4 kilometer

Jag har gått 4 kilometer idag och det känns sjukt bra. Jag har ju riktigt usla knän men jag hoppas att jag i framtiden kan gå nån promenad lite lugnare då och då. Så jag passade på att gå med hästarna till nya och sista beteshagen för I sommar.


En sån där dag!

Vaknade på jobbet riktigt pigg! Gick hem och bytte om till stalloutfit och åkte och plockade upp Lina. Kände mig lite irriterad på att jag kanske hade bokat in för mycket för dagen. Det är så lätt att tänka att saker inte tar så lång tid och sen är det så lätt att det tar lång tid haha..
 
I stallet gjorde vi i ordning bruningarna för en tur ut på E! Det gick faktiskt riktigt dåligt. Ratten var stissig och jag blev spänd och flaxig. Vi travade mest hela tiden. Vid bron sa Lina massa grejer jag skulle kunna tänka på tex visa även lugn med kroppen i lättridningen och böj och andas typ. Jag sa "Ja men jag veeet". Jag vet det men det är svårt att få in känslan och göra rätt. Stackars Lina, jag är inte alltid en lätt brutta att ha att göra med. Hur som så gick sista travsträckan bättre, wiiihoo!! Men jag vinglade till knät tyvärr och det är så jäkla drygt att inte ha en helt frisk kropp. Ratten är så himla lugn i stallet nu och han uppskattar verkligen att få komma ut på våra ridturer!
 
Näst på tur var Winnie! Vi tog en tur i Hårga! All gångarter och han var riktigt pigg och glad! Han började hoppa upp med frambenen i galoppen en gång också så jag tänkte att han kanske tänkte slänga iväg nått bocksprång men så lugnande han sig. Han var riktigt på hugget och det är så himlans skoj!
Under tiden jag red W så målade Lina i stallet. Winston och Lukas hängde med mig till nya beteshagen där jag fixade en ingång. Sen fixade vi dit vatten, mineraler och salt. De verkade trivas ypperligt i sin nya miljö! Det hade då gått drygt 5 timmar sedan vi åkte mot stallet!! Hahaha.. 
 
Jag svischade hem och duschade och åkte sen och fixade nya naglar! Nu har jag höstiga röda, så fint! Sen blev det middag i Växbo med hela familjen. Syrran och familj har vart borta på semester och imorgon åker hon till vårt älskade Mallorca utan oss. Jag är avis men ändå inte alls. Konstigt det där, jag kan ju åka dit om jag vill men då missar jag ju här hemma istället. Mysigt med en kväll med familjen!
 
Dagen har flytit på väldigt skönt! Allting hans med utom städningen här hemma. Men vem bryr sig egentligen? Jag har iaf fixat sista lampan i vardagsrummet så nu ska jag nog spika upp tavlan jag fick av Lina och Victor där ovanför nå tag framöver. Jag har bytt alla lampor som gått sönder här hemma. Det är sjukt att så många lmpor kan gå sönder på en vecka. Men nu är till och med den i kylskåpet bytt och lysande.
 
Jag har bokat besiktningar till mina bilar och kollat igenom lampor, vätskor och triangel på Forden. Den hade en trasig positionslampa så jag åkte in på Statoil på vägen hem och köpte en ny och bytte den när jag tankade. Jag använde min "väskgaffel" för att ta bort plasten som sitter över lampan haha.. Då hade en annan lampa slocknat så jag fick dunka igång den. Nu hoppas jag att bilarna går igenom så att jag har Forden ett år framöver och kan sälja Passaten. Saknar lite stabiliteten i Passaten. På två av mina jobb har vi passater och de är verkligen en lite stabilare bil. På det andra jobbet har vis Skoda och den känns lite otymplig och stor. Hmm ja vi får väl se hur det blir på bilfronten framöver. Jag stör ju ihäl mig på dessa jävla ränder i rutan så jag hoppas att jag kommer att älska dom i vinter när det är is, eller näe jag kommer ju inte ha någon is?
 
Känns underbart att sitta här i soffan och filura halv ett på natten när jag ska upp och jobba ett dygn imorgon. Det är verkligen härligt att vara uppe nattetid tycker jag. Men nu blir det nog sängen. Men kanske ett avsnitt Castle på paddan. Jag tycker för övrigt att jag har gjort mig förtjänt av en padda. En privat padda. Måste klura ut vad den jag har här hemma heter och minne och sånt. Vill ha en lika, såklart. Varför förändring?

Hästarna räddar mig

Idag har inte vart världens roligaste dag. Den har faktiskt vart rätt jävlig. Min kropp jävlas rätt rejält med mig igen så jag har riktigt ont och knät tjafsar en hel del. Rumpan som har varit bättre rätt länge nu gör förbannat ont igen. Sen är jag typ förkyld eller allergisk?! Täppt i näsan, ögonen känns och lock för öronen så jag hör kasst och känner mig lite som i ett vakum, sjukt konstig känsla. 
 
Men jag var till stallet de 2 timmarna jag hade över och det gjorde min dag! Ratten har jag ju skrivit om och hur kan man ens tänka på något annat när man har en väldigt glad häst bredvid sig? Han är riktigt charmig när han vill. Sen ingår såklart pysslande med sysslorna så som mockning och vatten. Och denna eviga borstningen, alltså hur lortig kan man bli på en dag?! Jag kan inte förstå hur hästarna kan vara så lortiga när man borstar dom precis hela tiden. Och vad gör Ratten när jag släpper ut honom i hagen igen? Rullar sig TVÅ gånger innan jag knappt kommit in till stallet haha herregud. Efter det hade jag en halvtimme till övers så jag la mig i Winston, Noa och Lukas hage på en sten. Det känns verkligen som att Winston mår bra nu och det är helt underbart!! Jag bara låg där och andades. Helt ljuvligt!
 
 

Myspys i hagen 😀

Ett filmklipp publicerat av Hanna Jonsson (@hannakjonsson) Aug 11, 2016 kl. 3:06 PDT


Galopp

Jag tycker att den absolut roligaste gångarten är galopp. Ändå kan jag inte galoppera på Ratata. De gånger jag har provat har jag typ tappat balansen. Helt. Det är som att han galopperar uppåt och runt liksom. Jag kan tänka mig att den är skoj sen men just nu känns det svårt. Han har ju gått lugnt i igångsättningen och sen blev det allt med skorna så det är först nu vi ens börjat öva på galoppen.
 
Har bara provat galopp när Lina varit med tror jag. Känns bra att ha någon med sig när man flyger av ;). Näe men jag ska nog lära mig detta också. För någon vecka sen så tyckte jag att traven var klurig.
 
Idag gick vi till paddan och Ratata var så sprallig att han höll på att krypa ur skinnet innan vi ens var framme. Han trippade och stuttade runt och var allmänt glad. Väl i paddan så körde vi våra övningar och han kan allting som vi provat klockrent nu förutom backen. Han gillar inte att bli tillsagd att backa. Men han gört för lite godis.
 
Sen fick han gå på volt i alla gångarter och jag tror att han har saknat galoppen för han bockade och sparkade och hade sig. En väldigt lycklig häst såg han ut som! 
 
Har börjat lära honom "Nudda" leken nu också. Idag fick han tex nudda en vägskylt som han inte gillar och så får han godis. Så efter det ville han gnaga lite på allt som kom i hans väg hahaha.. han lär sig fort!

Äntligen igång med körningen!!

 
Körde själv på riktigt för första gången idag. Såå kul!! Nu är jag peppad att fixa vagnen så att den passar mig lite mer.. Mina ben får ligga som kringelkrokar och balansen blir då svajig.

Min kille

Winston är världens finaste häst! Han ger hela min kropp lugn. Jag älskar att han nu går i en helt underbar hage med sina kompisar och trivs. I helgen var Katja hemma och hälsade på och när vi var i hagen och pysslade så galopperade hästarna runt och visade upp sina finaste sidor. Så ljuvligt!
 
 

Stolt

En grej som vi övat på med Ratata är att stå stilla när jag ska hoppa upp i sadeln. Han stod stilla i någon sekund innan han druttade runt eller ut med rumpan eller gick framåt. Nu står han som ett ljus. Han går nästan självmant fram till min "hoppa upp stubbe" på gården och står sedan kvar där till jag hoppar upp. Jag kan numera till och med hämta saker som jag glömt och han står kvar. Jag är otroligt impad vilken förändring han gjort!
 
När vi rider ute så är det lite kvar att jobba med men han står iaf stilla tills jag hoppat upp men tar gärna något steg då. Han ställer sig fint och struttar inte runt. I paddan är det svårast och det är även där vi tränat minst. Så vi fortsätter att öva och mitt tålamod är stort när det gäller att stå stilla.
 

Badplatsen

Idag red vi till Badplatsen med Lina och Dansa. Det var inte jättekul då jag är lite nojjig. Mindre nojjig än vad jag kan vara men ändå nojjig. Ratata skötte sig ypperligt måste jag säga! Så mycket nytt och han är ändå cool. Han vill inte stå stilla men vad skjutton han lär ju ha någon dåligare egenskap. Han står stilla då det behövs och det är huvudsaken. Jag hoppade av på både bortåt och hemvägen förbi fåren då de springer efter oss och Ratata tycker det är lite småläskigt.
 
Vid badet blev han spänd och struttade runt en del då vi ville vara lite stilla en stund.
 

RSS 2.0