Kabooom

Min effektivitet i stallet har blitt sämre. Idag var jag där i 4 timmar och då red jag en av dom. Resten av tiden pysslade jag runt med allt och inget. När jag kom dit så mockade jag till alla innan jag hämtade in Winston och fixade honom klar för vår ridtur. När vi kom tillbaka fixade jag med höet, vatten, mat och tog in hästarna. Noa såg ut som att hon hade en lermask över hela sig så det blev en rejäl borstning. Dansa var helt lerig på ena sidan men helt ren på andra, hon löste dock massor med hår så jag körde gummiborsten på henne. Lukas var nog det renaste så han borstade jag bara av lite snabbt.
 
Winston var bakskygg idag. Det blåste väldigt mycket och det flög löv runt oss mest hela tiden. Han började trava lite nu och då och vid tåget drog han iväg rejält innan jag fick stopp på honom. Vi travade iväg och han var väldigt pigg och glad. Träffade på en gubbe med en hund som berömde fina Winston! Tänk att det fortfarande finns människor som inte har träffat oss som väljer att prata med oss och säga fina ord, så roligt! Vi tog galopp fram till bron och Winston studsade lite fram och tillbaka över vägen för han såg spöken i dikena. Bron vägrade han gå över. Det är långt prassligt sjögräs bredvid bron som han pustade och frustade åt. Jag orkade inte bråka med honom idag utan satt bara där och styrde honom rätt då han vile svänga runt. När vi sen gick över fick han eld i baken då gräset kom bakom honom. Han är lite fjantig ibland denna stora herre. Han sprang rakt igenom tågbyggnationen, han kollade inte på någonting utan ville bara fram fram.
Jag tänkte trava till huset på kullen men Winston drog hastigt och lustigt iväg i världens galopp. Han var sjukt stark!! Han brukar inte vara stark annars utan mer lite slirig att få stop på. Men jag fick inte stopp på honom förrän alldeles innan vänstersvängen upp mot backen. Det här var något ganska nytt för mig för han brukar inte dra på eller dra iväg bortåt överhuvudtaget. Grejen är den att jag tycker ju att det är lite coolt när han visar denna kraftfulla galoppsida men han kan ju inte börja bestämma över hur och när vi galopperar. Jag är väldigt glad över att det inte kom någon bil och att han till slut stannade. Sen så fort vi började trava så tog han galopp och började tjafsa. Så vi övade mycket på övergångar, skritt, trav, skritt, trav och ibland med inslag av en självvald galopp då. Han var inte stark resten av ridturen utan precis som vanligt lyssnade han bra när jag avbröt galopperna men han ville gärna fatta en ny direkt efter. Så jag vet inte om han bara var sjukt galoppsugen idag helt enkelt. Jag var också det så vid ladsvängen tog vi vänstergalopp klockrent i sakta takt sen ökade vi till fort fort och sen kortade vi igen innan jag bröt av och vi travade några steg inann vi tog en flamsig högergalopp fram till järnvägen.
 
Efter asfalten travade vi på långa tyglar och bara njöt av att han lyssnar så himla bra på min röst!
 
Jamen just det, åter till rubriken. När jag mockade sista boxen idag så smäller det plötsligt till så jävla högt att jag typ dog. Jag trodde helt ärligt att någon bombat stallet eller att en gasledning gått sönder eller så. Men det var skottkärrsdäcket. Jag pumpade det tidigare ikväll men hade verkligen inte i jättemycket luft men det måste ha blitt nått övertryck när den blev full. Jag blev så himla rädd att jag hade hjärtklappning i säkert en kvart. Sen fick jag köra skottkärran på kant på det andra däcket för att kunna tömma den haha.. Hoppas Lina hinner svänga förbi och plocka upp ett nytt däck imorgon!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0