Hej

Tittar in lite snabbt såhär på kvällen för att säga hej till er där hemma. Vi har det toppen men lite regnigt. Ibland klagar vi men mest njuter vi av varandras sällskap, god mat och rolig shopping. Idag har vi nog druckit dubbel dagsdos av drinkar också. Smarrigt och skoj!

Imorgon hoppas och tror vi på soool, det är ju faktiskt därför vi här. Så vi har bokat stranden och tidig frulle klockan åtta för att hinna njuta länge av solen om den nu kommer.

Jag ska berätta om flygresan också men nu ska jag sova som alla de andra..

Trix och fix

Äntligen är tavlorna klar. Jag har pysslat med dom så länge och bara skjutit upp att göra klart dom. Men när man gör illa foten och är uttråkad så blir grejer gjorda. Så nu är de fyllda med kort och jag har nu en komplett vägg i mitt vardagsrum. Bara tre kvar att bli nöjd med!
 

Han är mycket häst och lite lat men med ett fint hjärta!

Det skrev jag första veckan jag hade Winston. Jag tycker exakt likadant idag, ETT ÅR SENARE!!! Idag är våran årsdag. Tänk så mycket vi har hunnit. Jag är så himla glad att han kom hem till just mig för ett år sedan. Men som vi har strugglat. Oh my vad många gånger jag känt mig helt jävla värdelös. Men minst lika många gånger har jag vart överlycklig!!

 
Har sammanställt lite vad vi har lärt oss och vad vi kan och har gjort under året.
Skritt - Vi har tränat på att öka skritten för att få ett bättre flyt. Jag kan få honom att gå i form i perioder men inte hela ridturer. Jag kan böja honom till vänster och höger. Skänkelvikningar funkar.
 
Trav - Vi har övat mest på att hitta rätt takt i traven. Lättridningen går enkelt och jag byter sittben i kurvor. Jag lyckas få honom att gå i form de dagar han är riktigt pigg. Det är så häftigt, han blir så maffig. 
 
Galopp - Här övar vi på att hålla galopp längre sträckor och att han ska ta galopperna direkt. Vi har precis börjat med att variera farten, att verkligen korta ner honom och sen att gasa på. Dock ligger ju detta lite på is eftersom han har haft problem med att fatta högergalopp så har vi mest fokucerat på det. Men just nu kan han galoppfattningarna och även byta galopp ibland i kurvor.
 
Hoppning - Vi har sprungit över ett 20 cm högt "hinder" i trav och galopp. Lina har hoppat lite högre med honom och han kommer nog tycka att det är lite skoj.

Fredag

Dagen innan avresa, imorgon åker vi till Mallorca. Vi åker dock till Stockholm redan ikväll. Det känns väldigt skönt att åka nu på ett vis eftersom jag ändå inte kan rida eller göra speciellt mycket som jag brukar göra annars på grund av foten. Min syster har fått för sig att det är "NÅN" som inte vill att vi åker. Hur ska man ta varningstecken? Eller vad ska man ta som varningstecken egentligen? Hon tar allt och jag har inte ens tänkt på det nu. Jag känner mig så himla lugn och är inte alls orolig för flygresan vilket är underligt. Men det kanske är något i min som vet att vi inte kommer att komma iväg och därför har lagt en lugndos på mig eller nått.
 
Idag fick vi ett sms att det är någon stor tävling precis där vårt hotell är så vi kommer att bli försenade dit. Jag övertygade min familj att det inte var så länge att åka transfer 40-50 minuter. Nu fick ju syrran typ panik. Men vafan vi kan ju åka buss till Stockholm och det är tre timmar. Jaja det ordnar sig nog. Men hon tyckte att det var ännu ett sign. Annars är det väl att jag är rejält förkyld fortfarande, resväskan är trasig, jag gjorde illa foten och så har deras bil gått sönder. Men jag känner mig förhoppningsfull. Tror förkylningen gör att jag är lite groggy så jag tänker inte så mycket utan flummar mest runt.
 
Nu försöker jag fixa upp lägenheten så att Elina kan bo här utan att behöva hoppa över högar med grejer. Köket är alldeles strax klart iaf, så nu tar jag paus för jag orkar inte ha kaos med saker överallt hela tiden. Men sen tänkte jag göra en fuling och ta lunch och sen försöka få Johan att damsuga här..
 
 

Så stolt

Edit. Jag trodde att jag hade publiserat detta inlägg igår när jag skrev det men jag letade en passande bild och sen blev det ju akuten med foten och så så jag glömde bort. Men här kommer inlägget om ridturen igår!
 
I did it!! Jag fullföljde planen trots att ridplanen helt ändrades för kvällen. Lina hade beslutat att Hårga inte var aktuellt nu när det är så mycket får överallt och jag tror nog att jag ska vara riktigt glad för det just ikväll. Dansa var lite on the edge. Eller ja båda hästarna var lite på tårna idag kan man säga, fast på ett bra sätt.
 
Jag gjorde allt jag tänkt mig. Jag slappnade av. Jag var askonsekvent i början. Jag lät Winston ha lite tyglar ibland. Jag svängde i fart. Jag var tuff och cool och Wooopidopidooo.. Ja men ni hör, jag var sjukt duktig och Winston var superduktig. Han gick på tygel i trav och det brukar han bara göra mest med Lina för jag är lite sämre på det. Men shiiit så skoj det var!
 
Jag bromsade inte fast hela min kropp skrek bromsa. Det var inte min plan utan något jag lärde mig under kvällen. Att det är så jag bör göra. Ok idag gick det bra. Vi får se hur det går framöver.
 
Jag andades och njöt massor ikväll. Jag typ fnittrade så lycklig var jag. Å jag fnittrar inte.
 

Brytit foten?

... av att hoppa av hästen.. Alltså jag vet inte ens vart jag ska börja i denna konstiga kaos historia. Men medans jag ligger här vaken med värken så kan jag ju göra ett försök till att berätta vad som hänt.

Vi hade precis ridit iväg och hästarna var taggade så jag väljer att hoppa av vid haghästarna för att Winston ska hålla sig cool. När jag hoppar av hör eller känner jag ett "kraash" i min högra fot. Det gör lite ont men inte mer än att jag är lite stel i böjen som jag kan vara. Vi rider i ca en timme, fixar stallet och jag kör bilen hem UTAN någon som helst konstighet. Jag sätter mig i soffan och jobbar i två timmar varav en gång går jag upp och hämtar en bricka med mackor mm. Inget konstigt.

Så är jag klar och ska plocka ihop maten och fixa. Det svartnar för ögonen, gör sinnessjukt ont i foten och jag faller tillbaka i soffan. Jag provar att ställa mig lite och det funkar men det gör ont. Hoppar i ett bad för jag tror ju att det är lösningen på allt. Då inser jag att jag läre meddela att jag inte kan vara barnvakt imorgon och ringer mamman som är sjuksköterska. Hon säger att jag måste kolla upp foten. På sjukhus. Jag hade inte ens tänkt tanken. Men efter att ha pratat med mina nära och kära och eftersom foten ökar i smärta så tänker jag att det kanske är bra. Imorgon. Men så får jag panik då jag pratar med Lina, tidigare hade jag vart lugn och vi kommer väl fram till att jag ska åka in ikväll. På akuten. Fan så pinsamt. Ont i foten för att jag hoppat av hästen liksom.

Johanna skjutsar och jag berättar för sköterskan och hon säger "ja då är det nog något som är krossat". Men shit min skräck att behöva sövas och allt igen. Men så fick vi gå in på ett rum och så kom det en supersöt liten doktor som plågade foten i nån minut. Kan vara en spricka. Kan vara en rejäl stukning. Det är nog inte helt av. Röntgen bokad imorgon bitti.

Så det var min status och just nu har jag försökt sova i några timmar och det går sådär. Tycker inte att det gör lika ont längre så det är ju skönt för tidigare hatade jag mig själv för att jag inte har något smärtstillande hemma. Jag tycker inte att man ska äta sånt. Men när foten gör mindre ont så är näsan mer täppt så jag måste flytta mig och då gör det ont en stund igen.



Sune hängde med oss igår!


 
 

En plan på prov

Idag ska jag prova en ny stategi på min och Linas ridtur. Anledningen är för att Winston alltid segar sig när vi rider med dom och jag vill att han ska vara likadan som han oftast är när vi rider själva. Grejen är att vi ändrar lite grejer när vi rider med dom, så som att vi måste gå på åkern till Hårga vilket jag hatar, eller just nu hatar jag mest bara slänten för jag upplever att Winston känns knackig och att han kanske ramlar(Mmm jag VET att hästar kanske inte ramlar men det är den känslan jag har) och då blir jag lite på dåligt humör. Sen tjurar han lite då Dansa kommer i en viss position bakom honom och det vill jag ha bort. Om hon inte är i eller på hans rumpa så ska han skita i vad hon gör(OCH likaså jag). Så jag tror i alla fall att dessa "problem" som jag upplever mest beror på mig. Jag är mycket lugnare då jag rider själv vilket är ganska underligt. Men jag litar inte på att Dansa sköter sig riktigt och om det händer något så kan jag ofta fånga in Winston men jag tror inte det funkar om Dansa röjer runt(vilket hon inte gjort). Och som sist då vi red över storvägen så "gled" Dansa in i Winstons rumpa mitt på vägen och han brydde sig inte nämnvärd så jag måste försöka komma i håg det. Därför ska jag ändra mig och försöka att inte tänka på vart vi går, vad som är på sidorna av vägen och strunta helt i vad de gör där bakom idag. Jag ska verkligen försöka.
 

Äntligen piggare

Det är riktigt tråkigt att vara seg i kroppen så nu när förkylningen börjar släppa känner jag mig pigg och tar i med alla krafter i en kvart sen är jag däckad i två... kvartar haha.. Imorse var jag och Lina iväg och tittade på när Linda red en ponny som hade lite sprall i benen. En super söt liten sak. Linda är så himla duktig och har sjukt bra balans även på en sån liten plutt. Jag är impad! Och inspirerad såklart! Det är bara att öva och öva säger dom som vet.
 
Sen hade vi planerat att rida ikväll men jag hade missat att Lina även skulle till Bronzac så då blev min tid här hemma lite knapp. Ska hinna måla skåpet en sista gång, packa typ allt, skänka bort lite grejer som ligger överallt, få bort sänggaveln från rummet, äta, vila, rensa 4 påsar med grejer som jag inte orkat ta reda på, upp på vinden med grejer, hämta ner höst/vinterskor och få ordning på alla TJ grejer samt ställa undan en del. Så jag hade liksom fullt upp innan jag blev av med två timmar. Men nu efter drygt en timme hemma så känns det okej. Jag är ganska bra i fas med att hinna det mesta jag tänkt och så får jag omplanera imorgon lite istället.. För grejerna som jag gör idag skulle jag egentligen hinna lite imorgon också men då ska jag vara lite barnvakt och så måste jag tvätta lite eftersom jag inte hinner det idag. Så ja nu ska jag kämpa på lite en stund igen innan vi äntligen ska få rida!!
 

Perfekt night

Alltså gårdagen var en helt fantastisk dag. Kvällen spenderades med fem sjuksköterskor i ett hus i Segersta för att fira en 40 åring. Det var verkligen hur mysigt som helst. Maten var sinnessjukt god! Bland annat serverades Lax med ett kallt täcke av skagenröra och räkor!!
 
 
På hemvägen visade termometern minus fyra grader. Herre min gud det är verkligen snart vinter på riktigt. Vilken himla tur att jag fick en extra sommarvecka. 

Ett helt år har gått

Idag för ett år sedan försvamm Visa ur vårt liv. Jag pratade med Annika om henne bara för några dagar sedan och jag blev så ledsen. Det var så sorgligt att hon inte kunde få må bra och vara smärtfri. Saknar ofta enkelheten hon hade i ridningen. Väldigt lättriden och känslig. Önskar att jag kunde få ha henne hos mig nu!
 

Njutning

Fy farao vad jag kommer att sakna att rida när jag är borta. Imorse var vi uppe med tuppen och på väg mot stallet plockade vi upp Sune. Hovslagare skulle komma. Han var dock sen så jag hann mocka stallet innan han kom och det var ju härligt. Winston skötte sig så himla bra. Han drog bort vänster framhov lite onödigt många gånger men inget annat tjabbel.
 
När hovslagaren åkte kunde jag inte hålla mig från att rida en sväng. Det var helt underbart väder med sol och kallt och ja, jag kunde bara inte låta bli. Jag övertygade mig själv om att det var okej eftersom vi nästan bara skrittar. Winston älskade det! Han var fram och nyfiken utan att skygga för allt och inget. Blev lite stressad vid fåren vid berget för dom sprang efter oss och förbi och så. Sen så galopperade vi också!! Både höger och vänster och han tyckte verkligen att det var latjolajbans! Blev ännu piggare efter det men coolade ner sig fort. 
Så ljuvligt!!
Resten av dagen har vi spenderat i Växbo med syrran och barnen. Sune har älskat all uppmärksamhet och jag ska visa bilder från dagen ikväll tänkte jag. Nu måste jag sätta fart för jag ska på kalas!!

Driiitarg

Jo men ikväll är det avslutningen på FitCampen och vad är jag då? Sjuk!! Så tråkigt och typiskt. Jag har gått på alla pass, inte latat mig och verkligen ätit tre gånger per dag. Och nu får jag inte se resultaten av det. Arhhhhggg jag tänkte om jag kunde prova att göra testen men hur kul är det att ha blitt hälften så bra på denna tid? Och då är det väl ändå bättre att bli frisk tills vi flyger.
 
Ja så nu sitter jag här hemma lite bitter men lite bättre och väntar på att få åka på invägningen och Kroppsscanningen i alla fall. 
 
 

I´m back

I några dagar åtminstonde. Jag har vart förkyld i några dagar och mest legat i soffan och kollat på serier och snörvlat. I lördags kändes det lite bättre men igår kände jag mig helt bedrövlig. Skickade sms till Lina och bara "Jag vet inte hur jag ska kunna rida idag" och hon svarar "Okej, då tar vi en promenad". Det är så himla tråkigt och jag har känt mig lite hemsk som inte ens kunnat rida nu innan jag åker bort i en vecka men som ni ser så har jag världens bästa ridkamrat som tar dagen som den kommer. Det kanske är tur också att Dansa har vart lite trött någon dag. Idag känns det bra sålänge jag snyter mig var femte minut och sitter kvar i soffan. 
 
Winston är på igångsättning och det har gått sådär eftersom jag inte haft mycket till kraft i min kropp under våra ridturer så har vi mest skrittat korta rundor. Han har coolat ner sig lite i tempo nu också så det är skönt men ändå lite tråkigt. Jag kan inte bestämma mig för hur jag vill att han ska vara riktigt. Det är roligt när han är på G och framåt men det blir som en helt annan häst att rida. Han blir inte jättestark så egentligen borde det inte vara något problem men det blir allt lite svårare att hinna med i svängarna.
 
Återkommer nog igen under dagen..

Fri och lycklig som få

Jag kan nog inte med ord beskriva hur skönt det känns att dessa två intensiva veckor är över. På grund av eller tack vare att både jag och Johanna är arbetslösa just nu så körde vi en intensiv skolkampanj med Tjejjouren. Det har vart väldigt uppskattat och roligt att få träffa alla ungdomar som vi pratar med via nätet i vanliga fall. Vi hade även ett två timmar långt möte med Stöttan om vår studiecirkel som vi ska dra igång för de nya jourtjejerna om någon vecka. Någon där ute som känner sig sugen att joina, skicka ett mail till [email protected] . Det känns som att våra visioner och önskemål har blitt verklighet på ett super fullsmockat schema i höst. Ska bli hur kul och lärorikt som helst även för oss "gamlingar". Måste bara tillägga att jag skulle inte ha klarat dessa veckor om inte Johanna hade vart den pärla hon är. 
 
Ikväll var även sista FC passet så nu är det inga fler uppbokade kvällar!! Eller ja vi har testen nästa vecka kvar också. Ikväll var Linda med till Järvsö och tränade med mig, Marlene och alla andra. Roligt att träffa henne en stund och tjottra på som vanligt.
 
Jag känner mig helt fri och bara att få sova hur länge jag vill imorgon gör mig sprudlande glad. Jag var och red idag också. En tur till bron mot E. Winston var en dröm och inte alls ojämn eller knackig. Knallade på som bara attans och var pigg som ett jihu. Jag fattar inte riktigt att detta är samma häst som jag har haft i ett år. Han bara vill springa och gå på väldigt bra. Så roligt men också himla ovant. Han tvärnitade några gånger idag på grund av att de lagt igen gropar i vägen med ny fin ljus sand. Jag höll mig kvar alla gånger. Han är lite fjantig sådär men nu när han är pigg så går fjantigheterna lite fortare så idag hann han slänga sig runt en gång också innan jag fick kontroll på honom. Sen när vi red in på gråden så satt jag utan stigbyglar och drömde mig bort och han börjar toktrava och precis då jag hittat bra balans så snubblar han rejält men jag satt riktigt bra i min underbara sadel. Sjukt kul att känna så.
Ser ni gooet som han har för tillfället?!

Mitt i natten

Ja här sitter jag och surfar runt. Har gjort den sista fotoboken lite snabbt eftersom rabatten gällde till inatt klockan tolv. Skickade in kvart över men det funkade ändå som tur var. Så nu kostade böckerna 258 kronor styck istället för drygt 400. Mycket bra deal.
 
Nu ska jag käka någon nattamat innan sängen härgrar. Har vart på tjejmiddag hos Linda ikväll och ätit årets troligtvis sista grillat. Väldigt gott med tre olika såser och sallad. Till efterrätt fick jag hallon, blåbär och grädde, LYXIGT på en tisdag och alla andra dagar i veckan också.
 
Imorgon ska vi vara i Söderhamn hela halva dagen igen. Först två besök på olika skolor och sedan möte med de som betalar allt vi gör :P. Skoj ska det bli. Efter det blir det en skritt och lite travtur på Winston och sen blir det Fitcampens sista riktiga träningspass. Tråkigt nu när jag väl kommit in i det. Men skönt att slippa vara uppbokad och behöva åka ända till Järvsö.
 
Nu tar jag och säger godnatt och sov så gott! Jag har vart trött sedan 14 idag så jag lär sova göör skönt!
 

Krock i kroppen

Längtas till vi kan galoppa igen!! 

Jag stod alldeles nyss i duschen och funderade på hur jag kan känna mig så splittrad
.Jag vill massor just nu. Jag är glad. Jag har massor med energi. Men å andra sidan är jag less på mycket. Trött. Mår dåligt i kroppen. Jag är arbetslös men känner mig ändå fullbokad mest hela tiden. Om jag är ledig tycker jag att jag slösar med tid. Jag skulle lätt kunna skriva ett inlägg ikväll att jag mår så himlans bra och det är så roligt med allt vad jag gör om dagarna, för jag tycker VERKLIGEN det. Men jag skulle också helt ärligt kunna skriva att jag mår skit, känner mig tung i kropp och tankar, ont i magen, trött i huvudet, för jag känner verkligen så också.
 
Jag vet inte vad det beror på för allt jag gör är sånt jag tycker är roligt. Allt jag har inplanerat framöver är saker jag vill göra och som jag längtat till. Men ändå känner jag mig konstig. Jag vet inte om det är för att hjärnan vill mer än vad min kropp orkar just nu?
 
Mina medmänniskor tycker att jag stressar runt, gör för mycket, tränar för mycket, hinner för mycket, aldrig har en lugn stund. Men jag har det. Jag är i stallet varje dag och där njuter jag verkligen och har det ljuvligt. Sen har jag massa tid hemma ibland men det är då jag känner mig mest stressad, av allt jag "borde" göra hemma. Kanske får ta ett hemmarejs och fixa allt som ska fixas på torsdag så det blir lugnt hemma. De kanske har rätt. Jag kanske ska ta en paus från allt jag gillar att göra en dag. Bara ligga hemma och bli stressad av att jag måste hinna ännu mera nästa dag :P haha..
 
Nej men jag vet faktiskt inte hur jag ska beté mig. Jag hoppas detta går över snart och att jag får må helt hundra igen. Ja ja Over and out.

Det är mycket nu

Och jag älskart men jag blir så trött. Idag skulle jag velat vart med när Lina och Dansa tränade men istället var jag ut till skolor i Söderhamn med Tjejjouren. Vi blev så uppskattade så det var ju skoj. Nu har jag precis ätit mat och packat matsäck till efter träningen ikväll. Före det ska jag hinna med en sväng till stallet och skritta en runda på Winston.
 
Så upp och iväg!
Ciao
 

Dagens

Jag vaknade precis. Jag kände på vägen från stallet idag att huvudvärken var på väg men jag tänkte att om jag åt direkt och drack mycket så skulle jag klara mig. Kom hem åt , drack och cyklade och handlade och röstade. Vid sju började jag må illa och så badade jag och la mig rak lång på sängen för jag kunde inte stå upp för det kändes som att jag skulle svimma. Poff jag somnade och vaknade som sagt nu. Huvudvärken är bättre men inte borta men det finns hopp om att jag ska kunna ta mig ut på en kissrunda med Baltazar och sen ta mig upp på vinden en sväng.
 
Förmiddagen idag var hur bra som helst. Lina tävlade med Dansa i Rengsjö och det gick jättebra! De red även lite i skogen intill ridbanan och det var så mysigt. Väl tillbaka i stallet red jag ut på världens piggast Winston. Alltså jag vet knappt hur jag ska rida honom för att han är så annorlunda. Kul men svårt och lite läskigt. Han är även väldigt mycket mer böjlig och mjuk motför vad han brukar vara så det är ju skoj. Lina red honom också lite idag.
 

Härlig kväll


Hur söt?

Hur vackert?

Hur speedad?

Jisses amalia


Det bästa med att Winston har vart halt

Det finns en positiv sida av att han var halt. Nu under igångsättningen så är det ju bara skrittrundor vi gör. Lite lite trav men mest skritt och att bara lulla runt. Just runtlullningen har kommit bort ur våra "vanliga" veckor. Så som jag red i början och bara tog det lugnt, kollade på allt runtomkring oss och bara njöt. Jag njuter i vanliga fall också men då på grund av en cool galopp eller en bra trav eller bara en härlig känsla.
 
Den skritttur vi hade idag var så himla himla mysig. Dels så var Winston pigg som aldrig förr och det underlättar för då slipper jag vara så tjatig på honom. Sen så red vi runt och tittade ut på åkrar och stannade och bara stod stilla i några sekunder och andades in härligheten. Jag kan inte förklara det men det jag kände idag insåg jag idag att jag saknar. Jag har inte känt att jag saknat det innan då vi gjort alla andra roliga sakerna.
 
Jag älskar ju våra ridturer de veckorna här innan nu också då vi rejsat på och konditionstränat och tempoväxlat och allt det. Det är på olika sätt och jag kände idag att det är viktigt att jag inte förlorar den här charmen som jag kände idag. Bara lyckan av att jag har en häst och att vi kan vara ute och poa på tillsammans utan några som helst krav på någonting.
Mitt hjärta

RÖSTA

Jag hoppas att du tar ditt ansvar och röstar i valet vi står inför! Är det inte en rad vi läser överallt nu i dagarna? Jag håller faktiskt med. Att rösta är en möjlighet alla vi i Sverige har och jag som gillar att säga min åsikt tycker att man ska utnyttja den. Jag står mellan många olika partier och tycker att det är otroligt svårt att välja. Jag väljer ut det jag tycker är de viktigaste frågorna och kollar sedan på vad de olika partierna säger om just det. Sen har jag gjort valkompassen på svt.se. Allt visar att jag bör rösta på ett parti som bryr sig om alla människor så därför kommer jag inte att rösta på de som idag har makten i Sverige.
 

Ops jag glömde lägga mig

Det händer igen. Jag sitter här framför datorn och tiden springer bara iväg. Jag som skulle lägga mig tidigt. Men vet ni vad jag har gjort? En fotobok! Jag älskar ju fotoböcker och har en för varje resa jag gjort nästan. Inte första resan till Mallis men resten. Jag ligger dock två resor back och det blir ju snart tre. Så ikväll tog jag mig för att börja och när jag väl börjar kan jag inte sluta. Så nu ligger en färdig fotobok innehållande Grekland, Kreta 2012 i min utbox. Wiiihoooo!! Nu är det bara senaste Mallis resan som ska plitas ihop.
Ljuvligt, saknar dessa örhängen!!

Trött i huvudet

Igår var jag så trött i kroppen att jag knappt orkade röra mig efter att jag kom hem från träningen. Ikväll känner jag mig kokt i huvudet. Allt är en enda sörja. Jag har blandat ihop dagar och det gör att jag blir på riktigt dåligt humör för nu missar jag saker jag inte vill missa och så är jag ledig på helt onödig tid. Faan helvetes jävla skit. Jag som tyckte att jag hade planerat så jävla bra.
 
Sen har jag ingen hundvakt heller. Tills vi åker utomlands alltså. Så jag blir väl hemma. Men lika bra är väl det. Tänk att allt ska vara så himla bökigt just nu. Jag tror och hoppas att allting känns mycket bättre imorgon när jag vaknar.
 
Winston gick fint idag. Jag dog nästan för jag tyckte att han halta för han sprang så ojämnt i traven men jag tror att han nästan började galoppera istället. Han var lite svår att rida för han ville fram och vi skulle inte springa så fort så jag fick liksom hålla tillbaka men ändå få fram honom. Han var så ojämn som han ibland är, men jag hade väl glömt det såklart. Så I hope he is fine nu då i alla fall. Han är som en hispig häst i stallet nu, jag fattar inte vad han brusar upp sig för. Men han är lika fin som vanligt!
 
 

To do´s

Nu börjar det krisa ihop sig med tiden igen. Jag känner ibland att jag inte hinner med allt jag vill och just nu är en sån tid igen. De kommer oftare nu för tiden. Det mesta jag gör är roliga grejer som jag vill men när jag gör dom lite under "press" så blir det inte lika njutbart. Så jag ska öva på det i veckan.
 
Idag till exempel så var jag i stallet och donade med Lina och jag fick massor med energi men var ändå så trött och tråkig i stallet. Ni fattar va? Att lyckokänslan kommer liksom i efterhand typ nu när jag sitter i soffan och känner mig så galet stolt över Lina och Dansa och tänker på hur fin Winston är!!

Så när jag var ute och geocachade med E så försökte jag verkligen njuta av stunden och inte känna någon stress utan strosade i skogen och satt på en sten en stund. Vilket i och för sig gjorde att jag kom 1 minut sent till nästa grej och att det bara var en minut var på grund av att jag körde till Arbrå på typ 9 minuter och smsade 7 personer under tiden. Jag måste skärpa mig.
 
Ikväll har jag tränat med Fitcampen som vanligt och det var riktigt tungt. Troligen på grund av att jag cyklat och geocachat typ 2 timmar alldeles innan, med cykelvagnen med Baltazar i, vilket är onödigt tungt.
 
Jag har börjat med den här grejen att jag skjuter fram grejer, som att sova. Aamen om jag gör skolveckan, stallet och geocaching och träning idag så kan jag ju få sova lite imorgon. Så kommer imorgon och då blir det upp och ut med Baltazar i minst 1 timme, till skolan på skolveckan, stallet för fix, stallet för ridning när Lina slutar, hem och städa. Sen kommer fredagen och då blir det en chilldag?! med skolveckan, stallet och firning av världens bästa 25 åring som fyller år IDAG!!
GRATTIS min fina, underbara, kloka, fantastiska vän!
 
 

Ännu en ridtur

Åhh fy fan vad jobbigt det är att ha haft en halt häst. Man sitter liksom lite så på nålar och bara väntar på att han ska halta till och att det ska vara kört igen. Även om jag såklart inte vill känna så så är det lätt att göra det. Winston var inte alls lika pigg idag. Nöjd och glad med att få komma ut var han absolut men inte trippig eller stirrig på otäcka saker som inte finns.
 
Åhh jag vill bara att han ska vara fit for fajt så vi kan rejsa runt i galopp igen. Jag saknar våra vanliga ridturer även om jag är jätte glad att jag ens får skritta på honom nu. Vi bort till ladugården och sen en sväng till Karosseriet idag. Winston blev rädd för en gräsklippare men skötte sig super bra hela ridturen. Eller ja han vrångade sig lite här och där men jag tror att det beror på att jag är så himlans försiktig nu fr jag tycker nog lite synd om honom :P. För så fort jag sa till honom så traskade han på igen så han ville nog bara testa om jag var med eller inte.
 
Han är för övrigt en riktig sate i stallet för tillfället. Dunkar med hovarna och smiter ut ur boxen så fort jag vänder ryggen till. Jäkla häst. Så nu är det uppfostring och noll tolerans på allt en stund.




 

Beroendeterapeut

Jag är utbildad beroendeterapeut men har inte jobbat som det på flera år. Just nu söker dom en beroendeterapeut i Bollnäs. Personen ska jobba med uppsökande verksamhet och motiverande samtal. Det är nog den allra allra bästa delen i hela jobbet. Det roligaste!
 
Jag tror att jag skulle vara grym. Uppsökande verksamhet skulle passa mig perfekt. Jag har tänkt att det gått för lång tid sedan jag jobbade inom området men jag ger det nu en chans. Jag känner mig starkare och är en bättre människa nu än då vilket är ett måste om man ska jobba inom detta område. Satan så spännande det skulle vara. Nu är det sökt. 
 

Back on the back

Winston var idag heeelt ohalt! Jag jublade av lycka inombords när jag inte kändes ens uns knaggel när vi var ute och skrittade. Winston var dock sitt piggaste jag och man kände riktigt energin bubbla runt i kroppen på honom så ibland fick han in lite fina trippningar i passage. Han är så snygg när han är såhär men han känns även bra nog mycket större och det är lite läskigt.
 
Lina kom och vi sprang med honom och såg inget, nada, nisht halthet. Vilken lättnad. Nu hoppas vi att han fortsätter så och blir igång igen utan bakslag. Han tyckte att det var så himla roligt att vara ute idag. Så fort jag kom till stallat så ställde han sig vid grinden och väntade på att bli hämtad, det händer inte annars. Näe idag var han taggad och det märktes även när jag gjorde i ordning honom då han trampade runt och nästan smet ut två gånger. Han är roligt denna herre!!
 

Helgen har gått i lathetenstecken

Alltså dessa möten med matpauser, fikapauser, långa sittningar med lite för mycket kaffe och till och med lite vin ger mig inte direkt den hälsosammaste helgen. Hela helgen har ändå gått över förväntan, dagarna gick fort och vi fick massor gjort. Vilket såklart var tanken. Men ikväll efter stallet kände jag att kroppen verkligen behövde ut och luftas lite så jag tog en promenad runt stan med Baltazar och jäklar vilken ork mina ben hade. Helt galet, det kändes som att jag var ute och strosade och jag stannade ju med Baltazar flera gånger och andades en stund nere vid vattnet. Ändå visade tiden på en bit över 6 km i timmen. Sjukt härlig känsla. Undra om det är Tabata träningen som visar resultat :D!
 
 

En sån känna sig fin dag

Igår hade jag en sån dag då jag bara kände att jag var fin. Det är rätt så skönt att ha sånna dagar ibland för att påminna sig om hur bra och fin man egentligen är. Det är lätt att tänka på annat och bara klaga på den kropp och det utseende man fått. Men jag är rätt bra på att uppskatta mina "känner mig fin" dagar.

Ett kort från innan jag hoppade i säng igår. I myskläder och med ganska trötta MEN lyckliga ögon.
 

Hello

Kommer in på ett snabbt besök då mitt besök pratar i telefonen. Idag har jag vart på verksamhetsplanering hela dagen. När jag kom hem lagade vi mat(grillat kött, wokade grönsaker och såser) och har sedan stannat i soffan hela kvällen. Massa god mat och lite vin har gjort oss glada och nu lite trötta. Snart blir det nog sängen innan en till planeringsdag väntar. Och efter det blir det en dejt med våra nya stjärnor som vill engagera sig i Tjejjouren! Känns som underligt att inte ha vart till stallet på hela dagen men imorgon ska jag dit och mysa!
 
Vad har ni gjort idag?!

Let´s go

 
Har haft en mysig morgon i sängen med Paradise hotell på datorn. Massa tända ljus och djuren tätt intill. Det kan inte bli mycket bättre. Nu ska jag slita mig och gå ut på en längre promenad men jag känner att det tar emot. Känner mig lite trött i kroppen men pigg i huvudet. Det kan vara så att jag tar en cykeltur nu istället och en promenad ikväll.
 
Känns som att jag börjar få en lite mer avslappnad inställning till träningen. Att all rörelse är bra för mig och att jag inte har så mycket krav just nu. Tror att jag behövde det. Just nu kör jag två FC pass i veckan och sen bara vardagsmotion. Jag får lägga in två extra grupp pass om jag känner att jag orkar och vill men hittills har jag inte känt behov av det. Det är lätt att jag på torsdagen känner att jag skulle kunna köra på och slita lite till men jag har då valt att vila torsdagar eftersom jag kör de andra passen måndag och onsdag. Fredagar vill jag försöka få in en längre promenad och lördagar eller söndagar någon typ av aktivitet. Men sen när jag rider igen ska jag inte köra några andra pass än FC passen och då hoppas jag att min kropp håller så att jag kan hålla en jämn nivå en längre tid.
 
Mitt problem är ju det att jag antingen kör hårt eller typ inget. Jag vill hamna på en mellan nivå som min kropp klarar av och som den känner sig stark och blir starkare av. OCH man blir inte stark av att ligga här i sängen och mysa och slappa :P!
 

Vad hände?!

Är det kosten och att jag vart ur fas som gjorde att jag var lite allmänt förvirrad på livet. Trött och sliten har jag känt mig. Är det kolhydraterna som orsakat min kropp en massa fluff? Jag vet inte men jag vet att jag inte vill vara där. Lina upplevde nog att jag var lite tröttare just på grund av jobbet, men jag tror mer att det var för att jag åt fel och hade lite för mycket inplanerat eller bara var lite lat. Kanske är det höstluften eller Fitcampen som kickat igång mig! Eller så var jag i sockernojja?!?!
Godishuvud :P
 
Det känns skönt att äntligen tagit tag i mig och hamnat på "normal*nivå i energin. Jag känner mig riktigt lycklig och lite sprallig. Lite sådär farligt sprallig som gör att jag kan träna för mycket eller bli för full. Jag känner mig liksom sjukt taggad inför helgen som är en verksamhetsplanering med jouren?! Hur det ens är möjligt är för mig ett litet mysterium.
 
Det enda jag känner mig riktigt otaggad på är att söka jobb. Det måste jag vända. Hur vet jag inte riktigt ännu men jag ska nog gräva ner min stridsyxa mot ett möjligt alternativ. Ibland kommer mina gamla vanor tillbaka och mitt nya jag tycker lite att mitt gamla jag har RÄTT att vara tjurig. Men frågan är hur länge och om det är mig eller någon annan jag straffar i längden. Jag hoppas ju att det är någon annan men det kan ju vara en väg in för mig i framtiden om jag "ger mig". Men jag känner att det sitter lite långt inne haha.. 

Lättad

 
Winston min älskade häst!! Jo för jag älskar min häst och jag tror och kommer att fortsätta tro att hästar gillar vissa människor mer än andra. Läste på en blogg idag att vissa upplever att hästar inte har känslor. Tur då att jag har känslor för oss alla ;).
 
Winston var ohalt idag!! Det är en skräckblandad förtjusning jag känner för man vet aldrig om det är över helt eller om det kommer att komma tillbaka. Men just nu ska jag försöka njuta av att han faktiskt inte såg ett dugg halt ut. Jag har köpt en stor påse morötter som jag pular i honom flera stycken av varje dag. Sen så pysslar jag såklart om honom som vanligt, bara det att vi inte rider eller promenerar något.
 

Bra dag

Insåg imorse att mitt pass har gått ut för 5 dagar sedan och resan är nu bokad!! Den 27 åker jag till mitt älskade Mallorca. Ska bara fixa ett pass nu då, idag. Morgonen har jag tillbringat här hemma i lägenheten med allt pyssel jag håller på med. Bytt lite tavlor och ställt upp alla fina ljuslyktor jag köpt. Har även målat klart det andra skåpet och jag längtar tills det torkat så att jag kan plocka in alla saker som står överallt. Det är total kaos i mitt kök. 
 
Sen hade jag bestämt mig för att rensa, tömma min dator och omformatera den på grund av att den inte fungerat på några veckor. Kvittot har jag nog inte kvar så det blir till att köpa en ny om det inte fungerar. Men så knäpper jag på den för att spara ner alla bilder på externa och nu fungerar den jättebra igen. Det kanske bara var att jag behövde bestämma mig för att ta tag i det för att det skulle lösas. Vi hoppas!
 
Jag har hittat soffan jag vill ha och jag kommer att köpa den om den ser ut i verkligheten som den gör på bild och frakten är bara 600 kronor. Sen vill jag ha en ny säng men jag ska såklart avvakta med det tills jag har sparat ihop de pengarna på något extra jobb. Jag brukar ju göra så att jag sparar till de större köpen jag vill göra trots att jag har pengarna på sparkontot. Jag vill inte att dom ska ta slut haha..
 
Sen så har jag lagt ut min bil till salu. Den är jättebra men jag vill ha en mindre bil för jag åker så pass mycket och oftast själv och då känner jag att jag lika gärna kan ha en minibil än en onödigt stor. Det är lite läskigt för den är ju väldigt stabil och som alltid startar.
Känner mig sjukt fotogenisk idag. Not.

Update om dagen i videoformat


Hello mister powermetal...

Har ni hört den låten?! ÄLSKAR den!! Åhh jag vill på partaj och lyssna på punk!! Greven Kvast och jag ska ha fest snart vi, kommer ni?
 
Dagen idag har vart riktigt härlig. Sovmorgon och mys med djuren kan aldrig vara fel. Baltazar och jag har vart ute i det helt perfekta höstvädret. Tog ett bad med najs musik och en kopp te. Så mötte jag upp Johanna och hade möte om massa grejer som vi behövde fixa. Sen åkte jag till stallet och var ute i hagen med alla hästarna ett bra tag innan Lina kom och vi tog en promenad med Dansa och Noa.
 
Nu har jag precis ätit middag, målat lite och strax väntar sängen. Nu har min familj äntligen kommit fram till att de kan vara lediga samma datum allihopa också så snart åker vi mot sooolen. Eller jag vet inte om äntligen var rätt ord för jag blir så himlans nervös av att behöva flyga. Gash varför kan jag inte bara gilla det som så många andra?! Jag får köra.. Jag kan flyga jag är inte rädd!! Synd bara att jag är dörädd. God natt
Min nya tavla!

one day done

Har skött mig klockrent med kost och träning idag. Hoppas det håller i sig.
Frukost: rester krämig kycklingsallad.
Lunch: tacos.
Middag: ost
Träning: promenad runt Långnäs med Johanna och FC pass.


Var på ett fitcamp pass ikväll. Var jobbigt men riktigt kul. Är sjukt impad av Marlenes planka. Shit så duktig hon är!

Nu har jag precis vart och hämtat Per i Söderhamn, han blev bogserad dit då bilen dog. Jäkla bilar alltså. Imorgon har jag sooovmorgon och nu längtar min kropp efter timmar fyllda med sömn!

Kost off


RSS 2.0