Kondition

 
Fan vilken fin och duktig häst jag har alltså. Idag var han piggelin men inte särskilt tittig alls. Jag red till huset uppe på kullen på E och vi travade i princip hela vägen dit och hela vägen hem förutom i nerförsbackarna då. Han blir stark på hemvägen och vill så gärna dra iväg i galopp men idag satt jag och pillade asmycket med fingrarna och då skärpte han sig. Troligtvis skulle han inte göra det jag upplever som "dumma grejer" om det var någon mer rutinerad som red. Men med mig tar han liksom chanserna han får eftersom jag inte gör rätt hela tiden. Det som är skönt är ju att jag känner att när jag gör rätt så går han bra. Så jag läre bara göra rätt hela tiden då går det galant haha..
 
Provade högergalopp i två höger svängar men han tog vänster så då travade vi istället. Gjorde även halt två gånger på hemvägen då han gärna drar iväg i slängtrav. Efter det går han superfint och är så lätt lätt i handen(ja om jag jämför med innan iaf). 
 
Lina var med Dansa i paddocken under tiden så vi svängde upp dit och övade höger galopp. Vi kom ett halvt varv idag. Det är jag sjukt stolt över. Balansen kändes bättre idag även om den inte var bra. Ann och Lina gav mig några tips på vad jag skulle göra tex som att sitta ner djupare i sadeln och trycka ner hälarna och inte dra upp benen. Så efter det gick det bättre och jag fick ju mer kontroll då. Han tog fattningarna jättelätt och höll galoppen fram till nästa sväng då han nog saktade av på grund av mig för jag tyckte att det var lite läskigt för det blev så tvärt så det kändes som en piruett haha.. När jag kände mig nöjd med att ha kommit igenom svängen så frågade jag Frida om hon ville prova. Tänkte om hon kunde få honom ett helt varv. Hon kom typ lika långt som mig, han är otroligt mycket häst att driva på genom svängen. Men det var riktigt roligt att se att han tog fattningarna så bra och se att han verkligen kunde sträcka ut i högergalopp också. Lite sjukt att se på från sidan men ibland känns det skoj. Är riktigt glad att han nu tar högergalopp i paddocken iaf så vi ska fortsätta öva där någon gång då och då.
 
Jag var helt genom svettig efter dagens pass. Mina ben var näst intill i kramp efter all trav ute på E. Jag måste verkligen öva mig så att jag blir mer uthållig så att jag klarar av en ridlektion i framtiden. Lina tycker att det är dax snart, jag tycker att det är dax om ett bra tag. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0