Sport & söndag

Jag älskar söndagar! Men det vet ni väll nu.. Är så skönt att få vara slö och lat just den dagen alla andra också är det.
Jag har inte gjort många knop idag men lite har jag hunnit med..

Bandy, ja jag vet, Vad har hänt?!
 
8 imorse var jag uppe och städade undan alla flaskor och disk.. haha 4 tallrikar & 2 glas & en bunke.. Jag älskar papptallrikar!!!
 
Har också kollat på skidor 5 MILEN, förstår ni hur långt det är.. shit! En svensk kom 3:a iallafall..
 
Har hämtat min bil & bjudit familjen på middag, den överblivna salladen!
 
Träffat Helena en sväng, hon är för gullig! De ska kolla på filmen UPP ikväll. Jag har inte skrivigt om den tror jag?!, såg ju den på bio i Gävle för någon månad sedan.
 
Sofia har varit med mig hela dagen eller kanske halva?! Vet inte när hon kom hit.. 12 1 2?!
 
Är så glad att vi hade jobbdejten igår. Nästa gång ska vi ha spakväll! Det har jag och Sofia bestämt, vi ska ha ansiktsmask, gurkor, fotbad, varma handdukar, vaxning?! & kanske lite sång?! för det var populärt!

Nu ska jag sova.. Mike kommer före 7 imårron bitti..

Söderhamn shopping

Sofia "släpade" med mig till Söderhamn igår..blev lite shopping trots att jag skulle följa med som sällskap endast!
 
Mitt absolut bästa köp i ÅR

Underbara!!

Helt fantastiska rent av.. & priset blev till slut ENDAST 150 kronor på rea & med en rabattkupong!
 
Sen så blev det lite krimskrams, två ringar, ett par "kalas"byxor &

Leggings, lila undrar hur detta blir i vår.. en svartklänning & lila leggings, snyggt?! 50 kr

En svart kjol 50 kr

En liten duk till bordet, 15 kr

& lite gott till kvällen..
 
Blev inte så dyrt iallafall som tur är..

Lyckad kväll!!

Ja herregud vilken kväll det blev. Klockan 6 kom tjejjerna insusande, den ena mer upp piffad en den andra. Vi åt lite sallad & sjöng

Sofia

Zeynep

Ultrastar 

Linda

Sjunger..

Malin

Linda & Marion

Sofia & Marion

Malin & Linda

Tjejerna på Tranan..

Jag hahaha..

Girls

Haha:)

Mera..

Alla vi tjejer.. utom Malin som åkte hem med dogsen då & Zeynep som åkte och handlade vid halv 10..
 
Tack för en super härlig kväll!! Det måste vi absolut göra om, snart!

Recept på maten vi åt kommer senare.. orkar inte nu..

Party party..

Ikväll är det partaj med jobbtjejerna..

Mailn har med sina små dogs..

 
Marion  & Linda sjunger..

Hubbe & Marion
 

Zeynep..
 
Haha  i har så skoj!! Är helt sjuk att jag kan vara så veck klockan 8 på kvällen...

The day..

Ja jisses vilken ovanligt vanlig dag det varit idag..
Upp & fixa lite här hemma, gick såklart en sväng med Ambra, duschade och fixade fötterna(ska visa er en superbra fotsmörja en annan dag).
 
Sen kommer syrran hit och vi åker till Smedjan för att kika vad de har i lager.. men det var bara tråkiga grejjer där för tillfället, vilket var bra eftersom jag inte ska handla Sen kommer syrran på att hon måste hämta Nils i skolan halv 2 så då hinner hon inte handla. 10 över 1 ändrar vi så att jag ska hämta Nils och hon handlar. Great, in hemma och fixa ihop allt som Ambra ska ha med sig hem & rusch iväg.
När jag kommer halvvägs kommer jag på att jag skulle ju tanka bilen det första jag gjorde när jag satte mig i den(jag har inte använt min bil på typ 1 vecka, men när jag skulle använda den nästa gång skulle jag tanka hade jag bestämt). Great men det fanns liksom ingen återvändo, väl framme hämtade vi upp Nils och åkte hem till mormor & morfar för att lämna av Ambra och Nils fick Mellis.

När vi ska åka därifrån så startar inte bilen, jäkla skit tänkte jag nu har jag glömt någon elgrej på igen, typ GPS, radion, värmen på sätet.. men nej inget var på. Shit bensinen är nog slut...
Jag fick tillslut igång bilen efter mycket vridande.. gasade som fan och bilen la av 3 gånger påväg hem till syrran.. haha.. Men vi kom fram iallafall..
Soppatorsk, det trodde jag aldrig att jag skulle få, jag brukar alltid bli nojjig när mätaren blir på rött och tankar oftast före.
Nils & jag spelade

sen myste och åt tacos och kikade på Let´s Dance.
 
Hur ska jag nu komma hem?!
Jo jag snor bensin ur någon annan bil.. ja alla är ju för nya så de har "bensinlås"? utom Forden, men den hade ju såklart Sam tagit när de åkte iväg på bandy.
Fine... Jag tar en annan bil då.. ringer Johan och han lovar att han kommer och hämtar mig SNART.. great! Väntar länge inne, väntar länge ute, sen tog jag mina ben och gick...

 Nerför backen där jag kraschade på mopeden..

Förbi min gamla skola som jag ville göra till vandrarhem

Går vänster som skylten säger..

Känns lite långt att gå enda hem 

Hittade en bil & väl hemma är inte denna nya bil så bra som min Audi så den är omöjlig att parkera, vilket resulterar i att jag nu står tvärsöver. Syns inte så tydligt på kortet men jag står verkligen dösnett!!
 
Så nu sitter jag här utan hund & Min bil & är ganska så trött.. blir nog sängen inom kort.. förresten jag har följt en blogg några månader nu som bara är så negativ och jag känner varje gång jag går in på den att "undra hur dåligt hon mår idag" För jag har verkligen aldrig läst att det är ok eller rent av bra med henne. Varför fortsätter jag läsa denna blogg? den ger mig inte ett skvatt mer än att jag blir lycklig över att jag mår så bra och att jag inte fokuserar på fel grejer som "vissa" andra. Jag borde nog ta bort den från favoriter och skippa att läsa den helt enkelt.. hmm.. får se hur det går..

Shopping..

Jag älskar att handla! Vare sig det är mat, kläder, böcker, datorer, blommor, presenter ja vad som helst.
 
Idag for jag iväg på en tur till Dollar och inhandlade massa bra grejer för en gångs skull, köpte precis allt jag skulle ha därifrån förutom bokstäverna för dom hittade jag inte.. Sen var jag iväg på Rusta och Jysk med Sofia.
 
Bästa köp idag:
 Så fina! Jag är så nöjd.. Dom är mycket finare i verkligheten än på bild. Helena har också dessa men hon har dom på toan.

Några nya ljuslyktor till köket. Den i mitten är nog den finaste lyktan jag någonsin sett & ägt, älskar den!
 
Självklart kunde jag inte hålla mig från att köpa dom där skålarna som jag skrev om häromdagen, men det var nära.. Jag gick ända till kassan men sen tänkte jag, äsh det är ju bara 100 kronor.. så då vände jag och hämtade en PASTA skål, en SALLAD fat & ett KAKOR fat. GODIS var slut..

 
Sen så blev det självklart lite annat:


Mycket nöjd med dagen. Trots att Ambra levt rövare när jag varit borta, tömt ut all äcklig fisk på köksgolvet, kraschat ljuslyktan vid tv:n.. hmm sen var det nått mer.. äsh har visst glömt det.
 
BANG flaskorna var riktigt bra, har skurat badkaret nu, eller till slut blev det hela badrummet. Men det luktar värre än blekmedel..

Sov morgon!

Efter att ha gått upp & UT mellan klockan 5 och halv 7 på morgonen hela veckan fick jag idag sovmorgon av Ambra.

Halv 9 väckte jag henne av att knäppa på tv:n. Så vid nio tog vi oss en liten promenix, det är kallt ute men det var ingenting motför att gå ut klockan 20 över 5 igår.
 
Idag ska jag iväg och shoppa lite tänkte jag, vill på Dollar och köpa chips, papperstallrikar, ispåsar?, nya ljuslyktor till bordet, hundben, något fint att ha på väggen. Kanske ett ordspråk?! tycker dom är så fina.

Jag har rensat och bytt ut alla ljuslyktor igen.. Så därför behöver jag några nya roliga till bordet som nu är helt tomt förutom duken.
 
Igår när jag skulle sova så kunda jag inte hitta min laddare till telefonen. tyckte att jag kollade överallt, till slut hittar jag en stump av den under sängen, i andra enden var den avbiten. Attans, minidatan kan jag ju vara utan ett tag men telefonen är ju min kanal ut till alla, min radio, min mp3 spelare när jag är ute och går & Ja den är bara bra att ha helt enkelt.
 
Klickade hem en ny laddare nu iallafall 95 kronor på www.batteributiken.com en super bra billig internet butik. Fraktfritt också!!
 
Men datorladdaren fanns inte där & den är också flera hundra dyrare så jag får avvakta med den sålänge jag inte verkligen behöver den. Har ju 4 timmars(batteritiden) användning kvar på den, så då får jag smita in och fixa räkningar med mera eftersom bankinloggningen är på den datorn.
 
Undra om jag ska köpa en ny spade också, de har ju tagit min som jag köpte för ett tag sedan. Måste verkligen skotta av min parkeringsplats, just nu står jag på besöksparkering därför att jag inte kommer in på min egen.

Jag erkänner..

Jag har kollat på OS mycket denna gång & jag blir bara så Lycklig av att se dom vinna. Undra om mitt tittande beror på att jag blev väckt och såg invigningen klockan 4 på natten.
Tillbaka till Lyckligheten!


Jag blir liksom varm i hela kroppen.. Jag sitter och ler hela tiden!

Sportmänniskor överhuvudtaget är så Glada, det är så mycket känslor så det är svårt att inte ta åt sig. Antingen slänger dom stavarna och skidorna i backen eller så hoppar dom av lycka! Sen så är ju kommentatorerna suveräna & man bir verkligen medryckt. Till slut sitter jag nästan som mormor här hemma i soffan Shit shit shit... åhhhh... Kom igen nu då!! Ramla inte nu då! Haha underligt hur det kan bli. Mamma trodde att jag var full en kväll när jag ringde och frågade om hon kollade på skidorna "det är ju jätte spännande!!" "De ligger ju först!". Jag & Sofia kollade för att vi inte hade nått annat för oss & då gick dom och blev etta & trea! Wiihoo!

Sen tycker jag att det är roligt att de har gamla stjärnor som reportrar Pernilla, Per & Magdalena. Jag tycker dock att det är pinsamt att de frågar Kungen om allt.

Skidor är så långt som mitt OS tittande sträcker sig, jag kollar inte på skridskor i en rink.

Lite otippat inlägg från mig kan jag ana att de som känner mig tycker, men vad skjutton ge det en chans ni med.. Det är härligt att bli Glad!

Jobbet mm

Ni vet jobbintervjun jag misslyckades med totalt igår. Jag gick vidare i uttagningen, dom ringde nyss och sa det. Skumt! Jävligt skumt, jag var mitt värsta jag. Hade helt förträngt den eftersom jag tänkte att nu tar de mitt papper och knövlar ihop och siktar på papperskorgen.. eller klickar på Del och vips så försvann jag. Men se det gjorde dom inte, undrar varför?
 
Gjorde en fiskgratäng idag, tänkte att jag ska börja laga lite mat. Men fisken var inte god så jag plockade ur all fisk och spar såsen, kan ju äta den med pasta imårron.
 
Nu har lilla vilden åkt hem och Ambra ligger och sussar i hörnet och Katten i fotöljen. Vet ni vart man kan köpa en ny strömsladd till datorn?

Har inte så mycket planer för ikväll mer än att titta på Det Okända klockan 20:00. Ska nog lyxa till det med lite varma bär och vaniljglass!

Blir en kvällspromenad senare också.. Så skönt ute nu!

Nina & lite annat

Har har helt glömt bort att lagt ut mina Grattis bilder på mina vänner som redan fyllt år..

Så idag grattar vi Nina, i efterskott!
 
Nu vaknar nog lilldoggen snart, då måste vi ut, på sekunden.. Men nu ska jag krypa ner under en filt och läsa min tidning som jag fick igår...

Längtar tills jag får väskan som man fick som premie..
 
Blev nästan läskigt tyst här hemma nu.. kanske ska knäppa på radion..

Hos mig just nu..

..dagen har varit yrig, Katten och hundar överallt.. Men nu:

Katten har tagit sin vanliga plats i fotöljen. Hon har ingen respekt för hundarna längre utan hon tror nog att hon är en hund, den hunden som bestämmer!

Haha.. Ambra tittade upp lite sömningt när jag var framme med kameran..

Söt när han sover!!
Vi gick nyss en liten promenix till Johanna.. så nu är det äntligen tyst och lugnt här.
 
Hände en liten olycka idag med..

..en liten jäkel vid namn Mike har nog varit framme med huggtäderna. Synd på minidatorn, undra om det går att använda stordatornssladd?, för stark ström i den kanske?

Världens bästa sambo

fyller år idag!


Massor med Grattis till dig! Du är lätt den bästa sambo som kan finnas. Häromdagen saknade jag till och med våra ständiga inneboenden som kom i tid och otid. Kände mig lite ensam efter att jag hade haft nattbesök.. farligt det där..

 Jag kikar förbi någon dag i veckan med paket när jag blir hundfri..

Idag har...

.. jag inte gjort mycket vettigt. Känner mig lite halvkrasslig ena stunden och dösjuk nästa. Klockan 15 idag kom jag på att jag inte ätit något, kände mig alldeles svag och svimfärdig, då gjorde jag lite fattiga riddare utan ägg men med svamp istället. Idag har jag också:
 
*Gått 3 promenader - eftersom jag har Ambra.
 
*Ätit chips - på en vardag , ja vet
 
*Duschat 1 gång - frös som fan
 
*Blitt skit förbannad på bilen för att jag inte får upp skuffen & där i ligger mina varma sköna storstövlar. Det är inte lätt att bo på landet & ha hund utan dom.
 
*Badat 2 gånger -  måste värma upp mig efter promenaderna.
 
*Gjort den dåligaste jobbintervjun ever. Dom ringde vid 12 precis när jag var som sämst idag, ont i huvet, lite feber, allmänt slö & huvudet var inte alls vaket.
 
*Planerat klart maten till lördag när vi ska ha jobbdejt, Längtar!!
 
*Skalat 3 dåliga apelsiner - jobbigt att skala utan att få äta nått.
 
*Pratat med syrran typ 23 gånger om absolut ingenting.
 
*Lyckats fått Ambra att sluta jaga Katten.
 
*Bestämt vilka böcker jag ska köpa på Åhlens bokrea.
 
Nu har jag det roligaste kvar DISKA massor, STÄDA & Gå ut med Ambra igen..
 
Jag vill spela Cluedo -  kommer ni ihåg det gamla spelet??

ELVA TUSEN

Hur mycket pengar är 11 000? Fan jag kan inte bestämma mig om det är mycket eller lite eller okej.

Först så tänkte jag "Nämen gud va mycke pengar"! Men sen har jag börjat tänka. Jag åkte inte till Thailand, därför sparade jag 15 000. Jag behöver inte åka utomlands innan maj, & då lär jag ju ha pengar kvar till det ändå. Det är som att satsa istället för att åka på en resa?! Men egentligen hur ofta satsar man 11 000 på sig själv? Man är ju lätt värd det.
 
Jag vet flera som köpt en damsugarmaskin för 35 000 och då känns ju 11 000 lite. Det kan ju vara att man alltid har kvar en "sak", det har jag ju inte på dessa 11 000. M köpte en dator för 16 000 kronor, det skulle jag inte göra. Helena köpte Mike för 9-10 tusen kanske, det skulle jag också lätt kunna göra.
 
Åhhh jag hatar verkligen att ta beslut när det gäller pengar.
 
Tyvärr kommer jag inte att avslöja vad det är som "kostar" 11 000 kronor, så det är ingen idé att fråga! I slutändan kan/borde jag tjäna mer än 11 000... men det vet jag inte än..
 
Det jag dock vill veta är hur mycket är 11 000 kronor för dig, när det gäller en chansning..


Funderingarna flyger runt..

Johanna sa för någon dag sedan att "tänk om man skulle leva på känslan, istället för att vara så uppbunden på tid". Ja vad skulle egentligen hända då? Jag har börjat försöka mig på det lite. Igår la jag mig kvart över nio för att jag var så trött. Idag åt jag när jag blev hungrig.
Ens liv är ganska inrutat tex upp halv sju av klockan. Ät frukost halv 8 därför att du ska göra det. Ät lunch 12 för att så ska det vara. Ät middag klockan 17? för att det ska man göra. Gå och lägg dig klockan 22? för det är ju en bra tid..
Sen jobb upp på det.
 
När jag jobbade på Anthill blev jag helt inne i klockan. Varje sekund/minut var hyper viktig och till slut sitter man alltid att räknar sekundrar.. Gå på bio var en omöjlighet, jag tänkte på hur mycket tid jag "slösade" bort.. Sjukt beteende!
 
Idag har jag och min nya inneboende tagit en promenad runt sjön med Johanna, soligt och härligt!!

Visar en bild på en gång så slipper ni fundera vad det är för inneboende denna gång..

mail..

Mest till dig Zeynep eftersom du troligen läser här:P

Tjoho!
 
Gud vad roligt att ni alla är så positiv till en liten dejt. Jag tycker att vi bestämmer nästa lördag, eller nu på lördag blir det ju, iallafall den 27 februari.
Jag bor ju lite trångt men huvudsaken är ju att vi träffas känner jag & det får plats ganska många här i lyan trots allt.
Zeynep blev lite upprörd över att hon inte var bjuden så nu är även hon inbjuden. Det kanske är någon som jag glömt & som kanske vill komma?! Då får dom ju självklart det, om det inte är någon jag inte alls gillar, men tror inte det finns någon som skulle vilja komma som jag inte snickerisnackar med.
Jag hade inte glömt Zeynep men jag kan inte hennes efternamn så jag kan inte skicka nått mail till henne.. får väll lägga ut ett inlägg på bloggen så hon får infon också.
 
Tänkte fixa någon mat, först var jag inne på Kycklingsallad men nu är jag med inne på en tacos inspirerad gratängaktig grej. Vad känner ni för? Har iallafall bestämt en smarrig efterrätt..Mmm.. Marion och Linda ni som är hurtbullar kan ju skippa den om ni vill.. eller så är det kanske ni som hurtar som borde äta den och inte jag.. haha..
 
Är ni allergisk mot något??
 
Jag vet heller inte om jag känner för att gå ut.. men ni får jätte gärna gå vidare ut till Tranan eller Sport in om ni känner för det. Jag ska ju vara lite ekonomisk & spara mina pengar också så därför känner jag nog att jag blir kvar hemma.
 
Det jag har tänkt är att vi ska äta lite gott(förhoppningsvis) spela sällskapsspel, sjunga singstar?!, Kolla på melodifestivalen?!, prata och dricka det man själv tar med sig! Vatten bjuder jag på..

Funderingar?! Nä va..
 
Eller ja jo jag bor bredvid ****************************.(ring om det)
 
Kram på er!

Ha en underbart härlig dag!


Nice dag

Gud va jag har gjort lite idag. Vaknade i rätt bra tid men sen låg vi och slöade länge länge..

Japp Katten och jag hade besök.
 
Nu har jag fixat iordning mig någolunda så nu ska jag ta bilen och åka och leta min kamera så att jag kan knäppa kort igen.
 
Jag älskar nog kaos har jag kommit underfund med..

.. mest ljus såklart!


Hannas Kladdkaka

Detta är kladdkakan som aldrig misslyckas!

Ingredienser:
4,5 dl Socker
3 ägg
3 dl mjöl
3 tsk vaniljsocker
1,5 dl kakao
225 gram smör

Blanda ägg och socker, vispa med en vanlig visp så mycket du orkar, behöver inte bli vitt eller så utan bara så de har blandats. Ha sedan i Mjöl, Vaniljsocker, Kakao, och sist rör du i smöret. Så enkelt!

Grädda kakan i 175 grader där gallret oftast sitter i ugnen, lite lägre än mitti & i 10-20 minuter, i min ugn tar det exakt 20 minuter då är kakan perfekt. Kladdig  men håller ändå ihop som en kaka.

Servera med varma bär (just denna bild svartvinbär) och vaniljglass!

Här med Varma Hallon & vaniljglass


Belgo Kyckling

för 4 personer kan man om man vill göra denna kyckling wok
Ingredienser:
400 gram kycklingfile
1 stor purjolök
1 msk olivolja
1 tsk röd chilipasta, Jag mixade 1/2 chilifrukt, för jag hittade inte detta.
1 burk lätt kokosmjölk (400 ml)
2 msk soja
200 gram skivad ananas (avrunnen) jag delade dessa till lite mindre bitar.
1 kruka färsk koriander, klippte i den.
 
Skär purjon i smala ringar och kycklingfileerna i små bitar.

Woka purjon och kyckling i olja.
Rör i chilipasta, soya, kokosmjölk och tillsätt ananasen och strö över finklippt koriander.

Servera med basmati eller jasminris.
 
Detta är mumma, funkar att frysa, funkar som matlåda - helt enkelt toppen!
Gillar man spicy mat så kan man krydda på och är man lite mer försiktg så kan man ju dra ner på det lite, lika gott ändå! / Belgo på Bollnasbloggen.se
 
Jag tycker att den var helt ok. Kul med något nytt. Uppskattat av Johanna & Sofia. Jag kan dock inte låta bli att tycka att Koriander ger lite smak av diskmedel. Nästa gång blir det utan Koriander men med vitlök istället.. haha..men nu blir efterrätt & som jag har längtat efter detta den här veckan! Recept kommer sen.

Melodifestivalen del 3

SVT har gjort det mycket lättare att lyssna på alla låtar nu. Underbart!
Klicka här för att komma dit
 
Så till kvällens bidrag:
Alcazar - Headlines
Typisk melodifestivallåt. Härligt uppfriskande!
 
Johannes Bah Kuhnke - Tonight
Riktigt powerballad.. Han låter 15 år och ser ut som en sminkad 40 åring.
 
Elin Lanto - Doctor doctor
Denna kommer Johanna gilla, komihåg det. Rolig låt, kan nog gå bra för henne.
 
Erik Linder - Hur kan jag tro på kärlek
Känns som att en äldre person skulle ha sjungit denna.
 
Getty Domein - Yeba
Ja de har ju döpt den bra Yeba yeba yeba.. fattar inte ens vad han sjunger. Irriterad!
 
Timoteij - Kom
Snygga & pigga ser dom ut. Lite "Lilla melodifestivalen" skulle nog passa bättre där.
 
Darin - You´re Out Of My Life
Gillar inte Darin alls.. låter som på radion. Pucko.
 
Crucified Barbara - Heaven Or Hell
Älskar denna början! Denna är min favorit!!
 
Det blir svårt ikväll, flera riktigt bra faktiskt.. & så får jag titta på dom med mina favorit tjejer Johanna & Sofia vilken lyx!!

Vill ha..

Reklam reklam reklam det är inte bra för mig att ha lite att pyssla med så jag bläddrar i reklamen..

Nu vill jag ha!!
PASTA skålen den svarta
GODIS skålen den svarta
SALLADs fatet det svarta
DIP skålarna både vit och svart, men varför har dom skrivigt Dipp med ett p? Heter det Dip?
 
Är otroligt trött på www.recept.nu just nu, jag ska ju fixa ihop en meny till ikväll och tänkte fuska lite & ta ett färdigt recept som någon annan knopat ihop. Är lite sjuk idag också.. så det kanske är därför jag saknar lusten att testa nått nytt gott spännande eget ihop plock.
 
Jag har slarvat bort kameran igen, så alla bilder blir tagna med telefonen..

Jessica Andersson

När kalla nätter plågar mig med minnen av hur det var

Boken handlar om att Jessica och hennes syskon växte upp med en missbrukande mamma och med mammans mer eller mindre våldsamma män. Med tiden splittrade socialen syskonskaran på flera olika fosterhem, alla dom var inte heller så bra. En enda sak har Jessica alltid varit säker på. Att hon kan sjunga och vill sjunga, Att hon ska sjunga.
Sen handlar boken även om när hon träffar egna våldsamma pojkvänner och senare när hon möter sin stora kärlek den ende Goda! Melodifestivalen och karriären får du också en insikt i.
 

Finns lite bilder i boken.
 
Det här är inte den bäst skrivna boken. Tycker att det är tufft av henne att gå ut med sin historia. Det behövs! Det som ändå slår mig när jag läser boken är att hon verkar lika medberoende idag som när hon var barn. Jag känner att jag vill hjälpa henne förstå sjukdomsbegreppet och visa henne hur hon kan förhålla sig till sin fortfarande aktiva mamma.

Utvärdering:
Jag kan inte ge denna bok några stjärnor, den känns för personlig, det gör ont in i kroppen på mig att människor lever så här.

Hemskt?!

Är det hemskt att sitta hemma själv en fredagskväll?! Sitter här hemma i soffan nu alldeles själv, förutom Katten då & kollar på Americas Funniest. Jag är så skadeglad att det är pinsamt. Sitter guppskrattar och kan verkligen inte hålla mig för skratt. Jag har just gjort lite nudlar med wokade färska champinjoner och paprika..

Laddat upp med godis och vet faktiskt inte om jag orkar ta mig iväg..
 
Men jag har ju börjat läsa en ny bok idag också..

kanske hoppar i ett bad och sen släcker ner och myser ner mig i fotöljen i köket och läser den.. Tycker att den är helt ok så här långt. Lite skumt att hon fortfarande är kvar i medberoendet när hon skriver den. Vet inte riktigt vad hon vill med boken..
 
Vad gör ni ikväll?

Mys igen..

Blev kvar i byn igår så jag vaknade av världens underbaraste ungar imorse. Vi har kollat på Emil i Lönneberga och myst hela dagen. Syrran åkte och handla och lämnade oss här hemma i snövädret.

Vidde är lite sjuk.. & han vill fortafarande inte säga Hanna den lilla rackaren.
 
Funderade på om vi ska göra en Halv 8 hos mig imårron.. Johanna & Sofia är ni med på den?! Vi måste hitta en till frivillig också..

Triss & Horoskop

Woohooo!! Jag är så glad just nu!
Imorse när jag läste mitt horoskop för veckan så stod det att jag hade bra chans att vinna på mitt lyckotal & mitt lyckotal var nummer 23. Jag tänkte att jag borde kanske köpa en lott trots att jag har lite av ett köpförbud.

Så när jag styrde kosan mot byn så skulle jag ju åka förbi Preem, hmm.. ja men jag måste ju prova tänkte jag. Sagt och gjort jag gick in på Preem men dom hade inga lotter.. Hmm Ödet?! Horoskop & Ödet är typ det enda jag tror på förutom Magkänslan.
Jag åkte över bron och tänkte att jag skiter i att köpa en lott. Men så kom jag på att det finns en liten kiosk bredvid Gammalt och Nytt. Där har dom massa bra sista minuten presenter, blommor och lotter.

In där & sa till herren bakom disken att jag måste ha en lott med nummer 23. Det låter ju underligt och jag försökte titta på de små små siffrorna nere till höger men ingen 23. Men då säger han att "Jaha?!, men du kanske kan prova med lotten som hänger i nummer 23.(dom hängde på rad som kläder gör på ett klädstreck, fast med stora nypor.)  "Ja men gud va smart du är! Klart jag gör det!!". Sen åkte jag vidare.. Tänk vad han måste tyckt att jag var helt knäpp, kom in där och yra om att jag måste ha en lott med nummer 23 för att mitt horoskop sa det.. men men så är det att träffa mig ibland.

Skrapade den nu och JAG VANN!!! Så jag är nu 175 kronor rikare än imorse! Jag var lycklig över att ha vunnit 100 kronor, men så fick jag gånger 2, hur vanligt är det på de lotter som har vinst?!

Vet ni vad som är det bästa? Vi har massa lotter kvar sedan julen som vi ska skrapa ikväll.. & ALLA har nummer 23 nere i hörnet!

Whopidedo!

Växsjö skola

Jag gillade att få åka till den skolan och jobba. Den är väldigt trivsam! Det tyckte jag även om Rengsjö skola, den älskade jag verkligen, nu är mycket av den härliga känslan borta efter renoveringen.. men det var inte det jag skulle komma fram till.

Hur kan man som politiker lova att de ska renovera och klubba beslutet.. sen ändra det?! Det är just sånna här händelser som gör att jag som inte är så jätte insatt i politiken helt tappar förtroendet för de politiker vi har i Bollnäs. Jätte tråkigt! Men det är pinsamt att de inte står för vad de säger!

Jag börjar bli lite irriterad inför valet. För hur ska man rösta? För om man inte röstar får man inte klaga eferåt. Men om man röstar fel, kan man klaga i efterhand då?
Jag kan inte komma på 1 endast grej som politikerna gjort som fått en positiv effekt på mitt liv. Jag kommer ihåg hur hemskt det skulle bli när Moderaterna tog över mandatet. What?! Det som skett för mig är lägre skatt och mindre akassa kanske?
Det är Socialdemokraterna som kommer med en massa påhitt känner jag.. vad vill dom uppnå? De jag vuxit upp omkring är nog socialdemokrater men jag undrar varför. Nä nu ska jag hitta nått bra parti som passar mig bra & sen ska jag övertala de runt om mig att det är det bästa partiet. Jag är en jävel på att få andra att tycka att saker är bra. Jag kanske ska bli politiker, det kan väll inte vara så svårt?! En ärlig politiker ska jag bli isåfall...

Mitt parti ska stå för eller tycka:
Billigare att starta & ha företag - lite åt M
Mindre skatt - M igen
Mer personal inom skolan - ?
Djurens rätt
Mer pengar åt de ikke slöa arbetslösa

Hmm ja jag ska fundera vidare på vad jag står för.. har inte tänkt på det på länge..

Hur tänker ni angående politik?! Kan de beté sig hur som helst och bortförklara det med att de är politiker (det gör nämligen min kära pappa).. Är det inte meningen från början att de ska föra vår(vanliga svenssons) talan?

Mitt gamla jobb..

Saknar jag lite titt som tätt..eller jag saknar männiksorna som jobbar där!! Det är en sån härlig sammanhållning och alla pratar med alla!
Tänker därför ägna hela detta inlägg till dom.. Kommer också att visa en massa härliga och några mindre härliga kort..
Vi börjar med att visa en vanlig dag i Lunchrummet..
Fika paus

Sarah har ju slutat
Linda, alltid lika glad och fin!
Sofia, hon har varit mörk ett bra tag nu. Men nu är hon lika ljushårig som på bilden igen..
 
Jobbet, du har 2-3 stycken som kikar över din axel att du gör rätt..

 
Så hade vi företagsfest.. haha..
Ledningen höll tal
Härliga människor
Kubb

Världens härligaste Kerstin
Maria the best!
Mys


HAHA..
Ja vad säger man?!
Live musik.. Mest Snabbköpskassörskan om jag inte minns fel.. & Maria går på vägen, det har jag en film på till och med..
 Härlig kväll!
 
Tänkte att jag skulle lägga ut 2-3 kort, men det blev några fler! Finns så många roliga människor på det där stället!

Vi borde ha en träff...Det ska jag fixa..
Linda BJ, Marion, Linda , Sarah, Maria, Sofia & Malin är ni med på det?! Vore ju skoj tycker jag.. & säkert Sofia också.. Då hänger det på er andra... Vad tycker ni?

Jag som människa!

Nu ska jag bjuda er på något väldigt personligt.

Din personlighetsprofil:
Din profil sammanställs utifrån ditt resultat i personlighetstestet. Dom har utgått ifrån en skala på något vis och orden som står högst är tex.
God                                                 eller                                             Ond
Fattar ni?! haha
 
rationell - emotionell
Rationella människor tenderar att basera sina beslut på fakta, de är ofta lugna samt analyserar och argumenterar logiskt.
För emotionella människor spelar känslor en stor roll - "ett beslut måste kännas rätt". De har en förmåga att känna stor empati för människor i deras omgivning.
Din personlighet: rationell person
Du fattar rationella och väl genomtänkta beslut. Det är viktigt för dig att saker och ting går rätt till.
 
tradition - förnyelse
Personer som är innovativa gillar förändringar och variation. Personer med traditionella värderingar strävar däremot efter stabilitet och är skeptiskt inställda till förändringar.
Din personlighet: stark tendens att föredra traditionella värderingar
Du är tillfreds med din livssituation och föredrar stabilitet framför att ta onödiga risker. Detta bildar en bra grund för ett långvarigt förhållande.
 
inåtvänd - utåtriktad
Utåtriktade människor riktar sin energi utåt mot omgivningen. Inåtvända människor riktar sin energi inåt genom att tänka och fundera mycket.
Din personlighet: balanserad, men du tenderar att vara inåtvänd.
Du tillbringar gärna tid med att vara för dig själv och fundera på saker och ting. Du är bra på att iaktta. När du umgås med andra kan du vara alltifrån pratsam och sällskaplig till tillbakadragen och blyg beroende på hur väl du känner de andra personerna.
 
egensinnig - anpassningsbar
En person är anpassningsbar om han eller hon kan ändra sitt beteende efter de människor som befinner sig i omgivningen. Om en människa är mycket anpassningsbar har hon stor medkänsla och vill att andra ska trivas. En egensinnig person är däremot inte rädd för konflikter och följer sin inre röst.
Din personlighet: måttlig, men du tenderar att vara mycket egensinnig.
Du anpassar dig endast till en viss del efter andras förväntningar. Det är viktigt för dig att vara dig själv och att stå för dina åsikter, men du förblir ödmjuk när du umgås med andra.
 
distans - närhet
Behovet av närhet hänger samman med hur mycket en person påverkas känslomässigt av sin omgivning. Personer med stort behov av närhet påverkas mer av sin omgivning än distanserade personer.
Din personlighet: måttlig, men du tenderar att vara i stort behov av distans.
Du tar oftast itu med känslomässiga situationer på ett lugnt och sansat sätt. Någon gång ibland kan du bli mycket känslomässigt påverkad av något som verkar komma från ingenstans.
 
iaktta - känna
Personer som gärna iakttar, ser fakta och detaljer i sin omgivning på ett realistiskt sätt. En person som känner mer än den iakttar, litar däremot mer på sin intuition samt ser samband och möjligheter.
Din personlighet: balanserad, men du tenderar att känna.
Du spekulerar gärna och söker efter dolda sammanhang mellan information och verklighet. Att bara lita till ren fakta är för långtråkigt för dig.
 
analysera - integrera
Personer som gillar att analysera vill att omgivningen ska vara strukturerad och förutsägbar, då har de allt under kontroll. Deras beteende domineras av den vänstra logiskt strukturerande hjärnhalvan. Integrerande personer ser till helheten, är öppna inför nya utmaningar och föredrar en flexibel omgivning som erbjuder oväntade möjligheter. Deras beteende domineras av den kreativa högra hjärnhalvan.
Din personlighet: analyserande person
Du föredrar en strukturerad och stabil omgivning. Du föredrar att se tillbaka på en trevlig upplevelse än att se fram emot en ny dag med nya överraskningar.
 
Det dom har kommit fram till om hur jag är, tänker och fungerar är läskigt sant.. Det finns inget som inte stämmer... kanske är det för att jag var helt ärlig i alla frågor.

Magdalena Graaf igen...

Jag har missbedömt hennes familjs förlåtelse av den elaka Jorma. Jag skrev en lång och ganska elak diss av denna förlåtelse. När hon sedan skrev att Jorma fick vara med hennes familj på Julafton slog min hjärna bakut. Jag kunde just då inte för mitt liv förstå varför, varför, vad kunde det finnas för anledning att förlåta sin dotters misshandlare/man?!
 
Idag lyssnade jag på Magdalenas sommarprat
Jag satt här hemma på golvet och lyssnade.. Hon är ju så sjukt Godhjärtad denna tjej. Hon ville inte föra vidare bitterhet och förakt utan hon ville ge sitt barn förmågan att förlåta och ge människor en chans. Tur var det nu att denne man insåg sin tur i att stöta på just denna familj så att han fick chansen att ändra sig. Hans handlingar kan jag ju aldrig förstå att man kan förlåta. Men jag har aldrig varit misshandlad heller.
 
Jag har absolut ingen som helst rätt att dömma deras beslut. Jag är avundsjuk på deras goda tro om människan. Jag är avundsjuk på hennes sätt att tänka längre. Jag tänker oftast för dagen eller veckan. Hon tänker hur hon vill ha det resten av livet?. Vad vill hon lära/visa sina barn? Det är en otrolig styrka att kunna göra det i den situationen hon befann sig i.


Jag tar inte tillbaka mitt första inlägg men jag erkänner mitt misstag. Jag förstår nu att det är bra att förlåta för sin egen skull och för att kunna bli lycklig. Men jag tycker fortfarande inte att det är bra att ha med denne man i sitt liv på ett familjärt vis. Sommarpratet har ändrat min uppfattning! Magdalena har ändrat min uppfattning, hon är så otroligt klok & bra människa & Rolig som fan!

Tvprogram och svävning

Förbjuden syskonkärlek på kanal 5, igår klockan 20:00
Brittisk dokumentär från 2008. Två par, ett i Skottland och ett i USA, är så kära att de är beredda att riskera allt för att få vara tillsammans. Men för dessa par är risken mycket större än för de flesta. De är nämligen bror och syster som är kära i varandra och har sex med varandra.

De vill vara med i tvprogrammet för att få förståelse, jag kan inte ge dom det. Detta är hur sjukt som helst för mig. Dessa par har inte träffat varandra under sin uppväxt utan träffats i vuxen ålder och båda paren kan/ska inte skaffa barn. Det nog finnas en speciell trygghet i ett syskon, det kan jag relatera till. Jag har en annan sorts förtroende och känner en speciell sorts trygghet till Min familj. Men det dom har skapat är en sorts sjuk kärlek.
 
Jag blir lite störd över att det finns så mycket sjuka underliga människor. När jag utbildade mig till Beroendeterapeut & jobbade på behandlingshemmet så exploderade min "bubbla". Bubblan kan man säga att är min värld, så som jag ser på saker. Jag levde i en väldigt isolerad bubbla innan. Saker jag trodde innan tex;
Inte så mycket droger i Bollnäs, helt fel.
"Vanliga männsikor" tar inte droger, ganska fel.
Männsikor slår inte ner människor utan anledning, jo om de behöver pengar/drog/alkohol så gör vissa ibland det.
Läkare vet vad de skriver ut för mediciner och tar ansvar för det, nej de skriver ibland ut sömnlugnande medel till en alkoholist, vilket är samma sak som att gå på systemet och köpa sprit till dom.
Oj vad jag svävar ut.. men man kan säga att jag blev jävligt granskande/misstänksam till allt.
Nu är jag tillbaka på en mellan nivå. Jag ser när en person har problem med alkohol eller är påverkad av droger. Jag tänker nu att jag ska lita på människor mer och misstänker inte människor utan anledning redan innan jag träffat dom. Stora framsteg!
Men ni ska veta att det är väldigt jobbigt att ha en massa kunskap som inte resterande världen har, de är helt oupplysta. Ibland känns det bara som att Malin och Linda förstår. Men tänk också på vad mycket jag är oupplyst om, typ

rymden..

Marion

Jag har glömt ditt lösenord.. kommer inte in på din blogg längre:(.. fattar inte.. tyckte ju att det var så lätt att komma ihåg, men som sagt nu har jag glömt det. Skicka det till mig!!, om du nu läser mig blogg vilket jag anar att du gör ibland:)

MAIL [email protected]

SMS 076-1038186

TACK!!!


Bolle Rån & Babbel

Jag har massor av grejer att skriva om men känner inte att jag hinner just nu.. saker och ting bara händer hela tiden. Jag älskar när mitt liv är lite oredigt, jag är ju ett kontrollfreak egentligen men just nu är det bara nog med kontrollen. Nu ska jag släppa lös livet.. spännande?! Japps.. & jätte skoj!
 
Idag har jag bland annat gått en morgonpromenad runt stan. Var ute och gick med mamma igår också och då berättade hon att det var en kvinna som blitt överfallen när hon gått runt Vågen tidigare i veckan. Jag är ju redan så skraj när jag går ute på kvällarna och detta bättrade inte på mina känslor. Hur kan två 16-17 åringar få för sig att det vore en bra idé att råna en kvinna klockan 4 på dagen när hon går runt Vågen? Har vi inga gränser längre för de yngre? Vad ger samhället ut för värderingar?
Jag går flera gånger i veckan runt den sjön.. hur fan ska jag nu kunna göra det utan att gå och kika mig över axeln?! Jävla idioter!

 

Varit på Bolle en sväng idag också, bjuder på några bilder;




Jag trodde det skulle vara öppet men nix det var helt folktomt.

Flokig & Hjärtligdag!

Mamma ringde mig idag på förmiddagen precis när jag tänkte åka till Växbo för att gå ut och gå. Hon ville komma till stan och gå här istället. Jag sa till henne att ta med Ambra. Sagt och gjort.. vi gick förbi Johanna med bakformen, kyrkan, Hemköp, Granbergsbacken, över järnvägen vid Dollar, mamma handlade lite på Dollar, sen Vågen och hem.. Skön runda och ganska långt blev det.
 
Vid 1 tog jag & Ambra bilen hem byn. Vi gick en till promenad till Isbanan där kidsen var och åkte. Sen hem och myste i soffan med familjen. Sen åt vi en god middag.
 
Vid halv 7 skulle jag skjutsa hem Nils och det är här Flokigheten kommer in. Vi klädde på oss och gick ut genom dörren. Bra soo far! Jag tyckte att det var jäkligt mörkt, men tänkte inte mer på det just då. Så gick jag till fel bil.. öppnade dörren men märkte då att lyset inte tändes(i taket på bilen alltså) tyckte det var underligt och blev lite sur, "Fan ska det gå sönder nu"..
Men då säger Nils "Ska du lämna Din bil Hanna?".. & jag bara "Nää, ojdå.. det var visst fel bil".. haha..
Så hittade vi iallafall min bil i mörkret..
Körde iväg och kom över bron.. tyckte billyset var så jävla dåligt.. röck i alla mojänger vid ratten.. nä inte ens hellyset funkar.. Så säger jag till Nils "Det är så mörkt Nils, jag ser knappt nått" Han säger "Ja men Hanna det är ju kväll"..
Jaja tänkte jag men det var inte ens ljust när vi åkte förbi gatulysena.. Då kommer jag på att jag har Solglajjerna på mig... Haha Inte konstigt att det var mörkt.. Så är det att vara Hanna ibland! Satte på mig dom innan jag gick ut från huset för att jag inte skulle glömma dom..

Gav dom till Nils och såg väldigt ljust hela vägen efter mörkret iallafall.. haha..

God morgon!

Vi hade spakväll här igår, så härligt!

Färgade ögonbrynen, gjorde ansiktsmask, färgade håret & myste..
 
Vi kollade även på Melodifestivalen, tänker tycka till lite kort om den.
 bidragen, det fanns inget jag kände "yes va bra!" Jag vet att de fått inskickat mycket bättre bidrag, varför har de inte tagit med dom?!
 Glada Hudik-teatern, Underbart! En sån glädje de hade, jag blev glad bara av att se dom. Dom såg så stolta och var ju så duktiga.
 
Undra om jag ska försöka få morfar att låna ut Ambra till mig idag, jag är ju ändå bara hemma och såsar runt.. Jag har iallafall sökt jobbet på Polismyndigheten för några dagar sedan.

Mummel..

Blir ett blandat inlägg för jag har så mycket som snurrar runt i mitt huvud. Jag åt frukost nyss haha.. Helt fel! Men men det funkade.
 
BollnäsNytt
Robin är med i BollnäsNytt idag. Jag förstår mig inte på honom. Jag ryser bara jag ser dom där krokarna. Jag kommer ihåg när vi fick ett nytt uppdrag på Anthill och så visade de upp massor med bilder på Robin när han hängde sig i krokar framme på "tavlan". Detta gjorde de istället för att informera oss om uppdraget, great va?.
Iallafall är det sjukt hur man kan uppfatta en person. När jag pratar med Robin är han som vem som helst. Otroligt duktig på jobbet och super trevlig verkligen. När jag tänker på personer som hänger sig i krokar så tänker jag att dom måste vara helt psykiskt störd på något underligt vis, man kan ju inte vilja göra det där frivilligt?! Men Robin tycker att det är det häftigaste man kan utsätta sig för. Ja kul för honom.. Men sen åkte han ju till Tyskland också för att tatuera hela benet så lite crazy och mystisk tycker jag att han är.
 
OS
När jag knäppte på tv:n idag vid 12 så var det samma OS invigning som klockan 4 inatt. Varför sitter folk då uppe hela natten när man kan se det på dagen?
OS +
Hallelujah framträdandet, han var grymt duktig!! De hade massor av fina framträdanden med ljussättningar som såg jätteläckert ut.
OS -
ELDEN, hur fan kan dom ställa till så att det blir strul att tända elden?! PINSAMT!!!!!
Först stod de och väntade och väntade.. sen kom det fjärde "benet" aldrig upp utan en gubbe fick stå där och flina bara. Till och med jag otroligt osport intresserade Hanna vet att elden är en stor grej inom OS, men dom fixade inte att göra det inslaget okej ens.
 
Gårdagen

Var iväg och spelade bowling igårkväll. Är ganska kul! Men det är jobbigare än vad jag tror. Blir alltid helt död sista kvarten, av att bowla. Skumt! Kolla på bilden hur bra jag är.. tre X på rad!! Man behöver ju inte kolla på första gången när jag missade alla flaskor

Melodifestivalen del 2

Erik Saade - Manboy
Gillar början.. Löjlig melodi, kanske kan bli bra när man hör och ser helheten.
 
Andra Generationen & Dogge: Hippare Hoppare
Men är inte detta kebabpizza slabivitza låten?? Låter likadant Bad i vilket fall som helst.
 
Anna Maria Espinosa: Innan alla ljusen brunnit ut
Musikallåt.. Skulle nog vara mycket bättre på engelska. Det är bara som en berättelse.
 
Highlights & MiSt: Come And Get Me Now
Oj dom är 7 stycken.. Han som sjunger har en ganska härlig röst, men för mycket dansband.
 
Pauline: Sucker For Love
Denna låt skulle nog kunna varit bra, men jag gillar inte hennes lite gnälliga röst. Nää..
 
Andreas Johnson: We Can Work It Out
Låter som alla låtar han sjunger.. Gillar ju egentligen inte honom, men denna bör nog gå vidare.. Lite power var det ju i den.
 
Kalle Moraeus & Orsa Spelmän: Underbart
Härligt! Blir glad av sån här musik.. Spelmansstämma all over agein!
 
Hanna Lindblad: Manipulated Hanna Lindblad: Manipulated
Tranan låt. Hon låter lite som Britney Spears i vissa lägen.
 
Det finns ingen av dessa jag känner att borde gå vidare... Jag trodde denna vecka skulle bli bättre, men nej lika dåligt som sist. Men ikväll ska jag kika på hela festivalen, får se om jag ändrar uppfattning då..

Henrik ringde..

nyss... haha.. urklipp ur samtalet:
 
Hanna du måste knäppa på tv:n! Det är OS! Vad gör du?
 
"Sover, kollar du på det nu mittinatten?" sa jag
 
"Ja, det måste man" sa han
 
"Okej, men jag ska nog sova...var är du?" sa jag
 
"Jag är vid dina föräldrar!" sa han..
 
"What?!?"
 
Haha jisses va gullig han är även såhär mittinatten..


Kollar/kollade ni på OS invigningen?

Jag klarar det inte..

jag måste skriva lite..
Jag tycker att det är kul att blogga. Jag tycker inte det är jobbigt. Jag tycker inte det tar lång tid. Jag mår bättre när jag skriver ner saker här och lämnar det istället för att grubbla. Grubbla är inget för mig!
 
Har umgåtts massor med Mike.. städade precis innan han kom hit..

alla de där grejjerna hittade han överallt i lägenheten & gav dom till mig.. snällt!
Han måste ut typ varje kvart känns det som ibland men han är ju bara för söt och go resten av tiden.
 
Blev bjuden på lunch idag Tonfisk, fetaost, tomat, svamp paj idag. Japps syster med flera jag tyckte det var gott. Mina smaklökar han förändrats, jag gillar mat paj, efterrättspaj och bullar det har jag inte gjort förut. Ps. jag ogillar fortfarande lasagne och korv av alla de slag.

Fick fika efter maten!
 
Denna goding har varit med hela dagen!

Blogg paus..

Ska jag ta en liten blogg paus mån tro?!


Han biter på allt och har sjukt vassa tänder. Nu sover han en stund! Skönt!

Jag är fortfarande väldigt glad! Känner mig lycklig och pysslig!


Bröd

Ibland är jag bara för lat. Jag har fått för mig att det är roligt att baka och laga mat nu ett tag och är riktigt duktig och kreativ som fan. Men så ville jag fuskbaka ett bröd, för jag hatar verkligen att baka bröd, kladda med degen & det tar ju så lång tid. Så jag köpte några fusk påsar på Lidl när jag handlade sist.
Idag var dagen jag skulle äta färskt bröd till frukost. Orkade inte riktigt imorse för syrran ringde ju och ville på en liten shopping trip innan jag börjat med degen.
När jag kom hem var klockan 11:50 = Sjunde himlen.
12:50 vispar jag ihop degen med elvispkrokarna kan ju äta det som en sen lunch innan jag tränar. Ser då att den ska  jäsa i 30 minuter. Oki då kollade jag på de två första avsnitten av Glamorama, tycker det är ganska patetiskt men kommer säkert se de följande avsnitten om jag inte har nått bättre för mig.
30 minuter senare: Smörj formen, ha i degen, låt jäsa i 45 minuter.. jisses!
Vid kvart över två inser jag att om jag ska hinna gå till tennisen klockan halv 3 så måste brödet gräddas snabbt. Läser graderna på paketet 220 grader i 60 minuter.. What the fuck?!
Lösningen blev att degen fick jäsa i drygt 2 timmar tills jag kom hem igen.. sen in i ugnen i ca 50 minuter..

Lite lureri, jag får ju bilden av att det är enkelt att baka detta bröd. Men nej det tar en evighet men du behöver inte röra brödet men det är inte värt all tid.

Middagen idag blev brödet och en smarrig röra med Fetaost, tomat, persilja & gräddfil.

Tennis

Var nyss iväg & spelade tennis en timme. Jag tycker det är kul men jobbigt. Ska nog försöka att spela 1 gång/vecka eller 1 gång/ 2 veckor, japps så blir det nog.

Jag vet att jag ser lite slebbigt slög ut men men jag har ju kort på allt.
Det finns här i Bollnäs en tennishall som vem som helst får hyra. Det kostar 120 kr i timmen & eftersom man är minst 2 så blir det 60 per person & det är verkligen kul! Prova en gång! Eller så ger ni skjutton i det så tiderna blir kvar till mig..  Men om ni vill prova så kontaktar ni Åke(tror jag han heter) på 0278- 12844. Du får ta med racketar och boll själv!

Detta mötte mig i hallen när jag kom hem

Uttråkad?! Kanske får bli en promenix.. men nu ska jag duscha medans brödet är i ugnen..

Gud vilken bra dag!!


Riktigt glad!

Jag känner mig jätteglad idag..vet inte hur det kommer sig. Men jag vaknade glad! Är så skönt! Kanske är vädret, trots att jag inte tror på sånt egentligen så kändes det underbart när jag vaknade av att solen sken in genom fönstret.
Nu har jag varit på en snabb shopping runda med syster. Var så smart så jag lämnade pengar & kort hemma för att jag inte skulle handla något. Men jag hittade ändå lite smått och gott så då syster snällt fick betala.. haha.. en mössa, ett paket toa papper för det glömde jag såklart när jag storhandlade & så en bakform från Röda korset.


Känner på mig att detta kommer att bli en toppen dag! Det kan hända i princip vad som helst när jag är på detta humör. Men nu är det Sjunde himlen på tv:n så påhitten får vänta lite..

Vinnande koncept?!

Jag har kollat på Fast & Furious för 3:dje gången nu. Sofia ville se den och jag kan se den hur många gånger som helst. Jag kollade inte så mycket idag eftersom jag hade Ted också, men jag kan ha den på i bakrunden.
Tänkte då på att den största anledningen till att jag kollar på den filmen är att jag gillar snygga snälla men ändå lite ganster killar.. i filmer alltså.
 
Nu sitter jag & kollar på NCIS LA, det är bra men sämre än vanliga NCIS..
Det jag kommer att tänka på är att i både Fast & Furious och NCIS LA så är det en stor halvsnygg kille med massor med muskler och sjukt snygga armar!

&
en jävligt snygg lite lortig kille med massor med charm

Tror ni att det är ett medvetet val till ett vinnande koncept? Eller är det bara jag som tänker så här?

Bullshit

Jag var på besök hemma hos en för ett tag sen. Några dagar före hade jag varit på fest och som vanligt varit den enda nyktra. Jag tjattrade på som vanligt om allt möjligt och sen kom jag in på att jag tycker det är jobbigt när människor inte ger sig när dom har fel. Förr i tiden var jag väldigt "Jag har rätt" men nu bryr jag mig inte lika mycket. Jag kan vara tyst fast jag vet att jag har rätt, vilket är ett stort steg för mig. Iallafall, jag började prata om en av tjejerna på festen som inte vill ge sig i en fråga och jag visste inte hur det var. Så jag sa "Ja det var jätte trevligt men Anna gav sig aldrig i denna fråga". Bara tjatade och tjatade att "ja men så kan det INTE vara", sa hon.
Jag blev lite upprörd, eller störd, och de andra på festen sa att det inte spelade någon roll. "Men jag tyckte hon verkade jättetrevlig" sa jag också.
Då säger killen jag är hemma hos, "men sluta snacka skit om människor ni inte känner".
Jag blev lite förvånad för jag tycker ju att jag blitt så otroligt duktig på att inte prata alls om andra i negativ mening. Men så upplevde han det tydligen inte. Hur kan man se så olika på saker och ting? Vad är rätt, vad är fel? Tänker killar & tjejer olika i denna fråga?

 

Jag sysslar lite med min personliga utveckling igen och då har jag ofta liknande pratstunder med mig själv..


Herman igen..

Haha ni verkar inte kunna få nog av Herman. Jag tycker att det är skoj att så många har engagerat sig i denna filur som kommit på besök i min blogg. Jag ska ta hela historien från början få se om ni hänger med!
 
Dag 1
Christine kom & knackade på min dörr en dag.

Med sig hade hon Herman (med ett N) + ett papper med instruktioner om hur jag skulle sköta om honom.

Hej!
Jag heter Herman och är en naturlig surdegskaka. Jag ska stå på diskbänken utan lock. Om jag inte "bubblar" så har jag dött. Vad du än gör ställ mig inte i kylen.
 
Dag 2

Rör i Herman 2-4 gånger. Jag rörde honom 3 gånger och Herman bubblade på..
 
Dag 3

Rör i Herman 2-4 gånger. Jag ökade till 4 gånger..
 
Dag 4

Herman är hungrig. Ge honom 2 dl mjölk, 2 dl vetemjöl och 2,5 dl socker. Jag skyndade mig iväg på morgonen och handlade mjölk så jag kunde ge Herman detta innan jag for till Stockholm.
 
Dag 5
Rör i Herman 2-4 gånger. Detta överlät jag till min granne eftersom jag var i Stockholm.
 
Dag 6

Rör i Herman 2-4 gånger. Jag rörde honom typ 4 gånger denna dag.
 
Dag 7
Nu är Herman hungrig igen. Ge honom samma som dag 4. Dela honom i 5 delar och ge honom till 4 vänner. Del 5 får stanna hos dig.

Jag gjorde som det stod och matade honom och gav sedan ut honom till 4 olika personer. En av dom var min mormor som ni ser på kortet ovan.
 
Dag 8
Herman är jätte hungrig. Ge honom:
2 rivna äpplen
3 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl socker
3 ägg
1 1/2 dl matolja
2 tsk kanel
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
100 gram hackad blockchoklad (jag hade mjölkchoklad)
100 gram rivna morötter eller hackade nötter (jag använde nötter)

Det blev en kladdig smet.
 
Efter att jag gräddat den så blev det en Hermankaka, eller med andra ord en surdegskaka med nötter, choklad, äpple och kanel.

Så Herman är alltså en liten degklump som man får av en vän och som man ska ta hand om i 8 dagar. Den 8:onde dagen ska man baka en kaka utav honom.
 
Ni har kommit med ganska bra gissningar.. haha..
* Något med avloppet, eftersom jag måsta röra så ofta, men då passade inte mjölet in..
* Reptil, ja jag vet inte jag är ju ingen reptil människa kanske..
* Amöba , vad nu det är..
* Ödla, nja..
Bra gissningar! men till slut var det några som kom fram till att det var en surdeg, det kanske var mjölet?! haha..
 
Herman & jag tackar för ert intresse!! Ni får gärna titta förbi på en fika, för det finns massor kvar av Herman, han är ganska mäktig.

Mysdag

Ted är på upptäcktsfärd runt i min lägenhet nu.

Får lite besök idag Helena kanske tittar förbi med Mike & Sofia kommer snart & vi ska gå och kika på en lägenhet.

En helt ovanlig måndag

Vaknade i rimlig tid. Skönt äntligen back in normal dygnsrythm. Kollade på Xena & Sjunde himlen idag på förmiddagen, var helt fast i Xena när jag var yngre och Sjunde himlen är jag fast i nu. Tittar på det varje vardag klockan 11:50 det är en sån frihet man kan ta sig som arbetslös.
Mitt mål med dagen var att baka Herman och söka jobbet på Polisen. Jag bakade Herman och sen kikade jag lite på min CV, men jag känner mig inte klar så jag avvaktar med att skicka in ansökan.
Istället så ringde Helena mig när jag bakade och hon har ju fått hem sin nya guldklimp, så vi bestämde att jag skulle titta förbi där. Sagt och gjort jag tog med mig en stor bit Herman och styrde kosan mot Kilafors. Tycker så mycket om deras hus, känns som hemma att komma in där.

Vi pratade & fikade & myste massor & busade lite med de stora hundarna också. Lille Mike är så söt och pluttig, men han har sylvassa tänder..
Jag blev kvar där i flera timmar, men vid 6 kändes det som att jag verkligen borde ta mig iväg på min storhandling.
 
Valet blev Lidl! Jag handlade i en evighet.. gick runt runt och köpte massor med mat. Summasumarum 733 kronor fattigare kom jag ut därifrån, men jag hade fått ett telefonsamtal där inne och vi beslutade oss för en

Underbart!
 
Nu är det Medium och sen sängen.. måste upp tidigt imorgon T kommer redan halv nio...

Herman the end.. dag 8 alltså..

Idag var Herman super duper hungrig & jag gav honom

2 rivna äpplen
3 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl socker
3 ägg
1 1/2 dl matolja

2 tsk kanel
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
100 gram hackad blockchoklad (jag hade mjölkchoklad)
100 gram rivna morötter eller hackade nötter (jag använde nötter)

Blandade allt

och hällde det i en stor rund form. Gräddade sedan i 175 grader i 45-60 minuter, längst ned i ugnen.

& då blev det denna GODING!
 
Visst har hela den här grejen varit lite rolig ändå?! Jag har iallafall gillat det!! haha..

Herman dag 7 del 2

Jag har försökt dela honom i 5 delar och delat ut honom till mina vänner, är inte det generöst så säg. Alla blev glada över att äntligen få träffa honom. Men jag behåller självklart en del själv också.

Ni ska få se en bild imorgon!

Smärtvek

Jag är sjukt dålig på smärta. Jag tål den inte. Det är sällan jag mår dåligt eller har ont men när jag väl har det inser jag hur lyckligt lottad jag är som är en frisk människa. Förstår inte varför jag är så vek, det känns som att min kropp inte är gjord för att klara av den. Kroppen strejkar & vill bara gå och dö..
 
Imorse var jag uppe och städade, fixade med tvätten & gjorde fint här i röran. Therese kom över på lunch och sen gick vi en promenad på runt en timme.
vid 20 över 3 kom ja hem igen. Kände då att jag började få lite ont i huvudet, jag hade planen att åka på Lidl och storhandla. Satte mig i soffan och tog mig sen inte upp.. huvudvärken var fruktansvärd, jag mådde illa, ögonen gick inte att öppna för att det gör så ont, jag kisar, krupnar ihop i kroppen som en gamling, det kändes som att jag fått magsjuka. Släpade mig till toan och kände mig helt yr. Där och då bröts min "Ta avstånd från Voltaren tid". Pillret och ett glas vatten och jag kände mig på bättringsvägen i hjärnan.. hoppade in i duschen och la mig sedan i ett hett hett bad till nu.
Mådde bra när jag låg stilla i badet, nu sitter jag här i soffan och mår lite halv illa, åksjuk skulle jag jämföra med, yr och som en deg i kroppen. Huvudet håller inte på att sprängas längre utan jag kan nu öppna ögonen igen och se mörkret omkring mig..

Handlingen får helt enkelt vänta men jag måste nog iväg och köpa lite äpplen, är grymt sugen på lite halv hårda smarriga äpplen!
 
Jag har ibland tänkt på människor som har kronisk smärta och migrän. Jag skulle inte klara det, det är faktiskt helt sant. Jag klarade cirka 1 timme idag... Jag kan inte förstå hur de står ut. De har min respekt till 100%!

Herman dag 7

Idag är det dax för Herman att möta några av mina vänner. Ska bli skoj!

&

han är också väldigt hungrig så det blir samma käk som sist..


Jag & planering

Jag är bra på att ha en plan. Men igår sprack den rejält. Vid sju susade jag in genom dörren till Therese lya.. Inflyttningsfest! Hade tänkt att hinna hem & kolla på Melodifestivalen men jag kom sådär 7 timmar försent..

Värdinnan

Girls

Detta var sent.. haha..
 
Det var en mysig kväll med kortspel, skönsång, klättringar & massor med skratt!
Scandic frukosten är framflyttad av oförklariga skäl..

Lördag

Dagen började perfekt fick en liten kort stund med Hanna & Loke innan jag fixade ordning bilen, fyllde på olja och spolarvätska. Sen styrde jag kosan hemåt Bollnäs igen.. med ett viktigt stopp på Arlanda för att hämta upp Baliresenärerna Johanna & Andre som nu is back in town!
 
Mina ringde mig nyss och sa att hon är i stan och vill träffas & självklart vill jag det! Imårron är det bestämt. Hon bor ju i Malmö så det är så sällan vi träffs.. Längtar tills vi får skvallras lite.
 
Therese har inflyttningsfest så jag ska strax dra mig iväg dit nu & umgås lite innan jag kilar hem och tittar på Melodifestivalen. Måste dock sminka mig först, jisses vad seg jag är, måste hurta till lite nu.

Nu var det gjort.. See ya later!

Valencia a´la Hanna

Mmm detta var precis vad jag behövde ikväll. Jag har mixat till våran favoriträtt som vi åt i Valencia, varje dag utom 2 tror ja.. haha..

Koka en portion pasta.
Woka valfri fryst wokmix (jag använde Hemköps wokmix), krydda med salt & vitlökskrydda.
Hetta upp olja i Wokpannan, ha i massor Vitlök & Curry, ha i de frysta räkorna och woka de snabbt tills de är precis mjuka. 2 minuter kanske det tar. Woka dom inte för länge så de blir sega.
 
Lägg upp på tallrik och servera med en klick Pesto!

Herman dag 6

Snart är de 8 dagarna slut. Idag blir det 4 gånger rörning minst.. lite kompensation för att jag var bortrest igår.. men då hjälpte grannen mig

Melodifestivalen börjar..

Jag vet inte hur mycket jag ska kolla på alla omgångar men jag tycker till om denna första iallafall. Jag har tjuvlyssnat på låtarna nu och tycker följande
 
Ola - Unstoppable
Pinsamt, en till låt till samma tjejnamn. Väldigt dålig engelska.
 
Jenny Silver - A Place To Stay
Tråkig.
 
Linda Pritchard -You´re Making Me Hot-Hot-Hot
Party låt till sommaren! Känns lite spansk. Tycker inte om den ändå.. inte ännu iallafall.
 
Pain of Salvation - Road Salt
Snygga ögon! Mycket bra låt!, men i melodifestivalen?! Nja..
 
Anders Ekborg - The Saviour
Vilken röst! Men han ser för slemmig ut. Vet inte vad jag tycker ännu.
 
Jessica Andersson - I Did It For Love
Ballad, jag hade hoppats på lite fart..
 
Frispråkarn - Singel
Vem är han? Men va fan ge upp..
 
Salem Al Fakir - Keep On Walking
Ja den låter som allt annat han sjunger.
 
- går vidare till final
-går vidare till andra chansen
 -Hemskt
Detta är vad jag tycker!!
 
Jag tror dock att de som röstar dvs inte jag röstar så att  Anders Ekborg och Ola går vidare.

Hmm..

Här skulle jag skriva ett super fint inlägg om den bästa Hanna som finns och så skulle vi ta ett kort av oss båda.. Tar en massa massa kort och sen sitter denna donna och fipplar med kameran och raderar alla kort..

Det hon lät vara kvar var detta så det är väll den sida hon är mest stolt över?!

Lyx frukost!

Nu när jag är i Stockholm hos Latte mamman så är det detta jag får till frukost..

Lyx, eller vad säger ni?
Åt också rostmacka med avokado & apelsin juice, kan inte bli bättre.. Nu ska vi ut på promenad i det fina vädret..

Kvällens heta tips

Denna finns nu för 5 kronor på City Gross i Länna!

Så jävla god! BEN & JERRY´S `Wich

Ps. jag lovar att ni ska få en bild på Herman i nästa vecka ds.

Herman dag 4

Idag var Herman jätte hungrig så jag måsta åka och handla mjölk imorse innan jag drog till Stockholm. Han ville ha 2 dl mjölk, 2 dl vetemjöl och 2 1/2 dl socker. Sen får han vila för jag är ju inte där nu..

Jag är...

0-780c913f4fbba84f5dd092d275bcbd4f.png

Jag är verkligen ingen Stockholmsbo... Förtränger att det finns någonting som heter rusningstrafik.. FAN VA JOBBIGT! Snälla hjälp mig härifrån!!! Ska iallafall få Hannas smarriga baconrätt ikväll, lucky me:)... Men hallå hur är trafiken planerad i denna stad?! Går framåt nu:) 20 kilometer i timmen, längesen jag var glad över nått sånt om du någonsin hänt... Haha... Snart i stan nu, men sen ska jag ju vidare Söder ut. XoXo tjuriga Hanna


50 60...

-a4385f7241dd66b8d06685ee6ab0135.png

50 60 50 60 50 åker bilen framför mig:) jag glömde bloggen i morse, men jag är påväg till Stockholm nu iallafall! I snöovädret, det är vitt, vitt & vitt... Men det går bra lyssnar på Björn Rosenström & Ultima Thule var så längesen sist:) E4 är fan värre ser det ut som. Gud va jag ångrar att inte Sarah är med:(. Nu ökar bilen till 80 Jiiiha... puss puss


Sommaren med Göran

Handling:
Göran är en kille som inte riktigt vet hur han ska bete sig i relationer. Ena stunden friar han och nästa dumpar han, filmen börjar faktiskt med att det tar slut mellan Göran och hans tjej. Göran träffar kort därefter på en gammal skolkamrat som han tar upp jakten på att försöka få till sin. Under filmens gång hinner vi vara med om en kaotisk midsommarfest, problem på jobbet, en massa olika underliga människor & ett bröllop.

Historien är ganska trist, eller de speglar alla människor som väldigt korkade vilket jag tycker är trist. Jag kollar ju inte på så mycket filmer så det kanske är därför jag inte gillar påhittat flamstrams. Filmen är dock bra och det finns moments där man viker sig av skratt.
Den får  av 5

Skratt..

Tänk vad lite skratt kan göra att man känner sig lycklig. Jag är så glad att vi bestämde oss för en hemmakväll med film ikväll. Filmen var "Sommaren med Göran", recension kommer imorgon.

Vi har skrattat så vi nästan kissat på oss ikväll.. jag skrattade speciellt åt det prästen säger.. "Axel Al & Annal........ANN       AAAL" Haha det var sjukt kul.. klicka på länken så kan ni se den eller på play..

 
Nu blir sängen, natti natti!

AFTEK Te & Kryddor AB

Vi har en underbar pärla 10 minuter från stan! Jag har hört talas om denna butik ett bra tag men jag är ju väldigt sällan i Arbrå så jag har aldrig varit där. Nu har jag det och detta är en av de bästa affärer vi har i Bollnäs skulle jag säga.

Detta är det jag har hemma från denna lilla shop. Har redan fått två presenter därfirån insåg jag när jag gick igenom min te samling. Resten köpte jag idag, de kommer ni även se nere i de högra hörnet på de bilder från de olika avdelningarna.




Ni måste åka dit & se & dofta på alla de härliga tesorterna. De gör teerna själv!! Ni får alltså färskt te och de finns massor med olika sorter! Jag rekommenderar Tomten & Mint som ni ser att jag köpt. Höll mig dock borta från all smarrig choklad, men nästa gång ska jag nog testa den med.

De har även en internet shop som ni kan kika in på ifall ni bor långt härifrån eller om ni är lata som mig och gärna beställer hem saker på nätet, hela sortimentet finns dock inte på hemsidan. Om ni vill besöka affärn så ligger den mitti Arbrå(Storgatan 28), undrar om hon sa att det var gamla konsum?!

Denna affär får av 5.

Herman dag 3

Vi testar att öka till 4 gånger idag. Jag har redan rört honom en gång i morse.

Foto Freak




Herman dag 2 del 2 haha..

Nu har jag rört honom 2 gånger, han får först lite andnöd men sen "andas" han på jättefort.. kul att han får känna på att han lever. Jag tycker mest att det är lite äckligt. Jag spar tredje gången till ikväll när jag har kommit hem från Johan. Tycker det är lite spännande!

Städade garderoben..

för någon dag/natt sedan.. hittade lite vin flarror..


& Min gamla lila favorit tröja, den är dock mycket mer lila än vad den ser ut att vara på bilden..


Perfekt nu ska jag dra mig mot maten.. Tacos bjuds det på idag, Härligt!!

Iakttagelse i Bollnäs



Undra hur man har tänkt här.. Självklart är det en Saab haha.. i hate them!


Jobb på Polisen

Ska jag söka jobb hos Polisen? Undra hur mycket kontakt man skulle ha med själva poliserna. Jobbet verkar ju helt perfekt. Renskriva dokument och jobba utifrån datorn. Det är ett jobb jag verkligen känner att jag skulle passa bra till. Det är även varierande i och med att alla förhör är ju olika och de andra uppgifterna har även dom med olika människor att göra så då kan det ju inte bli enformigt.
 
De kräver i kunskapsväg:
Gymnasieexamen - det har jag
Mycket god datorvana - det måste ju räknas som att jag har det?! Tycker iallafall att det är väldigt roligt att lära mig nya program och jag kan ju det mesta för att sköta datorn på fritiden och även som arbetsredskap från mitt förra jobb.
Effektiva maskinskrivningsfärdigheter - hur ska man tolka det. Eller rättare sagt hur ska man veta det. Jag skriver ju så fort jag kan. Undra om man kanske kan mäta det på något vis kanske.
Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, vilket jag ska lämna prov på genom min ansökan - ja hur gör man det?! Ja, jag får klura på det.
Erfarenhet av arbete inom offentlig förvalting - hmm.. det har jag ju inte.
Körkort - Yes!
 
De vill att man ska vara:
Engagerad, effektiv, ansvarstagande, flexibel och serviceinriktad - Dessa ord känns som att de beskriver mig till punkt och pricka i en jobbsituation jag verkligen vill ha och trivs i.
Kunna arbeta självständigt, med hög kvalité även under tidspress - ja, om inte tiden är 1,47 så klarar jag det nog galant.
Ha god förmåga att samarbeta och samverka - det är inget problem att samarbeta, det är det enda man gör i skolvärlden. Samverka vet jag inte.
Ha god social kompetens, vara kommunikativ och ha hög integritet - ???
Vara utåtriktad och ha förmåga att skapa och bevara goda sociala relationer - denna punkt är väll vad jag är minsta av alla de punkter de beskriver att de vill ha. Jag är inte så utåtriktad. Jag är trevlig mot människor i olika situationer men jag är inte över social. Bevara relationer låter intressant.
Kunna hantera stressiga situationer - Jag gillar lite press och stress. Min hjärna funkar så att den vill hitta lösningar och vara till hjälp i stressiga situationer.
 
Jag vill jag vill jag vill ha detta jobb.
 
Det jag just nu söker i ett jobb är:
Varierande arbetsuppgifter - Check
Ansvar/att det jag gör är viktigt - Check
Att jag kan använda mig av mina erfarenheter från mina tidigare jobb - Check
Seriöst företag - Check
Jobb I Bollnäs - Check
Bra lön - antar det?
 
Hur ska jag nu lyckas få detta jobb?!

Herman dag 2

Idag ska jag röra Herman 3 gånger har jag bestämt. Det är ju såklart valfritt mellan 2-4.

Kommentarer

Ni har blitt så otroligt duktiga på att kommentera så jag påminns varje gång jag loggar in här på Bloggen att det verkligen är människor som läser det jag skriver. Så jag ibland drar tillbaka ett inlägg jag hade tänkt att skriva. Men så kan det ju inte vara! Från och med nu skriver jag allt jag känner för igen.. & det startade idag!

Vet ju fortfarande inte vilka ni alla är som läser min "dagbok". Så skriv gärna en liten rad så jag har lite mer koll på er... Skriv med er bloggadress också så jag kan läsa vad ni skriver:).

Bloggar jag redan läser ska jag visa för er i ett annat inlägg.. nästa vecka kanske..

Puss & Kram


Inneboende

Jag har fått en inneboende. Jag bor ju ganska trångt men denne tar ingen stor plats. Han heter Herman och första intrycket är att han är lite slemmig...har ju inte träffat honom förut.

Han har inte heller en så god doft men men jag ska väll överleva att ha honom här i 7 dagar iallafall.. Idag får han iallafall klara sig själv för jag är ju sjuk..


War, ink

Handling:
Välkommen till TYRAKISTAN, ett oljerikt land i mellanöstern som styrs av storföretaget Tamerlane och dess direktör – en f.d amerikansk vicepresident. In på scenen träder Brand Hauser (John Cusack), en kallblodig lönnmördare med ett brokigt förflutet, som har blivit inhyrd av Tamerlane för att mörda konkurrentens chef Zubleh. Under en stor handelsmässa, utklädd till mässans ledare bör det bli en småsak för Hauser att nacka Zubleh. Men uppdraget försvåras eftersom Hauser också har fått i uppgift att se till att Zublehs kusin gifter sig med popsångaren Yonica Baby (Hillary Duff). Det blir heller inte lättare av att han själv håller på att förälska sig den i förföriska reportern Natalie (Marisa Tomei…)

Fattar inte denna film. Har ändå sett hela långa filmen. Men jag vet inte vad den hade för handling eller om det var action eller komedi?!
Den får  av 5

Fast & Furious

Handling:
När ett brott för dem tillbaka till L.A. återupptar rymlingen Dom Toretto sin bittra strid mot polisen Brian O'Conner. Men när de tvingas konfrontera en gemensam fiende måste Dom och Brian försöka lita på varandra för att tillsammans kunna utmanövrera honom. Och via kupper mot lastbilskonvojer till krälande i tunnlar under nationsgränsen kommer två män att hitta rätt sätt att hämnas - genom att pressa gränserna för vad som är möjligt bakom ratten.

Den här filmen är en av mina alltime favorit filmer. Det är ganska surpricing med tanke på att den handlar om bilar och skjutning. Men grabbarna är ju för snygga & handlingen är ok..haha..
Den får  av 5

Lite shopping i sjukstugan



En bra affär känner jag..

Fast & Furious

Ligger här hemma i soffan och är lite krasslig.. kan inte äta något och det gör ont i halsen. Kikar på den gamla godingen Fast & Furious, han är ju så snygg karln. Kroppen är ju såå fin, & armarna speciellt!

Jag vill ha glass, glass i stora lass.. tänk om Johanna varit hemma nu då kunde jag övertalat henne att köpa glass till mig.. Hmm..
Tänker inte gå ut idag tror ja.. är det fortfarande lika kallt?

Nu ska jag fortsätta med mitt sjukande i soffan..

Min dag 31 januari


Har knäppt flera hundra kort.. Har varit så fint ute idag med en stor sol och iskallt.


Kvällen tillbringade jag på Hedhamre.. två filmer hann spelas men vi såg typ en kvart av dom sammanlagt skulle jag gissa på haha.. underbart trevligt!

Iskallt i Bollnäs


RSS 2.0