28e april

Herregud vad tiden går fort. Imorgon kommer jag planera klart schemat för sommaren. Jag har bestämt mig för hur jag ska lägga upp det och tur som en tok så får jag styra lite med mitt schema så att det går ihop. Min plan är heltid på mitt vanliga boende för psykiskt sjuka, första passet 12 juni. Fram till dess och mina lediga veckor under sommaren kommer jag jobba på nya HVB hemmet. 1 pass per ledig vecka och kanske något kortare extrapass som jag inte bokar in nu. Man jobbar 48 timmar i sträck där. Sen skulle jag vilja jobba några pass på förskolan i juni för barnens skull. Jag ska iallafall jobba den 21 juni för då ska vi till Trolska Skogen! Ett förslag jag hade och som vi fått bidrag till av en fond i Rengsjö. Så roligt!!


Winston fick sin andra behandling idag och borde vara frisk om en vecka! Jag saknar att kunna göra någonting med honom. Längtas till promenader och massa markövningar. Ridningen får vänta ett tag tills han är prima ballerina. Underbara häst!

Jag fick jobbet, men

Jag var på intervju på jobbet som jag sökte den där morgonen. Och jag fick det. Förutsättningarna hade förändrats så jag vet inte riktigt hur jag ska ställa mig till allting nu men det är ändå kul att jag fick det. Jag tror att jag börjar utforma en ganska bra plan för sommaren. Men det är svårt att veta hur man ska välja och inte. Det jag vet är att jag vill jobba dygn. Jag vill ha ett jobb som utmanar mig och som ger mig glädje.
 
Mitt jobb som jag har nu på förskolan ger mig så himla mycket glädje! Barnen är helt fantastiska och jag lär mig så himla mycket hela tiden. Jag har hittat rätt på ett sätt kan jag tycka men att jobba dessa tider känns som att jag jobbar jämt. Jag mår dock bra på jobbet nu! Ett tag var jag lite för stressad och pressad. Men jag har lärt mig sjukt mycket detta år jag vart på förskolan och det är jag glad för.
 
Jag har även sökt förskolelärareutbildningen men tror inte att jag kommer att gå den. Det sjuka är att Sofia sökt exakt samma som mig men utan att vi vetat om det, hur kul!! Om jag ska gå denna utbildning och jobba som förskolelärare så vill jag starta eget, typ i Växbo. Det är min tanke med hela grejen isåfall. FörskoleCHEF! Den ni ;)
Förskolan är det röda i bakrunden.

Spåkort

Det är ganska underligt hur ett kort som jag fick på Facebook kan pricka in mig. Det är imponerande. Det var på Själarum! Det är mycket detta som snurrar i mitt huvud nu. 
 
Jag valde mellan 3 siffror och svaret jag fick var detta:


Entreprenör. Det passar dig och dina intentioner att vara din egen. När du är din egen arbetsgivare så blir det lättare för dig att följa din intuition och den gudomliga vägledning du får. Vi änglar är dina lojala arbetskamrater och samarbetspartners och vi finns alltid med dig för att försäkra dig om framgång på alla plan.


Klarsyn. Ärkeängel Raziel "jag hjälper dig att väcka upp ditt andliga seende så att du kan se den gudomliga kärleken klart."

 


Svårt

Jag tycker att det är himla svårt att bedömma när det gäller mina djur. Winston är fortfarande halt i traven och har nu vart det i drygt 2 veckor. Han känns bättre och bättre men häromdagen kändes det inte som någon förändring alls. Igår kollade jag på volt på gården och då upplevdes han mycket bättre än sist jag provade på volt. Så det känns som att det blir bättre men inte bra. 
 
Min plan nu är att han vilar och går i lilla hagen fram till torsdag då massören kommer och kollar igen. Om han inte blir bra eller om han ser något som vi inte ser så kör jag honom till veterinären på måndag. Skulle nog ha åkt på torsdag denna vecka om inte massören hade kommit då. Får se om jag kanske ändrar mig senare idag igen.
 
En gammal bild från då vi var i Växbo!

Hemma

Jag har en lite lugnare period framför mig nu och det känns gött. Hur som haver har dagen vart så himla härlig! Sovmorgon, alltid härligt! Utvecklingssamtal med härliga föräldrar. En förmiddag i skogen med barnen. En eftermiddag med Vidar på besök på jobbet.
 
En kväll i stallet då allt flöt på och hästarna verkade glada. Borstade allihopa och skrapade av Lukas massa hår. Lyssnade på mordpoddar i stallet så att jag blev alldeles nojjig haha.. "Aftonbladet Nyhetspodden" Mordet på Lisa Holm och Mordet på Ida Johansson. Fy fan vad vidriga människor det finns. Nu är jag precis i början på "P1 dokumentär" IS-krigarna från Vivalla, riktigt obehagligt att det åker människor här ifrån Svergie och krigar och mördar och våldtar. 
 
 
 
Nu ska jag skriva To Do lista och kolla på Den Röda Vargen som är den 4e filmen som är baserade på Liza Marklunds böcker. Kör en varje kväll jag hinner och orkar. Så himla bra! Älskar hon som spelar Annika.

Färgkoder

Hästarna får hö 4 gånger per dag varav 2 ute i hagen. Så för att underlätta för Annika (som äger stallet) så packar vi oftast höpåsar dagen innan. Nu har ju Winston en egen hage och därför även egen mat. Så igår gjorde jag ett fin beskrivning på vår infotavla till Annika haha.. Tur att vi har många påsar i alla olika färger!
 
 

Kan inte tänka klart

Det är ett enda kaos i mitt huvud just nu. Ikväll var jag på bio och det snurrade så mycket i mitt huvud att jag ett tag funderade varför jag satt där. Men nu är det gjort och filmen var ruskigt bra! Bästa filmen jag sett på flera år! Djungelboken!
 
Winston är halt och det stör mitt fokus från allt annat. Jag fyller år på lördag. Har partaj på fredag. Jobbet är... jobbet. Jag vill ha Baltazar hemma. Måste städa. Måste fixa mat till fredag, vet inte ens vad jag ska göra, känns som havregrynsgröt är passande?! Vi har en biljett för lite. Tvätten borde förflyttas från vardagsrummet in i garderoberna. Efterrätt? Bilen har slut på bensin och jag orkade inte tanka ikväll. Bilen startade knappt när jag åkte från bion. Damsuga nu? Det är ett enda virrvarr i min hjärna.
 
Fixade stallet idag efter jobbet och innan bion. Winston är helt olycklig i sin "lilla" hage. Jag hoppas så mycket att benet ser bättre ut imorgon. Jävla skit ben! Jag skyndade mig i stallet så att jag skulle hinna hålla honom sällskap. Borstade, smörjde hovar och sen satt jag där en stund och lyssnade på podd. Underbara häst!
 
 
 

Idag kör vi igen

Utbildning för nya tjejjourstjejer!!
Woop woop woop 

Spännande

Var på min första introdag på ett nytt jobb idag. Väldigt mycket nygammalt sedan jag jobbade på behandlingshemmet. Känner mig stolt att det finns dessa ställen i Bollnäs som ger människor bra förutsättningar att lyckas i livet. Känns som en riktigt spännande chans för mig!
 
Det är allt jag har gjort idag. När jag ganska fullproppad och trött kom från jobbet så kollade jag på telefonen för första gången på hela dagen typ och Lina hade skickat ett sms att hon fixat allt i stallet! Hade längtat lite dit men kände mig bara väldigt glad och tacksam. Nu ska jag diska och städa och sen stupa i säng. Jag behöver verkligen en ny säng!! Men vette katten med alla dessa veterinärbesök och shit om jag borde ta mig råd. Visst borde man prioritera en säng?
 
 
Ibland är det svårt att se allt det fina i livet. Då är det bra att man har folk omkring sig som uppmärksammar det för en! Ikväll missade jag en vacker himmel men fick den skickad till mig..

Försäkringar

Jag måste ta upp detta med er! Jag anmälde för några veckor sedan en fot jag stukat för snart 2 år sedan. Beslutet blev 1000 kr för sjukhusbesök. Jag vet efter att ha kollat runt att andra fått mer pengar så jag kollade mina villkor(lusläste allt om schablonbelopp och vad exakt som krävs) och ringde igen. Jag hade såklart givit mig tusan på att jag ville veta vad jag pratade om och vara en trevlig men påläst "kund". Resultat 4000 kr till. Jag borde vara nöjd men jag blir irriterad över att man köper en tjänst och sen får man inte utnyttja tjänsten om man inte är jävligt på och påläst. Är det inte underligt?

Så mitt råd är att läs på villkoren innan du ringer och anmäler skada. Om du tex får gå på kryckor i 8 dagar istället för 7 så kan det innebära 3000 mer på fickan från vissa bolag. OCH deras fråga på telefonen är "hur länge gick du på kryckor, 1 vecka?!". Om jag hade gått med kryckor i 8 dagar och fått den frågan så hade jag sagt "Ja,typ" och de hade då skrivit 7 dagar i anmälan och jag blev utan pengar. Lurigt och fel tycker jag.

En försäkring som jag har gav mig inte ett smack för samma skada trots att det är en försäkring för olycksfall. Varför har jag den? Den ger bra ekonomiskersättning om jag blir medicinsktinvalid eller dör typ. Små skruttskador skrattar den rakt i ansiktet mohahahaha..

Ja jag vet inte, det känns som att det här med försäkringar är rena rama bluffverksamheten och att handläggarna får bedömma lite hipp som happ. Känns sjukt oseriöst.


I ett

Det känns som att allting går i ett och dagarna bara snurrar på. Jag tror att jag har hamnat i ett flow av något slag där jag valt att mest bara göra det som händer. Det är fullproppat i min kalender i några veckor nu. Det är okej. Men hur kul är det? Det sjuka är att jag faktiskt njuter av stunderna varje dag. Jobbet är kul! I stallet njuter jag av en stund i hagen eller sittandes på en pall bredvid höet i boxen. Fritiden? Jag undrar egentligen vad som räknas som fritid. Nej men jag inser att jag som vanligt inte hinner allt jag skulle vilja och kan välja att lägga nån timme i en solstol i Växbo eller att sitta kvar med en kopp kaffe på bron hos Veronica. Jag struntar lite i det jag inte gör(tänkte skriva hinner men inser att jag skulle ju hinna om jag valde att prioritera upp det). Himla skönt men längtar tills dess jag har mer fri tid att göra mycket mer igen. 
 
Ikväll sökte jag in på Högskolan! Impulsivt men what the heck om jag inte söker vet jag ju inte om jag kommer in och jag kan ju alltid säga nej tack. Min plan med jobb just nu är att få ihop ett schema på minst heltid på dygn. Det är min första och främsta jobbplan. Det ska även vara jobb som är intressanta och utvecklande. Det blir grunden till resten av uppstruktureringen av livet. Känns spännande. Och nytt.
 

Sökte ett jobb

Det har suttit lite långt in att söka personliga assistent jobb. Hur jag än försöker så påverkar händelsen från förra jobbet mig väldigt mycket. Det känns fördjävligt att någon så obetydelsefull för mig kan påverka mig så mycket. För jag vet att det som hon sa inte var sant. Men tanken på att någon i hela världen tror/tycker någonting sånt om mig är vidrigt.
 
Jag saknar dock jobbet. Utvecklingen och ja själva jobbet! Så imorse 05.50 sökte jag ett jobb jag hade fått tips om. Känns väldigt spännande och intressant!
 
 
OCH JAG FICK SVAR! Här får ni en sneakepike..
 

Kick it!

Jag är inne i en sjukt härlig period just nu. Känns som att jag kan fixa allt. Så nu har jag kommit på att jag saknar gymmet. Jag behöver något som jag kan utmana mig själv i. Jag berättade det för Lina idag och hon genomskådade ju min brilljanta plan på 3 sekunder. Min presentation löd "Jag saknar gymmet, skulle behöva utmaningarna att klara av mer och mer kilon i tex benpress, jag ska inte gå så ofta så jag överanstränger allt utan bara typ 3 gånger per vecka!" Där sprack det, Linas ord "Jaha... Lycka till!" typ. Och jag vet ju att hon har rätt, om jag börjar så kör jag tills jag inte kan mer. Helst varje dag också. Herregud varför kan jag inte vara en sån här lite lagom människa?! Sist skulle jag köra 33 minuter på crosstrainern varje dag i en månad och VARJE GÅNG skulle jag köra fler slides än den förra alternativt höja motståndet men aldrig få färre slides än gången innan oavsätt motstånd. Det är en ganska orealistisk plan men jag behöver nått sånt för att verkligen tagga igång och kämpa. Antingen funkar det eller så skiter det sig och då skiter jag ju i allt så då kör jag inte crosstrainern alls istället för att bara backa till 3 dagar i veckan?!
 
Jag använder detta på jobbet nu också. Tålamod är utmaningen där. Jag är asbra! Ibland ser jag dock mig själv utifrån och som att det är någon annan människa som pratar pedagogiskt om att man inte får stoppa snorkråkor i munnen för 11 gången med ett barn eller att vi faktiskt sitter ner på stolarna på förskolan. Det är så sjukt coolt! Använder även denna tålamodsutmaning på vuxna, behövs nästan mer där. Jag älskar att rensa och få ordning(hålla ordningen är inte lika toppen) så idag tog jag ut allting ur förrådet på jobbet och rensade allt i olika lådor och ställde in fint och prydligt! Eller sanningen är att jag drog ut allt och städade och sen tvingade jag de andra i personalen att sortera och sen ställde jag in lådor med rensade grejer haha..
 
Tänk om jag hade en helfräsch kropp som älskade utmaningar lika mycket som mig! Jag valde ju att sluta med typ all annan träning i etapper då jag började rida mer eftersom min handled och mina knän inte klarar bådeock. Jävligt tråkigt men jag vill rida, så är det bara. Jag ska ta tag i gymmet när jag byter jobb snart. Får väl ha en magövning då? Jag kommer ihåg då jag var till en sjukgymnast med mitt knä och det enda jag tänkte var "han får inte säga att jag inte får använda crosstrainern" jag var helt totalt beroende och jag älskade att hata den!
 
Det jag gör bäst är de saker där jag har klara mål och press på mig i. Jag kan inte lyckas om jag inte kör 200% för då kör jag 0%. Fast är det inte härligt att bara freaka ur i allt man gör också? Allt eller inget?! Vem fan vill göra saker halvdant, egentligen? Jag stör ihjäl mig på halvdant. Då kan det lika bra va.

Cooling

W är en riktigt cooling när han tömkörs. Igår misslyckades vi med styrningen och råkade hamna under en stor gren som bröts av då W gick vidare under den. Grenen hamnade på tömmarna precis bakom hans rumpa och han viftar inte ens på öronen. Å han som kan vara en riktig fjant när man rider. Underbara häst!

Söndag

Sovmorgon!! Så underbart att vakna av solen och min älskade hund som kryper nära och vill mysa. Känner mig otroligt lycklig!

Halv tio blev vi upplockad av Lina och hoppträning stod på schemat. Jag gick ut i hagen och plockade in Dansa direkt vi kom till stallet och hipp som happ skulle vi åka.

När vi kom tillbaka till stallet fixade vi alla sysslor innan jag gick längst ner i hagen och tog in W. Jag pysslade om honom och gjorde honom klar för tömkörning. Han var så himla duktig! Följsam och piggelin. Jag tömkörde först några vändor i skolbacken och sen tömkörde Lina lite på volt och så.
Winston är halt fortfarande så han får nu vila till på onsdag.

Efter stallet har jag vart i Växbo och städat bilen, tvättat, träffat barnen, duschat och rensat bland lite saker. Några timmar senare fick jag en sen middag i kvällssolen på altanen innan jag åkte och släppte in hästarna och nattade dom.

Halt

Massören var och knakade ut W igår. Det var mycket i hela högersidan och ryggen. Jag har fuskat med stretching av bakbenen och fick skämmas. Men han har även troligtvis ryckt till sig på något sätt i hagen.

W har ju även gått ner i vikt så jag frågade vad han hade för tips då jag sa att W äter hö, Lucern, mineraler, havre och kli. Han rekommenderade olja och det började jag med för några dagar sedan. Sen bör jag fortsätta rida så att han inte tappar mer muskler.

Jag har lagt upp en plan på hur jag ska träna honom. Vi ska köra skritt och fler paddpass med bommar mm. Ska försöka skriva mer om passen igen också. Lina tipsade om att galoppera igång honom innan jobb i skritt och det känns som en realistisk lösning på framåtbjudningsproblemet som annars kanske uppstår.

Idag trodde jag att han skulle vara fräsch. Möjligtvis lite stel eller öm efter genomgången igår men inte dålig. Men han var halt, inte i skritt men i trav. Inte som igår men märkbart störd av något med bakbenet. Jag red med Lina till Berget men skrittade/gick sedan hem. Väl hemma tog jag av sadeln och jobbade i skritt runt hela hagen ett varv. Jag känner bättre när han jobbar utan sadel. Så nu är det bara att hoppas att det ger med sig fort.

Bra lördag

Började dagen med en lång sovmorgon vilket är det allra bästa med helger. Myste runt med Baltazar som är hemma i helgen och läste lite bloggar.

Tog vägen förbi Veronica till stallet och stannade där i några timmar. Så himla mysigt att bara sitta på en bro och leva. Baltazar får inte springa och leka med bollar men han hittade en och blev överlycklig! 
Stallet kommer jag skriva ett eget inlägg om imorgon. Efter stallet åkte jag hem, duschade, rotade runt på vinden efter TJ saker och åkte sen och plockade upp Johanna och mat. Vi har haft möte hela kvällen fram till nyss. Vi kör igång en utbildning med Tjejjouren nästa helg så det var en del att pyssla med men nu är allt klart!! Så himla skönt och vi är superpepp på att träffa de nya tjejerna!


Mönstrat

Kan det vara min nya grej mån tro? Får se om jag kommer trivas i dom men det känns lite roligt med mönster. Koftan är ganska extrem med svart och vitt mönster och lite rosa. Klänningen är vit och mörkblå och väldigt enkel och jag tänker "härliga sommar dagar"!
Köpte även en klänning i mörkblått som ser ut som ett långt linne. Sen så köpte jag en kattklösställning som var på rea. Min stackars katt får sällan saker så nu passade jag på och hon älskar den!

Esters dop

 
Du vet väl om att du är värdefull
Att du är viktig här och nu
Att du är älskad för din egen skull
För ingen annan är som du

Det finns alltför många som vill tala om
Att du bör vara si och så
Gud Fader själv, han accepterar dej ändå
Och det kan du lita på

Du vet väl om att du är värdefull
Att du är viktig här och nu
Att du är älskad för din egen skull
För ingen annan är som du

Du passar in i själva skapelsen
Det finns en uppgift just för dej
Men du är fri att göra vad du vill med den
Säga ja eller nej

Du vet väl om att du är värdefull
Att du är viktig här och nu
Att du är älskad för din egen skull
För ingen annan är som du.

RSS 2.0