Nöjd med livet

Just nu får jag in precis allt jag vill i mitt liv. Jag har orken att hinna med precis allting och det är himla skönt. Jag vet att jag snart kommer ha sämre energi ett tag för det blir så när jag gör mycket saker. Så denna vecka har jag planerat att ta det lugnt. Det viktiga är att hitta någon lugn stund mest varje dag. Som inför denna vecka har jag plockat ordning, sorterat, bokat tvätttid och bockat av mycket till Schools out med Tjejjouren. Därför kan jag denna vecka slippa se allt stök här hemma(iaf någon dag), få allting rentvättat och fulla garderober, ha ganska mycket obokad tid och va lite spontan.
 
Idag har det gått i ett fast på ett bra sätt, ingen stress utan bara lagom. Började med fotboll i Edsbyn då Nils spelade 2 matcher, så himla duktiga. Han gjorde 3 mål i första matchen!! andra hann jag inte se klart då jag bestämde mig för att åka till Storstallet och kolla på när Lina hopptränade med Dansa. Dock så hade de ställt in träningen på grund av för blöt paddock, men då var jag redan i Kilafors.

Styrde då mot Lillstallet och tog in den stora och den lilla eftersom Dansa var borta. Lukas fick vänta i stallet medans jag och W tog en tur till renarna och tillbaka. Han var ruskigt pigg och ville gärna jobba, så himla synd att jag är så dålig på att rida bra men vi gjorde vårt bästa. De håller på att gräva ner en elledning så det var som att gå i ett spökhus med Winston. Vid en grävskopa där det låg massa kablar gick vi fram och tillbaka 3 gånger innan han någolunda kunde gå och inte spatsera eller sväva fram. Men ingen tvärnit eller ivägdragning i galopp så det var ju skönt. Bytte gångart ofta och han var så duktig. På hemvägen fick vi vänta lite precis vid renarna för sen tänkte jag ta galopp hela vägen upp vid blåvitahuset för att det kom två och gick. Jag fick då en ide att vända om och ta galopp uppför backen vid renarna igen eftersom vi hade tid över, trodde aldrig att det skulle gå egentligen eftersom han brukar bli sur om han får vända bortåt igen men näe han tar galopp från typ skritt och en så fin, lugn och härlig galopp dessutom!! Sen gick vi ner och gosade lite med tjejerna innan den lite spralliga hästen själv fattade galopp och därför fick sakta av igen och sen brassade vi uppför hela backen! Bytte till höger ovanför huset och sen avslutade vi lite studsigt när vi kom till grävområdet igen. Travade igenom och tog galopp vid infarten till Berget igen. En glad och lycklig häst som gnäggade sig igenom typ hela ridturen!

Efter det var det Lukas tur. Han såg ut som en lerklump så efter en lång stund av borstning var han redo för en tömkörningstur. Lite tjurig och ovan men till slut gick det framåt haha.. Sen fick båda hästarna gå ut och så även Dansa som hade kommit hem från sitt äventyr!

Efter det var jag till Linda och pratade om livet och alla gamla vänner och ovänner haha.. vi håller på och planerar en återträff från Granbergsskolan nämligen. Kommer bli sjukt spännande!

Blöta blev vi

När jag kom till stallet regnade det rikligt och alla hästar utom Lukas stod inne i krypinet. Det är så himla skönt att de har det där krypinet när vädret är lite halvkasst. Nu när Nosan är borta så får ju alla plats om de vill också. Jag tog in Winston och släppte ut de andra på stora betet.
 
Winston var geggig från öron till hovar. Drog av vattnet och tog sedan longerlinan och gick ut på gården. Tog 10 varv vänster och 10 varv höger i trav. Han är himla duktig nu och har bra med energi. Sen gick vi till Trekanten och travade några varv åt båda hållen. I vänster valde han galopprace flera gånger. Hoppade och studsade med bakbenen. Men gick fram hela tiden och gjorde inga tvärvändningar så jag är mer än nöjd.
 
Efter det gick vi och åt lite gräs innan vi gick tillbaka in i stallet och skrapade av vatten och lite mer lera. Baltazar stannade i stallet hela tiden, ibland kom han till dörren och kollade på oss men han ville inte vara ute i regnet med oss alls haha.. Släppte ut W och åkte hemåt igen.
 

Uppe på ryggen igen

Det blev något knas med mitt knä så jag har inte ridit på flera dagar. Men idag provade jag och jag var egentligen inte orolig för själva ridturen om jag inte skulle få tillbaka knivhuggen utan mer för hur det kommer bli nu efter. Så vi får se hur det är imorgon.
 
Väldigt härligt att rida och Winston var pigg och mjuk. 
 

Lite fullbokat

Denna vecka är planerad ner till varje minut känns det som. Härligt men lite fängslande. Igår började jag på morgonen och jobbade till imorse. Då åkte jag direkt till det andra jobbet och slutade halv fem i eftermiddag. Tanken då var att åka till stallet och gå en sväng med Winston eller rida en lugn runda men mitt knä har strulat idag så jag ringde Annika och jag bestämde mig för att stanna hemma. Winston har det ju hur bra som helst men nu har jag inte träffat honom på två dygn och det känns lite jobbigt haha.. Jag åkte istället på en shopping runda. Eller en kolla runt runda för att leta priser till aktiviteten vi ska ha på Schools out med Tjejjouren. Hittade lite bra så nu ska det bara bestämmas och köpas. Köpte även 7 par skor till mig själv och ett par bikinitrosor.
500 kronor! - Min budget för nya tennisskor, men jag fick flera extra.

Resten av veckan är full av roligheter och jag längtar massor till helgen då Hanna kommer hem hit till mig!
Onsdag: jobb till 16, Stallet - Lina ska rida våra pärlor i paddan då jag sa vila mitt knä.
Torsdag: Jobb till 12, dejt med Johanna på stan, köpa TJ sakerna, stallet och med på Dansaträning 19,45.
Fredag: Jobb till 16.30, stallet och förhoppningsvis rida, Tjejjouren grejs på kvällen, fixa klart möbleringen av vardagsrummet, städa.
Lördag: Hanna, stallet
Söndag: Nils fotbollsmatch, stallet, Hanna

Ett pass i paddan MED instruktör

Lina erbjöd sig att träna mig lite i paddan igår och trots att jag var lite trött så sa jag såklart jaaa. Det är så mycket jag inte kan. Sånt som vanliga ryttare har i ryggraden, det vet jag inte ens om liksom. Winston var pigg och rolig att rida men det blir ju tungt ändå då han inte är världens smidigaste och känsligaste häst. Vi kämpade på riktigt bra och jag känner mig supernöjd med både mig och han faktiskt!
 
 
 

Såå mycket att tänka på men ack så skoj!!!

Ett filmklipp publicerat av Hanna Jonsson (@hannakjonsson) Maj 24, 2015 kl. 1:34 PDT


Hopptävling

Jag var såå taggad på att skutta upp ur sängen imorse. Eller inte. Vi kom hem efter två inatt från Inges 50års fest. Halv åtta skulle Lina åka så om jag ville med var det bara att kämpa mig upp. Väl uppe så var jag lite hes men solen sken och det var ju tävling på G. 
Vi fixade stallet och donade runt innan vi packade in Dansa och åkte mot Stor stallet. Dansa fick transport öva sig medans Lina och Hedvig gick banan. 

Sen lånde vi en box till Dansa medans vi kollade på de första klasserna. Sen fixades Dansa klar och hon och jag promenerade en stund i väntan på att det skulle bli hennes tur att rida fram. Hon var helt ljuvlig. Stencool, lydig och nyfiken. 
 
Sen hoppade Lina upp och red fram i en evighet medans jag satt i solen och gassade, härligt!
80 gick toppen! Hon såg så glad ut och var verkligen med på noterna!
90 gick om än bättre och hon var lika positiv och glad där. Efteråt kände hon sig nog som värdlens bästa efter mitt och Linas tjoande.
 
 

Allt i ett inlägg

För jag orkar nog verkligen inte skriva flera efter den här helt fantastiska men lite smått hektiska dagen. Det började med att jag vaknade 05:22 och hade jättesvårt att somna om. Till slut lyckades jag men sekunden efter(kändes det som) ringde klockan och jag hoppade faktiskt upp ur sängen och gjorde skramlade ägg innan jag åkte mot jobbet. Började ett nytt jobb på en förskola där jag ska jobba varje fredag. Det var supermysigt och jag kommer nog trivas kalas där.
 
Slutade halv fem och åkte och handlade till bakningen på Coop, fattar inte varför för jag tänkte att Willys skulle bli en onödig omväg, men ICA då? Det glömde jag att fanns. Sen plockade jag upp Lina och vi åkte till stallet. Hade längtat efter att rida hela dagen och då kan det går lite hursom. Men Det gick prima! Vi red ett hårdare pass ut på E och Winston skötte sig riktigt bra. Höll igång längre sträckor och Winston tyckte att det blev riktigt jobbigt. Hemma duschade jag av honom lite och sen tog vi en mys och mat tur lite utanför gården.
Så åkte vi från stallet och jag skulle på en annan affär för att köpa äpplen som var för svindyrt på Coop. Då kommer jag på att jag GLÖMT alla varor jag handlat i stallet, jag plockade ut dom där och ställde dom kallt eftersom jag inte hann hem. Så jävla klantigt. Så jag vände efter handlingen och åkte tillbaka, Lina var snäll och hängde på sin tredje runda till stallet för dagen :P haha.. Första gången vi kom till stan var klockan typ 10 åtta. Nästa gång typ nio. Jag som tyckte att jag låg så himla bra till i tid den första gången insåg att jag nu låg exakt enligt den första preliminära planeringen. Så det var väl meningen.
 
Kom hem och har nu bakat och bakat. Klart är Kärleksmums, Toscakaka, Äppelkaka och en kladdkaka med cheesecake swirl. Kvar imorgon är tårtan! Jag älskar att planera och fixa inför sånna här grejer!! Alltså orken innan var inte på topp men när jag väl börjat är det ju sjukt skoj! Så nu har jag bakat i typ 3 timmar utan att ätit alla dessa smarrigheter. Good job!
 
 

Grekisk sallad

När jag åkte från stallet och bestämde mig för att åka direkt till Veronica igår så insåg jag att jag bprde äta nått för att inte hamna i sugträsket. Svängde in på Segersta matshop haha att dom ens har en sån där ute i skogen. Det var ganska klurigt att hitta på nått enkelt och mättande men jag kom fram till att en Grekisk sallad borde jag kunna knopa ihop. Så en liten isbergssallad, en tomat, en liten rödlök, en fetaost och en liten burk räksallad för att feta upp den lite. Lånade olja och kryddor av Veronica. Perfekt blev det och så gott och mättade mig resten av dagen faktiskt. 55 kr för en lyxsallad!
 

Älskade lilla Nala

Nala finns nu inte längre bland oss utan har flyttat till himlen bland alla andra änglar. Hon blev påkörd av en bil en kväll förra veckan. Simba verkar klara sig fint. Han är väldigt lugn för att ha förlorat sin syster som alltid fanns vid hans sida. Det är som att han förstår att hon är borta och inte finns mer. Han hänger mycket med mamma och pappa och är alltid vid deras sida. Han vill inte vara ute själv utan är där dom är. Det hela känns så sorgligt.
 

En torsdag senare

Kollade på serier hela förmiddagen idag och det är så mysigt. Åt några ostrullar med smör och drack en stor kopp te. Sen åkte jag till stallet väldigt otaggad. Är trött i kroppen och på riktigt grinigt humör så det var skönt att bara vara ensam och dona runt i slowmotion. Hästarna var längst nere i hagen och traktorn var på Holmen och grejade så dom sprang runt och grejade vilket gjorde att jag valde att lägga mig på gräsmattan och googla recept inför lördagens partaj. Hade planerat aktiviteter för alla hästar utom Dansa idag och så kom dom inte ens hem :(. Efter en timme hade de fortfarande inte kommit nå närmare så då bestämde jag att Winston fick vilodag och åkte till affärn och shoppade ingredienser till en Grekisk sallad. Åkte vidare till Veronica och gjorde min lunch där innan vi gick ut och mös på deras gård.
 
På eftermiddagen plockade jag upp E och vi åkte till Växbo och satte upp tältet inför lördagen, hämtade bord, ställde i ordning och fikade. Jag drack kaffe. Provkörde en bil också som jag funderar på att byta till och jag och Vidar tog en tur på Inges fyrhjuling, attans vad skoj!. Nu kom vi nyss hem därifrån och jag har duschat och knopat ihop en sviingod bål (sockerfri såklart men det kommer inte dom andra att veta och ingen klagar ju på bålen). 
Ett pussel att bygga tält.

Onsdag

Gash hur jag mår i avgiftningstider, snurrig i huvudet, mår lite halvt illa och är sjukt trött. Men det går la över om några dagar. Jag vet att dag 5-6 är riktigt svåra så jag laddar inför dom. Fredag kommer gå bra för då jobbar jag hela dagen och ska sen rida och sen hem och sova typ. Lördag är det fest och jag är ansvarig för efterrätt/tårtor och bålen haha.. allt sött!
 
Idag har jag pysslat här hemma och kommit på en alternativ möblering i mitt vardagsrum. Anna brainstormade med mig häromkvällen och det känns verkligen som att det kommer bli bättre. Behöver dock 2 fotöljer. Vid halv två åkte jag till stallet. Red Winston ut på E. Han tvärnitade en gång precis efter vi hade fattat galopp. Resten av ridturen var han väldigt framåt och ingen antydan på tvärnit. Han måste bara kolla att jag är med ibland. Var trött i kroppen och blev stum i handen när han låg på. Ska öva mycket på övergångar på kortare ridturer nu ett tag.
Winston ville också med på tävling

Sen packade vi in Dansa i transporten och åkte på kvällstävling. Var otroligt lite folk och skiftande väder från sol till ösregn och tillbaka. Jag fick umgås mycket med Dansa och det gick toppen! Hon var lite fessig då vi skulle gå in i ridhuset men coolade som vanligt ner sig efter en stund. Tävlandet gick bra! Hon skötte sig, var pigg och såg glad ut. Hon fick massa beröm av domaren som var impad av att hon var svenskfödd, hade fina kvaliteer i gångarterna och en mycket duktig 5 åring!

Nya tag

Jag vet att det här är typ 511 gången jag skriver att jag spårat ur och behöver börja om. Men så verkar jag fungera. Jag har ett matproblem. Jag firar med mat, jag sörjer med mat och hela mitt liv handlar till slut om den här jävla maten. Hela grejen med mat har så himla mycket dåligt mående över sig för mig. Jag mår dåligt för vad jag äter, för vad jag inte äter och sen vill jag helst inte att andra ska veta om att jag inte äter så som jag egentligen vill. Det blir en himla ond cirkel och jag är verkligen beroende av socker.
 
Så utan vidare hopp om att jag aldrig mer kommer spåra ur så börjar jag nu om på nytt igen. Den senaste tiden har det gått så illa att jag gått upp i vikt och jag är livrädd för att bli mitt ännu tjockare jag. Jag längtar så himla mycket tillbaka till motivationen och lättheten jag kände de första 2 åren på lchf. Just nu har jag så många undanflykter och det leder såklart till ett ännu dåligare mående. Eller dåligt samvete mot mig själv. Det drabbar inte någon annan.
 
Ska försöka skriva lite mer om både med och motgångar nu. Jag har pratat med flera om just mitt beteende. Att jag äter för att dämpa känslor tex. Amanda berättade om hur hon försöker att bara äta socker och mjöl på helgen och det går bra sålänge det blir 1 dag och inte 3. Men också om hur man inte mår bättre av att klanka ner på sig själv och låta sig hamna i en längre tid med en kropp som inte mår bra. Jag har ju lite tappat fokuset där från att peppa mig till att må bättre och bli piggare i kropp och själ till att känns mig helt värdelös och att allt känns hopplöst eftersom jag fallit för 511 gången. Tanken måste alltid ligga på det positiva annars blir det en olidlig spiral rakt neråt.
 
Ja jag vet inte hur jag ska klara av detta men jag ger det så många försök jag behöver. För det är inte enbart för vikten jag gör detta utan mer för att jag hanterar mina känslor på en osunt sätt. Jag behöver inte äta utanför lchf kosten för att äta fel utan det kan vara att jag äter 25 ostchips(vilket är väldigt väldigt mycket eller 3 potioner mat vilket jag inte alls behöver). Jag är inte taggad och jag är inte omotiverad jag är bara övertygad om att det här är den vägen jag behöver komma tillrätta på.


LD ritt

En dag red vi med Lina och Dansa runt gräsvägen. Det är härligt med sällskap! Jag är ju extremt rädd för alla björnar just nu. Har en björnbjällra när jag rider ensam men med Lina så pratar vi ju och ibland beordrar jag henne att sjunga haha.. Winston var riktigt tråkig och knackig första halvan av ridturen och ville stanna och vrånga sig. Men jag var relativt snabb i att fånga upp det och få fram honom innan han stannade. Han blev rädd för två stora rullar med kablar som står efter vägen och visade såklart Dansa hur man ska snedda bort från den och vara lite smått förskräckt. Det jävliga är att de inte bara står där för fint utan att de ska gräva längs HELA våran Hårgaväg HELA sommaren. Alltså vi har typ inte en endaste väg utan någon "krusidull" snart. Antingen grävare, ny tågräls, utjämning av vägen, tågräls supernära ridvägen eller björnar.
 
Jag gillar Gräsvägen nu, Winston gillar den också. Det är ett stort plus att det är en runda! Vi tog galopp med Dansa först uppför backen mot Timmerstugan. Uppe på knölen kör Dansa en slidestopp haha.. det skvätte grus. Annars känns Dansa mer stabil nu överlag, kanske att jag har fått lite förtroende för henne igen så det känns som att man vet vart man har henne. Resten av vägen var W mer på hugget och vid Fårhuset körde Lina en ökning så att vi knappt han med. Winston tyckte att det var latjolajbans och galoppade på som bara den.
 

Winston

Den här hästen är det nått av det bästa som hänt mig. Han kan göra mig helt galen men mest varje dag gör han mig lite lyckligare. Jag älskar att åka till stallet. Det är det bästa stället jag vet i min vardag. Läget är inte optimalt men känslan, hästarna och människorna är helt perfekt!
 
Senaste veckan efter avramlingen har vi mest ridit själva. Han sköter sig ju bättre då underligt nog. Vi har ridit runt Kyrkbybacksskogen, till badet och ut på E. Jag älskar Kyrkbybacksskogen trots att det är en skog. Det är en härlig bredare stig och nära till hus och större grusvägar. Winston är alltid nyfiken och lite framåt där så jag tror att han också gillar den. Sist red jag i hacket och då är han ju ännu piggare. Han började titta på något i skogen och gnägga och sen struttade vi framåt hemåt. Det är helt sjukt att han kan takta och småtrava sidledes, man tror inte det när man ser honom stå seg och sova så fort vi möter någon eller hemma på gården. Badet red jag till idag, på hacket. Han var knackig i benen och jag tror faktiskt att MSMen märks av så jag har beställt hem ny nu och tänker att jag får lura i honom det även i sommar på något vis. Om det blir så stor skillnad som det känns som nu så är det klart värt det. De höll på att riva ett tak idag och Winston hade fjantat sig och gått kors och tvärs över vägen men när han ser dom så stannar han och tittar. Han är bra nog speciell den här herren. Vi skrittade hela tiden idag, helt underbart var det!
 
 

Jag hinner mycket om jag är kvick


Jag började jobba igår på mitt "sommar jobb". 
Trivs så bra där med både kunder och personal. Sen att jobba dygn är ju helt underbart! Vaknade dock 20 över 5 imorse och kunde inte somna om. Så jag låg och lyssnade på poddar och löste korsord nån timme. Sen hoppade jag upp och jobbade några timmar innan jag slutade klockan 9. Då åkte jag direkt till nästa jobb och jobbade till 17. Hoppade in i bilen, åkte förbi en snabbis hemma och bytte om till ridkläder och packade en träningsväska på 7 minuter haha..
 
I stallet fixade jag bara Winstons box och mat. Sen var dom såklart längst ner i hagen så jag sprang ut och hämtade in honom, självklart var han yber lerig också så borstningen tog vad som kändes som en evighet. Red till Nya järnvägen, fram och tillbaka på 37 minuter. Vi skrittade och travade bara för jag har fortfarande ont i nacken och det kändes av lite mer i kroppen då jag red. Vi gick några minuter till för hand och käkade lite gräs innan han fick gå ut till kompisarna i hagen igen. Det gick bra att rida. Känner mig nästan mindre rädd för att flyga av nu motför innan jag gjorde det. Det kanske kommer senare? Just idag kändes det bara så himla härligt att få vara ute på tur med min prins igen.
 
Kastade mig in i bilen och åkte mot träningen som nuförtiden börjar redan 19. Bytte om lite snabbt på parkeringen haha.. nöden har ingen lag? Insåg efter drygt halva träningen att nacken inte direkt var i form för ett Tabata pass så jag gick faktiskt ut när det var en övning kvar. Åkte mot Växbo och pratade en stund med syrran och plockade upp Baltazar som blev överlycklig av att se mig! Man blir så glad i hjärtat av det!
 
På hemvägen handlade vi så jag kan äta tacos imorgon och nu har jag landat i soffan efter en kort dusch. Är väldigt lycklig i hjärtat och glad av att ha så mycket jobb som jag ändå har inplanerat framöver. Nu blir det några avsnitt Pretty little liars och valnötter i sängen!

Flög av

 
Idag kastade han av mig för första gången. Jag hade inte en chans att sitta kvar. Han blev rädd för en robotgräsklippare och tvärnitade och hip som happ så låg jag i diket. Han blev nog lika paff som mig. Jag utropade "Nu har jag flygit av Lina!!" på ett glatt sätt. Jag var så glad att jag inte hade brytit någonting och överlevt haha.. Helt sjukt att jag från att jag ser gräsklipparen till att jag ligger i diket och kollar upp på Winston inte kommer ihåg alls hur jag flög eller landade. Slog högersidan och vänster knä. Resten av ridturen gick bra men jag kände av högerarmen och nacken lite då vi travade och galopperade. Nu är jag bara lite öm på höften/låret, i överdelen av armen, fotknölen och i nacken. Har ont i vänsterhandled också så jag vet inte om jag hade tygeln i den handen kanske.. Imorgon är jag nog lite stel men jag hoppas att det inte är för mycket då det är mitt första jobbdygn!!

Balkongmöbler

Jag var in en snabbis på Dollar igår och hittade ett set som jag kan tänka mig. 2000 kronor känns överkomligt då man använder balkongen så pass mycket. Men det är ändå 2000 kronor. Googlade runt lite ikväll och hittade två andra alternativ som är lite mindre och därför kanske passa bättre. Den på Dollar går precis in om man pressar dit soffan och stolarna haha.. Den svarta känns ju lämplig då det inte är några dynor att hålla reda på att ta in och ut. Men lite hård kanske? 
 
Möblering
 
Vad tycker ni? 

Stallpyssel

Alla hästar mår bra nu igen! Väldigt skönt men det är alltid en oro att någon ska ha blitt dålig innan man hinner checka av dom. Winston har lagt på sig lite i vikt och ser inte lika tanig ut som för bara en vecka sedan. Han äter det vanliga + en hand lucern, tror att jag kommer stanna på det måttet om han inte börjar tappa igen. Han hade ingen stor blodmask och det känns skönt då den kan vara riktigt farlig vad jag förstår.
 
Jag åkte till stallet imorse för att fixa allt innan Lina skulle komma och vi skulle rida så att jag kunde åka direkt efter det. Jag fastnade i städmood, städade Lilla rummet, gången ut till hagen, krattade en liten del av gården och sopade lite tak och väggar i stallet. Tänkte möblera om i Lilla rummet men jag orkade inte lyfta hyllan ensam så jag gav upp. Så efter några timmar kom Lina och vi fixade iordning hästarna för en lagom ridtur. Dansa var lite svullen i sitt ben där hon har rasp men efter att ha överlagt lite så kom dom fram till att det var bra att röra på sig. Det var ju tur för mig och Winston så att vi fick sällskap. Vi red ut på E och in på olika stigar för att inse att stigarna bara slutar helt plötsligt eller har massa träd liggandes ivägen för att man ska kunna ta sig fram. Hittade en stig med en bra klätterbacke så det var ju bra. Jag hoppade av och gick på stigarna då jag tycker det är läskigt när han slubblar och halkar på stenarna. Men det är himla bra träning. Han tvärnitade inte en enda gång idag!! Woohooo!! Sist var jag nära att flyga i backen lite för många gånger.
 
Att jag skulle komma hem i "bra tid" gick ju kalas då jag åkte halv tio och var hemma halv fyra! 6 timmar stallpyssel är ju lyxliv ändå! Imorgon ska vi också rida ihop och då runt Golfbanan och den vägen kommer nog att bli min favorit framöver. Mycket hus, mycket grusväg, lite skog och nästan ingen trafik!
Ser ni stigen:P? Dom är ganska osynliga haha..

Skogen

Jag är så himla rädd för skogens djur. I Kilafors där Winston står har det skådats björn, varg och vildsvin. Inte i år vad jag vet men dom smyger omkring i närheten. Idag i skogen bultade mitt hjärta så mycket att det blev obehagligt. Nu är denna skog på andra sidan järnvägen och där känner jag mig lite tryggare ändå. Det finns flyktvägar i den här skogen, stigar och hus i närheten och vägar som går både neråt Kilafors, direkt hemåt och en runt Sörfly. Det är därför jag vågar mig ut i skogen. Men Winston tvärstannade och tittade rakt ut i skogen och vägrade gå framåt. Jag älskar ju att rida i skogen men just tanken på att det ska komma något farligt djur är riktigt hemsk. Jag tänker inte sluta rida i den här skogen om jag inte vet att det är människor som sett något där. Men jag önskar verkligen att jag bara kunde få njuta!
 
 

Verkligheten. Jag är så jäkla rädd i skogen. Speciellt när Winston stannar tittar in i skogen och vägrar gå. Jag önskar att jag kunde komma över den här sjuka björn/varg/vildsvin rädslan!

Ett filmklipp publicerat av Hanna Jonsson (@hannakjonsson) Maj 8, 2015 kl. 6:10 PDT


Hello

Har inte haft en enda impuls att blogga på några dagar som ni märkt. Det är massa annat som tagit min tankeverksamhet. Är lite oklar med vad jag vill skriva här också. Känner inte att jag har ett så stort behov av att dela med mig av så mycket. Om jag skriver om Winston så känns det som att jag vill skriva exakt allting och varje ridtur och det blir lite tradigt då jag rider typ samma sträckor och turer. Inser också att han låter som en hemskare häst än vad han är när jag skriver för jag skriver ju alltid om alla bus eller tjafs han ställer till med och då blir ju allt det bra så litet fast det egentligen borde vara 99% av inläggen. Men det är skoj att ha kvar som en dagbok ändå.
 
Jag har ju fått börja jobba också. Kör första passet på måndag och sen jobbar jag ett pass i veckan fram tills mitt sommarvik börjar. Är så himla glad och tacksam att jag får komma tillbaka till det här jobbet.
 
Jag har lagat matlådor till Johan idag. Han har börjat på LCHF igen och tappat 5 kilo första veckan!! Grattis till honom! Min vikt står stilla. Hade inte vägt mig på flera veckor då Lina påminde mig häromdagen. Känner mig otroligt fluffig men vågen står stilla så jag lär väl ha tappat muskler kanske?! 
 
Vet ni en annan grej? Jag har ju lagt ner dejtandet för jag tappade lite suget efter flera dejter med mesiga, töntiga, tråkiga och no pondus killar. Idag har jag mött flera killar från my past. En i kassan på Willys. En som kom och jobbade där jag var. En i bilen som jag mötte. En som kom och gick in på Willys då jag gick ut. De kändes som att dom var överallt, minnena från förr liksom. Ikväll klickade det till i telefonen och en ny gutt dök upp, kan bli en dejt känner jag.
 

Allt löser sig

Veckan kunde inte ha börjat bättre. Först en heldag hemma med tvättande blandat med serietittande och matlagning. Gjorde en god torsk i ugn med spenat och grädde. Min chef som jag ska ha i sommar ringde och frågade om jag kan börja jobba redan på måndag!! Det är inte heltid men herregud va jag längtar till att börja jobba. Jag ringde mormor och bokade hundvakt alla dygn jag ska jobba. Jag deklarerade, önskade i smyg att jag skulle ha betalat in extra skatt under året så att jag skulle kunna få tillbaka mer! Sadelutprovarfakturan kom och var lite mindre än vad jag hade räknat med! Jag hittade en fårskinnspad med hjälp av Lina som jag köpte mycket billigare än om jag skulle köpt en ny för 1300.
 
Ikväll åkte jag till stallet och hängde med på promenad när Lina red Dansa. Winston fick vila då han gått två dagar i rad efter sin vila på drygt en vecka. Pysslade lite i stallet och med de andra hästarna. En så skön kväll trots regnet.
 

Två dagars ridning

Jo nu är vi på G med ridningen igen. Har bytt koppjärn till "normal" och sadeln ligger som ett smäck. Ska dock fortfarande köpa en pad men kör med min vanliga pad i några dagar till. Winston är lite knackig i början i traven men mjuknar ganska snabbt.
 
Igår red vi med Lina och Dansa en bit på Landavägen. Jag mådde allmänt dåligt och bara väntade på att en björn ska komma hoppandes över vägen. Det är inte värt det så mycket oro i kroppen så jag har bestämt mig för att inte rida där något mer. Winston var av och på och hoppade rakt ner i ett dike vid Peter och Fridas gamla hus. Han gjorde vad man sa åt honom på skarpen att göra på bortåtvägen. Hemåt gick han på bättre. Vi skrittade mest och travade någon kortare sträcka. Dansa skötte sig superbra!! Så impad av att hon kan vara så cool trots att hon vilat i mer än en vecka.
 
 
Idag red vi runt Gräsvägen. Jag gillar den rundan mer och mer. Den känns så lagom då man ska ta det lite lugnare och eftersom det bara är en liten bit asfalt precis i början och i slutet. Båda hästarna var mer avslappnade och vi red både bakom framför och bredvid Dansa och Lina. Jag älskar att rida bredvid så att man kan tjitteritjatta om allt och inget. Dansa är så himla fin när hon rids! Jag blir så avundsjuk på att det ser så lätt ut när Lina rider motför vad det känns att rida för mig på Winston. Men det är tur vi har dom i närheten så att vi kan lära oss och öva iaf. Vi skrittade mest, travade 2-3 kortare sträckor och tog en galopp uppför en backe. Winston piggnar liksom till på slutet och går som bäst då som vanligt!
 

Vår utflykt

Idag skulle jag och Winston ha vår enda riktigt planerade utflykt i år. Men igår blev plötsligt Lukas lika dålig som Dansa var förra veckan. Veterinären inkallades snabbt så förhoppningsvis kryar lillprinsen på sig kvickt. Men detta kan innebära att det är någon sjukdom som går runt vilket såklart gör att jag inte kan åka iväg med Winston och kanske smitta andra(om det nu är en smitta och om han ens har den). Så himla tråkigt men jag bestämde det så fort jag hörde att Lukas var dålig och även Lina tyckte att vi skulle avboka. Så nu blir dagen helt annorlunda för mig, men för Winston innebär det bara att han får gå lite renare ute i hagen!
 
Jag håller alla mina tummar och tår att Winston och Nosan klarar sig från att bli dåliga! Det är ju huvudsaken i allt detta att hästarna kryar på sig och blir pigga och att inga fler blir dåliga.
 

Sista april

Mys i växbo med familjen i en badtunna! Så välbehövlig paus i allt just nu. Äta mat, diskutera om alla onödiga saker i världen, kramar med barnen och en het badtunna. Jag känner mig som ny!


 

RSS 2.0