4 stjärnor

För något år sedan gav Emma mig en bok där jag fick en stjärna för varje dag jag var "duktig". Det innebar ätit rätt saker, rätt antal gånger och ja men skött mig med allt. Jag har under en tid nu enbart kört på och inte funderat så mycket utan bara levt och inte tänkt så mycket. Då blir det lätt någon morot här och någon vattenmelon där och ett kilo godis. Det har gått bra, jag har mått riktigt bra och varit totalt ointresserad av matlagning. Matlagning som jag egentligen tycker är bland det roligaste som finns. Sen går jag inte ner i vikt.
 
Jag dras hela tiden mellan två tankar, ena är "Nu vill jag gå ner klart de här kilona så jag kan LEVA!"
Hur ska man kunna leva ett bra liv med den tanken? Hur ska jag LEVA efter? Jag vill ju leva bäst nuu. Jag känner att detta skapar mer tvång och dåliga känslor om mig själv än det skapar motivation och driv. Jag har hipp som happ ibland skrivit något inlägg här om att Nuu är jag på gång eller Nu kör vi hårt OCH jag menar det så jävla mycket varje gång men jag tappar fokus otroligt lätt. Jag kan inte ens motivera mig med att få rida längre, jag hade att om jag åt någonting fel så fick jag inte rida på två dagar tex. Det enda det gör är att hästen inte får motion och inte jag heller. För straffet som jag ger mig själv i huvudet är 100 gånger värre ändå. Varför gör jag så? 
 
Den andra är "Jag är nöjd, klar, jag accepterar denna nivå på min kropp" 
Men det är jag verkligen inte alls. Det är därför jag svajar hela tiden.
 
Ska jag vara helt ärlig så är jag väldigt besviken på mig själv att jag fortfarande inte gått ner mina kilon. Jag betraktas fortfarande som FET i BMI värde. Jag är också besviken på att jag får sån hangup på kilona istället för hur jag mår. Jag tävlar med mig själv hela tiden om hur duktig jag är eller har varit. Jag ska utvärdera allt och gör och vissa val jag gör är rent åt helvete(såklart). Jag vet faktiskt inte hur jag ska lyckas gå ner 20 kilo. Jag trodde jag visste hur man gör men det är himla svårt. Jag känner att jag har skapat mig ett mer stört förhållningsätt till mat än vad jag hade som tjock, åtminstånde är jag mycket mer medveten om hur sjuka tankar och handlingar jag gör. 
 
Jag vet inte vart jag vill komma med denna texten riktigt. Det jag vet är att jag vill må bra, vara stark i kroppen och sluta straffa mig för felsteg jag gör. Jag har några ideér som jag vill prova.
 
Steg 1.
Få tillbaka matlagnings glädjen! Det innebär spendera lite mer pengar på rolig mat och verkligen ta mig tid att laga mat och planera middagar mm.
 
Steg 2.
Tänka positivt! Får jag en negativ tanke om mig själv så ska jag genast försöka tänka en positiv. Det innebär att om jag tänker att jag har ätit dåligt så ska jag istället tänka på det bra jag ätit.
 
Steg 3.
Skriva några bra saker jag gjort varje dag! Gått långprommis med Ballen, lagat god mat, ridit förbi hästarna.. ja men bra val jag gjort.
 
Steg 4.
Tänka att jag kan! Detta har jag använt mycket i ridningen när jag känt att jag inte vågat eller velat göra någonting. Tror det hjälper när man ska ta bra modiga beslut. Just nu känner jag inte att jag har nått självförtroende i just viktnedgång. Viktnedgång kommer utav en lång rad bra beslut men kan även innefatta några dåligare det tar bara längre tid då.
 
Ja nu har jag babblat ur mig. Jag är på min 4 stjärndag idag. Åt vattenmelon i söndags. Så gott och jag ångrar det inte men jag vet vart det leder om jag inte ser upp väldigt noga. Jag kör inte hårt, strikt eller förbud nu, jag säger faktiskt inte ett endast jobbigt ord för hur jag ska göra framöver. Det jag tänker är att jag ska försöka må mitt bästaste jag. Det innebär att jag kommer att sträva efter mycket tid med hästarna!!, gå ner i vikt, äta gott och träna någon gång i veckan. Hur det går det vet jag inte men jag ska försöka skriva om mina upp och nergångar här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0