Bra känsla

Jag har fått en bra känsla nu. Känns som att den där jäkeln som funnits bland oss och strött ut olycka förlänge har pyst iväg. Allting är ju fortfarande inte bra men jag väntar inte på nya hemskheter. Känns befriande. Tänker inte ens säga "peppar peppar ta i trä".
 
Hade en lugn förmiddag med lite shopping och sen åkte jag och Baltazar till stallet. Där byggde vi hage till Winston, han får gå i liten hage tills jag vet om hoven kommer hålla. Fast idag släppte jag ut honom med de andra så han har fått vara på stora många timmar. De andra var väldigt lugna idag och stod och sov mest hela tiden. Winston gick mest för sig själv eller med Lukas och åt och åt och åt. När jag åkte hem stoppade jag in honom i minihagen och han verkade ganska nöjd ändå. 
 
Vi har haft lite pysseldag i stallet. Linas morfar har snickrat nytt golv utanför stallet med hjälp av Linas hamrande. Lina och jag har målat sadelkammaren vit, eller ja första vändan iaf. Lina hade gjort förarbetet och sopat väggar och pillat bort små flagor. Sen tvättade jag Winstons sele med sopa. Ska smörja in den med massor med olja så att den blir smidig och fin. Synd att den är så förjäkla tung. Skulle vilja ha en lättare variant som är smidig att få på ensam och så.
 
Nu har jag kommit hem och duschat men är ändå vitprickig. Katja ska handla lite åt mig så jag kan äta Makrill på Fröbröd och jordgubbar med grädde om jag orkar. Sen ska vi nog ut och titta lite på folk och snickerisnacka om livet. Känner mig rätt pepp på livet! Fast jag har dålig koll på vad jag verkligen vill om tio år fortfarande.
 
Annika hade vart snäll och byggt en hage som han stod i fram tills jag kom till stallet.


Den nya hagen som jag fixade idag.


Winston på rast i deras vanliga hage.
 

Rockarden

Jag har äntligen hittat en rockard! Jag har säkert ridit förbi det här huset 100 gånger och tänkt att jag ska fråga om de har någon gammal rockard som bara står. Jag vet att de har haft grövre hästar förut. Så en dag för kanske en vecka sedan så tog jag tag i saken och stannade med Winston och frågade herren i huset. Han sa att de hade 2 men att en nog skulle passa Winstons mått. Han skulle ställa ut den så att jag såg den på gården och så sa han att den var i riktigt dåligt skick. Så sedan dess har jag gått lite på helspänn när jag åkt förbi deras gård.
 
I måndags när jag hade lite tid över så åkte jag en sväng med bilen och kollade om han hade ställt ut den. Men den såg så fin ut så jag gick och knackade på och han sa att han tyckte att han kunde fräscha upp den liiite iaf innan jag skulle se den. Så han har bytt ut alla trädelar, smörjt det som rör sig och grejat med ett däck som inte fungerade. Så nu såg ju den här ut som en mycket finare vagn än jag tänkt mig. Jag hade ju tänkt mig en skrothög som jag skulle fixa upp själv för att få det så billigt som möjligt. Men jag fick ändå köpa den billigt, 800 kronor!! Ska fixa någon typ av ryggstöd senare då vi är klar med inkörningen tror jag och så ska jag måla om den men annars känns den stabil och bra.
 
Så jag drog hem den med Smilla i ena handen och Baltazar i vagnen. Den var riktigt tung i uppförslut. När jag kom hem så satte jag på Winston repgrimman och provade lite övningar för att se hur han kändes och sen drog jag på vagnen bakifrån. Han var stencool. Och han fick plats imellan och det var gott om plats bakom bakbenen. Så nu är det bara att vänta till han blir bättre i hoven för sen ska vi ut och köra!


 
 
 

Torsk och Gurksalsa

Trots att jag inte har någon bild så känner jag att detta recept är för enkelt och gott för att inte ha med på bloggen. Detta snodde jag ihop på högst en halvtimma och det är typ en lyxmiddag för mig.
 
Torsk:
4 torskbitar
1/2 persiljesmörs korv
1-2 dl vitt vin
1-2 dl grädde
soya
salt
peppar
Allt i formen och in i ugnen på 200 grader typ 20-30 minuter(frysta). Till det hade jag en gurksalsa(eftersom jag ska undvika söta tomater).
 
Gurksalsa:
1 gurka
1 citron
1/2 rödlök
1 förpackning persilja
1 riven vitlöksklyfta
4 soltorkade tomater
olivolja
salt

Dansa gick igenom

Det tar aldrig slut. Igår kväll när jag satt på möte så fick jag veta att Dansa trampat igenom en bräda. Hon hade ramlat och sen tagit sig upp med benet men då stått på de tre andra benen. Turligt nog så verkar inget skadat. Hon hade ett skrapsår så det var lite blod men inga större skador. Hon måste ha haft änglavakt för det kan ju ha gått hur som helst.
 
Det känns lite som när jag såg smset från Lina och det var en sån förhandstitt där jag inte såg vad det stod utan jag måste klicka på den så kände jag " Nu är det en bild på Winston hov utan sko". Men så kommer det här om Dansa. Jag vågar fan inte kolla sms och svara i min telefon snart. Det händer så mycket skit. Nu hoppas vi att Dansa inte skadade sig mer än vad som syntes och att hon mår bra. Jag tror att jag fortfarande är lite i chock faktiskt. 
Vi som skulle på tävling på fredag. Viktigast är såklart att hon blir bra.

Onsdag

Jag slumrade bort typ hela förmiddagen idag. Himla skönt kan jag lova. Ibland blir jag så trött av att sova på jobbet trots att jag sover fler timmar där än hemma. Emma upplever samma sak så det är kanske något i luften. Under tiden jag var hemma så hade jag Tingeling på i bakrunden. Så härligt det är med barnfilmer, jag blir i ett riktigt skönt mood.
 
Åkte till stallet i förväg och fixade med Winston så att jag skulle vara redo för Dansas aktiviteter när Lina slutade jobba. Skon satt kvar! Jag borstade och mockade sen satt jag ute i solen på en stubbe och käkade jordgubbar med grädde. Lina kom och vi hämtade hem Dansa och Noa från betet. Lina red på åkern och jag knäppte massa fina? kort. Dansa är himla fin i kroppen nu! Musklig och smidig.
Efter stallet blev det snabbdusch och sen iväg på möte med Tjejjouren. Ett riktigt bra och givande möte som dock gav några inbokade helger framöver vilket jag egentligen inte ville. T.ex. kommer jag missa Hoffmaestro i Stockholm. Det är godis ÖVERALLT på kontoret, ikväll gick det bra, men vafaan är grejen?!
 
Mötet drog ut på tiden som vanligt då vi inte träffats på ett tag så kvart i tio skyndade jag in på affärn för att handla mat till resten av jobbdagarna och till fredagens tävling(om den nu blir av).  Idag har jag vart sugen på ALLT möjligt. Mått lite småilla av det fett jag pillar i mig men hållt mig från allt skit. Känner att min magen börjar må tipptopp igen vilket är galet skönt. Jordgubbar är en lyx jag tänker unna mig om det inte går över styr. Jag shoppade torsk som jag lagade till när jag kom hem(recept kommer). Nu kör jag kyckling i ugnen som jag ska ha till fredag. Kommer köra en enkel matlåda med kycklingfilé och lite annat smarrigt. Det kommer dock inte bli en kycklingsallad för det blir för mycket kolhydrater för mig. Tänkte fixa till Lina och Katja också men dom får lite extra kolisar på sidan av.
 

Samsung S5

Jag köpte en telefon! Mitt i all kris med Winston som tappade skon och shit vid hagen så väljer min gamla S3a att helt enkelt inte fungera. Blev less och köpte en ny. Om jag hade vetat vad jag vet idag gällande mina nyligen betalda och kommande utgifter så hade jag inte köpt den men nu är den min och jag är supernöjd!
 
 

Hoven

Winstons hov var utan sko i ett dygn och det innebär att jag nu har en häst med en väldigt trasig hov. Jag ringde till minst 15 hovslagare under lördagen och INGEN ville komma. Hovslagare är fan inte den lättaste typen av människor må jag säga. De vill inte slå på en tappsko (som jag förklarade var så himla viktigt för att det annars skulle gå åt helvete) på andra hovslagares hästar, de har semester(no shiit?!), de skor inte stora hästar osv. Till slut fick vi tag på en och när han kom på kvällen på SÖNDAG så var hoven helt förstörd. Nu har han lyckats fått på en sko där alla sömmar utom EN sitter i plast som han haft dit.

 

Jag är så himla nervös för att det ska bli nått riktigt skit av det här. Jag är så himla ledsen och besviken på mig själv att jag inte ifrågasatte han som var med min vanliga hovslagare och hjälpte till sist de skoddes. Det kändes inte rätt. Hovarna var inte som de brukar efter skoning. Jag visste det och gjorde nada. Nu är det som det är och jag har gjort det allra bästa som jag kan. Winston går nu i minihage och trivs inte alltför bra med det. Dagarna framöver kommer han gå hemma på gårdplanen för att det är torrast och minst kuperat där.
 
Han får sällskap av Lukas iaf :).
 

Det händer grejer

Jag kan inte klaga på att det inte händer någonting. Men det känns som att saker börjar ordna till sig lite. Igår var jag helt lost. Men idag har jag besiktiga bilen som gick igenom!! Inga fler utgifter!! Wiihooo!! Sen har jag skaffat en vagn till Winston! Umgåtts med Winston då han gått ensam på grund av hoven men nu har han sällskap igen. Mockat, haha det känns som en evighet sen, älskar att få rent! Hängt på när Lina tränade Dansa och dom är så himla duktiga! Lina sålde sin gamla transport, wopidooo! Baltazar har inte haltat på hela dagen och så sparade jag honom hemma ikväll så han får hänga med till jobbet imorgon(LYX).
 
Jag har gjort riktigt god mat också. Kycklingspett som legat i marinad under natten(skulle egentligen göra dom igår kväll men kom hem typ halv tolv?), grillade dom i ugnen. Sen tog jag champinjoner, paprika och några oliver och körde i ugnen med vitlök och persiljesmör i massor på. Så jäkla smarrigt!
 
Nu sitter jag i soffan och har suttit här i två timmar med fotinpackning. Sån där som gör att fötterna blir fina av sig själva efter att ha släppt gammal äcklig hud i sisådär 2-3 veckor. Hoppas hoppas hoppas det inte blir badstrandsväder nu!
 

Var så glad

Har vart hemma hela dagen och inte ens vart in här på bloggen. Jag var verkligen så glad idag. Avslappnad och tankarna kändes okej och energin har hittat tillbaka till mig. Poppade musik och mös på balkongen med jordgubbsvatten och ja allt kändes lite lättare. Det känns som att det ligger ett stort moln över oss som ibland skickar ner blixtar för att pajja något.  Hur sjuk tanke är inte det?! Men det är så det känns.
Jag har fått ordning på maten IGEN nu också. Känner mig allmänt flebbig och ostark. Jag tänker för tillfället inte lägga mycket tid på att fundera runt det eller om hur jag ska göra och inte göra nu. Jag har ju misslyckats hur många gånger som helst och vet exakt vad jag ska göra men jag gör det inte ändå. Jag har ett känslostyrt ätande och mina känslor är överallt och har vart för länge.
 
Åkte till stallet och red ut med Lina och Dansa. De red med oss hela vägen hemifrån och sen red vi en runda på grusvägarna upp mot Sörfly runt Triangeln. Winston var superhärlig och brassade på mest hela tiden! När vi gick hem genom skogen så snubblar han till och sen är vänster framsko helt lös. De skoddes i måndags. Fy fan vad jobbigt det är att ha häst!!
 
Nu ska jag gå och sova och imorgon väntar en riktig skitdag. Ja just det min bil är paj också. Min telefon fungerar när den känner fört. Men det är ingenting motför att min mormor är så dålig. Fan alltså livet, give some happiness nu tack!

Utvilad

Ligger i sängen här på jobbet och är alldeles för otrött för att ens försöka sova. Äntligen kanske jag har kommit ikapp i min sömn. Jag vet att de säger att det inte funkar att sova ikapp eller bunkra upp sömn men jag tror att det funkar litegrann.

Idag har min hjärna snurrat i att starta företag. Catering med matlådor? Lchf? Fester? lokaler? 
Boende för gamla? Psykiskt sjuka? Barn med problem? Familjehem? Levande bondgård? Boende på en gård? Jag vill göra någonting viktigt och som jag tror på! Jag tror på att djur och natur är läkande för kropp och själ.

Idag har vi vart och hälsat på W. De älskar ju Baltazar här. Tänk vad mycket nytta djur skulle göra för de som bor såhär. Djurterapeut?!

Klipp ur skogen



 

Livet på landet

Vädret är perfekt idag! Lite sol, lite moln och lite blåst! Sitter ute i väntan på att mamma och pappa ska komma hem. Min bil ska på lagning, får ont i magen bara av att tänka på det. Är det inte sjukt hur man kan påminnas av härliga och galna stunder av en låt! Just nu(och oftast) dunkar gamla punkfavoriter i högtalarna. Ebba Grön, Dia Psalma och Mimikry!
 
Nu har jag ätit så mycket jordgubbar att jag klarar mig ett tag. Pappa har ett litet jordgubbsland! Fanns hur mycket jordgubbar som helst. Älskar att vara här. Speciellt när jag får vara själv. Det är nästan alltid folk här. Tror inte vi ätit en måltid här de senaste veckorna under 10 personer. Men det kanske är så att jag är här när alla andra också är här. Vi har ett väldigt öppet hus där alla är välkomna och det ska mamma och pappa vara stolt över tycker jag :)! Men ibland blir man lite galen på alla människor. Nu är det bara jag, Ballen och Simba.
 
 

Ridtur på Österberget

Idag när vi kom till sommarhagen så har Dansa tappat en sko. Så himla typiskt vår tur att när vi tänkt ut på långtur så går det inte. Men vi kollade så att hon inte var halt och red sedan iväg en tur på Österberget. Vi höll igång rätt så bra där det gick. Det var riktigt mysigt men de där björntankarna lurrar i bakhuvudet. Känns mycket bättre att ha sällskap där! Vi rejsade på lite i galopp också, Winston tycker att det är lika roligt som mig! Sen provade vi de stigarna som finns och en var riktigt bra. Winston drog iväg i galopp en gång sådär som han gör ibland. Det var en människa som slog på en stolpe eller något bakom oss i skogen. Grejen är att nu orkar han så himla mycket mer så det är lite klurigt att få stopp på honom. Han gjorde dock inget tok utan bara ren härlig galopp! Vi stannade då Lina hade stannat Dansa längre fram på vägen fast då kändes det som att jag hade kontroll på honom igen. Men jäklar vilken krut det finns i hästen!














 

Bloggning på G

 

En ledig dag

Nu kör vi igång med en jobbperiod igen. Känns som att jag hunnit landa och kommit in i jobblunken. Jag har gjort allt jag har velat dessa lediga dagar så nu känns det liksom helt okej att jobba några dygn igen. Det enda tråkiga skulle väl vara att jag inte får rida varje dag haha.. Men jag får ju rida varannan, vilket jag är otroligt glad och tacksam för!

 
Idag flyttade vi hästarna till betet. Winston red jag dit medans de andra åkte transport. Hästarna som går i hagen bredvid blev helt galna när vi gick förbi. Men resten av ridturen var helt ljuvlig! Det känns mycket lugnare på den här sidan av järnvägen fast det är grusvägar(det kan komma bilar närsom), det är liksom så tyst och lugnt på något sätt. Var himla roligt att vi fick rida där med Lina och Dansa en gång. Har ju bara ridit där ensam tidigare och då är det ju lite väl läskigt kan jag tycka. Vi red genom skogen till Bergesvägen och sen upp till Sörfly och över Österberget tillbaka till hagen.
 
När jag kom hem så skulle jag städa och ha en kväll hemma. Men så skulle jag till mamma och pappa med Baltazar någon gång så istället för en hemmakväll ringde jag dom och sa åt dom att vara klar för avfärd om 30 minuter. Jag hade planerat att de skulle få en middag på Trollharen som födelsedagspresenter och då passade det bra idag. Jag plockade upp dom och så åkte vi, de listade dock ut vart vi skulle innan vi var framme men det är ju inte sådär jättemycket som ligger där ute i skogen så det var ju inte så konstigt haha.. Vi åt massor av goda fiskar och skaldjur! Mums!

Möhippa för min syster


Mysdag vid havet

Igår åkte jag iväg till Johannas pappas stuga och tog en day off. Det finns typ ingen mottagning och det känns som att livet står helt stilla där. Man får inga andra intryck än utsikten och fiskmåsarnas skrik. Himla härligt!







 




 

11 dagar bloggpaus

Att logga in här och börja skriva något om allt känns underligt. Det är så mycket oklarheter runt mig just nu så jag vet knappt vad jag tycker, tänker eller känner. Jag tror att så som min hjärna känns nu är hur det alltid känns i hjärnan på en person som har ADHD. Så många tankar på en gång och ett snurr utan dess like. Den tänker heller inte bara på det "mest akuta" utan den spinner iväg på Eget företag, utbildning, flytta, jobb?!?! Jag tror det gör så för att den inte orkar tänka på jättejobbiga saker hela tiden.
 
Men det är så mycket skoj som har hänt under dessa dagar också som jag hade önskat att jag hade haft med i bloggen så jag tänker göra lite inlägg i efterhand. Så nu har jag krypit ner i sängen! Jo för en del av min nya "No stress liv" är att lägga mig tidigare på kvällarna. Jag behöver sömn för att kunna tänka och jag behöver inte tänka alls under sömnen, win win liksom.
 
Ikväll har vi vart ute och ridit med Lina och Dansa. Är så glad att de hakade på oss så jag bara kunde hänga med. Inte ens stallet är en frizon nu men jag kan inte skriva om det för det skulle kunna förstöra ännu mera. 

Älskade häst

Den uppmärksamhet Winston får är helt otrolig. Allt från barn till äldra karlar frågar, kommenterar och berömmer denna häst. Och Winston älskar det. Det är svårt att få honom att gå förbi människor för han är så van att stanna och snickerisnacka lite. Häromdagen när vi kom inne i byn hoppade jag av och gick och vid affärn för W halkar så mycket på asfalten. Det stannar en bil och jag tror att de ska gå över vägen till affärn men nej de kommer till oss haha.. Det var Stig, Evelina och hennes kille. Stig tyckte att jag hade världens finaste sagohäst! Han fick provsitta och blev överlycklig! Efter ridturen och duschningen gick vi till Veronicas mammas hus där Veronicas mormor Anita och Vs barn var. Anita hade en dröm om att få rida så även hon hoppade upp, dock helt barbacka och utan tyglar. Snälla underbara Winston fick morötter och päron och kände sig nog som världens mest ompysslade häst. Sen gick vi vidare till Björn och Britt-Inger och pratade en stund med Johanna innan vi landade på bron utanför hagen en stund alldeles för oss själva.




 

Ridtur i bikini

Jag passade på idag, vår sista dag i Växboskogarna, att rida i bikini. I vårt vanliga stall rider vi för mycket bland hus och på större vägar för att jag ska vilja strutta runt med magen i vädret.
 
Vi red upp vid rinken längs elledningen och sen vidare upp vid Pers hus och Gosjönvägen. Helt underbart va det! Det var riktigt varmt men Winston kämpade på bra och vi stannade och tog en vattenpaus vid badplatsen i svängen. Stötte på 3 travhästar som kom och toksprang. Winston tycker allt att de är lite skumma som springer runt med en vagn bakom sig. Men han sköter sig ypperligt och fortsätter åt vårt håll. Vet dock inte vad som skulle hända om de skulle komma brassande förbi oss och sen iväg framför oss, då kanske han hakar på!
Jag kunde inte vara mer nöjd med Winston efter de här dagarna! Han har tagit allt med ro och verkligen uppskattat ridturerna! 

LYCKA

Idag var jag ute och strosade med Winston helt ensam. Det är sinnessjukt hur många vägar det finns som jag vill hinna rida så idag slog jag ihop flera olika och red och red och red.. Winston går hur bra som helst och känns inte trött eller så.
 
Vi gick först hem till mamma och pappa och lämnade av Vidar som hade vart med i stallet och pysslat i ordning W. Sen tog vi Trolldalen upp, han tyckte att bron och vettenfallen var lite läskiga så bron hoppade jag av och gick över men vattenfallen red vi förbi. Så red vi förbi Linspinneri, och genom skogen på massa stigar till grustaget där vi galoppade massor, långa sträckor i både höger och vänster. Vid asfaltsverket vände vi tillbaka och tog en väg genom skogen till fotbollsplanen. Förbi skjutbanan och ner mot byn via gräsvägen vid Anders och Lena. Sen gick vi asfalten hemåt men vid mamma och pappa gick vi upp i skogen igen och red runt Maritas hus bara för att vi ville. Vid branta backen ner mot stallet kom det två travhästar alldeles bakom oss så W blev lite rädd och snodde runt. Men han coolade ner sig fort.
 
 
 
 
 
 

Ridtur med Mia och Freja

Vi gav oss iväg mot Rengsjö och fortsatte till vi kändes oss alldeles nöjda. Ridvägarna i Växbo/Höle/Rengsjö är topp notch! Med sällskap var dom ännu bättre. Så¨härligt att sitta där och skrutta runt när Mia hittar och vet alla små fina stigar och vägar. Min själ mår så himla bra i det här lugnet!
 
Vi rejsade också, Mia frågade "kan vi trava uppför här" och sen schoop så var dom iväg och Winston blev astaggad och tog galopp på direkten och fick kämpa för att hålla tempo haha.. Freja är en riktig lite räserhäst. Vi tog några sånna sträckor då vi rejsade. Winston tyckte att det var kalas skoj! Han började trippa lite smått sen då vi skulle gå, han ville springa mera!! Vi bytte häst en gång så Mia fick prova att rida W och galoppa lite. Han skötte sig exemplariskt och visade sig från sin bästa sida trots att han var lite taggad. Jag red inte Freja, tyckte att hon kändes för liten.
 
Vi var ute i ca 2 timmar och red drygt en mil(enligt min GPS och den mäter ju lite som den vill).
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0