Sannas getostgratäng med en twist av Hanna - LCHF

Jag skulle göra detta receptet rakt av, men affärn hade inga aubergine så jag fick ta squash istället. Tog köttfärs istället för lammfärs(äter inte lamm, vi har får hemma). Sen gjorde jag mer sås än det skulle vara + att jag la till persilja och tog bort timjan. Ja så det blev en helt ny rätt kanske?!

This you need:
400-500 gram köttfärs
1 gul lök
1,5 msk tomat pure (om du är jätte sträng så skit i denna)
2 dl vatten
2 vitlöksklyftor
4 dl creme fraiche
2 squash
100 gram Getost (jag köpte den som  är två rullar i samma förpackning och är uppskurna i 5 kronor, märket heter President och det är en get med rött halsband på framsidan)
Salt och peppar och chilipulver och persilja om man så önskar
100-150 gram riven ost

Do it like this:
* Bryn löken och köttfärsen, salta peppra och chilia som vanligt, när den är klar så har du i tomatpuren, vitlökarna(pressad/riven/hackad) och vattnet och låt koka i 5 minuter.
* Slajsa squashen i 4-5 skivor och stek på båda sidor och salta/peppra.
* Mosa ihop getosten med creme fraichen och blanda i persilja och ev salt.
* Ta en ugnsfastform och
lägg i ca 4 bitar squash
skopa i lite köttfärsröra
smörj på lite getoströra
lägg på de sista squash bitarna
skopa på köttfärsröra
Smöra sedan på ett lager getoströra och sprid över riven ost.
* Stoppa in mitti ugnen på 225 grader i 25 minuter.

Servera med en god sallad, vi hade Sannas super goda vitlök och citron dressing på en vanlig grönsallad.

Kommentarer
Postat av: Sanna

hahha, så har man gått o blivit bloggberoende=) så vad tyckte du?? undrar om det blev lika gott med zuccini? det är visserligen nyttigare...men scuash får in mousacka känslan.



hörs!

2010-10-14 @ 23:59:56
Postat av: Johanna

Mm!! Det var väldigt smaskigt =) Funkade jätte bra med zuccini!!

2010-10-15 @ 08:53:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0