Livet som hästmänniska

Idag tänkte jag som vanligt åka till stallet, fixa allt, rida och sen ha "hela dagen" kvar. Jag kom hem vid halv tre och hade fullt upp precis hela tiden jag var i stallet. Tiden går så himlans fort där. Jag hade hela stallet idag då Dansa vilar och Lina då passar på att göra lite annat. Det är ren lyx att vara arbetslös när jag får ha så här fina dagar!
Kom till stallet och började med att ta in Winston så att han inte smiter ut på stora. Väl inne låter jag W stå lös och äta hö medans jag mockade åt Dansa och Noa. Under tiden lyssnar vi på poddar och pratar om livet. Sen fixade jag i ordning Winston för ridturen. Vi red till Badplatsen och var ute på i 1 timme och 40 minuter. Winston var taggad och väldigt pigg. Tog galopp från skritt haha.. Han är så himla rolig när han är sådär för han blir liksom själv förvånad över saker han gör. Den enda gången det var jobbigt var vid badplatsen då han vägrade stå stilla, han struttade i sidled hemåt och ville verkligen inte skritta utan helst springa fort. Vi vände några gånger och travade lite och grejade runt för att han skulle lugna sig något. Han blir ju också rädd för massa saker när han är så pigg. Så jag vände honom två gånger enbart för att han hoppade rakt över vägen när han blev rädd för en snöplätt också. Nedra dumheter då han egentligen inte alls är rädd för dom utan går rakt över om jag ber honom, men han vill bara visa att han tycker dom är sååå läskiga och det är en sån gång jag kommer flyga av. När vi gick ner mot badet så var det två rådjur eller tranor som gick på åkern ner mot sjön och Winston trodde att det var några kompisar så han gnäggade och ville till dom haha.. 
 
Upp från badet tog jag galopp och han tar höger helt klockrent! Det blev lite tungt innan vi var helt uppe men han gjorde det! Tog den en till gång på vägen hem och antingen är det nå knas med hans ben just i galoppen eller så tog han korsgalopp fast det inte kändes alls lika konstigt som det gjort tidigare. Vänster galopp tar han nu bara jag nuddar benen eller säger "galopp" så vi tog det efter Renarna och sen bröt jag av till trav i backen upp mot Blåvita och sen tog vi galopp igen när det planar ut och bröt av efter lilla backen och skrittade då till vi tog höger som jag skrev om ovan då den kändes lite underlig men inte farlig. travade vi lite hemåt men vi skrittade mest av allt på hela ridturen. 
 
Hemma vid stallet mockade jag klart, fixade höpåsar och sånt som var kvar att göra. Winston fick gå ut efter stretching och en snabb avborstning. Baltazar hängde med mig och donade. Känns skönt att ha en sån här dag med sig när jag måste stressa lite imorgon då jag också ska dit på morgonen.
 
 
 
 
 
 

Lortgris

Har vart i stallet mest hela dagen. Dansa och Lina hade träning och sen har jag bara pysslat runt. Hästarna var galna då vi skulle ta in dom, de galopperade runt och frustade. När dom är så känns det inte jätteroligt att gå ut i deras gigantiska hage och hämta dom.  Annika kom och lockade med mat så sen gick det finfint. Winston var så jävla lortig. Det är lera och vattenpölar i en del av deras hage och där hoppade de såklart runt och skvätte ner varandra.
 
När vi kom tillbaka från träningen gick jag och Winston bort till paddan och övade lite. Han är så himla duktig på alla vändningar, flyttningar av fram och bakben, ökningar, stanna och det vi övat på. Han är inte duktig på att galoppera. Fick två vänster och ingen höger. Jag vill ju inte heller att han ska gå så mycket på volt så vi har inte så många chanser. Nästa gång i paddan blire hoppning!
 
Tillbaka i stallet mockade jag klart och fixade maten. Sen satte jag mig och åt lite mat i Winstons box. Insåg att han torkat lite så borstade bort det som gick men han är fortfarande hur lortig som helst.
 

Nya tröjor

Ska vara ekonomisk och verkligen tänka innan jag handlar nu ett tag. Jag har i princip allting jag behöver men någonting som jag har saknat i min garderob är fler tröjor att ha i stallet. Det är få tröjor som är tillräckligt långa i armarna för mig och de som är det brukar vara ganska dyra. De tröjor jag har i stallet nu är 3 stycken i samma modell, en svart och två lila, de kostar runt 400 kr styck. Men så var jag på Lidl idag och hittade dessa tröjor för 129 kronor styck. Visst säkert inte bra kvalité men långa i armarna och kul med lite nya färger!
 
Skulle knäppa fina bilder hit till bloggen, det blev dessa haha.. men man ser ju tröjorna nästan åtminstonde.
 
 
 

Upp mot berget

Idag red vi upp mot berget med Lina och Dansa. Det blev en ganska hård ridtur men Winston kämpade på otroligt bra. Han tjurade en gång precis i början och tvärnitade. Vi tog trav uppför den första biten och det passar Winston så mycket bättre. Det blev jobbigt men han bara gjorde det utan att försöka komma undan. Vi skrittade uppför den brantaste biten och då ville han gärna börja trava för att det skulle gå lite lättare. Sen tog vi några galoppsträckor innan vi skrittade uppför en liten bit på Branta biten upp på berget. Jag hatar att gå nerför när det är så brant och Winston brukar bli så tveksam och stuttig på benen men idag gick det bra. Han är väldigt mjuk och det kändes inte av någonting att vi körde på rätt bra igår när vi var ut på E. 
 
På vägen ner stannade Winston helt hipp som happ och började dricka vatten ur en vattenpöl. Dansa som gick före kastade en snabb blick över axeln och sedan gick även hon fram till en pöl och drack. Haha vi som har provat att få dom att dricka vatten ute på ridturer och nu så gjorde dom det mitt på en väg. Dansa kom sen till våran pöl och så stod vi där och drack. Det var så kul att ha med dom ut på tur igen! Nu hoppas vi att Dansa skärpt till sig så att hon får hänga med på uteritter någon gång per vecka igen!




 

Friiday

 
I morse stod jag ute i trappuppgången och fick känslan att någonting saknades. Det var Baltazar, jag ropade och han kom inte så jag fick traska in med lortiga stövlar och grejer i alla händer. Jag hittade honom här. Han titta upp lite skamset men låg kvar haha.. Han ville inte till stallet idag mitt lilla hjärta.
 
Väl i stallet mockade jag och Winston ville inte komma hem och umgås med mig. Hade tänkt gå till paddocken och dona lite. Så istället åkte jag hem och har donat här hemma hela dagen. Sofia kom hit höll mig sällskap. Nu har jag precis ätit tacos, funderar på att äta det igen för att det var så himla gott!
 
Är galet sugen på allt skit idag. Väldigt irriterande då det vart så lätt nu i en längre period. 

Jävla reklam

Det var en person som nämnde den här reklamen för mig för ett tag sedan och nu ser jag den hela tiden. Jag blir irriterad och ledsen att det överhuvudtaget kan finnas så mycket kroppsfixering på Aftonbladet.se. Grejen är den att jag reflekterar sällan över vad de visar för reklam, jag bläddrar liksom förbi utan att tänka att den handlar om mig. Men många gör ju det, ser viktminsknings artiklar/tips eller träna såhär mycket så blir du typ en bättre människa?. Eftersom det är det vi alla ska sträva efter? Att bli en smal och tränad människa utan några som helst skavanker. Jag har insett för längesen att jag blir inte lyckligare av att vara smalare, jag blir lycklig när jag ser mindre siffror på vågen men jag blir även lycklig om jag äter en muffins. Att sträva efter och få lyckokänslor är lätt, jag vet massa saker som jag blir lycklig av för en minut, en dag, en vecka?! Men att hitta en grundtrygghet, tycka om sig själv och vara stolt och glad över och i sin kropp det är inte lätt. Men det är värt att sträva efter.
 
Jag trivs i min kropp. Jag känner att kilona jag vill gå ner nu är en grej för att min kropp ska hålla hela livet inte för att jag ska bli smalare. Så som min kropp är nu är då jag känner mig mest bekväm, de kilon jag har framför mig nu är tuffa för mig, de gör min kropp sladdrigare, inte "finare" även om den blir smalare. De gör att jag inte kan gå i kjol utan leggings eller något som håller mina lår på plats för att de skumpar runt så mycket på grund av sladdrighet. De gör att skinnet på min mage nästan hänger ner till marken då jag gör plankan om jag inte har ett tajt linne som håller allt på plats. Mina armar flaxar ännu mera då jag sopar i stallet tex. Jag har varit jättetjock och det kommer synas på min kropp. Att inbilla mig någonting annat är som att planera för en krasch i psyket. Jag gjorde ju länge det, ni som läst min blogg länge kan kanske komma ihåg det. Det är såklart jag helst skulle vilja ha en tajt kropp men i det liv jag har levt och lever så är inte det ett alternativ(om jag inte vill operera mig med allt vad det innebär inkl ärr).

Min mage liksom många andras kommer aldrig att bli så slimmad som i reklamen ovan. En plufsig mage på en lycklig människa är så mycket bättre en att ett halvt liv vara missnöjd eller olycklig i längtan efter en slimmad mage med en fin liten navel som sitter helt perfekt. Jag vet så många som ser dessa bilder och tror att det är det där vi ska sträva efter. Det gör mig så ledsen i hjärtat. Vi ska känna oss stolta över våra kroppar och borde sträva efter att bli lyckliga i oss själva, that´s it. 

Good mood

Det blåser och jag mår bra så mitt humör idag har vart på topp! Kroppen mår ju lite sisådär men själva jag, själen och huvdet mår bra. Idag började jag dagen med en mysmorgon med Baltazar och Katten här hemma. En bit paj och lite te i soffan kan pigga upp vem som helst. Därefter mötte vi upp Veronica i stallet och medans hon pysslade med Winston fixade jag mat och mockade. Jag älskar vårt stall! Lugnet, känslan och energin där är helt otrolig. Veronica fick rida så Baltazar och jag gick ca 6 km på 1.5 timme i blåsten och jag gillar verkligen energin blåsten ger haha.. Veronica frös så jag uttryckte inte min nöjdhet så mycket! Winston var pigg och super snäll! Vi traskade på i bra takt, trots att det tog lång tid, men vi stannade och tittade lite ibland och så.
 
Jag åkte direkt till Sofia efter stallet och mös med pojkarna. Stannade en sväng på Granbergskiosken och köpte ett paket bacon(svenskt, coolt att dom har det där) som jag stekte och åt till lunch. Vi tjottrade och jag värmde upp mig efter det ändå lite kalla väder det blir med blåst och noll grader.
 
 
Sen var det dax för Dansas tur att få komma ut så Lina plockade upp mig och vi åkte återigen mot stallet, denna gången med massor med kläder. Jag var lite hjälpsam för första gången på typ två veckor. Jäklarns vilket jobb Lina har gjort med Dansa på dessa veckor. Det märks väldigt väl att hon är otroligt konsekvent och noga. När vi var vid Spännars så stod jag och höll i henne utanför stallet medans Lina fixade i ordning all utrustning. Jag ser att Dansa får syn på någonting bakom oss så jag kikar dit och ser att det är något rosa som rör sig i backen upp mot stallet, jag hann tänka att det kan vara en häst eller en människa. Så vänder jag huvudet mot Dansa igen och hon studsar runt och rakt mot Lina som står och fipplar med sadeln. Jag håller såklart i henne för att hon inte ska rymma eller gå på Lina och Lina står där för att hon vill hinna sätta fast sadeln så den inte druttar av haha.. Men Lina flyttar sig och sadeln åker i backen när Dansa kastar sig lite bakåt och där är Baltazar så jag vrålar att han ska flytta sig. Han inser allvaret och kastar sig åt sidan. Allting går såklart väldigt fort och sen är allt lugnt, Lina är lite ledsen att sadeln åkte i backen, jag är lycklig att ingen blev skadad och sen blev det ett riktigt behövligt toppenpass i paddan! Så snart äre nog dax för en uteritt tillsammans våra bästisar igen!
 
Nu sitter jag i sängen och äter glass efter en dusch och ett fitcamp pass. Det gick inte riktigt så bra som jag hade hoppats då min rygg inte är tipptopp. Vilket jag såklart borde förstått men om man inte provar så vet man inte. Sen fick jag ju mer träning än om jag hade åkt hem och satt mig i soffan. Jag vet ju inte hur detta kommer kännas imorgon men jag tror det är ganska lugnt. Nacken gjorde sig påmind och det tycker jag är läskigt så jag var försiktig men jag kanske borde vilat någon dag till. Jag är inte yr eller så så det kanske var bra att kroppen fick röra lite på sig efter alla knakningar så att den blir harmonisk igen.

Så jävla klantig

Vi var i stallet i 7 timmar idag, det kändes som 3. Jag vet inte riktigt vart tiden tog vägen för vi gjorde inte speciellt mycket för att ha använt 7 timmar. Vi fixade Lillstallet, Lina red Dansa i Storstallet, Vi gick prommis med hundarna och Bronzac, mockade och fixade mat till Bronzac, Lina åkte till sin farmor medans jag red Winston och that´s it. 
 
Ni vet att man ska ju inte prata om att man mår bra eller att saker går bra?! Mmm jag vet det men jag lär mig Aldrig. Idag sa jag till Lina "Idag känns det inte ens läskigt utifall Winston skulle rycka till, för det känns som att ryggen skulle klara av det nu. Den är ju lite öm men den känns helt okej!". Och vad gör jag, jo jag tar en hink och fyller med vatten och går ut till vattenkaret och ska hälla i den när dörren(alltså en stor jävla ladugårdsport) blåser upp och dunkar mig rakt i baken och ryggen så jag flyger ner från stenkanten över/på vattenkaret och ner i den stenhårda marken med hinken flygandes. Jag landar på högerlår/rumpa och händerna. I sista sekund hinner jag ducka för att inte få dörren rakt i huvudet. Alltså hur oturligt är inte detta? Så nu har jag några fler blåmärken och det kan jag ta, men jag har även ont i nedredelan av ryggen på höger sida och i min förbannade handled som knappt tål ridningen liksom, bra att ta emot sig på den. Det är något som vill att jag ska få kämpa lite i motvind just nu känner jag. Så fort jag börjar bli "normal" så blir det nått nytt. Å hur jävla klantig får man bli? Hahaha alltså jag fattar det inte.
 
 
Ridturen var magisk! Winston var så mjuk, pigg och lycklig så man riktigt kände hur han sprudlade av att få visa allt han kunde! Det var kanske inte världens mest kontrollerande ridtur alla sekunder men han lyssnade väldigt bra bara han hade fått galopperat på nått steg i egen takt eller försökt springa ifrån sin egen skugga några meter haha.. Jag skulle ju inte rida denna vecka men jag kände att det var lite orättvist mot Veronica som kommer imorgon att hon skulle få rida på en övertaggad för henne väldigt stor häst. Jag undvek dock bett och red på hacket för att han ska få vila munnen.
 
Å sen var vi tillbaka till det här att inte säga saker högt. Jag sa till Lina "Jag kan ta det mesta idag BARA han inte tar korsgalopp, det vill jag inte!". Han har bara gjort det EN gång tidigare och då trodde jag att han hade blivit jättehalt för att hela han blir helt ostabil och knackig/ryckig liksom. Mmm så vad gör han tror ni? Korsgalopp, två gånger, båda i högerfattningar,han tar höger fram men inte bak. Det är helt ärligt det mest läskiga jag upplevt på hans rygg. Han känns helt galen och jag flyger hit och dit. Första gången saktade jag av, tog ny galopp och då tog han vänster så då saktade jag av och så travade vi. Andra gången försökte jag "gasa på" hahaha.. alltså herre min gud, alla "gupp/svängningar"svajningar" blev ju bara större när jag gasade så det var ju bara hemskt. Han drog ner huvudet och hoppade jämfota med bakbenen och ja det är inte bara att galoppa korsgalopp på den där busen. Det kändes ändå mycket bättre idag än den förra gången då jag trodde att han hade blivigt halt. Jag känner mig trygg på hans rygg just nu och låter honom brassa på och busa lite, så jag är inte lika rädd. Men jag känner att jag troligen kommer känna lite oro i magen nästa gång vi tar högerfattning för det är inte helt lätt att ha någon balans när allting far åt olika håll och i stora rörelser. Men vi får öva och jag kommer också prova att få högergalopp nästa gång jag kör markträning om det är bra underlag. Jag vill inte rida på volt och försöka få galopp men han kan ta galopp ensam och jag vill att han ska få känna en bra känsla i höger.

Svimmningsanfall

Igår när jag klev upp ur soffan och skulle gå och hämta en laddare till telefonen för att kunna göra yoga med hjälp av appen så blev jag riktigt dålig. Jag hade försökt andas sådär djupt och breddat ryggen för att det onda ska "läka" eller försvinna. Jag vickade även lite på huvudet eftersom det knastrar och rör lite på sig i nacken. Det känns som att en nerv eller muskel hoppar till ibland och då blir det som kolsyra upp mot huvudet och ner mot axeln. Jag reser mig och går mot sovrummet men i hallen blir jag väldigt yr och börjar må väldigt illa så jag tänker att jag måste kräkas. Så jag svänger in på toan och där inser jag att allting börjar bli grumligt och alla färger försvinner. Jag andas och andas och tar då telefonen och ringer till mamma. Berättar att det känns som att jag ska svimma, är yr, mår illa, är kallsvettig och att det känns väldigt obehagligt för jag har ju ingen kontroll alls, det var liksom som att det tog över hela min kropp. Hon hänger med i telefonen medans jag äter lite och sen när jag går en kortis med Baltazar. Sen ringer jag Lina och säger att om jag dör så vet hon att jag är det om jag inte svarar imorgon haha.. Det känns mycket bättre efter att jag har pratat med dom på telefonen och båda erbjuder sig att hämta mig men jag bestämmer mig för att lägga mig.
 
Det gick bra, det försvann helt efter ca 20 minuter då jag lagt mig på spikmattan och blundat. Men de där sekundrarna som allting snurrade och jag tänkte att någon kommer hitta mig död här imorgon var riktigt ruggiga.

En fin morgon

Sofia och barnen hängde med till stallet imorse. Vi mockade, fixade hö och donade i stallet innan vi tog en promenad. Jag hade tagit med kaffe så vi slog oss ner och tog en fika efter vägen. Winston tyckte att det var lite spännande med en vagn och barn som lät. Baltazar var såklart överlycklig över att få följa med. En riktigt bra morgon alltså!
 
 
 
 

BEIJER ANATOMI

Jag var till naprapaten idag igen. Min rygg är så mycket bättre och jag kan röra mig nästan helt prickfritt. Idag knäckte han nacken. Igår när jag la mig i sängen så märkte jag att huvudet drogs ner mot vänster axel trots att jag flyttade tillbaka det hela tiden. Det såg han såklart och gud vad det lät. Han knäckte även till höger sida. Sen använde han armbågen och gnuggade precis där jag har haft ont under skulderbladet. Men jag lovar att ingenting gör ont. Jag fick hemläxa att lära mig andas djupt så ryggen rör sig och börja på Yoga igen! 
 
Nu är det så att ni vet att när jag hittar någonting som jag verkligen gillar och tror på så vill jag att alla ska få möjlighet till det. Därför vill jag tipsa om Erik! Han är nyinflyttad till Bollnäs och han finns nu mitt på stan i JC huset. Han brinner verkligen för det här med att knäcka och rätta till, nästan så att han njuter av ljudet tror jag haha.. När tårarna började rinna när han hade knäckt min nacke så ler han liksom ännu mer.
 
Vad kan han hjälpa till med?
Han säger såhär: Jag kan hjälpa alla som har ont i rörelseapparaten, med andra ord muskler, skelett och leder inklusive huvudvärk. Jag behandlar inte patologiska tillstånd (rena sjukdomar) eller invärtes åkommor som magont eller liknande.
 
En behandling!
När du kommer dit så får du ta av dig de kläder där du har problem(jag som hade problem med ryggen fick ta av mig tröjor). Han är superlugn och upplevs väldigt kunnig vilket känns tryggt i en ny miljö. Han frågar frågor om dig så som om du har brytit några ben, vilka problem du upplever i kroppen och om du har några sjukdomar. Sen får du lägga dig på en bänk och han förklarar allting han gör(iaf för mig som sa att jag ville veta ALLT), vissa tycker kanske att det är skönare att bara ligga där och kan slappna av bättre då och då tror jag han anpassar sig väldigt bra till det med. Hela behandlingen går väldigt fort och du är där i totalt ca 30-45 minuter. Sen ger han tips och råd om det behövs. 
 
Han har öppet mellan 9-18 just nu, kommer ändra tiderna lite till sommaren. Han säger: Om det absolut inte passar kan jag absolut tänka mig att ta emot utanför de tiderna! Så ring!
 
Om du vill boka så får du rabatt om du anger "HANNA" och om du också checkar in på Facebook så har du 10% rabatt!
 
Bokar gör du via bokningsidan, Facebook eller telefon.
070-3404732
erik@beijeranatomi
www.beijeranatomi.se

Winstons "häst profil"

Jag hittade en så grymt intressant sida där man kunde utifrån olika egenskaper och hur hästen är och reagerar. Det absolut roligaste är att jag inser hur mycket jag förändrat Winston och att han nu uppfyller alla de positiva egenskaperna mycket mer och de mindre bra mycket mindre. Winston var ju otroligt annorlunda då jag fick hem honom motför han är nu i allt från att bara kolla på till att rida eller hantera från marken.

Left Brain (tänkande) Introvert

Egenskaper:

• Oengagerad
• Ointresserad
• Omotiverad
• Utmanande/Trotsig
• Argumentativ
• Trög
• Matorienterad
• Lätt uttråkad
• Tendens att bocka
• Envis
• ”Lat”
• Dominant
• ”Pushy” Knuffar
• Obekymrad
• Säker
• Nyfiken
• Tillitsfull
• Slö
• Låg energi
• Tendens att stanna
Positiva kännetecken (Milda, medel eller extrema). Ju fler som stämmer överens, desto mer allround är hästen.
• Tolerant
• Förnöjsam
• Trevlig
• Smart
• Lugn
• Pålitlig
• Konsekvent/Följdriktig

Den här hästen behöver bli motiverad och sporrad av saker som vila, kli, mat, beta. Den behöver känna en mening med träningen – någonstans att gå till. Ett skäl för att bli motiverad att lämna sin bekvämlighets plats. Mycket variation.
Ledarskapsstrategier: Använd omvänd psykologi och gör det motsatta av vad hästen förväntar sig. Ta det långsamt. Låt det ta tid och vänta ut hästen så gör den mer för dig.

Markträning Svårigheter:
• flytta framdelen
• ”dra” hästen mot dig
• flytta undan för fysiskt tryck
• flytta den!
• sända ut, gå runt och komma tillbaka på volt
• i frihet (Liberty)

Lösning: Träna på att ”dra” framåt/komma till dig. Ta det långsamt, tvinga inte hästen. Ge den tid att tänka. Belöna för de små sakerna. Vänta på hästen så börjar den göra mer.
Markträning i lina hjälper dig att vara mer sammankopplad till den här hästen så du kan göra saker mer intressanta. Liberty – markträning i frihet är vad denna häst vill ha men du måste hålla det intressant och kort för den så den håller sig motiverad att stanna vid dig.

Ridning Svårigheter:
• Svårt att hålla igång.

Lösning: Gör många stopp och övergångar nedåt i gångarterna för att få denna häst motiverad att gå. Freestyleridning är denna hästs favoritgrej eftersom den kan visa hur smart den är, och hur mycket den ogillar att vara en ”marionettdocka”. Koncentrerad ridning är väldigt utmanande för denna häst. Korta sessioner med mycket belöning/beröm är bäst.

Min kommentar:
Jag blir så lycklig då jag läser det här för det betyder att jag läst av och lärt mig väldigt bra hur Winston fungerar och vad som fungerar och inte. Att tvinga Winston fungerar aldrig, eller jo jag kan tvinga honom men då har jag INTE en glad häst. Om man bara väntar på Winston vid ett dike, vid plattan(igår), vid en skylt som står ivägen enligt honom eller vid alla saker som han inte förstår på en gång så löser han det på ett utmärkt sätt, han måste liksom bestämma själv att han VILL. Om jag då pushar honom lite för mycket så tar det först och främst mycket längre tid och hela han känns onöjd, vilket jag hatar. Flytta honom har vart lite av en kamp tidigare, han tog alltid ett steg tillbaka mot mig för att få "sista ordet", han gör väldigt sällan det nuförtin. Han kan flytta sig utan att jag ens nuddar honom nu och det är ju så coolt! Just nu kämpar vi ju med att han villigt ska gå ut på volten och förut vägrade han helt, nu går han ut och tjabblar lite då han ska börja trava mest. Åhh jag är så himla stolt över min fina häst nu!!

 

Härliga söndag

Åkte till stallet imorse och slogs direkt när jag kom dit av att det kommer bli några timmar, fyra timmar senare kom jag hem. Borstade Winston massor idag, bara för att min rygg klarade av det. Gick igenom allt hovskägg och sprayade glansspray och pysslade. Tog bort massa löst hår med stenen och gummiskrapan. Han blev riktigt ren och fin! Jag mockade tre boxar, fyllde hö och vatten och donade. Kändes att jag har rört lite på kroppen som vart typ stilla i flera dygn.
 
Vi gick ut på gården och hade fokus på punktträning idag. Det innebär att han ska kunna trampa på en platta(en gammal skåpslucka) när jag säger till. Tanken är att vi ska kunna stå en bit bort och jag ska kunna skicka honom till plattan och att han ska nudda den med ena hoven. Sen övade vi på att hålla uppe frambenet som vi ska få till en bugning av i framtiden. Gå ut på volt skulle jag säga att han gjorde klockrent idag, inget tjafs och bra tramp i benen.
När vi kom hem försökte jag gå en rask promenad men gav upp ganska snart. Så jag gick hem och fixade massa TóDós istället. Känns väldigt skönt att det är klart. Disken är också diskad och lunchen lagad och uppäten. Nu ska jag nog ta och göra lite middag och sen kanske gå en lugnare prommis några km runt området.

Paddan

 
Jag har bestämt mig för att mest jobba W från marken i cirka en vecka till. Dansa går på hårdkörning i paddock just nu så det finns ingen anledning för mig att stressa upp i sadeln. Just nu har jag för ont i ryggen också för att skutta upp på en kanske taggad W. Sen så tycker jag att vår relation alltid behöver stärkas så jag tror markarbete är bra. Jag längtar dock tills vi är igång med ridningen igen! På torsdag kommer Veronika och rider så då blir det ju lite ridning. Ska nog prova att låta honom hoppa på lina eller lös också, ska bli skoj!

Hej!

Min rygg är så mycket bättre och jag kan inte vara gladare för det. Jag har precis kommit hem från Växbo där vi hade Tacokväll med hela La familja typ. Jag försökte övertyga mormor och morfar att de borde vilja följa med utomlands. Skulle älska att gå och käka middagar varje dag med morfar, massa nya maträtter och smaker, han skulle älska det! Mormor skulle kunna ligga i skuggan och lyssna på poddar :P.

Imorse och typ halva dagen var jag i stallet och njöt! Tog in Winston och borstade länge och noga då jag fuskat lite när jag inte orkat för ryggen. Sen gick vi till paddocken och fortsatte umgås, håller på att klippa ihop en film så att ni kan få se lite. Baltazar hängde också med. Det var såå himla mysigt och solen sken och alla vara glada! Winston uppskattade verkligen att få komma iväg lite från stallet kändes det som, troligtvis bara mitt lite dåliga samvete då han vilat sen jag blev dålig. Winston fick springa lös en stund också men han valde att gå efter mig hela tiden, på bilden i mitten hade jag satt mig ner på en kub haha..

 
 
 

GRYM

Jag är så himla nöjd med hur jag skött maten de här sista tråååkiga dagarna! Inte ätit någonting jag inte ska och sen att jag inte har rört mig känns ju lite omöjligt så jag skiter i det..... JA det var så jag tänkte skriva igår då jag kände mig såå nöjd och glad över att jag inte hamnat nere i sockerfällan. Vad händer? Jo jag börjar fundera på VAD jag har ätit och inser att jag ätit en paprika dippad i två olika ostar på hela dagen. That´s it!
 
Ja det går alltid åt något håll och när jag har värk så känner jag väl inte att jag är hungrig. Nu är jag dock hungrig så jag hoppas på något snaskigt fredagsmys typ hallon och grädde. Eller lite ostkuber, har ett hett tips till er så kanske ska kutta upp lite och fota så jag kan berätta på ett fint sätt !
 
Jädra skit alltså att jag har lika lätt för att inte äta som för att äta fel saker. Förr upplevde jag att det var mycket bättre att jag inte åt men nu börjar jag ändra mig för det tar mig längre tid att inse, sätter kroppen i svält och gör mig därefter väldigt hungrig i flera dagar vilket kräver 100% fokus!
Jag behöver verkligen den där kryssningen!

Tips på tidsfördriv

Jag har ju blitt expert på att sysselsätta åtminstonde hjärnan under de här dagarna jag har vart hemma. Det finns massa intressant att lyssna på och sen blandar jag med lite mer underhållande saker.
 
En hel säsong har jag hunnit se av den här serien. Den är otroligt lättsam, lätt att hänga med i och det är så mycket smågrejer som händer mest hela tiden. Jag kollar på Viaplay. Serien heter Devious Maids!
 
Poddar har jag massa bra tips! Jag tänker att jag kan lista dom jag lyssnat på under de senaste dagarna.
 
P3 Dokumentär
- Fallet Linda Chen. Intressant och lite skrämmande att lyssna på. Jag insåg att hennes man Mats aldrig blev fälld för mordet eftersom det aldrig kunde bevisas.
- Estoniakatastrofen. Jag har helt missat att det har vart så mycket ståhej kring om de ska plocka upp de döda ur vraket eller inte. Sen har det vart spekulationer om det kanske fraktas någonting olagligt på färjan eftersom det tyder på en explosion. Ingen vet vem som bär ansvaret för att den sjönk och ingen vet varför den sjönk så himla fort.
Sen finns det massor med olika avsnitt där så som Mordet på Anna Lindh, Knutbydramat, Punkmordet, Helikopterrånet och Svartenbrandt.
 
Värvet
Det är en pod där Kristoffer Triumf intervjuar olika personer. Finns många intressanta personer att lyssna på men jag rekommenderar några.
* Måns Zelmerlöw
* Thorsten Flinck
* Agneta Sjödin
* Molly Sandén
* Amanda Schulman
* Laleh
* Charlotte Perrelli
* Peter Settman
* Kristian Gidlund, tror att jag tipsat om den förut.
* Isabel Adrian
* Mårten Andersson
* Maria Montazami
 
Fredagspodden
Här är det mycket upp och ner och men väldigt mycket vilja utstrålar dessa två systrar som nu startat företag tillsammans. De pratar om att vilja få ut det bästa man kan ur sitt liv och jag ser det som ganska peppande. De pratar också ganska lättsamt om ångest vilket jag inte är så förtjust i då jag inte tycker att man "har lite ångest" sådär utan för mig är ångest allvarligt. Men ur alla andra synvinklar rekommenderar jag alla dessa avsnitt, utan att ens ha lyssnat på alla. Tror det finns över 150 avsnitt. Jag har lyssnat från början så jag ligger väl nått år efter haha.. De har även en tvserie på nätet, Ett härligare liv!
 
En ny favorit som de precis börjat "sända" är Lillelördag! Det är som att sitta med två kompisar och lyssna på prat om vardag men ändå med åsikter och mycket kärlek.

Lycka

Efter mitt besök hos naprapaten kunde jag ju gå, utan att knappt få någon luft och ha så ont. Därför tog jag en miniprommis med Baltazar och Winston när vi kom till stallet. Winston blev nog lite lyckligare, Baltazar blev överlycklig och jag kände mig lycklig! Tycker så synd om Winston som bara får stå och inte göra någonting då jag är dålig. Men som sagt nu är nog det onda på väg bort så snart ska vi ut på tur..
 
 

Naprapaten gjorde mig fit for en prommis med mina fina djur. Känner mig lite lyckligare!

Ett filmklipp publicerat av Hanna Jonsson (@hannakjonsson) Mar 19, 2015 kl. 11:04 PDT


Naprapat

Ja idag fick jag nog när jag framåt eftermiddagen kände att ryggen började göra mer ont igen. Jag ringde en naprapat och fick en tid på en gång så jag åkte dit. Helt livrädd såklart. Jag har aldrig tidigare vart hos en naprapat så jag kunde ju bara fantisera vilt om hur hemskt det skulle bli. Men han var hur bra som helst för en kontrollmänniska som mig. Berättade vad han gjorde och när. Jag grinade och var allmänt jobbig men han var otroligt snäll och lät mig hållas haha.. Jag tror att han inte riktigt kunde knaka ut mig så mycket som han ville på grund av att jag spänner mig istället för att slappna av då han ska trycka till.
 
Han knakade lite i ryggen men också i tårna, fotleder och ovanför knät. Kände mig helt överlycklig då jag gick därifrån. Inga hugg på hela resten av kvällen! Det gör ont men inte alls som innan. Ska tillbaka på måndag. Det ska bli bättre i två dygn framöver, jag hoppas bara att det inte blir sämre igen, för då kommer jag må hyffsat oavsätt.
 

Hello, trött på mig?

Jag är nämligen lite trött på mig själv. Jag går här hemma och ajajajar för mig själv. Badar i hetvatten och linement, läser tidingar, lyssnar på poddar, kollar på serie och ligger raklång och stirrar i taket. Mår himla bra föutom ryggen. Trivs liksom med mig själv haha.. Känns dock som att jag sitter fast i min kropp. Vill bara hoppa upp och plocka ordning, rensa, städa, gå ut, åka till stallet ja men allt som jag inte kan just nu. Kändes lite bättre idag igen men det blir sämre på eftermiddagen. När jag skulle byta kläder och åka till stallet så högg ryggen till och jag fick rulla upp mig ur soffan och bytte sedan stallet mot några timmar i badet, igen.
 
Rastlös är bara förnamnet. Så himla ledsen att jag missar så mycket tid med Winston. Dåligt samvete för att Baltazar inte får så mycket tid ute. Tacksam för att Lina roddar stallet.
 

Min pärla

Winston är helt underbar. Jag har nog aldrig träffat en häst med finare personlighet. Idag innan vi åkte iväg med Dansa så fick han komma ut på gården en sväng och jag fick sätta mig på en bänk en stund på grund av ryggen och då står han bara där och väntar och puffar lite lätt på mig där jag sitter. I vanliga fall hade han smidigt iväg och letat gräs men idag ville han bara vara nära. När vi skulle gå in låg Lina på transporten och vilade (ja hon är inte hundra hon heller) i solen med Sune och då måsta han dit och nosa lite också. Han puttar så försiktigt och är bara som en stor nallebjörn.

När vi tog in Dansa blev jag kvar ute i hagen och när Winston ser mig kommer han i världens fart och så stannar han lite på avstånd och måste kolla läget. Vi mös en stund och jag berättade hur underbar han är!





Andaas

Ja det har vart mitt mål ikväll. Ryggen var mycket bättre imorse. Kunde gå och behövde inte stanna eller skrika eller grina varje gång ryggen högg. Åkte till stallet. Mockade och donade lite med Winston. Packade in Dansa i transporten och åkte till Spännars. Började efter några timmar känna av ryggen mer och smörjde då med Voltaren. Jag stod mest stilla och hängde på ett staket eller en vägg. Men så var det några som hade problem att få in en häst i transporten så då tog jag linan och visade Dansametoden. Hur smart? Kan knappt stå och så erbjuder jag mig att dra in en häst i en transport haha.. jag drog dock inget utan återgick till att göra ingenting. Ganska snart efter det trodde jag att jag skulle ramla i backen, det gjorde så ont, hela ryggen krampade. Jag drog mig till bilen och satt sedan där och grinade typ. Så sjukt, det som hade blitt så bra. Sen hjälpte jag Lina in med Dansa men annars satt jag i bilen tills jag var hemma. Lina tog in hästarna och donade medans jag halft som halft dog av kramper. Ringde 1177 också för jag tänkte om det kunde vara något farligt. Sonja, sjuksköterska, var lite flummig men bad mig ta piller och ligga med värmedyna. Jag äter inte piller och värmedyna har jag ingen så jag kör med hästlinement och badkar. Jag borde inte avlida av det och det är bra om jag rör mig om det inte gör ont för då kanske det är dumt haha.. om det gör jätteont imorgon bör jag uppsöka vård, jag tänker att jag kan avvakta en vecka iaf. 

Vet egentligen inte varför jag skriver allt detta. Kunde bara skrivit skitdag. Men vill nog berätta hur jävla ont det gör så ni tycker synd om mig haha..


Googla "smärta"

Det är nog det mest puckade man kan göra. Jag sov inte på hela natten men kollade på klockan vid 17 över 5 och sen inte förrän 20 över 8 så då sov jag nog i ca 2 timmar. Att det kan göra så ont att jag tappar andan och att tårarna rinner är helt sjukt. Jag kan inte dölja smärtan direkt. Imorse när jag fortfarande inte hade klivit upp så bestämde vi att Lina skulle plocka upp mig om mindre än en timme. Jag vet inte hur jag tänkte riktigt för att bara gå nerför trappan tog 17 minuter igår kväll då jag skulle ut med Baltazar. Men hur det än var så kom jag i kläderna, åt lite ost och pallrade mig ut. Åka bil var rätt skönt om jag satt helt stilla och det inte var gupp. Att ta mig ur och i bilen var jävligt. Att vara i stallet var hemskt då Lina fick göra typ allting och jag grymtade runt som en tant. Kämpade på så gott det gick men jag hanterade inte Dansa alls. Filmade träningen och det gick faktiskt över förväntan.
 
Jag kan inte i ord beskriva hur jävla ont i det gör. Har diagnosiserat mig med massa olika saker idag via Google. Vatten i lungan, cancer, brutet revben(jag har inte ens ramlat), hjärtattack, nerver i kläm, ihoptryckta kotor, proppar och så mycket annat som poppar upp. Jag tror dock att det är en sträckning eller nått som blev igår då Winston tog ett skutt(så vanligt och inge allvarligt alls att jag inte ens nämnde det i gårdagens inlägg om ridturen) då han blev rädd för en moped som kom smattrande.
 
Dagen har varit mycket bättre än jag kunnat föreställa mig i natt. Men jag kan inte påstå att det har vart någon toppendag. Det här är den bästa ställningen för ryggen, halvvägs ner mot golvet med ena armen så att skulderbladet stretchas ut.
Ser ni att jag har fått en navel?

Söndag 15 mars

Började dagen i stallet där jag lyssnade på musik, mockade och njöt av solen. Vid tio kom Ida och då tog vi in hästarna och fixade dom klar för en ridtur. Vi red till Båtbryggorna och skrittade nästan bara. Winston var pigg och helt perfekt att rida. Noa likaså, glad men lugn och snäll. Så mysigt att bara strosa runt!


När jag kom hem satt jag ute i solen en stund med Baltazar nosandes runtomkring. Annars har jag inte gjort så mycket mer aktivit idag. Min rygg, gud jag orkar inte ens tänka på det, men den gör ont, alldeles under skulderbladen, så som jag hade förut fast inte lika mycket och jag hoppas det bara går över fort.



Nu har jag precis käkat middag. Bönpasta med grilladkyckling, tapenade och cremefraiche ihop blandat. Sjukt gott! Tog bönpastan istället för grönsaker(äter ju mer kolisar på helgen). Är peppad för att strikta upp mig något inför veckan. Skulle behöva en promenad för att uppnå 7000 kalorier denna vecka men jag väljer nog att så som det känns nu vila ryggen istället. Kanske är nått bra på tv?! Jag kollar ju typ aldrig på tv men jag knäppte precis på tvn och kikar nu på nyheterna. Är ju mest hemskheter som händer. 

long day

Ligger i sängen och lyssnar på alla fulla människor utanför fönstret. Hur kommer det sig att människor blir så annorlunda när de är fulla. Jag blir inte det. Eller ja gladare eller ledsnare men inte helt personlighetsförändrad eller dryg. Jag hatar människor som skriker eller låtsas känna mig jätteväl fast de inte gör det. Nämen gud jag spårade ur lite nu.. ligger här och blir lite bitter på alla som skriker utanför haha..
Dansa var en liten skithäst idag. Hon stegrade inte men gjorde det mesta annat som hon har på sina skills. Lina är så himla modig och har sånt tålamod med den där hästen så ni kan inte ana. Hoppa gör dom som en gud!

Kvällen har jag spenderat i Växbo där det bjöds på mat. Jag köpte dock med mig eget kött att grilla. Sen kollade vi på Melodifestivalen och den låt jag har lyssnat på 711 gånger vann såklart!

God morgon

Sitter i soffan och äter en lax med lapptäcke för hundraelfte dagen. Jag ska strax slänga på mig kläderna och springa ut till Lina som ska plocka upp mig. Vi ska på tävling med Skrotan idag. Hon råkade ju trilla omkull på en isfläck igår så vi hoppas att hon mår tipptopp idag i alla fall.
 
Ibland på helgerna kan jag få ett sug efter "mitt gamla liv" alltså livet innan häst. Jag hade ju så mycket tid då, eller jag borde ha haft haha.. Så igår tog jag mig för att hänga med vänner som jag inte sett på ett tag och sen gå ut med dom. Men ja jag älskar förfester med gitarrspel, massa prat och mys. Gå ut är nog fortfarande inte min grej hur mycket jag än önskar att det vore lite mer mig. Jag hade roligt men inte sådär superkul som jag vill ha. Men bara att fixa mig i ordning och pyssla lite extra med mitt utseende gav mig en liten uppåtpuff så det var ju kul.
Träffade på en sjukt otrevlig människa också som jag blev lite tillbakadragen och anpassade mig till. Såhär i efterhand fattar jag inte hur skjutton hon kunde komma undan med att vara så. Jag måste ha vart väldigt tolerant och accepterande igår. 

Vikten - 6kg

Jag ska gå ner 19 kilo i år, 10 av dom innan den 23 april. Uppdaterar med ett vikt inlägg för varje kilo som försvinner. Förhoppningsvis kommer det bli minst 19 inlägg år 2015. Det var lite allmän info för dig som inte läser min blogg hela tiden.
Just nu känns det som att jag sliter och sliter och igår var ingen bra matdag så att få detta resultat idag känns ju sådär men nästa kilo tar nog lite längre tid kan jag tro. Igår hoppade jag frukosten och åt ingenting innan träningen på kvällen. Men jag var heller inte hungrig så det var kanske bara en dag då jag behövde mindre mat. Tänkte hoppa träningen på grund av att jag hade lite ont i magen och var allmänt slö och frusen efter timmarna i stallet. Men jag bestämde mig för att ge den en chans och göra så gott jag kunde för jag VILL verkligen det här nu. Min beslutsamhet får såklart inte gå ut över min kropp men kroppen får inte heller gå ut över mitt mål. Jag brukar dessa gånger tänka på människor som verkligen kämpar och inser allt som oftast att ETT till pass det klarar jag. Jag får ta ett nytt beslut gällande nästa promenad, ridtur eller pass. Som igår fick jag kämpa ganska mycket i motvind med promenaden(ville helst bara sätta mig på en bänk och vänta tills katterna var klara på grund av att jag har lite ont i foten och att jag var trött) men jag gick och den var till slut ganska härlig och vi gick sakta och pausade i solen några gånger, ridturen(mitt knä har fått som en ond sena på insidan knät, men den verkar bara göra ont just då och inte efteråt) men jag gjorde den också och det visade sig bli en av våra bästa någonsin och fitcamppasset(Så trött, ont i magen och handled och knät och fot kändes av) men med Veronicas pepp och mycket skratt trots våra krämpor så kände vi oss riktigt duktiga och mer stark efteråt. Nu i efterhand skulle jag ha skippat en av sakerna. Vilken vet jag inte men jag vet att jag måste vara lite rädd om min kropp också så att den inte går ner sig och gör för ont för då sitter jag där tillbaka på ruta 1 snart. Det är hela tiden däremellan det står, Kämpa eller Ge upp.
 
Annars så är jag otroligt duktig att ta med mellanmål och matlådor nu. Känns som att jag äter hela tiden men det kan då vara några ostkuber eller en kokosmjölkssmoothie så det behöver inte vara nått värstingmål. Lagar mat typ 2-3 gånger per vecka och äter sedan samma sak i matlådor. Just nu äter jag Lax med Lapptäcke
 
TRE dagar tog det här kilot på sig att försvinna och det är dom tre mest aktiva dagarna jag har på en vecka.
Tisdag: Fitcamppass, ridtur ner till Kilafors och promenad hem.
Onsdag: En intensiv ridtur där benen fick sig ett rejält pass.
Torsdag: Långpromenad på ca 2 timmar letandes Geocachar i Ljusdal, Kort med intensiv ridtur med fokus på bålstabilitet och sen avslutades dagen med ett Fitcamppass.
 
Idag har jag en vilodag framför mig eller jag kanske går iväg till skogen med Winston och Baltazar en sväng men det finns ingenting i mig idag som ser att vi ska ha någonting ansträngande för oss. Känner mig ganska seg i kroppen så jag tänker ha fokus på mat i helgen så får vi se vad kroppen tycker om det.

Modig

Jamen alla som läser min blogg vet ju att jag älskar att rida. Det är få saker som ger mig så mycket som att ha häst. Men jag är ju också otroligt nojjig och rädd för mycket. Eller jag är rädd för det som kan vara farligt. Jag upplever inte att jag är löjligt rädd även om andra kanske upplever det så. En av de största grejerna jag är rädd för i ridningen är att galoppera på åkrar. Jag kan se det som i en dröm hur härligt det är men i verkligheten. Nä. Bara så läskigt. Idag tog jag mig samman och provade. Annika hade tipsat mig om Holmen så jag red dit och Winston var lite smått uppstressad av fåglar och hästarna hemma vid stallet. När jag kommer en bit runt Holmen inser jag att det är omöjligt att galoppera eller ens trava nå vidare bra på grund av 2 dm geggamojja så vi skrittar runt. Men på andra sidan är det lite hårdare så vi provar lite trav och eftersom det blir hemåt taggade Winston igång på direkten men lyssnade fortfarande bra. Han jobbar på otroligt bra i skritten och suger verkligen på bettet och trycker på med bakbenen i leran. Sista biten är en lite hårdare raksträcka så jag ger galoppskänkel och Winston tar en lugn och fin galopp och är såå duktig. Med det menar jag att han visar inte en endaste tendens till att villa sakta av, dra iväg eller studsa runt vilket ger mig ett otroligt lugn eftersom jag är kontrollfreak. Han fick såklart hundra klappar och hejjarop och blev superlycklig!
Efter det red vi hem och tog en högergalopp utanför Årtalshuset mot verkstaden bara för att vi kan. Sen skrittade vi hem och då hade 30 underbara minuter gått. Dagens ridtur når nog topp 20 ever!

Ljusdal

Halv sju imorse kom mamma hit med kattungarna. Lite trött gjorde jag mig klar och så åkte vi till Ljusdal jag och djuren. Jag lämnade in kattungarna hos världens mysigaste veterinärhus där de hade en levande katt på disken. Kändes så skönt och tryggt att lämna dom där.

Så åkte jag och Baltazar till parkeringen vid  Kyrkan i Ljusdal. Sen tog vi en promenad runt Kyrksjön och samlade lite Geocachar. Så himla kul att de finns överallt. Vi letade 3 och hittade 3!! Har nog aldrig hänt!



Vid elva var kattungarna klar för att hämtas och veterinären pratade så gott om dom. De hade charmat alla de mött och varit lika keliga som vanligt. Jag rekommenderar alla er som vill kastrera era katter att göra det där! De kör en kampanj just nu för alla som är med i Djurskyddet Norra Hälsingland (200kr). Kastrering, vaccinering och chipmärkning 350 kr för hane och 700 kr för hona. Mycket billigt men också ett väldigt seriöst ställe!
Lämnade av dom hemma hos mamma och enligt henne är de smått galna och pigga nu!

Trött på E?

Min kära kära häst verkar lite lagomt less på att gå mot E, han vill gärna sväng av varenda lite väg som vi går förbi. Men när vi väl är ute på E så verkar han stortrivas som tur är eftersom det är mest dit vi rider just nu. Idag var planen hårdkörning med lydnaden. Att få snabba reaktioner och att lyhördheten och signalerna fungerar bra. Mycket tempoväxlingar och två gåner fick han till och med backa för att han blev så på i handen.
 
Känner mig sjukt nöjd med min ridning. Kände mig stark och i balans vilket är det bästa för mitt huvud, annars tycker jag gärna att jag är usel. Känslan var också lugn och stabil och lycka! Det allra bästa var att han tog två högergalopper vilket vi kämpar med just nu.
Solsken hade vi också!

En stund i skogen igår









 

Men asså

Jag låg här hemma soffan nerbäddad och helt slut efter en heldag i stallet med ridning, mockning, promenad och allt fix. Inser att klockan börjar närma sig halv åtta och jag borde hoppa upp och åka mot träningen. Det var såå himla skönt i soffan och kroppen kändes trött. Eller hur var det nu? Var det kanske huvudet som var där och jäklades nu igen?  För nu sitter jag återigen här i soffan men med en timmes träning i kroppen och en härlig lite kallare dusch. Visst jag var trött, det var riktigt tufft ikväll och svetten rann över hela mig kropp. Men jag gjorde det och det är ändå det som räknas i slutändan. Tror att det var att jag kom ner till -5 kilo idag som gav mig liite extra energi också. Nu tusan är jag på G!! Ni ser det va? På bilden! Haha.. så jävla slut..
 

Nya planer

Eller egentligen återgår vi lite till vårt gamla jag och Winston. Jag vill ha mer tid i stallet och med Winston, vara i hagen, käka gräs och lulla runt. Mer mysridturer och kravlöst. Jag vill även ha in mer miljöträning och variation i ridningen. Vi kommer självklart ha vanliga motionsridturer mestadels, då vi tränar upp kondition och galopp och allt sånt som vi också älskar. Men jag saknar vår känsla, att gå in på en väg Winston väljer och att bara strosa runt både i sadeln och på benen.
 
Idag red vi ut på E och Winston fick fria tyglar att springa lite hur han ville. Han känns lite trött i kroppen eller så har det nått samband med att han nyligen är skodd för han snubblar lite också. Vi travade och varierade gångart vid varje/varannan plogpinne. Han är så duktig på att lyssna! Galoppen var inte på topp idag men han är duktig som försöker. Jag försöker lära mig att rida mer med kroppen och jag tror verkligen det hjälper till. Sen red vi över järnvägen(ja jag satt i sadeln, har aldrig gjort det förut) och ner till Kilafors och hämtade Sune. Winston var riktigt cool, han brukar ju bli lite spänd och spretig bland husen men idag gick han på lång tygel och spatserade fram som om han ägde vägen. Han fick beröm för hur vacker och stor han är och en man tog en prat och kelstund med honom. Jag älskar verkligen att människor tar sig tid att mysa lite med W, för han älskar det!! Winston blev lite rädd för några pressenningar som blåste runt och sen bytte dom tak på huset bredvid dit vi skulle så tegelpannor flög var och varannan minut så det tyckte han var lite läskigt men annars ingenting. Winston fick massa bröd och morötter innan vi gick hemåt med Sune i sällskap.


Så var det Noas tur. Hon lever ju lite glassigt just nu och strosar mest ute i hagen med sina bästisar. Men jag försöker träna lite från marken med henne åtminstonde någon gång per vecka. Hon är så mycket energi motför Winston och sätter sig emot när hon tycker att det inte är på hennes sätt. Idag blev hon riktigt arg när hon måsta backa och visar då att hon kan hoppa lite på sina bakben och lyfta på framfötterna. Sen valde hon att ta galopp för första gången. Vi går inte så mycket på volt men några varv brukar hon få trava och skritta. Men så skulle jag såklart prova galopp även i vänster varv och då blev hon lite galen och studsade och drog iväg bort från mig flera gånger. Hon galopperade ca 1/4 varv i höger och vänster idag och det var vi nöjd med. Annars övar vi mest på att gå framåt men inte för nära mig, backa, flytta rumpan, flytta framdelen, vi övar på att böja ner för att i framtiden kunna buga och massa sånt smått som kräver hennes uppmärksamhet och nu klarar hon ca 20 minuter innan hon är trött på mig.

Vikten - 5kg

Jag ska gå ner 19 kilo i år, 10 av dom innan den 23 april. Uppdaterar med ett vikt inlägg för varje kilo som försvinner. Förhoppningsvis kommer det bli minst 19 inlägg år 2015. Det var lite allmän info för dig som inte läser min blogg hela tiden.
 
42 dagar tog det här kilot på sig att försvinna. Först tänkte jag att det var en evighet men om jag tänker efter så har det ändå gått neråt och det är bättre än uppåt, så jag känner att hellre det än inget såklart. Så nu har jag 5 kilo kvar och det på typ 6 veckor. Får se hur det går. Känns som att jag är väldigt mycket på rätt väg just nu åtminstonde.
 

Prommis med mina bästisar

Stallet ikväll var inte jättehärligt men nu läre det väl bara kunna bli bättre då?! Jag tog en liten promenad med mina två killar och lät Winston mumsa gräs som har poppat upp efter det varma vädret. Baltazar blir som vanligt helt överlycklig av att få följa med ut från stallgården!










 

Härlig måndag

Jag har gjort så himla mycket grejer som legat över mig ett tag nu och jag känner mig såå fri. Är fortfarande lite svajig i mina känslor idag men jag är mer ledsen än arg idag. Eller ja jag undvek ju att skriva om det men jag har vart lite arg. Känner inte att det är så roligt att skriva om och absolut inte läsa om ett år eller så så jag undviker bloggen helt enkelt. Jag vill typ bara åka till stallet och mysa runt men ska vänta tills Lina slutar. Ska hålla henne sällskap när hon tömkör senare ikväll. Tror att jag ska ta en promenad ner till stan i solen nu innan och lämna in lite papper. 
 
Är besviken på att det fortfarande är 200 gram kvar till minus 5 kilo vilket stör mig. Men jag är målinriktad och hoppas att jag håller i det här länge nu. Men det är ändå lite störande.
 
My babe

Uppnått tränings kvoten 7000=1kg

Så om vågen imorgon inte visar - så har jag ätit för mycket. Känns som att jag verkligen har kommit igång med träningen och kickat igång kroppen nu igen. Har vilodag idag och imorgon för jag känner mig lite sliten och jag vill inte att kroppen ska gå sönder.
 
 
2406 i Promenader. Lila.
5390 i Ridning. Grön.
1566 i Fitcamppass träning. Orange.
9362 calorier blev det totalt.
 
 

Frysrensning

För att spara lite pengar och rensa ut lite grejer som legat i frysen länge äter jag nu endast mat som går att knopa ihop här hemma. Jag köper färskvaror så som creme fraiche, grädde och gurka. Detta har jag pysslat med på allvar i 9 dagar och det är en vecka kvar tänker jag. Under den här tiden har jag ätit mycket gott! Men mestadels matlådor med kycklinggryta, tacokyckling, sambalkött mm.
 
Just nu lever jag på en köttfärsås smaksatt med chili och paprika cremefraiche och vitlök. Igår blev jag lite trött på den efter att ha ätit endast den blandat med lite ruccula i 3 dagar så jag gjorde varma mackor. Har säkert 20 bröd i frysen, då är det valnötsbröd, ostbröd och kesobröd de är alla perfekta att frysa. Så jag tog brödet, la på en stor klick köttfärsröra och sen mängder med riven ost(som också fanns i frysen). Åt samma sak till frukost/lunch idag.
 
Jag tycker att det kan vara lite roligt och utmanande att laga mat utefter det man har hemma ibland. Men har jag en period med sämre motivation så är det inte läge att testa inspirationen. Men det är ofta under dessa perioder jag hittar nya favoriter. Ikväll blir det nog lax och gröna bönor i ugn(det är ju helg så jag får äta lite grönsaker), kanske en creme fraiche sås med frysta örter eller vitlök till?!
 
Känner mig målinriktad och jag tror det beror på mitt "nya upplägg" att äta äta och äta för att inte fall ur fokus nu när kroppen letar sig uppåt till högre förbränning. Viktnedgången kanske går långsammare MEN den går åtminstonde neråt! Jag bjuder på en bild från igår då jag provade min nya klänning som är lite för liten men som till i sommar kanske passar perfekt? Den är också väldigt urringad så kanske vill jag inte ens gå ut ur huset med den men jag gillar den! Jag känner mig peppad! Så nu ska jag även om jag känner mig på topp komma ihåg att ge alla smygande små tankar knockout innan de tar över min hjärna och då även bestämmer över min kropp och mående.
 

Ballongmage

Jag erkänner... jag har inte ätit en enda felaktig tugga denna vecka! Imponerande? Nä inte direkt men jävligt skönt och det var längesen mitt fokus var såhär skarpt. Ni vet ju vad mitt mål är, att hoppa ett hinder med dunderklunsen. Om det ska gå så som jag vill så läre jag träna bra och äta rätt.
 
Jo just det, som rubriken säger så har jag av någon anledning 2 kvällar denna vecka haft uppsvälld mage. Ikväll är en av dom och jag kan inte förstå riktigt varför. Den gör inte ont eller är besvärlig som när jag ätit något fel utan den är bara pösig och lite degigare än vanligt. Grymt opeppande då jag vill se min kropp slimma av och inte pysa ut sig mer.
 
Imorgon ska vi köra hårdkörning efter Landavägen med hästarna så jag funderar på att skippa morgonpromenad runt stan. Frågan är om det är värt en dags vila? Kanske ska känna efter efter ridningen om knät pallar? Men hur kul är det att gå ut och gå en lördagkväll? Fast... gör jag detta för att det är kul? Gör jag detta för att jag har ett mål? Just det, vart tog det där fokuset vägen nu då?
 
 
Nu hittade jag det, fokuset. Sådär vill jag aldrig mer se ut och känna mig i min kropp. Vet ni att jag helt ärligt inte ens har kunnat kolla på alla dessa bilder som vi knäppte i underbart ljus ute på åkern på grund av hur min kropp ser ut. Så många kort på min finaste och alla är förstörda av en plusfig och dåligt mående Hanna. Men visst är han världens finaste häst? 

Dansa alltså

 
Ridturen ikväll var... spännande! Dansa har ju fått någon superenergi som gör att benen sprudlar. Vi red längst ut på E och höll igång rätt bra. Hästarna var pigga och glada! Vi vänder hemåt och så tar vi galopp varav jag hör hur det dundrar bakom oss och Lina ropar "Hanna hjäälp"! Haha.. Dansa bockade som attans. Vi saktade av strax innan nerförsbacken och Dansa var på tårna men höll sig på marken. I backen innan nya tågövergången brallar hon lös igen, jag ser hur de skuttar framåt och Lina drar upp huvudet och det ser ut att lugna sig och sen bockar hon framåt igen. Winston var så himla duktig och gjorde det jag bad om vilket är guld värt i dessa situationer. Vi bestämmer oss för att trava resten av vägen för då sköter hon ju sig(?) eller inte.. vid fågelladan kommer vi och travar och Winston vill dra på för vi brukar ta galopp där och då kommer det igen en serie bockningar och Lina som säger "Men nej Dansa" haha typ som om hon skulle lyssna(okej nu pratar jag rätt mycket med Winston också så vi tror att våra hästar lyssnar på varje ord vi säger). Jag är himla glad att dessa fasoner kommer nu när jag känner mig mycket tryggare med och på Winston. Jag är också sjukt stolt över Lina som kämpar och kämpar med den där underbara och lite galna hästen och som idag lyckas hålla sig kvar på ryggen.
 
Winston håller på med sina fulingar att vilja stanna och vända då vi rider bortåt och detta oavsätt om vi har sällskap eller inte. Ett nedrans trams som nu ska jobbas bort om vi så ska vända bortåt sjuttioelva gånger på varje ridtur. Idag höll mitt knä på att glida lite då jag skulle sakta av från galopp till trav ute vid E. Det blev någon konstig svung så foten petade lite framåt och utåt och jag var kanske lite för avslappnad?! Det gör mig lite orolig men förhoppningsvis var det bara en engångsgrej.

När man har städat får man glass

 
Recept?

1 del Blåbär
1 del hallon
1 del kokosmjölk

Mixa ihop och njut!

Härliga fredag

Det är så stökigt här hemma efter de små katterna som levt rövare här i några dagar. Nu har de dock åkt hem så då tänker jag ta tag i städningen. Är trött på min stora bruna matta i vardagsrummet som aldrig går att få riktigt ren och fräsch. Tänker nog kasta ut den. När solen skiner in genom fönstren är det ju damm överallt. Har kastat ut täckena och kuddar på balkongen och vädrar genom hela lägenheten. Det känns som vår idag! Lovely!
 
Det värker lite i min kropp sen träningen igår, min mage lär ju bli stark som satan nu. Men jag tog en promenad i solskenet med Baltazar och lyssnade på podd.
 
 

Drygt 6 kilometer i solskenet med min kompanjon! Älskar denna rundan med hästar runtomkring.

Ett filmklipp publicerat av Hanna Jonsson (@hannakjonsson) Mar 6, 2015 kl. 4:01 PST


Fitcamppass

Om jag kände mig stark och orkade massor i tisdags så var passet ikväll såå jobbigt. Jag fattar inte riktigt varför men jävlar vad jag kämpade. Karin hängde också med ikväll och hon är ju bara så rolig. Veronica och jag skrattade så vi tjöt. Hon grymtade och stonkade och kämpade järnet! Jävligt bra jobbat för att vara första passet!
Nu ska jag kravla mig upp ur soffan och krypa ner i sängen med katterna för sista natten. Imorgon åker dom hem och gud va jag kommer att sakna dom. Det är faktiskt väldigt mysigt att ha flera katter och Baltazar fullkomligt älskar att ha någon att leka med.
 

Torsdag

Idag har Winston blitt skodd och det känns så skönt! Det var både hovslagaren och lärligen som var med och då går det himla fort. Älskar hur de pratar med Winston och frågar honom om han är lite trött och sådär haha.. När de var klara borstade jag av honom massa hår och släppte ut honom i hagen. Dansa som hade skotts före travade runt i hagen och brallade upp dom andra i säkert 10 minuter. Winston tog några steg och ställde sig sedan i ett hörn och väntade på att de skulle coola ner sig. Jag mockade Winstons box och fixade höpåsar, Lina hade gjort allting annat redan! Så inser jag att det står kvar två höpåsar som ska ut i hagen så jag går ut med dom och när Winston ser det så kommer dom allihopa farande som vildhästar från dungen borta i hagen. Winston sparkade bakut så högt att jag trodde att han skulle slå runt. Herregud vad vig han kan vara när han vill.
 
Han fick vila idag men igår var vi ut på en tur till E. Det var ju nysnöat överallt så han prustade och frustade och fjantade runt ganska mycket. Han vägrade gå förbi en vägskylt som det hade kommit lite snö på så en bil fick stanna för att han struttade rakt ut i vägen. Han ville inte heller gå förbi tågövergången, varje gång lampan blinkade vitt stannade han och ibland backade han. Direkt efter det var det något superläskigt i skogen så han måsta hoppa iväg mot tågrälsen för att komma undan "det farliga"! Men resten av ridturen skötte han sig toppen som vanligt. Är ju liksom pigg hela ridturerna nu så det är mycket energi som ska tas om hand på ett lugnt och fint sätt. Vi höll igång i trav och galopp mest hela tiden eftersom det var styltväder delux. Men ibland tog vi paus och stod och kollade på fåglar och pratade med en gubbe en stund. 
 

Lunch

Har vart i stallet och ridit och fixat allt. Nu sitter jag duschad i soffan med världens godaste lunch på en bricka framför mig. Kollar några minuter på Blacklist och njuter av att solen skiner och katterna ligger runtomkring mig. Strax ska jag på stan med E och kanske shoppa en klänning. Efter det åker jag och Johanna till Söderhamn på möte och så skulle vi in på HM en sväng.
Tänker mig att jag ska unna mig en stor kaffe med grädde på MAX som resgodis. Vad brukar ni ha för resgodis?

Vilken skillnad

När jag nu sköter maten och äter rikligt så går det ju faktiskt att träna bättre. Träningen ikväll var den bästa på länge. Jag var inte ens helt död när det var dags för 10 sekunder paus. Himla skön känsla som gjorde att jag kunde ta i ännu mer. Är taggad på träning nu och jag hoppas hoppas hoppas att min kropp håller. Tycker själv att jag har lagt upp ett bra och inte för högt mål. Förut kunde jag ju liksom träna 3-4 pass i veckan plus promenader(eller ett tag iaf tills det sprack). Nu promenader och 1-2 pass i veckan. På torsdag ska jag träna med min gamla beroendeterapeutlärare, intressant!
 
Jag älskar den här sköna efterträning känslan. Liksom lite tom och lycklig i kroppen. Här nedan gör jag alternativ övning(cyklar med benen i luften) istället för snedknäböj bakåt.
Idag hade jag sällskap av Veronica.

Crazy horse

Idag ger jag mig själv en klapp på axeln för jädrar vad jag red. Winston var som ett stort yrväder med galet mycket energi. Lite hård i munnen och testade alla tricks han kan. Vi red en ridtur innan vi red ut med Lina och Dansa. Det gjorde vi på grund av att Winston har haft lite väl mycket energi och Dansa skulle gå lugnt. Såhär i efterhand var det ett klockrent beslut!
 
Vi red till Blåvitahuset och vände. Winston började redan vid första backen från vägen, drog iväg i en väldig fart och är stretig i munnen. Sen började tvärnitarna säkert 10 stycken upp till Fårhuset. Trav, tre steg galopp och sen tvärnit och slänger sig åt vänster. Till slut börjar jag hänga med i svängarna så det hinner inte bli ett stopp utan mer som en gunghäst fram och tillbaka. Jag var fram till Peters hus jävligt dålig med händerna, hård och osmidig men efter det gav jag mig fan på att vara mjuk mjuk mjuk och pillrig precis hela ridturen. Efter Fårhuset tog jag trav och Winston ville börja galoppera hela tiden och gick väldigt ojämnt eftersom vi red antingen sakta eller slängtrav, ingen jämnhet alls förrän från Landavägen och till Blåvita. Så då vände vi och Winston taggade till rejält. Vi tog galopp direkt när vi hade en samlad kontrollerad trav. Galopperade till drygt Landavägen, tog skritt och sen trav och sen galopp upp vid Fårhuset ökade vi massor. Jobbade mycket med att korta galoppen så mycket vi kan och vilken häst han blir i galoppen några moments här och där!!! 
 
Kände mig lite som en trasdocka som flängdes hit och dit i början av dagens ridtur men i slutet kände jag mig jävligt bra som hade lyckats med allt jag ville. Det jag strävar efter är att ha en bra känsla!!, vara konsekvent men aldrig bli arg, ge rätt hjälper med tajming och snälla vägledande händer. Denna ridtur var lika som när jag hoppade av och ringde Lina för några veckor sedan, men skillnaden idag var att jag inte blev lika rädd(han var inte lika svår att inte ta galopp hela tiden idag) och att jag red igenom det istället för att springa bort det. Han är så jävla cool när han har såhär mycket power men det är lite läskigt att tvärniten ligger och väntar lite vilken sekund som helst.
Bild: Linda

Mötte upp Lina och Dansa vid Trekanten och red lite hemma på vägarna i skritt och trav. Winston var lite hispig och seg men jag känner mig nöjd ändå med tanke på hur han var innan. Han blev dock sur varje gång vi vände bortåt och viftade med svansen och gick inte fram för skänkeln alls. Han får ändå en stjärna idag för att han inte slängde av mig! Haha..

Mars

Denna månad är en kämparmånad för många. Många har misslyckats med sina nyårslöften och vill göra en nystart. Jag står och stampar på samma ställe som för typ två veckor sedan. Så jag tänker verkligen försöka mig på en ökning i träningen. Eller jag läste att 7000 kalorier är 1 kilo bort. Så jag vill uppnå 7000 träningskalorier i veckan minst.
 
Träningen
Jag kommer gå mer regelbundna promenader, träna 2 gånger på fitcampen per vecka i två veckor(med alternativa handled och knäövningar) och sedan utvärdera om det fungerar. Sen räknas ridturerna och de blir mellan 3000-4000 i veckan.
 
Maten
Jag kommer lägga in två mellanmål för att minimera risken för felsteg när kroppen får igång förbränningen mer. Men annars äta 2-3 potioner helst lite mindre. På helgen mer grönsaker som i typ tacos.
 
 
Dagens promenad var tung. Appen hade slagit av också så jag vet inte riktigt hur fort jag gick men typ strax under 6 km i timmen skulle jag tro och sträckan blev nog drygt 5 km.

Simba och Nala is in the house

En tur till mamma och pappa och plocka upp katterna blev det. De var hur lugna och snälla som helst i bilen. Simba kurrade typ hela tiden och Nala satt mest och kollade. De blev lite oroliga en stund och ville trycka sig mot min hand genom tyget men det skrek inte vilket är skönt.
 
Så hoppade vi ur bilen här hemma. Jag, en hund, en kasse med kattmat, en kattlåda med pellets i, en kasse med stallkläder och en bur med två katter. Får ihop allting på mina händer och SVISCH så åker mina benkors och tvärs och jag ramlar..... RAKT på buren.. Det som gick så bra :P. Katterna överlevde som tur var och jag kravlade mig upp igen och skyndade mig hem och in. Nu är vi alla inne och Katten är lite småtjurig och morrar åt småttingarna men det lägger sig nog snart.
 
 

Dom skriker och skriker i bilen @britt_jonsson128 ;-)

Ett filmklipp publicerat av Hanna Jonsson (@hannakjonsson) Mar 1, 2015 kl. 8:34 PST

 

Idag kommer dom hiit

Mina små knoddar har blitt så stora och fina. Jag ska visa nya bilder dagarna framöver. Tänk vad skrotiga och svaga dom var när dom kom. 

 

RSS 2.0