Skogen med Lina

På midsommardagen red vi ut med Lina och Dansa. Lina ville hoppa någon stock i skogen och Winston och jag hängde på. Supermysig tur med en glad men stabil Winston och Hanna!



Midsommar

Jag var ledig hela midsommar. Så skönt att vara ledig i 3 dagar! Jag var till stallet på morgonen i stallet och tittade när Lina hade träning för Marie i paddan klockan 8. Sen red jag Winston bort till Sågen. Han var ljuvlig men jag hade så ont i ryggen.


Sen åkte jag till Växbo och åt massa jordgubbar och gick en sväng till Kvarn. Mormor och morfar var hemma och mamma överöste oss med mat och fika och kaffe!! Älskar att vara hemma där.

Vid fem åkte vi till Pia och Kent och umgicks med släkten. Åt massa god mat och pratade halva natten.


Ruskigt gott

Jag gjorde en grym kycklinggryta häromdagen.


1 gigantisk kycklingfilé
2 msk curry
Salt
1.5 dl creme fraiche 
1 dl grädde 

Stek kycklingen i mindre bitar. Ha på salt och jättemycket curry och stek lite till. Blanda i creme fraiche och grädde och koka en stund. Tada klart!
Serverades med färdighackat stekt vitkålsris och nån herrikuvert!


Sällis av Lina

Lina hängde med på cykel igår när jag red. Så roligt med sällskap! Fick flera bra tips också som jag ska försöka tänka på. Slappna av i armbågar och ställa mig mer rakt med benen och inte vifta ut och in är nog dom som jag absolut vill förbättra. Jag rider sämre när någon är med. Himla skumt men jag tror att Winston blir inte riktigt som vanligt utan vill antingen gå fram mer än vanligt eller inte gå fram lika lätt som vanligt. Så det känns svårare och jag blir stel och hetsigare liksom. Det är bra att öva för det är ju precis så han känns med hästsällakap också och det vill jag ju tillbaka till.


Det var helt ljuvligt ute (förutom de tusentals myggen). Vi red till Badplatsen och Winston traskade runt den lilla udden utan större mankemang. Kul! Nästa gång hoppas jag att Lina har Dansa med också! !


Långtur med Alice

Alice hängde med till stallet i måndags och vi tog en långtur runt Sörfly, Norrfly och nästan Hallen. Min tanke var att hon skulle rida de första kilometrarna då det ändå är asfalt och på slutet då det också är asfalt. Men hon red hela rundan på 13 km!! Såå kul!


Riktigt mysigt var det! Vi hade med lite picknick med jordgubbar och nötter. Winston var jätteglad och jag cyklade ju bredvid honom hela turen vilket gick perfekt. Jag vill ju kunna cykla med honom för att få lite fart utan någon på ryggen.


Mys

I tisdags efter jobbet var det tok konstigt väder. Sol, storm, ösregn och åska. Så jag lät Winston vila och åkte till Johanna och mös ner mig med barnen.


En ljuvlig kväll och massa ny energi fick jag!!


En kväll i paddan

Nu har vi kickat igång markträningen igen. Det var riktigt skumt väder, först blåsigt, sen tokregn och sen superhärligt lagomväder.


Jag och Winston körde väl inte markträning i den bemärkelsen utan vi red mest runt bara. Försökte mig på lite galopp och det ska vi verkligen ta tag i. Jag kan inte fatta hur vi ska kunna galoppera när det är så trångt. Lina och Dansa hoppade!

Verkligen en superhärlig kväll! Maja var med med Lukas också.


Badplatsen

Att rida till Badplatsen i Hårga är en av mina favoritridvägar. Sofia var med på cykel. Winston var superlycklig! Jag med! Vi höll igång rätt mycket och tog galopp lite här och där. Jag hade tidigare frågat Sofia om Winston såg ojämn ut i bakbenen (han är inte det men jag är nojjig). Så när vi börjar galoppera så säger hon "Nu Hanna ser han jääääätte ojämn ut" Hahaha.. hon är verkligen så härlig ❤.


Han gick i vattnet utan mankimang och plaskade runt en del. Såå härligt!!


Tävling

Äntligen kom Lina och Dansa iväg på tävling!! Jag slutade 9 och åkte direkt till stallet för att hinna rida innan. Winston var som en dröm!


Så packade vi in Dansa och åkte mot Edsbyn. Perfekt ställe, jättefina  och lugna framridningsbanor och trevliga människor!  Dansa var nyfiken, glad och snäll vilket är perfekt state of mind. Lina hade sjukt härlig energi och var taggad på tävling.

Framridningen gick toppen och Dansa såg så glad och mallig ut när hon är så tillfixad. Tävlingsmomentet kändes bra! Lina tycker inte att det var bra procent men känslan på Dansa var hon nöjd med vilket var målet.

En väldigt härlig dag och kul att de nu kickat igång tävlings säsongen!!


En kväll om livet

Christine är så himla smart, hjärtlig och ärlig. Jag älskar att umgås med henne. Igår hade vi en helkväll tillsammans ute på cyklarna, i gräset och på Brotorgets scen! Vi köpte plockmat påvägen och Christine hade kokat kaffe och köpt vin.


Ljuvligt! Så jävla roligt och jag känner mig så mycket bättre som människa idag och lite lyckligare. 


Sommaren 2017

Jag har börjat mitt sommarjobb i helgen! Trivs otroligt bra som vanligt. Det blir lite mer jobb ett tag men jag känner mig så sjukt lugn. Känns som att jag har bra flyt på veckorna och jag hoppas att jag kommer känna så när jag är i veckorna också. Det som är kruxet är ju att ha häst och hund. Men när mamma och pappa ska bort är jag nästintill ledig, behöver hundvakt litegrann bara. Med Winston har jag ett genomtänkt tänk med några tuffare veckor och några lugnare. Eftersom jag jobbar dygn mest så har jag ju många lediga dagar dagen efter dygnet och då tänker jag långturer.


Jamen det känns som att det kommer blir en riktigt härlig sommar med mycket jobb, mycket häst och mycket bad och mys! Saknar lite partytid då jag jobbar typ varje helg, de helger jag är ledig är det tävling för Lina och Dansa och det vill jag med på. Men det löser sig!

Semester?! I augusti är jag ledig mycket! Och jag hoppas på att komma till Stockholm, Ullared, Karlstad och Vinströmmarna. Sen en vecka på Mallis i september? !


Grillfest i Växbo

Mellan jobbdygnen denna helg klämde jag in en Grillfest. Jobbade till lördagmorgon och gick då hem och sov några timmar. Åkte till stallet och skulle ta in Winston men mötte istället en ko i hagen. Ringde Annika och vi fick över kon i rätt hage. Tog in Winston på torkning en timme innan vi red en sväng hemmavid. Det spöregnade i princip hela tiden. Vi blev så blöta!! Så då gick vi in och torkade en timme igen innan Winston fick beta så länge han ville på gården innan han återgick till hagen. Vi hängde mest denna dag och det är ju lite vår favoritsysselsättning!


Hem duscha. Handla. Och sen blev jag upplockad till festen. Vi dukade, satte upp tält och fixade klart allt innan alla 60! personerna kom. Syrran hade gjort musikquiz och allt bara flöt på. Tog sen en kvällsprommis med Baltazar innan jag åkte hem till sängen. Urmysig kväll med härliga människor, god mat och perfekt iskallt vin! 


Klantig

Jag skippade ridningen idag för att spara lite på kroppen. Vad händer då?! Jag tippar med skottkärran i leran med 100 kilo vatten. Skottkärran slog till rakt på fotknölen så nu är den lite blå och svullen. Men det knäckte nog till ryggen till det bättre 😅.


Han

Vi har haft lite strul med longeringen. Han vill liksom gå inåt och det känns som att han vill trycka bort mig. Men idag gick det toppen! Vi körde över bommar i paddan och han var så duktig. Lukas var också med och hoppade för glatta livet.


Winston skulle skos idag men Hovslagaren hade glömt Winstons skor på soptunnan hemma hos sig. Så nu provar vi igen på tisdag, men han drog fast dom lite idag så jag hoppas de sitter.


Nej nej nej

Jag har vart relativt smärtfri den senaste månaden men nu gör det sådär vidrigt ont igen. Jag kan knappt tänka eller sova när kroppen gör såhär. Jag har inte överansträngd den och inte ätit gluten så jag känner mig oskyldig haha..


Men helvete vad drygt det är. Får öka msm dosen kanske och så blir det ju naturlig kroppslig vila på nya jobbet. Så det passar ju perfekt!

Hittade dessa tips om växter som kan hjälpa kroppen på olika sätt. Ogräs som gör nytta liksom 😍


Winne

Jag är så himla lycklig för att han känns frisk och glad. Han speglar mig så himla mycket att det är läskigt.


Just nu när jag mår bra och är glad så går han toppen!

Men vi jobbar på att gå förbi fåren. Jag gillar inte när de kommer och springer bakifrån  och då gör inte han det heller. Sen har vi nu 3 robotgräsklippare att ta oss förbi bara för att komma till E. Men idag gick det bra! Sen är det kossorna som är i hagarna vid Annika, men dom går hyfsat. Och så tror jag nu att en granne köpt en minigris 😂.. alltså what?!



Fotboll

Nils spelade match ikväll så jag och Baltazar tog en tur dit och kollade. Växbo förlorade men det är himla fascinerande att bara sitta där och lyssna och kolla på folk. Vidar, Lena, mamma, Inge, Elina, Filip, Linda och Sam var också där.


Tomt

Blir fokus på jobb i 9 dagar framöver så Baltazar är lämnad hos mamma och pappa. Vilken himla tur att vi har dom och Linda, morfar och Sam. Känns skönt att han får vila mycket också. Han blir otroligt trött av att hänga med mig. Men vi gillart ändå!


Tjejjouren på G

Jag ligger lite lågt med Tjejjouren just nu men om nån vecka är det Schools Out och det ska vi vara med på. Så igår hade vi möte och fixade goodiebags!


Jag bjöd på tacos och det känns så himla skönt att allt är klart utom tipsrundan. Den får jag fixa i veckan eller nått. 


Trav

Idag körde Winston och jag en hurtrunda på E. Han var pigg, orädd och ljuvlig! Jag var kvick, följsam och glad!



Sällskap

Idag fick Winston och jag sällskap av Maja och Lukke. En skritt och lite travtur ut till E. Winston var superpigg och jätte lyhörd! Vilket var jättekul. Lina påminde mig om att han har vart seg några dagar nu så det kanske börjar vända igen. Vet inte om jag gillart eller inte haha..



Wiihooo

Dansa är friskförklarad!!! Jag fick hjärtklappning och kunde helt ärligt inte fatta att det var sant på riktigt att hon inte ens hade en markering idag. Lycka är nog ordet som beskriver min känsla bäst. Och lättnad. Så sjukt jävla bra!


Min kropp är dock knagglig idag så Winston fick vila. Släppte upp hästarna på gården och satt på stubben länge under ett parasoll och lyssnade på vinden och regnet. Ljuvligt var det! Alla hästar är pigga, glada och hela!

Åkte förbi Annika och mös med Bella en stund också. Jag vill också ha en valp! 


RSS 2.0