Oxfilé

Jag gillar det inte. Fan va synd. Detta ska vara den finaste biten på djuret va? Men jag lyckas aldrig. Det blir blodigt eller segt eller salt eller mosigt eller ja allt utom gott iaf. Idag gjorde jag en gudomlig trattkantarellsås till den stekta oxfileén. Köttet blev kvar. Såsen skulle jag kunna äta massor mer utav om den inte vore slut och jag väldigt mätt.

Så här gjorde jag..
Knäppte på plattan på 6an(högsta på min spis). Hade i smör och fräste tyst och la sedan i svampen. Efter en stund när svampen nästan var klar la jag i köttet och peppra och salta. Här ringde det så jag var la borta i tre minuter eller så.. hade då dragit bort stekpannan från plattan och sänkt till 4an. Så på med stekpannan igen och vänd på "steken". Den andra sidan var fortfarande röd. Stekte kanske 2 minuter. Hällde på grädde och lät stå i typ 2 minuter.

Vad gjorde jag fel?

Hög fetthalt

Kommentarer
Postat av: Sandra

Jag gör min oxfilé helstekt i ugn, då blir den gudomlig!

2011-09-05 @ 19:16:59
Postat av: Lisa

Kanske hade du för dålig kvalité på köttet, då spelar det ingen roll hur bra man lagar det.

Om du tycker det är värt det skulle du ju kunna testa och köpa en dyrare oxfile en dag, svensk, ekologiskt kött och jämföra!

Tack för en bra blogg! Ser framemot fler tävlingar!

Lisa

2011-09-07 @ 11:57:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0