Onsdag

Jag slutade klockan två idag och åkte direkt hem och klädde av mig och kröp ner i sängen och sov. Att jag kan vara så himla trött? Men efter en timmes powernap var jag pigg och glad igen. Då hade även Lina slutat och vi åkte mot stallet. Väl i stallet gick Lina snällt ut i hagen och hämtade in W. Mitt högra knä har fuckat ur och gör orimligt ont, hoppar inte ur led eller så utan hugger och värker.
 
Svirade om W till ridfit och red mot Hårga på en piggelin herre. Vi förstår inte riktigt hur han kan vara så pigg och ha så mycket energi kvar efter de senaste dagarnas ganska intensiva ridturer men det är ju roligt! Vi red till Renarna och vände. Travade mest hela tiden men skrittade i nerförbackar och nerförslutningar. Mina ben dog typ vid Blåvita på vägen hem så då skrittade vi lite i uppför också haha. Han känns himla fin nu! Medelfart var 8 vilket är högt för att vara oss men vi stannade inte en enda gång och pratade med någon eller vrångades heller. Efter storvägen kom en epa som puffade ut svart rök så W blev spänd. Sen kom en bredlast lastbil när vi precis kom vid en infart så då svängde jag in oss och stannade men då får W någon knäpp och drar iväg i galopp ut på åkern. 
 
Väl hemma svirade vi om och släppte ut W och packade in Dansa i transporten. De hade en helt ljuvlig och fartfylld träning! Så härlig energi och många framsteg! Tror att W också vill med på utflykt!
 
Tillbaka i stallet ville hästarna inte komma in så jag haltade mig ut i hagen till slut och då gick dom snällt bredvid. Jo men det är typ det jag har gjort idag förutom att jobba. Man hinner inte allt men man hinner mycket skoj!

Dos paseos

Lördagen red jag och Lina med Dansa till Triangeln på andra sidan stora vägen. Jag älskar vägarna där då jag upplever dom lite lugnare med trafik och så kan man hålla igång längre sträckor vilket vi behöver öva på. Det är dock ca 3 km innan man kan ha en hålligång ridtur, innan är det mest skritt och en trav/galopp sträcka på några hundra meter bredvid tågrälsen. Winston älskar också att få gå på andra sidan vägen. Han blir liksom lite nyfiken, pigg och glad. Han skötte sig mestadels tror jag. Gjorde inga bus utan höll sig skinnet. Dansa gick först och det gick superbra tills vi vände hemåt då taggade W igång och ville springa fortare än mig. Vi orkade inte riktigt hänga med Lina och Dansa på vissa galoppsträckor så då tog vi några skrittpauser innan vi satte fart igen. Men känslan på hela ridturen var Toppen!
 
Söndagen red vi till huset uppe på kullen bortanför Sågen. Lina red Noa eftersom Dansa hade hoppat. Himla mysigt att ha sällskap! Vi red en väldigt okomplicerad ridtur som bara flöt på. W tog en fin högergalopp uppför vid renarna(fast nu har renarna försvunnit). Blev lite taggad hemåt men om jag skötte mig så lyssnade han. Älskar höstvädret! Det är krispigt i luften och all natur känns fräsch och fin!

Lång helg

Det känns som att det har varit helg hur länge som helst. Ba hängde med mig hela helgen eftersom hela min familj var i Stockholm. Det är sjåigt att ha honom nu när jag måste bära honom och se till så att han inte går för mycket. Men det är himla mysigt att ha honom hemma.
 
Nu har jag bytt sängkläder och vädrat och fixat matlådor. Klockan är inte ens halv tio men sängen lockar ganska mycket med tanke på att jag börjar 6 imorgon. Har plottrat ihop Baltazars dagmattar också, det är struligt att få till allt. Berättade jag att jag fick höjd lön? 1700 kr mer i månaden! Känns nödvändigt!

Vet ni i fredags kände jag mig som världens ensammaste människa. Jag var stallet och väntade på att det skulle bli kväller så jag kunde ta in W och sen hade jag inga planer. Eller alltså det hade vart min plan för helgen att inte ha några planer men just då kändes det så himla tråkigt. Man är ensam mycket när man har häst och jag är inte riktigt van det tror jag. Saknar mitt gamla goo att åka och umgås med människor på kvällarna och ha ett rikt socialt liv. Men men det är ju bara jag som kan göra så att det blir någon skillnad. 
 

Hästen

Red ut på E med Lina och Dansa idag. Vi tog det ganska lugnt men travade och galopperade en del. Winston var jättepigg och inge tjurig alls i kontakten med Dansa. Såå skönt!

Galoppen vi fick en kort bit idag var det sjukaste jag har känt. Som en dröm! Kan inte ens förklara den med ord. 
Imorgon öppnar jag och så tänkte jag åka och rida och sen ha fri dag och mys kväll. Sen så insåg jag att jag läre ju ta in W senare. Hatar att han går i en så stor härlig hage just vid intagning i mörkret.

En annan uppgift jag har imorgon är att hitta rensade blåbär att köpa! En perfekt lyx att unna mig.

Två underbara gossar

 
Mellan jobbet och kvällsmötet igår hämtade jag V från fritids och så åkte vi till mamma och pappa och försökte åka fyrhjuling och lekte med Baltazar. Det är så skönt att se att B inte har ont men så himla sorgligt att han inte kan inte ha ont hemma med mig. V är så härlig och smart och jag ska verkligen ta mig tid att umgås mer med killarna. Kanske ska börja åka på badhuset eller nått. Dom vill nog hellre göra något fartfyllt. Ska klura på det.
 
 

En snäll äppelman

Har ganska nyligen kommit hem från stallet. Kolsvart ute och hästarna var i sin vinterhage för första gången på väldigt länge. Var ute och ropade på dom men de ville inte komma. Jag vill inte gå rakt ut i den där hagen och hämta W och att de andra kan springa runt eller ikapp oss. Så det tog väldigt lång tid att ens få in honom från hagen. Red inte iväg förrän klockan 21. Vi red ut på E och skrittade mest men travade några sträckor. Han kändes inte helt fräsh i benen vilket kan bero på massa saker men jag hoppas att det beror på att han stått nån dag bara. Hoppade av vid tåget på vägen hem för det plingade och kom ett långt godståg och W trippade lite men skötte sig bra. Sen så märker jag att han kollar på något längre fram och då kommer det en man och går i mörkret utan reflexer och jag tänker att han är ute på någon kvällspromenad fast utan hund. Men näe han måste ha sett när vi red iväg och kom och mötte oss och hade äpplen med till W och sen gick han med oss en bit hemåt innan han svängde in till sitt hus. Hur gulligt? Jag blir ibland så fashinerad av människor.
 
 

Mörkt

Ett filmklipp publicerat av Hanna Jonsson (@hannakjonsson) Sep 23, 2015 kl. 1:39 PDT

 
Jobbet gick fort idag men det är tufft alltså det ska jag inte undanhålla. Tur att det är roligt! Just nu kämpar jag för bättre lön, jag är värd det! Kommer att lägga ner mycket hjärta och själ i dessa barn, för att dom är värda det såklart och för att jag har fått möjligheten. Ja nu är klockan tolv och jag ska börja tidigt imorgon då en är sjuk och vikarier hinner sällan komma till tidiga tider så jag bytte och får sluta lite tidigare istället. Men nu kom jag på att vi har någon typ av möte imorgon på eftermiddagen också så vi får se när jag kan få sluta. Men efter det ska jag ut och rida med Lina och Dansa! 

Tisdag

Tror att jag börjar komma in lite i mina nya rutiner. Allting bygger på planering in i minsta detalj nu. Lite jobbigt då jag känner mig lite mentalt slut. Kroppen har börjat återhämta sig från chocken att stå på fötterna hela dagarna och röra sig konstant. Det är mycket nytt och många barn att lära känna och hitta sin tid och relation till. Idag var vi till skogen och det är det bästa av allt med att jobba på förskola och barnen älskar det!
 
Ikväll var vi till Storstallet med Dansa och hoppade. W fick komma in och bli borstad. Han tycker nog livet är bra tråkigt nu när vi inte är ute på några äventyr. Det tycker jag med. Men jag önskar bara att han blir bra nu och att han får må bra i övrigt såklart.
 
Imorgon ska W förhoppningsvis få en sko på sin hov. Tänkte att jag skulle åka och rida på kvällen efter jobb och möte men nu klurar jag på om jag kanske sover över i Växbo och vilar mig i form. Känns som en förkylning är på G också så jag kurerar mig med silver och hoppas att jag inte blir sjuk.
 

Kvällsfika

Jag har funderat en hel del på vad det var som gjorde att jag spårat ur med kost och motion. En stor bidragande orsak är att jag kände mig rätt nöjd och började unna mig oftast. Det går inte. Om jag inte sköter min kost åker jag in i sockretsvärld. Jag vet det men Känner mig ganska maktlös i förhållande till det. En annan orsak kan jag tänka är den periodiska fastan eftersom man då ska känna sig hungrig och det kan trigga igång ett sug. Det jag känner är att det är riktigt tråkigt att det blitt såhär men jag tänker inte skapa dåligt mående av det för det ger mig absolut ingenting. 
 
Just nu sitter jag vid mitt köksbord med en bit chiabröd med stekta kantareller på och lyssnar på Kjell Enhagers sommarprat för typ 11 gången. Jag har nyss kommit hem från stallet. Var bara dit och pysslade lite och tog in Winston och Lukas efter att jag fixat nya naglar. Var ganska läskigt att vara där i mörkret och gå ut i hagen i becksvart och Dansa var lite skraj så hon for runt som en virvel vind. Väl i stallet var det riktigt mysigt att vara och pyssla. Hoven är åt helvete så jag vet inte hur han ska få en sko på den.
 
Mitt huvud är så trött att jag inte kan tänka klart. Stör mig på människors beteenden och blir bara riktigt less av vad som jag i vanliga fall skulle klassa som skitsaker och inte ens rycka på axlarna åt eller till och med vara lite road av. Det värsta är att detta såklart går ut över mina nära och kära. Men ibland känns det helt ärligt som att vissa bara vill bråka med mig och jag orkar inte det och inte heller förklara eller kämpa för min ståndpunkt.
 

Helg

Med veckojobb kommer större förväntningar på helgen. Min började ju med att W tappat en sko. Resten av helgen har jag inte gjort mycket alls. Möblerat om, vart i stallet och i Växbo och vilat. Har ätit massa god mat och ikväll köpte jag 2 kilo plockade och rensade kantareller. Vilken lyx att alltid ha i frysen.
 

Nya jobbet

Första veckan på nya jobbet är avklarat. Känns tuffare än vad jag hade förväntat mig faktiskt. Det är mycket mer än att se till barnen på förskola nuför tiden. Det är dokumentation, utvecklingssamtal och energi till tusen. Trivs bra men skulle vilja ha andra arbetstider haha och dubbel lön.
 

Tredje gången gillt?

W hade tappat ena skon idag när vi kom till stallet. Alltså jag är så trött på det här nu så jag vet inte vad. Äntligen en ljus dag att rida på liksom och så kan jag inte göra någonting med honom. Himla irriterande. Hängde med Lina och Dansa på en tur till Hårga on my feets.
 
Väl hemma har jag lagat god lax med örtsås och svampsoppa! Älskar hösten och alla soppor!
 
Har även möblerat om i vardagsrummet. Blir aldrig klar här känner jag. Vill inte ha min tvbänk längre. Tittar ju inte på tv så jag har skiftat lite möbler. Nu har jag skrivbordet framför fönstret och det känns sådär. Jaja det får vara såhär ett tag nu tills jag hittar någon bättre idé.

W

Vi rider på och trivs i varandras sällskap. Han har galet mycket energi och vilja just nu och jag är väl inte den bästa på att ta tillvara på den. Han är helt underbar ena stunden och nästa sprallar han runt eller vägrar gå framåt. Känner mig ganska orkeslös och skulle mest bara villa glida runt nån vecka men det fungerar inte alltid. Vill kunna rida bättre men vill inte ta tag i att lära mig. Så for time beeing kör vi på utan större utmaningar.
 
Han är nyskodd och det känns skönt med tanke på att han den senaste tiden tappat framskor och slitit sönder hovarna. Vi ska sko med kortare intervall nu framöver. Jag smörjer med ekologiskt hovfett varje dag och ska börja med en till produkt för skadade hovar så fort den finns i lager. Funderar även på Biopromin alternativt andra mineraler.
 
Har mer sällskap på ridturerna nu igen och det är ju roligt. Dansas tävlingsperiod är nästan slut och de rider då mer hemma vid. Hanna har hängt med på Nosan ibland också vilket är riktigt skönt!
 






 

Dagbok

Har haft dålig uppdatering här ett tag igen och det är på grund av att jag inte vet vad jag vill skriva och för att jag inte tagit mig tid. Tror att jag ska börja skriva lite dagbok om livet igen. När jag känner för det. Instagram har tagit över mycket av min uppmärksamhet. Men jag gillar bloggformatet så jag vill behålla den.
 
Kommer att göra lite korta inlägg utifrån Instagramfotona framöver. Inatt sov jag i Växbo. Gud va jag vill bo här!
 


 

Verksamhetsplanering all weekend

I helgen ska jag och mina Tjejjours tjejor husera i Järvsö och planera vårt år 2016! Känner mig så himla glad att jag har dessa brudar i mitt liv! Kommer nog bli en härlig helg med mycket nya planer och ideér! Några jobbiga beslut ska tas och som vi måste komma överens om hur vi ska tänka i/om. Sen ska vi sova i sköna sängar, käka frukost som någon annan gjort, dricka vin? och bada bubbelbad. Jag har fått en idé om att klättra uppför en av skidbackarna (gick en snabb promenad igår och kände inte av någonting i knät, därav skenar mina önskningar iväg på en gång). Annars kanske jag bokar in en kort sen dejt? Känner mig lite smått impulsiv och levnadsglad för tillfället!
 
Lite såhär känner jag mig!
 

Den här hästen alltså


I två dagar har han inte velat någonting annat än springa framåt, idag? stå stilla och backa! 
Bestämde mig för att rida till gården där Ws gamla kompisar står och verkligen trötta ut honom lite. Näe då kommer vi till neranför Fårhuset och sen är det stopp. Alltså helt stopp. Han backade till och med in i fårens staket tre gånger. Lyssnade ingenting på skänklarna och glodde upp mot skogen och prustade och frustade. Björn? Ja inte vet jag men nått skumt var det. La jag på spöt backade han och slog upp och ner med huvudet som en galning.
 
Vid huset vid Berget hoppade jag av och gick till Renarna. Tänkte att han kanske har ont? Tror att det är nå knas med hovarna. Jag hoppade upp och vi red vidare mot gården. Han jobbade på superduktigt men stannade ibland och då väntade jag bara ut honom tills han gick. Tog en galopp och den tog han klockrent. Tog 1.5 timme att komma dit(30 min hem). Vi pratade en stund med A och gick sen hemåt. Jag gick till Renarna och hoppade upp på samma ställe. Då blev han superpigg men fick gå i skritt uppför hela backen vid Blåvita eftersom det är i skritten jag kan jobba honom mest och bäst. Sen travade vi i jobb, så svårt!
 
Han var inte ett uns svettig då vi kom hem. Så underligt! Gav honom massa bröd och gick ut i hagen och pussade på de andra hästarna en stund. Älskar att det nu går att vistas i vår hage lite hursom!
 

Snurrig but in a happymood

Jag har fått ett nytt jobb!! Börjar den 11 september och är så jäkla glad! Känns underbart att veta att jag kommer ha en hel lön framöver. Den behövs! Men arbetstiderna är ju galna, man jobbar jämt och måste upp tidigt 5 dagar i veckan. Blir ett lite annat liv nu. Det innebär också att Ballen måste få en riktig dagmatte och inte hoppa runt bland oss alla. Hans operation blir också lite struligare. Så det är mycket tankar och ett konstant leende på mina läppar!
 
Jag har känt mig allmänt stressad idag. Trött från morgon till kväll. Hela min kropp värker!! Tror det är sen jag nästan ramlade av igår. Eller så är det från Yogan i förrgår. Sen har allting strulat från skrivare till att inte tappa saker i backen. Känns som att jag har förträngt mycket skit från idag och det är nog lika bra för det ordnade ju sig till slut. Linda ställde upp med en skrivare, jag fick åka några extra rundor och fixa med allt, Växbo på Hoj är avslutat och det känns HELT underbart!, Tjejjoursgrejen vi hade på Kilaforsbion ikväll gick kalas och är nu över Oooooch jag har ett jobb!

 
Red till Renarna idag och höll igång hela tiden. Winston blev aldrig trött. Jag var slut och då av att ha ridit helt normalt inte en segpropp som inte går framåt utan hjälp. Han busade inget utan använde energin till det jag ville. Jobbade fint i både skritten och traven! Lycka! Bilarna var djävliga idag, åkte som idioter och en skvätte upp vatten på Winstons ben och min sko. Blir så förbannad.

Ridning är överskattat

Haha näe jag skojjar. Men W var lite väl övertaggad idag. Jag var nära att flyga av i ett dike. Winston tyckte att vi galopperade alldeles för sakta så han drog på för kung och fosterland, drog ner huvudet och trycker liksom upp ryggen så det blir typ omöjligt att sitta kvar i sadeln. Lina tokskriker "Hanna siiiit kvaaar!!" haha och jag känner bara nu störtar jag. Jag insåg efter lite stretande att jag inte ens skulle få stopp på honom på raktspår så jag styrde ner i diket och rakt in i vad jag tänkte var en buske men det var massa små träd som slog mot mig. Med dagsformen på hästarna idag så skulle vi ha tagit en fartig runda runt Sörfly. Tror W behöver springa av sig lite. Eller jobba, men det är ju så svårt. 

Kul att han vill springa i alla fall den stora pärlan!
Ett paddpass hade kanske suttit fint?!

Ridning är underskattat

Alltså hur härligt är det inte att komma till stallet. Ta in en häst som kommer och möter mig i hagen?! Jo sörreni han har börjat med det mer och mer. Knäppa på "Fredagspodden" och mocka och pyssla med en herre som står och sover. Just då mår jag som bäst alldeles innan ridturen och när hela stallet är fint.
 
Winston var energifull idag! Det blåste massor! Jag var supertaggad! Var längesen jag längtat så mycket till en ridtur och som sen gick toppen! Vi småtravade typ bort till tåget haha.. Winston var verkligen taggad till tänderna men var även super lyhörd och så rolig att rida! & sen blåsten på det, alltså jag älskar den!
 
 
Efter ridturen fastnade jag i hagen. Satt där i blåsten med korna som sällskap och Winston framför mig. Hönsen var också med. Jag älskar vårt stall. Det är inte alltid jag tar mig tid att slöa runt såhär även om jag försöker bli bättre på det igen. Framöver lär det bli ännu mindre tid om allt går som det ska men jag får fan bortprioritera nått annat då. 
 

RSS 2.0