Varit med hund

I helgen har jag hängt med Baltazar hela tiden! Det är så himla härligt att alltid ha honom som sällskap. Han är verkligen den perfekta hunden. Tänk att jag har lyckats fått honom! Veckan framöver kommer jag att ha många lunchdejter med honom också då la familja jobbar så jag får åka hem och gå ut med honom. Sen tar jag tillbaka honom på lördagkväll och behåller honom till måndagkväll. Kommer bli lite struligt att få ihop mitt schema med att ha hund nån vecka framöver. Men det är det värt! Tur att vi har våran familj som mer än gärna hänger med Baltazar!
Mitt hjärta

Jag tjuvred

 

Jag satt på W en stund idag. Jag vet inte om det gjorde mig mest glad eller ledsen. Men ångrar det inte. Efter 2 månaders ridvila så är han den coolaste i världen som struttar runt lugnt och fint i repgrimma med mig. Vilken häst va?

 

Perfekt söndag

Började dagen med att bocka av "Todo listan"! Så himlans skönt att ha en vecka framför sig med mycket jobb och att då ha gjort mycket av småpysslet. Jag fattar inte hur det kan finnas så mycket småpyssel. Just nu är det mycket till School´s out i Söderhamn som ska fixas, aktivitetsrapporter ska in, kalendrar ska uppdateras med jobb och roligheter, hundpassning ska bokas in, veterinär ska bokas? och serien "Bron" måste kollas ;).
 
11 åkte jag mot stallet och Lina var redan där. W hade legat och sovit när hon kom in i stallet. De är inne nån timme på morgonen efter frukosten för att vila magarna. W fick komma ut och strosa en kort stund innan vi åkte mot Storstallet med Dansa. Ett paddpass stod på agendan. Hemma i stallet igen fick W komma ut på en fotoshoot, han blir så lycklig!
 
När vi kom hem så skulle jag städa och göra lägenheten redo för veckan men då var det strömavbrott. Så synd :P. Så då åkte jag mot Växbo och här ska jag stanna över natten tänkte jag. Fick grillat och håller nu på att göra det sista på min fina Todo. 

Maj är snart slut

Det innebär att jag egentligen skulle börja en 3 veckor lång ledighet nästa vecka!! Men istället har jag bokat in jobb. Från och med juni jobbar jag på tre jobb. Jag kommer jobba typ 60% på min förskola. 66% på ett boende för psykiskt sjuka. Och några extrapass på mitt nyaste jobb på ett HVB hem. Jag gillar att jobba! Men någon ledighet blev det inte direkt. Jag har 7 hela dygn helt lediga från jobb, vilket är vad de flesta har. Sen har jag även flera dagar då jag slutar tex 9 på morgonen så då blir ju det som en ledig dag med. Känner att det kommer att bli en härlig månad med massa variation och ett bra tempo.
 
Jag kommer att övergå till att vara timvikarie på mitt nuvarande jobb så alla administrativa uppgifter är snart ett minne blott. Igår och idag har jag hårdkört med dokumentation för att allt ska vara klart till sommaren. Så himla underbart nu när allt är klart!!
 

Mitt hästliv just nu


Min kväll!


Tillbaka

Jag har börjat komma tillbaka till mina sena kvällar och jag älskar det! Att ligga här i soffan och känna mig lite knäpp för att jag är uppe föör sent är härligt. Mitt liv har vart så inrutat ett tag och nu börjat jag planera om lite. Orken har liksom blommat fram! Jag har ju trott att det berott på arbetstiderna men det har nog mest berott på innehållet.

Jag har inte vart till stallet idag. Dagen har vart full ändå. Imorgon tänker jag nog filma lite i min hästvärld. På schemat står mys med W, träning med Dansa och pyssel i stallet såklart. Jag längtas!

Nu ska jag fortsätta titta på film, Maria Wern. De är fan lite läskiga. Nyss fick jag ringa Lina för att ha lite sällskap igenom det värsta haha..

Mina knän är på topp idag och jag NJUTER av det!!

Växbos nya utegym

De har dragit igång uteträningar på Lekparken i Växbo! Så himla kul! Crossfit kallar dom det och jag vet inte riktigt vad det är men jag ville prova. Dock skulle deras gemensamma träning vara klockan 11 och vi har utbildning för Tjejjouren idag så jag hann inte vara med då. Så jag provade själv.
 
Uppvärmning 12 minuterspromenad dit. Avvärmning 12 minuterspromenad hem.
Körde 30 sekunder, vilade 20 sekunder. Och körde 30 stycken 30 sekunder "bitar".
Upphopp x2
Höga knän x2
Vända däck x2 (hann 4 vändningar per 30 sek haha..)
Plankan x2
Situps x2
Stepup på näst smalaste däcket x2
Ligga på sidan och träna lår, höger x2
Ligga på sidan och träna lår, vänster x2
Veva med armarna framåt x2
Balans för ryggen en arm och ett ben snett rakt ut x2
Höga knän x2
Plankan x2
Stepup på näst högsta däcket x2
Kliva med höga steg i och ur det stora däcket x2
Vända däck x2 (hann 6 vändningar på 30 sek)
 
 
 


Tog mitt pick och pack och drog till Växbo


Svinigt god mat slängde jag ihop. Kyckling i vitlöksmarinad som pappa grillade. Hackade och stekte gul paprika och hade i provensalkrydda, persilja, salt, peppar och så nån dl creme fraiche. Nått bröd, rekommenderar ostbrödet!. Nån ostskiva. Mmm..



Här har jag suttit och "jobbat" med Tjejjouren i några timmar. Jag har svarat på mail från tjejer och sen mailat ut en förfrågan till alla rektorer i Bollnäs och Ovanåker. Det finns att göra. Imorgon kör vi sista utbildningsdagen och det känns så himla bra!

Ljuvlig dag

Sol och ett jobb där vi kan vara ute hela dagarna och leka 😍. Känns som världens lyx och jag har börjat få lite smått panik över att jag ska lämna mina barn. Sovmorgonen gick sådär då jag vaknade klockan 06 haha.. skönt med en lugn morgon i vart fall.

Eftersom jag är ledig imorgon ville jag hämta hem Baltazar så åkte direkt till Växbo efter jobbet. Han är halt igen. Nu på höger fram och på grund av att ena klon har svällt upp och är utan hår. Alltså, är det inte nog nu? Han fick följa med hem trots att vi ska på tävling imorgon.

Sen snodde jag mig en middag och min underbara pappa satte på sommardäcken på min bil.

Är riktigt allergisk just nu och det värsta är att mina öron svällt igen så jag hör jättedåligt. Är väldigt påverkad och tydligen ska det osa pollen i hela helgen. Så himla drygt. Men jag vet att det går över så det är ju skönt. 

Konstig känsla

På något sätt har jag känt på mig att hela grejen med Winston skulle ta ett tag. Jag har önskat och hoppats att han ska vara bra varje dag vi provsprungit men inte riktigt trott på att det skulle vara bra. Jag vet inte riktigt så mycket mer nu efter att vi var till veterinären heller. Men min känsla är ändå lugn. Lina som inte är särskilt vidskeplig säger att allt kanske händer av en anledning. Kanske är det så? Frågan är bara, Vad är anledningen? Tänk om jag visste det i förväg, vilken dröm. Ovisshet är inte min starka sida. Inte heller förändring. Men man vet aldrig. Kanske är detta en chans att ta det lite lugnare nån månad? Eller en chans att skaffa en till häst? 
 
Det känns himla konstigt att inte få rida men nu får jag åtminstonde gå en promenad med honom. Så det ska jag njuta av framöver och att sitta i hagen och filura mycket. 

Tisdag

Jag har blitt förkyld eller allergisk. Sjukt konstiga symptom som knölar bakom örat och halsen, super täppt i näsan, munsår, ont i ögonen och allmänt snurrig. Jag hoppas att jag är piggare imorgon.
 
Idag har jag öppnat på jobbet vilket innbär att klockan står föra 05 på morgonen. Så tidigt men så mycket enklare att komma upp nu motför i vintras då det var kolsvart ute. Nu kvittrar fåglarna och solen lyser liksom! Efte jobbet var jag till stallet och fixade. Lina jobbade sent så jag donade på och allting tog rätt lång tid men sen la jag mig på en sten i hagen och somnade nästan haha.. Så himla trött! Men då var det bara att ladda om och åka hem och duscha innan jag shoppade lite fika till kvällen och sen var det Tjejjoursutbildning hela kvällen. Det är himla roligt och lärorikt!
 
 
Nu ska jag ta och äta lite ost och lägga mig i sängen och knäppa på en film och riktigt njuta av att jag har sovmorgon imorgon. Att jag kan bli så lycklig av det!! 

Nu kör vi nystart

Winston ska vila i 8 veckor. Fy fan för det här. Men på nått sätt ska det här nog gå bra också. Vi vet inte om han nånsin kommer bli bättre eller helt bra.

Så nu tar jag tillfället i akt och börjar träna igen. Tanken är gå ner i vikt, forma mig lite, bli av med frustration och ledsenhet. Nu kör vi. Och hårt ska det vara.


RSS 2.0