Analytiker

Det är nog en av de sämsta grejerna(även den bästa ibland då vi hittar en bra lösning) med mig och min hästbo Lina. Vi analyserar varför hästarna gör som de gör och om det bara är för att reta oss. Ibland blir man ju knäpp på hur hästen beteer sig. I början när jag hade W så backade han ju som en idiot. Så fort jag tvekade började han backa och sen körde han på det. Ner i diken och ja herregud va rädd jag var. Analysen blev svår, är han skadad? har han ont? är han ovan vägen? är han rädd? det kanske är något djur på vägen som jag inte ser än? VARFÖR VILL DU INTE GÅ FRAMÅÅÅÅT?? Svaret för mig och oss blev att han reagerade på mig som människa, jag var känslosam och rädd och visade honom säkert på 10 olika sätt att han inte borde gå framåt utan vända hem till trygga stallet.
 
Lina är oräddare än mig och därför mer stabil. Vi funderar just nu på varför Dansa inte vill gå fram på vissa ställen. Är hon rädd? Vill hon testa? Är det något farligt där(som W inte fattar)? Mmm å så säger Lina idag, "fast det spelar ju ingen roll varför, för jag behöver bemöta det på samma sätt iallafall"!! Klokt men man vill ändå VETA!
 
Är det roligt att veta hur jag tänker i hästlivet? Jag känner att jag kanske framstår som en lite puckad känslomänniska i skrift när man inte får med röstläge och minspel haha.. Jag kan lova att våra hästar har det toppen och att vi gör allt för dom!
 
Idag red vi Landavägen med Lina och Dansa. W var pigg och glad! Blir så himla lycklig när han lyssnar på små hjälper och vill framåt. Idag blev han dock lite på i en galopp hemåt men Lina kunde sakta av Dansa och då stannade han alldeles innan Dansas rumpa. Sen gick vi förbi och tog en galopp och herrejävlar vad vi kämpade och vilket resultat! Jag var lika anfådd som om jag skulle sprungit hela sträckan haha.. Duktiga duktiga W!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0