Stissig Rattis

Rattis är otroligt uptagen med att vilja vara med de andra hästarna. Även om de nu inte går i samma hage. De går dock i hagarna mot varandra. Imorse när jag gick ut i hagen så ville han inte komma till mig trots att jag hade en hink med mat i. Han stod och gick vid staketet och tittade knappt mot mig. Jag kände att nu får han fasiken ta och släppa dom lite så jag hämtade honom och gick och gick och gick till han hade fokuset på mig. Han fick inte gå förbi och han fick inte stanna och stirra hur han ville. Det var typ de kraven jag hade. Att han skulle ha koll på vart och när jag svängde. Efter ett tag slappnade han av och följde mig som en hund. När hästarna visade sig så tappade han det lite igen men blev snabbare och snabbare med att komma tillbaka. Jag borstade honom, smörjde ett sår på benet och gav honom massor av beröm. Sen släppte jag honom och då valde han att stanna hos mig. Han strosade runt lite men så fort jag gick en bit så hade han koll och flyttade sig mot mig och gärna lite för nära.
 
Det som är klurigt är att jag är så van Winston och han har stor respekt för vad jag gör och vart jag är. Rattis får lära sig det. Jag vill ha uppmärksamhet och kommer kräva det framöver så jag hoppas vi snart blir mer samspelta. Det är himla kul att ha en annorlunda häst att "jobba" med. Tror faktiskt att detta kan bli hur bra som helst!
 
 
 
Ikväll när jag var i stallet så tog jag ut honom på gårdsplanen och övade lite på gå stanna och gå på cirkel. Han vill inte stanna, bara gå på i samma tempo hela tiden. Men med lite godis(grovfoder) så gick det till slut att få stopp på honom och han stod fint och väntade på beröm. Han är lite slirig och det är spännande för jag har inte haft hand om en sådan häst förut. Vill gärna trycka bort mig med bogarna och om hästarna visar sig så försvinner allt fokus på mig. Så himla kul att vi har massa att öva på och pyssla med.
 
Han stod även ensam i stallet för första gången ikväll för jag hittade inte riktigt någon annan lösning och jag behövde flytta runt hästarna en del. Han snurrar och låter lite men han får helt klart godkänt.

Att hela tiden välja rätt

Ikväll bor jag hos mina föräldrar en natt. Ibland är det så skönt att bara komma hem hit och inte behöva se allt som jag borde göra som det är hemma. Ikväll är jag dock här eftersom min bil dog idag. Den kommer inte finnas mer i mitt liv eftersom jag har valt att inte besiktiga den nå mer. En airbaglampa lyser och då går den inte igenom besiktningen i vilket fall. Jag har dock svårt för att hitta en ny bil. NIO bilar har jag nu sagt att jag köper om jag bara får kolla lite på den först, ALLA är redan sålda. Kan tyda på att jag har bra smak? Väldigt irriterande dock men jag får såklart skylla mig själv som inte köpt en bil tidigare.
 
Mina föräldrar är inte hemma, de är på någon teater och kommer kanske hem snart? Jag har i vilket fall hunnit läst nån blogg, duschat och så var det de här med mat. Jag läste LCHFingenjörens blogg och hon skrev om alla val vi gör i matväg. Det är så himlans lätt att bara välja fel. Jag vill inte att mat ska vara något jag mår dåligt över. Men det är svårt. Mycket svårare än jag nånsin tyckt. My skriver också att man inte behöver motivation utan ska typ skapa nya vanor och välja rätt.
 
Ikväll när jag öppnade kylskåpet här hemma så gjorde jag ett aktivt val. Här finns det så mycket skit. Kakburkar, drycker och choklad. Men jag valde att se det bästa för mig idag och det var ost och ost. Jag vet att jag kan göra bra val och jag behöver göra det. Idag valde jag rätt och jag hoppas att jag gör det imorgon också.
 
 
 
 

Middag i gräset

Det är himla härligt väder just nu. Det är sol, moln och blåst. Inte för varmt och inte för kallt. Bra promenadväder. Efter en hel dag inne på jobbet idag så tog jag en middag ute på gräset. Lite frisk luft piggar upp.

Lina berättade att Rattis var dum på Winston i hagen idag. Jäkla skit att de inte bara kan lösa detta nu så vi kan släppa det lite.


Tonfiskröra och grönsaker. Jag hade i ägg också för jag tänkte att det är gott i gubbröra.  Men näe gud va onödigt det skulle vart bättre att haft de bredvid. Men nu är jag mätt och ur luftad. Älskar verkligen när det blåser!!

Imorgon ska jag kanske rida. De ni de var inte igår.

Slitet och trökigt hår

Nu är det dax för en period balsammetoden igen. Vet att jag fick så himla bra hår en gång när jag körde det och just nu är mitt hår som ett enda slitet yrt fågelbo. Så igår gjorde jag kuren med sista schampot. Sen hade jag i cocosfett i nedredelen av håret. Hoppas det blir skillnad fort!
 

Ihopsläpp

Det är ju inte det roligaste man kan pyssla med. Det jag är mest nojjig över är att Winston ska bli sämre i sitt ben. För det känns som att de ändå har koll på sina sparkar och de sparkar ju och bits först när hoten inte funkar. Men så ikväll så kom en ny vändning, Dansa är brunstig och vill bjuda ut sig lite till den nya killen i hagen. Detta kan tydligen ge rejäla skador och det vill vi såklart undvika. Så nu kör vi en provisorisk lösning att Dansa och Rattis inte går i samma hage fram tills de här första brunstdagarna är över. Sen hoppas vi att det ger sig av sig själv. Dansa är ju inte brunstig hemma i vanliga fall så det är klurigt att veta riktigt när hon är brunstig då hon inte verkar bli påverkad av brunsten.
 
Idag gick det bra att ha Rattis, Winston, Noa och Lukas ihop medans Dansa var på träning. Han verkar ta det lugnt och kommer nog anpassa sig fint i flocken!




 
Vi tog en promenad ikväll också, förbi "de farliga" hästarna haha.. Rattis brydde sig inte mycket alls idag. Var mer avslappnad och hade mer koll på vad jag gjorde och ville. Han har svårt att stå stilla så det får vi öva på. Men just nu känns han coolare än vad jag trodde och det känns skönt! Det sjuka är att jag sa till Lina ikväll att "Han går ju framåt av sig själv så man kan ju ta en skrittrunda på honom utan att vara slut då man kommit till kyrkan", det är så konstigt att han går så fort och är obrydd liksom. En burk som låg och rullade på vägen tittade han på lite fort men saktade inte direkt ner farten. Ja det känns hoppfullt!
 

Ratata

Jag har tagit hem en till häst. Han heter Ratata och kallas Rattis. Han är ett vanligt halvblod. Har massor med energi och verkar nyfiken på det mesta. Det känns väldigt spännande och det är en stor utmaning för mig att ha hand om en så piggelin häst. Han verkar otroligt cool och lugn trots att han är väldigt framåt. Men jag gick ut och gick med honom i träns ikväll. Det känns så himla hemskt och fel att ha träns på en promenad men jag får väl lära känna honom lite innan jag avvecklar skarpare hjälpmedel.
 
Han fick gå med Lukas natten som var och inatt går han med Winston. Han har tidigare gått i en hage utan gräs så vi vänjer in honom några timmar per dag på gräs. Hitills har det gått bra med alla hästar. Lukas sparkade honom lite väl mycket i början men imorse när jag kom till stallet så stod de bara bredvid varandra och slappade. Sen åt de tillsammans. Så jag hoppas alla håller sams så att vi slipper skador. Åhhh gud jag hoppas detta blir så bra och skoj som jag tänker!!
Första promenaden

En blomplockartur som spårade

 

En traktorvagnstur kändes mysigt och var mysigt.... tills däcket fick punka och däcket flög av och vagnen höll på att tippa i diket. Då blev det lite galet och att vi dessutom var instängda gjorde det inte bättre 😂😂😂🙈🙉🙊!

Men sen plockades blommor och bars hem tillsammans med alla bjärkar som vi redan hämtat. Sen bygdes en midsommarstång och alt var frid och fröjd! En riktigt mysig förmiddag!

 


En morgon i stallet

Jag fullkomligt älskar att åka direkt från jobbet till stallet och möta upp dessa underbara djur efter en hektisk morgon. Jag hann inte vara där speciellt länge eftersom jag skulle ut och plocka blommor med Lina och hennes släkt men ändå så himla värt det. Det ska jag komma ihåg i sommar då jag bara vill hem och sova en stund innan jag tar mig an dagen.
 
 

I <3 Röhnisch

Igår när jag öppnade min mail hade jag 41 olästa mail. Jag raderar de flesta eftersom det är reklam men hittar några intressanta. En lönespecifikation på pengar från en intro jag hade i maj som jag hade glömt bort. Pengar man aldrig haft ens i tanken kan man ju lika gärna spendera tänker jag. Mailet under är 50% REA på Röhnisch. Det är så jävla dyra saker men så himla härliga! Jag tar mig sällan råd att shoppa loss där. Nu tog jag chansen och gav mig själv detta i present för allt jag gör och kommer att göra i jobbväg framöver. Jag behöver unna mig!! Jag är inte dålig på det men jag kan bli bättre. Jag gick ändå + 103 kronor!!
 
 
 
Jag jobbar mycket i träningsbyxor och sliter grymt mycket kläder på alla mina jobb. Denna gång blev det ett par "Glory flattering tights", ett par "Shape Nova long tights", ett par "Sonia pants" och ett par likadanna gråa(de heter inte något speciellt) som jag har i rosa redan.

Så trött & glad

Idag har vi vart i Trolska Skogen med förskolebarnen. Vilket ställe! Verkligen så mysigt och genomtänkt. Vi tyckte dock avslutningen skulle ha vart att träffa gubben i önskebrunnen och inte tomten?!

Väl hemma på förskolan klockan 16 på eftermiddagen skulle vi baka tårtor till imorgon. Både Lina och jag var liiite trötta i huvudet och jag hade hovslagar tid och hon skulle på spinning.  Så med en kvart tillgodo tog vi fram alla grejer till de 4 tårtorna. Vaniljkrämen hann inte ens bli tjock hahaha.. Vi gav upp och Rose-Marie fick ta över när det var grädden kvar. Så nu är det bara jordgubbarna som ska på imorgon.

Winston var såklart längst ut i hagen när jag kom till stallet. Dansa var vid grinden så hon följde mig ut och hämtade Winston och tillbaka hem haha hon är ju helt fantastisk för det mesta. Winston hade tappat en sko. Så jävla onödigt men men. Det gick superbra att sko honom trots benet, vilket kändes skönt!

Lovade Annika att stänga åt hönsen och jag är lite nojig för att göra det för jag är rädd för ormarna vilket borde vara onödigt eftersom Lina aldrig ser dom där. Jag gick in och precis när jag ska sträcka mig efter snöret så vajar brännässlorna till och jag stannar upp OCH VAD TROR NI KOMMER SLINGRANDE??? EN ORMJÄVEL! ! ! Jag skriker och springer och jag får sån hjärtklappning och sån sjuk reaktion att jag typ börjar grina av ormar. Jag fattar det inte. Hovslagaren fick gå in och stänga luckan! Vad tror ni är på exakt samma plats som ormen då? En liten mus som kommer kilade,  tror ni att jag skrek? Hahaha.. oh lord!

Nu ligger jag i sängen och lyssnar på barnen som skriker utanför fönstret. Är så trött. 

Hemma

Nu börjar sommaren och alla nätter borta. Änsålänge går det bra men jag kommer ihåg hur jag bara ville sova hemma förra sommaren. Inatt sov jag hemma och det känns nästan lite lyxigt att lägga sig i sin egna säng. Jag får helt enkelt tänka på hur lyxigt det är att ha lediga dagar mest hela tiden!!

Jag en lång ledig helg framför mig och jag ska njuta och bara göra roliga saker. Men först en arbetsdag hos mina finurliga små kids på förskolan! Friday!

Den här klarade jag av att fulla ihop häromdagen,  stolt!!


Min Sommarläsning


Tog mig äntligen för att beställa nya böcker inför sommaren.  Det lite ovanliga är att jag köper böcker för att i första hand läsa på jobbet inte på stranden. Mina jobb är väldigt olika har olika svårigheter och utmaningar. Ibland kan det vara att vänta i en bil i 2 timmar, vänta på ett sjukhus en hel dag eller underhålla och hålla mig alert om ingen behöver mig längre stunder.

Har ni något boktips till mig?!

Spännande

Jag har lite mycket nytt framför mig nu och har känt att det vart lite jobbigt. Men idag vände det inom vissa områden. Har hittat en häst som jag ska provrida. Att provrida innebär ingenting mer än att jag just provrider. Det är vad jag tror på just nu. Nya jobbet känns nytt såklart och jag har ju faktiskt haft samma arbetsplats i ett år nu så det har känts lite för nytt och lite läskigt. Men nu känns det ok. Jag har skrivit en lista med massa saker jag behöver veta som jag inte känner mig 100 på. Så det känns bra.

Så nu känns saker och ting lite hoppfullt igen! Och vilken jäkla dag jag har haft idag. Det känns som att jag lever och är driven och trycker på. Underbart! Det kan hända att jag kommer jobba i en bar nära dig snart 😉.






RSS 2.0