Högergalopp

Idag tränade Winston och jag på marken. Utrustning grimma, longerlina och långpisk. Vi började på gården och jag lyckades ganska enkelt få honom gå runt på en cirkel, vilket varit ganska svårt tidigare. Han drog sig dock mot stalldörren och grinden till hagen. Fick honom att gå på i bra skritt och trav i båda varven men när vi kom till galoppen blev han stark och drog iväg för fort så då bestämde jag mig för att gå till lillhagen vi Vithebre.
 
Där travade han runt åt båda hållen och valde sedan galopp i vänster varv någon gång men han saktade av när jag sa till. Tog vänster galopp så fort jag sa till honom. Så bytte vi varv och han brallade loss och sparkade bakut flera gånger. Men till slut tog han 2-3 bakutsprång och sen några galoppsprång, då saktade jag av till trav. Travade då två varv innan vi gjorde ett nytt försök och han tog galoppen men studsade runt väldigt och bockade och busade massa. Eller så tvärnitade han och vände ut rumpan. Hur som är jag väldigt nöjd med honom. Han försökte sitt bästa och stannade aldrig och försökte ta gräs eller svänga in mot mitten som han gjort förut.
 
Jag tänkte att vi ska öva på högergalopp på detta sätt några gånger för att han ska få göra det utan mig. Min tanke är att detta ska stärka honom där det behövs. Han har svårare för allting i höger varv. Skritten går saktare, traven är knackigare och galoppen nästan obefintlig. Det känns ändå som att det finns mycket mer hopp nu än vad det fanns för några veckor sedan. Så vi övar på.
 
Efter vi hade varit iväg med Dansa till Bollnäs ridhus så gick jag ut i hagen och satte mig på en sten. Winston kom och fick lite godis och mys! Han börjar bli duktig på att komma i hagen nu. Han smiter inte iväg men han står gärna och väntar tills man gått ända fram till honom i vanliga fall. Häromdagen gick han ifrån mig, det gör han ibland om de andra hästarna börjar röra sig runt runt. Men som sagt den senaste tiden har han blitt duktig på att komma och även stå kvar fast de andra kommer fram och muttrar.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0