En till klänning!


Snabb och enkel mat..

Jag älskar att LCHF är så enkelt och lätt att följa bara man ger sig den på´t! Om du inte håller med mig så kika in dessa och våga trotsa mig haha..

Lyxigt värre!

Perfekt att ha med på picknicken!

Sen finns det en fusk pizza som är så himla god, så himla enkel och med enbart rester som ingrediens!
TaDa PIZZA!!

Jag är i Grekland

Därför har jag haft en paus från bloggen, men jag har självklart varit in och läst era kommentarer. Imorgon åker vi förhoppningsvis hem. Vårt flygbolag har möjligtvis gått i konkurs. Men vi hoppas att vi kommer hem. När vi åkte hit trodde jag att vi skulle dö i landningen. Har aldrig varit med om något liknande. Folk var galna(berättar mer senare). Vill bara tacka för alla fina kommentarer och ger er samma bilder som vi har visat för mamma, pappa och mormor. Så Sanna jag är här! Men jag ringer dig imorgonkväll runt 19!!







Fler maträtter..

Underbara currybiffar!

Triss i kyckling!

Flygande Jakob!

Det här var jag innan LCHF










Tror inte att jag behöver använda så många ord.


Nya klänningen







Fin va??



LCHF bröd

Bröd är alltid bra att ha hemma. Jag själv har alltid knäckebrödet hemma och ostbrödet brukar jag ha några av i frysen. Så goda och så bra! Jag köper och äter inte det "LCHF bröd" som finns på affärn av den andelningen att jag inte tycker att det är tillräckligt bra kolhydrats innehåll. För mycket. Så jag håller mig till mina två sorter!!



Knäckebröd

Hanna rekommenderar maträtter..

Min blogg är en skatt som jag uppskattar väldigt ofta när det kommer till mat. Mat kan bli så tråkigt ibland. Jag bara orkar inte laga mat. Lever på ihopplock som svamp, kyckling och sås eller Det här!. Och det är HELT OKEJ i LCHF livet. Men ibland får jag något ryck och börjar laga mat och ha matlådor och det är då jag får användning av min blogg. Har sjukt många goda recept här!!

Mina tre favoriträtter är dessa!!
Lax med lapptäcke





Sen finns det massa andra godingar men jag kan ju inte ta med alla.. Kika här!



Hanna rekommenderar desserter!

Har så himla många goda recept på min blogg och nu inför helgen vill jag tipsa er om några favoriter! Det är inte i någon speciell ordning utan allt är skit gott.
Inför sommaren rekommenderar jag glass..


& Lyx och slarv dessert!


Som tilltugg på festen har jag alltid Ostchips!


Som godis finns det Choklad praliner


Choklad fudge


Den berömda chokladmoussen


& bäst av allt är den yber goda CHOKLADTÅRTAN!!

Zlatans bok är den första på min läsa lista just nu..



Har ni läst den? Är den bra?

Världens bästa!

20120520419 (MMS)

Världens bästa!


Annorlunda vecka

Hej alla fina! Den här veckan kommer att bli lite annorlunda på bloggen(och i livet också om jag ska vara ärlig:)). Jag kommer varje dag att skriva ett LCHF inspirerat inlägg. Mycket om mat, vad jag rekommenderar, tips och råd. Jag är så himla taggad till LCHF, förstår ni ens hur mycket det har förändrat min kropp, min själ, mitt liv?! Galet mycket. Det är helt fantastiskt och jag blir lika lycklig varje gång någon säger att de läst min blogg och börjat med LCHF eller bara säger ändå att de börjat.

Ni är min inspiration och ibland jag eran! Därför tänkte jag pumpa er med LCHF snack denna vecka. Även om jag kanske inte kommer att leva som jag lär alla gånger.

Varför är godis gott och ägg inte..?

Jag skulle så himla gärna vilja att ägg smaka godis och godis smaka ägg. Tänk vad många ägg jag då skulle äta och njuta av. Kan inte bara någon fixa detta. Tack!


Trött Lycklig Stressad Nervös Glad Förväntansfull

Det finns så många ord som beskriver mig just nu. Galet jobbigt att inte bara få känna mig lugn trygg och tråkig. Men jag fick en välbehövlig paus i stallen ikväll iaf. Underbart!










Problem

Jag har världens värdsligaste problem. Mina skor får inte plats i min hall. Så just nu ligger dom överallt i hela lägenheten.
Tog ju upp sommar skor häromdagen och det var lite chockerande hur många skor jag har. Jag har ju aldrig kunnat ha riktigt några skor i hela mitt liv. Så nu när jag väl kan ha skor så köper jag för många. Om jag hittar en modell som jag gillar så köper jag alla färger och kanske dubbla svarta för "man vet aldrig".
Haha.. det är galet. Men nu behöver jag hjälp att strukturera upp detta på något vis. Det bästa vore en större hall med massa skohyllor, men det är inte möjligt. Så mitt bästa förslag är att lägga alla i en låda och sen ha den stående i hallen. Men grejen är den att jag har ju hästkläderna stående i en låda i hallen också, den är med andra ord rätt så full redan. Ska jag lägga dom i en garderobslåda och ta in och ut den hela tiden? Tror ni på det? Jag tror att alla kommer att ligga på golvet rätt så snart då IGEN. Typ 8 skor får jag ha framme, då ser det okej ut i hallen för då får dom plats på skohyllan.

Lycklig tjej

Blev sams med grannen i tvättstugan efter en utskällning om att jag inte skulle hinna städa i tid. Kom dit 7 minuter i så egentligen var hon inne i tvättstugan på MIN tid. Men jag var snäll och jag tror hon gillade mig innan vi skildes åt 8 minuter senare.

Sen Wooohoooowiiii har jag äntligen fått hem min fina nya kamera! Kunde inte passa bättre faktiskt. Men nu mste jag vänta i TVÅ TIMMAR och TJUGO MINUTER innan jag får använda den. Galet. Ska käka lite mat istället då.. Lax med sås och ingeting mer.

Puss på er!!

Beställningen

Jag kunde ha allting som jag beställde häromdagen. Ett par stallskor, svarta med skrikrosa detaljer. Två bikinis, super fina och en ny modell som jag inte har haft förut. Kanske kommer någon bild på dom innan veckan är slut, vem vet. Sommarens finaste klänning kom också i paketet! Galet nöjd med den, så fiin. Jag är en lycklig tjej!

Nu sitter jag på jobbet och borde sova men ska kika på något avsnitt Lie to me först.

Min bäste Ballen

Baltazar har varit hos mamma och pappa i helgen när jag har jobbat massor. I lördags ringde mamma och sa att plutten var halt. De hade lekt och han hade blitt helt stilla och ville inte alls gå. Har varit seg hela helgen. Men igår kväll när jag kom och hämtade honom blev han super glad och det syns nästan inte alls att han är halt. Han har inte ont så att han rycker när man rör benet och tassen. Men det gör ont i hjärtat.

Mitt fina hjärta!

Förlåt mina fina läsare

för att jag är världens tråkigaste tjej just nu. Mitt liv går i ett. Jag hinner inte reflektera, bry mig eller inspireras till några blogginlägg just nu. Snart mycket snart kommer ni att få se flera nya "naken bilder" och härliga sommar bilder här på bloggen. Men jag jobbar ett till dygn först, med start 8 am imorgon bitti. Jag är galet trött efter denna jobb helg. Det är ett roligt och bra jobb jag har, men även ganska krävande och uppmärksamhets krävande så man blir tröttare i huvudet än många tror.

Ikväll efter jobbet åkte jag till mamma och pappa och hämtade hem min finaste vän. Han ligger nu här bredvid mig och snosar. Katten ligger på andra sidan och jag känner mig lycklig. Vad skjutton skulle jag göra utan de här två solstrålarna. Det gör mig glad i hela magen att de väljer att ligga här alldeles bredvid mig och inte någon annanstans.



Har ni något speciellt ni vill att jag ska skriva om?

Tröttis med en blåsa på läppen

Snart ska jag iväg på jobbet. Sitter och väntar på att Johan ska komma förbi och hämta upp Ballen nu. Jag har fått en blåsa eller vårta eller nått på läppen. Sjukt irriterande. Vad ska man göra med en sån? Det går inte att låta den vara, den är ju ivägen hela tiden. Nu läre jag packa, hörs senare..


Jag sover, ser du väl..


18 maj

Började dagen med en långlunch på stan med E. Kikade i klädaffärer och strosade runt. Var massvis med folk på stan. Lite roligt, känns som att sommaren är på väg då. Ville så gärna köpa glass och sitta på en bänk i solen, men det gjorde jag ikke.

På eftermiddagen tog jag en timeout med min underbaring och satt ute på gräset i solen och njöt av livet. Det är så himla underbart att bara sitta ute och vara. Baltazar blir super lycklig och jag får energi! Energin behövs verkligen för jag är trött. Har ju ätit fel saker och det tar ut sig på min kropp i trötthet. Men nu är det bra mat som gäller igen. Ikväll åt jag och Johanna middag vid kvart över nio..

Lax, cremefraichesås med dill, sparris, blomkål, broccoli och brysselkål. Så gott!

Nu slappar vi i soffan. Imorgon blir det jobb, jobb och lite mer jobb.. på söndag blir det jobb till 14. Sen förhoppningsvis stallet. Sen jobb på måndag kl 8 igen och då jobbar jag till tisdag sen har jag tvätt tid till 13. Dit har jag planerat i min hjärna. All tid är upplanerad. Galet. Roligt. Jobbigt.

Tänk på

Barns smaklökar grundläggs tidigt. Tänk på att det ni ger barnen innan 9 års ålder är det de kommer uppfatta som gott resten av livet! Ge dem naturlig mat från och med nu! Det borgar för ett sunt liv!
- Anna Skipper
Barns smaklökar grundläggs tidigt. Tänk på att det ni ger barnen innan 9 års ålder är det de kommer uppfatta som gott resten av livet! Ge dem naturlig mat från och med nu! Det borgar för ett sunt liv!
- Anna Skipper

Tjejmyshäng

Ikväll har vi varit hos Linda och haft det mysigt. Knäppte inte ett endaste kort. Men vi satt ute på deras altan och tjottrade om livet. Himla härligt att se dimman svepa in över åkrarna och kunna vara ute men ändå inne i värmen. Det var Lina, Linda, Anna, Kristin och jag. Baltazar fick också vara med. Det första som hände när vi kom dit var att Lindas familjs hund kissade på Lina haha.. Vi blev som i chock allihopa så han hann kissa ner hennes hand, väska och golvet. Så underligt.

Nu har vi precis kommit hem och ska hoppa ner i en nybäddad säng!

Fail

Alltså gårdagen var en KATASTROF i mat väg. Jag åt några valnötter men annars ingenting förrän klockan 20 på kvällen och då åt jag en snutt kladdkaka som Lina hade i en burk i bilen haha.. Det var alldeles innan vi skulle ut med de sista hästarna och jag ville ju inte svimma eller så. Jag är så jävla oplanerad och osmart i matväg just nu. Jag orkar liksom inte ta tag i det. Därför undviker jag att äta om jag måste äta själv. Jag måste sluta med detta. Jag är inte alls lika arg på mig själv för att jag åt kladdkaka som jag är för att jag inte åt någonting annat överhuvudtaget igår. Det är så dumt. Korkat. Idiotiskt. Jag måste komma igång med maten nu igen. Det är galet att inte behöva äta på hela dagen. Jag är alltså inte hungrig. Om jag vore hungrig så vore det ju toppen och skit enkelt.

Jag vill vara hungrig och jag vill ha en inneboende som kan äta tillsammans med mig.

Tage - presentation

En riktigt snygg häst! Super fin i kroppen! Men herre min gud vad stark han är. Han buttas med bogen så jag, stora jag flyger undan. Min axel kommer nog att ha en rejäl träningsvärk imorgon.

Sen är han lite sådär galet knäpp som jag gillar men ändå hatar. På något vis tycker jag att det är roligt när det händer något. Men samtidigt vill jag ha en häst som bara går och inte bryr sig om småsaker. Tage ser spöken lite här och där. En pinne kan vara livsfarlig och då hoppas det. Men jag gillar honom. Himla härligt häst.


Stallen en onsdag kväll.

Mysigt! Jag älskar det! Hästar är livet! Idag fick jag låna Anettes hästar och pyssla lite med. Vi tog en promenad med Bronzac, Sune, Lina och Tage. Tage är sjukt stark och skit fjantig. Rädd för lite ditt och datt. Men känns ändå stabil på något vis samtidigt. Han bet mig i handen också. Ont. Men det är sånt man får ta.


Så åkte vi vidare till nästa stall och Lina körde NH med Dansa medans jag gick lite med Baltazar. Sen gjorde vi iordning de andra hästarna. Lina körde Lukas och jag gick och sprang med Visa.





Tisdag kväll

Det betyder att det är onsdag imorgon och Det betyder, Stallet! Det där älskade stället som jag bara trivs så förbaskat bra i. Jag har nästan haft lite ont i magen idag för att jag har längtat tills imorgon. Imorgon ska jag få pyssla om Anettes hästar lite. Får presentera dom närmare för er imorgon för jag har inte ett endaste kort på dom ännu. Eller ni kanske ha fått sett något hoppkort på Lina och Tage?! Jag vet inte riktigt.

Personlamöte står också på agendan, lika så köpa hundmat och prova ett par skor. Jag ska även ta en lång sovmorgon!! Tycker att jag är värd det. Var så trött imorse när jag gick upp och åkte iväg med Baltazar och sen till jobbet. Jag är verkligen inte en morgon människa. Överhuvudtaget!!!

Jag har fixat frisyr för första gången i mitt liv.. Vad tycker ni??

Imponerande


Jag vill inte att den här dagen ska ta slut

Känner mig lycklig och nöjd och bara på topp idag. Haft en så himla bra dag. Hur ska jag kunna toppa den här dagen imorgon?! Jag ska jobba det är allt som är planerat just nu.

Stallet idag var toppen! Lina är så himla lik mig. Det har jag nog känt från första början, vi tänker och gör lite lika liksom. Så himla skönt och härligt. Men idag kom våran olikhet fram i ljuset. Jag fullkomligt Älskar blåsten och hon hatar den. Jag kom in i stallet och sa "Åhh men är det inte härligt, känner ni hur energin bara kommer in i en när det blåser?!" och Lina säger "Duuu skämtar.....va?!" och så såg hon ut att vara i chock haha.. Så himla roligt. Dansa gillade också blåsten, hon gjorde inte ett endast bus idag och det är första gången i mitt liv.

Efter stallet lämnade jag Baltazar hos Johanna och åkte till Ljusdal på en föreläsning om Hedersrelaterat våld. Så intressant och så jävla upprörande. Jag blir verkligen så arg och ledsen över hur vissa människor får ha det. Jag vill att alla ska få ha det bra. Å ja Bra är ett oprogramerat ord som man får lägga sina egna värderingar i men alla vet att man inte har det bra om man är utsatt för våld av något slag.


Klockan är snart 15

Känns som att jag har hunnit med massor idag. Detta trots att alla viktiga saker ligger framför mig idag. Nu ska jag till stallet. Jag har gått och varit lycklig hela halva dagen för att jag ska till stallet snart. Tidigare idag har jag gjort tråkiga saker typ besiktat bilen, suttit i telefonkö till Polisen, promenerat mm. Efter stallet är det full fart mot Ljusdal. Igen. Spännande.


Kladdkaka - LCHF

Kladdkaka
100 gram smör
3 ägg
1,25 dl sukrin
1/2 msk fiberhusk
3 msk kakao
1/2 tsk vanlijsocker
Gör så här:
* Sätt ugnen på 200 grader
* Smält smöret
* Vispa sukrin och ägg fluffigt och tillsätt sedan det smälta smöret
* Blanda resterande ingredienser och häll ner i smeten, rör om ordentligt
* Smörj en form med smör (häll ner koksflingor istället för ströbröd om du vill)
* Grädda i ugnen i 10 minuter
Kladdkakerecept(i orginal, jag har ändrat lite) är snott av NEJTILLKOLHYDRATER.blogg.se!!

Du behöver:
100 gram smör
3 ägg
1,25 dl sukrin
1/2 msk fiberhusk
3 msk kakao
1/2 tsk vanlijpulver

Gör så här:
* Sätt ugnen på 200 grader
* Smält smöret
* Vispa sukrin och ägg fluffigt och tillsätt sedan det smälta smöret
* Blanda resterande ingredienser och häll ner i smeten, rör om ordentligt
* Smörj en form med smör ("bröa" med kokos om du vill)
* Grädda i ugnen i 10 minuter

ÄT & NJUT, den blir faktiskt helt okej när den är kall! (men tro aldrig att det ska smaka lika gott som en vanligt kladdkaka för det gör det inte) Det bästa av allt är att själva kladdkakan innehåller i princip inga kolhydrater alls. Det enda av ingridienserna som inte är så bra egentligen är kakao  men det är en så liten mängd per portion att man nästan inte behöver räkna det alls.

Var lite försiktig med grädde och bär; grädde innehåller 3,5 gram kolhydrater per 100 gram och hallon 8 gram per 100 gram, så ät med måtta om du kör strikt LCHF!

Åhh

Om man som mig varit i travstall och ridskola hela mitt häst liv så känns detta helt sjukt. Ser ni vilken kontakt? Jag döör litegrann.

Idag har jag ätit..

Frukost - En bit tjockpannkaka med tonfisk och fetaost.
Lunch - Typ en halv kladdkaka.
Middag - Fajitaskyckling med fetaostsallad och en klick creme fraiche. Detta är på en assiett.


Vad har ni ätit?


Step it up allihopa!


TÄVLING - i samarbete med Kvinnojouren Ringblomman

Okej nu är det såhär. Ni är faktiskt flera hundra personer som läser bloggen. Därför tycker jag nu att vi tillsammans ska göra någonting bra. Detta är att vara en person som stödjer kvinnojouren!

Det kostar 100 kronor - vad är det?
EN lunch på stan
TVÅ lördagsgodispåsar
TRE öl på krogen
FYRA Trisslotter
FEM kilo äpplen
Vi gör såhär. Alla som betalar in 100 kronor till Kvinnojouren är med i en utlottning av en
INTRÄDESBILJETT TILL FREDAGSROCKEN DEN 25 MAJ!!

Ni gör såhär. Betala in 100 kronor till PG 851605-6
Märk inbetalningen med "HKJ" följt av ditt namn. Så jag skulle alltså skriva HKJ Hanna Jonsson.
Ni har till och med den 19onde maj på er att betala in för att vara med i utlottningen. Vinnaren dras den 22 maj. Då ska alla pengar ha hunnit fram i och med att den 18onde är den sista inbetalningsdagen! Kommentera detta blogginlägg med ditt namn så jag vet att du är med!!

Jag  är självklart stödmedlem redan! Bli det du med! Alla har 100 kronor att bidra med!!

Today

Slappdag som ska bli inspirationsdag. Spännande. Ikväll ska jag på Scandic(Bollnäs) på Tjejkväll. Ska bli tokmys. Jag hoppas att ni kommer dit! Måste dock ta och fixa till mig lite nu. Kortklänning och mysdress passar inte ihop med mitt misson ikväll.

Men jag kände mig lite smal idag så därför har jag gått i de här kläderna hela långa dagen. Även på promenaderna med Baltazar haha.. i regnvädret. Folk lär ju tro att jag är galen. And maybe I am!

Härlig känsla

Skönt att se när man pysslar med en unghäst. De kan vara lite smått galna men sen händer nått!!


Fixar kväll

Jag gillar nog regnet. Jag får så mycket gjort när regnet porlar utanför fönstret. Ikväll kom jag hem vid halv nio och var inte alls sugen på att laga mat. Så jag tänkte att om jag bakar en kladdkaka så får jag ju i mig något iaf. Sagt och gjort. Men och det är ett stort men. Den var inte god. Smakar ägg, som allt annat inom LCHF. Så tråkigt. Tydligen ska den vara godare kall så jag sparar den till imorgon får se om den är ätbar då. Under tiden kakan var i ugnen började jag röja i köket, diska är inte min grej men ikväll gick det skitbra och nu är allt rent och fint!

Sen slängde jag ihop en Tjockpannkaka med en förpackning marinerad fetaost och en burk tonfisk. Så gott. Så enkelt. Så nu har jag ätit två gånger idag. Så jag får äta nått mer sen innan jag går och lägger mig.

Nu är det bara tvätten kvar.. dö trist!


Lina räddar min dag!


Kan ni gissa hur?!?

Lunch

Idag tillsatte jag kanel. Annars så är det yoghurt, hallon och valnötter.

LIE TO ME - säsong 2 skiva 4


"PEOPLE ARE 44% MORE LIKELY TO LIE OVER E-MAIL THAN WHEN WRITING BY HAND."

Tror ni på det? I do!

Magsjukan kom och då passar jag på..

.. att fuska med lite frukt.

Jag och syrran fixade en frys till Kvinnojouren imorse, tungt men det gick. Snälla syrran kom ner med morfars släpvagn. Sen åkte jag och Baltazar till Lina och tittade på en NH film i några timmar. Sen var det stallet som gällde, hästarna skulle verkas. När jag var i stallet kände jag att jag började må lite konstigt. Men unghästen fick ha en tång i överläppen och jag är lite för känslig mot sånt. Även om fast jag vet att det är det enda rätta så tycker jag att det är lite obehagligt. Så jag tänkte att det var därför.

Men sen så tog jag en promenad och kolla till Baltazar och då mådde jag bra igen. Sen gick jag in i stallet och den konstiga känslan i kroppen kom tillbaka. Så jag tänkte att det är lika bra att jag åker hem och fixar iordning mig för en eftermiddag med Johanna och sen bio med E. Men när jag satte mig i bilen kände jag mig lite kallsvettig och mådde lite skumt. Kände mig lite illamående och när kom hem så kräktes jag en gång. Sen har jag mått bra. Så nu ska jag klura på hur jag ska hålla mig ifrån människor i minst 48 timmar!!

LIE TO ME - säsong 2 skiva 3


"61% OF WOMEN FEEL IT´S OKAY FOR A MAN TO LIE TO HER ABOUT HOW SHE LOOKS."

Tycker ni det? I don´t!

Lätt middag

Laktosfri fil, valnötter och hallon. Grymt gott!!

Im in a good mood

Har känt mig väldigt lycklig i flera dagar nu. Brukar alltid ha någon tipp eller dipp. Men allt känns bara helt stabilt och jämt nu. Jag tror helt ärligt att det är stallet som gör det. Och maten, LCHF is the best damn thing in the world. Snart ska jag åka iväg på ett möte. Jag älskade möten förr i tiden. Skönt att få en paus från det normala slitandet inom barnomsorgen, köket, telefon jobbet och allt fysiskt. Men nu går jag på möten vareviga vecka och det börjar bli lite mycket. Det är fika och prat och beslut. Jag tycker om möten men inte lika mycket som förut kanske för att jag har blitt bortskämd med möten.

Jag drömmer om ett hus på landet på nätterna nu, det är inga fina drömmar. Det händer de mest skumma grejer i mina hus, ja det är olika hus. Hästarna rymmer, japp i drömmarna har jag tre hästar. Baltazar finns inte med och det är massa folk med som jag inte känner. Hoppas det inte är sanndrömmar.


Lantliv!

Grillad lunch

Grillade kycklingburgare, champinjoner, fetaost och sallad och vitlökscremefraiche. Jordgubbar till dessert!

Är det så?


Kväll i stallet



Fin dag i solen med de bästa














Lång söndag

Shit vilken lång dag. Orkar knappt tänka på vad jag har hunnit med idag. Idag fyller Dansa 2 år och jag har inte varit dit och grattat henne, skäms. Men jag får nog träffa henne imorgon! Kollade nyss på Big Brother, Jennifer åkte ut, Bra! Jag vill dock att Marcelo ska åka ut, ett riktigt svin. Har svårt för kalla riktigt genom elaka människor. Har hunnit med några avsnitt Lie to me också, en underbar serie. Man lär sig se när folk ljuger eller undnhåller något och det är sjukt spännande!

Jag hade tagit helt fel på vilken vecka som kommer. Galet! Jag som ville göra allt som händer nästa vecka liksom. Men men jag får vänta och ta den här veckan först då.

Idag har jag ätit lite konstigt.
Frukost, 2 chokladrutor, en skål pistagenötter.
Lunch, typ inget tror jag.
Middag, ostchips med räksallad.
Kvällsmål, lite för många valnötter haha.. så gott!!

Vi hann till byn en sväng idag också. Härligt med sol och hela familjen var ute och donade. Dock bjöd mormor på middag, skinkfrestelse, så jag åkte hem. Rista fick komma ut och socialträna lite. Använde ett strypkoppel och hon är inte alls van det, drar som en idiot så jag lära ta av det så hon inte skulle dö i min hand. Hon gick riktigt bra så länge vi inte såg någon människa eller djur. Hon är en riktigt jobbig hund alltså. Hon tjongade in sitt huvud i mitt när jag låg på gräsmattan idag så jag har sjukt ont på högra sidan på pannan. 

Jag har tur som äger världens finaste och lugnaste vovve..


Det börjar bli lite fart på Sockerfri men söt ändå gruppen på Facebook!! Kika in ni med och peppa och deppa med oss!! Så himla roligt med andra som går på LCHF!! Jag blir galet peppad! Sen är man i så olika stadier. Jag är ju en "gammal i gamet" tjej men som ändå har sjukt många kilon kvar att bli kvitt. Ska berätta om min diet plan nå tag framöver också. Gonatt alla fina!

LIE TO ME - säsong 2 skiva 1


"42% of adults think lying is sometimes justified"

Är du en av dom? I am!

Dinner

Blev enkel middag ikväll. Ost chips med räksallad på. Himla gott och mättande. Love it!

Söndag 6 maj

Nu har jag jobbat klart för den här helgen, men jag jobbar ju tre helger på rad framöver. Tycker det funkar bra att jobba helg men det är lite tråkigt att man missar mycket eftersom många fler är lediga på helgerna. Det känns som dagen idag har varit hur lång som helst. Har inga direkt planer för dagen heller. Tror jag packar in oss i bilen och åker till byn så vi kan vara ute i solen och mysa. Slänger nog med några kycklingburgare så kan vi grilla dom ikväll. Älskar livet på landet, det är så enkelt och stort där. Soliga dagar dör jag litegrann i min lilla lilla lägenhet. Vill ha ett stort kök med massa utrymme och ytor!!

Igår klippte jag av mitt hår. Jag brukar göra det själv. Men igår råkade jag klippa liite för mycket. Håret fram på huvudet når inte till hårtoffsen så allt hår blir fluffigt och åker fram hela tiden. Grymt onödigt. Men håret är jätte slitet och dött(jag kallar det dött men Lina säger att allt hår är dött, men ni fattarva? väldigt slitet och lockar sig inte längre, det känns dött). Så jag tänkte bara att jag skulle klippa bort så mycket som möjligt. Kanske att jag passar i page??


Jag har dock kommit på en tillfällig lösning på problemet.
Inbakad fläta. Har aldrig haft det förut och har aldrig gjort en förut. Detta var mitt första försök. Helt okej?!

Den bästa killen ever!

Ibland blir jag så himla trött på Baltazars fjantigheter. Typ som att jolla sig innan han hoppar in i bilen. Jag menar han har bott med mig i flera år, han borde veta att jag inte kommer att ge mig. Han åker alltid med i bilen. Fattar inte varför han fjantar sig. Men sen kommer det dagar som idag då jag inte kan önska mig en bättre hund. Han är verkligen den bästa hund jag någonsin träffat.

Jag ska ge honom ännu mera kärlek framöver och krama honom extra mycket!







Idag hänger han med mig på jobbet. Är så duktig och lägger sig bara och väntar och är med på allt vi tar oss för. Nu ska vi gå och lägga oss i soffan och kolla på några avsnitt Lie to Me säsong TVÅÅ!!


Middag

Jag vet att ni önskar mer matinlägg så här kommer min middag.


En rökt makrill och stekt halluomi ost.
Perfekt måltid.

Jag började dagen med några stekta korvskivor med räksallad klockan halv nio typ. Sen åt jag en kebabsallad till lunch klockan 14. Sen åt jag detta till middag klockan 19 typ. Sen har jag även ätit några jordgubbar, massa nötter och 3 rutor choklad. Är dömätt. Kommer inte äta något mer alls idag och nu är jag nog mätt till lunch imorgon vilket är perfekt.


Pink heart

Har köpt en jättegullig skål. Köpte flera. Tre olika färger. Tänker ha dom som frukost skålar och småplockskålar. Tror att jag ska slå till och köpa muggarna också. Så himla mysiga!

Flummig?! Jag? Nä va..



Okej, kollade ni eller? Så här är det att leva mitt liv ibland. Bilen råkade åka över en stenmur ikväll när jag skulle parkera hemma hos Johanna. Jag hade skitbra koll på bilen bredvid och bakåt i den vänstra bakspegeln. Det gick så bra tills det sa Krasssch.. Kändes som att hela bilen skulle tippa. Ett hjul hade råkat ramla över muren. Vi orkade ju inte få upp den så vi ringde Johan som vi tänkte att kunde dra upp oss. Men nej han lyfte upp hela bilen som vi inte ens lyckades rubba haha.. Galet. Det händer alltid nått. Herregud.

Fridays cuddle

Idag har jag verkligen ansträngt mig för att få lite fredags känsla. Jag jobbar ju alltid varannan helg så helgerna känns inte som något speciellt. Men idag kände jag för att verkligen göra helg, trots att jag jobbar hela helgen sen. Jag ska äta middag med vänner och bara ha det bra!

Jag kockade ihop lite ostchips. Så himla gott. Så himla enkelt. Så perfekt.
Jag köpte skivadost 27% fett och skar i mindre bitar, sen la jag upp dom på en plåt, kryddade med vitlökspulver, chili och salt och körde i ugnen 200 grader, ca 20 minuter. Ta Da färdigt!


Pink friday

Dagen började med flera avsnitt Förhäxad. Sen åkte jag och Johanna ut på en härlig liten shopping tur. Hittade en sko som jag skulle vilja ha till stallet. Som en tennisdojja fast med lite klack. Men tyvärr var den andra skon försvunnen och så kostade dom 800 kronor vilket jag tyckte kändes dyrt. Så utan skor men med lite andra saker åkte vi hemåt igen.

En kväll i stallet

Idag hade vi massor med tid i stallen. Mysigt som bara den! Tänkte ta er med så ni får se vad jag gör i stallet, ni är några som undrat eftersom jag inte rider. Först åkte vi till Bronzac och mockade, fixar med all mat och donade på. Sen hämtade vi hästarna i den underbart härliga hagen.


Vi borstar och myser under tiden vi gör dom redo för ridningen. Jag satt dock mest i solen och var allmänt lat idag. Jag fick ju ändå vara i stallet och känna doften av häst:).


Sen så red Lina och Alma i paddocken och jag och Baltazar tog en stol och satte oss.


Så hade det gått 3 timmar och vi tog bilen och åkte till det andra stallet. Först tog vi en promenad längs en åker och upp i skogen med alla hästarna. 



Sen hoppade vi lilltrollet Lukas..


Då åkte vi på affärn och köpte middag. Sen åkte jag till Johanna och åt middagen och umgicks några timmar. Nu har jag precis kommit hem och om mindre än 6 timmar invarderar byggfolket så det är dax att krypa till kojs!

Nu drar vi ut på en tur..

Snart får jag äntligen lämna denna ingrodda hemska mörka lägenhet och åka iväg med Lina. Det blir byta däck, Bronzac, Dansa, Lukas?, promenad, sol, tjitter&tjatter och landet resten av dagen.

Idag har Baltazar och jag tagit det väldigt lugnt. Vi har promenerat genom stan, fått en prov påse Eukanuba(hundmat) och köpt jordgubbar. Jordgubbsförsäljaren ljög dock, jordgubbarna var så himla sura och det fanns en stor lapp där det stod "Spanska söta jordgubbar!!". Baltazar verkar gilla maten iaf och det är ju bra. Hills har vi ju nu och den känns också bra men jag har nog bestämt mig för att prova Eukanuba, en säck iaf.


Det bästa på AB idag

Tillsammans med en skylt som visar antalet döda av rökning i USA under 2012 publicerade hon följande rader:
– Det här är inte roligt att läsa….Finns det verkligen folk som röker fortfarande? 2012? Jag menar, några intelligenta människor?
Tillsammans med en skylt som visar antalet döda av rökning i USA under 2012 publicerade Charlotte Perrelli följande rader:

"– Det här är inte roligt att läsa….Finns det verkligen folk som röker fortfarande? 2012? Jag menar, några intelligenta människor?"

Min självklara respons är som alltid SLUTARÖKA.NU

Stallet by night

Ikväll när vi var i stallet sa Lina "Nu när jag har ätit skulle jag kunna vara kvar här till midnatt" & jag håller med, det är så himla mysigt att poa runt i stallet och bara vara! Ikväll körde vi Lukas, eller Lina körde, Ballen åkte med och jag och Lukas sprang. Jävligt bra motion kan jag säga. För man springer utan att tänka. Det är den bästa träningen för mig, för annars blir det tråkigt. Så jag sprang säkert i 2-3 minuter sammanlagt. Perfekt!

Sen hoppade vi med Lukas och jag fick springa igen, lite fortare denna gång för annars hoppade han inte..






Haha så himla fina bilder va? Jag hoppade Lukas som om han vore en hund.

Mysdag

Baltazar och jag har haft en alldeles egen härlig mysdag ute på Långnäs. Det är dagar som denna som jag inser hur bra jag bor. Läget kan inte bli bättre, förutom att det inte är ett hus på landet med stall då. Men det är helt rätt i mitt liv. Långnäs är mitt favoritställe, jag kan bara sitta där och fundera och få vara i fred. Idag då det var strålande sol och blåste lite var det perfekt. Det vara bara vi där.






Nu ska jag kika på ett avsnitt Förhäxad innan det blir mat på stan. Funderar på Thaikiosken. Eller tonfisksallad på Roy´s kanske. Mest är jag bara sugen på glass.

Kreta eller Italien

Vad skulle ni välja? Jag kan fan inte bestämma mig riktigt. Kreta känns ju vanligt. Italien känns lite nytt och super fint. Italien tänker jag glass. Kreta tänker jag internationell buffé. Haha.

Ops

Oj detta skulle ha kommit ut igår, men jag är inte så duktig på mobilbloggning tydligen. Idag ska vi försöka jämna ut den röda färgen litegranna. Har packat en filt och tänker nu gå ut mot Långnäs och placera mig i gräset!! Sen blir det middag på stan innan jag åker till stallet:)!

Hey everybody

Jag är helt slut. Fattar inte varför jag är så trött, jag somnade i solstolen idag. Har gjort massor idag men orkar inte skriva om någonting av det. Har haft en toppen dag!

RSS 2.0