Detta har jag ätit idag 28 februari

2 ost bröd med vitlöksost och 3 ostskivor - Rökt lax, 1 ägg, vitlökssås, fetaost - Baconinlindad kyckling med broccoli och vitlökssås

Ps. Tävlingen är öppen till klockan tolv inatt så vinnare koras imorgon! Om du vill delta så kommentera på det inlägget inte på detta.

PS 2. Jag är sååå jävla nervös för vägningen imorgon....Gaah!!

Baconinlindad kyckling - LCHF

Underbart gott! Har aldrig gjort detta förut faktiskt trots att jag äter bacon och kyckling flera gånger i veckan. Prova ni med om ni ikke testat!

Fånga Dagen

Jag fick ett nytt halsband häromdagen med mitt favorit citat! Carpe Diem men på svenska så Fånga Dagen står det på cirkeln. Jag fick den för att jag tog ett välkomst erbjudande på tidningen Amelia.

Silver och glänsande

Lång kedja vilket uppskattas

God morgon alla glada!

Ny vecka nya möjligheter.. Jag är verkligen taggad med maten och även litegrann med träningen. Ni är några som frågat efter hur mycket och vad jag äter varje dag. Jag gör som jag gjort förut och lägger dom under "Det här har jag ätit idag". Har ju inte gjort det sedan november, så nu kör jag konsekvent hela veckan.

Mycket tid framför datorn och massa foton men det är ju inget nytt för min familj och kära vänner. Här är ett kort från i lördags, Vidde tog min kamera och knäppte kort på mig med blixt fast med handen för haha..
Så häng med och kommentera gärna så jag får veta vad ni tycker!

Horoskop för vecka 9 - 2011


Taget ur boken Astro 2011 av Heikki Vesa

Dagens middag!

Idag har jag haft storkok! Så skönt att ha massor med matlådor i kylen och frysen. Men jag blev så trött på den maten så jag lagade en helt ny "rätt" ikväll. Det kommer bli mycket matsnack i bloggen under veckan som kommer. Hoppas det uppskattas. Men ikväll shoopade jag bara ihop lite olika råvaror och det blev perfekt! Gott och lagomt!

Jag stekte champinjoner. Sen stekte jag frysta räkor i smör, curry och vitlök och skvätte sedan över citron i mängder. Till detta åt jag lax och vitlökscremefraiche. Detta är serverat på en assiett så ni får en uppfattning av hur mycket det är.

Black Jack

Jag har surfat runt lite på internet ikväll. Kommer ni ihåg att jag skaffade mig ett jobb som jag sedan bestämde mig för att ha uppehåll på?! Som dealer ute på krogen. Jag blev dock helt fast i Black Jack, kortspelet.

Ni vet, man satsar marker, får två kort utdelade och så ska man välja om man vill ha ett till kort för att komma upp till 21 eller inte. Ikväll hittade jag det ultimata sättet att spela utan att ens behöva gå utanför dörren. Jag behöver inte ens satsa riktiga pengar om jag inte vill på detta internet Casino.

Det är hur roligt som helst och jag kommer säkerligen tillbringa några timmar inne på detta spel framöver.

Om man är riktigt våghalsig så kan man spela/satsa på Roulette. Men jag vill ha lite mer kontroll och valmöjligheter i spelet. Det finns flera olika spelmöjligheter och mycket lättförståliga förklaringar till varje spel, om man känner för att prova på något nytt. Så gå ni in med och testa en runda!

Tränat

Jag har haft ett uppehåll med träningen i flera veckor. Har inte riktigt hunnit med eller inte haft lust. Jag vill heller inte lämna Baltazar igen när jag väl kommit hem för dagen. Men igår tränade jag och jag kommer att träna lördagar framöver, om det blir fler dagar återstår att se.

Kändes tungt att vara på gymmet igår. Efter 10 minuter trodde jag att kroppen skulle torka ut, så mycket svettades jag. Det var riktigt tungt men jag klarade självklart av mina 30 minuter på crossen. Vetskapen om att jag klarat det cirkus 30 gånger tidigare ger mig inget val liksom. Ganska skönt men även lite krävande.

Nytt "klädesplagg"

Jag måste fråga er, hur fan använder man en sån här? Jag är helt lost, jag ser ut som en fluff. Jag gillar den för att den är varm och mjuk. Men hur använder man den? Den känns opraktisk till precis allting utom att ha som "axelfilt" i soffan.

Jag har inte köpt den utan fått den helt gratis hemskickad, så inget köpstoppsbrott haha..

Hur används den är alltså min fråga?!

Food tonight

Jag tog tag i köttet och smarrade till det med persiljesmör och zucchini..

Packning


Resultat

Såå gott, kommer definitivt äta detta igen..

Kräksjukan

Kul, jag åkte till syrran ikväll och ska kolla på melodifestivalen. Vidar hade magsjuka i torsdags, så jag trodde det var lugnt nu. Vidar hoppade på mig direkt jag kom innanför dörren och jag fick världens kram. Sen lagade vi lite mat och åt.

Sen satte jag mig i soffan, Sam vid datorn och syrran duschade. Vidar kommer och säger att han mår dåligt. Jag slängde bort lilldatorn och sprang iväg med honom till toan. Kräks sedan överallt och blir ledsen. Så om jag inte är smittad nu så blir jag de aldrig. Vi bytte sedan strumpor och byxor och Sam fick torka upp allt kräks..
Nu är han piggelin igen lillplutten min

Min favoritsysselsättning

Handla mat och planera och äta. Jag älskar att gå runt i affärer och komponera olika rätter och må bra. Just nu ska jag handla väldigt ekonomiskt och planerat, men det lyckas sällan.

Jag är impulsive när det gäller mat handling. Idag var planen storpack av grundvaror som lax, kyckling, broccoli, köttfärs, ost, ägg mm. Jag råkade köpa entrecote för någon hundring också och det har jag verkligen inte råd med egentligen. Det som inte finns med på bilden är mandlar, 3 liter grädde och 6 cremefraiche burkar. Räkor finns det där under också..

Detta ska jag klara mig på hela mars. Jag får köpa till paprikor, grädde och sånt som blir gammalt fort.

Det blev typ 1100 kronor. Ganska bra, om jag hade struntat i köttet så hade det blitt 900 vilket skulle vart toppen bra. Men lax och kyckling blir mycket pengar. 4 kg kyckling blev det, först 2 kilo på Lidl och sen 2 kilo på Willys för att det var två paket för 65 kronor! Lidl har inte haft fryst broccoli förut men det har dom börjat med nu vilket är toppen bra. De har dock inte storförpackning av ekologiska ägg och inte heller beasås. Det är därför jag åker runt på flera affärer. Men jag lider inte av det. Idag blev det dock mycket extra plock på Willys, bacon(2 för 15kr), rökt lax, 1 kg riven ost(alltid bra att ha) och två kilo kyckling då.

Har ni något tips på hur man tillagar entrecote?! Jag har inte en susning haha.. Tänkte ha persiljesmör till, GOTT!

Min ögonsten!

Nu ska vi ut på långprommis! Underbart att det är varmare ute.. Vi älskar det! Längtar som en tok till våren, gräsmattor och solen!  Jag undrar om Baltazar gått ner något i vikt under denna månad, han går på diet mat efter rekommendation från veterinären. Ska gå ner 3 kilo, han kommer bli en benget.

Så här ser Ballen ut för det mesta, han ligger under vårt rumsbord och kikar upp när Katten skuttar runt för mycket eller man börjar prata om att gå ut..

Let´s dance

Äntligen åkte hon ut! Jag vet inte varför jag inte tål henne men jag kan verkligen inte lyssna eller titta på henne.. Enligt Aftonbladet är jag inte ensam..

Gokväll

Jag vet att jag ätit utanför LCHF på sista tiden. Men vet ni vad, det är mitt val. Jag fick ännu ett mail idag där det stod att jag inte borde "driva en LCHF" blogg när jag inte äter efter den dieten. Men det gör jag nästan hela tiden, jag lever LCHF. En annan skrev att jag "inte lever som jag lär" på grund av att jag skriver att dieten är den lättaste ever men ändå håller jag den inte alltid.

Jag tänker inte försvara mig för jag känner att det är mitt liv, min diet och min blogg. Men jag tänker klargöra vissa saker.
1 jag har aldrig påstått att jag driver en LCHF blogg. Jag skriver vad och när jag känner för det. Lchf är en ganska stor del av bloggen men jag har hela tiden varit ärlig med att jag inte är en perfekt person. Jag tycker att jag lever som jag lär, i och med att jag bjuder in er läsare i matlagning, fusk och känslor. Skulle ni villa ha en blogg som enbart lägger ut när det går bra med dieten?! Då kan ni läsa någon annans blogg.
2 det är först nu ni börjat klaga på fusket, jag har inte fuskat något mer denna månad än annars men då har jag delat upp det i fler omgångar. Jag kommer inte sluta "fuska" och jag kommer inte sluta blogga om det för jag tycker att det är naturligt för mig.
3 det är helt upp till dig om du läser bloggen eller ej. Vissa skriver att om jag inte gör si eller så, så slutar dom läsa min blogg. Ja men varsegod och hejdå!

Ni behöver inte gilla allt jag skriver och ni behöver inte ha samma åsikt som mig, men jag tycker ändå ni bör inse att jag är en människa med fel och brister.

Jag tänkte iallafall visa er vad jag ätit ikväll, om jag inte skriver det så tror vissa att jag äter något förbjudet. Jag kan ärligt säga att när jag inte skrivit att jag ätit något ikke ok så äter jag hela tiden efter dieten frukost, lunch och middag. Ni har full koll på alla gånger jag ätit något dåligt, bara så ni vet.

Stekt fläskfilé, broccoli, fetaost, stekta champinjoner och beasås..

Bandy eller inte bandy..

Jag har hört ryktet att Bollnäs är i något slutspel?! Så därför funderade jag om jag ska masa mig med min familj på bandy ikväll. Nuförtiden går jag på bandy typ en gång per år. Ska nog koka mig en termos te och klä på mig 7 lager kläder och vara lite social.

Idag har jag haft en slödag i soffan. Johanna drog ut mig och Baltazar på en promenad runt stan. Sen hoppade vi ner under filten igen och här har jag blitt fast i Facebook spelen.. Gud va drygt! Jag borde aldrig börjat haha..
Samma kläder idag som igår.. känner mig smal i dom så jag ska bo i dom till på tisdag hade jag tänkt haha..

Hej ni söta som läser!

Idag mår jag som jag förtjänar. Jag var piggelin imorse och var ute i den 26 gradiga kylan med Baltazar i ca 40 minuter. Jag åkte till skolan och gjorde klart Lindas och mitt "uppdrag" och min broschyr, men sen började jag få ont i huvudet. Vi åt tacos i matsalen och efteråt kändes det som att mitt huvud skulle sprängas och jag började må illa. Så jag bestämde mig för att åka hem. Väl hemma la jag mig i ett långt hett bad och sen rullade jag in mig i en filt och värmde upp kroppen. Mådde lite bättre så jag bestämde mig för att träffa personen jag är kontaktperson till och vi åt middag på stan. Nu kom jag precis hem efter promenaden med Ballen och det känns som att jag borde bädda ner mig i sängen och stanna där.

Sen fick jag en kommentar idag om att det står i min header att jag tycker att LCHF är en underbar livstil men att jag inte lever efter den. Jag kan hålla med, det har varit mycket fuffens med intaget den senaste tiden så mitt beslut att nu är det nog blev ännu starkare. Så nu är det inget jävla socker framöver. Jag anser att jag lever LCHF eftersom jag äter den maten hela tiden och tänker LCHF liksom, när jag äter annat ser jag det som undantag. Dock ska inte undantagen vara så ofta som nu, men jag ångrar inget.

Så det är alltså framåt vi tänker nu och jag vill bara bli fri denna jävla socker huvudvärk och illamående så att jag kan fungera. Vägning på tisdag också, spännande!! Jag tror vågen kommer att visa mellan plus 3 kilo och minus 3 kilo. Men allvarligt talat så tror jag den visar 0, ingen förändring. Vad tror ni??

This is me this morning..
Ser ni vad korta ben jag har haha..

Snikepik på mitt projekt i skolan

Ni är några som har funderat om vad det är som jag pysslar med hela dagarna eftersom bloggen ligger lite på prio tre just nu. Prio ett är Baltazar och två är skolan.
Det vi gör i skolan är väldigt varierande. Men just nu så är vårt uppdrag att göra ett info häfte om en turist attraktion som inte finns i Bollnäs kommun. Så jag satsade på ett av mina förslag som jag hade gjort tidigare i en annan uppgift. Jag bjuder er på min framsida.. resten kanske ni får se i framtiden, vem vet vad som händer liksom..

Göör mysig kväll

Vilken tur att jag bestämde mig för att överge min lilla älskade vovve en stund ikväll. Har haft en trivsam kväll som alltid hos Linda, Markus och Mille. Det var massa folk när jag kom men endast de boende när jag åkte hem haha..
Jah tycker faktiskt ni kan gå in och skriva Grattis till Linda HÄR! & mena det också!

Jag är verkligen glad att jag har deras lilla familj i mitt liv. Känner mig så hemma och trygg med dom. Så nu har jag fått lite energi och en snabbkurs i Facebook så nu kan jag göra hjärtan!


Ps. Ni kan läsa om Linda i tidningen Ljusnan idag.. Kika här!

KALAS

Jag var på 80 års kalas idag och åt en grymt god princess tårtbit. Nu ska jag iväg på kalas för min underbara vän Linda! Ska bara förbi en sväng eftersom Ballen får vara själv igen. Jag har varit ute med honom nu och det är verkligen svinigt kallt..

Våran Sundsvallshelg

En liten sammanfattning är nog på sin plats.. I fredags åkte jag hem till Växbo och sov där. På lördag morgon åkte jag ner med mig kära vovve till mina fina hundvaktare mormor och morfar. Väl hemma så väntade vi en stund på syrran med familj. Vid halv 10 bar vi iväg mot Sundsvall, i Höle inser Linda att hon glömt ge mormor nyckeln så vi vänder hemåt och sen åker vi för andra gången.

Vid 12 är vi framme vid Himlabadet! Vi badar, busar och äter till framåt tre.. Vid 4 kommer vi till hotellet, vi bodde på Scandic Nord. Ett vid första intrycket skabbit hotell men som vi sedan bodde in oss i.
Rummet, hyffsat fint med tv, dåligt internet och sköna sängar.


Pool, vi tog aldrig chansen att bada i denna eftersom vi hade badat hela dagen.

Vi bestämmde oss för att åka på Jops efter Emmas rekommendering. Det var typ fullt så boka i förtid om ni ska dit! Men om vi skyndade oss så skulle vi hinna få ett bord och äta. Jag körde dock lite sulligt som vi tappade bilen bakom oss så vi kom ganska sen iaf haha..

När vi kom hem från Jops så satte vi oss i Scandics restaurang för att dricka kaffe och efterrätt..

Det fanns ett litet lekrum för kidsen.

Sen gick vi upp på rummet och donade lite. Mamma somnade nästan och vi andra kollade på Melodifestivalen en sväng..
Sen spelade vi kort nere i syrrans rum


Kidsen sov

Söndag:
Frukost buffé, den var inte så bra må jag tycka. Ingen lax och inget utöver standard liksom.

På dagen var vi på Borsta köpcentrum och strosade runt. Detta var måttligt kul eftersom jag har köpstopp. Men det är bra träning och lite shopping blev det som ni såg..

Vi åt på Ikea och sen åkte vi hemåt igen!

Göör mysig helg tycker jag! Nästa gemensamma resa är en kryssning!

Woopido!

Är ni trötta ikväll? Jag är trött men glad. Idag är det ju min tvkväll, The Mentalist och Sommar i Sverige! Älskar att vara hemma och pyssla och dona samtidigt som jag kollar på tv och leker med Ballen. Jag har gjort massa matlådor och tagit en väldigt lång dusch. Känns som att livet rullar på lite för fort igen..

Jag ringde upp det där bolaget som jag skrev om igår också. De kopplade om mig en sisådär 7 gånger och jag ringde minst lika många. Det var omöjligt att komma till Ephone, de har tydligen lagt ner eller nått. Jag fick inga bra svar iallafall men till slut fick jag prata med en gutt som skickade iväg ett "ärende". Jag hoppas det leder någonvart. Han frågade också efter personnummer, som om jag skulle ge det till honom. Jag sa till honom att jag trodde att dom var ett lur företag. Han lovade att de var ärliga och ett erkänt företag, men hur fan ska jag veta det liksom. Så jag gav dom mitt namn och adress i och med att dom redan har dom uppgifterna eftersom jag fick ett brev från dom. Sen sa jag "Om ni är ett seriöst företag så kan du ju kolla upp mitt personnummer i Credit safe". Så vi får väll se hur det går. Jag håller er uppdaterade!

Jo just det, jag ska erkänna iförväg att jag kommer äta massa bakelser imorgon. Jag ska på 80 års kalas och vi får se vad som bjuds men allt är gjort av eleverna på Hotell och Restaurang i Bollnäs. Jag har ju varit sugen på Swartsvalds tårta i typ 6 månader nu så jag hoppas att de har det imorgon. Annars om de inte har det så hoppas jag att de bara har bullar och havrekakor dvs sånt jag inte tycker om så mycket haha..

Nu ska jag mysa vidare med min underbara vovve..

Snabb sen middag

Jag glömde bort att äta middag idag så jag shoopade ihop en nu. Jag tog upp en fläskfilé tidigare idag och tänkte göra en god middag med blomkålsmos och så men nu struntade jag i det och åt lite ihopplock bara..

Massor med kött blev det.. stekte det med salt, blandade peppar och vitlökspulver.


Stekt kött, fetaost och stekta champinjoner med beasås..

Detta har jag ätit under helgen i Sundsvall

Jag kör en "Jag har ätit" bara för att jag ska ha koll på när och vad jag har ätit. Det blev en hel del mindre bra saker intagna under helgen som var. Men ibland får man det och framöver får man inte det. Jag kursivar det som inte är ok. Jag längtar till om en vecka när jag ska väga mig. Är så jävla nojjig och sur när jag inte vet hur det går med vikten..
Soo here we goo..

Lördag..
Frukost: Två kokta ägg med majonäs på.

Lunch: Tacotallrik på Himlabadet. Åt inte majsen och bönorna.


Middag: Filé Oscar på Jops, åt inte morätterna och majs men 2 klyftpotatis bitar


Kvällen: Grädde och lite glassrester, dock inget kex eller maräng.


Söndag..
Frukost: Skramlade ägg, bacon och tre sillbitar + fruktsallad. Detta är assietter och inte tallrikar.


Lunch: Fläskytterfilé med bea och rattatoie på IKEA + kladdkaka med (säkert sprut)grädde

Middag: Kokt kyckling hos mormor, en varm macka hos mamma och pappa med svampstuvning på + en TWIX

Kvällen: Yoghurt med lite bär och mandelflarn

Ja där ser ni mitt fina intag haha.. Herregud så mycket mindre bra grejer. Det är alltså glassresterna, klyftpotatis bitarna, frukten, kladdkaka med fel grädde, varm macka och en Twix.
Men på något sätt så känner jag mig glad
att jag inte beställde in en egen glassefterrätt på lördagskvällen,
att jag inte tog två portioner frukt,
att jag avstog kakan på frukosten,
att jag avbeställde min egen potatis,
att jag inte åt tre varma mackor,
att jag inte åkte och köpte glass igår kväll utan istället tog yoghurt
Det mina vänner är ändock ett om än litet framsteg!

Just nu känner jag att jag inte ångrar nått men den 1 mars kommer jag ångra varenda tugga skulle jag tro.

Shopping in Sundsvall!

Hoho jag klarade mig riktigt jäkla bra i Sundsvall! Jag är grymt nöjd med min insats! Det jag köpte till mig själv var 1 badrumsmatta 10 kr, 1 diskborste 9 kr, 4 doftljus 28 kr och ingenting mer!


Men jag köpte det Annika hade beställt från IKEA och tre små presenter till mina nära och kära som fyller år inom en snar framtid.
Jag köpte heller inte det som jag verkligen skulle köpa vilket var kastruller och sminkborttagnings svampar. Det fanns inte att hitta i någon endaste affär. Så jag behåller mina gamla kastruller och min gamla tvättsvamp haha..

Betner om Tjockisar

Tjockisar har ingen sjukdom, de äter mer än de springer! Om du ändrar det ena eller det andra så får du ett annat resultat. Jag lovar!
Nää men jag har kraftig benstomme! JAHAaa och den har lagt sig i veck på utsidan av kroppen då eller?
Haha så jäkla bra!
Tjockisar har ingen sjukdom, de äter mer än de springer! Om du ändrar det ena eller det andra så får du ett annat resultat. Jag lovar!

Dom säger: Nää men jag har kraftig benstomme!
Han säger: JAHAaa och den har lagt sig i veck på utsidan av kroppen då eller?

Haha så jäkla bra!

Ni missar väll inte Magnus Betnér på kanal 5 klockan 22 på måndagar framöver.. I love it!

LCHF glassen

Oj hörreni kommer ni ihåg glassen jag skrev om som Lina tipsade om? Den finns inte i Bollnäs tyvärr. Men bättre för er som bor längre ner i landet för där finns den! Kolla här om Alvesta glassen finns till försäljning i din stad. Om du vill läsa om vad glassen innehåller och om den kan vara LCHF ok så kollar du här!


Lina skriver att chokladglassen är godast och att vaniljglassen har någon typ av bismak. Men hon verkar rekommendera båda två. Lycka till och hoppas den finns i din stad!

Update19 mars:
Jag har nu fått ny information om denna glass. Sötningsmedlet de använder är inte alls bra. Så jag rekommenderar ingen denna glass.

INFO:
Acesulfamkalium (K) godkändes för användning av FDA som ett säkert sötningsmedel i juli l988. Det är ett derivat av acetoacetic syra. Tyvärr har flera potentiella problem i samband med användning av acesulfam tagits upp. De bygger till stor del på djurstudier sedan tester på människor är fortfarande begränsad. Resultaten visade följande:
Acesulfam K stimulerar insulinsekretionen på ett dosberoende sätt vilket eventuellt försvårande reaktiv hypoglykemi ("lågt blodsocker attacker").
Acesulfam K producerade tydligen lungtumörer, tumörer bröst, sällsynta typer av tumörer i andra organ (t.ex. thymuskörteln), flera former av leukemi och kronisk lungsjukdom i flera studier på gnagare, även när mindre än maximala doser ges. Enligt Center for Science in the Public Interest, det var en framställning den 29 augusti l988 om uppskov med godkännande av FDA på grund av "betydande tvivel" om dess säkerhet.Acesulfamkalium (K) godkändes för användning av FDA som ett säkert sötningsmedel i juli l988. Det är ett derivat av acetoacetic syra. Tyvärr har flera potentiella problem i samband med användning av acesulfam tagits upp. De bygger till stor del på djurstudier sedan tester på människor är fortfarande begränsad. Resultaten visade följande:
Acesulfam K stimulerar insulinsekretionen på ett dosberoende sätt vilket eventuellt försvårande reaktiv hypoglykemi ("lågt blodsocker attacker").
Acesulfam K producerade tydligen lungtumörer, tumörer bröst, sällsynta typer av tumörer i andra organ (t.ex. thymuskörteln), flera former av leukemi och kronisk lungsjukdom i flera studier på gnagare, även när mindre än maximala doser ges. Enligt Center for Science in the Public Interest, det var en framställning den 29 augusti l988 om uppskov med godkännande av FDA på grund av "betydande tvivel" om dess säkerhet.

Företag

Jag fick ett brev idag utan avsändare på utsidan. Enbart på grund av detta tänkte jag att det var något lurt. Jag öppnade dock brevet och i ligger ett informations papper att Alltele övertar Ephones kunder och att jag ska skicka in ett autogiro medgivande. Grejen är den att jag inte har någonting från något bolag som heter Ephone.

Det står till och med ett kundnummer så jag kände att jag ville kolla upp detta. Jag ringde deras kundservice på 0910-798000, öppettider var 8:00 - 19:00. När jag ringde 18:04 så säger dom att kundservicen stänger 18:00. Då bestämmer jag mig för att maila och fråga istället.

Jag skickar iväg
"Hejsan!
Jag heter Hanna Jonsson och jag har mottagit ett brev från er. Jag provade att ringa er kundtjänst idag. I brevet så står det att er kundservice har öppet till 19:00 men när man ringer säger ni att ni stänger 18:00. Det känns inte vidare seriöst så jag skulle aldrig köpa något av er enbart på grund av den orsaken.

Det jag undrar är vad är det för något ni tror att jag köper av er? Kundnummer är nog ************.

Jag inser att ni övertar någonting från Ephone men jag har ingenting från dom som jag betalar i nuläget. Så återkom med varför ni anser att jag ska fylla i en autogiro blankett till ert företag.

Ha en underbart härlig dag!
Med vänliga hälsningar
Hanna Jonsson"

Jag fick tillbaka
"Bäste kund!

Denna mailadress används inte längre. Vi ber dig istället att skicka ditt ärende från vår hemsida, direktlänk dit är http://alltele.se/index.php?page=kundtjanst&us=kontakta
Anledningen till detta är att vi då direkt får de uppgifter vi behöver för att snabbare kunna handlägga ditt ärende.

Mvh AllTele Kundservice"

Jag går in på länken och får efter lite klickande fram en kontakt formulär där jag måste skriva i mitt personnummer bland annat. Jag vägrar och skiter nu i det där tills imorgon då ska jag kolla om de har öppet på telefon under dagen. Annars gör jag en polisanmälan. Vilka pinsamma oseriösa jävlar!

Uppdate 3 mars 2011; Som ni ser nedan är det en person som utger sig att vara från företaget som har kontaktat mig och vi har mailat lite fram och åter och jag tar det lite kort här så ni inte tror något som inte är sant.
Så jag tror fortfarande att det är något skumt med detta företag, jag vet dock inte vad. Kompensationen han erbjuder i mailet är "ett jättebilligt mobilabonnemang eller nåt annat i vår produktflora??". Jag svarade att jag inte kommer att bli kund hos dom varken nu eller i framtiden och att bli kund är inte en kompensation i min värld, det är ren skär försäljning och pinsamt.

Uppdate 4 mars 2011; Enligt Ola så finns det en ljudfil där jag beställer ett abonnemang av Ephone. Jag kommer inte ihåg detta men det kan vara mycket möjligt att jag pratat med dom, det ringer ju försäljare konstant. Jag brukar inte tacka Ja över telefon men det är kanske undantaget som bekräftar regeln. Så i så fall beställde jag detta i juni 2010 och har inte betalat något till dom och inte fått några övriga papper på grund av att jag inte avbeställt mitt nuvarande abonnemang som jag har hos ett annat företag. Allt hos Alltele är nu borttaget och jag har inte längre någon åsikt alls om det företaget mer än att jag tycker att det är klokt att även vd:ar har kundkontakter!

Jops

Vi satt en stund på hotellrummet och spekulerade om vi orkade, ville och hittade till någon restaurang i Sundsvall. Först skulle vi äta på hotellet, men antingen var det svinigt dyrt eller så var det lasagne, fiskgratäng, viltskavsgryta och panerad fisk på en buffé. Inget jag kunde äta.

Jag frågade Emma och hon rekommenderade Jops. Vi övervägde men kom till slut fram till att det var dit vi skulle och vilken tur! Gud så gott det var! Alla var nöjda med maten och priserna var inte alls farliga! Min filé Oscar kostade 135 kronor..

Rekommenderas starkt!!

Sams mat "Biff på planka"

Mammas "Filé Oscar"

Pappas "Black and white"

Min mat "Filé Oscar"

Mamma och kidsen

Kvällens öl 49 kronor! Lagomt!


Himlabadet

I lördags var vi på Himlabadet i Sundsvall. Ganska mysigt ställe men det kändes lite trångt. Alla attraktioner gick liksom ihop. Det ser bättre ut på internet än i verkligheten vilket inte är ett plus för stället. Kanske om de söker kunder för ett besök. Vi tycker alla att Sandvikens äventyrsbad är bättre på grund av öppnare ytor, närmare och fler roliga åkgrejer!

Det fanns en stor fors som omringade hela området som man kunde åka runt runt i..

Det fanns en surfing våg som man kunde köpa en halvtimme för 60 kronor om man ville..

Maten rekommenderas ikke. Ta med egen mat om ni åker dit!

Barnlandet var perfekt för småttingar!

Linda och pappa åkte ringarna..

Här kom dom nersusande..

Våran favorit! Så jäkla rolig!

Synd att den var så kort!

Tjoho..

Gud va längesen jag var inne här på bloggen nu. Mitt internet har inte fungerat sedan jag kom hem från Sundsvall så jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att jag inte har svarat på era fina mail. Jag lovar att svara på mailen under dagen och sen kommer ni såklart få hänga med i några inlägg från helgen. Ska börja genast!
Nu ligger jag startklar här i soffan haha..

Horoskop för vecka 8 - 2011

Taget ur boken Astro 2011 av Heikki Vesa

Smörjor..

Jag vet att det var några som funderade över mina cremer förut när jag skrev eller pratade om dom. Så nu får ni en genomgång av de jag använder och vad jag tycker.
Beauty iseree - Intensives cellulite gel
Info på tuben: Detta är en intensivt vårdande gel som hjälper till att förbättra figuren. Den innovativa formulan med extrakt från kastanj, glycerin och koffein i kombination med att gelen masseras in hjälper huden att frigöra sig från slaggprodukter. Huden blir märkbart fastare. Den verkar uppfräschande, drar snabbt in i huden och kladdar inte. Massera in morgon och kväll vid svåra besvär och eller 1 gång om dagen vid lättare besvär.
Jag tycker: Den luktar lite underligt men jag upplever att den förbättrar huden på låren. Den kladdar inte och dras snabbt in i huden. Huden blir len efter användningen.
Kostnad: under 100 kronor på Lidl.

Perfect Body - Tight Tummy
Info på tuden: Uppstramande gelé som ger spänst åt slapp hud på magen. Massera in med cirkulära rörelser varje morgon och kväll.
Jag tycker: Cremen är kletig och man måste verkligen tvätta händerna efter att man smörjt in sig. Det tar ganska lång tid innan smörjan gått in i huden vilket gör att kläderna ibland blir lite kladdig på grund av att jag inte har tid att sitta och vänta. Det finns små vita prickar i cremen som är svåra att ha sönder mot en fluffig mage som min. Jag kommer nog inte att köpa den igen på grund av att den kostar för mycket för en liten tub. Jag kan inte riktigt säga om den är bra eller dålig men det känns som att den fungerar för magen känns fastare nu.
Kostnad: 129 kronor på Oriflame.
Perfect Body - Stretch Repair
Info på tuben: Ingen info på svenska så jag gör en liten översättning. Tar bort synligheten i bristningarna. Formar huden och ökar flexibiliteten. Smörj på varje dag på skadade områden så som mage, armar, bröst och höfter.
Jag tycker: Jag använde denna i 6 dagar i streck och märkte skillnad. Bristningarna blir ljusare och mindre synliga. Jag spar resten av denna till sommaren, för just nu är det ingen som ser min mage så mycket.
Kostnad: 159 kronor på Oriflame.

MIN FAVORIT

Perfect Body - Anti-Cellulite gel
Info på flaskan:
Slimmande anti-cellulitgel med särskilda ämnen för att ge en fastare kroppsform. Massera dagligen med cirkelrörelser över problemområden såsom lår, höfter och stuss.
Jag tycker: Denna är helt underbar. Det känns som att huden kyls fin, det känns som att smörja in sig med heatlotion. Doftar gott! Jag är hel nöjd och jag har inte direkt några resultat på hur den fungerar. Men den känns väldigt bra. Känns som att den påverkar magen så att den dra ihop sig fortare. den är lite kladdig så man får vänta en stund innan den gått in i huden, det är det enda minuset.
Kostnad: typ 100 kronor på Oriflame.

Hotell frukost..



Min frukost
OK

Fusk

Läget just nu..

Jag älskar Sundsvall! Det är en helt underbar stad! Idag har i varit på Himlabadet och myst med kidsen. Sen åkte vi till hotellet och vimsade runt en stund. Sen var vi på Jops och åt så jäkla god mat! Skriver mer om det sen när jag kommer hem.. Bilder kommer också..

Sen har vi varit på hotellet och druckit kaffe och konjak och sånt. Nu ligger min kära familj som slöhögar och kikar på Melodifestivalen!

Leveransen kom

Kommer ni ihåg det där korall klänningen jag visade för er för ett tag sedan? Shit vad besviken jag blev när det visar sig att min klänning var en tubtopp. Den satt rätt bra men jag använder aldrig byxor och det passar inte att ha kjol till detta linne så jag skickade tillbaka det.
Rätt fint ändå va?

Denna ska jag "växa" i haha..

Godenmorgen

Nu är jag påväg till Sundsvall för en underbar avslappnings helg med min kära familj. Idag är planen att åka på Himlabadet, ett äventyrsbad som ska vara riktigt bra. Sen blir det middag på hotellet och mys! Kanske en promenad med Emma. Sen lär vi däcka isäng i hyffsad tid.

Imorgon ska vi på underbara Sundsvalls stad och shoppa. Jag ska dock inte shoppa så mycket. Mina mål är IKEA i Birsta för att köpa kastruller och så sminksvampar på HM. Tror ni jag kommer att lyckas att komma hem med enbart detta? Haha jag hoppas det!
Jag igår med nya glajjorna..

Vidar och jag dansade till Bandit Rock idag

Så underbar! Jag älskar Vidde och Nils av hela mitt hjärta! Gud va vi hade roligt idag jag och Vidar. Vi rockade loss ordentligt! Kanske kommer upp någon mer film vid senare tillfälle på våra moves. Just nu får ni nöja er med fina Vidde..


Packning och LCHF glass

Packad och klar?!, ja snart börjar det närma sig i alla fall. Jag har inte en enda bikini som sitter bra. Dom är för hängiga och de nyaste är för tajta för dom hade jag ju beräknat att ha till sommaren. Men nu har jag packat med mig en turkos helt ny bikini som är ful i formen men som sitter bekvämt och som inte rör sig när jag rör mig vilket kan vara ett pluss på ett äventyrsbad.

Det är svårt att packa tycker jag.. till slut blir jag så less att jag slänger med massa som säkert kommer att vara onödigt. Men men jag känner mig hyffsat nöjd.

Lina jag har inte provat LCHF glass!! Jag visste inte ens att den fanns! Har du provat den? Jag åker självklart och köper den NU och provar den ikväll! Kul! Tusen tack för tipset! Jag skriver såklart ett inlägg om vad jag tyckte ikväll eller när jag har tid. Är det någon som provat den?! Vad tyckte ni?

Detta blev min lunch..
Elinas räkröra med Ostbröd

Ballen fick en ny leksak


God morgon

Äntligen fredag! Jag ligger fortfarande kvar i sängen och har bara kollat av bloggar, mail och lyssnat på några väl valda fredags pepp låtar. Jag har så många roliga grejer inplanerade alla helger framöver och denna är inget undantag! Så idag har jag massa att fixa. För att inte glömma något så skriver jag upp allt här..

* Tanka bilen full
* Granngården för det glömde vi igår
* Packa alla nödvändigheter till mig och Ballen
* Diska
* Fixa allt med Katten
* Köpa solglasögon
* Prova bikini
* Pumpa däcket

Vi ligger båda här i sängen och jäser!

Nu ska vi sova..snart..

Ballen har blitt en säng hund! Han älskar att ligga och kolla när jag plippar med datorn!

Kvälls mål

Gud vilken mysig dag vi har aft idag, jag och min ständige följeslagare. Jag är så lycklig att jag har honom! Han finnas alltid här och ehöver mig hela tiden, men ibland tar jag honom alltför mycket för givet. Vi har slutat med godis och börjat med tsh tsh(ni vet som hundviskaren gör) igen. Jag känner att det passar mig bättre och även Ballen. Han blir galen av godis och sätter all fokus på godiset och bryr sig inte ett dyft om att han ska snurra eller göra något för att få den. Han blir som paralyserad och bara stirrar på händerna. Så nu funkar vi mycket bättre i träningen. Ikväll gick vi hela vägen till Johanna och Andre utan koppel, genom stan och tunnlar och Baltazar var så duktig att jag blev stolt över oss.

Sen har vi ju haft inne lek i flera dagar nu och det märks att han tycker att jag är roligare nu och han är tröttare vilket gör träningen lättare.

Nu är klockan 21 och jag känner att jag har hunnit med massor idag. Baltazar har fått massor med tid, alla mail som jag inte svarat på blev svarade, myst med levande ljus hela dagen, rensat lilldatorn, försökt rensa stordatorn men gav upp, gjort några blogginlägg till helgen när jag är borta, gjort klart en uppgift tillskolan som har inlämning den 1 mars, Marion kom hit och vi åt lunch, promenerade och pratade en massa LCHF, posten blev sorterad och betald eller kastad, lyssnat på massa bra musik på hög volym och duschat alldeles för länge haha..

Energin har varit på topp och det beror till en stor del på LCHF, jag har aldrig varit så här pigg i hela mitt liv som jag är när jag äter denna typ av mat..
Ikväll framför tv:n blev det stekta champinjoner, fetaost, gurka och räkröra!

Knivar

Shopping shopping I miss you sooo! Men jag har fyndat de bästa knivarna ever! Skit bra märke och fina, synd att de är lite orange. Härligt med lite uppfräschning i köket! Det kan bli så att jag köper nya frukost skålar på IKEA på söndag också.. Jag vill ha bort allt blått nu, helst igår!

Jag leker med Ballen inomhus idag!

Så kallt ute, både jag och Baltazar är trött på kylan och snön. Så idag har vi inne dag med bollar, leksaker och varandra.. Snart ska vi åka på Granngården och köpa någon god ny leksak för jag har fått en värdecheck! Jag brukar alltid släng värdecheckar eller ha dom i plånboken tills dess att de gått ut. Men idag ska vi unna oss något nytt roligt för dessa "pengar" istället.

Ett val..

Ska jag kolla på hela Law and order och missa de 20 första minutrarna av Criminal Mind eller ska jag missa de 20 sista minutrarna på Law and order och se hela Criminal Mind?!

Jag har ett tufft och svårt val att göra inom de närmsta 13 minutrarna..
VS 

Redovisning idag! Här är bedömningen..

Bedömning - Observationsövning
Hanna & Anne
Halv Åtta hos mig

PowerPoint
Jätte bra layout.
Kanon bra bilder som verkligen passade ämnet
Lagom och innehållsrik text
Betyg: MVG

Rapport
Väldig passande bild på framsidan
Jätte bra formulerat
Hittar inte något att anmärka på. Det du Hanna J
Betyg: MVG

Redovisningen
Ni var väldigt observanta när ni observerade programmet, vilket kom fram i redovisningen.
Det märktes tydligt att ni hade tittat på programmet.
Ni hade många bra reflektioner och synpunkter på karaktärerna.
Ni var båda lugna och stabila.
Bra röstläge på er båda.
Ni nådde fram till publiken på ett bra sätt.
Bra frågor ang. bilderna på Karolina som visade annat än vad hon sa.
Kanon bra redovisning.
Er PowerPoint var pricken över i:et
Betyg: MVG


Lunch på stan - LCHF

Det är inte omöjligt att äta LCHF om man är på shopping tur på stan. I lilla Bollnäs är det absolut bästa alternativet Plock sallad på Krokanen!

Det finns inte lika mycket möjligheter som om du åt som förut men å andra sidan blir du inte smal av det heller. Så det jag alltid väljer bort på färdiga sallader är tomat, majs, ananas och bröd såklart. Tanken med att välja bort det redan vid beställningen är att du aldrig blir frestad att äta det. Great va?

94 kronor kostade salladen denna gången, blev väldigt mätt, brukar inte äta såhär mycket annars..

Det finns ju även en massa smaskigheter på ett café. Detta stör mig inte längre, jag ägnar dom inte många tankar. Men det kan vara ett problem om du inte ställt om din hjärna. Tänk på att ju mer du ger efter för alla sug desto starkare blir suget. Emma har lärt mig att tänka "Jag har ätit så mycket skit i mitt liv att nu är det nog, jag är inte värd det" eller "Jag har ätit mig tjock nu ska jag äta mig smal".
SaraBernhard har varit en av alla mina favoriter..

Mina fina klassmates

I måndags hade vi en aktivitets dag som var var upplagd av två av oss i klassen. Jag läste schemat över dagen och tyckte det lät spännande. Jag såg att det stod fika och jag tänkte bara va mysigt men trist att jag inte äter något. Dagen gick och vi gjorde blindgång, bygga bro och sen kom fikat!

Vet ni vad dom hade gjort?! De hade lagat/gjort ostbollar till mig! Så omtänksamt och gulligt! Snacka om att tänka på allt! Trots att det inte skulle ha gjort mig något om jag bara suttit med och inte fikat något så blev jag så glad!

Tre rätters! - vardagslyx?!

Jag blev bjuden på en trerätters lunch idag! Jag bestämde mig för att äta efterrätten! Det var värt de kan jag säga. Så jag Unnade mig alltså utanför LCHF!

Förrätten missade jag på grund av att jag var i Nämnden och det tog sin långa stund. Det pinsamma var att jag sa till dom i nämnden att jag måste åka ifrån "förhandlingen" eller vad vi nu hade och att det var viktigt. Sen kommer dom in på restaurangen, just den jag var på haha.. Domaren och allihopa, men dom var jätte trevliga och hejjade och så i alla fall.

Huvudrätt - Kyckling med cacao och yoghurt
Det smakade tyvärr inte så mycket, men jag blev ju bjuden så det var lätt värt det ändå. Jag ville egentligen ha ryggbiffen men den sa dom att var slut, men sen hade dom gjort ryggbiffen till två som inte ens ville ha den utan som hade beställt kyckling.

Dessert - Pecanpaj med grädde
Så lite men såå gott! Kändes inte ens som så mycket fusk. Grädde får jag äta i vanliga fall och nötterna är ok. Så det var degen och sockret över som inte var ok. Men gud så smarrigt!

Läxor

Jag är ju ganska ovan att ha läxa. Det var längesen jag gick i skolan. På den här utbildningen har vi dessutom de konstigaste läxorna jag haft. En läxa som jag fick var att skaffa Facebook och ikväll är läxan att kolla på Halv Åtta och observera deras kroppspråk mm. Jag vet inte riktigt vad det har för syfte i turist sammanhang men det kanske visar sig?!

Jag och Baltazar myser i soffan ikväll..

Råkade nästan krocka



Ballen fastnar i snödrivan!

Hahaha men gud jag har ju glömt visa er när Baltazar fastnade i snödrivan i helgen. Det var helt sjukt haha.. Gud jag är en grymt matte ibland men jag kunde inte låta bli att filma en sväng! Stackars liten var uppe på snöhögen och nosade och så gick han lite vid sidan av och sen druttade han ner och där blev han fast. Han är bra menlös också. Men va fan hoppa nu då!, tänker man, men han bara står där och gnyr lite och ser ledsen ut..



Jag fick hoppa ner i snön och dra upp honom i fluffet till slut! Sen var jag snöig och blöt! Snö upp till låren haha..

Skryt maja

Hörre ni jag får ju en del erbjudanden på grund av denna blogg. För ett tag sedan fick jag en fråga om jag kunde plocka fram mina 5 favorit recept och svara på några frågor. Självklart kunde jag det för jag vill att alla som någonsin vill gå ner i vikt lätt ska gå på LCHF. Detta reportage har nu min fina vän Katja hittat och länkat till så då gör även jag det.

Ni kan läsa om mina 5 favorit recept och även hitta andra matnyttiga och träningsnyttiga recept på den här sidan!

Min nya älskling!

Jag vet att jag har köpstopp men en väska mer eller mindre är väll inget brott direkt. Såå jävla snygg och jag är grymt nöjd. Detta kommer bli en av mina favoriter i vår. Jag älskar den redan och har bara ägt den i två dagar! Väskan är ifrån Oriflame som vanligt och jag vet att några av er tycker att det är tråkigt eftersom grejerna jag köpt inte längre finns med i nya katalogen. Men jag kan inte riktigt göra någonting åt det. Kanske lägga ut vad jag beställer istället för vad jag fått?

Jag är överlycklig att denna nya stjärna kommit in i min "samling"!




Hanna goes Michilinkvinna!

Yeay!, 16 minusgrader och ute dag, vilken great kombination!

Horoskop för vecka 7 - 2011

Taget ur boken Astro 2011 av Heikki Vesa

Tjurigast i stan

Det passade mig för ca en timme sedan. Jag var sur för att jag måste diska själv och gå ut med hunden. Sen orkar jag inte heller laga mat eller duscha eller ens kliva upp ur soffan.
PLUS att jag vill äta godis! Vad fan är det för fel på mig? Vad är det jag inte förstår liksom. Jag är sjukt inställd för att kämpa för minus 30 kilo men ändå VILL jag äta godis. Det går ju inte alls ihop.

Trött är jag också och ögonen svider. En ny bil vill jag ha, helst imorgon, är döless på att pumpa det där jävla läckande däcket. Pumpat det Två gånger bara idag. Sen är jag tjurig för att jag måste vara ute hela dagen imorgon i skolan. Jag är inte en ute människa på vintern. Hatar kyla och snön just nu.

Men som sagt det var för en timme sedan, nu har jag pratat med underbara Helena och blitt glad igen. Så nu är hunden bajsad, mailen svarad och ugnen påsatt. Så nu är det bara disk, dusch, koll efter bil eller däck, fixa banken, gos med Baltazar, laga maten, plus att jag ska bli motiverad att få MVG och vara glad på skolskiten imorgon kvar.

112 - På liv och död

Alltså det är inte undra på att jag har en sån syn på poliser. Kolla på detta program och ni förstår(programmet är nu borttaget). Programmet går på 4+ och är en massa avsnitt i rad på söndagar.

Den här Thomas (polis assistent) verkar ju helt jävla dum i huvudet. Han hittar på saker och antar att en kille har kört rattfull och då säger han "DU har kört bilen full". Men killen nekar med Thomas fortsätter trycka på och är rent otrevlig. Inte korrekt och tuff utan rent töntigt som en trotsig 15 åring.

Alltså herregud att polisen verkligen godkänner att detta sänds. Thomas verkar ha blitt polis för att få MAKT. Dom kör på fyllan punkt slut inte okej! säger han. Jag håller med! men jag skulle aldrig godkänna att en polis agerade på det där sättet emot mig. Jävligt provocerande och väldigt chockerande faktiskt..

I Bollnäs upplever jag att polisen är trevlig och inte tar dom dom kriminella som jag skulle önska heller. Kanske skulle vi behöva en riktigt elak polis som Thomas?! Kanske det blir någon ordning på stan då. Polisen Magnus verkade dock lugn och sansad och klok. Han var bestämd men inte maktridare.


Min fina mormor

Igår var ju jag till Växbo och skulle sola. Jag tog även hundarna på en promenad ner till mormor occh morfar. Så underbart väder! Mormor följde med oss på tillbaka vägen för att ta lite kort på all snö. Här har ni massa fina kort!







Super lugnt på vägen. 3 lastbilar har jag ...

Super lugnt på vägen. 3 lastbilar har jag kört förbi. Det har inte varit en endaste bil på min sida och då är jag ändå i Uppsala snart haha.. För en stund sedan bytte jag skiva till MID och lyssnade på gamla godingar som Hon är 14år, Ska vi prata eller dricka och Rattfylla. Gud va sjukt att jag fortfarande kan varenda ord i texterna:p Hastigheten steg utan tvekan också till uppåt 150:) MID är nog ingen bra bil musik för mig som ska bli laglig!


Stockholm

Nu är jag påväg till Stockholm! Jag är troligtvis svintrött och grinig men förhoppningsvis har jag fått i min svingod lax och blomkålsmos till frukost och gått en bra runda med Baltazar innan jag åkte. Jag hoppas att planet inte är försenat så jag får sitta och vänta i en evighet. Jag hoppas även att jag inte kör i diket eller att nått annat hemskt händer..

När jag skriver detta är klockan 01:03 så det blir inte många timmars sömn innan jag åker..

Godis

Då var det dax igen! Jag åt godis i fredags! Har helt glömt bort att skriva det här trots att jag tänkt på det sådär 23 gånger. Det var ett riktigt dåligt beteende som inte kommer upprepas innan den 1 mars. Ibland känner jag dock att det är ok att vara mänsklig. Jag lever med ett konstant tänkande på mat och ibland konstant tänkande på mat som jag Inte får äta. Det finns så mycket jag får äta och ändå tränger det jag inte bör äta in och knasar till det ibland. Men jag hoppas innerligt att kilona ändå försvinner framöver även om det tar tre veckor mer på grund av att jag ätit godis ibland.

Jag hoppas ni inser hur mycket alla ni där ute är värda! Tänker på er allt som oftast! Utan er skulle bloggen inte ens finnas idag! Gonatt på er!
Vackert på vägen hem från Växbo idag!

My night..

Jag fick en super mysig kväll hemma hos Malin och Niklas. Fick god plocksallad och jättemysigt sällskap! De är nog väldigt tajta i sin umgänges krets men man känner sig alltid välkommen hos Malin. Jag trivs där och jag är nog lite kär i deras lilla bebis hihi.. Så söt och fin!

Vi spelade Taboo och mitt lag vann! Jag älskar att spela spel. Snart blire en spelkväll hemma hos mig, det ska jag anordna!

Vid 22 åkte jag och Ballen till Gärdet och hälsade på Linnea, stod ute och pratade i mer än en timme. Jag är helt nerkyld nu och sitter här i sängen med två täcken och filtar omkring mig. Stackars Linnea måste ju fryst halv ihjäl för hon hade ju bara tunna kläder och klänning. Jag älskar verkligen Linnea, hon är så rolig. Vet ni vad hon har utsatt sin pappa för? Hahaha jag skrattade så jag nästan kissade på mig.. Okej först så blötte hon händerna och sen gick hon bakom honom och lät som att hon nös och så skvätte hon vattnet i nacken på honom.. Haha.. Han blev GALEN! alltså det är sååå Linnea!

Sen gjorde hon något ännu värre utan att ens veta om det.. Ok, hon gick in på datorn där hennes pappa var inloggad på sin facebook. Där skriver hon "Sitter på toan!". Sen går hon och är lite lurig och han frågar, Men Linnea vad har du nu gjort??? Har du gjort nått med datorn?. Han kollar datorn och hittar inget fel. Hon tänkte att han måste ha missat det, men det finns ingenstarns det är borta..
Men så klickar de runt och kommer in på någon Bokklubb/cirkel som han är med i där de berättar om de historiska husen här i Bollnäs typ. Han är intresserad av det och det är en väldigt seriös klubb som skriver typ "1879 var detta huset...". Haha DÄR har Linneas lilla bus blitt publicerat! Det står ¤¤¤¤ Skoglund sitter på toan!
Linneas stackars pappa blir totalt galen och det funkar inte heller att radera haha.. det kommer upp någon text att det inte är giltligt.. Jag dör av skratt! Linnea är det mest påhittiga och roligaste människan jag någonsin känt!
Hennes stackars pappa får frågan "Men är du sjuk?" Hur är det?..
Till slut fick dom ändå bort det men några människor hann dock läsa det..

Jag älskar bus, iallafall när någon annan är det utsatta haha!

Nu ska jag försöka sova.. 5 timmar och 47 minuter tills jag ska upp..

Gokväll

Nu åker vi på födelsedagskalas! Kul, hoppas det blir massa spel och tok! Ska vara där om 4 minuter, Lycka till!
Va töntig jag känner mig när jag tar kort på mig själv i en spegel haha..

Solen

Det är helt underbart väder ute! I love it! Så nu åker vi till Växbo och sätter oss i en snödriva och solar! Promenaden nyss var så skön så vi vill vara ute hela dagen.

Vi skiter i Stockholm denna gång. Orkar inte stressa och orkar inte alls gå upp halv 4 på morgonen för att Sofia börjar jobba. Så vi åker nog imorgon bitti om jag inte ändrar mig igen. Det visar sig.

Nu ska vi njuta!!

Stockholm eller inte Stockholm det är frågan..

Nu var det dax att ut och fara en vända igen. Planen var att åka tidigt imorgon bitti och hälsa på Hanna och den nya lilla bebisen, sen åka till stan och fika med Sanna och Anna och sen åka hem till Sofia och sova över där. På söndag ska jag hämta Johanna och Andre på Arlanda. Dessvärre så passar såklart ovädret på att komma just den här helgen.Hur ska man välja? Eller rättare sagt hur ska man tänka?

Familjen tycker alltid att jag inte ska åka om jag inte absolut måste, men jag brukar alltid åka och det har alltid gått bra. Men när det står snökaos i tidningarna så tror jag ju såklart på det, men sist jag var i Stockholm så var det också snökaos enligt nyheterna och tidningarna och då var det inga problem att ta sig fram. Frågan är dock om det är värt det?!

Jag funderar på att avvakta och åka på eftermiddagen imorgon och endast hälsa på Sofia och sen hämta Johanna på Arlanda på söndag morgonen. Jag vill ju självklart träffa Hanna, Sanna och Anna men jag vet inte om det blir lite väl stressigt och osmart. Sofia börjar dock 5 på morgonen så då måste jag vara ute och snurra i bilen i 5 timmar innan jag ska hämta på Arlanda.

Äsh just nu känns det som att jag stannar hemma imorgon och åker fram och tillbaka och hämtar dom på söndagen bara.. Då kan jag gå på födelsedagskalas hos Malin imorgon också..
Baltazar kommer knappt framåt i alla denna snö, stackars liten!

Ballen märker att det snöar också..


Jag ser det har snöat..


Min hjärta skriker JAAA..

min hjärna skriker Neeej! Mcleods daughters är back on tvaparaten! Shit! Jag är ju helt fast i denna serie. Jag tror dock att jag sett precis alla avsnitt och de flesta fler än en gång.. Jag har inte tid med en serie på dagtid. Jag måste låta bli att knäppa på tv:n. Haha.. Jag rekommenderar denna serie till er alla!

Klant dag ala HannaKJonsson


MVG

Det ska bli mitt nya mål! Jag ska kämpa jag ska slåss jag ska klå dom flå dom jag ska vinna!!! Haha.. Vet ni att jag fått enbart MVG sedan jag började utbildningen?
Jo sörreni, igår fick Frida, syrran och jag MVG på vår enkät och redovisning! Förstår ni vad duktiga vi är? Jag älskar MVG! Även om det bara är bokstäver så ger dom glädje.

Så om denna "tur" ska fortsätta så lär jag nog plugga vidare nu!

Tjockelitjock

Oj vad bloggen är mossig just nu. Jag tycker lite synd om er som inte får läsa nått intressant. Jag har läst de senaste inläggen och det var inge kul alls. Kul är det dock att ni är många som är med och tävlar i februaritävlningen

Men vi fortsätter med deppet som hör ihop med rubriken! Jag känner mig så tjock. Jag fattar inte varför, det var flera år sedan jag var så lätt som jag är nu. Men ändå känns det inte. Jag vill väga mig precis hela tiden och får typ panik i hjärnan när jag inser att vågen kan stå på samma siffror som sista januari. Då vet jag fan inte vad jag gör. Men nu är det bara två veckor och 6 dagar kvar haha.. 1 mars the day i dream about!!!

Jag funderar om jag ska engagera mig och knäppa kort på all mat igen så jag vet den 1 mars om det var rätt eller inte liksom. Jag vet ju att dieten funkar så varför kan jag inte bara lita på det nu? Jag är hjärntvättad av vågen och total fixerad vid siffror. Kanske ska prova att mäta magen i alla fall så jag får lite koll. Måste köpa ett måttband.

Min fina outfit på kvällsprommisen..

Hårfärgning

Ja det var dax att ljusa upp håret ännu ett step. Det blev gult och orange men med lite Silver schampoo så blir det nog bra. Jag ska bli ljus till sommaren! Ibland lockas jag av att färga att mörkt igen, men denna gång ska jag verkligen försöka att låta bli.

Hårfärgen jag använde denna gång var dock i värsta laget jag trodde jag var med i Dolda kameran nrä jag vecklade ut pappret.. Är det verkligen någon som färgar håret såhär? Tuperar håret rakt ut och sprayar och sen har i blekningen? Gash inte ens jag är så vågad..
Har ni testat denna metod?

Februari Tävling 2011

För att vara med och tävla kommenterar du detta inlägg! Jag skickar vinsten inom Sverige! Denna var mycket populär i december så därför kör vi en till tävling med äggkokare som vinst!
Tävlingen är öppen till Söndagen den 28 februari klockan 00:00.

Underbara Mina

Jag är så ledsen att Mina bor så jävla långt ifrån mig. Jag är ledsen att flera av mina allra närmsta vänner bor långt långt borta. Katja i Luleå, Kristin i Göteborg, Sanna i Västerås, Therese i Umeå, Hanna och Linnea i Stockholm. Så trist och dyrt! Jag träffar dom alldeles för sällan.

Men nu har ju jag skaffat det föraktade socialanätverket så då kanske jag får lite bättre koll på alla?! Jag ska dock ta det easy med detta. Jag hittade dock två bilder sedan i somras på mig och ett på mig och fina Mina. Mina är så fin och snäll! Jag vill verkligen att hon ska bo här hela sommaren och såklart jämt men det funkar ju inte. Men jag vill träffa henna mycket oftare!
Underbara sommar!

Jag och min fina Mina!

Björn Ferry tårta - LCHF

Ja då kommer den efterlängtade fortsättningen va? haha.. Tycker det är bra med nya recept men jag tycker det är riktigt jävla dåligt att de kan skriva LCHF recept när det är socker eller andra skit saker i. Men under bilden står det vad du måste göra för att räkna detta recept till LCHF.
What the fuck florSOCKER?! Hur fan tänkte dom här?
Jaja jag tar såklart bort sockret om jag gör denna någon gång och du gör det om du vill ha tårtan i LCHF format!

Jag dör..

Kollar ni på Sommar i Sverige eller?

Det är ju bara sååå pinsamt! Haha det är så roligt! Det är någon tjej(Katarina kanske hon hette) som pratar lite segt som var på en dejt. När hon kommer till hotellet igen så säger hennes dotter "Men du fees väll inte?". Hennes svar blev "Men Emilia det gjorde jag VERKLIGEN inte!..........men det har ju faktiskt hänt på en annan dejt". Haha så klockrent!
Jag älskar detta program!! Kolla om ni inte gjort det redan!

Kan ni vara snälla och hjälpa mig?

Nu är det såhär att jag har fått ett jobb. Frågan är om jag ska gå vidare med det. Grejen är att jag behöver jobba lite extra för att klara dessa 6 månader utan att överstiga min budget på 20 tusen. På det här jobbet så får man ca 400 kronor per gång. Varje gång är 4 timmar så alltså ca 100 kronor i timmen. Det är inte dåligt här i Bollnäs. Men frågan är om det inte blir hattigt?! Det är ju kanske för mycket när vi har så mycket i skolan också..

Det finns i alla fall 3 jobbtillfällen i veckan och men vi är många så det blir ca 2-3 gånger i månaden men kan bli upp till 6 om de andra inte vill/kan jobba. Alltså 800-2400 kr kan jag tjäna. Är det värt det?

Om jag bestämmer mig för att jobba inom barnomsorgen igen så får jag 2000 kronor om jag jobbar typ 3 dagar. Hälften så många tillfällen alltså! Men jobbet som jag fått kan ju bli kul, jag har aldrig jobbat med det förut. Spännande med något nytt!

Men är det SÅ spännande att det är värt att jobba helger och nätter?

Okej nu är det upp till er.. Skynda er för imorgon fortsätter min utbildning(på jobbet) och jag känner att jag måste bestämma mig nu. Vill inte ta upp någons tid heller om jag ändå inte ska jobba för dom. Shit va jobbigt allt ska vara.

Shoes

Jag kunde inte hålla mig! Det blev ett skoköp i Söderhamn i fredags. Mina vita fina Bronco vinter skor har gått sönder så jag får skavsår buhu.. Jag älskar dom men det funkar inte att få ont. Så nu blev det ett par nya vita(jag som aldrig mer skulle köpa vita skor) stövel/skor med dragkedja på insidan. Super sköna och är nog mer höst/vår skor än -30 grader vinterskor men dom funkar nog.
Vad tycker ni?

Björn Ferry - recept - LCHF

Jag fick en Topp hälsa tidning av min kära mamma. Jag skulle läsa om Björn Ferry tyckte hon. Detta på grund av att han går på LCHF dieten. Jag tänkte att visst fine det är alltid bra med lite nya recept och insikter.

Denna Björn är tydligen någon sport kille som har vunnit OS. Det jag blir irriterad på är att det är ikke LCHF vänliga saker i dessa recept och då kan man fan inte utge i intervjun att det är LCHF tycker jag. Fatta vad många som kanske tror på detta för om man köper tidningen så anser man ju att den är trovärdig?!

Så jag lägger ut hans recept och skriver under om det är något jag skulle bytt ut eller tagit bort för att det ska bli LCHF enligt mina åsikter. Det kommer ett recept på kategorin "godsaker" från Björn senare.
Helt ok & perfekt som förrätt!

Jag äter inte maizena, senap och röd paprika skulle jag inte heller ha i.

Röd paprika? Om jag någon gång äter röd paprika så äter jag den rå skulle aldrig äta den i en gryta eller liknande..

Mmm denna verkar ju toppen! Ska prova den nästa vecka..

Underbar promenad i Edstuga

Jag, Linda, Markus, Mille och Ballen var ute på en två timmar lång strostur igår i Edstuga. Så underbart väder och sällskapet kan jag inte heller klaga på. Jag visar massa bilder så ni får vara med på ett hörn.

Mina vänner

Såå underbart med sol

Spökhuset

Markus kunde inte hålla sig på vägen, och det var lite djupt bredvid, resultatet?!

Linda skulle knäppa kort och missade(eller träffade) ett djupt hål..haha

The par

Världens sötaste Mille

Markus höll kursen

Linda kämpade med vagnen

Baltazar njöt nog mest av oss alla

Herregud!

Jag ska börja jobba med mitt psyke mer nu för att jag förstår inte riktigt att folk tycker att jag ser så mycket smalare ut. Jag tror det är för att jag är så inställd på att det är så lång väg kvar för mig så därför blir 23 kg inte så värst mycket. Sen har jag mest stretch kläder vilket gör att jag fortfarande kan ha det mesta. De sitter ju lösare men det är bara typ 3 saker jag inte längre kan använda för att de åker av.

Så jag har köpt mig en HEL FIGURS SPEGEL! Tanken har aldrig tidigare slagit mig att man borde ha en sån. Johanna kommer att bli överlycklig!

Frågan är hur fan jag ska kunna leva med denna, den ser allt! Jag ser mig själv konstant! Jag är van att ha en liten fickspegel och den inne på toan liksom. Detta är ur läskigt må jag säga. Som den hemska människan jag är så utsätter jag såklart er för samma syn som jag har sett 127 gånger nu..

Klackspark

Idag är jag i skolan hela dagen men ni kommer att få ta del av mitt nya tänkande gällande kroppen och även få en massa bilder från vår promenad igår.

Denna vecka ska jag ta allt med en klackspark, ni kommer ihåg att jag lovade det va? Jupp nu är det slut tjurat och det är ju tur att jag är frisk och kry igen. Jag kan verkligen inte funka riktigt när jag är sjuk. Så nu kör vi!!!
Ser ni vad ljusa mina ögon är nu? Dom ändras rätt ofta, tror dom är ljusa när jag mår som bäst i alla fall. Skönt!

Horoskop för vecka 6 - 2011

Taget ur boken Astro 2011 av Heikki Vesa

Gonatt

Nu har jag fixat allt! Skönt imorgon är en annan dag.. Har ni förresten sett detta? Gud han har sprungit ett maraton varje dag i ett års tid. Vem fan kommer på den ideén liksom. Han har alltså inte varit sjuk på ett helt år heller då.. Vilken lyckost! Jag är frisk nu iallafall så jag ser fram emot denna vecka med massa nya krafter!

Surrig Hanna

Jag har tvätt tid ikväll men tror ni inte att jag glömde bort det. Inte när den började för jag var ner och la i all tvätt. Men sen glömde jag bort det, så min tvätt fick ligga där nere tills nyss. Så nu måste jag vänta 1 timme till tills allt blir torrt. Är trött på att bo så litet och otroligt trött på tvättställningen. Jag vill inte gå in i den hela tiden så nu ställde jag den i mitt yber stora kök. Fint va?

Vad gör ni ikväll? Jag ser att ni blitt ca dubbelt så många efter att Magdalena Graaf skrev ut mitt recept. Kul! Vilka är ni nya och hur kommer det sig att ni stannar?

Pyssel

Vilken härlig dag jag har haft idag! Promenad med Baltazar i morgonsolen. Sen handlade jag all mat som jag planerade igår och så slängde jag ihop en Flygande Jakob. Så jäkla gott! Sen åkte Baltazar och jag till Edstuga och tog en långprommis på 2 timmar med Linda, Markus och Mille. Så underbart med sol och snart vår!

Sen har vi borstat borstat och borstat.. Baltazar borstade vi bort typ en halv sopkorg på och Katten klippte vi bort några knutar på.
Bild från igår när jag, Helena, Mike och Ballen var ute på kvällsprommis..

SÖK recept..

Ni vet att ni lätt kan söka på olika recept på min blogg? Om ni går ner på första sidan så finns det en SÖK ruta på höger sida. Om du skriver tex "blomkålsmos" så får du fram en länk till det receptet. Skit lämpligt om man som mig inte orkar sitta och bläddra bland alla recept. Du kan självklart söka "Grekland resa" och få upp inlägg sedan dess också men det är oftast recept jag får frågor om via mail. Många tycker att det är svårt att hitta rätt och att det är jobbigt att bläddra flera sidor. Så därför visar jag nu här hur man gör och det är ju väldigt enkelt!

Sökrutan hittar du här..


Alla inlägg som jag skrivit om "blomkålsmos" kommer upp såhär..


Lämpligt va? Jättebra för mig som länkar till tillbehör mm i flera av mina recept.

Om du enbart vill se mina recept så kan du gå på Kategorier och "Recept Mat" eller "Recept godsaker". Alla recept som är tänkt som LCHF är märkta med det i menyn. Hoppas ni lättare hittar mina recept nu så att ni kan laga massa god mat eller godsaker!

Melodifestivalen del 1 - 2011

Jag tänkte egentligen inte titta på den ikväll men så blev tv:n på och då blev jag fast. Så här kommer mina tankar och åsikter..

Dilba - Gillade inte denna låten. Vilken surprice att hon är 40 år gammal. Hon ser ju ut som typ 22.
Swingfly - Går fetbort, han kan ju inte svenska. Inte alls min smak på låten heller.
Jenny Silver - Men vafan detta är ju massa andra låtar som dom tryckt in i en och samma. Nope hon går bort.
Jonas Matsson - Åhh så gullig! Synd att han inte kunde sjunga:(. Jag gillade dock lall vänligheten.
Le Kid - Kul med nått nytt?! Lite kul vad det iallafall.
Rasmus Viberg - Radio låt. Inget som jag fastnar för, jag har nog redan glömt den.
Pernilla Andersson - Så fin röst! Men låten var väll inte direkt schlager?!
Danny - Radio låt. Pojkband! Jag har läst någonstarns att han säger In the club 26 gånger, det känns som många fler. Tjatig jävla låt.
Jag hade ställt in mig på att Jenny Silver och Danny skulle ha bäst låtar men nope. Jag tycker Pernilla Andersson och Le Kid ska gå vidare.
Dilba - Gillade inte denna låten. Vilken surprice att hon är 40 år gammal. Hon ser ju ut som typ 22.

Swingfly - Går fetbort, han kan ju inte svenska. Inte alls min smak på låten heller.

Jenny Silver - Men vafan detta är ju massa andra låtar som dom tryckt in i en och samma. Nope hon går bort.

Jonas Matsson - Åhh så gullig! Synd att han inte kunde sjunga:(. Jag gillade dock lall vänligheten.

Le Kid - Kul med nått nytt?! Lite kul vad det iallafall.

Rasmus Viberg - Radio låt. Inget som jag fastnar för, jag har nog redan glömt den.

Pernilla Andersson - Så fin röst! Men låten var väll inte direkt schlager?!

Danny - Radio låt. Pojkband! Jag har läst någonstarns att han säger In the club 26 gånger, det känns som många fler. Tjatig jävla låt.

Jag hade ställt in mig på att Jenny Silver och Danny skulle ha bäst låtar men nope. Jag tycker Pernilla Andersson och Le Kid ska gå vidare. Ingen låt var riktigt bra idag! Tråkigt men jag kanske snart går om lallar på någon av dom. Svårt när man bara hör dom en gång.

Isbergs "pizza"sallad - LCHF

Jag ville ha ett lätt tillbehör till kycklingen ikväll och tog i brist på annat det som fanns hemma.

Isbergs sallad
massa persilja
olivolja
citron saft
vitvins vinäger
salt
vitlökskrydda

Bara att blanda ihop och smaka av hur stark/smakrik man vill ha den. Det blir som en pizza sallad, fast utan vitkål då. Den ska vara smakrik, persiljan gör att den blir perfekt till allt!

Planera mat

Nu ska jag ge mig på att planera en hel veckas mat igen. Det funkade typ i två dagar sist men nu måste jag för att klara budgeten. Så jag har satt mig på köksgolvet och tagit med mig ett block, penna, dator, ett stort glas hallon/lime vatten och nu ska jag ta mig en titt i frysen för att se vad jag inte behöver köpa..

Torsk med Purjo - LCHF

Enkel vardagsmat som ser lite tråkig ut men är gott! Om man vill kan man äta blomkålsmos till. Jag åt den dock som den är och det blev lite som soppa med mycket innehåll.. Jag strödde även över lite riven ost!


Städdag

Jag har varit hemma själv hela dagen. Satt upp spegeln, bytt sängkläder, sorterat hyllan, lagat lamp trädet och städat golvet. Så skönt att ha allt rent och fint. Hittade en ny kokbok så framöver blir det några recept ur den om jag hittar något som passar.


Gamla Smedjan

Jag som ska dra ner på shoppingen var iväg på utförsäljningen på Smedjan. Men jag köpte bara ett par vita mönster leggings och ett par knästrumpor.

Om jag hade haft pengar skulle jag möjligtvis övervägt dessa tre plagg..
Jag älskar randigt!

En typisk mamma tunika, alltså en som min mamma skulle kunna ägt. Den är jättefin men lite dyr för att vara på en utförsäljning?!

Skjortor har jag börjat gilla också.. shit! Snyggt att ha en längre skjorta över leggings eller jeans om man använder det. Tycker inte ni?

HELVETE

Buhu jag döör.. Mitt knä hoppade ur led precis så nu ligger jag här och vågar inte röra mig. Vem fan skapade människan såhär? Med skavanker! Jag hatar mitt knä och jag är för jävla lat för att göra knäövningarna jag fick av rehabliterings människan. Jag gör dom typ varannan dag istället för varje som jag borde. Men det är så jävla läskigt när det hoppar ur så mitt hjärta typ stannar och jag vrider sakta tillbaka skiten och det mina vänner gör så jävla ont. Sen blir jag grymt arg för att jag blir så rädd och så blir jag ledsen för att jag inte är hel.

Jag vill ha ett friskt knä som inte hoppar ur som det vill. Nu ska jag försiktigt lägga mig tillrätta här och sluta va i chock! Ingen som har bättre och lättare tips än att träna knäutfall?!

Ekonomi shopping

Jag är ju fröken ekonomi just nu och måste fortsätta vara det i 5 månader framöver. Det är bra att tänka på vad man handlar och inte men nu ligger jag på gränsen till fattig. Mina 2700 kronor som jag får från CSN är ju typ hyran. Alla andra inköp blir från mitt stackars sparkonto. Men lite måste man ändock få köpa..

Idag ska jag till Söderhamn med syster. Jag ska köpa en spegel för att kunna se hela min kropp och för att kunna se förändringen bättre. Jag behöver två krokar till hallen för hundkoppel och så blir det möjligtvis en hårfärg. Kanske ett par nya Uggs också om jag känner mig rik för stunden!

Bacon & vispade ägg - LCHF

Jag ska bli lite duktigare på att lägga ut recept lite mer dagelidax på grund av att ni är flera som frågar efter just det. Så här är dagens frukost och jag åt det även till middag igår. Anledningen till att jag gillar detta bättre än stekta hela ägg är att det inte blir någon äcklig knaprig vit kant runt om. + att jag får i lite grädde.

Jag tager:
2 ägg
en skvätt grädde typ 2-4 matskedar
salt
4 bacon skivor

Stek baconen krispiga eller degiga om ni gillar det, lägg upp dom på tallrik. Knäck sedan i äggen i baconfettet i pannan och häll på grädde och salta. Börja vispa och vispa tills allt är "hårt" och knottrigt. Då häller du upp på tallriken och njuter! Hela rätten tar ca 5 minuter om du har på hög värme. Gott och mättande!


Små snöar

Härligt att vara på landet när det snöar. Synd att jag har en liten vovve som måste ut i snövädret, men jag hittade ett alternativ. Jag var på den inglasade altanen och han fick springa ut.

Ballen ute på tur

Utanför köksfönstret..

Nätshopping

Det blev lite shopping ikväll.. fy mig. Jag får egentligen inte shoppa men lite måste man faktiskt få unna sig i fattig tider.
Boven var Ellos.se. Jättefin tunika/klänning som jag suktat efter länge, kostar 169 kr nu och har kostat 399 kr. En vit strandklänning i storlek 44, enligt mina beräkningar bör jag kunna pressa på mig den om ca 20 kg. En fin party topp som även den är tänkt att passa i sommar eller längre fram i vår. Sen blev det en present till E, som jag måste köpa ändå och så någon bikini del som jag kan matcha med de jag köpte förra gången.


Vinnare till Januari tävlingen utsedd!

Vinnaren är nu utsedd i Januari tävlingen med 12 teljus som vinst! Även denna gång har jag gjort ett videoklipp för att ni ska kunna se att jag inte fuskar. Det är jättekul att ni är så deltagande i mina tävlingar. Det kommer att komma ut en Februari tävling inom kort.




Jag längtar till år 2028

Läste en artikel på Aftonbladet.se idag om rökning. Jag älskar artiklar som skrivs om rökning i negativ klang men denna var ju ännu bättre. Ett rökfritt Sverige år 2028, det är ju snart!!

"

Sverige rökfritt 2028

Om 17 år finns det inte en enda svensk som röker – om de amerikanska analytikerna får rätt.
Kommer Sverige att vara rökfritt om 17 år?
Det spår i alla fall amerikanska analytiker på finanskoncernen Citigroup.
De tror på en kraftig nedgång för lönsamheten i tobaksindustrin, rapporterar DN.
Om fimpandet fortsätter i samma takt som nu stagnerar tobaksindustrin i Europa, USA och Kanada runt 2020 för att tio år senare ha dött ut helt. Och enligt samma rapport har Sverige 2028 inte en enda rökare.
Men många tvivlar, bland andra Åsa Lundquist, utredare på Folkhälsoinstitutet." se artikel här!


Magdalena Graaf

Magdalena har provat ett av våra recept. Den ljuvligt goda Blomkålsmosen! Har ni inte testat den så gört. Men nu till Magdalena, jag var in på hennes blogg några gånger efter att mitt förra recept publicerades. Hon verkar vara en grymt härlig människa med massa humor!

Jag hittade två tv program om henne genom någon länk. Jag rekommenderar er alla att se dom! Jag är inte en sån människa som inte unnar andra rikedom och fina hus utan jag blir glad när någon lyckas ta sig fram. För mig är Magdalena en framgångsrik människa som bryr sig och jag känner inte ens henne.

Kolla nu här på 45 minuter först och sen på detta program. Känner inte ni lycka när ni fått berättat för er hur hon har haft det och ändå kommit igenom det?

Det gör jag! Jag blir glad ända in i hjärtat!

Heeej!

Äntligen! Tänk vilken blogg människa jag är. 1 dag utan internet och jag går bananas. Jag har inte kunnat svara på mina mail. Jag har inte kunnat blogga och inte heller läst någon blogg. Jag är ett internet freak uti fingerspetsarna.

Men om jag ska vara riktigt ärlig så är det nog bra att ni inte har kunnat följt mig de sista två dagarna för jag har inte varit någon rolig typ. Jag är sjukt, förkyld och jag fungerar inte då. Jag blir sur för minsta lilla och gnäller nå ohyggligt mycket. Jag kan få massa gjort men blir inte nöjd med någonting alls. Skolan har jag varit förfärlig i så klasskamraterna lär ju undra vad jag är för en jäkla typ. Men jag orkar ingenting när jag blir krasslig. Hjärnan stänger liksom av.

Idag tänkte jag hoppa av skolan, förstår ni hur sinnessjukt. Jag var så fruktansvärt trött på våran uppgift och allt lall lall och ludd ludd. Jag är så glad att jag var tyst och inte började gaffla om avhopp efter 8 dagar haha..
Jag är en strukturerad person som gillar ordning och reda och ogillar halvdanna saker. Men nästa vecka ska jag ta allt med en klack spark! Vet ni att jag fick MVG på min första inlämningsuppgift förra veckan?! Jävligt duktigt heller hur?

Imorgon ska jag vattna Johannas blommor som säkert dött och det mina vänner är min enda uppgift för dagen, är det inte underbart så säg!

Såhär känner jag mig ikväll efter kaos i skolan idag, ny utbildning på ett jobb ikväll och ett besök hos min käre bror som fyller år idag.

Internet lös

Fy tusan vilken slarvmaja jag kan vara. Idag när jag stressat mig igenom skolan och stannat kvar alldeles för länge så åkte jag hem och ut med Baltazar och sen ut på jobb. När jag kom hem så började jag göra en Power Point presentation och skulle leta bilder mm på internet. Men tror ni jag hade något? Nepp!

Jag skulle skicka allt arbete till de andra i mitt projekt men det gick ju inte. Fan vad van man är att allt funkar. Så då tänkte jag , äsh jag sätter mig och skriver ett arg inlägg på bloggen så jag blir glad igen. Men för att blogga behövs ju som sagt också internet. Skit skit skit. Jag ringer ett internet bolag men dom kunde inte fixa ett jota efter att jag suttit i kö i 27 minuter, va fan har dom öppet överhuvudtaget då för?

Så hade jag iaf gjort klart presentationen och pratade i telefon med Anne i min klass. Då råkar jag av någon sjuk anledning klicka på krysset och klicka NEJ på spara frågan. Allt försvann och det var bara att börja om. Så nu efter dubbeljobb, surhet och lite skällande så sitter jag i bilen på MAX markeringen och mailar haha.. Jag kommer svara på era blogg/LCHF mail så fort jag får internet, jag lovar!

M jag rekommenderar min blogg som den bästa källan för jag har samlat ihop det jag tycker är vettig information om LCHF dieten! Kul att du har hittat hit! Du kan se mer om LCHF under kategorier..här och här finns massa recept!

Nu ska jag iväg på annat.. God natt, vi ses imorgon!

Kettlebell

Jag vill prova en sån här grej! Det finns inga sånna här grejer på mitt lilla fina gym. Men jag vill inte köpa en för 500 kronor och så fungerar det inte med min arm. Har ni en sån här hemma och är trött på den så låna ut den till mig!

Har ni provat? Tell me tell me..

Gomorron gomorron

Idag är det underbra tisdag! Bara 28 dagar kvar tills jag får väga mig nu haha.. Jag är redo to fight! Idag är det skolan som gäller fram till 15, hem och ut med Ballen i minst en timme, ut på mys & lyx fika på Krokanen och sen vid 19 ska jag försöka vara på gymmet. Sen blire lång dusch och min kära vän tv:n.

Våran lärare sa för någon dag sedan att man tydligen sover bäst om man har fötterna mot dörren. Grejen är den att jag har TRE dörrar. Men jag kände efter ett antal nätter med mycket skruvande och vaken tid att jag måsta prova det. Så sagt och gjort..

Jag sov faktiskt bättre denna natten men frågan är om det var för att jag var mindre täppt och förkyld eller om det var för att jag hade fötterna mot dörren. Vad tror ni?

RSS 2.0