Renare piggare friskare kropp

Jag gillar ekologisk mat och gärna närodlat eller uppväxt. Men utöver detta har jag tillsatt lite ämnen som jag tror att min kropp behöver. Det är två GRÖNA "ämnen" nämligen Spirulina och Chlorella. Och två teer med extra vitaminer i.

Spirulina kallas ofta mirakelalgen och är ett av de näringstätaste livsmedlen vi känner till. Go Green! Spirulina är en proteinrik alg som växer i sötvatten. Spirulina innehåller förutom alla essentiella aminosyror även järn. Spirulina har en hög andel vitamin E, tiamin, riboflavin, niacin, vitamin B6, kalium, kalcium, magnesium, järn, zink och koppar. Perfekt vid detox eftersom den innehåller klorofyll som renar blodet, antioxidanter och ett brett spektrum av vitaminer och mineraler som stödjer avgiftningsprocessen. Spirulina har ingen cellulosacellvägg och är därför lättsmält.
 
Chlorella kommer från en klorofyllrik sötvattenalg och består av 60% protein och innehåller alla essentiella aminosyror. Chlorella är virus- och bakteriehämmande som både binder och rensar ut gifter ur kroppen. Chlorella används därför ofta vid avgiftning eftersom den innehåller klorofyll som renar blodet, antioxidanter och ett brett spektrum av vitaminer och mineraler som stödjer avgiftningsprocessen. Chlorella är rikt på Riboflavin, Vitamin B6, Vitamin B12, Vitamin E, fosfor, järn, magnesium, zink och jod som minskar trötthet och utmattning.
 
Dessa två pulver är inte goda. Men jag tycker att nyttigheterna överväger smaken. Jag blandar dom oftast i en vattenflaska och dricker lite nu och då under nån timme. Ibland blandar jag den i mina smooties men ångrar mig nästan alltig för då blir inte smootien lika god.




Sen så har jag hittat två teer som täcker mina behov av D vitamin och Krom.

Sockerbalans är ett rooiboste berikat med krom. Krom bidrar till att bibehålla kroppens normala blodsockernivåer samt gynnar en normal omsättning av proteiner, fett och kolhydrater. Sockerbalans är ett fylligt te med kryddig smak av chai som kombineras med en djup och söt smak av choklad. Eftersom Sockerbalans är ett rött te är det helt fritt från koffein. Dricker minst 1 kopp om dagen, man kan dricka 1-3.

Solljus är ett rooibos te berikat med vitamin D som bidrar till att bibehålla normal benstomme, muskelfunktion och immunsystemets normala funktion. Teet har en fräsch smak av exotiska frukter som mango, ananas och apelsin i kombination med rosenblad och fylliga kokostoner. Solljus är ett grönt rooibos te med friskare smak än vanlig röd rooibos. Alla rooibos teer är koffeinfria. Dricker minst 1 kopp men ofta flera, man kan dricka 1-4. Detta är ett av de godaste teer jag smakat!



Om jag inte fått i min mina koppar så tar jag en stor mugg och tar en påse av varje te i, perfekt mix!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0