Lång dag

Fy satan så skönt det känns att Winston har vinterpjucks på sig. Åkte till stallet vid två idag för att hinna mocka och ta in Winston innan hovslagaren skulle komma. Vi hann dock med massor mer innan hovslagaren kom. Anna och barnen mockade stallet medans Lina och jag fixade och jäklades med transporten. Så tog vi in Winton och Lukas. Hedvig fick provrida Winston barbacka och hon tyckte att han var såå snäll. Anna fick också provsitta. Sen så gick vi in och jag donade med Winston och de gjorde klar Lukas för en ridtur.
 
När de skulle rida iväg så tog jag hundarna och följde med. Hedvig red helt själv idag lika som Vidar gjorde häromveckan. Lukas skötte sig utmärkt, var dock lite seg. Hedvig är så himla söt. Det var ruggigt kallt ute så det var skönt att komma in till stallet igen.
 
 
Hovslagaren kom och lyckades sko Winston och Lina och jag målade hans naglar blågröna(Ni ska få se någon dag). Winston skötte sig riktigt bra när man tänker på att skoningen tar 2.5 timmar. Lina och jag hann smörja all utrustning. Han borde kunna bli mycket mer less och tjurig. När Winston var klar så tog vi in de andra hästarna och matade.
Här satt de en stund medan Winston skoddes

I Storstallet åt vi "middag" mitt i stallgången som vi köpt på vägen. Sen tog vi hand om Bronzac och Silver innan Lina red en skritttur på Bronzac medans jag gjorde ett intervallpass, idag var det gå 5 minuter, SPRING 12 minuter, gå 5 minuter. Jag klarade det och det trodde jag inte att jag skulle göra. Bra slut på dagen. Bra dag. Nöjd tjej som nu kryper till kojs.
 

Kommentarer
Postat av: Jen & Johnny

Men åhhh har du skaffat egen häst!?? Missat helt! Jag har inte läst så mycket hästbloggar under tiden min låg lite på is pga flytten. Men fan vad kul! Han ser jättesöt ut! Nu ska jag gå tillbaka och läsa allt jag missat :)
En fråga om detta inlägg: varför tar det 2,5 tim att sko honom? Tycker han det är jobbigt?
Och så undrar jag hur hög han är, han ser enorm ut ju hehe.

Svar: Haha japp :) Han är ursöt! Jag vet inte, han varmskos och det tar väl längre tid?! Eller så är det hovslagaren som är seg?! Jag vet faktiskt inte, jag vet bara att det tog så lång tid:). Han tycker att det är lite jobbigt(tydligen vanligt på stora hästar) så han rycker bort sina hovar lite titt som tätt och han är så stark så hovslagaren har inte en chans att hålla emot. Han är "bara" 167 cm hög. Men om jag jämför med Tage som jag brukar rida som också är 167 cm hög så känns han typ 10 cm högre :). Men tror det beror på hans grovhet och rörelser kanske :)
Hanna

2013-11-20 @ 23:43:43
URL: http://johnnyochjag.blogg.se
Postat av: Jen

Hehe okej :) jo kraftigare hästar känns ju alltid större liksom :)
Jo varmskoning kanske tar lite längre tid ibland men när Johnny varmskoddes tog det bara 45-60 min typ. Men han står som ett ljus ^^

Svar: Jag tror det är hovslagaren som gärna förklarar och pratar massa också :P. Hoppas det går snabbare nästa gång :)
Hanna

2013-11-26 @ 22:15:50
URL: http://johnnyochjag.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0