dinner at mom and dads


Sista april

Alltså hur galet fort går tiden?! Jag vill så gärna hinna med så mycket mera än vad jag gör. Det här med att jobba varannan helg gör också att veckorna går fortare tycker jag. Trots att det är 2 veckor emellan så känns det på något vis som att jag ordnar mitt liv därimellan. Ja så eftersom att tiden går fort så måste jag leva lite fortare. Det är så himla mycket som händer hela tiden och då hinner jag inte reflektera så mycket som jag brukar. Det tycker jag är lite jobbigt. Därför ska jag införa lite tid på kvällen då jag kan tänka över dagen och även lite med tid med mig själv.

Idag är det dock fullt ös. Snart åker jag till mormor och morfar med några familjer som vill träffa djur, fiska, cykla och bara leva landet liv för några timmar. Jag inser vilken lyx jag har som kan göra detta när jag vill. Efter det ska jag hem och göra mig lite ren och fårluktfri innan det är Sista april grillning med antingen familjen eller vänner, har inte bestämt ännu. Det kan ju bli så att vi slår ihop oss.
Snyggaste tjejerna i stallet!

Excellent

Ja det blev betyget på Rista idag! Det är det allra bästa resultatet man kan få. Så himla roligt! Hon skötte sig riktigt bra idag. Hon är 10 månader och har energi där efter. Sen vill hon hälsa på precis alla, oavsätt om det är hundar, barn eller folk i allmänhet. Uppvisningen gick toppen, hon sprang runt och visade upp sig från sin bästa sida. Skönt att allt gick så bra!






Mina pirater!




Tidigt?!

Galet tidigt men det är bara att kliva upp och klä på sig och gå ut. Idag är det nämligen Ristas första utställning. Ska bli spännande att se vad det säger om den "lilla" damen. Hon är ju mer vild än tam kan jag tycka men hon är ju ändock inte så gammal.


På´t igen ba

Hemma och snabbfixar mig inför kvällens 60 års kalas!! Känner mig oförskämt pigg men lite irriterad på allt och inget och det är ingen bra förutsättning för en trevlig kväll med släkten. Så det är bara att släppa de tankarna och poppa in nya positiva fina tankar! Tänk om ordet BARA verkligen fungerade haha..

Ha en fin kväll allihopa! Det ska jag ha!

STALLET

Stallet är min prio ett alla dagar i veckan. Jag prioriterar mitt mående och det är så himla skönt! Idag ska vi dona med Dansa och sen tror jag att vi skulle ta en körtur med Lukas. Jag har en väldig tur som har hamnat i just det här stallet. Igår pratade jag om hästar med AnnaKarin som var med till Ljusdal. Hon hinner inte riktigt med sin häst. Tror ni att jag blev sugen på att låna den?! Galet sugen.

Men jag vill liksom ha hela grejen med stallet, roliga människor, intressanta hästar och sen självklart ha tiden att ta hand om "en egen häst". Måste klura på detta. Jag tror att syrran också är grymt sugen på att leva hästlivet igen. Känns som att alla i min närhet har blitt "smittade" av häst suget. Kul! Hästar är bara så himla härligt!
Jag vill liksom ha hela grejen med stallet, roliga människor, intressanta hästar och sen självklart ha tiden att ta hand om en "egen häst". Måste klura på detta. Jag tror att syrran också är grymt sugen på att leva hästlivet igen. Känns som att alla i min närhet har blitt "smittade" av häst suget. Kul! Hästar är bara så himla härligt!

Mys morgon

Idag slappar vi i soffan och Katten får all uppmärksamhet, hon njuter! Om jag saknar Baltazar? Ja, men det är skönt att klockan snart är mitt på dagen och jag har inte vart utanför dörren ännu. En lyx! som är min eftersom jag har världens bästa familj som tar hand om min älskade hund!


Hundlös

Det är så himla tomt utan Baltazar. I natt ska jag sova helt själv. Detta innebär också ingen morgon promenad!!! Najs!

Vi hade det himla mysigt i Ljusdal ikväll! Tjejerna är så härliga och de spelade sjukt bra musik på Järnvägs fram tills dess att något band började spela. Ebba Grön var med på spellistan. Hur underbart är inte det?! Kom hem nu. Dax att krypa ner i sängen!






Party Party

Ikväll blir det party på Järnvägs i Ljusdal! Ska bli så himla jävla roligt! Jag har dock lånat Johans bil igen. Den går galet fort. Men jag har lovat att ta hand om den väl. Förra gången gick det ju sådär. 7 minuter till avfärd.
Svart och vit outfit med rosa ring och örhängen!

Sov morgon

Idag fick jag en efterlängtad sovmorgon till strax efter 8. Älskar att få sova!! Sen tog jag och Baltazar en långpromenad med Linda och Daniel. Så himla skönt väder! Känn som en riktigt bra dag idag. Mår dock lite underligt i kroppen men det är ju självförvållat.

Ska strax börja att gör mig iordning för kvällen. Ska bli en intressant kväll. Berättar mer sen innan jag åker..


Helena

Jag förstår inte vem jag nu ska gå kvällsprommisar med och ta bilturer med och prata härliga partynätter med. En av de bästa!!
Min allra underbaraste vän Helena lämnar stan och ett stort hål i mitt liv. Så himla himla tråkigt. Men hon flyttar för kärleken & livet så jag hoppas det blir det bästa för henne:).

Men det kommer att bli tomt...

Sockerfika i byn

Fy fan vad jag mår kasst i min kropp nu. Jag har medvetet ätit helt fel för att ta reda på vad min kropp verkligen mår bra av. Och nu vet jag. LCHF is the shit och jag återgår nu till min normala kosthållning. Det sjuka med min kropp är att under socker påverkan så blir jag alldeles öm i huden på bröst, rygg och mage. Underlig och lite läskig känsla.

Ikväll fikade vi gofika hemma hos mamma och pappa! Jag älskar min familj. Vi har högt till tak och samtalsämnena varierar galet mycket. Ikväll har vi hunnit snacka björnar, silverfiskar, hundutställning, Afrika, Grekland, Cypern, bilar av alla de slag, fyrhjulingar, skotrar, får, krattning, drinkar, vem kör vem vart på lördag, får en uppblåsbar säng plats i min lägenhet?!, grannar, läkare, jobbtider och massa annat.

Jag fick lite presenter, den roligaste ser ni nedan..



Våren = F5

Nu är våren nära! Känns så skönt att det är ljust på kvällarna och mornarna. Folk börjar vakna till och ordna grillkvällar. Folk planerar semestrar för sommaren. Folk börjar röra lite mera på sig ute. Folk är allmänt gladare känns det som. Jag, jag förbereder mig för en sommar packad med jobb men även lite små trippar.

Igårkväll fick jag lite tid och energi över så jag donade om lite här på min blogg. Tryck F5 om ni inte ser skillnaden! Vad tycker ni? Känns den för hästig? Jag menar jag har ju ingen egen häst eller så men jag älskar det där kortet. Det var typ den dagen jag kom på att jag aldrig mera ska bort prioritera hästar ur mitt liv. Jag mår så himla bra av att pyssla med hästar. Jag tycker att man ska göra saker som man mår bra av!

Lukas hittade några vårtecken igår när vi var ute på promenad..

Miss my family in Stockholm!!





KOM HEM NU!!!



Min bästa dag på länge!!

Jag kunde inte hålla mig längre. Jag hade ju ett mål med vikten innan jag skulle få rida igen men Annika och Lina tjatade att jag skulle upp i sadeln idag. Man måste våga för att vinna. Och upp kom jag med nöd och näppe, tur att Visa är en så underbart lugn och snäll häst. Det blev min bästa födelsedagspresent!!

Kaxigt

Jag var inne på en hemsida ikväll och hittade den här frasen "Jag har kunskapen om vad din kropp mår bra av". Det känns orealistiskt att veta vad alla människors kroppar mår bra av. På vilket sätt kommer jag att må bra om jag gör som hon säger? Kommer jag att vara mätt hela tiden? Kommer jag att vara pigg och allert i huvudet och kroppen? Vad är "Må bra" för henne? Är det samma sak som för mig?

Jag menar om hon skulle rekommendera mig att äta tallriksmodellen tex, då VET jag att min kropp rent kroppsligt skulle må mycket sämre än vad den gör nu när jag äter LCHF kost. Om hon skulle rekommendera mig att springa så vet jag att mina knän skulle börja hoppa ur led igen. Jag undrar verkligen vad hon skulle kunna rekommendera till mig så att jag mår bra. Jag är jobbigt nyfiken på detta. För man får ju ett löfte i hennes text att hon har kunskapen och om jag då gör som hon säger borde jag må bra sen.

Eller det kanske inte ens handlar om mat och träning? Fast hon driver ju ett gym och är kostrådgivare så det låter ju otroligt att det inte skulle vara så.

På min fråga (på Twitter, högst 140 tecken) vad hon rekommenderar svarar hon "förespråkar att man väljer medvetet, förstår kroppen, slutar banta och börjar äta, minst 5 ggr/dag mkt protein" - jag känner att jag väljer medvetet, jag har aldrig förstått min kropp så bra som jag gör nu, bantar gör jag dock, 3 gånger topps äter jag och mycket protein äter jag. Så jag lever lite som hon lär haha..

Känns inte bara hela meningen för lovande?

Jag blir provocerad som fan iallafall och det är inte varje dag det händer kan jag lova haha.. Men det är kul med nya vinklar och synsätt! Jag tror på att ha som mål att må bra! Det är alla människor värda!

Tisdag 24 april

Vaknade av byggubbarna idag, så drygt. Men det var bra att jag kom upp och ut med Baltazar och in i duschen och iväg på möte. Nu är jag hemma på en liten snabbvisit innan jag ska åka till Arbrå med M och klippa håret. Sen ska jag städa klart här hemma ikväll. 


Idag är det min födelsedag

Men jag ska leva på precis som vanligt. Jag slutade nyss jobba och klockan tio ska jag på en intervju om hur jag har gjort förändringar i mitt liv och gått ner i vikt. Kul. Ska bli riktigt intressant. Ikväll blir det möte på hemligt uppdrag, viktiga saker. Ha en bra dag allihopa!

Fick en superfin blomma av D innan jag gick hem från jobbet imorse!

Önskelista

Jag är väldigt dålig på att önska mig saker nu för tiden. Köper ju alla saker jag vill ha själv. Upplevelser is the shit! Men jag ska försöka knopa ihop en önskelista eftersom jag har fått önskemål om det och eftersom jag fyller år imorgon.

Igår träffade jag två personer som kallade mig "tant" och sen på natten när jag var ut så träffade jag två karlar som trodde att jag var 19-21 år HA! Det var ju bara sisådär "nått år sedan"..

* En ljus musmatta som man kan skriva på. Olika meddelanden. Eller bra ord bara.

* Pepino!!

* En dag vid Havet!!

* En kväll på Långnäs!!

* En dagsutflykt!

* Hundvalp?!

* Ny lägenhet?!

* Tandblekning

* Den här tavlan..


Svar på kommentar

BR om Låång helg:
Nu blir det här lite off-topic men jag sitter här och försöker fundera ut min kommande diet och träning och ville bara fråga en sak.. När du började äta LCHF, tränade du mycket då och isf vad? Blir inte klok på alla för- och nackdelar med LCHF vs. styrketräning / träning rent allmänt..!
BR om Låång helg:
Nu blir det här lite off-topic men jag sitter här och försöker fundera ut min kommande diet och träning och ville bara fråga en sak.. När du började äta LCHF, tränade du mycket då och isf vad? Blir inte klok på alla för- och nackdelar med LCHF vs. styrketräning / träning rent allmänt..!

Svar: Jag tränade inte alls. Jag var otroligt tjock och ville bara göra allt för att gå ner i vikt men det funkar inte att göra massa stora förändringar för mig på en gång. Så jag började med maten och långt efter började jag på gymmet. Jag tog självklart promenader och simmade lite då och då och rörde mig ganska normalt för en normalviktig person inte en tjock människa som inte orkar. För jag kände inte så, att jag inte orkade.

Dock så vet jag människor som tränar sjukt mycket och äter LCHF kost och det är inga problem. Du äter kolhydrater på LCHF men du äter LITE kolhydrater. Kroppen klarar sig fint på det verkar det som. Det är först nu jag börjar inse att jag kanske borde träna så jag blir lite fit. Har dock ingen stark motivation till detta så jag tränar inte bra nu heller. Jag har dock ett gymkort, så titt som tätt gör jag ett svettigt besök.

Jag började på LCHF för att gå ner i vikt, jag fortsätter med LCHF för att jag mår bättre av den kosten.

Men åhh

Vad fan kan jag inte vara tyst för. Den här utekvällen gick ju bra.. ibland borde jag bara vara tyst och gå hem..

Låång helg

Nu är det jobb som gäller fram till måndag klockan 8. Jag är redan trött haha.. Men jag ser fram emot att jobba. Känner mig dock lite halvkrasslig. Nyser och är lite rinnig i ögonen, tror att det är pollen. Men är det så mycket sånt när det regnar/snöar? Annars håller jag på att bli sjuk och det är inte ett alternativ just nu.

Borde göra mig lite snygg idag också när vi ska iväg men känner mig sunkig. Tur att jag iaf fixade naglarna igår. Ja nu ska jag traska till jobbet då..

Mysig kväll

Älskar att sitta hemma i soffan med en kopp te och en fin vän. Finns det något bättre? I don´t know men jag känner mig lugn och glad. Nu tänkte jag skriva att det blir en tidig kväller. Men jag ser ju på klockan att den redan passerat midnatt och jag har just klickat igång ännu ett Förhäxad avsnitt.


Fredags pyssel

Tog mig friheten att ha lite pyssla om mig själv tid nu när Vidar åkt hem. Jag älskar att tända ljus, knäppa på ett Förhäxad avsnitt och just idag fixade jag naglarna. Ikväll kommer några vänner hit och myser med mig. Vi ska prata om livet och dricka massa te.

Tar ni er tid att pyssla om er själva? Att pyssla om hemmet ser jag också som ett sätt att pyssla om sig själv. Jag trivs så himla mycket bättre när allt är rensat och i min ordning. Just nu trivs jag sådär i min lägenhet eftersom persiennerna är nere konstant och då blir det så himla litet här. Men då får jag piffa upp det med ljus och fina detaljer. Just nu kör jag på ljusgrönt, svart och vitt i stora rummet. I köket är allt vitt och svart. Har satt upp köksluckorna igen, nu vill jag ha nya handtag men det finns ju fan inte i mina storlekar. Det är väldigt vitt i mitt kök just nu. Nästan lite bländande.


Dagis stängt






Baltazar

Min stackars lilla vän verkar hel underlig just nu. Han skäller på folk, vilket han aldrig gjort förut på det här sättet. Han blir rädd för minsta lilla ljud, vilket han inte blitt de sista två åren iaf. Han strosar gärna iväg när vi är ute på promenader, han har aldrig haft bra koll på mig, men bra mycket bättre än såhär iaf. Tänk om han håller på att bli gammal eller blind och döv eller något. Det är verkligen skit underligt. Inte något jag bara kommer på. Något är fel, jag måste ta reda på vad.

Han har hängt med oss i stallet hela dagen och nu ligger han och svoer under bordet som vanligt. Så här hemma är han ganska mycket sig själv. Fast han är rätt orolig av sig när de springer utanför fönstren och vi inte ser dom, bara hör hur dom dundrar fram och tillbaka.

Min finaste Ballen!

Torsdag igen

Snart är det helg, tiden går galet fort. Snart åker vi utomlands och på måndag fyller jag år. Snart är det sommar! Okej, ops, jag drömde iväg lite där.

Idag har jag varit i båda stallen med Lina. Knäppte massa fina kort på Bronzac och Silver tror jag den andra ponnyn hette. Hos Dansa tog vi en promenad med alla hästarna. Så himla mysigt i det stallet. Här är en bild på fina Visa!!


55 minuter

Min planering idag går inte bra. Skulle ju hinna massor idag på förmiddagen men har inte gjort mycket alls. Syrran ringde och sa att vi skulle käka lunch. Mmm det blev en lång lunch. Kom hem nyss. Hade som plan att köpa nya handtag till köksskåpen och lådorna eftersom jag håller på att fixa i köket idag. Men jag hittade inga som jag ville ha. Inga passade.

Nu ska jag skynda mig att diska innan Lina kommer och hämtar upp mig. Jag måste vara klar ombytt och redo om 53 minuter, Good fucking luck!


Grodan

Har rensat alla lådor i min lägenhet och i en av mina ljuslådor hittade denna fina groda som jag fick av Helena i gymnasiet haha..
Söt eller vad?!

Nu är det ordning och reda i alla mina lådor och imorgon blir det köket som ska gå igenoms. Helt galet vad lite grejer jag har nu motför när jag flyttade in. Jag är stolt över mig själv som inte spar så himla mycket längre. Inte köper jag lika mycket heller. Jag är en lite bättre människa nu. Men jag har några laster kvar, mest förbrukningsvaror tex hudlotioner, duschcreme & ljus!! 

TWITTER

Ni följer mig på Twitter? Jag är så sjukt störande att det är lite jobbigt! HannaKJonsson heter jag såklart!! Ni ser ju mina senaste Tweet här till höger.......

Idag diskuterar jag #KALLAFAKTA !!

Kollade ni eller? Ge mig era åsikter!



Dagens lunch och middag

Hoppade in och jobbade ett pass idag och hade ingen förberedd matlåda. Jag kunde ha ätit på jobbet men det är lite svårt ibland med mycket kolhydrater. Därför tog jag med mig lite plock ifrån kylskåpet!
Champinjoner, squash, kräftstjärtar, fetaost och smör.

Stekte champinjonerna och squashen i smör och åt ihop med kräftstjärtarna och fetaosten. Skulle ha haft en klick beasås.

Tänkvärd låt - jag blir peppad av den!


Tisdag

It´s been a good day! Har sett många Förhäxad avsnitt haha.. Kommer nog se minst 2 till innan sängen väntar. Är helt fast. Var iväg på Max och åt middag idag och blev kvar där i över 2 timmar. Ibland bara flyger tiden iväg.

Det finns så himla mycket ute i världen, utanför min trygga lilla bubbla. Jag har haft en sån nedrans tur i mitt liv. Jag känner det mer och mer för varje dag. Jag uppskattar på något tragiskt vis mitt liv mera när jag får mer kunskap om andras liv. Det är verkligen galet hur vissa lever sina liv. 

Kvällsprommisen tog vi med Christine som nu är my next door friend. Kommer vara underbart att ha henne så nära i sommar!! Ser fram emot massa promenader och glas med bubbel eller vin på balkongerna!

Nu har Baltazar duschat och nästan halvt torkat. Imorgon är det jobb på schemat, kul.

Minus 39 kilo belöningen - Förhäxad boxen!!

Idag börjar ett maraton av Förhäxad avsnitt. Nu är jag på avsnitt tre, säsong 1. Det är 8 säsonger så jag har mycket att göra framöver kan jag lova.
Detta är nog världens bästa serie!!

Vilket är finast?


Måndag

Känns som att jag behöver helg nu, är helt trött i huvudet. Det är mycket intressanta funderingar jag har i mitt huvud nu. Det finns så himla mycket att engagera sig i att det nästan slår över. Det finns så många orättvisor och puckade människor. Fy fan, tänk om jag fick bestämma över alla, vad bra det skulle bli.

Idag hängde ju killarna med till stallet! Super mysigt tyckte dom att det var. De myste med Lukas och borstade och kollade på hovar och tänder haha.. Känns kul att göra någonting annorlunda med dom. De uppskattade verkligen att få följa med. De fick dock mellis i bilen när Dansa skulle ut på strapats. Hon skötte sig galet bra idag! Inga hopp och skutt utan bara hovarna i backen och blicken framåt. Duktig tjej!






Barnslig dag

Vidar och Nils hänger med mig idag. Vi har kollat på Ice age 1 & snart 2. Vi har åkt cykel & kickbike, rastat hund, kollat på traktorer & grävare & lyftkranen, lagat mat, kissat 711 gånger, haft ner alla filmer i golvet, hoppat i sängen och snart ska vi åka till stallet. Jag kommer nog vara lite trött efter denna dag.

Tror jag ska muta dom med att åka och köpa en glass nu innan de ska vara snälla och hjälpsamma i stallet.

LCHF pyttipanna
- Kyckling file, köttbullar, bacon, squash & trattkantareller steks i smör. Serveras med broccoli och bea.


Finaste Nils - fotograf Vidar

Inte ens åtta

Jag känner mig helt slut. Tror denna ute dag tog hårdare än jag trott. Fixat och donat massa hos mormor och morfar. Sen åkte jag till stora stallet och kollade på när Lina hopptränade Tage. Sen pysslade vi om Bronsac lite innan jag begav mig hemåt Bollnäs. Här hemma är allt ett kaos, lite som vanligt fast värre eftersom allt står i väskor och påsar.

Nu ska jag värma lite kyckling eller ta lite yoghurt kanske och krypa ner i soffan för en slappkväll. Känns som att klockan är över elva. Dags att sova. Men det går inte för då vaknar jag galet tidigt imorgon.


Fan

Jag är galet dugen på äppelpaj med glass och vaniljsås. Smågodis och choklad skulle också funka!!

Dagens jobb!


God natt mina vänner

Jag vet att ni blir upprörda och stötta av mina inlägg om rökare. Jag uppskattar det. Jag tycker dock det är lite underligt att ni blir så himla upprörda att ni väljer att kommentera ett sånt inlägg och när jag skriver om viktigare saker så säger ni ingenting. Eller är det så att jag ska tolka er tystnad som att ni håller med i precis allt annat jag skriver?! Jag väljer att göra det.

Jag ska inte klaga på så mycket på min blogg längre, känns inte roligt just nu. Men rökare, rökning och andra dödliga saker kommer jag alltid att klaga på. Bara så att ni vet!

Idag kom äntligen mina fina föräldrar hem. Vet ni en sak. Jag har världens bästa föräldrar. Det är jag helt säker på. Typ det enda jag är säker på i mitt liv just nu. Eller jag älskar min hund också, det är jag 98% säker på.

Nu är jag hemma hos mig själv igen. Lantlivet är slut för denna gång. Trist. Älskar att bo på landet i hus. I alla fall just nu. Ibland ogillar jag det. Då älskar jag mitt stadsliv & Min lägenhet.

Idag var Dansa lite vild igen. Vi hade sadel träning och hon hoppade och studsade litegrann. Sen tog vi av den och då gick hon hur bra som helst. Inte ens ett skutt.


Stolt över sina byxor

Det första Vidar sa till mig idag var "Har du sett mina snygga byxor?!". Det var en rosa knapp fram, hjärtan på bakfickorna och en jättefin modell.
Cool kille!

Bilder från dagen

Känns som att det har varit en lång dag idag. Har suttit nere hos lammen och svarat på mail och ringt lite samtal. Tänk vilken perfekt "arbetsmiljö"! Älskar att sitta i hö´t och bara mysa och ändå göra massa måsten. Jag vill ha en gård med ett litet hus och ett litet stall.








Svar på kommentar

Anonym om YES:
Wow, ja tyckte du hade en intressant blogg men inte nu längre, hur kan du ens säga att rökare är latast? Ja är en föredetta rökare och skulle då aldrig kalla mig själv för lat vid den tiden, snarare tvärtom, nä det där va inte snällt skriver av dig
Anonym om YES:
Wow, ja tyckte du hade en intressant blogg men inte nu längre, hur kan du ens säga att rökare är latast? Ja är en föredetta rökare och skulle då aldrig kalla mig själv för lat vid den tiden, snarare tvärtom, nä det där va inte snällt skriver av dig.

Svar: Jag är inte snäll. Rökare tar oftare rast, ofta lite längre rast och tillbringar därför mindre tid på arbetet med att arbeta vilket i min värld gör dom latare än en ikke rökare.

YES



Är detta sant så är det ju helt underbart! Folk måste verkligen börja förstå hur vidrigt rökning är. Tycker det borde förbjudas helt. Bort med skiten bara! Bollnäs kommun ni borde verkligen införskaffa detta på alla era arbetsplatser. Rökare är de lataste arbetarna som tar flest raster och som luktar hemskt!

Mamma du får ett leende idag!

GONATT

Energi

Jag börjar återfå lite energi och bli lite gladare, skönt. Just det det var nåon som frågade om jag börjat äta godis och det har jag inte. Kommer inte att äta någonting utanför dieten iaf fram till 23 april. I godispåsen på bordet var det mörk choklad men jag tycker att det är lyxigare att äta ur en godispåse ibland:).

Det går svinbra med maten när man bor i hus. Allting är så mycket lättare. Man har så mycket mer space och så mycket mer att slösa tankarna på än mat. Jag har ett helt skåp här med chips och godis men jag är inte ens sugen på skiten. Ibland älskar jag den och ibland undviker jag den.

Tänkte visa en pix på mig själv i skugga..

Joico K-PAK

Nu har jag tagit tag i mitt hår igen. Jag fick en rekommendation av Christine att köpa Joico K-pak som är uppbyggande produkter. Det innehåller galet mycket Keratin, det ämnet som hår är uppbyggt av. Så nu har jag införskaffat mig schampo, balsam, inpackning och en leave in produkt. Jag ska köra på hela setet i några veckor och se hur håret förändras.

Jag har blekt sönder mitt hår och behöver därför bygga upp det igen. Om inte dessa produkter fungerar kommer jag att prova Linas rekommenation om Sebastian produkter.



Jag beställde produkterna från www.beautyplanet.se ! Toppen bra sida! Jag är väldigt nöjd med priser, fri frakt, leveranstid(beställde 20:00 den 9onde och fick grejerna igår den 11 april, inte ens två dagar!!) och produkterna doftar godis!!

Mina föräldrar betyder allt för mig

Det har varit en otroligt jobbig dag idag. Jag har varit tårögd av och till hela dagen. Jag kan inte kontrollera mina känslor. Jag blir så himla ledsen när jag tänker på avd som kan hända där nere i Thailand. Jag var lungare en stund när jag visste att de satt uppe på ett berg på en sån där räddningsplats som de har i Thailand nu utifall att en tsunami skulle komma. Men så ringde pappa på Skype och sa att de var tillbaka på hotellet, tårarna rann ner för mina kinder när jag åkte mot stan och löshoppningen. Fattar inte att jag ska grina för så mycket nu. Antingen blir jag arg eller ledsen.

Det var skönt att få göra någonting annat (som att springa bakom en söt lite halvgalen 2 åring som löshoppade för första gången). Men påväg hem fick jag ett sms av mamma igen som sa att allt var bra och då blev jag ledsen igen. Jag vill bara att de ska komma hem hela nu. Jag kommer knappast att sova inatt. Aftonbladet står på hela tiden och jag har ett vakande öga på hur det står till där nere. Det gör mig ännu mera orolig och ledsen att mamma och pappa är så himla lugna och säger att allt har gått över och att det är lungt och bra nu. Fy, jag får panik bara jag skriver detta.

Vad skulle jag göra om någonting hände mina föräldrar? Jag skulle dö. Gråta ihjäl mig tror jag. Jag grinar ju innan det ens har hänt något. Åhh fan vad jobbigt detta är. Fucking jävla skit resa, jag hoppas dom stannar hemma resten av sina och mitt liv.
Nu myser jag och djuren ner oss i soffan framför Mord i Sinnet.


Tsunami också..

Alltså jag orkar fan inte. Tänkte ha en skitbra blogg dag här idag med massa om LCHF och mig och vikt och skit. Men allt känns meningslöst. Min mamma och pappa sitter uppe på en kulle/berg i Thailand och inväntar en tsunami. Det är kaos och folk springer runt och skriker. Ingen vet vad som väntar. Jag finner inga ord. Jag känner mig hjälplös, skit förbannad, rädd, ledsen och tom. Jag vill bara att dom ska komma hem, nu.

Tisdag

Min tisdag har innehållt sov morgon, promenader, ideelt arbete, barnvaktning, personalmöte, dejt med Johanna, massa bilåkning, tvätt, 3 avsnitt Lie to me, borttagning av naglar och lite annat. Nu är jag så himla trött och tänker hoppa i säng helt själv. Så underligt att sova i hela stora sängen helt ensam. Tur att det är fler i huset iallafall:).

Enbart mina egna naglar.. skönt men tomt..

Lunchtime

Tänk vad tid och mat bunden man är när man har barn. Man kan liksom inte skjuta upp lunchen till en tidig middag. Då får man griniga barn och det funkar ju inte. Nu underhåller vi oss med att gegga lera tills hamburgarna är klar..

God morgon

Idag tänker vi bara mysa och må bra. Tänker ta det väldigt lugnt och sen åka iväg på personalmöte. Vidars kommentar när han vaknade imorse 06:37 var "Jag har sovit lääänge ända till solen har gått upp!" Så himla söt!


Besök av Linda med familj

Vi kikade på lammen, kolla på trakorer, åkte moped och fyrhjulig. Mille blev nog lite tröttis tror jag:). Super mysig förmiddag! Innan dom kom gjorde jag slingor på mig själv och det ser inte alltför hemskt ut tror jag. Ska sätta mig och beställa nya frisöt schampoon snart. Är så trött på mitt spröda hår. Vill ha tjockt, långt och fint hår!!

Nu ska jag klicka hem lite grejer, käka mat och planera veckan innan det blir hundträning på Rinken! Härlig dag!




Bebismys med Ella 5 dagar gammal

Gud vilken himla tur jag har att jag har så fina människor i mitt liv.


Mormor och morfars katt

Han är för söt lilla Kurre. Han följer mormor och sitter bredvid henne när hon diskar!
Hur gulligt är det inte då?

Hundarna skötte sig exemplariskt när vi var där på middag igår kväll..

Efterrätten blev perfekt


Choklad mousse


Fruktsallad

Grädde

GrinLisa

That´s me! Låg i soffan tidigare och kollade på Min stora dag. Herregud vad underbara människor det finns. En sån ska jag bli, det är mitt livs mål. Det bästa målet jag någonsin haft. Skönt, nu har jag hittat meningen med mitt liv också.

Är förövrigt sjukt mätt, sjukt trött, sjukt osugen på godis vilket är så jävla bra och sjukt sugen på att rida barbacka över en äng. Galet men sant! Vet ni varför? Jo för jag har kollat på Pippi Långstrump ikväll. Jag älskar de filmerna och jag älskar Lilla gubben. Honom vill jag ha! Fast jag ska inte "ha" någon häst, jag ska tjuvlåna. Inget helhetsansvar men ändå förpliktelser, I like!


SMS-inlägg

201204071724 (MMS)


Resterande påskmat

Hann inte med att fota och blogga något mer under kvällen igår så här kommer resten av maten jag serverade..

Helstekt färsk laxsida 1,5 kilo. Salta, peppra, ha på smör i mängder och in i ugnen på 200 grader ca 30-40 minuter. Sviin gott!!


Inlagd sill, Skärgårds sill och Senaps sill.


Smör och bröd

Räksås - räkor, cremefraiche, majonäs, salt, dill och vitpeppar.


Potatis

Det fanns även lite köttbullar, leverpastej och koost.

Kvällen

Blev kanon bra med all mat och underbart sällskap ikväll! Vi spelade massa spel och åt massa mat och efterrätt. Ingen ville dock spela Så det kan låta, men vi spelade något svårt spel som Lina hade med sig och några andra. Stackars Sanna fick ta all skit från mig men det är för att hon alltid försöker fuska, alltid! Men ingen tror det för att hon är så snäll.. haha.. men jag vet. Himla roligt att Linda kom också, det är inte alltid hon är hemma i stan. Alla som var här ikväll förutom Lina bor ju i andra städer. Lite roligt men ändå tråkigt att de inte är här jämt!


Imorgon står jobb på schemat. Ska bli roligt att träffa D lite och hinna få lite egentid. Blir ju så himla sällan jag jobbar nu och jag saknar verkligen jobbet. Vi ska till mormor och morfar och äta påskmiddag så det blir en tur med bilen och sen hem för tvkväll för oss tror jag. Sen när jag slutar på söndag är det Hundpromenad runt Ren och sen hem. Men nu ska jag hoppa isäng, det är redan någon som ligger och väntar. Han tycker att jag är lite smådryg när jag ska vara uppe så sent om kvällarna. Han vill sova vid 22, gammelgubben..

Bordet dukat


Äggs



Ägg med majonäs och räkor
Ägg med majonäs
Ägg med kaviar

Fruktsallad - inte lchf

1 honungsmelon
1 ananas
2 äpplen
jordgubbar
björnbär
hallon

Efterrätt

Tänkte att ni skulle få hänga med mig i all matfixning idag. Till efterrätt blir det bland annat Choklad mousse! I små små glas så att man kan ta lite av varje och utifall man är ganska mätt. Sen gillar jag när saker är fulla. Så små fulla är finare än stora halva, okej?! Det ska dock på ett hallon på varje här senare..

Jag körde hälften 70% mintchoklad och hälften 86% choklad och dubbelsats! Recept HÄR!

Fick en kille med mig till stallet!!



Mamma, den här hästen är jätte jätte snäll och det är inte alls långt till backen utifall han skulle ramla av.

Slapp dag

Har inte gjort mycket alls idag, bara njutit av ledigheten och planerat morgondagens middag. Jag vet fan inte vad man har på ett påskbord. Jag skriver ett eget inlägg om vad jag har tänkt mig lite senare så kanske ni kan ge mig lite tips. Är det nå mer kolhydrater än potatis?? Jag tänker ju inte på sånt längre.

Nu har vi nyss suttit ute i solen en sväng. Nilla är beordrad vila av veterinär Hanna, hon har gjort illa sig tass på något vis så hon haltar lite. Linda och barnen var här och var påskgubbar nyss, de kommer vara speedade ikväll av allt socker. Jag är inte ett uns sugen på godis, vilket är skönt i dessa tider. Hoppas det håller i sig hela April.


Det bästa med att det är torsdag!!


Foto Lina

Strålande dag

En riktig mysdag som slutade med Nina, Christine och några koppar te..

Onsdag

Fick några minuter ute i solstolen!! Så himla underbart. Nästan så att man somnar och det värmer skönt i hela kroppen.


Vi tog såklart en tur ner till lammen även idag. Väl där fick jag reda på att Baltazatr åt fårens moderkaka igår. Visste att han hade ätit något skumt för inatt kräktes han så himla mycket och en vidrig slemmig röd sörja. Åhhh jag döör bara jag tänker på det. Det absolut värsta är att han försökte käka upp kräkset sen. Såå vidrigt att jag döör.

Vi hittade ett roligt dike att hoppa över..


Solstolen here I come!!

Idag blir det lite solning hoppas jag. Elina, Vidar, hundarna och jag är nu helt själv i huset. Lukas och Pontus har åkt för att hälsa på lillasyster. Dom är så himla mysiga de barnen! Nu kikar vi på en film, har ju ändå varit uppe och lekt sedan 7 imorse. Sen ska vi käka lite lunch innan vi ska åka ner till lammen och mysa lite. Vill ni se fler bilder från när vi var där igår så kan du kolla på Linas blogg!

Jag kanske får ta med mig en stol ner till ladugården och sätta mig i solen där. Annars hinner jag nog inte. Ikväll blir det mys med tjejerna. Men först ska vi njuta av dagen!
Ice Age

Hektisk dag

Inatt ringde Marlene och sa att värkarna var igång, detta innebar en utryckning dit för att ta hand om deras andra barn. Som tur är så är Lukas och Pontus hur härliga ungar som helst och när de vaknade brydde de sig inte alls om att jag var där istället för Marlene och Per.

Vi åkte till Växbo och här har vi..

Bakat kanel och vanilj bullar!


Visat magen för hunden


Sen kom äntligen samtalet och en bild vi väntat på.. en lillasyster hade kommit till världen.. Spännande!


Lukas har nog sagt "bebis" minst 100 ånger idag


Lina kom och hälsa på och så hälsade vi såklart på lammen!!

Strålande sol men isande kallt.

Så tråkigt att det inte kan vara plusgrader nu när vi ändå har sol. Det spelar kanske ingen roll egentligen eftersom jag är barnvakt och inte har möjlighet att sitta i en solstol och gassa. Men någon dag denna vecka ska mitt ansikte få sig lite sol.

Pratade med mamma och pappa på Skype för en stund sedan. Det är ju någon grupp som skjuter bomber 20 mil ifrån där dom är, känns inge roligt alls. Jag tror jag har givit upp tanken på Thailand mer och mer. Känns inte som att det är såå spännande, varmt och härligt. Mamma och dom har regn lite titt som tätt, brännmaneter i havet(jag skulle alltså inte stoppa i ens min tå), Sandborrar i sanden så de kan inte gå med "sanden mellan tårna", om man går på större restauranger så kostar det lika mycket som hemma och så har de fått magsjukor. Känns som att jag håller mig inom Europa några år till.

Men jag kanske ändrar mig någon gång i framtiden. Är dock inte ett dugg avundsjuk på de kommande dagarna där nere..


Bebis påväg:) sitter med Lukas i famnen oc...

Bebis påväg:) sitter med Lukas i famnen och myser. Föräldrarna är på BB. Spännande!


Lång dag på jobbet idag

Jag och Chattis är så himla effektiva så vi har lite extra tid haha. Himla skönt men dagen blir lång. Jag planerar en påskmiddag i huvudet så länge, till tonerna av Markoolio.. kan ju bli hur bra som helst!

Denna lilla donna skjutsade jag hem imorse. Kommer vara tomt hemma i huset ikväll när jag kommer hem, ingen Jamie och ingen Lee.


A perfect day

Sitter i soffan och tänker tillbaka på dagen som varit. Lång sovmorgon, mys med barnen, skogen med hundarna, lammen, grillat, sol och storm. Nu ska jag titta på ett avsnitt Lie to me och bara vara lite med mig själv. Helena kommer snart och hämtar Lee så imorgon bitti är det bara jag, Baltazar, Nilla och Jamie i huset. Jamie sover redan i mamma och pappas säng, hon är ju så söt så man smälter!


Slappisar!

Syrran spelade flöjt för Jamie vilket resulterade i en överlycklig tjej!

Haft besök av Jamie med familj

Jamie ska bo här med mig inatt och nu sitter vi ner mysta i soffan hela bunten. Johan, jag, Nils, Vidar, Jamie och tre hundar. Vi lever storfamilj här idag. Filmen vi ska se heter Horton. Har ni sett den?

Vi har växlande väder haha.. bilder från dagen!
Blå himlen och strålande sol


Hagel


Niclas och Jamie

Snö väder

RSS 2.0