Flyttning pågår

Ikväll är jag på jobbet och familjen har kommit hem så nu är vi utflyttade från huset även om vi inte är hemflyttade ännu. Känns skönt att ha närmare till stallet men herregud vad vi har njutit i Växbo! Att strosa omkring och bara inte göra någonting eller att ligga på altanen och lyssna på poddar! Ljuvligt!Sista kvällen hann jag även städa bilen och klippa Katten. De saker jag hade en tanke om att göra innan jag åkte dit. Sen att kolla tvserier och läsa böcker gjorde jag inte alls, eller jag kollade på tv i en halvtimma en kväll. Vi hade tjejmiddag också, tog nog inte en endaste bild. Ska kolla med tjejerna om de tog någon..
 

One in a miljon!

Att Baltazar bara tar en dag på tävling med det lugn han gör är underbart! Att han hanterar alla kunder på mitt jobb på boende för psykiskt sjuka med tålamod och glädje är otroligt. Jag önskar alla hundar vore som honom. Han är verkligen den perfekta hunden i psyket. Att han nu har ett trasigt ben, lite olika bullar och knappt några ögon och öron visar att han är gammal. Jag har så ont i hjärtat mest hela tiden när jag tänker på det.
 
Han är bara bäst! I alla situationer och mot alla!
Mitt hjärta!

Livet på landet

Vi är husvakt jag och mina djur. Jag älskar att bo här i huset. Jag är inte rädd längre vilket är skönt! Men gud vad allt tar tid. Och vad mycket man kan göra. Jag bara fastnar i stolar ute, på gräsmattan, i soffan på altanen, i tvättstugan ja men jag får fan inget gjort. Mitt tanke var att städa bilen. Det är en dag kvar, får se om det hinns med då. Jag önskar mig en tvättstuga efter den här veckan, jag älskar att tvätta!
 
Djuren älskar att vara här! & jag med!
 

Tävlingsdag

Jag jobbade dygn till idag och var såå trött imorse. La mig och sov ett tag när jag kom hem för att bli lite piggare. Det funkade så resten av dagen har jag vart pigg och glad.
 
Vi åkte till stallet vid 1 och Lina fixade Dansa och jag skrotade mest runt tills vi åkte mot Rengsjö och dagens dressyrklasser. Lina rider nu nått nytt program A3 och B2. Jag fattar inte alls att hon kan hålla koll på alla svängar och vägar. Jag skulle liksom vilja ha ett program och sen hålla mig till det ett år eller så haha..
 
Det gick hursom superbra! Dansa var glad och pigg. Hon kanske var lite väl pigg för att få fram det bästa i steg och ridvägar men vi tycker att det är absolut viktigast att Dansa tycker att det är roligt och det var det idag!! Sen att Lina rider lugnt och stabilt gör ju såklart att det blir bra! Känns så fint när de är som ett och har roligt ihop!
 
 


 

Pix från badningen

 


 
 

Lilly har flyttat in

Annika har skaffat valp och det här är en riktig knubbis. Vassa tänder och energifylld. Uppskattar det lite mer nu efter att Bella fick komma till hundhimlen eftersom hon hade flera medfödda fel. Lilly kommer att bli en bra gårdshund och sällskap tror jag. Baltazar och jag skänkte henne massa leksaker som vi inte använder. Hon provade alla haha..
 


 
 

Det märks att det är sommar

På sommaren får man mycket oftare sällskap i stallet haha.. I sommar bor Anna och barnen hemma hos Annika och idag hängde de med på en promenad. Lilly fick åka cykelvagnen, Hedvig ledde Lukas och Jonas red på Lukas. Jag red Winston. Winston galopperade ut från gården och då med Lukas i släptåg haha åhh lord. Han var stissig som attans för allt. Men han lugnade ner sig som tur var!
 
Jonas ramlade av Lukas precis hemma vid huset. Sen ville han inte hoppa upp nå mer. Rakt ner i asfalten men det gick bra som tur var. Han är kvick ibland den där lille rackaren även om han är en perfekt snäll barnhäst!
 
 

Plaskar runt

Vi red till Badplatsen och mötte upp Lina och Dansa igår. Winston har fattat grejen med att bada nu. Han ville bara gå djupare och djupare. Så himla kul!
 
 

Bästa jag vet

Att ta en ridtur på Winston i grimma i halvklart väder och blåst är sinnesro för själen. Winston älskar att ha den friheten att vara utan bett. Det känns som att jag ger honom lite mer förtroende när han har mer frihet och den hanterar han med omsorg. Att det även funkar prima att käka gräs i dikena är ju ett plus!
 
 

Rensning ger köpstopp

Jag har rensat min garderob säkert 7 gånger det senaste året. ÄNDÅ plockade jag ihop en kasse kläder häromdagen då jag la in tvätt och kollade igenom garderoberna. Hur är det möjligt?! Jag använder massor av mina kläder. Eftersom jag jobbar på förskola så slits kläderna mycket och jag byter kläder ofta. Jag har slängt typ 5 leggins, 10 strumpor och 3-4 tunikor det senaste året. Ändå är det för mycket kläder.


Jag har nu köpstopp på svarta klänningar! ! Tänker jämt att jag inte har någon, jag har 7!! Som jag kan ha, som är fina och bara finns där i garderoben. 3 var inte så bra så dom hamnade i Säljpåsen, så jag hade 10.

Jag har typ köpstopp på alla kläder. Men om jag hittar nått jag verkligen vill ha så är det ok haha..

Det här går ju lite hand i hand med min ekonomiska sommar. Jag köper inte massa nytt. Jag säljer kläder! Fast pengarna swishas till Johan för jag har inte swisch haha. .

Jag brukar lägga kläderna i en påse och tänka SÄLJ. Men nu har jag faktiskt tagit tag i att verkligen lägga ut dom i säljgrupper och fått sälja.

Det jag behöver och ska köpa är grejer till balkongen, typ sånt där tyg och nå möbler. Bajspåsar behöver jag också nu när Ballen flyttar hem till mig igen 💗


Myggjävlar

Igår red vi ut med Lina, Frida och Dansa. Känns bättre nu att rida med andra hästar igen. Vi rider ju alltid sist fortfarande. Vi tänkte ju på att ändra det men det blir liksom så eftersom W är lite segare än Dansa tror jag. Hur som så gick det galant! Frida red en hel del. Jag fokuserade bara på att vara lugn och snäll. Det gick kalas!


Jag blir dock galen av alla myggor och bromsar. Längtade till traven för att bli av med alla vidriga kryp.

Riktigt mysigt med sällskap!


Hejdå & Hej

I fredags jobbade jag min sista dag på Ugglan. Det känns förjävligt och tråkigt men också jätteskönt eftersom det har vart som det vart och eftesom jag jobbar på boendet.


Idag börjar jag på Dag & Natt!! Känns super och spännande. Jag hoppas det är så roligt och bra som jag inbillar mig.

Ah så så ser min jobbsituation ut just nu. Dygn på ett boende för psykiskt sjuka och så Natt & Dag då nu framöver. Kul! Jag är taggad och det känns underbart att få vara på roliga jobb men också ledig massor!


Badat

Idag efter stallet var jag helt varm och solen sken så jag fick för mig att kolla djupet vid Badplatsen i Hårga. Det var heeelt ljuvligt! Solen sken, det blåste massor och vattnet var inte kallt.


Baltazar fick också bada lite. Han tycker att tassarna går bra men han vill inte simma. Älskar att hänga med min lille plutt.


Ekonomi

Jag älskar att planera och spara pengar MEN jag måste erkänna att det är lite lättare när man sparar till något och inte bara ändå. Men nu har jag haft en riktigt slapp period lite förlänge. Så denna månad ska jag försöka vara ekonomisk i mina inköp.


I april nollställde jag mitt ena sparkonto och det är det jag nu ska ta tag i att spara på. I juni hade jag 9754 kr kvar på kontot vilket innebär att jag under maj och juni sparade nästan 5000 per månad utan att tänka på det. Målet var att inte ta mer till Allkortet kontot än vad jag satte över när jag fått lön, då hade jag hållt budgeten! Vilket jag gjorde, om jag inte hade haft det som mål skulle jag nog satt över 1000 kr till.

Mitt mål i slutet av juli är att ha 17 000 på Kortet kontot. Det kräver kloka inköp och inte mycket slöseri. Men jag tror det går.

Mitt mål i slutet av augusti är 33 333!!
Får mer lön då för lönerna går ihop lite. Tänk vilken drömsiffra att ha på ett konto. Fast tänk 333 333 det hade vart ännu bättre såklart haha..

Detta är alltså en utmaning utöver mitt normala sparande som är 2000 kr till lite olika konton. Men jag brukar ändå få över lite varje månad som jag extraspar men nu pressar jag upp det lite.


Tvättat Baltazar

Under mina lediga dagar hann jag så mycket saker trots att jag hade det så lugnt och avslappnat. Mamma har tyckt att vi måste ge Baltazar en tvätt så då tog jag tag i det när jag var i Växbo. Så mycket lättare när man kan hårblåstorka honom ute.


Vi fick skynda oss mellan åskvädren som kom och gick. Detta var samma dag som jag red i åskan. 


Ridtur i fullt åskväder!

På söndagen efter midsommar skulle jag rida till Badplatsen och mysa med Winston. Det var perfekt väder och blåste en del så inga myggor vilket är så skönt.


MEN när jag vid Hembygdsgården kollar bakåt så är himlen svart. Det mullrar och jag känner hur luften blir kallare. Jag vände hemåt direkt och höll igång en del i trav men när det började regna för mycket och åskan kom närmare hoppade jag av. Det kändes helt sjukt att vara ute i det här vädret. Först ösregnade det, sen började det hagla i omgångar. Vid Peters gamla hus blixtrade det ovanför oss och small på en gång. Jag skakade av kyla och Winston tröck huvudet mot min rygg för att komma undan vattnet och blåsten. Åskan var precis över oss och vi hade asfaltsvägen kvar. Det var vatten över mina skor på asfalten och bilarna körde dom galningar. En bil körde så att vi fick en vågsplash vatten på oss som nådde min midja. Precis efter det blixtrade himlen och åskan sprakade loss. Det var vidrigt och det sjukaste jag har varit med om.

Winston var en superstjärna som bara gick där bredvid mig i storm och hagel och blixtrar och dunder. Jag kan fortfarande inte fatta att han var såå cool och fanns där för mig hela tiden! Älskade älskade häst ❤


RSS 2.0