till Vinströmmarna! Att åka vägen till Vinströmmarna ger mitt huvud en känsla av ett vattenfall där allt skit bara forsar bort. Jag fullkomligt älskar vägen dit och stället. Med tanke på den ganska dåliga vägen, den ganska tråkiga skogen, all sand, inga affärer, myggor, björnar, rök från elden, ingen toalett och nada mottagning så borde jag inte ens gilla det. Men det gör jag. Känslan där är helt lugn och naturen är så nära på något vis.

Mamma och pappa var där med husvagnen men jag åkte bara dit över dagen. 
 
 
 
 
 

Grattis!!

Idag fyller Nils år!! Igår var jag och tittade när han spelade match mot Kilafors! Han har vuxit så himla mycket och är nu redan tonåring!
 
 

Njutning

Det är människor i min omgivning som ibland undrar hur jag(eller vi hästmänniskor i allmänhet) orkar varje dag. Jag tycker inte att det är jobbigt att "orka". Men ibland slås även jag av vilket annorlunda liv man har motför andra. Jag tycker dock att det är svårt att koppla bort stallet när jag inte är där, tex som häromdagen då jag valde bort stallet för att åka till Vinströmmarna för att bara vara! Man har ett väldigt ansvar hela tiden och det är alltid någon annan som har ens första prioritet. Sen är man ju sjukt många timmar i stallet vilket blir en stor del av ens liv. Men även nu efter 2 veckors ridvila så är det bland det bästa jag vet. 
 
Idag har jag vart i stallet typ 5 timmar. Var där på eftermiddagen och donade allt med Winston. Sen var jag iväg på fotbollsmatch. När Lina kom så åkte vi iväg till Storstallet med Dansa och Lukas. Dansa blev tränad och Lukas fick leka runt lite och så tränade vi lite på lina han och jag. Tillbaka i stallet tog jag in Winston och pysslade med honom en kort stund innan jag åkte hemåt. Känns inte som så mycket men gud så gott det gör med mitt psyke!
 
 

Sötnöten fick hänga med till stora paddan ikväll. Superskoj tyckte han!

Ett filmklipp publicerat av Hanna Jonsson (@hannakjonsson) Aug 9, 2015 kl. 1:07 PDT


Tid i hagen

I början när jag hade Winston så ville jag umgås mest hela tiden och ofta i hagen. Sen blev det lite jobbigt att vara i hagen då några av de andra hästarna gärna speedade upp sig och bullrade runt. Det blev inte sådär fridfullt och härligt. Det var mest med Visa det var det för då var det hon som bestämde. Winston flyttar liksom på sig och anpassar sig till de andra.
 
För några dagar sedan hade jag lite tid till övers så då gick jag ut och satte mig och lyssna på en podd bredvid där han stod och betade. De andra hästarna var hemma vid stallet så det var alldeles sådär underbart lugnt och härligt. Det är lite sjåigare att ha koll på vad 4 hästar gör än bara en segis som bara vill hitta det finaste gräset har för sig. Lyxigt, mer sånt!
 
 
 

Jag i ett nötskal

När jag väl vet att jag har en dag då jag är fast i saker så bokar jag upp allt. Idag skulle jag vara barnvakt till Liv. Sen blev jag hundvakt till Sune. Sen ringde syrran och frågade om jag kunde ha Vidar för han ville inte på fritids. Så tillslut stod jag där med två hundar, en bebis och en sprallig kille på en kickbike. Vi har haft en toppen dag verkligen!
 
 
Vi bestämde oss för att luncha ute i gräset vid lekparken på Långnäs. När vi kommer dit är det marknad! Höst?marknad. Men vi kringelkrokade oss ut och slog oss ner i gräset och gungade och hade det himla härligt!


Sen gick vi ut till Sjön och Sune badade och Ballen drack lite vatten. Liv satt och tjottrade i vagnen. Vidar åkte runt som en vettvilling och älskade all asfalt! Efter några timmar lämnade vi tillbaka Liv till sin nyklippta och nyshoppade mamma. Så åkte vi hem och hämtade badkläder och begav oss mot Växbo för att plocka lite jordgubbar att ta med till stranden. Vi fixade även lite med en låda som kommit på villovägar till "Växbo på Hoj"! Sen åkte vi till Skidtjärn och Vidar badade och bygde slott, jag stod mest i vattnet upp till fotknölarna. Men så tar jag något steg bakåt av någon anledning och plötsligt är det en djup grop som jag helt tappar balansen av så att jag druttar rakt ner i vattnet med kläderna på och med telefonen i handen. Guuud... ja badkläderna var ju överflödiga att packa med i alla fall. Sen åkte vi hem till huset och lagade tacos! Mysig och helt underbar dag för själen!
 
 



 
 

Bara för att jag inte kan

Blir lite frustrerad över att jag nu när jag inte kan göra någonting med Winston vill göra ALLT! Jag verkar tappa fokus otroligt lätt. Det är nog latmasken i mig som gör att jag aldrig får något resultat med W. Jag vill ju kunna köra, Rida honom med andra hästar på släp och rida utan utrustning i bara grimma!
 
Men det hamnar i skymundan när jag väl har honom fit for fajt. Jo jag kan skylla på att vi rider med Lina och Dansa och då inte kan göra dessa saker. MEN hälften av alla gånger PER vecka jag rider så är vi ensamma. Då skulle vi kunna öva på vad som helst men jag gör inte det. Eller alltså vi har ju övat på massa andra saker men inte dom som är mina "Mål" eller det jag önskar mest att vi kan! Fast jag har ridit mycket i hacket vilket gör att jag vågar lita mer på W och så övar vi mycket på att han ska välja att gå framåt och inte vända eller slingra sig. Men vi kan bättre.
 
Så nu blir det fan tokfokus ett tag när vi sätter igång igen. Jag älskar pysslet som är i stallet just nu men jag saknar ridningen. Inte så mycket som jag trodde men nu känner jag mig så taggad att lyckas med saker så nu vill jag bara upp på ryggen och svischa runt utan träns och strosa i skogen. Kommer jag att våga? Den som lever får se. 

 
 

Ett filmklipp publicerat av Hanna Jonsson (@hannakjonsson)Aug 6, 2015 kl. 7:27 PDT


Ny toy

Baltazar har hängt med mig några dagar trots jobb. Han har fått varit med överallt. Anna och Peter hade honom en dag så att han skulle få hitta nå något skoj. Det blir ett ganska stillsamt liv på jobbet och då jag är ledig tar vi det väldigt lugnt för att jag ska vila(ny strategi för att inte vara så trött hela tiden). I stallet går han ju och donar bäst han vill och jag fixar med mitt. Men han är ju ute och nosar runt massa så jag tänker att han trivs.
 
Igår låg han med oss inne i sadelkammarn när vi målade så nu är han vit lite här och där. Senare då Lina skulle gå med Dansa så hakade vi på som sällskap men vid Verkstaden började han känna av benet så då bar jag honom en bit bort och sen vände vi och gick hem, så då fick han gå från Årtalshuset. Stackars lilla hjärta. Tror att jag ska boka en röntgen nästa vecka så att jag verkligen har kollat upp allt.
 
När jag var in på Granngården så hade de hundleksaker på halva priset. Det fick bli en kossa. Han älskar den. Nu får den bo i stallet så att vi alltid har någon leksak där.
 

RSS 2.0