Bara helt ljuvligt

När man rider "hela tiden" som andra kallar det, så blir man bortskämd. Jag glömmer ibland hur underbart det är att ha häst. Att få rida precis hur mycket jag vill. Ja bortskämd var ordet. Men ofta slår det mig och jag är verkligen superglad för att jag har möjligheten att ha häst.
 
Ridturen idag var helt perfekt. Winston kändes glad och taggad vilket är det absolut viktigaste för mig. Jag kan faktiskt ha överseende med det mesta knas han hittar på bara han känns glad. Idag hittade han inte på något knas utan var bara helt pigg och lyssnade på varenda sak jag ville. Jag låter honom röra sig rätt fritt under ansvar, om han spårar så får jag hjälpa honom lite men idag kunde vi glatt galoppera på långa tyglar och med massa kraft! Han är så himla läcker!
 

Analytiker

Det är nog en av de sämsta grejerna(även den bästa ibland då vi hittar en bra lösning) med mig och min hästbo Lina. Vi analyserar varför hästarna gör som de gör och om det bara är för att reta oss. Ibland blir man ju knäpp på hur hästen beteer sig. I början när jag hade W så backade han ju som en idiot. Så fort jag tvekade började han backa och sen körde han på det. Ner i diken och ja herregud va rädd jag var. Analysen blev svår, är han skadad? har han ont? är han ovan vägen? är han rädd? det kanske är något djur på vägen som jag inte ser än? VARFÖR VILL DU INTE GÅ FRAMÅÅÅÅT?? Svaret för mig och oss blev att han reagerade på mig som människa, jag var känslosam och rädd och visade honom säkert på 10 olika sätt att han inte borde gå framåt utan vända hem till trygga stallet.
 
Lina är oräddare än mig och därför mer stabil. Vi funderar just nu på varför Dansa inte vill gå fram på vissa ställen. Är hon rädd? Vill hon testa? Är det något farligt där(som W inte fattar)? Mmm å så säger Lina idag, "fast det spelar ju ingen roll varför, för jag behöver bemöta det på samma sätt iallafall"!! Klokt men man vill ändå VETA!
 
Är det roligt att veta hur jag tänker i hästlivet? Jag känner att jag kanske framstår som en lite puckad känslomänniska i skrift när man inte får med röstläge och minspel haha.. Jag kan lova att våra hästar har det toppen och att vi gör allt för dom!
 
Idag red vi Landavägen med Lina och Dansa. W var pigg och glad! Blir så himla lycklig när han lyssnar på små hjälper och vill framåt. Idag blev han dock lite på i en galopp hemåt men Lina kunde sakta av Dansa och då stannade han alldeles innan Dansas rumpa. Sen gick vi förbi och tog en galopp och herrejävlar vad vi kämpade och vilket resultat! Jag var lika anfådd som om jag skulle sprungit hela sträckan haha.. Duktiga duktiga W!

 

Mina killar

Efter ridturen igår fick B komma ut och hänga med på en tur ut mot Holmen. Han ÄLSKAR att få följa med när Winston också är med. Winston älskar att B tar han om alla faror och följer honom vart han än går. Underbara djur!
Sjuk och stallet

Idag har jag varit hemma sjuk från jobbet. Känns lite konstigt. Ingen koll och ingen kontroll. Men imorgon jobbar jag igen!

Tog en tur till stallet och mös runt. Baltazar har vart med mig hela dagen så han fick stå ut några timmar. Lina red iväg en kvart innan mig så att hon kunde rida en längre och hårdare tur än mig. Men jag tog mig iaf ut på en tur med underbara W. Vi red på i alla gångarter och stod sedan och väntade en bra stund på Lina och Dansa. Bra att öva på att stå stilla. Winston var så himla lyhörd idag och var superlätt att rida både bortåt ensam och bakom Dansa hemåt. Himla skönt!


En till intervju

Presentera sig själv på ett bra sätt på en intervju kan vara något av det svåraste som finns. Men även väldigt roligt och intressant. Speciellt om personen som intervjuar är kunnig och verkligen intresserad av mig och mina kunskaper. Jag är inte van att vara den viktigaste men just på en intervju så är jag faktiskt det. Jag hoppas intervjun går bra, ni kan väl hålla en tumme eller två för mig?!
 
Kanske tar jag mig vatten över huvudet?

En tur till Gävle

Johanna och jag hade bokat in en överaskningstur till Helena för att fira hennes födelsedag, husköp och nya bebisen i magen. Vi tar oss inte riktigt tid att åka dit så ofta som vi skulle vilja egentligen. Vi tänkte överaska henne på jobbet men med flera utgångar missade vi henne och fick därför ringa och kolla av lite vart hon var och vart hon var påväg. När hon kommit hem så skulle vi bara hitta huset och Johannas GPS visade helt åt helvete så vi surrade runt på cykelbanor och över trottoarkanter tills vi slut hamnade med en snedhage framför oss. Då startade vi min GPS och åkte flera kilometer åt det andra hållet sett från IKEA hahaha..
 
Väl framme hade vi en urmysig kväll med massa mat och mys med både Hanna och hundar. De har även en ny hundvalp som heter Sture och är en liten Baltazar, sååå söt.
 
 
När vi skulle åka hem så startade typ inte bilen och sen höll den på att lägga av så fort jag kom under 20000 varv så jag gasade och gasade hela vägen hem innan vi däckade i säng! 


Landavägen

Jag gillar den mer och mer faktiskt. Känns lite tråkigt att det snart är vår och sommar och björnarna vaknar upp igen. I lördags red vi dit med Lina och Dansa. Vi höll igång rätt mycket fram till timmerhuset också, tog galopp redan innan högersvängen upp mot timmerhuset. Känns som att vi utökar farten lite nu och då.
 
Efter Landavägen mötte vi en bil typ det förata vi gör och Dansa fjantar sig och kastar sig runt och är så himla nära bilen med vänster bakben att jag nog tappade andan en sekund innan Winston fattar att det är någonting farligt som händer och även han kastar sig runt. De lugnade sig snabbt men mitt hjärta slog i hundraåttio. Lina hoppar upp och vi galoppade iväg uppför backen. Winston gick bra uppför hela backen men precis på slutknacken så segade han ner sig och jag lägger på skänkeln för att vi inte ska komma för långt efter och då kommer bakutsparken som ett brev på posten. Jag visste det sekunden innan då situationen är exakt så som då han kan bråka. Sen galoppade han på som om inget hänt och det vara ju härligt och bra efter som jag hade tappat stigbyglen snabbis. Han var väldigt pigg och känns otroligt taggad efter just Landavägen. Han får ju kämpa mycket där och jag med för att hålla styr på allt. När vi vände hemåt så gick vi först för att vi ens skulle kunna prova att galoppera men det gick sådär, han fjantade sig mot diket och tog korsgalopp och var helt upp å ner. Så Lina gick förbi och så travade vi. Tog galopp timmerhusetbacken och sen trav till fårhuset.
 
Just nu går det riktigt bra att rida. Jag orkar mer eftersom jag inte alls har lika ont i kroppen som tidigare. Det beror väl på att jag ridit mindre också. Men jag tror att det bara blev för mycket där ett tag med jobbet där bara jag kan lyfta av oss som jobbar där, väldigt hård och mycket ridning och sen yogaställningar som kräver en hel del av kroppen. Måste hitta en balans som fungerar helt enkelt. 
 

Repgrimman

Red en sväng i repgrimma igår. Vi svängde rumpan, framstegen och gick sidledes. Vi travade lite, gjorde volter och strosade runt med hjälp av så lite hjälper dom möjligt. Sjukt intressant och svårt!Sömnlös

Sex. Det är tiden jag ska ha kommit till och öppnat förskolan imorgon. Det är galet tidigt. Och på grund av att jag ska ha en härligt fullspäckad dag imorgon så står klockan på 04.27 för att jag ska hinna duscha innan jobbet. Just nu känns inte morgondagen superlockande men jag har ändå på känn att den kommer bli härlig!

Idag har det vart en riktigt härlig dag! Jobbet är lite struligt igen men jag övertygar mig själv om att det kommer bli bra. Riktigt bra! Jag var på ett möte med kostenheten idag och det var superintressant! Bollnäs kommun har politiskt tagit ett beslut att följa livsmedelsverkets rekommendationer vilket jag tycker är helt sinnessjukt. Måste till ett medborgarförslag för att få ändring till Svenskodlat och fullfeta livsmedel. Något att kämpa för? Någon borde kämpa för det! Idag tog jag upp andra frågor och allt löste sig till det bästa skulle jag säga! Chefen som var på besök tyckte att jag skulle passa som politiker 😇! 

I ridningen kom jag fram till en stor svaghet jag har. Lina tycker att det funkar att rida hemma på vägarna i undantagsfall då det behövs och jag tycker det är hemskt och onödigt. Idag när vi travade fram och tillbaka kom jag fram till varför. Jag rider inte tillräckligt bra för att få resultat på korta sträckor. Jag hinner knappt få någon ordning på W då och då klankar jag ner på MIG och oss gång på gång. Det blir stretigt, hattigt och oharmoniskt. Idag släppte jag alla krav och tyglar och lät W rulla på hur han ville men att han skulle lyssna på min röst i stopp och trav. Jag gav oss möjlighet att lyckas. Det kommer inte att vara jätteroligt att rida fram och tillbaka hemmavid såklart men det kommer kanske ge oss mer än tidigare iaf och vi får känna oss duktiga vilket vi gillar ☺. 


Bra helg

En riktigt härlig helg är nu snart slut. Katja har vart hemma och jag har hunnit träffa henne en hel del. Inatt pratade vi långt in på småtimmarna och hur mysigt är inte det! Innan hade vi middag för Johan som fyllde år. Spelkväll och melodifestivalen. 

Har ridit två härliga ridturer med Lina och Dansa. Hästarna är lite på hugget och Dansa sprallar lite ibland. Winston vill mest hurta på bara. Idag vårstädade vi lite utanför stallet och jag älskar att känna att jag har tid att strosa runt i timmar i stallet. Känns som att denna vecka vart bra för mitt häst jag. Kommit tillbaka till lite mer ro och softning i stallet. Mer mys, markträning och lugn. Nästa vecka trappar vi upp ridningen igen och det längtar jag till. Ska dock försöka behålla mer lugn i stallet också och ta mig tiden till en liten promenad eller markträning då och då. 
En mycket glad tröttmössa imorse!

Fredagens tankar

Ni kan inte ana hur jäkla glad jag är. Jag har sovit utan att vakna på grund av smärta i 3 nätter i rad nu. Jag känner hur energin börjar återvända i min hjärna!! Jag blir fan helt dum i huvudet av att inte kunna sova. Annars så är läget helt okej. Har efter en period av mycket tankar och landat lite i att jag inte hinner allt jag vill IGEN. Det är som att jag inte kan fatta det på riktigt. Jag vill liksom bara vila, få sova och skita i allt. Otroligt tråkigt liv.
 
Vet ni att det hela tiden är nya "hot" på förskolor? Först var det löss så man fick tokanfall av kliande i huvudet varje gång man tänkte på de där små krypen. Sen är det Spolmask, som lever i rumpan på 10% av alla förskolebarn!! Vem fan visste det? Sen var det förkylningar av alla de slag, feber, snor, snor, snor och nysningar över hela borden. Nu är det magsjukan som härjar! Jag dricker silver och hoppas att jag klarar mig! Men det är synd om alla barn som det bara tar om och om på. 
 
Jag jobbar på ett himla härligt jobb och jag fattar inte riktigt att jag ska sluta snart. Ännu mindre nu sedan jag var på intervju på ett annat jobb. Finns det något mer intressant och roligt än barn och deras tankar?! Jävligt synd att det är så dåliga arbetstider.
 
Ikväll hängde Katja med till stallet och var pratsällskap medans jag fixade det lilla som var kvar efter Linas fix. Vi blev klara lite tidigt så tog ut W på gården och övade lite från marken. Katja tyckte att han såg ut som en stor hund som strosade runt efter mig och lydig som få var han. Himla skoj att han vill göra saker nu. Längtas till paddan är användningsbar.
 
 

Nya tavlor

Jag lyckades vinna budgivningen så nu har jag en serie med tre nya tavlor. Tänker att jag ska få upp dom i helgen. Men här kommer lite pix på hur man kan sätta dom.Härlig onsdag

Har hela dagen trott att det varit torsdag idag. En tidig dag på jobbet igen. Efter jobbet skyndade jag till en jobbintervju som gick så bra! Jobbet verkar vara utmanande, intressant och roligt! Ska faktiskt gå intro pass där inom en snar framtid. Sjukt spännande och så rätt?! Ska på en till intervju imorgon på ett annat jobb så får väl se hur det går! 
 
Sedan tog jag några timmar på stan och shoppade en tröja till mig själv och presenter till andra. Sen tog vi en middag på det nya stället "COMO". Jag åt en räksallad som var superb! Personalen var väl inte super exalterad vilket kanske sänkte stämningen på stället som annars var mysigt. 
Nu sitter jag i soffan och väntar på att klockan ska bli 21 så att jag kan gå och lägga mig. Jag tänker nämligen vinna en annons som går ut klockan 21. Jag har en hel tom vägg i mitt vardagsrum och det är dax att den får någonting fint på sig! Imorgon börjar jag 6 och hur tidigt jag än lägger mig så är jag såå trött den dagen jag går upp så tidigt.
 

Andra sidan

W och jag tog en långtur på 2 timmar igår. Så härligt att skrota runt med en häst på toppenhumör! Vi tog lite galopp här och där och övade mycket lydnad då vi tappat en del av den när vi rider efter Dansa och Lina mycket. Men istället har vi fått mer kraft och goo framåt vilket är härligt. Provade en ny väg som fortsätter runt och sen genom själva byn och tillbaka. Red bara en bit på den idag men ska prova rundan så snart vi kan!

RSS 2.0