Tömkörning

Tänkte berätta vad jag och Winston gjorde idag. Jag har massor att lära vad gäller häst träning och jag läser och hör massor om vilka som är de bästa sätten att sätta igång en häst som inte gått så mycket. Det jag kommit fram till är att jag vill försöka tömköra någon gång i veckan för att bygga upp myskler utan min belastning på ryggen. Jag tycker också att det är roligt med lite variation även om jag skulle kunna sitta och strutta runt på hästryggen hela dygnet runt :P.
 
Så idag provade vi att tömköra för första gången och det gick riktigt bra för det mesta. Jag tycker att det är klurigt med alla tömmar, spö och sen vara stadig. Jag känner mig allmänt fumlig och okunnig många sekunder av en tur. Men jag måste ju öva för att bli bättre. OCH eftersom jag hade tur att ha Lina med mig idag så känns det mycket bättre. Hon kan ge mig tips och råd och finnas till hands och ta över om jag skulle totalmisslyckas.
 
Vi gick till ladugården och vände. Vi klättrade även upp runt åkern både på ditvägen och hemvägen. Han är lätt att tömköra tycker jag. Inte för att jag har så mycket att jämföra med men när jag gör rätt så går han dit han ska. Så det är mig det hänger på. Han vill gärna testa om han kan få smita undan och det tycker jag är sunt tänkt av en häst :D. När vi kommit tillbaka till stallet så tömkörde jag i en stor volt på Trekanten(en liten åker) så att han fick trava lite. Lina filmade, Ååå han är såå fin! Inte alls så klumpig som man kan tro utan jag tycker att han rör sig jättefint. Vi provade att öka och sakta traven lite. Jag kunde inte vart mer nöjd. Sen bytte vi varv till höger och då pajjade flowet och han drog iväg mot stallet i varje varv. Så jag lät Lina ta över för hon är mycket duktigare än mig och sen avslutade vi och gick hem. Han är mycket häst och lite lat men med ett fint hjärta!
 
 

Bolle

Jag skickade ett sms till Lina på förmiddagen och frågade om hon ville hänga med upp på Bolle en vända. Hon svarade ja! Så jag plockade upp henne och Sune och så stod vi där neranför backen 30 minuter senare. Jag kände redan efter 1/3 av backen att jag inte alls var i form. Förkylningen ligger och gror under ytan och kommer fram så fort jag anstränger mig. Skit tråkigt.
 
Vi kom nästan upp till kroken innan Lina vrålar rätt ut och börjar hoppa runt. En huggorm. Baltazar sprang rakt mot den och hoppade över den. Vi eller Lina tyckte att vi ändå borde gå upp så vi gjorde det. Det var jobbigt idag. Mina väder spänner oroveckande efter ridningen och ja jag är helt enkelt inte på topp. Men vi nådde toppen på berget och gick ner och ormen hade försvunnit. Det tog 23 minuter idag inte riktigt okej men jag fick upp bra puls och det kändes i benen så jag känner mig ganska nöjd!
 
 

Skogen

Red ut i skogen tillsammans med Lina och Noa idag. Så himla mysigt! Jag är så nöjd med Winston. Han är cool men lite pigg. Han börjar gärna trava och en gång i traven började han galoppera. Jag känner mig på något underligt vis väldigt hemma på honom. Vi red "Lilla skogsrundan" som är bra för att lyfta på fötterna och några backar. 
 
 
 
 

Nygatan 1

Det nya utestället i stan för mig?! Det är himlans fint! Känns dock väldigt ungt och hippt med skit dålig musik och dyra drinkar. Jag känner verkligen inga människor som går ut längre. Lite tråkigt att det inte kan vara som förr. Men om jag hade vart 18 så hade jag nog älskat stället. Johanna och jag strosade runt och pratade om livet på olika soffor här och där. Sen lyckades jag dra med henne till Night Life(tror att det heter så) en sväng och kolla läget, jag har aldrig vart där förut heller. Jag är ju aldrig ut mer än på Parken. Det var.... avlångt.
 
Jag fuskade också, drack eller åt en strawberry daiquiri, så gott! Sen träffade jag några av er som läser bloggen. Det var fler människor som kom fram till mig och pratade om bloggen eller min vikt än människor som jag känner. Ganska knasigt men så himla roligt! 
 
En riktigt bra kväll med min bästa vän!

Jag blev bjuden på mat!

Det blev en snabb middag eftersom vi hade lite bråttom allihopa. Mamma och pappa var bortbjudna, Johan skulle ut med fyrhjulingen, Linda och kidsen följde med mig till stallet. Väl i stallet traskade jag ut i hagen och tog fast Dansa och Noa. Då kommer Winston och galopperar och Dansa blir knäpp och skriker och sparkar. Jag släppte dom igen. Linda fick komma ner så släppte jag ut Winston snabbt och tog in honom först. Svårt att vara smidig och snabb i svinhal lera och med hästar som tokar runt. Men sen gick det jättebra. Alla hästar kom in hela, trygga och relativt rena. Vidar och Nils hälsade på Winston innan vi gav mat och släckte för natten.
200 spänn för en middag..

Bråttom

Nu hoppade jag precis ut ur duschen. Om en stund ska jag infinna mig på Strand för en spontan familje middag. Sen brassar jag till stallet och släpper in våra ögonstenar! Sen blir det partaj med Johanna och gänget! Wiiie!
Idag red jag och Lina tillsammans :)!! Skoj!

Lördag

Planen för idag är lite ostrukturerad. Ska nog ut ikväll vilket var ganska otippat, vill på loppis, vill till Annys glashytta och så ska jag ju till stallet. Om jag åker nu så hinner jag nog allt lite snabbt i alla fall. Jag är grymt sugen på smågodis! Mitt huvud goes bananas och bara tänker på vilka olika sorter det finns. Undra om det är på grund av att jag läser andra bloggar där de alltid skriver om godis på helgerna. Ja det spelar egentligen ingen som helst roll för jag ska inte äta dom. Men huvudet kan ju få spekulera om hur gott det skulle vara:).
 
Jag har kollat runt massor efter nya möbler och saker på köp och sälj, Blocket, Ikea och H&M idag och jag har hittat några små guldkorn. Ett sjukt fint sängbord men det kostade 300 kronor, är inte det lite dyrt för ett litet bord? Men det ser ut presis som jag vill. Måste dock byta sänggavel då också haha. Å vad jag längtar tills jag flyttar och allt är klart!
Detta skåp har jag köpt och ska ha sänglinne i!
 
Vet ni vad jag just kom på? Att jag ska ta på mig ridbyxorna idag IGEN! Jag kan inte fatta det här riktigt. 

Shit vad jag är lycklig

Jag har blitt kär i en häst. Sjukt men sant, jag har som fjärilar i magen för att jag är så glad. Ikväll tog vi vår första ridtur. I ett total mörker strosade vi runt. Han var pigg och nyfiken vilket jag i framtiden kommer att gilla. Idag var det lite läskigt men ändå helt underbart. När Lina gick in med Dansa så började han backa för att han inte ville gå bort från stallet. Jag kan förstå det men det funkar inte att backa sig ur saker så jag fick till slut fram honom och gick några varv för att avsluta med en bra känsla. Jag ska berätta lite mer om hur jag har tänkt planera allting och så en annan dag. Jag kommer berätta om varje litet steg vi tar både framåt och bakåt framöver så ni får ha lite tålamod med mig.
 
Det känns som att vi gillar varandra i alla fall. Han kikar efter mig i stallet när jag går iväg och myser gärna ner sig i min famn så fort han kan. Jag har liksom fått min egen variant av Dansa. 










 

Glädje

Jag är väldigt dålig på att ta stora beslut i mitt liv. Jag älskar att ta beslut i jobbet och alla dessa små beslut vi alla tar i vardagen. Jag är väldigt rädd om min trygghet. Ofta så rädd att jag sällan chansar. Just nu har jag haft en period då jag upplevt det som att jag har hängt längst ut på en klippa. Alla mina celler säger åt mig att klamra mig fast i det gamla. Men någonstans finns en önskan om förändring. Jag har gjort många förändringar den senaste tiden. Jag skulle aldrig ha gjort dessa saker för två år sedan, tyckte helt enkelt inte att det var värt det då. Men nu när nästan alla beslut är tagna både de som jag chansat på och de jag "nekat" så känner jag mig så lugn i kroppen och hjärnan. Nu får jag ta allting härifrån. Men jag har tagit alla beslut utifrån magkänslan och det känns sjukt bra!
 
Det finns inte ett sätt och ett tillfälle att nå dit man vill och det vill jag verkligen framhålla. Det är inte rätt att "hoppa" alla gånger. Ibland måste man vänta in det man själv upplever som den rätta tidpunkten och ibland finns den inte så då får man chansa lite mer hejvilt. Det jag upplever som en stor utmaning, chansing eller förändring kan vara en skitsak för någon annan. Jag får ofta höra från mina vänner att "Det ordnar sig" eller "Du kan ju gå tillbaka till det gamla om du ångrar dig" men jag funkar nog inte så. Det är nog därför besluten blir så stora. Jag tar ett beslut för att gå framåt i livet inte hoppa tillbaka igen, man kan liksom inte oleva en erfarenhet. Nu ska jag försöka leva i nuet och bara njuta av det jag valt in och ut i mitt liv.
 
 
Vet ni vad denna bild på mig representerar för mig? Att jag kan se helt ok ut utan mitt hår. I hela mitt tjockare liv har jag levt på att ha massa hår som folk gillat. Nu tycker jag att det kan vara helt ok att bara se mitt ansikte eller till och med bara min kropp. Ser ni hur glad jag är? Jag är verkligen genuint glad idag!

Pusta ut

Har vart på stan idag för att kika efter saker jag skulle kunna vilja ha. Hittade ingenting roligt men köpte hundmat, deo och "kolla mask". Tur att jag inte hittade något roligt för det nödvändiga blev inte så billigt. Jag lämnade Baltazar hemma för han behöver ensamtränas. Han är ju med mig eller någon annan varje sekund av varje minut. Men det är väldigt behändigt att ha möjlighet att lämna honom hemma ibland. Förut när jag jobbade dagtid så var han hemma själv hela dagen.
 
Jag filmar lägenheten när jag är borta så jag kan se och höra vad han gör. Idag var han sten cool. Hoppade upp i soffan och la sig efter ca 1 minut och sen skällade han på brevbäraren sen upp i soffan igen. Jag är mycket nöjd med min prins! Stolt matte :)
 
Vi är på galet bra humör idag!

Jag har gått och blitt med häst

Jag är överlycklig, nervös och känner att vi har en otroligt lärorik tid framför oss. Vi ska börja med att lära känna varandra nu och såklart rida massor! Wiiiie jag känner mig så lyckligt lottad som kan och gör detta!
 
 

Min nya lya

I den nya lägenheten vill jag ha en skön avlappnad hemkänsla. Det ska finnas mycket förvaring, vara praktiskt och så ska jag ha en fotovägg. Jag håller på och planerar hur och vad jag vill ha för nya möbler och prylar. Det finns mycket fint men allt ska ju passa ihop också. Har lite olika färgteman i huvudet som jag tänker att det ska se ut. Den finaste prylen jag hittat är en turkos uggleljuslykta, helt underbar!
Visst är den fiiin??

Det är vissa saker jag inte hittat exakt den jag vill ha men som jag vill ha i någon form.
* En cool, skön, mysig, lite annorlunda fåtölj med fotpall.
* Sängbord, kanske vita?, stängda (alltså lådor eller skåp eller inget).
* Ryamatta till vardagsrummet, kan inte bestämma mig för vilken färg jag vill ha dock.
* Köksbord, vitt, 4 stolar, gärna med dyna eller korgstrån på sitsen.
* Soffa, här kan jag inte alls bestämma mig för varken färg eller form. Är ganska säker på att jag vill ha en divan eller två.
* Roliga kuddöverdrag, både till soffan och sängen.
 

Wopidopido..

.. jag är nästan frisk, super glad, fortfarande ganska tjock, väldigt lycklig för att jag har mina djur, väldigt mätt efter att ha ätit svingod lax och längtar galet mycket till imorgon för då är det en ny dag med nya möjligheter !
 
- Hanna Jonsson på Facebook 2013-09-26

Poppis?!

Idag har min telefon ringt och plingat konstant. Till och med Annika som äger stallet kommenterade att den plingade hela tiden. Vissa dagar är såhär och jag känner bara för att råka tappa den i backen så den går sönder. Oftast lägger jag telefonen i bilen eller knäpper av den när den är såhär. Men idag var det flera mycket intressanta saker som hände via telefonen så då vill jag ju inte lägga bort den. Men visst är det skönt att ha mobilfria tillfällen under dagen? Jag älskar att komma till stallet och ha telefonen i bilen och bara strosa till hagen eller sitta i stallet och bara vara. Jag gör det ibland på gymmet också, orkar ju sällan svara när jag tränar ändå. 
 
För övrigt behöver jag en ny telefon. Igen. Denna låser sina knappar när jag vill skriva sms typ 2 gånger av 3. Ganska irriterande så nu skickar jag ljudfiler med mina svar haha.. Ganska roligt kan jag tycka. Tycker att någon borde haka på min nya grej men ingen svarar med en ljudfil.
 
Har ni sett den bästa reklamen ever?!?..
Detta kommer vara jag på dressyrbanan i framtiden:P

White House Down

 
Var på bio ikväll och vill verkligen rekommendera den här filmen! 5 av 5 får den!

Taggad

Jag är taggad på mat igen. Att handla mat, att laga mat, att äta mat och att planera mat. Det var ganska längesen jag kände så. Jag hamnar lätt i rutin och bara äter för att jag borde. Men nu har jag taggat igång med mitt helt fantastiska tänk och det ger lite guldkant på dagarna! Imorgon ska jag göra färsk laxsida i ugn med dill, salt och citron. Galet gott!
 
Idag käkade jag en Ostpizza till frukost, rester sedan igår. Jag gör såhär. Tar ett ostbröd, sprutar på lite tomatpure/ketchup, häller på massa oregano, sen på med massa goda grejer nu tog jag räkor och champinjoner, sen dränker jag allt med ost. In i ugnen 20 min i 200 grader. Mums!
 
Lunchen käkade jag ute på Palladium med syrran. En slev kycklingcurrygryta, säkert tio stekta fläsk bitar, coleslow, pizzasallad(vet att det är socker i den), 3 oliver och 2 glas vatten.
 
Middag blev nyss när jag kom hem. Finncrisp med massa smör, parmaskinka, getost och paprika.
 
Känner mig nöjd, borde dock ha ätit 2 finncrisp och inte 3 kanske i en perfekt värld. Men nu lever ju jag mitt lite smått kaotiska liv så. Vad har ni ätit idag?

Tisdag

Äntligen känner jag mig lite normal igen. Mitt katastoftänk är inte att leka med. Men nu är det klart att jag flyttar 1 november. Det känns för tillfället väldigt bra. Jag är dock helt utan inkomst för akassan har inte "godkänt" min arbetslöshet. Men jag söker jobb för fullt så det borde ordna sig inom några månader. De kanske godkänner den snart också jag är inte så himla insatt i hur de arbetar. Fick svar från ett jobb som jag sökt på Resia att de gått vidare med andra sökande och det kändes inte alls roligt. Jag vill ha ett utvecklande och bra jobb nu. Helst idag. 
 
Tidigare idag var jag på gymmet med syrran och körde på rätt hårt med armarna. Har börjat göra färre repetioner med tyngre vikter istället. Ska prova det ett tag framöver. Mitt huvud blir väldigt nöjd efter ett träningspass så att vara förkyld är inte bra för mitt psykiska mående haha..
Är inne i en tjockperiod nu..

Konstigt

Hela dagen idag har gått väldigt bra med tanke på omständigheterna men ikväll kraschade jag totalt. Är så himla ledsen och tårarna slutar aldrig rinna. Fruktansvärt jobbigt. Baltazar går och puffar på mig hela tiden och Katten ligger nära nära. Vilken nedrans tur att jag har mina fina kompanjoner.
 
Jag vill vara ledsen. Visa har varit en så himla stor del av mitt liv det senaste 1.5 året så det vore konstigt om jag inte var ledsen. Men såhär ledsen. Jag hoppas att hon nu är smärtfri och leker runt pigg och glad på fina gröna ängar!
 

Visa är nu i himlen

Det känns tufft att jag inte kommer ha henne i min vardag längre..

God morgon

En riktigt härlig höst morgon är bra mysigt. Har varit iväg på en lägenhetsvisning åtta imorse. Haha det trodde ni inte om mig. Fick syn på den igår och eftersom jag vill kolla på den så fort som möjligt så var imorse klockan åtta den enda tiden de kunde denna vecka. Sov fem timmar. Men jag tror det räcker för jag har sovit så himla mycket nu när jag vart sjuk. Men nu är jag frisk!
 
Strax hämtar Johanna upp mig så ska vi åka till skogen och plocka svamp. Eller hon ska plocka svamp och jag ska vara sällskap. Hon har lovat att vi ska vara nära bilen hela tiden. Jag är livrädd för björnarna. Sen ska jag nog besöka gymmet en sväng innan det blir stallet och träning för Dansa och Lina.
Åt smoothie och två ostbröd med smör, getost och paprika till frukost.
Smoothie:
1 dl blåbär
1 dl hallon
1 dl grädde
1 dl yoghurt
1 msk cocosfett
1 mått detox
Fyll upp med kallt vatten

Skönt

Shiit vad skönt det var att få kämpa ur sig lite rastlöshet. Detta kanske inte var det smartaste jag har gjort men det var välbehövligt. Nu ska jag kocka lite mat och baka(eller röra ihop) ostbröd och Knäckebröd. Känner mig hungrig och glad!
 

Seg söndag

Jag tänkte börja ett nytt rejs idag med träningen men ställde in eftersom jag inte är helt frisk ännu. Jag känner mig inte sjuk men jag är väldigt täppt i näsan. Ska nog ta Baltazar och åka till Bolleberget en sväng nu, får se hur mycket jag orkar.. Ska styra upp maten lite i veckan också. Mer matlådor och mindre varje dag shopping. Det är ju så himla lämpligt att köpa ny mat. Är sällan sugen på det jag har hemma. Men jag måste bli mer ekonomisk i mat frågan framöver. Jag är sjukt taggad på träning bara för att jag inte kan/får/bör träna och sugen på massa god mat nu när jag har smaken tillbaka. Blir nog bra det här!
 
Längtas till jag är frisk, har flyttat och skaffat en häst och jobb!
 
Sjaskig tjej i myskläder.

Mörker

Det är strömavbrott och snart kommer allt vara kolsvart. Vi ska spela lite spel och bara vara. Mamma har tänt ljus överallt så det är supermysigt!




Plan för lördagen

Kan ju skriva lite om morgondagen också nu när jag ändå har en dator i mitt knä. Vaknar gör jag troligtvis när alla i huset vaknar och umgås. Det är himla härligt att vakna upp i ett hus fullt med liv tycker jag. Har lovat Johanna att hämta ett bord och hälsa på hennes farmor någon gång på dagen. Sen blir det stallen!! Hoppning står på schemat för Dansa och Lina! Ska bli himla roligt!
Hästar är bara så underbart!

Kvällen ska återigen spenderas med min familj och jag tror att vi ska grilla för sista gången i år faktiskt. Blir nog mysigt. Vet inte vilka som kommer men syrran är väl också ledig imorgon så det blir kul.
 

Min fredag

Började dagen med att bestämma mig för en runda på olika bostadsområden i stan. Tog Baltazar med mig och traskade runt och kände mig för. Träffade en surtant vid Tågmästarhusen och sen träffade jag den goa gubben och tittade på lägenheten igen. Finns många olika människor i denna stad.
 
Min checklista till boende är:
* Energin i rummen och området.
* Nära till stan, det är ju en definitions fråga.
* Badkar.
* Balkong.
* Nära till skog eller natur känsla.
* Upplyst utanför huset (jag är mörkrädd).
* Nära till parkeringen.
 
Men jag kom nog inte närmare något beslut. Jag hatar verkligen att inte veta hur jag ska göra och vad jag vill. Typiskt.
 
Senare under dagen mötte jag upp mamma och vi handlade massa mat som hon ikväll gjorde en väldigt god fläskfilé gryta av! Alla kom hem och vi pratade och skrattade. Och nu ska jag kika lite på tv med Baltazar medans de andra går och lägger sig. 

Torsdag

 

Pyssel på datorn

Jag har massor med saker jag borde ha pysslat med på datorn nu när jag haft mycket tid. Knäpper galet mycket kort och har hur många filmer som helst på Lina och hästarna. Frågan är vad jag ska spara och inte. Jag har varit dålig på att sortera och radera. Men jag ska nog ta tag i det imorgon.
 
Det var någonting alldeles speciellt jag skulle göra imorgon och nu är det helt borta ur minnet. Det var längesen jag glömde bort något ska ni veta. Alltså på riktigt. Och vissa säger att man blir seg i hjärnan av lchf kost. Eller ja jag har tappat bort en hem nyckel så nu när jag flyttar får jag böta 1000 kronor. Tror dock inte att det är jag som slarvat bort den utan jag ger det odelade ansvaret till mina vänner alternativt familj.
 
Ska nog åka och umgås med mormor och morfar imorgon. Om jag är lite friskare så kanske jag släpar med mig Frida, Sam och hundarna runt sjön.

Onsdag

Det är en grymt rastlös men trött Hanna som sitter här bakom tangenterna idag. Mötet på Arbetsförmedlingen var... långt.. Jag gick hem 40 minuter efter att personen hade slutat för dagen haha.. Stackarn! De har gjort om "systemet" så nu ska man skicka in en rapport varje månad om vad och när man gjort saker. Sen ska arbetsförmedlarna gå igenom ALLAs rapporter. Det känns helt galet och jag tror inte detta kommer att vara ett givande sätt att hantera arbetslösa.
 
Kvällen har jag spenderat med E i soffan framför en ganska dålig film. Nu ska jag sova mig pigg till imorgon och då masa mig iväg och rida lite!!
God natt alla fina!
 

Natt..

Jag är förkyld, jag har försökt förneka det i några dagar. Sittligger nu i soffan och funderar på om jag ska sitta här hela natten. Kommer troligtvis inte få någon värst bra sömn i natt i alla fall när näsan är täppt.
 
Imorgon är en bra dag. Jag ska på Arbetsförmedlingen på möte. En handlingsplan ska göras. Jag tror inte en handlingsplan ger jobb, jag anser att en handlingsplan ger mig ett datum varannan månad då jag ska skicka in ett mail där det står vilka jobb jag har sökt. Gör detta att människor känner press och söker fler jobb? Jag tvivlar. Fast om det gör det så tycker jag att folk är lite knasiga. Det bidrar inte till ökat jobbsökande i mitt liv kan jag erkänna. Jag tycker det är roligt att söka jobb. Jag tycker det är svårt att välja vilka jobb jag vill ha. Jag hoppas jag får träffa någon trevlig inspirerande människa!
 
Vet ni att på grund av de människor som vart hit och tittat på lägenheten så har jag på något sätt börjat gilla min lägenhet igen. Alla tycker att den är så fräsch, så fin, inte alls så liten, bra garderob och ja de ser bara fördelar. Synd att jag har gjort den så fin, de borde kommit hit när jag har kaos.
 
Jag känner mig tjock idag. Svullen. Väldigt tråkigt och det är olämpligt att jag känner det just nu när jag ändå inte kan träna. Annars kan känslan av att vara tjock ge mig motivation till ett extra hårt träningspass. Men jag får vänta, lär ju vara lika tjock om några dagar. Så nu säger jag godnatt och hoppas att ni får sova skönt och länge. Eller kanske jag borde säga God morgon!
 

Skogen

Tog en tur till skogen med hundarna. Det är himlans mysigt att strosa runt på slingriga stigar i en höstig skog. Jag bara kände hur energin pumpades in i mig. Det behöver jag för jag är lite förkyld, eller allergisk. Jag nyser konstant. Fick en till hund att mysa med idag också. De gillar faktiskt varandra mer och mer våra små hjärtan.




 

Roadtrip

Idag åkte jag, syrran och Vidar på en roadtrip till Valbo för att shoppa lite. Eller Linda skulle shoppa ny tvättstuga och jag skulle mest bara vara sällskap. Men vi fastnade ju överallt. Jag älskar Stadium Outlet! Köpte dock bara ett par gråa tränings tajts, rosa raggsockar och bestick. Annars så köpte jag ett par stallstövlar(med gummisula och tygskaft, är kladdigt i hagingången så jag behöver dom verkligen), hörlurar till telefonen, leksaker till Baltazar, hästgodis, en filt, en skrivbok mm.
Vi åt mat och drack massa kaffe. En riktigt härlig dag! På vägen hem hoppade jag av i Storstallet och hängde med Lina när hon red ut Dansa med Anette och Tage. Jag vill också ha en häst. Men shit vad mörkt det är på kvällarna nu. Känns riktigt läskigt att det är kväll redan klockan 20. Jag glömmer från år till år att det är såhär. Men det är ju väldigt mysigt också när man får tända ljus och bara ligga i soffan en hel kväll. 

Perspektiv

Jag är tagen, berörd, ledsen, glad och tacksam för mötet jag fick vara med om idag. Jag åkte iväg för att kolla på en lägenhet. Dörren öppnades och där stod världens sötaste gubbe. Jag kände mig hjärtligt välkommen och kunde inte då ana att jag skulle småspringa därifrån med tårarna rinnandes ner för mina kinder.
 
Han öppnade sitt hjärta lika mycket som sin lägenhet kändes det som. Han pratade kärleksfullt om sina pojkar som alla bodde borta eller jobbade borta. Om sin vackra fru. Om de hundar han ägt under sitt liv och hur mycket han tyckte om och saknade dom. Om sin drever som jagade harar men inte brydde sig ett dyft om rådjuren som stod bredvid. Om sin första hund en schäfer som var så snäll och försiktig med deras barn. Han berättade även om hur sjuk han är, att han snart inte kommer finnas mera. Idag var hans födelsedag och han var ledsen att jag inte hade med mig min hund. Jag lovade att han får låna honom när han vill. Han blev glad i ögonen.

 

Förändring

Jag fick för mig att jag ville plugga för några dagar sedan. Det jag vill jobba med är människor. Gärna personal på olika företag. Kanske ekonomi. Administrativt men inte enbart kontorsjobb. Jag vill hjälpa företag att förbättra sin personal och sina tjänster. Det känns som att det är det jag är bra på och jag tycker att det är väldigt roligt.
 
När jag kommer till ett jobb så trivs jag kanon i 6 månader. Jag ser vad som kan ändras och ger ofta arbetsplatsen min syn på saker och ting. Det jag tycker om är att ändra saker. Sen tröttnar jag ofta. Så jag tror det är min uppgift i livet jag har bara inte insett det innan. Jag behöver utmaningar inom allt annat i mitt liv, har dock inte kopplat ihop det med jobb.
 
Det som blir klurigt nu är att hitta rätt utbildning. Min tanke var/är att flytta till en tvåa nu och det passar ju inte alls speciellt bra om jag ska plugga(vara pank). Det bästa är om jag har en häst så är det där jag kan få en massa energi att använda i pluggandet. Fast å andra sidan så skulle jag lika gärna öppna ett hund dagis. Mina tankar goes bananas..
Försöker intala mig detta, det går sådär. Mormor och morfar det betyder "Var inte rädd att förändras. Du kanske förlorar någonting bra men du kanske får någonting bättre."

KOLLA

 
Lyssna och gå och rösta imorgon! 

Lördagskväll

 


 
Haft sällskap ikväll men nu skiljs vi åt och jag brassar till Växbo fram och tillbaka en sväng. Sen blir det soffhäng med djuren!

Iam a mess

Så jag skriver om någonting helt annat än mitt liv. Imorgon ska Lina och Dansa hoppa för första gången. Det ska bli väldigt roligt att se hur Dansa kommer att reagera på att hoppa med någon på ryggen. De ska väl bara ta några små skutt men det är ändå deras första skutt tillsammans. Dansa älskar ju att löshoppa och hoppa i longeringen. Så jag hoppas verkligen att hon kommer att tycka det är lika roligt som vi människor imorgon.
 
Ikväll har Lina och jag inte umgåtts alls. Jag valde att stanna hemma från stallet och bara pyssla med Baltazar och vara en vanlig svensson som sitter hemma en fredagskväll. Känns som att det behövdes. Har dock pratat med Lina och vi har klargjort massa saker som vi har i våra huvuden och det känns bättre nu, inte toppenbra men bättre. Nu taggar vi för imorgon och glömmer alla bekymmer!
 

Happy Friday

Sitter i en ren lägenhet och njuter av att vara ledig. Vet ni att jag känner mig väldigt sällan ledig. Detta trots att jag väldigt sällan har några tvång i mitt liv. Idag har det varit hit folk och kollat på lägenheten och vet ni? Jag tycker ju att det är roligt med människor. Tänk att jag nu kommer ha chansen att få prata med flera helt okända personer bara för att de vill se min lägenhet. Alltför ofta behöver jag påminna mig själv om att jag tycker att det är mer spännande än jobbigt. Det var inte ett uns jobbigt att ha dom här hemma bara härligt och intressant. Jag tror jag är en för nyfiken människa som lockar fram att människor ger mycket av sig själv. Kommer ni ihåg killen som kom och köpte en telefon som efter en stund klädde av sig tröjorna och stod här halvt utan kläder?! Herregud.
 
 
Sitter och gråter en skvätt till Spårlöst. Strax ska jag och Baltazar sätta oss ute på gården och bara vara. Är jättefint väder med sol och lite blåst! Så ska jag klura på hur blir med hästarna framöver. Livet är lite chansningar och det är ju det här med chansningar jag är så dålig på. Mycket svårt, lätt att kroppen bara sprudlar iväg mig till ett beslut haha.. 

Sleep

Har haft grymt bra energi idag. Jag har gjort en del idag och än är jag inte i sängen. Men snart. Imorgon kommer det människor och kollar på min lägenhet. Det känns jobbigt. Jag som precis har blitt av med alla byggjobbare liksom. Nä fy tusan. Men så är det när man ska flytta tydligen.
 
Idag har jag kollat på lägenhet, tränat ett pass på AQ, käkat lunchbuffé, varit till veterinären med världens bästa hund och fått veta att han till typ 90 % inte behöver opereras, postat brev, dumpat en trött Ballen hos Johanna, varit i Lillstallet och myst, Varit i Storstallet och ridit ut Tage(han var inte jätterolig idag, rädd för varenda kotte så jag är glad att jag satt kvar faktiskt, Lina bara skrattade), fastnade hos Johanna när jag hämtade en väldigt mycket piggare Baltazar, handlat mat på Statoil vid halv elva och ja sen har jag bara varit hemma och donat lite inför imorgon när människorna kommer. Jag har ätit också, ost & korv mackor!
 
Min drömhäst

Lycka

Jag är helt galet glad ikväll efter ridningen. Jag typ fnittrar. Känslan är helt sinnessjuk och jag är så glad att jag började med hästar igen efter alla år. Jag har väldigt mycket att öva på(ALLT) och det ser jag fram emot. Men alltså känslan när jag klarar av saker jag aldrig trodde jag skulle klara av. Lina tycker att min balans är bättre och det tycker jag känns. Tror mycket beror på inställningen. Jag är inte dörädd längre. Jag är lugn och glad när jag rider. Förut var jag enbart glad efteråt. Men alltså herregud, tänk att man kan få vara såhär sprudlande glad i kroppen. Hela jag pirrar. Vi galopperade idag också, jag på Tage alltså. Aldrig gjort det förr men grejen var att jag tyckte att det var så roligt så jag släppte på tyglarna och brassade på istället för att rida kontrollerat och bra. Sen fick jag en överdos "må så super jävla bra" känslor att jag började skratta. Lina den stackarn stod där och försökte förklara hur jag skulle ha knäna och händerna och att jag ska bromsa. Men jag var uppe i ett lyckorus så jag lyssnade lite och nästa varv så skötte vi oss mycket bättre enligt Lina. Det var så jävla roligt!




 

Fryser ihjäl

Allvarligt talat så är det skitjobbigt att frysa hela tiden. Jag kan gå med mysbyxor och tjocktröja i stallet när Lina håller på dö av värmen. Igårkväll frös jag i en lägenhet full med folk och massa tända ljus. Jamen jag fryser konstant. Det blir bättre om jag äter ägg, jag undviker ju dock det om jag kan för jag tycker inte det är så gott. Jag sover i sockar, täcke och två filtar. Jag kan ändå vakna för att jag fryser. Jag kan frysa fast jag svettas av ansträngning. Så det känns som att fryskänslan är lite konstig på något vis fast den försvinner ju om jag duschar hett eller klär på mig massor. Är så jävla trött på att frysa.
 
 

2013-09-11

Baltazar har kräkts överallt inatt och nu på morgonen. Det är så synd om honom. Han fick väl i sig något skit igår och då blir det såhär. Nu verkar han bättre men vi skippade morgonens promenad och var bara ute på gården istället.
 
Nu ska jag faktiskt ta tag i mitt kaos till lägenhet. Det är kläder överallt som vanligt och jag är bara så taggad att flytta härifrån. Ska kolla på några nya lägenheter de kommande dagarna men jag och beslut alltså. Det är jobbigt. Men jag vet att det blir bra sen. Om några månader kanske jag känner mig hemma i mitt nya hem. Funderar på att flytta till Växbo en sväng. Mitt prio ett i hemsökandet är att jag ska våga gå ut när jag vill oavsätt tid på dygnet och det är inte överallt jag vågar det här i stan.
 
Ska leta efter en resa nu också. La det på hyllan ett tag för jag ville bara vara hemma. Men Linda vill verkligen åka så då åker vi. Helst 19 september. Har ni några tips?! Vi funderar på vårt älskade Mallis eller något nytt som Kroatien. Ska ta en helg med Katja också, spännande, hon planerar.
 
Idag ska jag rida lektion på Tage för Lina och det ska bli så roligt. Säkert asjobbigt men ändå utmanande och en väldigt bra chans att lära mig. Så ska Lina rida ut på Dansa, det ska bli spännande.
Köpt en ny ridhjälm!

Tisdag

En bra tisdag skulle jag säga. Jag gillar att utvärdera allt och fundera över vad som skulle kunna vara bättre. Det jag saknar är ett jobb. Rutinerna blir så mycket bättre då och man har liksom viktig roll i någons liv, just nu är jag ute och svamlar i ingenstans.
 
Åkte till Storstallet efter en lång seg morgon hemma i kaoset. Jag orkar verkligen inte göra nått här hemma jag vill bara fly härifrån. Väl i stallet så fixade jag allt till Tage och Elis som mockning, mat och massa godis i krubborna. Sen gick jag ut till hagen för att borsta av dom och ta med Tage in. Väl ute i hagen hittar jag inte Elis, han är helt borta. Alla andra hästar står med varandra och jag får panik haha.. Vart jag hittar honom?! Jo längst ner i hagen på en åker helt själv. Så jag borstade honom och borstade sedan Tage och tog med honom in. Kollade såren och smörjde innan vi tog en gåjogg promenad på 4 km. Tage går segt som en sköldpadda så jag fick jobba på smackningarna och springningen, för springer gör han som en gud. Väl hemma igen smörjde jag lite mer och sen släppte jag ut honom i hagen. Baltazar och jag åkte till Lillstallet och promenerade en sväng och mös i hagen med hästarna.
 
Sen åkte jag hem och dumpade Baltazar med Linda innan jag cyklade till badhuset och simmade 500 meter. Haha fattar ni hur kort 500 meter är?! Hur kan det vara så tråkigt? Jo det är mer tråkigt och jobbigt för tålamodet än för orken. Fast armarna känns rätt trötta.
 
Sen åkte jag hem och åt en köpt tacotallrik och sen vidare till Lina som hade födelsedagsfika. Jag blev kvar till sist såklart. Så knäppgökarna hängde med ut med Sune när jag åkte hemåt.


 
Nu ska jag sova under massa filtar med mina fina djur. Jag är så himla glad för att jag har just mina djur. De är en så stor del av mitt liv och min vardag. Fattar inte att jag levde flera år utan djur när jag bodde i trean.

Mer träning

Jag försöker få in lite knäövningar nu och då i vardagen. Så idag i förbifarten gjorde jag ett galet stabilt och fint videoklipp. Jag gör 10 upp på varje ben.
 
Har ni några enkla övningar som ni vill tipsa om?

Lina

 
Alltså denna människa som jag umgås med typ varje dag. Det finns verkligen inte ord som kan beskriva Lina. Hon är världens snällaste människa. Bryr sig om alla hela tiden. Jag har aldrig träffat en människa som är mer känslig men ändå bestämd. Hon kan bli galet sur för en sak som jag inte ens reflekterat över. Men jag har lärt mig nu att hon har nolltolerans mot alla elakheter vilket är underbart(men svårt för en som mig som skickar ut kängor hit och dit främst till dom i min familj och dit lär ju Lina räknas). Men det är så fint med en människa som faktiskt kräver att alla i hennes omgivning behandlas och behandlar andra med respekt och kärlek. Idag fyller hon år, Stort hjärtligt Grattis!
 
Tack för att du är min vän!

Så många kloka tankar

Livet

När jag var yngre så vägde jag några kilon mindre. Jag behövde aldrig hålla in magen när jag hade en snäv klänning. Men nu när jag är äldre har min kropp gjort sig fri. Det finns elastisk komfort där min midja satt en gång.

Italienska skor måste vara två storlekar större, om fötterna alls går i, och grenen på strumpbyxorna sitter alltför ofta nere vid knäna.

Men jag har också lärt mig, att det spelar ingen roll vad som händer, eller hur svart allt känns idag - livet går vidare och imorgon blir en bättre dag.

Jag har lärt mig, att det säger mycket om en människa, hur han/hon hanterar dessa tre saker; en regnig dag, borttappat bagage och hoptrasslade julgransljus.

Jag har lärt mig att oavsett vilken relation du har till dina föräldrar, så kommer du att sakna dem, när de inte finns där mer.

Jag har lärt mig att, skaffa sig pengar och saker, är inte detsamma som att skapa sig ett liv.

Jag har lärt mig, att livet ibland ger dig en andra chans.

Jag har lärt mig att man inte kan gå igenom livet med en plockhandske på båda händerna. Ibland måste man också kasta tillbaka bollen.

Jag har lärt mig, att när jag beslutar något direkt från hjärtat, så har jag också oftast tagit rätt beslut.

Jag har lärt mig, att även om jag har smärta, så behöver jag inte ge andra det.

Jag har lärt mig, att varje dag ska man sträcka ut handen till någon. Alla behöver en varm tanke eller en vänlig klapp på axeln.

Jag har lärt mig, att jag fortfarande har mycket att lära.

Jag har lärt mig, att människor kommer att glömma bort vad du sagt och saker du gjort, men de kommer aldrig att glömma hur du fick dem att känna sig.

 Av Maya Angelou

Nytt företag

Jag brukar nästan alltid handla på samma butiker och samma internet sidor. Men efter att ha sökt efter ett regnställ ganska länge så bestämde jag mig för att beställa ett från Stormberg. När jag ändå var inne på deras sida så hittade jag ett par lite roliga träningsbyxor och en jacka som är vindtät. Allt jag handlade kostade mig 456 kronor. Allting jag handlade var reavaror.
 
Enbart regnstället skulle annars ha kostat 599 kr men pga att det enligt beskrivningen var en fläck på överdelen som gick bort i tvätten så var den nedsatt. Likaså med jackan som egentligen kostade 399 men nu 59 kr. Träningsbyxorna var det bara rea på ändå, 50%.
 
Snabb leverans med tanke på att de levererar från Norge. Jag känner mig väldigt nöjd och ett plus var ju att allt passade. Ett extra plus blir det för att en viss procent av det vi kunder handlar för går till att göra världen lite bättre..
 

Morgonkaffe



Hur dricker du ditt morgonkaffe?

Middags tips

Nu ni har jag fått fart på matinläggen. Ikväll stekte jag kantareller i smör och salt sen hällde jag dom på en tallrik och så hade jag i riven ost i stekpannan och sen la jag på färdigbröd så det stektes krispigt. Sen la jag upp på en tallrik och hällde över kantarellerna. Sinnessjukt gott!
 

Ops.. jag somnade..

Har haft en aktiv dag med Lina i stallen och så kom jag hem och somnade helt utmattad på soffan. Var och provred den där W hästen igen idag. Så svårt att bestämma mig även fast hästen verkar toppen!. Sen åkte vi till Storstallet och jag fick rida Tage! Det var riktigt roligt! Har en helt annan känsla när jag rider nu och det är så skönt! Jag var verkligen rädd när jag skulle rida honom förut. Hade hört så mycket om hur han är, han har dock aldrig varit så när jag ridit mina små rundor. Så vi kanske kan hitta en egen väg att gå. Det känns lite som att jag har en helt annan säkerhet på ryggen nu och det speglar nog av sig både på hästen och i ridningen. Sen att rida ut med Lina och Bronzac är ju göörmysigt.  Åhh, det var verkligen så härligt!
Lina och Bronzac igår..

Snart ska jag kolla på Det Okända!! Woohoo, blev så himla sur häromdagen då jag tänkte kolla på programmet från i måndags via play på datorn men det går tydligen inte längre.
 

77.21

Det eller mindre än det ska jag springa en mil på. Bara så att ni vet.


God natt

En del av vår kväll..

Har ju lovat att ni ska få ta del mer av min vardag så här kommer en glimt. Jag älskar ju klipp för det blir mycket mer personligt och levande tycker jag. Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på The Closer. Imorgon ska jag provrida W igen, Lina ska också rida honom. Ska bli spännande!


Mat

Var längesen jag skrev något av vad jag äter så idag när jag ändå fick ett ryck så tänkte jag att jag kan dela med mig. Blev toksugen på Kyckling och Café de Paris sås. Så jag gick in på affärn och nope ingen kyckling. Bestämde mig då för kycklingfileér och sås. Så nu har jag gjort en fin lördags middag.
 
Tog skivade kycklingfileér(jag skar bort alla slamsiga vita grejer) och la i en form, sen hackade jag en mosarellaost och 4-5 soltorkadetomater och la på och sen ett till lager kyckling, saltade och chilipepprade lite. In i ugnen på 200 grader i 30 minuter. Som tillbehör tog jag färdigbrödet och smörade och ostade och shoopade in i ugnen, varma mackor alltså!
 

Ljuvliga lördag

Jag sitter lite rastlös i soffan och vet inte riktigt vad jag ska ta mig för idag. Ska till stallen ikväll men jag har flera timmar kvar tills dess. Tänkte gå en mil för att det är "Tjejmilen" i Stockholm, men jag ska vila så jag är pigg i benen imorgon. Så kom jag på att jag kunde försöka slå tiden upp på Bolleberget, men så kom jag på att jag ska vila benen. Ja and so on. Vad gjorde jag innan jag rörde mer på mig? Ska nog cykla och kolla på området där lägenheterna ligger. Det blir nog mitt mission idag.
 
Låg ute på en bänk i solen en timme tidigare idag, tänk vad mycket det gör att solen skiner!..
 
I min smootie:
1 dl blåbär
1 dl hallon
typ 1 dl grädde
1 stor matsked cocosfett
typ 1 dl vatten
en skvätt päron/kiwi saft med stevia
1 stor tsk algpulver(min detox ni vet)

Mysiga Josse

Jag bestämde mig för ett barbacka pass. Tycker att det är lättare att känna hur hästen går då och jag kommer åt lättare med skänklarna. Josse tyckte nog att det var lite konstigt. Vet inte om de brukar rida honom barbacka. Men vi struttade runt mest i skritt och gjorde volter, och red olika vägar för att han skulle göra som jag ville. Han blev lite svår idag och ville smita undan men till slut hittade vi ett bra sätt och sen provade vi allting i trav och då sprack det. Haha jag kunde inte vara lika stabil i traven så det var helt klart mitt fel. Är dock väldigt glad att jag har förmånen att öva mig på massa saker på denna goding.
 
 
Så himla fin!

Vaknat

My lord vad min kropp värker hahaha.. fast jag tycker det är helt okej. Mer än helt okej faktiskt eftersom jag gjort massa roliga saker. Ändå sitter jag här och filurar på om jag ska åka iväg och ta ett ridpass på Josse. Men orkar jag verkligen? Ska vara hästvakt till Elis och Tage från och med söndag också så då läre jag vara pigg och utvilad i benen.
 
Vet ni vad det värsta med att vara arbetslös är? Att väldigt få företag svarar på ansökningar man skickar. Jag känner att jag tar mig massa tid att kontakta just dom och söka jobb som jag verkligen vill ha och dom kan inte ens ta sig tid att skriva "Tack för din ansökan", "Jobbet gick till annan sökande" eller ja men någonting alls. Jag tycker att det är respektlöst och alla vi arbetslösa sitter ju i en dålig sits och vill gärna ha ett jobb. För tio år sedan svarade alla på de ansökningar jag skickade. Så någonting har hänt och det tycker jag är tråkigt.
 
Jag fick inte lägenheten. Är faktiskt mer besviken än jag trodde. Jag vill så gärna bo kvar här i min trygga bubbla. Men vi får se, ska kolla på två andra lägenheter nu framöver som ligger på ett annat område. Hmm oj vad nere jag låter men det är jag faktiskt inte. Jag har det väldigt bra trots att jag inte har ordning på allt runt i kring mig.
 
Jag i mars 2013

Imorgon är det fredag

En helt oplanerad dag i min kalender vilket känns skönt. Tog en kvällspromenad med Johanna ikväll och luftade alla tankar och känslor eftersom det var ett tag sedan, skönt med en vän som henne!. Känns som att det blir en vilodag imorgon. Resten av dagen idag spenderades i våra egna stall, läs på Linas blogg vad vi gjorde med Dansa.
 
Satt i hagen en stund.. Det känns så himla dubbelt just nu. Sjukt härligt men ändå så jobbigt och ledsamt.

Spänningen släpper och..

.. jag är överlycklig. Jag har varit iväg och provat två hästar idag. En bastant herre som är stark som en oxe men tydligen väldigt snäll och orädd. Det kändes som att vi klickade men jag måste vara mycket tydligare. Inte så känslig för skänklarna utan vill mest gå dit han ville. Han har dock inga "farliga" dumheter för sig. Han ville gärna springa fort fort hemåt och då blev han stark.
En lite tittig, känslig och sprallig häst med massa motor och som hoppar bra. Om mina ben var rätt död imorse efter berget igår så är det ingenting motför nu. Men jag är så nedrans lycklig att jag vågar chansa mer nu och att jag klarar av så himla mycket jag aldrig trodde jag skulle göra. Idag har mitt självförtroende fått sig ett uppåt hopp. Jag galopperade en helt främmande häst med massa motor i en helt ny skog och jag var livrädd en stund men samtidigt väldigt lycklig. Vilken kraft!!
 
Nu ska Baltazar och jag ha mystid resten av dagen!

God fucking natt

Jag är så nedrans nervös och borta i tankarna att jag blir rädd för mig själv. Jag har väldigt dålig ordning på allt i mitt liv just nu. Inget jobb vilket jag tycker är väldigt tråkigt och ger dåliga rutiner så det läre jag fixa så snart som möjligt. Och jag sa upp min lägenhet häromdagen så jag har snart ingen fast trygg punkt i livet där heller. Baltazar är lite dålig. Ja men livet är bara lite kaos. Men ändå känns det bra. Jag har så himla mycket bra i mitt liv så jag ler ändå mest hela tiden.
 
Sen har jag haft den här "förkylnings känslan" i kroppen idag. Men i stallet kom jag på att det beror nog på att jag tagit ut mig ganska rejält på mina träningspass de senaste dagarna och då brukar det kännas lite som att jag kokar. Jag har varit trött sedan jag vaknade imorse, hatar att gå upp tidigt, speciellt för att träna liksom. 
 
Idag har jag bestigit Bolleberget, pallat ett äpple, myst massor med Vidar och Nils hela dagen, kollat på en lägenhet, myst med grannens hundvalp, käkat kebabsallad, ätit lax och gröna bönor i ugn, träffat personen jag är kontaktperson till, varit i stallet, kollat på hoppträning, fixat papper till akassan and so on..
 
 
Jag längtar så mycket till fredag att jag skulle kunna hoppa över imorgon men ändå få uppleva dagen fast i efterskott liksom. Mmm imorgon är en spännande dag..

5:2 dieten / Periodisk fasta

Jag tänkte att jag ska klargöra lite om denna diet. För det första så vill jag säga att 5:2 dieten inte har någonting med lchf kost att göra. Vissa har blandat ihop det där uppenbarligen. 5:2 dieten innebär att man äter "vanligt" i 5 dagar av veckans 7 och fastar(äter högst 500 kalorier) 2 av veckans 7 dagar. Det innebär inte att man kan äta precis hur mycket som helst dessa 5 dagar. Alla dieter kan tolkas på många olika sätt. Och människor som har problem med sin kosthållning tar alla chanser vi får att äta allt vi vill såklart. Jag har provat och gillar det man också kallar för Periodisk fasta, man äter mellan klockan 12 till klockan 20. Jag upplever att jag blir piggare och det känns som att kroppen kommer i vila lättare under natten. På den typen av periodisk fasta så får man ändå äta som vanligt under dagen så jag upplever det inte som något jobbigt och jag blir inte hungrig eller slö.
 
Jag tror på att äta hälsosamt. Hälsosamt i min värld innebär näringsrik och bra mat så att kroppen håller igång alla sina funktioner på bästa sätt. Jag tror inte på att svälta kroppen i längre perioder. Vilket du gör om du äter 500 kalorier, det är väldigt få kroppar som klarar sig på den energin. Men om man inte känner sig hungrig och inte motionerar då är nog detta den perfekta viktnedgångsdieten. Anledningen till att man går ner i vikt på 5:2 dieten är att ditt veckointag av kalorier blir mindre och därav förlorar den vikt. Så det här är en precis lika bra metod som alla andra bantningsmetoder eller dieter. Man måste bara hitta den som passar sig bäst.
 
Jag tycker att alla får äta precis som de vill och gå på vilka dieter som helst. Men jag tycker inte att man kan jämföra lchf kost med en 5:2 diet. Jag upplever lchf kosten som en kosthållning precis som om du är vegetarian eller om du bara äter husmanskost människa. Lchf är ingen diet för mig, det är ett sätt att leva.
 
När du bestämmer dig för att du vill gå ner i vikt. Sätt dig ner och gå igenom hur du vill och kan äta. Ge det några veckor eller månader beroende på vilket tålamod Du har. Känn efter hur Du mår av att ändra kostvanor. Hur vill du må? Jag vet att jag inte klarar av att vara hungrig, inte ens en kvart för då spårar jag ur, så en salladsnyttig lågkaloridiet passar inte mig. Jag vet att jag inte klarar av soppor, inte ens en endaste kan jag få i mig, jag levde på 3 klunkar soppor om dagen när jag bantade på det. Jag vet att jag måste må bra samtidigt för annars skiter jag i allt. Jag vet att just nu i mitt liv så passar lchf kost mig väldigt bra. Jag mår bra, går ner lite i vikt och gör så att jag orkar träna allt jag vill. Med detta menar inte jag att alla ska göra så som jag gör utan mer att jag tror att det finns ett sätt för alla och jag tror att för att lyckas så måste man hitta sin grej, sitt sätt att lyckas!

Bolleberget 1 gången

Jag fick en idé för ett tag sedan att jag skulle ta mig uppför Bolleberget, Bananbacken. Nu har den legat och grott i hjärnan och idag tog jag tag i saken. Christine med sin härliga energi och glädje hängde med. Mitt mål var att inte stanna och att ta mig ända upp. Jag nådde inte mitt mål för jag stannade två gånger men jag tog mig upp. Orkmässigt skulle jag nog kanske orkat en vända till men jag vill se hur denna typ av pass påverkar knät. Känns som att det sliter ganska mycket nerför. Men jag klarade det och det var det jag ville!!
 
 
Jag fick tiden nästan 12 minuter upp och totalt 20:07. Jag får inte springa ner utan ska gå, annars kunde det ha gått fortare där. Totalt blev det 1.5 km bara men det är ju en slalombacke så det känns ganska långt.

Häst måndag

Veckan började på bästa sätt, en heldag i stallet. Först åkte vi till Josse och jag red i paddocken. Lina, Sune och Baltazar var med. Det var lika roligt som gången innan fast vi hade kanske lite mer fart igår. Han kändes piggare och så provade jag en annan av hans tre sadlar. En vanlig allround sadel. Den gjorde så att jag kom åt lite bättre med skänklar och det var mycket lättare att rida lätt.

Katten som är med oss..


Trött Hanna..

Vi ska öva på det här att gå i form..

Dagen fortsatte till Dansa och Lillstallet. Lina hoppade upp på gården, red till ängen, på ängen och hem från ängen. Helt sjukt enkelt såg det ut. Dansa skrittades, travades och gallopperades. Det såg helt underbart härligt ut! Hon var lite seg men det tycker ju jag är lite skönt motför om hon skulle tokrejsa. Men vi ska väl öva på det framöver. Jag hade med mig Noa som häst sällskap men Dansa bryr sig ju inte ett skvatt om vad vi gör. En gång tvärnita Noa genom att ta en tugga härligt gräs, då gick Dansa rakt in i hennes rumpa.

Trafikträning får man också på ängen..


Vackra flickor!

Våra hundar ville mest bara åka hem..

Vi åkte vidare mot Storstallet där vi skulle ta en tur med Bronzac och Silver. Mockade, fixade all mat och gjorde iordning hästarna ovanligt snabbt. Som jag hade längtat till att kunna följa med ut på en riktig tur med Lina och Bronzac. Det var så himla roligt att köra igen. Dock fungerade inte Silver som en travhäst utan som en ridhäst med vagn. Så om jag manade på honom så började han galloppera när han tyckte att det var jobbigt att trava fort. Så det gick inte speciellt snabbt tyckte jag men Lina och Bronzac hade svårt att hänga med ibland. Det var riktigt riktigt skoj och jag funderar starkt på att köra Josse någon dag snart. Kan tänka mig att han gillar att gasa på lite.
Fina rumpor i dagens sista strålar..
 
Ni kan ju tänka er min lycka efter den här dagen. Min energi och mitt mående är väldigt bra just nu trots att det skulle kunna vara super stressat och ganska hemskt. Men hästar alltså det måste vara det bästa som finns mot allt! Kvällen spenderades på möte. Ett viktigt men ganska roligt möte ändå. Ska fundera på om jag kan inkludera er i detta på något vis framöver. 

Tjock eller tjockare

Folk som inte har träffat mig förut kan inte förstå/tro att jag varit så tjock som jag varit. Deras bild av mig är ju den jag är nu. Vilket är klurigt för mig att förstå. Jag tänker ju att jag är som alltid. 
 
Jag tänker ofta utan att ens tänka på det "Nä det där kan nog inte jag göra jag är för stor" Det kan vara allt från att rida en ny häst, krypa igenom ett hål i ett lekparkshus, sitta på en gunga(alltså få plats med rumpan och inte ha av kedjorna som gungan hänger i), cykla på en cykel med smala däck... ja men massor med saker. Jag har nu börjat utmana mig själv med att göra just de sakerna som jag tror att jag inte kan. När det gäller saker med djur så kollar jag alltid av med kunniga människor runt omkring mig först såklart. Men det hjälper nog mig att förändra mitt sätt att se på mig själv litegrann iaf.
Här ovan ser ni en bild av hur jag ser ut idag. Jag har hittat massor med gamla bilder, dock typ inga på mig själv för jag undvek ju kameran så gått jag kunde. Men dessa bilder hittade jag och det här är alltså de bilder jag då tyckte att jag såg smalast och bäst ut på eftersom jag har sparat dom. Så nu kör vi..jag känner att det här är lite jobbigt faktiskt att få se hur jag såg ut. Jag fattar det inte. Hela min hårddisk raderades så jag har jag bara haft typ 5 kort kvar på mig själv från tjockaste tiden, eller ja typ hela mitt liv. Men jag vill ge er allt jag kan så. Här är jag..













 

Chinchilla uppfödare

Haha jag har nog inte nämnt det för er men jag har ju alltid haft djur av olika slag. Kaniner hade vi i mängder, hamstrar likaså och en gång fick jag för mig att skaffa en chinchilla. Chili hette han. Världens finaste chinchilla skulle jag säga. Han skaffade jag på grund av att jag bodde ihop med en person som var allergisk mot alla pälsdjur och då tål man chinchillor. Han var min bästa kamrat och skuttade runt överallt.
 
Hanna min fina vän hade också en chinchilla så då fick vi för oss att para våra chinchillor. Det blev två super små söta ungar. Hittade en bild på dom igår. Vet att jag knäppte massa bilder när de var jättesmåa och kröp runt på mina armar och axlar men dom är nog tyvärr borta. Bebisarna flyttade och senare dog Chili. Chillan lever och mår prima i Stockholm som vanligt. Hon är dock lite fräsigare och lite mer som ett marsvin än Chili var. Underbara djur!
Chillan och våra små bebisar

I love September

Har precis kommit in från en kvällsprommis med Baltazar. Herregud vad jag älskar hösten. Stickade tröjor och sockar. Ur mysigt. Jag håller på att fixa en fotovägg, eller jag har gjort en mapp där jag spar kort som jag vill ha på en fotovägg. Jag har gått igenom galet många mappar med kort och filmer. Jag började med en grej i stallet när jag red Visa flera gånger i veckan innan hon blev halt. Pratade lite om ridturen och så. Shit vad jag har skrattat. Jag har bett Lina att radera mina hårddiskar om jag dör. Men galet roligt har jag haft det.
 
Imorgon blir det en härlig djur fylld dag. Först åker jag till Josse och rider ett pass. Sen kallar veterinären, Baltazar ska kollas(han är lite dålig men jag vill inte skriva om det för det är för jobbigt). Efter det åker jag direkt till Lillstallet och hoppas hinna med Dansas ridning på åkern. Sen far vi till Storstallet och så ska jag få följa med Bronzac och Lina ut i markerna genom att köra ponny :P, ska bli super roligt!
 

Släkten 2013-08-31

Hade dejt med släkten igår, halva dagen och halva natten. Jag fixade med maten som vanligt. Det är så roligt. Jag vill göra det varje vecka. Jag gjorde färsk laxfilé, kyckling filé med örtkryddor och basilika olja och massor med potatisgratäng. Mamma hade fixat allting annat som kärlknölar, sallad, bröd, ostar, såser mm. Himla roligt med mat och människor tycker jag.
 
Vi lekte lekar, gick tipsrunda, sjöng allsång, hade musikquiz, åt mat, åt efterrätt(mamma hade gjort knäckäppelpajen), pratade gamla minnen, kramades och hade det bra.












 

RSS 2.0