Meen ge dig nu..

Jag antar nu rent av att du är en och samma person även om ipnumret skiljer sig. Jag vill nu förklara detta en gång för alla. Jag har människor i min omgivning som helst inte är med i min blogg. Jag lämnar ut ganska mycket av mig själv i bloggen och jag har valt att ha det så. Men det betyder inte att jag skriver om precis allt jag gör.
 
Du/ni påstår att jag bytt ut alla mina vänner och bara umgås med Lina och det stör ihjäl er tydligen. Jag umgås med Lina flera dagar i veckan och kommer fortsätta göra det. Hon är faktiskt en av de viktigaste personerna i mitt liv. Jag vet inte hur jag skulle ha fixat den här våren och sommaren utan henne om jag ska vara helt ärlig. Stallet är typ det enda stället där jag varit avslappnad och mått riktigt ärligt bra. Att jag sedan bloggar om mycket som vi gör är för att hon liksom mig inte alls har någonting emot att vara med på bloggen och att vi tar sjukt mycket kort.
 
Jag skriver ALDRIG om Johanna längre?! Okej, men jag fattar inte varför det stör er. Johanna och jag kanske är osams. Har växt ifrån varandra. Umgås inte längre? Jag kanske tycker att det är jobbigt?! Jo det skulle kunna ha varit så. Men det är inte så. Jag träffar Johanna så ofta som vi har tid. Johanna är min bästa vän och kommer säkerligen att förbli det hela mitt liv! Hon var tex med mig och Lina i stallet häromdagen!! Så att Johanna skulle vara bort prioriterad är inte korrekt. Hon är heller inte sur för att jag är i stallet eller för att jag skriver bra saker om Lina.  Johanna är världens bästa vän och hon peppar och stöttar mig i allt jag tar mig för! Dessutom gillar hon Lina skarpt hon med.
 
Idag har jag hjälpt Malin att flytta men fann det inte speciellt intressant att skriva att vi burit kartonger och hämtat en nyckel. Imorgon ska jag hjälpa Marie att flytta, eller iaf mysa lite med hennes barn som är sjuka så att hon kan flytta grejer. När jag springer så gör jag det med Malin och Sara. Ikväll skulle jag på Tjejmiddag hos Christine men jag stannar hemma och tar hand om tvätt och slappar själv istället för att jag ska lära mig att ta det lite lugnt ibland. Alla gånger som jag träffar Christine skriver jag aldrig om för hon vill inte figurera på internet.
 
Jag blir faktiskt irriterad på att du/ni tror att bara för att jag lyfter och "berömmer" en av mina vänner automatiskt innebär att jag skiter i alla mina andra vänner och att jag aldrig träffar dom. För det är inte sant! Jag är helt klart väldigt mycket med Lina och i stallet men det innebär inte att jag är en vidrig människa som skiter i alla andra. Alla kommenterar är raderade och kommer bli det även i fortsättningen för det är min blogg. Du verkar ha någonting emot att jag mår bra av att vara i stallet och att jag har fått den möjligheten att få vara där.
 

Häromkvällen när jag umgicks med Therese:)!

Stallkväll it was

Men jag hälsade inte ens på hästarna en enda gång. Vi fixade med transporten. Skruvade och gjorde den så himla mycket lämpligare och lätthanterad. Skönt, för jag antar att jag kommer att öppna den några gånger framöver. Jag fattar inte hur man kan funka så himla bra med en människa som jag gör med Lina. Allt blir roligt och inte jobbigt. 
 
Jag har en ny dröm. Min dröm är en ridtur i Växbo. Det finns så himla fina ridvägar/stigar där hemma. Jag saknar det. I båda stallen vi är nu så är det mycket asfaltvägar och trafikerade grusvägar. Det är ju bra övning för Dansa men ändå inte lika roligt som skogsstigar och grusvägar utan bilar och med gräs mitt i vägen. Ni vet sådär idylliskt. Så vill jag ha det. Jag är fast besluten att uppfylla den här drömmen. Någon gång. 
 
Jag har inga drömmar eller mål med ridningen rent duktighetsmässigt. Eller alltså bättre vill jag såklart bli men jag har inga klara mål med vart jag vill med ridningen. Jag vill må bra, leva hästliv och utforska vart det tar mig. Jag ska låta ridningen vara en frizon. Ingen stress, inga mål att uppnå, inget misslyckande. När jag började vara i stallet använde jag det som min belöning. När jag hade nått en viss vikt fick jag hoppa upp på hästen. Det är så lätt att låta allting i livet bli en tävling. Att jag hela tiden ska klara mer och mer. Men jag vill inte ha det så i stallet. Jag vill utvecklas men inte utmana mig för mycket.
 


Jag tycker att hästar är så mycket mer än bara ridning. Fast jag tycker det är riktigt roligt att rida också!!

Ny på prov

Det är svårt att hitta en bra, praktisk, fin plånbok. Jag ger denna ett försök. Den gamla är trasig och läcker pengar så den är inte ett alternativ längre. Jag gillar marin stilen, så jag hoppas jag vänjer mig.
 Planerar helgen

Jag slutar 8 imorgon bitti och är ledig i TRE dagar! Känns himla välbehövligt faktiskt. Känner mig sliten i kroppen och även fast jag har ett skitbra jobb så är det skönt att ha några dagar ledigt ibland. Imorgon hade jag kallt räknat med en stallkväll med Lina men hon hade andra planer. Så min planering sprack direkt. Jag ska dock försöka övertyga henne, när det gäller hästar brukar det inte vara så svårt.
 
Så min planering. När jag slutar går jag hem och sover till 10, kommer inte hända för de ska in i min lägenhet och göra någonting. Sen tänkte jag åka på gymmet och prova hur långt jag kan jogga på bandet och träna knäna i lite maskiner. Sen lunch ute?! Långprommis eller iaf en massa bollbus med Baltazar ute, ska nog hämta "min" andra hund också.
Sen förhoppningsvis stallet, sen vill jag åka till Johanna och bo i hennes soffa tills på lördag när vi åker till stallet. Lördag kväll tänker jag bli skitfull och otrevlig. Söndag tänker jag vara pigg. Stallet?! Jogga sista vändan denna vecka!
 


Nuskajagsovaförjagskauppmedtuppenimorgon

Mitt bästa köp i år

Jag är så glad att jag hittat årets klänning!! Den sitter som ett smäck och når neranför min rumpa, inte alla klänningar som gör det på långa mig. Jag kommer ta med den utomlands och då får ni se hela just nu får ni bara en snikepik.
 


Men ni ser väl att den är fin va?!

Ge upp?!

Jag sitter här i soffan och funderar på att ge upp min utmaning att springa ett varv runt sjön. Mina knän gör så jävla ont. Jag kan inte heller få upp foten till rumpan som tidigare, det gör för ont. Är det träningsvärk? Hur känns träningsvärk i knäna liksom. Jag har förminskat min rädsla för att knäna ska hoppa ur led nästan helt för dom gör inte det längre verkar det som. Förut när jag var rädd för det så gjorde dom inte ont iaf. Nu värker dom och gör riktigt ont när jag bara går. Aldrig kan det få vara helt bra.
 
Idag har det varit fullt upp från tidig morgon. Morgon promenad med Baltazar. Jobb hela dagen. Träff med tjejen jag är kontaktperson till, vi hyrde film och lagade mat. Nu har jag haft tvätttid hela kvällen och städat och donat. Är skit trött och lite sur för att det alltid är något som ska krångla. Nu när jag verkligen är motiverad så säger liksom kroppen ifrån. Skit.
 

Dagens middag. Lax, wokade grönsaker med cremefriache i och beasås. Gott!

Matlådor den bästa uppfinningen!


111 km i augusti - CHECK

Tänkte att det skulle vara lite roligt och se före och efter bilder igen så jag tog lite bilder och mixtrade ihop... Ser ni någon skillnad?! Jag tycker magen är lite rundare tidigare.. Slutbilderna är ju tagna på kvällen också.. borde tagit nya på morgonen haha.. Men jag gjorde det iaf! 111 jävla kilometer är avklarade.
 

Jag gjorde det!!

Jag hade fått förmånen att ta hand om stallägarens hästar idag. Hon tyckte att jag skulle rida den ena, TAGE!!. Jag har tvekat och funderat och mått upp och ner i flera dagar. Detta är samma häst som de tävlar hoppning med och är lite rädd för konstiga saker och annorlunda så den är liksom lite out of my world. Men jag tog mig samman och det gick bra. Jag flög inte av, vi skenade inte, vi studsade liiite men det kändes bra. Han är stark, fin och super gosig!! Känner mig nu lugn, stolt och glad!
 


 
Lina & Bronzac var med hela tiden och Lina ledde Tage lite.. ibörjan mest tror jag.. jag var ju inte den stabilaste människan just ikväll haha.. Men det kändes mysket bättre än jag trodde. Han känns liksom stabil och det känns i kroppen att jag har ridit Visa lite nu och hittat balansen mera.

Lyckligt förvirrad

Nya utmaningar väntar..
 

 

Joggat 1 Kilometer

Idag var dagen då jag kom över 1 km strecket! Jag joggade dock 100 meter och sen gick 100 meter. Men ändå. Jag trodde aldrig jag skulle orka. Vi sprang på bra idag. Blev riktigt trött i perioder. 
 

Kallt i lägenheten men pirrig i kroppen

Ligger i sängen under täcket och ser minutrarna springa iväg.. Klockan 11 är det bokat intervallträning. Idag kommer jag att nå mitt mål på 111 km i augusti. Är inte det helt sjukt. De sista två kilometrarna kommer bli hårda. 100 meter spring 100 meter rask promenad. Det är nog dax för en Celsius nu..
 

Kan inte sluta le

Jag känner mig kär i livet idag! Kroppen bara spritter av känslor. Jag har så himla mycket nytt i mitt liv och jag har börjat trivas med att inte riktigt veta vad som ska hända. Ovissheten har förut varit fruktansvärd, kontrollen var min bästa vän. Men jag lär mig att om man släpper kontrollen och provar nya saker så ger det så himla mycket mer ibland.
 
Just nu är jag i en uppåt spiral. Ingenting är omöjligt. Och jag mår så bra. Jag är tankspridd, nervös, nyfiken, lycklig och vill bli kär..

Bästa snasket ever


Ny sporttopp

Shoppade lite smått och gott i Gävle när jag hälsade på Helena. En knallrosa sport topp på en Ätit hela dagen Hanna. Men vafan, ni är van nu va?! Tror till och med mamma har blitt van mina utlämnande bilder haha..
 


Nice va?!

Pepp pepp pepp

Alltså jag har blitt en fighter. Jag kom på det idag. Jag har jobbat på samma jobb länge och kommer jobba där i ett år framöver. Jag har varit i stallet några gånger i veckan sedan april förutom när jag vart utomlands. Jag har gått så inihelvete mycket snabba promenader denna månad så att det har blitt en vana att gå snabbt. Min hjärna vill hela tiden förbättra mig själv. Det är nästan så att begäret att förbättra är starkare än känslan att det är jobbigt.
 
Förut var ju mitt mål att gå längre och längre, men mina knän blev inte så glad av dessa ökningar så nu satsar jag på kortare men fortare. Förra veckan satte jag upp ett nytt mål för min träning, ja jag kallar det träning trots att det inte ser så mycket ut alla gånger. Målet jag satte var att jag skulle komma runt sjön, Vågen, 2 km på under 15 minuter jag har hela tiden legat på 16-19 minuter i snabb gå takt. Idag kom jag runt på 15:23 minuter!! Målet är till sista september. Det är utmaningen som kommer i vår peppgrupp "sockerfri men söt ändå" på Facebook. Det var typ det mest intensiva pass jag gjort. Jag joggade på bra 4 minuter och 55 sekunder av dessa 15:23. Känner mig nöjd! Farten blev i genomsnitt över 7 km/timmen. Två av "Jogg" perioderna hade jag sprungit över 9 km/timmen.
 
Ojoj jag vet att det blir mycket siffror nu, men jag blir lite manisk. Frågan är nu om jag ska ha kvar denna under 15 minuters utmaning eller om jag ska testa under 13 minuter?! Alltså två minuter är sjuk mycket på endast 2 kilometer. Eller så får detta bli en bonus och så tar jag att jag ska hinna till Sibokiosken och tillbaka i stallet inom 30 minuter istället..
 
Jag är i vilket fall som helst glad att jag hittat ett sätt att träna utan att tröttna på en gång. Jag har en järn vilja men har aldrig använt den inom träning för jag tycker inte att det är kul. Det som peppat mig mycket nu är ju hästarna såklart. Det blir så himla mycket lättare att rida och kunna göra rätt om jag är lättare och har mer muckler! Först peppade jag ju mig genom hästarna för att jag tyckte att jag var för tung och tyckte synd om dom. Men jag har släppt det, det är ju inte så att jag rider något tufft ridpass med hästen liksom. Utan åker mest runt och njuter! Men jag vill bli bättre och då är en bra kropp ett krav.
 
 
Ibland undrar jag hur jag skulle ha varit nu om jag inte åkt till stallet den där kvällen.. ett stall som jag aldrig varit till och skulle träffa en tjej som jag hade träffat en gång förut på en fest och sagt hej till typ. Jag förstår verkligen människor som tränar för sina barns skull eller man eller vad som helst. Det blir faktiskt mycket lättare.

Hopptävling

Det gick bra! De rev ett hinder i både 90 cm och 1 meter klassen men det kändes stabilt och var fint. Tage var lite seg och Lina är ju lite ovan det på hoppbanan. Men jag fick lite hästmys och det behövde jag verkligen idag. Är sjukt trött. Har hämtat hem min fina vovve och ligger nu i soffan och slappar. Ska ut och springträna om ett tag med tjejerna annars ska jag bara ta det lugnt.
 Hopptävling Söderhamn idag


Rattfull

Jag har drömt att jag åkt fast för rattfylla två nätter i rad nu. Jag fattar inte varför. Om jag ska tyda det så känns det som att jag inte har kontroll men ändå gör det. Jag vaknar när jag fått blåsa i den där tratten och sen får jag blåsa i handflatan på en annan polis och om det blir rött så åker jag fast. Grejen är att jag är riktigt full och försöker liksom andas ner den "förpestade" luften och andas ut "ny" luft haha.. Det funkade i tratten för då säger dom "Ja det här ser ju bra ut men det är 1 anmärkning(tror att det är typ 10 på deras manick(alltså I DRÖMMEN)). Det är typ det värsta som kan hända för då trodde jag att jag måste åka och ta blodprov. Men i denna dröm blåser man ju i handen och då när jag blåser i handen så är jag fast för jag hinner inte andas sådär bra.
 
Jag kör typ aldrig bil om jag druckit något med alkohol i dagen innan så att det är ju rattfylla saken gäller känns orimligt. Eller så är det bara en dröm.. Men jag ska alltid läsa in saker i mina drömmar, iaf de som återkommer..
 

Jag vill bli brun

Alltså förstår ni att det snart är september? Sommaren är förbi och det är snart höst. Jag älskar hösten. Jag ser fram emot massa koppar te i Johannas soffa och massa tid i stallen utan flugor. Sen alla härliga morgon promenader med Baltazar! Det kan nog vara den årstiden jag är som lyckligast. Kanske är det för att jag ogillar att vara svettig och det blir man på sommaren och även på vintern eftersom man antingen fryser eller blir för varm då. Herregud vad jag längtar till hösten!
 
Men först vill jag bli lite brun så jag har bokat en solvecka, snart, jättesnart åker jag.. shiiit!

Mysig dag

Min dag har gått i 180 och varit 100% positiv. Är så himla glad att jag har det jobb jag har. Är ännu gladare att jag har de vänner jag har. Och är riktigt glad att jag har hästarna i mitt liv igen.
 
Dagen började som typ alltid med jobb. Åt sill med ägg på jobbet men har ännu inte känt något sötsug what so ever. Sen åkte jag och shoppa ett grimskaft, haha vilket ord. Sen åkte vi till Storstallet, donade och tog en promenad med Lina och Bronzac, 5 km i 5,7 tempo. Har ont i mitt vänstra knä, hoppas det går över illa kvickt. Sen åkte vi till lillstallet och snosade lite på hästarna. Kommer ju inte att träffa lillstalls hästarna förrän tidigast tisdag eftersom jag jobbar tills dess. Tage träffar jag ju på tävlingen på söndag!
 
Sen åkte jag hem och bytte kläder och sedan åkte jag och Johanna och köpte lite mat och bänkade oss sedan i soffan med massa prat om ditt och datt. Pratade bland annat om att vi verkligen vill att Nina & Helena hänger med på kryssningen!!! Vi kollade på kort från sist när vi var ut, herregud hur vi ser ut på alla kort. 
 
 
Nu ska jag snabbpacka lite inför morgondagens dygnspass, vi ska på dans!! Jag älskar det! Synd att jag börjar så himlans tidigt bara, morgontrött är mitt andra namn.

Woohooo

Min mamma tycker att mina armar blitt smalare. Min pappa höll med. Jag vet fan inte, jag tycker att de är fläbbiga och jag går ogärna i enbart linne.
 


 
Vad tycker ni?!

Jobbledig idag men fullt ös ändå

Fick sovmorgon imorse och så fick jag hem min underbara älskling. Idag gjorde vi en utflyckt till Gävle och hälsade på Helena. Super mysig dag med lite för mycket shopping och god mat. Stannade direkt i stallet och averkade 4,4 kilometer i 5,7 km. Var svinseg i kroppen idag. Lite trött i benen av ridningen igår tror jag. Jag tror att jag ska unna mig en massage.
 
Låt mig presentera TURBO!! Han levde verkligen upp till sitt namn..
 


 
Efter stallet har jag bokat en resa. Jag mår redan illa, skakar liksom lite i hela kroppen. Fy fan.
 
Imorse hade jag gått ner i vikt. Det betyder, första gången EVER när jag har tränat. Det var bara nått hg men ändå, bara grejen är lite stort tycker jag. Så nu har jag kommit 2,8 av de 8 kilo som är mitt mål till 23 september. Vad jag tycker?! Bättre än inget, men inte bra.
 
Snikpik på min shopping..

Me today

 
Nu drar jag och Baltazar till Gävle för en mysdag med Helena!!

Tankspridd

Jag har fått ett förtroende och en chans. Frågan är om jag. Alltså lilla jag ska våga ta den. Jag är en feg människa i nya situationer. Men det är så himla lockande. Motsägelsefullt.
 
Människor brukar ganska lätt få ett förtroende för mig. Jag står liksom stabilt i alla situationer jag klarar av och ställer så gott som alltid upp. Är ganska lättsam och pratar konstant. Är öppen och säger typ alltid vad jag tycker även om det är nya eller gamla bekantskaper. Vilket gör att det är ganska lätt för folk att veta vart jag står. Men när det gäller mig personligen så är jag inte alls lika öppen och tuff. Att tycka är en sak och känna är en sak är två helt olika saker. Jag är en hemlig känslomänniska som oftast inte visar mina känslor för allt och alla om jag inte är förbannad.
 
Det finns dock ett undantag, stallet. Där är jag helt öppen med mående och tankar och är bara jag utan tanke. OCH det är så himla skönt att bli accepterad precis för så jag är olika dagar. Lina har nog lärt känna hela mig och alla mina sidor på kortare tid än någon annan. Jag kan vara skitirriterad i bilen och sen aplycklig när vi åker hem.
 
Nu ska jag filura vidare på mitt erbjudande som Lina absolut tycker att jag borde hoppa på.
 

Bra tisdag

Alltså jag kan aldrig nog påpeka hur stallet kan förändra mitt mående. Dagen idag var bra, helt ok, stressig, jobbig, seg, rolig.. massa saker men nu när jag nyss kommit hem från stallet tänkte jag skriva "SKITBRADAG"! Alltså har stallet förändrat hela min dagsuppfattning. Underligt. Men så jäkla skönt. Jag har dock fortfarande lite ont i huvudet.
 
Jag vet inte hur många gånger jag påpekat till Lina hur glad, tacksam, lycklig jag är att jag hittat henne och hittat tillbaka till stallet igen. Förra gången vi var ute och red skrek jag det typ 3 gånger innan hon ville höra vad jag sa. Sen kom jag på att det var hus lite överallt runt om oss. Men det är skitsamma. För jag är överlycklig. Det finns så mycket kärlek och bra energi bland dessa underbara djur.
 
Nu har jag fullspäckad vecka och jag ser fram emot de allra flesta minuter av den. Imorgon blire jobb, jogging tillfälle nr 4, Lillstallet(alltså där Visa är), dusch sen en lång kväll med Therese på Tranan! Tänker kanske plåga min kropp med lite glass.
 
Torsdag längtar jag som fan till. Jag älskar att längta till saker, att ha roliga grejer planerade är a och o för att må bra tror jag. Nu menar jag alltså saker utanför stallet även om jag längtar till stallet typ varje dag.
 
Elis & Bronzac

Ikväll är det hoppträning

Det betyder myyys med hästarna för mig. För det är ju Lina som hoppar. Men jag tycker ändå att det är kul. All tid i stallet är efterlängtad. Hoppningen borde egentligen inte vara det eftersom jag bara kollar på. Men stallet lever liksom upp lite för det kommer flera andra och jag får chans att mysa lite med Tage. Sen brukar vi ändå pyssla och gå ut med Bronzac så det blir bara dubbelt upp.
 
Idag släpar jag med träningskläder och skor men tror inte att jag kommer klå några tider. Känner mig lite tung i kroppen. Tränat/rört på mig för mycket?! Kanske. Jag slutar dock inte.
 

Rastlös

Blir så himla rastlös när jag har en oplanerad kväll. Tänkte hinna till stallet idag, men hann inte. Så då fick jag en måndagskväll helt för mig själv. Själv valt! Det är en hektisk vecka jag har framför mig så det var bra. Jobb såklart. 2 till jogging tillfällen, 1 långprommis med Marie, träffa tjejen jag är kontaktperson till, hälsa på min fina fina Helena!!, en helkväll med Therese på Tranan, stallet tisdag, onsdag, torsdag?, fredag?, Jag ska nog göra en korkad grej också, vi får se. Sen avslutar vi veckan med Hopptävling!!!
 
Idag har jag jobbat. Joggat det tredje passet. Tänkte gå på stan och kolla på träningskläder men den här skit stan stänger ju innan jag ens slutat typ. Så jag åkte på Granngården och kikade på ridstövlar och köpte jord. Sen planterade jag om mina blommor. Vuxet. Jag vet. Sen har jag badat. Kollat på Det Okända. Nu ska jag lägga mig på spikmattan och somna fort. Har haft ont i magen typ hela dagen, blev ännu värre efter joggningen.
 

A SIGN

Nu vet jag hur många kilon jag ska banta bort!
 


Pension

Har ni ett pensionssparande?`Jag skaffade det precis, det "privata sparandet" alltså. Har flera gånger blitt frågad om jag har det och jag har aldrig ansett att det behövs. Men nu, nu har jag tagit tag i det och sparar nu 700 kr till den dagen jag pensionoeras.
Deprimerande?! Japp.
Vuxet? Japp.
Bra? Vet inte.
 

Vi lär oss springa

Jag vet inte hur mycket jag har förklarat för er vad det är vi ska göra. Men tanken är att vi ska klara av att jogga runt sjön ett varv alltså 2 km innan sista oktober.
 
 
17/8
Pass ETT var
gå 1 minut
jogga 30 sek
gå 1 minut
jogga 30 sek
gå 1 minut
jogga 30 sek
gå 1 minut
jogga 30 sek
gå 1 minut
jogga 30 sek
gå 1 minut
jogga 30 sek
gå 1 minut
jogga 30 sek
gå 8:15 minuter
 
Totalt 18:45 minuter... 3,5 minuter joggning.
Det klarade vi galant! 
 
19/8
Pass TVÅ var
gå 5 minut
jogga 30 sek
gå 45 sek
jogga 1 minut
gå 1 minut
jogga 45 sek
gå 1 minut
jogga 30 sek
gå 1 minut
jogga 45 sek
gå 45 sek
jogga 30 sek
gå 30 sek
jogga 30 sek
gå 5 minuter
 
Totalt 19,5 minuter.. 4,5 minut jogging! Gick sådär!

Söndag

Idag har varit en lärorik dag. Vi började med mys morgon..
 
Sen gick vi ut på en promenad för att förbereda oss för "Springpass nummer 2". Jag var sjukt seg och trött i benen efter gårdagens strapats på 10,6 kilometer. Men jag tänkte att jag måste eftersom de andra skulle med. Dock kom dom inte klockan 11 utan vi hade på något vis missat i kommunikationen så jag blev knäpp och vägrade göra passet själv. Satte mig på bänk och väntade tills de kom en timme senare. Vi gjorde passet som jag berättar mer om i ett annat inlägg.
 
Nu käkar jag frunch..
 
.. en påse pinjenötter.. Gott!

Hälsade på Pian

Det var jättelängesen vi sågs och tiden rinner liksom bara iväg. Hon är ju bara här hemma en gång per år också. Igår träffades vi dock och allt är precis som vanligt! Konstigt det där. Vi har liksom aldrig umgåtts men ändå träffats en del genom genemsamma vänner.
 
Pian är så himla tuff och hon och hennes son har en så fin relation. Han är typ tre år och pratar hela tiden. Skiftar mellan engelska och svenska. "pet the hästen" låter ju så himla sött haha..
 
Snygg eller vad?!
 
Fina
 
"Kiss the hästen"

Rastlös

Sov till klockan 1 idag! Underbart med sovmorgon. Sen har jag poat med Baltazar och fixat träningsprogram till mig och Sara. Jag har gjort ett eget hemmabygge haha..
 
Kycklingburgare med persiljesmör och wokade gröna grönsaker
 
Det är inte jättevarmt ute så att man vill åka och lägga sig på stranden direkt. Det var det som var min plan för dagen. Så nu sitter jag här i soffan nyäten och filurar på vad jag ska hitta på. Känner mig på strålande humör, men är sugen på glass och pannkakor..

Så jävla duktiga

Idag började jag och Sara lära oss springa. Vårat mål är att kunna springa ett varv runt sjön innan den sista oktober. Rimligt tycker hon, jag är tveksam. Hatar att springa men idag gick det kanonbra. Sara har inte alls gått lika mycket som mig så hon tyckte nog att det var lite jobbigare än mig. Men vi gick 1 minut, joggade 30 sekunder i sju omgångar. SÅ totalt joggade vi 3,5 minuter. Låter inte mycket men vafan vi är nybörjare och det är bra att få känna sig duktig. Nästa gång ska jag klämma in en 60 sekunders joggning. Det är jag som styr klockan. Telefonen pratar och säger hur vi ska göra. Tänk den gången vi kommer runt hela sjön på 10,5 minuter som programmet är!! Då har vi klarat utmaningen kanske?!
 
 
Efter vårat varv så gick jag ett varv själv, 6.8 km i timmen gick jag då. Det är nog det snabbaste jag har gått. Kul! 

Fredag

Jag jobbar bara till 15 idag, fick dock börja 7 istället. Fan vad jag inte är morgon människa. Dock uppskattar jag mornarna mer nu än innan jag hade hund. Man mår rätt så bra av en prommis på morgonen. Idag var jag dock utan hund. Är sjukt sur för att jag inte hade gått ner något i vikt den gångna veckan för jag har fan gått som en idiot. Men min kropp fattar ju inte det här med att man ska gå ner i vikt av att träna. Den står ju alltid stilla då. Blir tokig. Tur att augusti är slut snart. Septembers utmaning kommer att vara den svåraste jag någonsin haft/gjort. Hoppas flera hakar på. 1 september kommer den ut till er!!
 
Ikväll ska jag hälsa på Pian i Flästa och förhoppningsvis få mysa med lite hästar. Lina är ju borta hela helgen så jag har ingen stalltid alls på hela min lediga helg. Känns underligt och skittråkigt. Men ibland blir det så. Jag får muta till mig lite häst tid hos Pian helt enkelt.
 
Liten polle på Furuvik

Citat

Du behandlar dig själv som vuxen
så som du blev behandlad som barn.
 

Tycker ni att det stämmer?
 
Jag känner mig osäker. 

Mår skitbra!

Ibland förstår jag inte vad det är som påverkar mitt humör. Just nu känns det som att min kropp bubblar av energi och glädje trots att jag borde vara jättetrött och gnällig. Min kropp värker ju haha. Men nej jag känner bara ett lugn, ett lugn som är lite skrämmande. Det känns som att det kan vända närsomhelst. Jag har dock bestämt mig för att leva i stunden. 
 
Imorgon jobbar jag min 11:e dag i rad. Sen är jag ledig hela helgen. Har inga bestämda planer men mycket som flyger runt i luften. Så vi får se vad det blir. Kanske en weekend i Stockholm. Kanske en party helg. Kanske strand häng. Ja vi får se jag har flera timmar på mig innan det är helg. Jag är mycket för att planera men ändå inte planera något fast haha.. Vill ha alternativ men vill aldrig boka något utifall och inte orkar. Hatar att säga nej till roliga grejer.
 
Ikväll ringde jag in tjejerna till en mys"picknick" utanför mitt hus. Så himla mysigt! Baltazar åkte precis hem till syrran, men jag fick mysa med honom några timmar idag.
 

Om ni vill göra mig glad

Ni vet om jag fyller år eller i julklapp eller så.. Då har jag ett hett tips! BODYCOLOGY! Jag älskar typ alla deras produkter. Deras dofter är sjukt goda! Just nu har jag Coconut Lime TwistFresh Cucumber Melon och en äppeldoft som de nog har tagit ur sortimentet. De jag skulle vilja ha är Toasted Vanilla SugarFresh MelonMango MadnessIsland Coconut och Sunkissed Citrus. Det jag använder är hudlotionen och duschcremen!
 

Ridtur

Jamen i måndags när jag var ledig tog vi en rejäl ridtur på 45 minuter. Det är så himla synd att det är lite dåliga ridvägar runt om stallet. Men jag skulle nästan kunna rida runt runt på gårdsplanen och vara lycklig för det. Det här är alltså så himla dubbelt för samtidigt som hästar och ridning är väldigt oförutsägbart och helt omöjligt att ha 100% kontroll som jag älskar så finns det få tillfällen jag knner mig så lugn, trygg, glad, harmonisk och lycklig som när jag rider. Jag blir löjligt glad. Endorfiner skulle jag nog kalla det! Dom frisläpps och sprudlar runt i min kropp flera timmar efter jag åkt från stallet.
 
Lina & Sune körde Lukas och jag red på fina Visa!!
 

Idag är en bra dag

Jobb jobb jobb. Tänker försöka gå runt Ridskolan idag på eftermiddagen med jobbet och kanske Linas hund Sune. Vi får se vad vi är på för humör och om det är asvarmt. Jag har gått 60,7 km av mina 111 km. Många långa kvar. Men jag ska fixa det. Det jobbigaste är att jag går 3,2 kilometer varje dag jag jobbar utan att jag får räkna med dom. Det gör mig lite galen.
 
Jag kom ju inte i säng i bra tid igår. Och har vaknat av att handjäkeln värker några gånger. Nu ska jag packa matlådor och träningskläder så jag hinner allt jag ska idag. Ikväll är det hoppträning och jag tar med mig mitt andra jobb dit. Hoppas på lite hästmys i solen!!
 
Saknar Baltazar och även fast jag vet att han har det jättebra och jag får sovmorgon varje dag så är det så himla tomt här hemma.
 

Irriterad

Jag vill köpa ett par ridstövlar på Börjes men jag blir så himla vrång. Grejen är den att de har en fraktkostnad på 89 kronor! Välidgt dyrt om man jämför. Jag förstår att det kostar mycket om man köper en sadel eller stora täcken. Men en kartong med två stövlar känns orimligt dyrt. Sen vill jag ju prova dom och då blir det alltså 89+89 180 kronor för att prova ett par stövlar. Jag har ju himla breda vader. Känns faktiskt till och med som att de är bredare nu än förr, kanske på grund av promenader?!
 
Nu tror jag att jag skiter i att beställa dom för pengar är ändock pengar och att bara kasta bort dom är inte min grej.  Men jag blir irriterad för att jag verkligen vill ha just de där stövlarna. Världsliga problem, I know men vafaaan..
 

Perfekt dag!

Sovmorgon eftersom min älskade Ballen är med min familj, energiskt och roligt på jobbet som typ alltid, lyxlunch kycklingsallad från Hamregrillen, stallet behöver jag säga mer?, snabbaste promenaden jag någonsin gått på Björnrundan, Nu laga matlådor..
 
Jag känner mig sprudlande glad! Längtar till allt men trivs ändå så bra i nuet. Jag har ont typ överallt i kroppen, Lina kallar det träningsvärk. Jag och ondhet det går liksom inte ihop. Fast ändå funkar det just nu. Jag joggade FEM stolpar idag. Lite nerförsbacke men mycket platt också. Så himla duktigt av mig. Mina knän är nog det enda som inte gör ont på min kropp och det är ju dom jag är rädd för. Jag hoppas jag inte kommer få svinont i handleden av hinderbygget idag, känns oroväckande. Förut kunde jag ju käka Voltaren mot handen men nu krassar ju magen om jag äter det. Alvedon och sånt äter jag inte. Jaja jag är frisk och mår skiiitbra så jag får väl vara nöjd ändå.
 
Nu ska jag shoppa upp pengarna jag har tjänat på dagens extra jobb pass. Jag har gjort en deal med mig själv. De extrapass jag jobbade i juli ska jag spara pengarna ifrån och göra roliga saker i höst. De extrapass jag jobbar i augusti får jag shoppa nödvändiga OCH onödvändiga saker för, gärna på internet så jag får belöningen med en gång. Så igr shoppade jag hårgrejer för några hundra och idag ska jag nog klicka hem ett par stigbyglar, stigläder? och ridstövlar.. dyrt men roligt!!
 
Bronzac lekte kurragömma med oss idag:)

Lycklig tjej, tappar byxorna

Marie är en vän som nyligen börjat på LCHF. Jag brukar ofta gå de längre rundorna med henne för hon går så himlans snabbt och det behöver jag, någon som drar mig framåt. Igår ringde hon och lät alldeles lurig på rösten. Jag tänkte vad har hon nu gjort, käkat chips?!?! Hon sa "Jag måste bara berätta en rolig sak"! Jag tänkte att hon försöker säkert göra den rolig för att det inte ska vara lika hemskt att ha ätit något skit haha.. Elak jag VET.
 
Men det hon berättade var att hon då på morgonen gått ut för en promenad och kommit typ 500 meter, sen tappade hon byxorna. Bokstavligt talat!! De åkte av, veck, kapisch! Hahaha.. jag skulle ha dött om jag var med henne. Hon provade att dra upp och gå men det gick inte, de gled ner hela tiden. Så hon fick traska hem och byta byxor!
 
Tänk vad härligt att det märks skillnad på fler ställen är vågen!!!
 

Ledig dag

Herregud vad man hinner mycket på en dag. Min började ju på jobbet imorse, sen hem och vakna för Hanna hade redan åkt hemåt igen. Skulle ju egentligen hälsa på dom i Stenö på förmiddagen. Men det blev lite slapp tid hemma. Handla. Åkte till Marie med födelsedagspresent! Gick en promenad med Baltazar som kom hem imorse. Sen åkte vi till stallet och red. Sen skjutsade jag Baltazar till mamma och pappa och hälsade på syrran och nu sitter jag här ensam hemma i soffan och njuter av massa god mat. Finncrisp med parmaskinka och brieost, mums! Hann bada en timme när jag kom hem också, göra hårinpackning och sånt där som jag sällan orkar vänta på. Det är nästan som att jag inte vill duscha efter jag har varit i stallet för jag fullkomligt älskar hästdoften. Luktar galet gott!
 
Nu ska jag lägga mig i sängen och kika på Criminal Minds och sen sova tidigt. Jag har äntligen efter mycket kämpande kommit i lite bättre sovtider och lägger mig iaf före 12 på kvällarna. Helst ska jag vara i sängen före 22:30 så att jag vaknar piggare. Men jag vettefan om det funkar. Blir ni piggare av att lägga er tidigare. Igår när jag ställde klockan och la mig så sa den att det var 8 timmar och 31 minuter tills jag skulle upp. 8 timmar är väl optimalt att sova?! Men jag känner mig tröttare nu när jag lägger mig tidigare, ska dock prova i två veckor till. Ni vet jag har alltid prövotid i tre veckor haha..

Marie fick fina LCHF presenter idag..
 

Har ont mellan benen

Det här med ridning ni vet, det är ingen lätt match. Du använder muskler du normalt inte använder. Du får tryck där du normalt inte har hårda saker som trycker. Mina innanlår är ömma. Mina virster åmar sig lite. Men jag är jättelycklig i själen och det är ju ändå viktigast.
 
Idag är jag ledig, slutade imorse. Förra veckan var jag på jobbet 79 timmar. Det är lite för mycket. Den här veckan är det endast 40 timmar jobb och resten fritid. Katja kommer hem så jag ska försöka hinna träffa henne så mycket som möjligt såklart! Sen vill jag på tutbingo och hinna till stallet, thats it. Eller ja de där jäkla promenaderna ska jag också klara av. Börjar få lite smått panik för jag tror inte att jag har gått hälften och halva månaden är ju avklarad imorgon.
 
Jag är inte hungrig ännu men jag är grymt dugen på min parmaskinka och brieost som ligger och gottar sig i kylen. Får ta en sen lunch eller tidig middag innan jag åker till stallet och rider min kropp starkare!!


Baltazar is back in tha house

Saknar min ögonsten!!

 

Påväg

Tre grannar har nu högt påpekat till mig att jag alltid är påväg. Jag har ju hört mina vänner påpeka detta typ jämt. Men när folk i min närhet börjar påpeka att jag är på språng ofta så har jag börjat fundera. Och ja jag är påväg mycket, stallet, handla, Växbo, jobbet, hund promenader mm. Men är inte det normalt? Vad gör folk annars? Sitter hemma jämt? Jag är ju hemma mycket, när jag inte jobbar. Då mellanlandar vi ju alltid hemma iaf. Jag brukar märka på Katten om jag är borta mycket. Men jag upplever inte att det är påtagligt mycket jag är iväg.
 
Jag har ju valt att leva ett aktivt liv. Umgås gärna med mina vänner och gör gärna saker istället för att sitta hemma, tex ta en promenad eller sitta ute på en filt istället för inne i soffan. Om jag ska vara ärlig så var det ju väldigt mycket ett tag. Men nu tycker jag att jag har det roligt fullt upp.

Jag har ju mina egen tids kvällar nu också.. fast vissa vänner kan få komma hit då också. Jag mår bra av sällskap. Jag bor ju inte med någon härlig karl så jag behöver det sociala. Johanna är som min sambo som jag inte har längre, hon kan sitta här i soffan och filura medans jag gör allt och inget. Jag undrar om det är därför jag har svårt att kolla på film, för att jag blir rastlös. Bio är ju döden, sitta stilla och vara koncentrerad i flera timmar. Att folk har det som avkoppling är för mig en gåta. Det är ju sjukt mycket mera avkoppling att planera veckans mat och åka och handla.
 
Jag tror att det är tur att jag inte är hemma mycket för man får fan spunk i den här lägenheten. Det är litet och låter utav bara helvete, men det är mysigt och jag tivs ändå!

När jag hade hemmakväll i torsdags!!

Jag fick rida idag igen

Det gick inte lika bra som igår, men det berodde inte på min kropp eller på takten utan på att jag hade fel tänk. Mina gamla tankar om att flyga av kom tillbaka. Hästen ville hem och vi skulle inte hem. Så hon backade och gick åt sidan och jäklades lite. Inget farligt alls men min hjärna stängdes typ ner. Det kändes som att hon typ skulle stegra fast det var inte en rimlig känsla, men min kropp tog det så. Jag provade att styra henne med både skänklar och tyglar men det blev bara fel, så vi hamnade till slut ute på vägkanten för jag tänkte att jag kunde vända där och gå tillbaka till åkern, dit vi skulle. Men då tänkte jag "shiiit nu är jag på asfalten också nu kommer det att göra ännu ondare om jag flyger av" haha.. Det sjuka var att jag satt jätte tryggt på ryggen och det fanns inte ett uns av obalans så att jag kunde ramla av. Jag fattar det inte. Men Annika kom och ledde henne åt rätt håll och så blev vi på rätt köl. Nästa gång ska jag vara tuff, hård och duktig(tuff i tanken alltså och hård på det sättet att jag inte ska ge efter, inte elak på något sätt). Vi gick en annan väg senare och då provade jag på min "kunskap" vid en väg där hon brukar vilja svänga och drar mycket åt men då gick det jättebra att trycka lite med högerskänkeln och gå helt rakt förbi alla gånger.
 
Jag måste jobba med mycket med mig själv för att rida hörreni.. Kroppen, tankar och så hästen också.. Men det är så himla bra. Jag har fan aldrig varit såhär dålig på någonting och sedan lärt mig. Alltså ni vet känslan när man klarar en sak som man förut inte klarat. Jag har sällan haft den förut för jag har typ aldrig gett mig in på något nytt. Jag håller mig till det jag kan. Nu är jag nybörjare och får lov att lära mig av människor som jag litar på och en häst som är underbart trevlig.
 

 
Idag kom jag upp på Visa helt själv! Det är stort, fjantigt för er kanske men stort för mig. Jag kommer nog att växa som människa av att lära mig rida igen. Motgångar är jag ju sviindålig på. Kämpa är jag ganska bra på ibland bara för att jag är så envis. Men jag ger nog upp ganska lätt ändå och då är det "som vanligt" tur att jag har Lina som står trygg, lugn och klok bredvid mig och guidar mig rätt!

Svåraste

Det absolut svåraste tillfällena att stå emot socker är när jag jobbar natt. Oftast går det sviinbra, ni vet när det är jobbigt så känns det trippelt så bra efteråt för att man har klarat det. Jag blir sugen på allt här. Det finns ju allt här också. Muffins, kakor, rost mackor, glass. Men ikväll har det gått skitbra fram tills nyss när jag bara blev tok sugen på glass. Jag brukar få kämpa ett tag... några minuter innan det går över men idag hade jag turen att gå förbi en spegel och se min fluffiga tjocka mage och då försvann alla tankar på att "det skulle kunna vara möjligt att äta lite".
 
Jag ursäktar för den vidriga bilden men vafan det här ska ju bort.. veck.. finns inte mer..
 
Jag kan säga att jag i princip aldrig ätit något här som jag inte ska men det är ändå lockande på något sjukt sätt. Men man vet ju aldrig vad den där hjärnan kan hitta på för undanflykter. Nu sitter jag i massage fotöljen och ska strax hoppa i säng. Är trött och sugen på bus imorgon. Vi får se vad som händer. Vet ni om en massage fotölj funkar på samma sätt som en vibratormaskin på gymmet? Ni vet dallrar igång cirkulationen och så?!

Handlade igår med Johan

Är ju utan bil så igår när jag ringde för att skaffa en bil till idag då vi ska till stallet så var han påväg på affärn. Jag hängde såklart med och shoppade loss lite bland alla goda grejer som finns för oss LCHFare. Älskar att gå helt utan aning om vad jag ska handla nu när jag har pengar till vad jag än vill ha. Så jag shoppade dyrt och glassigt! Parmaskinka, Brie, blomkål, champinjoner, bacon, cremefraiche och dressing till den grillade korven som blir min middag imorgon på Järvso.
 
 
Katten ska alltid kika igenom vad jag köper. Ni vet att man köper Jordgubbar i kilopris på Willys och typ alla andra affärer va? Skitbra för mig som ofta är sugen på Jordgubbar men om jag köper en låda så äter jag en låda, köper jag 4-5 jordgubbar så äter jag dom. 

Energi

Alltså jag får en sån härlig energi i kroppen efter att jag har varit i stallet. Speciellt är det såklart när jag ridit för då känner jag mig ännu lyckligare! Men även när jag är i stallet och donar runt och borstar och pussar och kramar på hästarna. Idag fick jag en Stor kram av Visa!! Hon la sitt huvud på min axel och var ur mysig. Man vill bara stå där i flera timmar och snosa häst. Imorgon får jag åka tillbaka till Lillstallet. Tyvärr missar jag Linas hoppträning med Tage men jag är glad att jag får lite stalltid, så jag lägger fokus där.
 
Ikväll har jag använt energin till att dona här hemma. Har tända ljus överallt och djuren följer mig från rum till rum(nu vet ju alla som känner mig att jag har minilitet men jag menar på allvar att om jag diskar så är båda djuren där och tvättar jag händerna på toaletten så är dom där).
 
Allt känns så himla bra ikväll. Panik ringde mamma också och frågade om hon ville ha Ballen i helgen eftersom vi ska på Järvso och sådär. Hon sa självklart, jag fattar inte hur jag kan vara så sent ute ofta och det ordnar sig alltid. Tur jag har min otroligt snälla och hjälpsamma familj som hjälper mig att pyssla ihop allting i mitt liv.
 
Fina Katten

Jag red idag

OCH det kändes så himla mycket bättre. Iaf för mig, stackars Visa som måste dras med mig var nog glad att jag hoppade av sen. Men det kändes mycket bättre idag. Jag var nog i psykisk obalans sist jag satt på henne. Allt kändes bara fel då. Men idag kunde vi till och med trava (på Linas kommando) en längre sträcka. Jag måste ju öva som fan för att hitta och känna takten liksom. Idag kändes kroppen som att den var med men rythmen var liksom inte alltid med. Men så ibland så var vi i takt och då blir jag så lycklig i hela kroppen!!

Skulle kunna skritta runt på henne i flera timmar!!

Åker till stallet..

Jag har gått 10,8 kilometer idag! Check check check.. Ikväll kommer jag att somna före tolv tror jag. Tar med mig några chokladbollar till stallet så att jag håller mig pigg!!

Brolle på Freluga Trädgårdsscen

Jag var där jag såg jag njöt jag åkte hem..
Ny tunika

Rosa, somrig, enkel, knytband, bekväm, tunn och fin!
 


Alltså vilket underbart liv att vara hälsosam

Jag började dagen med broccoli, korv och galet mycket räksallad. Sen tog jag en promenad på 8,5 kilometer, som gick lite saktare än vanligt för jag hade ingen barnvagn och så var E med. Men jag blev svettig och fick gå på och sen gå tillbaka istället då så jag slappade inte. När jag kom hem käkade jag en chokladboll. Sen duschen och nu sitter jag här i soffan med en kladdkakemuffins som jag värmt litegrann så den är rinnigt varm. Om en stund ska jag på synkontroll och sen blire jobbet i ett dygn. Tänkte hinna med en prommis på jobbtid imorgon om jobbet är på humör och mina ben är pigga.
 
Fick ont i knäna idag när jag gick. Det stack som en syl varje gång jag rätade ut dom. Men mest på höger. Jag fortsatte dock gå och nu känns det ingenting. Vristerna värker lite men det får jag ta, de ska ju ändå släpa runt på hela mig. VI gick i 112 minuter idag. ca 4,6 fart är det. Men då stannade vi en gång och pratade med hästar och så måsta vi knyta skor mm. SÅ jag är nöjd.

Förstår ni att man kan gå promenader OCH käka chokladbollar utan att ens behöva reflektera över att det är konstigt. CHokladbollarna blir ju som ett mellanmål kan man säga. Bara bra grejer i. Ikväll blire kyckling wok på jobbet, smarrigt!


Jag var riktigt taggad innan promenaden idag!! Ser ni att jag bara har linne också?! Och gult till och med, avskyr gult, men man ska bli pigg av det har jag läst.

Chokladbollar ala LCHF såklart

100 g smör
100 g kokos + lite att rulla bollarna i.
100 g mandelmjöl eller annat nötmjöl om du vill
2 msk ekologisk kakao
2 msk starkt kaffe
2 msk Sukrin strö
en gnutta stevia (för att få bort bismakerna)
 
Vispa rumsvarmt smör med sukrinet och ha i resten av ingredienserna.. Rulla till bollar och rulla sedan i kokos. Låt dom stå i kylen!! 
 
Så goda!! Till och med för de som inte äter LCHF!!
 
Jag har räknat kolhydrater och tycker att det är helt okej för mig att äta dessa för att få i mig mera fett. En chokladboll med choklad på är 1,2 kolhydrater och med kokos på 0,8 kolhydrater.

6,6 kilometer blev det idag

Fan jag börjar få lite onda aningar om när jag ska hinna med alla promenader. Tar ju sån himla lång tid att gå långt. Men men det ska gå, det finns ingen återvändo så det är bara att trampa på när jag väl har tid. Ikväll fick jag sällskap av Johanna här i bak kaoset. Så himla mysigt att ha någon hemma här när man pysslar! Sen hängde Johanna med en bit på vägen på vår promenad. Mötte upp Marie efter vägen. Hon går så sjukt fort och det är ju bra för mig som släpar benen efter mig om jag får. Imorgon blire promenad med E och kanske Marie och barnen. Har planerat en runda som är 8,5 kilometer. Hoppas vi går den! Just nu har jag gått drygt 29,5 kilometer av 111 haha.. Jävligt långt kvar.
 
Baltazar är tröttis och jag är full i bra energi!!
 

Baking time

Nu är det dax att sluta filura om jag ska nå 8 kilo minus till 23 september. Så nu ska jag baka kladdmuffins och negerbollar. Ska även köpa ett sånt där fuskbröd som vissa äter. Tänkte att det kan vara bra att ha. 11 kolhydrater är ju inte okej, men kanske bättre än att käka pizzabröd?! Mjo. Så strax kommer Johan och plockar upp mig så åker vi och stroshandlar mat! Jag älskar det! Ska köpa Brie på tub också! Jag antar att det bara är det i mitten då va?!
 
Känner mig på sjukt bra humör!


Mandelpanerad fisk

Min middag en dag var detta. Torsk som jag doppat i ägg, salt, peppar och sedan vänt i mandelmjöl och som sedan är stekt i smör. Till det åt jag äggen som var till doppningen, stekte bara upp dom som en omelett. En klick cremefraiche fick bli sås.
 

Måndag all over..

Fattar verkligen inte vart veckorna tar vägen. Har ingen tid att slösa med. Det blir mycket jobb nu i augusti också.. men från 27 och framåt blir det back to basic. Nice. Fast just nu känns det helt okej att jobba mycket också. Vi gör ju mycket roliga saker och jag trivs bra. Baltazar kan vara med iaf halva augusti. Så den andra halvan kommer nog att kännas mycket tyngre skulle jag tro. Men det är då de.

Ikväll har jag varit hemma hela kvällen och knätorkat golvet, tvättat, diskat och lagat mat. Stekt bacon, spenat och blomkål med persiljesmör på, Mums! Nu sitter jag i sängen och ska faktiskt lägga mig och sova. Att vara ute på bus tar på mina krafter.
 
Vet fan inte när jag ska hinna gå denna vecka heller. Herregud va jag ska hinna mycket denna vecka insåg jag precis. Och stallet är enbart en gång vilket är skit trist men det är absolut bättre än inget!
 
Jag ÄLSKAR att få sova hemma!!!

En lunch

Tänkte att jag ska börja lägga ut lite vad jag äter igen.. Detta är en plocksallad på Krokanen..
 
TTonfiskröra, Skaldjursröra, gurka, tomat, ett ägg, rödlök och fetaost. Det var tyvärr inte jättegott, kändes bara kallt och lite smaklöst. Har ju inte ätit så mycket tillbehör på sista tiden så jag kommer nog bara ta rörorna och fetaost och räkor nästa gång. Det tråkiga är att denna tallrik kostar ändå typ 65 kronor. Väldigt dyrt!

God morgon

Satan vad jag är trött idag. Jag tar en vilodag från promenader idag. Baltazar är hos mamma och pappa och gå själv har jag inte ett uns lust med. Så nu ska jag hoppa in i duschen och skynda mig innan hästhoppningen börjar igen. Ikväll ska jag iväg på myyys!!

Jag har ju varit strikt på LCHF ett tag nu och jag glömmer alltid hur mycket mer alkohol påverkar mig då. Jag vette fan om det ens finns ett kort på min kamera som är bloggvänligt haha.. Men det var en riktigt rolig kväll!

Idag är det kanske en stor dag

Sov asdåligt inatt eller jag tror att jag sov hela natten men jag var så himla trött när klockan ringde så jag snoosade en halvtimme. Därför hann jag inte färga håret nu på morgonen som jag hade tänkt. Nu käkar jag frukost. Mackor med Kräftost och utan smör för det är slut.

Snart kommer Lina och hämtar upp mig för en heldag i stallet.. Sen blir det grillfest hemma hos mamma och pappa. Ska bli himla roligt att hinna umgås lite och Käka massa god grillad mat. 
 
Ser ni håret eller?! Varför orkade jag mig inte upp imorse och fixade detta...

Trök Hanna

Jag orkade inte med en social middag ikväll. Jag åkte dit, åt god lax, pratade lite, fick höra att jag var si och så och åkte hem. Jag orkar verkligen inte vara trevlig. Jag har varit hemma själv hela kvällen. Så himla skönt att göra ett sånt här val ibland. Jag vet att jag skulle ha fått ett utbrott om jag stannat på middagen för jag kände att mitt tålamod var typ slut efter en kvart.

Så istället har jag internet shoppat lite, borstat och myst med Baltazar i kvälls solen, degat i soffan, varit ute och gått kvällsprommis med Baltazar och Katten, druckit 1,5 liter bubbelvatten och pratat i telefon. Nu ska jag ta en timme och diska, plocka undan, välja kläder till imorgon, bråka med mina älskade djur och kanske färga håret för jag kommer inte att hinna det imorgon..
 

9,22 kilometer

Det var jävligt bra gjort av mig idag. Luften är tung och det är kvavt och varmt. Men jag ka nu klara dessa 111 kilometer. Idag fick jag sällskap igen av Marie med barn plus att E hängde med! Kul när man går flera och ändå håller bra takt. Mitt mål är att gå minst 5 km i timmen. Idag gick vi 5,4 kilometer i timmen. Det är ett bra tempo men man kan ändå prata.

Jag var så jävla svettig och äcklig men ändå pigg när jag kom hem. Nu sitter jag i myskläder och funderar om jag ska hänga på till stallet eller om jag ska komma i tid till pappas födelsedagsmiddag.
 
Ps, jag går inte ute i det linnet utan jag har en hoodjacka över så inte magen och armar sladdrar så mycket.

Utmaningar

Jag hatar dom, men älskar resultatet av dom. I min "Sockerfri men söt ändå" Facebook grupp så har jag nu lagt upp två utmaningar som jag skulle älska att ni var med på. Därför kör vi dom även på bloggen!
 
Ena utmaningen är att gå ner 8 kilo till 23 september! Känns överkomligt och nödvändigt. Imorse när jag vägde mig låg jag på MINUS 33,9 kilo. Det betyder att jag har gått upp 6 kilo. Fast måtten har inte gått upp så jag vet inte vart dom är fördelade. Jag ska försöka nå Minus 10,1 fram till 23 september. Ska väga mig imorgon bitti också får se hur kilona ser ut då. Men alltså MINST 8 kilo till 23 september.
 
Den andra utmaningen är att gå 111 km i augusti. Galet mycket för mig. Detta ska alltså vara riktiga hurt promenader inte gå på stan, gå till bilen mm. Detta känns som att jag endast kommer att klara om jag är i stallet massa och om jag får in minst 1 längre promenad med Marie per vecka. 
 
 
Jag är super taggad!! Visst är ni med?! Ni som vill vara med kommenterar inlägget med ert namn och mailadress så mailar ni en era resultat:). Ska bli roligt att se om vi klarar det!!

Träning

Jag har kommit på den allra bästa träningen för mig. Stallet. Stallet ger gratis träning. Med det menar jag träning som man inte tänker på. Du hämtar hästar i hagar, mockar, sopar, packar hö, kör spån, lyfter sadlar och eftersom jag inte rider direkt så går jag massor. Nu har jag hittat en skitbra, jobbig väg som jag kan gå de gånger Lina rider Björnåkern. Jag måste gå fort som fan om jag ska hinna gå fram och tillbaka medans hon rider runt. Ca 30 minuter i speedad gång. Igår joggade jag till och med lite för att jag skulle hinna på 20 minuter, men det gick inte. 26 minuter tog det. Men det var ju snabbare än förra gången. 
 
 
Jag hatar att vara svettig, jag stoppar alltid mig själv innan jag blir äcklig. Men nu, nu har jag kommit fram till att kroppen ska formas med svett. Inget blod, inga tårar utan bara ett jävlaranamma. Lina är Toppenbra på att peppa mig. Hon är liksom "Äsh men kom igen nu", "Tänk att du ska kunna rida" och "Nej, NU går vi!!". Jag känner att det är nu eller aldrig. Jag kommer aldrig tycka att träning är roligt. Men allt runtomkring i stallet är ju roligt så då överlever man det jobbiga. Det ska dock tilläggas att jag även gått hurtpromenader utanför stallet. Men just denna Björnrunda gör mig taggad att gå fortare och fortare. Om ingen skulle vänta eller ha tidspress på mig så skulle jag ju lätt kunna gå de där 5 kilometrarna men saktare så att jag inte blev svettig och röd.

Galet sugen på glass

Alltså herregud va jag har varit sugen på glass. Hjärnan har typ fått ett begär som jag inte har tid med. Sen blir jag vrång när jag "tränar" då tänker jag verkligen inte äta något mindre bra och förstöra all jobbig tid jag tränat. De flesta funkar väl så att de kan unna sig när de tränat men jag blir nog tvärtom för jag tycker att det är så jobbigt så jag vill verkligen inte att det skulle ha varit i onödan.
 
Jag vill bara bli ännu striktare och vara duktigare när jag väl anstängt mig haha.. Och det är ju galet bra. Men min hjärna alltså den har inte vart och leka med idag. Man vill bara åka in på varje kiosk och köpa 7 olika glassar och ta en tugga eller sug på alla.
 
Gaaalen tjej

Favoritmat just nu!

Det finns fan inget godare än plockmat. Lite av varje och massa goda grejer. Just nu är jag mycket inne på Parmaskinka, bire ost och Bacon och kräftost. Mmmmm..
 

Mitt bord ikväll

Min lunch igår

Räkfrossa och grillbuffé på Torön

Riktigt mysig kväll med fina glada människor!
 


RSS 2.0