Magoperationer

MalinÖ om Inspirerad & frustrerad:
Och alla gör inte magoperationer hipp som happ..
Jag gillar det inte heller, men jag känner att ja inte kan sätta mig i den sitsen vissa sitter i.. Med mina 60 kg är det omöjligt att relatera till 100 kg!
IP:
Jag har inte skrivit att alla gör magoperationer. Jag skrev att jag blir upprörd(på sjukhus och de som bestämmer) över "alla jävla" magoperationer som görs hipp som happ. Det är min personliga åsikt. Att det görs operationer hipp som happ. Jag tycker att det är tragiskt för den enskilde individen. Den får ingen hjälp men den får en midre magsäck som begränsar vad den kan äta genom magont om du äter fel. Det är få som får hjälp av en dietist före, tydligen ska det alltid ingå. Men hur ska en person som äter fel nu, kunna veta vad den ska äta sen om den inte får information och hjälp?

Min mamma frågade mig en gång om jag vill göra en sån operation. Det var hemskt. Jag tyckte det var fruktansvärt att jag skulle behöva ta hjälp av en operation för att överleva. Öppna upp min kropp och snöra igen magen för att kontrollera mig själv. Det passar inte mig. Jag hatar när "någon" ska bestämma över mig. Jag vill ha valmöjlighet och vill vara den som bestämmer i mitt liv. Någonstarns där kom beslutet att jag ska klara av att gå ner i vikt själv. Jag skulle kunna ha gjort en operation men jag tror inte att den skulle ha hjälpt mig på något annat sätt än att jag skulle gått ner massor i vikt på ett år.

Nu när jag äter riktigt och har lärt mig vad kroppen behöver och hur mycket så känner jag att jag har kontrollen. Känner inte ni som har opererat er att ni förlorat den? Eller har vi alla tjocka människor förlorat den för längesen iallafall? Jag menar vi hade ju inte kontroll när vi var lössläppta tjockisar.

Jag tycker att magoperationer är en chans för människor utan andra valmöjligheter att ta tag i sitt problem. Men jag vill ha mycket mer hjälp runt omkring. Om det har gått så långt som att man måste göra en operation så måste personen få massor med hjälp med sin självkänsla och att bygga upp sig själv igen. Jag tycker inte att det är fel att välja att genomgå en operation. Det är ett beslut man själv måste ta. Det har hjälpt så otroligt många men även stjälpt lika många. Om jag skulle gå upp i vikt någon mer gång i mitt liv så skulle jag nog överväga en operation, för då har jag provat allt.

Kommentarer
Postat av: Malin

Ja det borde absolut vara mer hjälp och stöd omkring operationen!

Jag tycker att en kuratorskontakt skulle vara obligatorisk.

Det kanske är en fördom men något säger mig att en människa som gör operation inte är helt lycklig..

2011-12-10 @ 08:01:58
URL: http://malinspng.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0