LCHF

Det finns en artikel i Aftonbladet LÄNKJag tycker att det är bra att all mat, dieter, produkter, ämnen granskas kritiskt. Men just LCHF verkar folk inte få kläm på. Jag ska förklara vad LCHF står för i min värld tänkte jag. Det står för Lite Kolhydrater Mycket Fett. Jag undviker alltså socker, spannmål mm. Äter dock inte mer fett än jag gjort tidigare. Det blir typ lika mycket fett i mängd med mer procent av maten jag äter eftersom jag inte späder ut med kolhydrater, fattar ni? Jag äter typ likadant fast jag tar bort det min kropp inte mår bra av och tillsätter inget speciellt mer än lite grönsaker.
 
Jag äter inte mer kött nu än vad jag gjorde förut. Jag äter mycket mindre mängd mat nu än förut. Tex förut när vi åt grillat kunde jag äta två grillade köttbitar med säkert 1 dl såser, 2-4 dl strips/potatis/potatissallad/klyftpotatis och grönsallad till det plus att jag drack 1-3 glas sockerdricka. Nu äter jag oftast 1 köttbit/lax/kycklingfilé, 0,5-1 dl såser och grillad squash och svamp till det.
 
Till frukost kunde jag äta tre mjuka mackor med smör(2-3 msk), ett glas juice. Nu äter jag tex två smörstekta ägg. Jag är mycket mer mätt och får ingen dipp efter en två timmar.

Jag förstår att det finns risker med att äta på olika vis, men jag kan aldrig tänka mig att jag utsätter min kropp för större risk nu än förut. Min kropp är piggare, mer välmående, krånglar inte, orkar och är ju några kilo lättare. Det är även en stor risk att vara extremt tjock. Så jag tror oavsätt hur jag gör så känns det som att kroppen borde ju säga ifrån om det jag ger den är farligt? Jag känner mig trygg i LCHF dieten. Men eftersom jag fått så många frågor om den här artikeln så tänkte jag att jag lika gärna kan skriva ut hur jag ser på det hela. Risken för hjärt och kärlsjukdommar var en av anledningarna till att jag började på LCHF.

 
Kör långklänning idag!

Kommentarer
Postat av: Nina

Jag är LCHF frälst :) Jag struntar helt i alla larmrapport-artiklar som aftonbladet kommer med.
Sedan jag började med den här dieten mår jag så himla bra och känner mig stark i kroppen och så mycket piggare plus att jag tappat vikt.
Fettskrämd har jag alltid varit, tills nu vill säga..äter betydligt mycket mer fett i form av grädde och såser än jag gjort förr (har ju undvikit det förut).
Äter inte kött utan äter som vanligt quorn och lite soyaprodukter (vet det är inte riktigt men för mig funkar det)..
kommer att köra på med dieten så länge som jag mår bra och det gör jag nu :)

Svar: Underbart!! Jag känner också att kroppen borde ju ändå veta bäst vad den mår bra av. Så här fortsätts det med LCHF så länge jag mår bra:)
Hanna

2012-06-27 @ 17:06:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0