Wallander - Tjuven

Det är ett flertal villainbrott i Ystad. Några grannar i det drabbade området beslutar att ta saken i egna händer och startar ett medborgargarde som ska vakta gatorna på nätterna. Under en nattvandring får de syn på en misstänkt person och misshandlar honom svårt. 
 
Dagen efter är mannen och hans bil borta. Polisen får in en anmälan från en förtvivlad polsk kvinna som berättar att hennes man är försvunnen. Fallet prioriteras lågt, men Wallander bestämmer sig för att gräva djupare, och ser snart en möjlig lösning då spåren leder till en sammansvetsad skara av villagrannar. Den försvunne mannens kropp är ännu spårlöst försvunnen, men i hans telefon hittar Wallander fasansfulla bilder av en död kvinna…


Alla Wallander filmer är ju i stort sett lika. Samma personer och ett brott som de löser. Ganska meningslöst att kolla på egentligen. Men eftersom jag ALLTID kollar på CSI och Criminal Mind som bygger på samma system Brott - Lösning så tänkte jag ge Wallander en ny chans. Men nä den är si så där. Det första jag stör mig på är Gubben som är Wallander, han ser ju halvdöd ut och jag tror det är för att det är på Svenska så kan man liksom inte bli så kaxig som jag skulle vilja att han var. Sen ser han ju väldigt slemmig ut, ioförsig regnade det mycket i denna film, så det kanske var därför.
Jag måste sluta jämföra med de andra serier jag kollar på.
Tjuven får  av 5
Jag ska ge Prästen en chans idag.. haha..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0