Mot Björnvägen

Min bil blev lagad igår så imorse kom mamma i den och jag skjutsade henne till jobbet innan jag åkte mot stallet. Kom dit strax efter åtta så hästarna stod fortfarande och åt sitt morgon hö. Det är mysigt att bara sitta där med sin Take away kopp med riktigt gott lagom varmt te och bara vara. Gick in till kossorna och pratade med Annika och kalvarna en stund också.
 
Borstade klart Winston medans han stod och åt och sen släppte jag ut de andra hästarna innan vi red iväg. Mot Hårga. Jag är inne i en period då jag gillar Hårga mer än Golfbanan och E vägarna. Känns mest avslappnat och lugnt där. Vi skrittade hela tiden idag förutom trav mellan 3 varannan stolpe för att få W att kvickna till lite. Han var pigg och rolig att rida idag men ibland sölar han ner sig och då behövs lite tempo för att kicka igång honom. Vi red till Gräsvägen och vände mitt på och red samma väg tillbaka. Det innebär en stund på Björnvägen, alltså upp höger förbi Timmerhuset. Fy jag får ont i magen när jag rider där.

Vi övade på att gå i form. Jag måste lära mig hur han känns då och det är så svårt med sadel tycker jag. Han böjer ju sig åt alla olika håll just nu och kämpar till och med på bra i uppförsbackar. Han var en pärla och jag älskar varenda sekund på hans rygg!
 
När vi kom tillbaka provklippte jag honom med Annikas klippmaskin. Tänkte bara ha den på så att han vänjer sig med ljudet men han frustade och pustade bara ett tag innan han tog en godis ur handen alldeles bredvid maskinen och sen var det lugnt. Han gillade inte att få den uppåt öronen men det är ju ganska sunt. Anledningen till att han ska klippas är att han svettas så otroligt mycket att jag aldrig kan rida normalt på dagen för då är han helt genomsvettig och kan inte gå ut i hagen. Så jag får alltid begränsa ridturerna på dagen mycket eller stanna i stallet några timmar efteråt och låta han stå inne och torka. Så nu ska vi prova att klippa och se om det funkar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0